|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 18 [19] 20   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: FEBRUARČICE 2006
12.1.2006 17:00:16   
tinkatonka
No punce, zdej bomo pa počas začele lahko črtat iz seznama nosečnic, tiste ki so rodile. Zdaj so nas zapustile že Kami in petra.horzi. Pa še kakšna nas bo najverjetneje v kratkem. Ko sem možu danes povedala, da je rodila "ena izmed nas februarčic", je bil čist živčen, češ da nimamo kaj prehitevat, da on mora it zdej res delat v Portorož, žal neodložljivo in da mora najin fantiček kr lepo notri počakati do 17. februarja, ko se vrne. Jaz mislim da sem ravno zaradi svoje neučakanosti obsojena na to, da bo moje dete zamujalo. Lahko bi šla stavit s katero izmed vas, jaz mislim da bom kr krepko čez rok rodila in tukaj debatirala sama pod to temo. user posted image user posted image

No danes po službi sem se pa še jaz potepala po BTC-ju. Bila sem v Mullerju, Sparu in DM-u. Sem šla mal gledat plenice in sem se odločila, da bomo tudi pri nas kupili Babylove v DM-u. In sicer bom prvo kupila tisto od 3 do 6 kg (zelen paket). Cena ene plenice se mi zdi da je 42 SIT. V Mullerju sem videla tiste blazinice za dojenje, ki jih je videla ninaki, res so 350 SIt in notri jih je 30 kom. Tudi jaz jih bom kupila za vsak slučaj.

Počasi bom pripravljala torbo za v porodnišnico. Pa preden grem rodit se bom odpravila še enkrat k frizerju in pa pobarvat sem bom šla, da bom lepa mamicauser posted image user posted image user posted image .

Jaz bi tko klepetala s katero izmed vas zdele. Škoda ker tle ni klepetalnice na RR-ju. Bi blo prov fajn klepetat z vami.

Nič no. Grem prebirat naprej RR.

Lp Tina



_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu ninaki)
Neposredna povezava do sporočila: 451
   RE: FEBRUARČICE 2006
12.1.2006 17:02:19   
Anonimen
nisem februarka, a imam vseeno eno vprasanje za vas..

Kako prezivljate zadnji mesec pred porodom?
Ste enako aktivne? Hodite po trgovinah, na kave, po mestu?
Greste tudi na kaksno prireditev? - kino, gledalisce
Vecinoma lezite doma in cakate na porod?
Vozite avto?

Hvala za odgovore...


(odgovor članu tinkatonka)
  Neposredna povezava do sporočila: 452
   RE: FEBRUARČICE 2006
12.1.2006 17:51:27   
sarazan
Jaz počnem vse kar si naštela, samo v službi nisem, ampak na dopustu. V ponedeljek se mi pa začne že porodniška.
Torej, hodim v trgovine (novoletna norija mi ni ušla, razprodaje sem pa izpustila, ker res ne vem, kaj bi si kupila, da bi mi bilo tudi po porodu prav user posted image ), hodim v kino, hodim na pijačko, vendar izbiram manj zakajene lokale - v slaščičarnah je prav luštno user posted image .  V prazničnem času sem bila večkrat na sprehodu po stari Ljubljani - beri na stojnicah s čajčkom v roki.
Pa avto tudi še vozim in nimam težav z velikostjo trebuha (čeprav je ogromen), ker lahko prilagodim višino volana in sedeža.

Res pa je, da težko dolgo sedim. Zato sem prav srečna, da sem materinsko šolo dala čez že veliko prej.

Če si zdrava nosečnica ni razloga, da bi opustila kakšno svojo dejavnost. Seveda pa ne delaš nič, kar bi lahko škodovalo tebi ali otroku - izogibaš se padcem in ostalim nesrečam.

Pa naj še kakšna kaj pove....

_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 453
   RE: FEBRUARČICE 2006
12.1.2006 17:52:58   
karin412
Najprej moram čestitat Kami!!!user posted image  Da je le vse v redu! Me bomo pa počakale kolikor se le da.

Anonimnemu pa odgovarjam, da sem zdaj doma in imam več časa za počivat, hodit na sprehod in telovadit kot prejšnji mesec, ko sem še delala. Služba te zmatra. Po trgovinah že hodim, ampak ne toliko časa-kako urco, popoldne sem po navadi že malce utrujena.
Mislim, da nisem enako aktivna, bolj sem okorna, kar se pozna zdaj pozimi, ko moram paziti, ko hodim po snegu; pa tudi bolj počasi grem, ker hitreje dihaš.

Na prireditve ne hodim, ker sem v oktobru bila v Drami, Operi in sem fasala prehlad, ker je takrat razsajalo.
Doma nasploh hitro mine, ker grem 2x počivat (še posebej ker ponoči slabo spim), pa kuhat kosilo, likat, na sprehod, urejam še malenkosti za dojenčka, berem.
Avto še vozim, ampak ne vem, če ga bom še dolgo, ker mi trebuh že sega do volana.
Verjetno je še kaj, pa se ne spomnim zdejle.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 454
   RE: FEBRUARČICE 2006
12.1.2006 19:40:02   
sazi
user posted image Čestitke februarčici, ki je zbežala med januarčice...
Čeprav se mi zdi lepo, da ima Kami že user posted image  pri sebi, se mi pa čisto nikamor ne mudi. Naj moj user posted image  kar lepo počaka. Kljubg raznim težavam in občasnim bolečinam v nosečnosti prav uživam in naj kar še traja ta mesec.

Kar se aktivnosti tiče, sem nekje tam kot sasazan, le da imam manj časa za sprehode in čajčke v stari LJ, ker precej časa presedim na raznih predavanjih, za knigami (izpiti), pa tudi v Drami in MGL-ju sem bila v zadnjih dveh tednih. Pa tudi jaz sem trenutno na dopustu, v ponedeljek pa začnem s porodniško.
Dolg dan je za mano in še 2 taka me čakata, tako da grem malo na kavč...
Pazite nase in na user posted image , da nam ne zbezljajo.

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 455
   RE: FEBRUARČICE 2006
12.1.2006 22:35:36   
ninaki
Iiiiiiiiii kaksno lepo novico sem jaz danes zamudila user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Kami, ocka, Liam in Evan, cestitke tudi z nase strani!!!!!! Super, da se ze crkljate!!!!! Sem kar dvakrat pocekirala, ce je res, kar berem user posted image user posted image user posted image Super, super, super!!!!! No, punce, malo pred PDP moramo planirati smucanje in izpit, pol pa bo user posted image user posted image user posted image Tudi jaz na momente kar ne verjamem, da smo ze skoraj cisto na cilju.

