|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JULIJ
6.1.2006 19:32:12   
Jančika_
Saša, to je pa res lep rezultat!user posted image

Jaz sem po starem, občasno bruham, čeprav sem že v 15. tednu. Slabost sama je pa bolj znosna. Vsaj to. V sredo sem imela drugi pregled, slišala sem srček. Trebušček raste in to je to, nič drugega novegauser posted image .

(odgovor članu sašaš)
Neposredna povezava do sporočila: 201
   RE: JULIJ
7.1.2006 12:10:10   
Alisa
Končno sem našla nosečke ki bodo rodile julija tko kot jaz. Sem v 11 t skoraj v 12t. Nisem imela glih problemov z bruhanjem in slabostjo, sem pa imela ostale problemčke kot so rjavi izcedek in krči. Na začetku sem imela rahle slabosti ko sem se zbudila vendar ko sem nekaj pojedla je blo ok. Se mi je pa nekajkrat zgodila da ko sem si zjutraj umivala zobe sem se kar malo zasanjala in mi je od vonja od zobne paste začelo dvigovat in sem bruhala. to mi je uspela kar ene parkrat. Groza. Zdaj me slabost prime samo ko sem lačna. Bolečine pa imam v spodnjem delu trebuha še kar proti večeru, vendar so zlo ostre. Zdaj sem začela piti donat, kot mi je predlagala g. ker imam probleme z prebavo že zdaj in pravi da si moram to uredit. Mislim pa da so se tudi krši malo umirili.PDP imam 26.07.2006, tko da komaj čakam poletje.
Pozdravček vsem Julijkam.

(odgovor članu Špela100)
Neposredna povezava do sporočila: 202
   RE: JULIJ
8.1.2006 15:19:19   
sonči
Hello vse user posted image !
Po dolgem času se spet javljam. Ko berem malo vaše zgodbe s NS sem kar malo žalostna, kajti imela sem jo pred slabim mesecem na Jesenicah pri dr.Tratniku.
Poden od zdravnika!!!Fant je šel prvič z mano, da bi videl malega fižolčka in kako vse skupaj izgleda, pa nama je ta kreten od doktorja ves veselje uničil. Kr nekej me je zaj... zaradi faksa in me delal budalo, jest sem bila čist preč ker sem valda čakala ali je mali fižolček vredu ali ne. Fantu ni niti pokazal kje kaj je, jest tudi sploh nisem ekrana vidla, tko da ....PODENNNN!!!!! user posted image Malo je manjkalo da bi samo pobasala domov.Slikco sem na koncu sicer dobila, verjetnost je 1:4000, kar mislim da je kar dobro. Komej čakam, da grem v torek k svojemu g.na 3.pregled, Sem namreč v 15.tednu, slabo mi ni bilo, zredila sem se 3 kg. Drugače pa nobenih posebnosti. Uživajte v veselem pričakovanju še naprej!
Naja3 drži se!
Alisa dobrodošla!user posted image


(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 203
   RE: JULIJ
8.1.2006 15:47:54   
Nataša31
Ojla sonči!

Jest sem junijka, sem pa vidla glede tvojega pregelda NS. Tudi sama sem bila razočarana nad pregeldom pri Tratniku, še dobro da sem se že prej naročila samoplačniško pri Pušenjaku, sem dobila slikce in 3D, pa filmček. Meni je Tratnik naredil NS nenapovedano, sem šla  zaradi glivic, pa ni bilo moje G. Je pa tako, če ti je T. rekel da je vse Ok, potem bo vse OK, ker je pa res odličen diagnostik. Če bi bil še malo bolj 'uvideven' do nas... Ti predlagam, da greš še samoplačniško (če seveda lahko) na morfologijo, ker na Jesenicah je naš UZ, kaj pa vem, star...
No pozdravček!
Taška

(odgovor članu sonči)
Neposredna povezava do sporočila: 204
   RE: JULIJ
9.1.2006 13:17:24   
Nely
Po krajšem premoru se oglašam še jaz.
Pozdravljene tudi vse nove julijke!

Bili smo na NS, vse je OK - po zagotovilu ginekologinje. Glede na rezultate, pa sem zagnala kar hudo paniko. Pikec je premajhen za 14 teden, pa še ginekologinja je rekla, da tehta 80 g, kar nikakor ni možno, nuhalno je izmerila 2,1 mm, kar je pri nekaterih drugih ginekologih označeno kot ne preveč dobro, ampak ona pravi, da je vse ok. Prebrskala sem cel net, vse forume, prebrala ene par knjig in revij in vsaj za nuhalno in dolžino sem ugotovila, da je res vse ok. Samo teža mi pa ne gre v glavo. Vseeno sem se odločila, da se ne bom obremenjevala več s tem in da če ona reče, da je ok, potem je ok. Enako me je prepričal tudi moj dragi. Sej verjetno se sekiram brezveze.

Drugače pa jutri vstopamo v 15. teden. user posted image Slabosti so še vedno prisotne, vendar tako kot pravi Jančika, je že nekoliko lažje za zdržat. Bruham še tu pa tam, ni pa več tako hudo. user posted image Kg so ostali na izgubljeni teži minus 4 kg, trebušček pa se že malo vidi. A folno kislino še jemljete? Js sem zdej začela jemati Kalcipan N, ki vsebuje kalcij+folno kislino.

Lepo se imejte in pobožajte svoje trebuščke.
Naja3, Špela100, Mojca9000 - z vami smo! Držite se!




(odgovor članu Nataša31)
Neposredna povezava do sporočila: 205
   RE: JULIJ
9.1.2006 13:51:41   
Jančika_
Nely, pa ti je izračunala tveganje ali je sam zmerila gubo? Pri kom si bila?

Glede velikosti ploda pa nikar ne skrbi! V tej starosti odstopanje pove samo, kdaj natančno je nosečnica zanosila, tu še ni prevelikih ali premajhnih plodov.

(odgovor članu Nely)
Neposredna povezava do sporočila: 206
   RE: JULIJ
9.1.2006 17:16:06   
Anonimen
Ohohoj,

še ena nosečka med vaaaami user posted image !

Sem ostala brez službe, pa imam časa na pretek, da se potepam po netu.
Tale portal mi je zelo všeč...toliko koristnih informacij! Krasno, resuser posted image !

Na NS sem že bila in če se Strahova ni zmotila, bo cca 15 julija na svet privekal mali fantič user posted image .

Nekaj me zanima user posted image ... ima mogoče katera probleme z križem? Jaz jih imam že od prej in sicer ob prekomerni teži, mi odvečna masa pritiska na živec v spodnjem delu hrbtenice, kar s časoma povzroči odpoved leve noge.
To sem pred tremi leti sicer odpravila takoj, ko sem shujšala 10 kg. Zdaj se bolečine zopet ponavljajo. Zelo moram pazit kaj jem, veliko hodit, telovadit in se skratka čim manj zredit. Zaradi groznih bolečin sem budna vse noči in sem že pošteno izčrpana. Strah me je kaj me še čaka user posted image !
Se katera sooča s podobno situacijo?

Pozdravček vsem skupaj user posted image

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 207
   RE: JULIJ
9.1.2006 19:04:28   
klaja
Še ena julijka se vam je pridružila (PDP 15.7.). Meni pa ni slabo, le v trebuhu me tišči, kadar sem lačna in to se mi dogaja kar pogosto. Čeprav se mi ne zdi, da veliko pojem, ampak sem že pridobila 3kg. