|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: FEBRUARČICE 2006
10.1.2006 9:48:51   
marty5
Dobro jutro,

tiste, ki še delate, ste res dobre user posted image . Jaz sem že več kot 1 mesec doma in mi prav paše, prav nič ne pogrešam službo. Med prazniki mi je bilo malo dolgčas, ampak zdaj dnevi kr letijo mimo in če ne bi bila doma, ne vem, kdaj bi uspela vse pripravit za user posted image .

Eviii, pručka je jutri ob 14ih - dobimo se v avli pred porodnišnico (2. nadstropje). EA pa je kot si rekla v ponedeljek ob 13ih - dobimo pa se v sejni v 1. nadstropju (gin. oddelek). Če prideš jutri, se vidimo user posted image . V ponedeljek pa mi hodi malo navzkriž - ob 14:30 imam namreč G in ne vem, če bo ratalo. Pa še tisto potrdilo menda rabiš za EA, ne? Bom še jutri malo povprašala o tem.

Drugače pa pridno likam in upam, da bo šlo skozi v naslednjih par dneh. Tako, da sem potem pripravljena in bom v miru počakala na user posted image , tudi v slučaju, če me kaj preseneti......

Danes je spet krasen dan, ampak takooo zebe, da ne vem, če bom pokukala ven user posted image . Danes je že 10. januar - še malo, pa bomo na cilju user posted image .

Preživite en lep dan user posted image

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 401
   RE: FEBRUARČICE 2006
10.1.2006 9:57:36   
Eviii
ja, marty. jutri bom probala prit. me to rojevanje na pručki kr precej zanima. pa tudi o ea bi rada več zvedla. je pa res, da rabiš napotnico za ea. samo baje se jo da prinest tudi naknadno. jst mam pregled 20.1. (v četrtek) in si jo bom takrat zrihtala. ne da se mi za take drobnarije (ki valda lahko počakajo) težit sestram in g. bodo pač dobili v bolnici par dni kasneje.
ja, res ni toplo zunaj, pa čeprou sije sonček. naš mačkon se je odloču, da hoče gledat skoz okno v dnevni in zdej nam dela mraz. vmes se pa še dere na druge mačke zunaj... zdej mu je pa postalo mraz in se je dal k peči user posted image .

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 402
   RE: FEBRUARČICE 2006
10.1.2006 10:28:49   
ninaki
Hej nosecke,

jaz sem bila vceraj cel dan v Lj. Mi je tako pasalo user posted image No ja, na zacetku sem bila pri splosnem zdravniku. Cakala uro in pol (pa sem imela uro) zato, da sem bila notri cele 3 min. Tip za menoj enako. Cakalnica pa polna penzionistov.... Ena starejsa gospa je rekla, da je prisla samo po 2 recepta. Pa je z menoj vred cakala kako uro in pol. Mene pa take stvari tako razjezijo. In to zato, ker sem bila enkrat notri, k mi je sestra ravno kri jemala. Zunaj nabito polna cakalnica, pa cisto majhna je, tezko dihas, ljudje vse sorte, eni smrdijo, eni so prevec naparfumirani. Notri pa sestre skakale okoli zdravnika s pripombami "ja doktor, kaj ste pa vi po horoskopu", "a res, ja pol ste pa taki pa taki". Uf, pa tista osladnost, kar kapljalo jima je od ust. Se dobro, da sem sla hitro ven, ker bi drugace bruhala user posted image Zunaj nabito polno, notri pa.... Jooooojjjjjjj!!!!! Sicer pa nisem bila pri zdravniku cele 3 leta - sem videla v kartonu. Jaz pravim, da ko zbolim, se spomnim, da bom morala v tisto mini, nabutano cakalnico in da bo spet aroganca letela z vseh strani, pol pa cudezno ozdravim user posted image Sem pa vceraj nekaj casa stala, pol sem se pa, kljub vecini penzionistov, kar vsedla. Sem si mislila, pa saj vidite trebuh. In potem zdravnik pametno ugotovi (dal mi je eno napotnico, pa sem ga vprasala, da ce lahko to ze sedaj urejam, glede na to, da sem noseca)  da on sploh ne vidi, da bi bila noseca user posted image Me vprasa koliko, recem 8, on pa, a 8t user posted image user posted image user posted image Ja, sam rekla, s takim trebuhom pa res 8t. Sem kar z ocmi zacela zavijati user posted image Res je, da je moj trebuscek bolj med tamalimi, samo zgresiti se ga pa res ne da.

Druga zgodba je bila pa iskanje pp pri polikliniki.... Vceraj mi ni ratalo. Na koncu sem cakala na placniskega, pa ga vsaj se kako uro ne bi docakala. Sem kar sla, rajsi pridem kak drug dan z busom in vse opravim.

Vceraj sem uredila vse papirje na csd. Fajn je, ko imas ze vse pripravljeno, pa samo oddas. Sla sem malo naokoli za kopalnisko opremo, pa je hudic, ko mi nic ni vsec. Oz. tisto, kar je meni vsec je astronomsko drago. Npr. eno drzalo za brisaco, ne boste verjele, cca 50K!!!! To se mi zdi pa cisto mimo. No ja, se bo treba gledat....