Malamisha, cestitke tudi z moje strani za necakinjo in njeno puncko!!!!!!

Anonimen, tudi jaz se vse stvari delam. Trenutno sem na dopustu in je nekoliko lazje. Sluzba precej zdela, tako pa lahko zjutraj malo potegnem, saj imam tezave s spanjem in sem dobrsen del noci budna. Naceloma pa delam vse, shoppingiram, vozim avto, hodim ven, na kosila, na pijace, na sprehode (no ja, kadar nisem prelena), kuham, pospravljam, pripravljam za dojencka, opremljam stanovanje, skratka, vse, kar sem delala prej, le da sem sedaj na dopustu in da vse skupaj delam veliko pocasneje, kot vcasih. Mozgani so itak nekam zakrneli, tako da se vedno na veliko pozabljam.

Punce, kolk sva midva danes shoppingirala. Spet sva se prelevila v shopping animala user posted image user posted image user posted image Najprej v Ikei, kjer sva nabavila ogromno stvari za v kuhinjo, za kopalnico ter za obesat hlace za v vgradno omaro. Samo za primerjavo, obesalnik za hlace naju tukaj pride 20K SIT, v Ikei sva zanj dala 9EUR!!!!! Da o ostalih stvareh sploh ne govorim. Pol sva sla v HM, kjer sem si kupila 2 modrca za dojenje. Vzela sem kar mojo zdajsnjo stevilko, sem pa potestirala, ce bi sle notri se blazinice. Modrci so bombazni, cisto enostavni, stane pa en 9,9EUR. Pol sva sla pa se v Toysa, kjer sem iskala tisto igracko za na posteljo, pa je nisem nasla. Kupila sva podlogo za previjalno (dimenzije ravno prave za mojo previjalno, tukaj nimajo takih dimenzij - mi je mizar danes sporocil, da bo nekje konec meseca fertik. Sem mu namignila, da upam, da me mali ne prehiti user posted image Mogoce bo kaj prej naredil. Sicer smo pa ze skoraj na polovici januarja) in termometer za kopanje. Set za manikuro mi ni bil vsec, saj je bilo vse od krtace do glavnika plastik fantastik, tako da bom tukaj kupila vsak kos posebej. Moj dragi si je ogledal vse mozne legice in ostale igracke in zacahnil kaj bova v prihodnje kupila, da se bo(sta) z malim igrala user posted image Kupila sva se zascito za posteljico, tisto peno za obloziti stranice. Aja, punce, a tiste cebricke za polivanje pri previjanju imate? Jaz sem razmisljala, da bi kar pipo uporabila, al morajo biti ravno ti lavorcki? Glede na to, da bo previjalna v kopalnici in da bo blizu pipe, se mi zdi brez veze polivati, ce lahko namocim pod pipo.
V Kiko nisva sla, ker sva bila ze po vseh teh shoppingih tako utrujena, da sva sla kar domov. Pa se skoraj vse iz seznama sva nakupila. Aja, vsec mi je bila se ena omarica za kopalnico, pa zal v najin minijaturni avto ne gre user posted image Bom malo pocekirala koliko bi naju prislo, ce bi narocila prevoz. Oz. bova prosila kakega prijatelja s kombijem, ce se enkrat zapeljemo gor ponjo. Ta je edina do sedaj, ki mi je res takoj v oci padla. Pa se notri pase.

Zdaj grem pa kar v posteljo. Zjutraj peljem dragega v Lj, gredo smucat. Jaz bi tudi user posted image No, jaz grem pa spet malo naokoli po Lj, pol pa pocasi domov rihtat vse tanove stvari user posted image

Sweet dreams,

Nina


(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 456
   RE: FEBRUARČICE 2006
13.1.2006 7:59:49   
BaGSi
KAMI - čestitke!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sedaj pa se že počasi res pripravlja nizki štart user posted image . Mene že tudi kar mika ....

Jaz sem od včeraj malo prosta, ker je moj sinko na počitnicah pri babici, danes grem še na kontrolo urina in krvi (upam in mislim, da so antibiotiki prijeli). Razen bolečin v kolkih in špikanja v nožnici sem še OK.

LP vsem user posted image !!!

(odgovor članu ninaki)
Neposredna povezava do sporočila: 457
   RE: FEBRUARČICE 2006
13.1.2006 9:16:51   
sarazan
Kako ste nosečke moje?
Dobro spale? Kaj lepega sanjale?

Ja, ja , saj vem, vse že komaj čakamo na user posted image  in hitimo s pripravami.

No, jaz sem včeraj na pošti dvignila pošto iz CSD. Poslali so mi odločbo, da sem upravičena do pomoči za novorojenčka. Dobila bom denar (kot sem hotela) in to nič več kot 57.190 sit. Izgleda, da je bila dezinformacija, da bo v letu 2006 višji znesek ali pa sem vseeno prehitro oddala vlogo.
Za porodniško pa nisem še nič dobila.

Danes grem v službo malo pogledat moje sodelavce. Potem jih sigurno ne bom videla eno leto in se mi tako smilijo, ker bodo delali.... Jaz bom pa uživala user posted image .

_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu BaGSi)
Neposredna povezava do sporočila: 458
   RE: FEBRUARČICE 2006
13.1.2006 9:31:47   
tinkatonka
Dobro jutro!!!
 
Kako ste kaj februarčice moje??? Jaz zelo slabo. Medenične kosti me tako bolijo, da bi najraje s povštrom med nogami tudi hodila. Slabo mi je, da kar dežuram pred WC-je, da bi šla bruhat. Zvija me in muči me prebava. kaj češ lepšga a ne. user posted image user posted image user posted image  Ne vem zakaj se mi to dogaja. Mogoče je kriva včerajšnja prehrana, mogoče pa je tudi telo že utrujeno od nosečnosti in mi daje take znake.

Sploh nisem lačna, po drugi strani mi pa kruli v želodcu, pa se bojim da če spijem samo kozarec vode, da mi bo vse naprej vrglo. Pa še riga se mi nonstop in dviguje. Ma obup punce vam rečem.
 
Pa da odgovorim še anonimnemu.......Zadnji mesec pred porodom sem na trenutko sama sebi v napoto. Mučijo me vse težave, ki naj bi mučile nosečnico v tem zadnjem mesecu, so le redki dnevi, ko se počutim odlično. Vsa sem v pričakovanju našega user posted image  in si želim da ta mesec čimhitreje mine. Ravno sem prenehala delati, vendar še vedno sem zelo kativna, hodim na kakvice, trgovine......Vse bolj pocasi ampak gre. V kino in gledalisce ne grem, imam pa kino v kratkem v planu. Avto pa se vedno vozim čeprav mi to moj moz krepko odsvetuje, ker je ves zivcen, češ da se mi kaj ne zgodi. 