Pa se ena malo lepsa novica, glede na to, da smo zadnje case kar malo bolj otozne. Jaz sem bila cisto hin, ko sem videla, da se je Jery oglasila. Tisti dan je bil sam po sebi bolj zalosten, ne vem kaj mi je bilo, cisto sem bila jokava in vse, kar je slo narobe, me je tako zelo potrlo, da sem samo na postelji sedela kot kup nesrece. Pol pa se forum cekiram, me je pa cisto udarilo. No, da vam povem, vceraj sem sla gledat bratrancevega fantka. Star je 2 tedna user posted image user posted image user posted image Cel cas je spal. Mami je rekla, da samo spi, ko je lacen malo pogodrnja in pojoka, pol pa spet spi user posted image user posted image user posted image Je pa pravi korenjak, 4.5kg je imel ob rojstvu. Meni se je vseeno zdel cisto droben user posted image . Sem jo vprasala v kaksno stevilko ga oblaci glede na velikost, pa je rekla, da sicer v 62, da pa so ga v porodnisnici v 56 in da je bilo ok user posted image Malo sem bila zbegana, saj sem mislila, da bi 56 ze moral prerasti (dolg 55). No ja, jaz sem se odlocila, da pripravim 2 stevilki za odhod iz porodnisnice. Za ziher.

Danes bom pripravila torbo za v porodnisnico zame in za malega. Pa mizarja moram poklicati kako je zdaj s previjalno - te se vedno nimam. Drugace imam pa vse, le se nedrcek in blazinice za dojenje zame, pa ene par stvari, ki pa so na seznamu, ki ga bo ocka kupil, ko bom v porodnisnici. Aja, pa plenice moram tudi se kupiti, bi cisto pozabilna nanje user posted image Tiste za enkratno uporabo. Bom probala s temi, pol bomo pa videli kako so. Tale moja zlahtnica mi je rekla, da so njej fajne Babylove. Katere ste pa ve kupile? Ravno zadnji teden sem spremljala debato na rr o plenicah, pa se mi zdi, da je cisto odvisno, enim ene pasejo, enim te iste ne. Mi bomo po moje vse sprobali, pol bomo pa videli.

Grem zdaj malo po stanovanju podrgnit user posted image Ne morem iz svoje koze. Potem pa upam, da se bo nekoliko otoplilo, da grem malo ven. Me nic ne vlece, ko je pa tako mrzlo.

Punce, drz'te se, pa merkajte se. Zunaj je cisto ledeno, meni je vceraj total spodrsavalo v mestu. Sem hodila kot pingvin po jajcih user posted image Pa cim vec pocivajte.

Se beremo,

Nina


(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 403
   RE: FEBRUARČICE 2006
10.1.2006 10:31:05   
ninaki
Aja, pa se to (vedno nekaj pozabim user posted image ) Tudi jaz obrata nisem cutila. Se mi je pa vedno zdelo, da je z nogicami dol, pa v resnici ni bil. Zdaj ga vecino casa cutim pod levimi ali desnimi rebri. Ko rotira levo in desno se mi naredi bunka v predelu popka. Se pa vec ali manj razteguje, ce lezim na boku me pa brca. Razteguje se pa pod rebra. Pa cedalje vec kolca user posted image oz. mogoce jaz zdaj bolj opazim, ko vem kako to zgleda.

Nina


(odgovor članu ninaki)
Neposredna povezava do sporočila: 404
   RE: FEBRUARČICE 2006
10.1.2006 11:34:06   
natalia
ninaki, jaz sem tudi kupila babylove plenice za enkratno uporabo, potem bomo pa videli, kako bodo. Slišala sem, da so kar vredu, bomo videli.

Tudi jaz obrata nisem čutila, je pa punčka že dolgo obrnjena na glavo.

lp

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu ninaki)
Neposredna povezava do sporočila: 405
   RE: FEBRUARČICE 2006
10.1.2006 12:15:48   
pika-poka
pozdrav, pozdrav!..končno sem se tudi jaz napsala..po dolgem času!sej vidite po uri kakšna zaspanka sem bila danes..ampak mi je prav pasalo in nimam nobene slabe vesti!!se moram res porihtat ta teden da bom lahko nadaljevala z z pripravami za otročka!

marty5-a včeraj je bil ogled porodnišnice?škoda..nam so rekli v MŠ da ga imamo 6.2-to je en dan pred mojim rokom..pa se je moj hecal.."a bova kr gor ostala pol?"user posted image user posted image ..se bom pa potrudila pridet v pon. na predavanje o EA...čeprav sem še full zmedena glede tega.
glede MŠ..jst upa da bodo zdej naslednja predavanja vsaj malce bolj zanimiva, že zaradi tega, ker so stoli malce neudobni in se težko sedi...!

jaz obrata ne vem če sem čutila ali ne...se mi zdi da se je obrnil takrat ko me so me medenične kosti tako bolele par dni skupaj potem pa se je vse umirilo!...gin. pa mi je na pregledu potrdila da se je obrnil!...emni je prav smešno..bogiuser posted image morajo na glavi skoz stat..do poroda....!

danes je en lep dan in upam da me bo dragi kam na sprehod peljal..vsaj malo da vidim sonce, ker ga do sedaj nisem...sem delala do take ure, da je bila pol že tema ko sem bila pripravljena na sprehod..ali pa se mi sploh ni dalo ven!

se vam še kaj oglasim potem zvečer ko bom imela mir...zdej moj tuki skače okoli in kuka, kaj vam pišemuser posted image ....pozdravček!