Nič grem naprej počivat. Danes sem imela toliko stvari v planu, pa bom dan preživela kar na kavču z daljincem v roki in v bližini WC-ja.

Čav.

Tina

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 459
   RE: FEBRUARČICE 2006
13.1.2006 10:01:44   
marty5
Dobro jutro februarčice,

danes smo dan začeli že zelo zgodaj, saj se pri nas šola za starše prične že ob 8ih zjutraj. Kopali smo dojenčka, ga umivali in previjali user posted image . Je pa patronažna, ki ima čez šolo ful v redu - prav lepo je videt, ko ljudje uživajo v svojem poklicu!

Noč pa je bila hudo naporna.....jaz tako bolj slabo spim že skozi vso user posted image  in imam zelo rahel spanec. Moj user posted image  pa se je prehladil in šmrkal celo noč, pa še smrčal po vrhu user posted image . Sploh nisem mogla zatisnit očesa. Zjutraj pa mi pravi, da sem imela cele govore ponoči - da sem ga spraševala, kdaj pride patronaža, če jo je potrebno naročit ipd user posted image . Očitno čez noč premlevam vse skupaj in se mi malo blede user posted image .

Vem, da sem to že povedala, pa kar moram še enkrat.....zdaj ko gremo h koncu, sem po eni strani tako nestrpna, da dobim svojega user posted image  v roke in pričnemo novo življenje, po drugi strani pa so mi bili ti meseci user posted image  čudoviti - kljub določenim težavam ipd. Res je, da si user posted image  povprečno najbrž 2× v življenju in mi je včasih kar žal, da počasi mineva. Sploh prvič, je le prvič user posted image . Sem smotka vem, ampak po moje bom kar pogrešala ta ogromen trebušček, ki mi zdaj ne da spati user posted image .

Punce, jutri je polna luna - le glejte, da ne bo kaka kaj prehitela. Hitro prekrižat noge user posted image user posted image user posted image . Ko je bila nazadnje polna luna v decembru, je kar nekaj punčk ven prijokalo (decembra je bilo neverjetno veliko punc - vsaj glede na seznam mamic sodeč....).

Gremo zdaj malo pospravit. Vas prečekiram malo kasneje user posted image

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 460
   RE: FEBRUARČICE 2006
13.1.2006 10:15:58   
Eviii
tudi mi smo že kr neki cajta pokonci danes. smo malo slabo spali, ker smo pogrešali tatija. je šou na en seminar na švedsko in pride nazaj komi v pondeljek...
danes mam v planu nardit miljon stvari. morem pripravit torbo za v porodnišnico (za vsak slučaj), pa očetu bom popoldne pomagala sestavit previjalno mizo, pa prat bom začela počasi, pa še za službo pripravljam ene članke.
morem vam povedat, da se mi je včiri zvičir spet oglasla kami. pravi, da nas vse lepo pozdravlja in da je z njo in evanom vse ok. porod je potekal super. pravi, da ji je voda odtekla ob dveh ponoči, ob osmih in pol pa je že rodila. evan je bil obrnjen z ritko naprej (ona je bla tudi v klubu narobeobrnjenih). napisala je, naj vam naročim, da dejmo poslušat babice in naj predihavamo. več novic bo pa sama povedala, ko pride domov. sem bla prou vesela, ko sm to prebrala. ji bom odpisala in ji bom rekla, da jo vse lepo pozdravljamo in ji zavidamo, ker je to že za njo in se lahko carta z user posted image .
kaj jst počnem te zadnje mesce, anonimna? hm, cel december sm preživela doma, ker sm bla res čisto zdelana zaradi ledvic. samo k dohtrjem in nič druzga. ko pa sm izločla svoj kamen, sm se začela počutit malo bolše. to še ne pomeni, da hodim vn, ko se mi spaše, ampak vsaj lahko grem še v kak nakup za user posted image . včiri sm v bc-ju mogla pod nujno (user posted image user posted image user posted image ) kupit en lep puloverček in eno krasno majčko za user posted image . z mano pa je bla še ena kolegica in je kupla dvojne štumfke user posted image . drugače sm pa šla v bc z namenom plačat sobico, pa so ble ene mlade punce na blagajni in se niso znašle. bom šla pa jutri vrjetno. pol sm šla pa še malinov čaj kupit in si ga bom šla kr nardit. mi je rekla trgovka, da nej bi se ga pilo po dve šalci na dan (včiri vem, da je bla tle debata, kolko nej bi ga spile). jst ne vem, al bi ga že zdej začela jemat al počakam možeka, da se vsaj s švedske vrne user posted image . sej vem, da to ne gre tko hitro, ampak se nikoli ne ve. drugače pa sm bla v kinu konc novembra in nimam prou nobenih planov se potepat po kinih in gledališčih, ker enostavno ne zdržim sedet tolk cajta pr miru. pol pa ratam samo še bolj tečna in me je treba spravit domov in pol so vsi okoli mene slabe volje... avto tudi še lahko vozim, čeprou se tega malo izogibam in prepuščam možeku, če se le da.
tolko za zdej. se beremo in tipkamo še kej kasneje.

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 461
   RE: FEBRUARČICE 2006
13.1.2006 10:42:09   
jasnica
Ojla!
Najprej iskrene čestitke Kami! Jaz sem imela pa včeraj tako hude popadke da sem v postelji obležala, ampak se je potem na srečo umirilo. Jutri je polna luna in me je full strah, ker sem že včeraj mislila da bom rodila,pa full se je umirila pravih brc ni več ampak nežno premikanje.Ne vem zakaj se user posted image tako mudi, se bom potrudla da vas bo še nekaj pred mano,ker glede na PDP (22.2) še nimam pravice roditi.
Drugače pa imam vse pripravljeno, oblačila v omari, torba za v porodnišnico čaka,.. Jaz pa sem obsojena na ležanje, čeprav bi vsake toliko časa kar poletela kam.
Zdej grem pa nazaj pred TV.
Pozdravček!

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 462
   RE: FEBRUARČICE 2006
13.1.2006 10:58:29   
sarazan
Eh, sem prej pozabila nekaj napisat.

Včeraj sem bila pri svoji mami na kavi in čveku, pa sva se pogovarjali valda, da o nosečnosti in porodu. Tako sem ji omenila vaše "strahove", ker dojenčki niso obrnjeni na glavo.
Pa mi je rekla naslednje: "Tebe sem rodila z ritko naprej (res je, se spomnim user posted image ), pa je bilo 100 x lažje, kot tvojo sestro, ki je šla z glavo naprej (sestra je mlajša, ampak je imela nekaj več kot pol kile več pri porodu, kot jaz)".
Tako, da nič skrbi, če se ne bodo user posted image  obrnili. Mogoče pa ravno ve rodite za malo šalo, pa čeprav z ritko naprej.

_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu jasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 463
   RE: FEBRUARČICE 2006
13.1.2006 11:01:26   
natalia
jasnica, ne prehitevaj! nazaj v posteljo!

jaz sem že ene tri dni tako tečna sama sebi, da se mi bo zmešalo.user posted image
Na wc hodim po 6 krat na dan, non stop me nekaj zvija, utrujena sem, tečna, zadihana, vse kosti od A do Ž me bolijo, trebuh mi otrdeva na 20, 10 minut in to boleče, nos mam non stop poln, ne vem kaj naj delam, strije mam, prsi me bolijo in tiščijo, težko ali nič ne spim, okorna sem kot slonuser posted image , debela sem kot user posted image !!! ( zredila sem se za 20 kg).

drugače pa sem vredu user posted image user posted image ...

malo sem vam zatežila, ker me noben drugi ne posluša.

lp

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu jasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 464
   RE: FEBRUARČICE 2006
13.1.2006 13:29:50   
Eviii
mi smo glihkar s kosila. jojmene... tko sm se najedla, da se mi zdi, da me bo kr razneslo vsak cajt. sm se dala zdej malo pred tv, pa ne zdržim dolgo... pa sm si rekla, da pridem malo počikirat, kaj se dogaja s puncami na rr-ju.
jasnica, kr po vrsti. rok imam malo za tabo (25.2.) in če mi še ti rodiš, bom pa res paniko zagnala. že tko imam nočne more, da rojevam in da sploh nism pripravljena... če bo šlo tko naprej, nas kr polovica ne bo dočakala februarja. pa zakaj se pol pa kličemo februarčice? ker je treba počakat do februarja!!!
jst sm mela danes v planu miljon stvari. pa sm se lotla malo mojega puzzle-a (pariza) in sm po eni urci obupala. ker ga pa delam na tleh, nism mogla vstat. kot nasedli kit user posted image .
prej sm si nardila čaj iz malinovih listov. sicer ni najbolša pijača, ki sm jo kdarkoli pila, ampak bom potrpela. za user posted image  vse in še več!!!

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 465
   RE: FEBRUARČICE 2006
13.1.2006 13:45:34   
marty5
Sarazan - hvala za tolažbo glede rojevanja na ritko user posted image . Srčno pa upam, da bo šlo lepo kot treba - z glavico naprej user posted image . Sej včasih se mi zdi, da se je obrnil, drugič, da ne, spet tretjič pa da leži postrani....nekako se orientiram po kolcanju - predvidevam, da tam kjer kolca je glavica, ne?
Po moje si ta moj user posted image  misli - ta mama je že zdaj tako tečna in me komandira, kako naj se postavim user posted image . Sem se odločila, da mu dam malo miru s tem obračanjem, revežu user posted image .

Eviii, a ti že piješ čaj? Jaz sem ga mislila začeti naslendnjo soboto, ko bomo stari 35 tednov. Sicer pa povsod preberem drugače - nekje rečejo, da ga je potrebno piti od 34. tedna, nekje od 36.,.......Bom vidla stanje v ponedeljek, ko imam pregled, pa se bom pol odločila. Če kaj sploh pomaga, seveda....no, škodit vsekakor pa ne more, ne?

Ene ste že pojedle kosilce, jaz pa ga grem komaj delat user posted image . No, danes bo čisto preprosto - špageti s paradižnikom.....Moj user posted image  se bo kaj zmrdoval, ker ne bo mesa, ampak zdaj sva z user posted image  "ta glavna" user posted image user posted image user posted image .

Lepo se imejteuser posted image

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 466
   RE: FEBRUARČICE 2006
13.1.2006 15:03:42   
malamisha
Včeraj sem končno začela s pranjem oblačilc za našouser posted image  in logično je crknil sušilni stroj. user posted image user posted image

Drugače vse po starem! Apetit imam nenormalen. Dišijo mi pa keksi (najraje jih pomakam v čaj) in seveda slavna čokolada. Čokolade prej sploh nisem imela rada, zdaj bom počasi ubijala zanjo.user posted image user posted image user posted image

Uživajte še v zadnjih tednih nosečnosti!


< Sporočilo je popravil malamisha -- 13.1.2006 15:11:06 >


_____________________________

19.2.2006 smo dobili princesko Mojco

30.7.2007 pridružila se nam je razbojnica Gabi


(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 467
   RE: FEBRUARČICE 2006
13.1.2006 15:54:42   
tinkatonka
jasnica.....upam da se popadki ne bodo več ponavljali, vsaj še par tednov naj potrpi user posted image  v tvojem trebuščku. Če se lahko kaj pogosteje javiš, bomo z veseljem brale kako se kaj počutiš v teh zadnjih dneh.

natalia.....to je pa tko kot da bi svoje misli brala. Tudi jaz se pridružujem klubu user posted image in user posted image .

No jaz se sicer počutim za stopinjo bolje kot zjutraj. Vendar še vedno ne preveč idealno. Danes me medenične kosti bolijo kot da bi me en s kolom tam spodaj tepel. Še med hojo boli. user posted image  Očitno se je mali spustil še nižje, če je to sploh mogoče user posted image , glede nato da ga nosim že sedaj zelo zelo nizko.

Danes sva z možem dobila malce zapoznelo darilo ob Novem letu a izredno lepo darilo, važen je namen. Moj brat nama je podaril knjigo Otrok od rojstva do šole. Ko sem se tak gnilo dopoldne počutila sem ležala v postelji in prebrala že več kot 40 strani. A je katera brala to knjigo????? No jaz grem zdele spet naprej ležat in brat. Prižgala si bom zraven še Info TV, da slišim kaj se kaj po svetu dogaja. Potem bo pa kmalu že moj možek doma, da mu postrežem s kosilom in da se malce z njim pocrklam. Punce sej vem da smo to temo že obdelale, pa vseeno.....a ste zdaj zadnji mesec pred porodom še kaj aktivne user posted image  s svojimi user posted image ??? Mojega skoz neki meče, sej ponavadi sem tudi jaz za stvar, vendar zadnje čase se pa tko gnilo počutim, da mi niti na kraj pameti ne pride, da bi kaj takega počela. Pa še te boleče kosti, raje noge skup držim kot narazen. user posted image  Vmes med nogami je pa lahko samo povšter! user posted image user posted image  Upam da bo moje počutje kmalu boljše!!!!!!!!