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 406
   RE: FEBRUARČICE 2006
10.1.2006 17:03:09   
tinkatonka
Hojla punce!
 
No ravno sem po enem kratkem počitku. Sem prišla iz službe čisto zmozgana, pa sem se malo ulegla, prebrala zadnjo revijo Mama in se malce odpočila. Zdaj na koncu se je našemu fantičku še ornk kolcalo, več kot 10 minut in je blo na začetku prov zabavno gledat trebušček kako se enakomerno pozibava, no potem pa se mi je kmalu zasmililo to dete moje. Saj vem kako je kolcanje lahko neprijetno če se ne ustavi. No pa za tiste, ki imate tudi kolcajoče otroke. To je baje dober znak, da ima otrok razvita pljuča. Tko da naj user posted image  kolcajo kolikor jih je volja. user posted image

Še vedno sem zaprta in je bil danes prav uspeh da sem sedela na WC-ju pol ure in kaj pridelala. To me čedalje bolj moti. Tudi jesti mi ne paše, pa se mi vseeno zdi da je trebuh in z njim jaz, vsak dan večji. Ko berem v revijah težave, ki naj bi bile pogoste v določenih mesecih imam jaz skoraj vse po spisku. Od bolečih medeničnih kosti, zgage, težjega dihanja in premikanja, hitrejše utrujenosti, neprespanosti, zaprtosti, nočne more.......Vsak dan imam kaj iz tega seznama. user posted image user posted image  Pa še kaj bi se našlo. user posted image

No me veseli da smo štartale z debato o plenicah. Tudi sam veliko sprmeljam te debate na vseh RR-forumih, kjer se samo pojavi beseda plenica. No ker so plenice pač zajeten finančni zalogaj, se bomo tudi mi malo orientirali po ceni. Seveda pa tudi po kvaliteti. In ker naj bi bilo razmerje cena:kaliteta pri Babylove plenicah kr vredu, bom tudi sama nakupila te. Samo sem bila zadnjič tle v Hoferju v Ljubljani pa so bile ta najmanjše razprodane user posted image .

Natalia...za koliko kg pa so ta najmanjše plenice od Babylove???? Od 4kg do 8kg???????

Ker je šel moj mož na obisk k svoji mami, sem zdaj sama dve urci doma in si bom ta čas vzela samo zase. Grem pod tuš, sledi depilacija in nato namakanje nog v kopalni soli. Uživajte tudi ve.

LP Tina

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu ninaki)
Neposredna povezava do sporočila: 407
   RE: FEBRUARČICE 2006
10.1.2006 17:57:52   
nanka
Pozdravljene
oglašam se, da vam sporočim kako je Bobika.(jaz sem avgustovka 05)

Še vedno je v Mb porodnišnici, vsak dan ji delajo Ctg zjutraj in popldne. Danes so ji delali tudi UZ in
ugotovili, da je sicer plodovnica še vedno na meji, user posted image  je zrastel in ima že 2450g, tako da je zelo vesela. Lahko pa se zgodi, da ji sprožijo porod, če bo plodovnice premalo (vsak dan sproti preverijo). Danes je v 35t1d. Zaenkrat ostaja v bolnici, kjer bo najbrž do poroda. Ko bo kaj novega vam sporočim, če vas zanima.

Imejte se lepo in uživajte še te zadnje tedne.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 408
   RE: FEBRUARČICE 2006
10.1.2006 17:58:16   
sarazan
Jaz sem pa kupila najmanjši paket plenic Fixes za novorojenčke, ki jih imajo v Baby Centru. Kolegica ima otroka z zelo občutljivo ritko in samo te plenice ji odgovarjajo.
Pa še zgornji del spredaj je prilagojen, da ne drsa po svežem popku. Najmanjša velikost je od 2-5 kg, jaz sem vzela velikost 2 (3-6 kg).
Za začetek sem hotela biti tudi jaz malo bolj previdna, da ne bo takoj vneta ritka.
Je pa res, da vsaki ritki paše svoja plenica. Mogoče pa te Fixes sploh ne bodo kul naši punčki. Bomo videli.

Tudi za BabyLove sem slišala dobre kritike od druge kolegice.

_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 409
   RE: FEBRUARČICE 2006
10.1.2006 19:34:22   
karin412
Pozdravljene!
Zdejle sem šla tudi jaz prebrat o Jerry, ker prej se nisem hotela vznemirjat. Pa je res tako, da kot da ji ni usojeno, ne vem, zakaj nekateri toliko trpijo oz. zakaj morajo. Meni je bilo zelo hudo ko sem imela ss, pa je nič v primerjavi z njo. Da bi le lahko še enkrat zanosila. Zakaj take ženske, ki so oplojene z IVF ne kontrolirajo bolj natančno oz. jih ne držijo v bolnici?