No zdaj pa res dosti nakladanja.

Lp Tina

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu malamisha)
Neposredna povezava do sporočila: 468
   RE: FEBRUARČICE 2006
13.1.2006 17:11:35   
ursa_p
Pozdravljene!

No, jaz sem ravnokar zakljucila branje vasega pisanja ... res nisem hotela prej pisati dokler ne preberem vsega, ker ne maram pisati v temo katere ne preberem ... upam, da se vam bo dalo prebrati moje pisanje - ogromno ga je ...

No, da najprej povem kako sem jaz oziroma kako sva midva. V soboto je prvic po obisku bolnice zacel malo bolj migati (sem prebrala, da se je lahko umiril zaradi injekcij za pljucka – tega mi ni nihce povedal) in sem bila prav vesela – me je ze malo skrbelo. V ponedeljek sem pa kljub temu, da moram pocivati odsla na CSD in si uredila samo paket, ker starsevskega dodatka ne bom imela (bom raje obdrzala pokojnino po ocetu, ki je malenkost visja). Sla sva tudi na obcino, kjer sva uredila glede ocetovstva (trajalo je 5 minutk in je bilo zastonj, pa nobenih komplikacij, ker se nisem rodila, tako da ne vem zakaj nekje kompllicirajo – vse je urejeno, samo drugace napise, ce to urejas pred porodom). Sla sem se k zdravnici, ker so se mi na jeziku spustile pike, pa cel konec jezika je bil bel. Ura je bila 5 do enih, ampak me je malo manj kot napizdila kaj pocnem, da so ze zaprti ... pa vsa zacudena vprasam ce je ze ena ... no, pa mi je kar lepo povedala, da sprejemajo samo do 11-ih, ceprav to nikjer ne pise. Zdravnice pa tako ni bilo vec. Tako da nisem uredila nic. Malo sem povprasala na okoli in so mi vsi povedali da je to znak, da mi je padla odpornost in da mi primanjkuje vitaminov. Da pa bo moralo kmalu zginiti (in danes je ze veliko bolje – si vsak dan vsaj 2x drgnem jezik s krtacko – ce kaj pomaga).
No, v torek je bilo vse super ... ponoci (iz torka na sredo) pa spet akcija. In to je ze tretjic, da se mi je zacelo dogajati iz torka na sredo in ze nekajkrat, da je bilo ob 1-ih zjutraj (sem imela ze veckrat popadke, ampak neredne in ne tako pogoste). Pa sem kar zaspala z upanjem, da se bo umirilo. Pa sem se ob 4-ih zbudila v bolecinah, ker so bili popadki ze kar hudi (trebuh je postal cisto trd, bolecine pa hude – kot pri menstruaciji, le da je veliko huje). Me je ze dobro zvijalo. Spet so bili na 3 minute (aja, jaz nisem vedela, da se steje premor med enim in drugim popadkom in ne zacetek enega in drugega), tako da so bili ze prvic in drugic popadke nekje na 2 minuti. No, pocakala sem se eno uro in si zapisovala popadke, da se je moj dragi zbudil. Potem pa grem na WC in mokre spodnje hlacke in sem mislila, da mi je zacela odtekati voda. Torbo sva pripravila ze par dni nazaj za vsak slucaj in nama je prislo kar prav, ker sem jo samo pograbila. Matic je peljal se kuze ven, jaz sem se sla umit, potem pa v porodnisnico ... ja ponovno. Ura je bila okoli 6. In ker ni bilo nobenega zdravnika, razen tisti, ki so morali biti v porodnih sem cakala nanj do 7.30, da je prisel od doma. Se prej so mi posneli CTG, kjer pa so bili jasno vidni popadki na 5 minut ... me pa zanima do katere stevilke pride, ko imas res tisti pravi popadek – tiste ki ste ze rodile verjetno veste ... pri meni je prislo do stevilke 50, normalno je pa cca 20. Zdravnik me je potem pogledal in povedal, da sem sedaj res odprta 2 centimetra, voda mi pa ne odteka, ampak se mi zgleda samo noznica cisti. Potipal mi je se trebuh in povedal, da se tamal ni dovolj spustil in da bi ga sicer komot spravili ven, ampak da naj grem raje domov in upam, da se bo vse umirilo. Pa da naj vzamem kak Buscopan! V vsakem primeru mi popdkov oni ne bojo vec ustavljali ... ko bo bo. In ker imam do porodnisnice 10 minutk sem sla domov. Celo dopoldne me je se zvijalo nekje na 10 minut. Potem se je vse skupaj pocasi umirilo. Hvala bogu, ceprav sem bila skoraj sigurna, da bomo sli nazaj. Ne vem kaj je najinemu Galu, da hoce na vsak nacin ven.
Danes je petek 13 in nikakor ne smem v porodnisnico (ceprav je imela moja tasca z mojim Maticem rok ravno na petek 13 ... hehe ... ampak jo je presenetil 1 teden prej in je bil tako rojen 7.3.). No, jutri je pa se polna luna in zelo zelo upam, da me ne bo zvilo.

Moram priznati, da ne pocivam toliko kot bi morala, ampak na zalost mi ne gre!!! Ko se ulezem za pol urce me zacnejo grabiti krci v rit in noge na stani na keteri lezim, tako da se potem samo premetavam gor in dol. Vceraj sem bila polna energije in sem spet malo pospravljala – tudi jaz imam ocitno neko hudo zeljo po pospravljanju in vcasih kar malo prevec tezim Maticku, ceprav imava pa zdaj res pospravljeno, tako da ima tudi mir pred mano, ampak v glavnem pospravljam jaz – ker ne morem gledat svinjarije (pa ceprav je to le nepomita posoda).