Danes sem bolj lenobna, spim ali ležim, nič se mi ne da. Samo vse oblekce iz volne, ki sem jih dobila, sem še oprala na roke.
Bombažne plenice sem tudi pripravila, samo še nekaj malenkosti za v porodnišnico moram napraviti.

Plenice za 1x uporabo sem kupila Fixies, 2-5 kg en paket, za vsak slučaj.
Bombažnih Racmanov imam zadosti (24), se pa res počasi sušijo (1 dan in pol), zato je že dobro, da imam sušilni, ko bo user posted image  tukaj.

Jaz tudi čutim premikanje user posted image  kot valovanje iz ene strani trebuha na drugo, danes sem tudi opazila kot eno veliko bunko okoli popka. Malo me skrbi, da se ne bi obrnila gor, ampak moram misliti vse najboljše.

Drugače me bolijo edino kosti medenice, pa občasno me peče zgaga. Sem prav zadovoljna, da sem v redu.

Tinkatonka, ki praviš, da si tolk zaprta, jaz imam zdaj pavzo 1 teden z železovimi tabletami, kot posledica je, da hodim na veliko potrebo tudi 3x na dan mehko. Prej sem pa popila liter Donata. 

Tudi če je bilo ful mraz, sem šla malo na sprehod, sem pridna in vsak dan hodim po eno uro ali malo manj.
Sem pa popoldne iskala kako spalno srajco, pižame me že tiščijo, zdaj tudi že pri želodcu.

Lepo se imejte, ne se sekirat preveč!

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 410
   RE: FEBRUARČICE 2006
10.1.2006 21:18:50   
ninaki
Nanka, hvala za info o Bobiki. Super, da dojencek lepo napreduje in da lepo skrbijo zanjo. V bolnici biti sicer ni fajn, samo je fajn, da je non stop pod kontrolo. Je pa ze blizu 37 t, tako da naj dojencek se malo potrpi, se se malo poredi, pol pa lahko pride ven. Pozdravi jo in ji reci, da mislimo nanjo in drzimo pesti zanjo in za dojencka.

Jaz grem jutri spet malo pohajkovati po Lj. Danes sem se morala kar smejati, sem se hotela narociti na polikliniki, pa mi je sestra dala datum 14. 2. Sem ji rekla, da takrat pa mogoce ni ravno fajn, saj ne vem kaj se bo februarja dogajalo. No in ji razlozim (sicer je moj pdp kasneje, a vseeno, takrat ravno ne bi okoli dohtarjev letala), pa mi rece, ja pol pa kar pridite kadarkoli, vas bomo kar vzeli user posted image

Lepe sanje vam zelim in se beremo,

Nina




(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 411
   RE: FEBRUARČICE 2006
10.1.2006 22:14:12   
Kami
Živjo, punce!
Še ena sitna rit tukaj, kot me včasih prijazno pokliče user posted image . Kako pa ne bi bila, ko pa se premikam kt slon, boli me vsaka kost posebi od popka navzdol, men se zdi, da mi bo dete enkrat sam ven padlo user posted image ! Saj vem, da ni tako preprosto, ampak res me vse boli. Dans me boli tud notranja stran stegen! Kt bi šla na Šmarno goro včeri. Jaz pa še s kavča težko vstanem.... Da ne govorim o malem škrlatinkarju doma, o možu, ki dela vse dni (in noči včasih) in o faxu, ki čaka, da kaj naredim. Saj ni čudno, da sem sitna. No, sem povedala, pa je boljš.

Nanka, pozdravi Bobiko. Jaz sem imela res isto situacijo v prvi nosečnosti in sem ležala do 37. tedna, potem so mi sprožili. Fantek se je rodil s težo 2750g in je danes velika goflja in je vse ok. Potolaži jo, da je tako za dete najbolje. In lepo jo pozdravi.

Sem bila danes na srečanju z anasteziologom v Lj. porodnišnici, če katero zanima. Imam občutek, da te skušajo predvsem odvrniti od EA, verjetno predvsem zaradi tega, ker kadrovsko tega niso sposobni zagotoviti vsaki, ki bi to rada. Moja srčna napaka ni ovira za EA. Bolj je vprašanje, če je kateri od štirih anasteziologov razpoložljiv tisti hip. Zapleti lahko nastanejo tudi pri porodih brez EA in verjamem, da se katera, ne še čisto prepričana ustraši, ko sliši vse to, kaj gre lahko narobe. Se mi ne zdi fer. Saj tudi ko prideš rodit moraš podpisat izjavo, koga obvestijo, če pride do smrti ali komplikacij. Po moje moraš bit ful vztrajna in prepričana, da res to želiš, da prideš v Ljubljani do EA, kar se mi zdi čisto mimo. Jaz mislim, da kar bom, razen če mi ne bo dete glede na sedajšnje bolečino v eni uri ven zlezlo. Sploh glede na izkušnje prvega poroda. Je pa v Ljubljani EA brezplačna, ker jo ne morejo zagotoviti vsakemu. Tista, ki si je želi mora prej na pogovor k anasteziologu. Uloviš (dobesedno) ga v stari porodnišnici vsak dan med 8.00 in 8.30 (pritličje levo, prva soba, piše gor "anasteziologi").
Sarazan, stav o temu, katera je prva na vrsti v naslednjih tednih raje ne pobiraj - saj veš - zarečenega kruha se največ poje. Da ne bomo jutri kaj veselega brali o tebi....user posted image user posted image user posted image  Sicer pa je meni g. rekla, da glede na vse popadke že od 29. tedna dalje, ga bom na koncu še prosila, da ven pride. user posted image
Če pogledam svoje načrte za naslednja 2 tedna, pa tako nimam časa it rodit. user posted image  Sicer se pa more mulc še obrnit!
Aha, še za vse zaskrbljene v društvu "narobeobrnjenih". Sem včeraj govorila z eno prijateljico, pa mi je rekla, da ve v zadnjem času za 2 prijateljice, ko sta se oba otročka rodila z ritko naprej, da ni bilo pri nobenem nič blazno hudega, samo sta pri izstisu potem vedno 2 zdravnika zraven, kao za vsak slučaj, če bi se ne hotel porodit, ko se res že mora, da potem carskega naredijo. Tudi nič daljša nista bila poroda. Bomo videli, jaz bi vseeno raje, da se postavi na glavo, čeravno dvomim, glede na njegovo mirnost.
Bodite pridne, mirno spite in čimmanj skrbite!

(odgovor članu ninaki)
Neposredna povezava do sporočila: 412
   RE: FEBRUARČICE 2006
10.1.2006 22:15:38   
natalia
zdravo drage souser posted image !

Tinkatonka: plenice Babylove Newborn so od 2-5 kg, dobijo se pa v DM-ovih trgovinah. Stanejo 999 sit, kolegica jih hvali- bomo poskusili.

Nanka, res ja, hvala za novice, pozdravi nam Bobiko in naj še malo potrpi.

Ja, počasi se približuje tisti naš čas, še posebej tiste, ki smo na začetku meseca februarja. malo me že grabi...user posted image

lp

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu ninaki)
Neposredna povezava do sporočila: 413
   RE: FEBRUARČICE 2006
11.1.2006 7:07:37   
tinkatonka
Nanka...hvala za info o Bobiki. Lepo je slišati, da je z njo vse vredu in da jo imajo pod kontrolo. Sporoči nam ko bo rodila, da se bomo lahko veselili skupaj z njo.

No jaz sem spet ready-steady-go za v službo. Pijem sicer še magnezij, ki upam da me bo pognal na WC. Zunaj je svinjsko mrzlo -9°C. Mi je možek že spucal avto, ki je bil tako zaledenel. user posted image user posted image user posted image user posted image Za mojega moža. Jaz pa se bom ovila v ene tri deke, da preživim pot v tem mrazu do službe. Sicer do nje ni daleč, ampak če 10 minut zmrzuješ v avtu, ki se segreje eno križišče pred službo je pa tud hudič.

No zdaj se pa res pozna, da sem že na koncu nosečnosti. Spet bi non-stop spala. Res je da sem ornk utrujena. Sploh ko pridem iz službe. Tudi jest mi ne paše, kar se mi sicer ne zdi najbolje, ampak ne morem se silit.  Včeraj sem šla v posteljo že ob 21h, in čez pol ure sva že oba z možem veselo spala. No sem vsaj naspana, ko se zjutraj zbudim. 

Moji plani do konca meseca so še opraviti zadnje nakupe za prihod našega dojenčka. Modrčki za dojenje, pa plenice za enkratno uporabo, pa kozmetiko za v porodnišnico,....Pa še kaj bi se našlo. Mislim da je vsakič kaj novega na seznamu. Zadnjič sem šla v BC po darilne bone za prijateljico, ki je rodila, pa sem se komaj izognila znižanim cenam tekstila. Ker zdej mam pa res vse doma. Kupila sem si samo tako za dušo rokavičke za dojenčka, da se mi ne bo popraskal s svojimi nohtki po obrazu. Sicer ene pravijo, da je ta nakup čisto brez veze, vendar zaradi 350 SIT, kolikor so bile, me pa tud ne bo pobralo, pa če kaj pomagajo ali pa ne.

No za dobro jutro dovolj. Se javim še kaj popoldne, če bom imela kaj za napisat.

Urša_p.....se spet potikaš kje po porodnišnici, ali si mogoče doma in nas samo pridno prebiraš, napišeš pa nič????

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 414
   RE: FEBRUARČICE 2006
11.1.2006 9:49:35   
malamisha
Dobro jutro!

Pri nas je pa hiša polna zaskrbljenih ljudi. Moja nečakinja, PDP je imela 8.2.2006 je včeraj z nujnim CR rodila punčko. Mala je težka samo 1590 g in velika 43 cm. Prava suhica, ki je sicer na polno zajela zrak. Trenutno je v inkubatorju in zaenkrat kaže, da bo vse o.k.
Držim pesti za malo junakinjouser posted image user posted image user posted image


_____________________________

19.2.2006 smo dobili princesko Mojco

30.7.2007 pridružila se nam je razbojnica Gabi


(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 415
   RE: FEBRUARČICE 2006
11.1.2006 10:19:06   
Tina76
Dobro jutro!user posted image

Kako smo kaj? Jaz sem precej nenaspano.... vedno ko imam nočni obisk WC-ja potem ne zaspim še kakih 30 minut. Začnem razmišljat vse mogoče zadeve in ne morem zaspat. Groza!