4.1. sem si izmerila obseg trebuha in je 98 cm (glede na cm se niti ni povecal, drugace pa vidim, da sem ze kot slon – mislim, da se mi je povecal predvsem tam pod rebri, tam pri popku pa je zgleda ostalo enako). Sem se pa zredila za eno kilo, tako da sem na +8, kar je v redu. Zredila sem se pa po moje samo zato, ker mi noro pase cokolada – Milka Noissete. Popek se mi pa ni obrnil na ven, in se mi verjetno tudi ne bo. Imam pa tudi jaz rjavo rumen flek okoli popka - pa sem mislila, da je od tega, ker imam tam brazgotino od operacije zolcnih kamnov - no, ocitno ni to. Drugace pa ne zatekam nic ... hrbet ne tudi ne boli nic ... medenicne kosti tudi ne, edino kolki me obcasno, ce kaj cudno sedim. Na splosno se ocitno pocutim kar dobro in niti nimam toliko tezav. Edino z zgago, ki pa je sedaj bolje, sam sem upostevala recept s crno redkvijo in je res bolje – vsake toliko me malo pece, ampak dalec od tega kar je bilo. Pa tudi Rutacid jemljem, ce je potrebno, ampak odkar sem spila sok od crne redkve sem pojedla le dva, kar je odlicno.

Tudi najin Gal zadnje case noro kolca, vsaj 2x na dan, ce ne ze veliko vec – kar je glede na napisano super – je ena napisala, da je to znak, da so pljucka razvita. Cutim ga (kolcanje) pa zelo spodaj, se mi zdi, da se bolj cuti trebuscek in ne tam kjer ima glavico – moj obcutek. Drugace je pa zadnje case malo bolj zivahen – vceraj je imel akcijo okoli 1-ih ponoci ... sem bila prav vesela in ga veselo cohala.

Drugace pa lezi na levi strani in se tam tudi v glavnem premika – njegova ritka po moje pod rebri – vsaj tako se mi zdi, ker se tam delajo ogromne bule.nogice so pa nekje pod desnimi rebri. Rokice pa cutim cisto spodaj, ampak so te gibi res zelo nezni in se jih od zunaj skoraj ne cuti.

Kar se spolnosti tice (si sprasevala – tinkatonka) jo imava midva prepovedano – na zalost. To je bil pri meni tudi en od razlogov, da smo bili prejsnic v porodnisnici tri dni, ampak meni ni nihce povedal, da ne smeva. No, midva ne smeva, ker imam probleme, za ostale je baje super – vsaj kakor sem razumela v MS. Mojega tudi mece, pa tudi jaz bi bila za stvar, ampak na zalost se pocrkljava drugace. Je pa dalec od tega, da jaz ne bi bila za stvar – sem imela vmes eno tako obdobje.

Kar se pa stetja gibov tice ... meni je G rekla, da jih moram nasteti 10 od 8-ih zjutraj do 5-ih popoldne ... v tem casu in ne cez cel dan. Pa kakor ste ve rekle mora biti vsaj 5 minutni premor vmes – no, to mi ni povedala G, ampak sem slisala od vas.


Me pa seveda zanima kar nekaj stvari.

Glede CTG-ja sem ze zgoraj vprasala - na koliko pride tista stevilka pri popadku - tistemu pri porodu ali pa pred porodom - brez popadkov je nekje 20, jaz sem imela pa v sredo popadek ze na stevilki 50. Mi lahko katera pove kaj vec?

Najprej krst – kako ste se kaj odlocile tiste, ki s svojim dragim glede tega niste istega mnenja? Noben od naju sicer ni veren (Matic je sicer krscen), ampak moj dragi je rekel, da bi ga vsaj krstil, jaz pa pravim, da se bo za to odlocal sam, ko bo dovolj velik ... ga ne bi rada »prisilila« v neko vero. Da pa se opomnim, da noben od najinih starsev ni ne vem kako veren – pri meni sploh noben razen stare mame, pa se ta ni prevec, in pa Maticeva mami, ampak tudi ona ne prevec – namrec nobena od njiju niti ne hodi v cerkev.

Potem me zanima nacrt poroda – me zanima kaj nacrtujete ... oziroma kaj sploh lahko nacrtujes – razen to, da s sabo odneses torbo – res ne vem kaj bi lahko nacrtovala – izjema so tiste, ki greste na EA. Jaz pravim da sploh ne vem kako naj bi izgledalo in da tudi ne vem kaj na nacrtujem.

Potem ... poslusanje glasbe – jo katera poslusa za umirjanje nasih malckov in da jim jo bomo predvajale potem, ko bo ze na svetu? Jaz ne poslusam nic posebnega, si pa nastimam glasbo, ampak kakrsnokoli – ni pa to nobena klasika ali kaj podobnega.
Samo v vednost naj povem, da je v poiskusu kje najbolje raste fizolcek rezultat nor ... najbolje je uspeval tam, kjer je bila havy metal. Najslabse tam, kjer je bila tisina ... nekje vmes pa tam, kjer so predvajali pogovor – na enem so predvajali kreg, na drugem sam lepe stvari, ampak med tema dvema ni bilo razlike.

Potem kupovanje preko BC preko spleta ... sem hotela vceraj narociti steklenicki, ampak ce ne narocis nad 5000 SIT se sploh ne splaca. Tako da bi za 2 steklenicki, ki bi stali 1000 SIT dala vec kot 2000 SIT – kar je pa draze kot ko ni akcije.


Pitje vode ... 5 litrov na dan je absolutno prevec .. mislim, da lahko spijemo vode od 2,5 litra do 3,5 litra - ne pretiravajte .. to skodi!!!

Pa se glede babylove plenick ... tudi jaz sem slisala, da so (bile) super ... potem so mi pa ze tukaj na rr-ju povedale -  mislim, da katjandraz, da se je zamenjal proizvajalec oziroma lastnik in da je kvaliteta po novem bolj tako tako ... nekje na rr-ju je to napisano (in nekje v nasi temi je tudi priliman link do tiste teme - to je ze kar nekaj casa nazaj) ... mi bomo poskusili z lumpijevimi, so baje super, samo se nisem ugotovila ali obstajajo tudi za novorojencke (ce ne obstajajo bom pa se premislila).

Modrcek za dojenje ... v Emporiumu jih imajo zaradi strgane embalaze znizane iz 5000 SIT na 3000 SIT, ce katero zanima ... drugace so pa zelo poceni v Neckermannu.


No, sedaj pa k vam ...

Karin412 ... Iz kod iz Domzal pa si ti (si napisala, da si zadeve urejala v Domzalah) ... ce si mi ze povedala se opravicujem.

Natalia in ostale, ki imate probleme z otrdevanjem trebuha ... vzemite buscopan, ko boste imele probleme in pa pijte magnezij tabletke – eno zjutraj in eno zvecer. Pa tudi prebavo morate imeti urejeno, da se vam ne bojo pojavljali popadki.