Včeraj sem bila na sestanku za EA. Sem ful navdušenauser posted image . Dr. je povedal pozitivne in negativne stvari o EA... s tem da je edina negativna to, da EA ni možno zagotovit 24 ur na dan( v MB porodnišnici). Mislim, da so možnosti 50:50... loterija.

Sem pa bila včeraj cel dan na  nogah in sem samo skakala na okoli in posledica..... otečene noge in to fuuuuuul. Kosti gležnjev sploh ni bilo videti. Res neugodno.user posted image

Včeraj se je pri meni oglasila kolegica in s sabo prinesla 3 velike vreče oblekc za našega škrata. Ampak take kot nove... res. Ful lepe in mislim, da vsega sploh ne bom mogla porabit saj je toliko tega. Danes se že perejo oz. sedaj že sušijo in jutri bom veselo likala. Razmišljam še o eni polici v Joštovi omari, ker je že toliko oblačil za našega princa.

Jošt se veselo premika po mojem trebuhu in se mi zdi, da se vedno zbudi kadar grem na WC ponoči. Mislim, da ima podoben bioritem kot jaz.user posted image

Danes me dragi pelje v kino eno komedijo pogledat in se že veselim.

Pridne bodite in pazite nase!

Tina in Joštuser posted image

(odgovor članu malamisha)
Neposredna povezava do sporočila: 416
   RE: FEBRUARČICE 2006
11.1.2006 10:25:10   
marty5
user posted image Dobro jutro,

danes pa je bilo v šoli za starše še kar zanimivo - previjanje, oblačilca ipd. Naslednjič pa kopamo user posted image . Ob 14ih grem še pogledat, kako zgleda porod na pručki, tako da imamo danes intenzivni učni program user posted image .

EA je tudi v Izoli brezplačna, v Postojni pa stane menda 30 tisoč, ne? Bomo videli, če bodo tudi nas odvračali od tega v ponedeljek.....

Kar se tiče " kluba narobeobrnjenih" sem danes v šoli za starše vprašala še fiziterapevtko, če lahko kaj naredim, da user posted image  prepričam na skok na glavco.... Rekla je, da so mnenja različna, mnogo pa jih pravi, da pač mora obstajati en razlog, da se ne obrne. Rekla mi je, da vaje škodijo ne, damo je potrebno odnehat, če začutiš, da je kaj na silo, če ti postane slabo ipd. Priporočala je tudi kopanje v bazenu in plavanje - tako, da ta vikend šibam v bazen user posted image .

Res bi rada rodila naravno in s čim manj šivi - pri medeničnem porodu pa te menda sigurno prerežejo.....No, smo v 34. tednu in ima še malo časa, zelo malo, ampak ga ima. Baje je najboljši recept potrpljenje.....

Drugače pa, je skoraj vse že zlikano - sem si v zadnjih dveh dneh dala duška z likanjem - kot da delam maraton user posted image . Kupila sem tudi nedrčke za dojenje - zaenkrat 2. Glede pleničk pa sem tudi nabavila 1. začetni paket - vzela sem kar pamperske newborn, pol pa bomo videli za naprej, kako bo kaj kazalo.
Samo še torbo za porodnišnico moram pripravit. bom pa vse skupaj zelo zminimizirala - stanujem 5 min od porodnišnice, pa mi bo že kdo kaj prinesel, če bo potrebno. Sicer pa upam, da bom tam čim manj user posted image .

Veselo prebiram pozitivne novičke o Bobiki  user posted image . Sej bo kmalu in naj ji čim hitreje mine.
Malamisha, čestitke za novo članico v družini in upam, da bo vse ok še naprej user posted image .

Midva z user posted image  sva tako lačna, tako da greva kaj dobrega prigriznit user posted image . Lepo se imejte in čim manj skrbi user posted image

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu malamisha)
Neposredna povezava do sporočila: 417
   RE: FEBRUARČICE 2006
11.1.2006 10:30:25   
tinkatonka
Držimo pesti za malo borko user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !!!

Kako pa to, da je toliko prej rodila?????????



_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu malamisha)
Neposredna povezava do sporočila: 418
   RE: FEBRUARČICE 2006
11.1.2006 12:44:59   
Eviii
pozdravljene tudi z naše strani.
najprej čestitke nečakinji od malamishe. sej ni važno, kdaj je rodila, važno je, da je vse ok in da sta obe v najlepšem redu in da se dete lepo razvija.
bobiki pošlji pozdrave tudi z moje strani in ji reci, nej se kej oglasi in nam sproti poroča, kaj se dogaja z njo in user posted image .
jst sm pa včiri dobila izvide iz zadnjega uz-ja ledvic in niso bli prou nič prijetni. imam še kr 4 kamne (2 v vsaki ledvici, da ne bo kira slučajno užaljena user posted image ) in še eno sorazmerno veliko cisto sm uspela pridelat v user posted image . sm šla zjutri najprej k splošni zdravnici, pol pa še v bolnico k urologu. in v bolnici sm čakala skori tri ure. sm se valjala po unih klopeh (dokler se čakalnica ni nabila z ljudmi), pol sm pa kr po hodniku začela telovadit. in ko sm urologu pokazala kamen, se mi je zasmejal in me vprašal, če hočem medaljo za hrabrost in pogum. da je bil to eden največjih kamnov, kar jih je vidu. pa še vs nazobčan je bil. je reku, da morem obvezno prit poročat, kaj bol boli: al porod al izločitev tega kamna. v glavnem, enkrat maja morem spet na uz ledvic in pol junija imam spet kontrolo pr njemu. pa se me je spomnu še izpred dveh mescev, ko sm bla gor v bolnici, čeprou nism bla na njegovem oddelku. sm bla prou zadovoljna. samo tisto čakanje me je ubilo...
naš-a user posted image  pa spet cele dneve brca in mi ne da miru. ta trebuh mi kr skače gor in dol in vsakič se (predvsem v javnosti) počutim kr malo nerodno. sploh zato, ker moj buši ni velik in ljudje sploh ne ugotovijo, da sm v zadnjih tednih user posted image . vsi me neku čudno gledajo in ugibajo, al sm samo malo bolj rejena al pa user posted image ...
jst kljub železovim tabletam ne občutim nobenega zaprtja. še vedno hodim (brez donata) na veliko potrebo vsaj 3x dnevno, pa nimam driske, ampak čisto normalno. pa tudi nobenih hemoroidov nimam. ma mogoče kira druga težave s tem? morem prou potrkat na les (trk trk) user posted image ...
zdej bom imela počasi kosilo (danes so čevapčiči na sporedu), pol pa se bo treba počasi pripravit za it na predavanje o pručki v porodnišnico. zvičir bom mogla pa možeku pomagat pakirat, ker gre jutri za par dni (do pondelka) na švedsko na en seminar. bova z user posted image  spet malo sama in bova pogrešala tatija user posted image .

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 419
   RE: FEBRUARČICE 2006
11.1.2006 13:24:52   
sarazan
Držim pesti tudi jaz za bobiko user posted image  user posted image  user posted image

Pa čestitke malamisha za malo princesko. Upam, da ste/so dobro pili na njeno zdravje user posted image . Potem ni strahu, da bo kmalu prava babnica user posted image .

Jaz se prekladam sem in tja po stanovanju. Bi šla ven na sonce, pa je tako mraz, brrrr... Zato pa samo poležavam v zimskem vrtu na toplem in sanjarim o naši punčki. Ah,... jaz bi jo že tako pestvala in cartala.
Imam še dobre 4 tedne do PDP, pa sem že tako neučakana.

Kami, saj vem, da se zarečenega kruha največ poje user posted image  user posted image  user posted image . Pa vseeno bomo šle kar po vrsti, prehitevanje ni dovoljeno user posted image  user posted image  user posted image .

Pridne bodite.


_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 420
   RE: FEBRUARČICE 2006
11.1.2006 19:18:48   
marty5
Ponovno pozdravljene!

No, pa je še zadnja cunjica za user posted image  zlikana in zložena user posted image user posted image user posted image . Zdaj pa sem si res kr malo oddahnila user posted image .

Tudi predavanje o porodu na pručki je bilo zanimivo in resno pride v poštev. V končni fazi, si lahko kadarkoli vmes premisliš in greš na posteljo, če ne bi šlo.

V enem prejšnjih postov sem omenila, da se grem malo namakat v bazen - predvsem zaradi user posted image , da se obrne. Pa sem dobila malo pomsilekov (ena tema na forumu, pa še z Eviii sva debatirale o tem) - a mislite, da lahko v tem času nosečnosti, topla voda kaj škodi? Mislim v smislu sprožanja popadkov ipd? Ok, tudi kako vnetje lahko fašeš, ampak itak imam probleme s tem in baje so dobra rešitev tamponi Senta, ravno za bazene... No, če ima katera kako izkušnjo ali nasvet, bom vesela user posted image

Še eno vprašanje, glede očetovskega dopusta:

Nekaj stvari mi ni ravno jasnih okrog tega......v službi pri user posted image  hočejo, da ga napove vnaprej. Seveda nisem vedeževalka in ne vem , kdaj bom rodila. Izkoristili pa bi ga radi, takoj po rojstvu, ko z user posted image  prideva domov. Kako ste ve to uredile (pri tistih, ki ga boste koristile seveda)? in kak je postopek na CSD? Izpolnjene papirje in rojstni list odneseš k njim, če se ne motim?
Malo sem zbrkala pojme s tem očetovskim dopustom.....Pa še rok imam ravno v času zimskih počitnic in se zato v službi pri user posted image , dajejo, kdo bo manjkal. In je seveda zato problem, da mora oddati prej.....

Ok, upam, da nisem preveč zakomplicirala. Če katera ve kaj okrog tega, ji bom hvaležna za pomoč user posted image

prijeten preostanek večera user posted image

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 421
   RE: FEBRUARČICE 2006
11.1.2006 20:39:44   
sarazan
Marty5!

Glede tega očetovskega dopusta ti lahko povem svojo izkušnjo in kar vem od referentke iz CSD (Ljubljana-Šiška).
Najkasneje 30 dni pred predvidenim koriščenjem očetovskega dopusta (za izračun ti služi tvoj PDP) morata oddati vlogo na CSD (2 obrazca + priloge).