Tinkatonka ... hitro si porihtaj prebavo, ker le ta lahko sprozi popadke ... se pravi ne smes biti ne zaprta niti driske ne smes imeti ... to je lahko en od razlogov, da ti otrdeva trebuh. Ce imas problem z zaprtjem spi zjutraj na tesce pogreti Donat.

Sarazan ... koliko si dala v lekarni za vse zadeve - kozmetiko? Meni to se vse manjka, ampak bojo kupili, ko bom v porodnisnici - da se ne bo kaj pokvarilo.

Eviii ... se nekaj bi pripomnila glede Spazmexa ... meni so do sedaj vedno, ko sem imela napad zolca rekli, naj ga ne jemljem oziroma naj ga ne vzamem - niti enega ... in to razlicni zdravniki, tako da ne vem kako to, da ga tebi kar naprej dovolijo jesti. Pozanimaj se se kje drugje ... upam, da ni nic narobe, ker ga tako pogosto vzames. Pa cestitke za en odpravljem kamen.

Katjandraz ... mene na telovadbo sigurno vec ne bo, ker moram v glavnem samo lezat (no, saj se prekrsim, ampak telovadba je pa zadnje, kar lahko pocnem).
 
Ursi ... za prevoz v porodnisnico z resilcem ti morajo dati napotnico pri ginekologu, tako kot dobis napotnico za porod .. jaz imam ze obe ... s tem da je tista za porodnisnico ze druga, saj so mi prvo prvic, ko so me sprejeli vzeli, drugic so me dali pa pod nujno, ker nisem imela nove ... sedaj je pa niso vzeli ... na sreco, ker bi morala spet po novo.

Kje lahko najdem zgodbo od jery – me prav skrbi kaj bom prebrala ... zgodbe pa nikjer ne najdem.

Petra.horzi in Kami cestitke ... so mi kar solze pritekle ... no, pa le nisem prva februarka ... upam, da bom se nekaj casa v enem kosu ...

Danes sem ogromno napisala, upam, da se vam bo dalo prebrati, ampak ste toliko napisale, da sem mogla sedaj jaz nadoknadit vse za nazaj.

Predvsem pa hvala vsem za vaso skrb ... telefonska od Evii je spravljena, tako da ce nas kaj prehiti in bomo zibali boste seveda izvedele! user posted image

Lp, Ursa

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 469
   RE: FEBRUARČICE 2006
13.1.2006 17:53:54   
tinkatonka
urša_p......lepo da si se javila. user posted image user posted image user posted image user posted image

Resnično upam da vajin Gal počaka še par tednov v tvojem trebuščku. Bo imel potem še dosti časa za raziskovanje tega sveta. še to.......Zgodbo od jery najdeš pod forumom "v objemu žalosti"

Pa da ti na kratko odgovorim na nekaj tvojih vprašanj....

načrt poroda...ga ne bom delala. Bom samo pridno ubogala babico in zdravnika, pa upam da bo porod potekal lepo.

krst....pri nama je tako, da so njegovi verni, prav tako moj mož (ima narejeno tudi birmo), jaz pa nimam narejenga nič. Otroka bi rada krstila oba, potem za naprej (obhajilo, birma) bomo pa vidli, kako se bo sam odločil, če mu bo to sploh všeč.

glasba.....je ne poslušam. Včasih si prižgem radio, pa tudi to poredko. Raje imam prižgan TV na kakšnem info kanalu (CNN, BBC), radio res poslušam skoraj izključno samo v avtu.

Očitno veliko februark teži k temu, da postanejo januarčice. Kaj a vam ni všeč med nami????? user posted image user posted image  user posted image user posted image

Punce čuvajte se.....

Lp Tina

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 470
   RE: FEBRUARČICE 2006
13.1.2006 18:02:12   
marty5
No, pa smo si privoščili en dober popoldanski spanec user posted image .

Malamisha, a veš, da se je tudi nam sušilec pokvaril, takoj za tem, ko smo vse oprali in osušili za user posted image ? Je bil serviser 3× tukaj, pa zdaj končno dela. Trkam na les user posted image .

Kar se sexa tiče......kaj je že to user posted image ? Pri nama je prepoved že več kot 1 mesec - od začetka decembra, ko sem pristala na bolniški......pa še kake 3 mesece najmanj ne bo nič.....

Krst - midva sva oba krščena in tudi poročila se bova cerkveno - sicer bolj na user posted image  željo kot na mojo, meni je bolj ko ne vseeno. Sva tudi opravila tečaj za krščanski zakon - jaz s trebuhom...hm, grešnica user posted image . Poroka je bila planirana že spomladi, preden sem zanosila, pa so potem vse finance končale v stanovanju in sva rekla, da nima smisla hitet - bova pa po rojstvu. Edino malo več birokracije imava.

Porodni načrt - v bistvu je to bolj spisek želja, kako naj bi porod potekal. Bil je v eni reviji Nosečnost. Napišeš, če želiš, da ti prerežo presredek v kolikor treba ali naj se strže, če želiš, da ti dajo otročka na trebuh, pa če bi prerezali popkovnico, pa kako se želiš gibati med popadki (iti pod tuš, hoja,....). Če želiš klistir, britje...Vse take zadeve. Koliko je vse skupaj izvedljivo v praksi pa.......si lahko mislimo, ne?

Otrdevanje trebuha - v zadnjem tednu, mi redno otrdeva in veliko bolj močno je kot prej. Tudi jaz imam obilen izcedek in včasih prav podvomim, če ni kaka plodovnica - tak prozoren in vlečljiv (ko je seveda pozdravljen z borax svečkami).

Tudi jaz ne počivam toliko kot bi morala. Sploh v zadnjem tednu skačem naokrog, likam, perem, pospravljam in spet počnem tisto, kar ne bi smela - dvigam stvari, vlečem in stresam rjuhe ipd. Očitno me je tisti grozni strah pred prezgodnjim porodom minil in zdaj frajlam naokrog.....Pa ni se še za hecat - jutri dopolnim 34 tednov in je še celih 6 tednov do konca.....

No, toliko. Ziher sem še kaj pozabila, ampak ste toliko napisale user posted image . Pa drugič...

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 471
   RE: FEBRUARČICE 2006
13.1.2006 18:37:18   
Eviii
ursa, fajn te je spet brat... sm se že prou sikirala, kje si.
najprej naj vam povem, da mi je spet pisala kami. pravi, da ne bojo še tko kmalu pršli domov, ker so evanu našli šum na srčku in imajo v pondeljek pregled pr kardiologu. po mojem to ni nič pretresljivega, ker baje ima to kr precej user posted image  in to pol kmalu zgine (tko mi je razložila moja sestrca, ki študira medicino). vsekakor pa je potrebno ugotovit, do katere stopnje je to razvito. v glavnem pravi, da se počuti ok in se vsem zahvaljuje za skrb in pozdrave.
pr nas je tudi sex zadnje cajte bolj omejen na crkljanje. zdej pa itak možeka ni (sicer samo par dni). je pa on sam reku, da me ne bi rad spravu prej v bolnico, ker bi skakala en po drugem. bomo že pol nadoknadli user posted image .
spasmex pa mi je predpisalo kr več dohtrjev. in sm vprašala tudi pušenjaka in je reku, nej v primeru bolečin kr nadaljujem s terapijo. ketonal je še hujši in tega sm jemala le, če spasmex ni primu. odkar pa sm izločla kamen, nism vzela niti ene tablete več (razen železa zaradi slabokrvnosti). takrat pa je blo res hudo (ena dva tedna v decembru sta bla peklenska in sm komi shajala z bolečino - takrat ko je kamen potoval iz ledvice v mehur oziroma dokler ga nism izločla).
kar se krsta tiče. mi doma nismo virni (moj oče ima sicer opravljene vse obrede, ampak ni bil v cerkvi že več kot 30 let). moja švedska družina je sicer verna, ampak oni so protestanti. v cerkev sicer ne zahajajo tako pogosto (jih nism še nikoli vidla) in tudi moj možek nima nobene želje po tem, da bi šou v cerkev. midva sva se poročila samo civilno. moževi starši bi pa želeli otroka krstit (in mislim, da tudi možek malo namiguje k temu). jst sm rekla, da v sloveniji tega ne bi počela, ker ne bo noben od tistih, ki bi jih to zares zanimalo, bil prisoten. bova pa razmislila o tem, ko bomo šli na švedsko (vrjetno poleti). sicer nobeden ne bo silu user posted image  v nobeno vero - naj se sam odloči. mogoče samo ta prvi zakrament bomo opravli. bomo še vidli. jst sm rekla, da mi je vseeno. če je pač to moževa želja, jo bom seveda spoštovala.
jst sm se zaklela, da bom o porodu čim manj razmišljala in ga tudi ne bom posebej planirala. pr meni velja itak murphyjev zakon in bo šlo sigurno vse obratno od planiranega in pričakovanega. tko da... pustimo se presenetiti. moja želja je rodit na pručki. razmmišljam pa o ea. drugače pa prepustim osebju, ker imajo oni za sabo že ogromno izkušenj in vedo, kaj je za nas in naše user posted image  najbolše. to sm se navadla že od malega, saj imam kr dolgo zdravstveno kartoteko in ne bi daleč pršla, če ne bi poslušala dohtrjev. sicer sm pa precej previdna in vedno za sigurno 100-krat vprašam, če sm prou razumela navodila. in če mi kej ni jasno, še na kak drug način zvrtam informacije (v družini imam strica zdravnika in zdej še moja sestra končuje medicino, pa še eno kolegico imam, ki dela specializacijo na ginekologiji). in seveda hočem vnaprej vedet, kaj mi bodo počeli in kako bo stvar potekala in kakšne so možne alternative in kakšne bodo posledice in tako naprej. samo ne šparat jezika v takih situacijah, to sm se navadla. drugače jim pa zaupam. v nasprotnem primeru grem pač k drugemu dohtrju. vem, da smo pr porodu prisiljene sprejeti dežurnega zdravnika in babice, ampak oni so tam za nas. moj edini porodni načrt je tako zaupat osebju in se čimbolj sprostit (lahko rečt, pol pa v praksi...).
želim vam lep vičir in miren spanec user posted image

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 472
   RE: FEBRUARČICE 2006
13.1.2006 18:55:33   
sarazan
Ursa_p!

Prav fajn te je brat in vedet, da sta z user posted image  ok.

Glede nakupa v lekarni ti bom kar z računa prepisala, da bo točno:
mandljevo olje: 943,31 sit
hladilno mazilo (100g): 1.103,10 sit
praška pasta: 714,77 sit
ribje mazilo (jekoderm): 651,80 sit
cinkova pasta: 590,77 sit
Bepanthen: 860,41 sit
fiziološka raztopina za nos (10ml): 655,20 sit
fiziološka raztopina za popek (500ml): 600,81 sit
nastavek za plastenko za fiz. raztop.: 103,52 sit
sterilni zloženci (50 kom): 787,50 sit

Kupila sem pa še 5x mrežaste spodnjice (se perejo) za čas čišče na začetku (1 kom je 342,43), v Sanolaborju prodajajo pa mrežaste za enkratno uporabo. Jih nimam (še). Tudi kombinirane praške sem vzela, če bo krčenje maternice ob dojenju preveč boleče (paket 10 praškov je 764,64 sit). Pa še ene stvari za moža...

Vse skupaj je za user posted image  in mene naneslo cca. 10.500 sit.
Je pa res, da vse s seznama ni takoj potrebno. Praška pasta, ribje mazilo in cinkova pasta se uporabijo šele, ko ima user posted image  vneto ritko - saj veš tisti recept iz MŠ.

Glede krsta sva pa midva zmenjena, da bo na najino prvo obletnico poroke - cca 3 mesece po rojstvu. Moj mož ni veren, ampak dokler ni v kaj siljen (razne obveze in dolžnosti, ki niso v skladu z njegovo logiko), se strinja z menoj. Imam le problem, koga izbrati za botra. Jih je preveč kandidatov, rabim pa enega ali dva user posted image .

Porodnega načrta nimam in ga ne delam. Se mi zdi, da bo vse tako hitro šlo, da ne bom imela časa še na to misliti. Kot je tekla Tinkatonka, poslušat babice in dihat!!! Se bom pa pustila klistirat, pobrit, pa, če bom lahko, bi čim več hodila, ne ležala. Popkovino bo pa mož prerezal.

Drži se in se še kaj javi.

_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 473
   RE: FEBRUARČICE 2006
13.1.2006 18:57:56   
sarazan
...kot je tekla Tinkatonka user posted image  
Pomoje ne teče prav dosti user posted image  user posted image  user posted image  

se opravičujem.... zatipkala.... hotela sem napisati "rekla"

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 474
   RE: FEBRUARČICE 2006
13.1.2006 22:26:22   
natalia
user posted image user posted image user posted image user posted image  po mojem nobena teče kaj prida...user posted image

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  16 17 18 [19] 20   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 18 [19] 20   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?