Priloga k vlogi je tudi potrdilo delodajalca, da je tvoj partner zaposlen pri njih in na tem potrdilu je tudi naveden datum, kdaj naj bi začel koristiti dopust. Ker seveda nismo čarovnice, da bi vedele, kdaj bomo rodile in koliko časa bomo v porodnišnici, se ta datum nikakor ne more navesti. Delodajalci ponavadi ne potrdijo obrazca in komplicirajo (s pravnega stališča res ne bi smeli podpisovati nepravilno izpolnjen obrazec - brez datuma). Na CSD sprejmejo vlogo brez te priloge, ki jo naknadno prineseš skupaj s potrdilom o rojstvu otroka, ki ga dobiš v porodnišnici.

Druga priloga je priloga o zadnjih 12 plačah, ki se štejejo od dneva oddaje vloge in ne od dneva nastopa očetovskega dopusta!!!
Za to prilogo ne bi smel biti problem in jo delodajalec lahko izda kadarkoli.

Če pa mora tvoj partner vnaprej napovedati dopust v službi, je pa to interni dogovor. S stališča zakona mu očetovski dopust pripada in ga koristi, ko je to smiselno - ko je otrok rojen in doma, ne pa prej ali pozneje - logika, a ne? Ampak šefi je ponavadi nimajo user posted image .

Upam, da sem kaj pomagala.


_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 422
   RE: FEBRUARČICE 2006
11.1.2006 20:58:41   
Kami
Čao punce,
no, pa je še en dan za nami. Vsak večer si rečem: zdaj pa še malo moje babnice pogledat, kot da bi vas v resnici zares poznala user posted image user posted image . Ampak bi mi kar manjkalo, če se ne bi oglasila.
Vidim, da se jih je kar nekaj nekam skrilo in da niso več toliko aktivne, verjetno zaradi nastopa porodniške in težav, ne še zaradi porodov, vsaj upam.
Jaz imam v torek v planu en izpit, na katerega bi fuuuul rada šla. Upam, da bo user posted image  priden do takrat noter. Pa tudi g. imam v torek, ko me bo naročila za obrat. Sicer pa imamo v planu od sobote do sobote en teden Kranjske gore. Mali bi šel smučat z možem. Jaz bom verjetno nekaj dni z njima, ostalo pa sama v Lj. Upam, da res ne rodim prej.
Sicer pa ravno čakam, da pride ena prijateljica mal na klepet. Možek spet dela in  sem že 3 dni zaprta sama s tamalim zato se na trenutke počutim kot v kehi, tako da me bo mal zdravega ženskega klepeta prav razvedrilo.
Drugače pa pod nami joče en sosedov user posted image . Star  je 7 mesecev in očitno ga navajajo, da bi sam zaspal. Joj, če se samo spomnim.... Srčno vam želim, da bi user posted image  čim več spali. Naš se je zbujal do 15. meseca....
Bodte pridne in čimprej pod kovtre z user posted image  in user posted image !




(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 423
   RE: FEBRUARČICE 2006
11.1.2006 21:52:02   
wallery
dobervečer
Najprej čestitke nečakinji od malemishe .
KAMI :Sva v podobni če ne isti situaciji tudi jaz imam izpit v torek (predzadnji),v petek ko pa imam pregled pri G. bo pa tudi mene naročila za obrat (imam še 8 dni časa da se mi sam obrne močno upam da mi ne bo treba iti na ročno obračanje) 
Drugače pa pri nas vse po starem

_____________________________

Najinima punčkama Nika 15.9.03 in Taja 29.1.06 se bo pridružil nov sonček PDP 16.4.07

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 424
   RE: FEBRUARČICE 2006
11.1.2006 21:56:02   
sazi
Se spet malo oglašam - sem imela precej obsedno stanje, ker sem imela danes spet en izpit, jutri pa se mi začnejo nova predavanja. Hkrati imam ob ponedeljkih še ena predavanja na faksu, ki nam jih predavajo z 1-letno zamudo, tako da jih poslušam zdaj, čeprav je zadnji letnik mag. že mimo. Tako da kar naprej sedim po predavalnicah. Konec meseca me pa čakajo še zamujena predavanja v MŠ (ker sem nazadnje zaradi visokega pritiska omedlela)...
Pojutrišnjem imam pregled pri G - ne pri svojem, ker je polno zaseden in upam na sposobni in prijazno zamenjavo.
Meni se zdi, da ima user posted image  glavo navzdol, pa čakam na petkovo potrditev. Tiste, ki še čakate na obrat - moj nečak se je sestri obrnil dan pred napovedanim obratom (je imela napotnico, dogovor in vse), tako da ni za obupat.
Zdaj grem pa spat, ker sem kar precej uničena. Ali ste ve tudi tako brez energije, moči, pa nobene mišice ne delajo tako kot bi morale?
Pazite nase in na svoje user posted image . Sicer sem tudi jaz proti prehitevanju, ampak zdaj smo pa že vse tako daleč, da verjetno kakšne hude drame ne bi bilo, če bi kdo malo pohitel?
lahko noč

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?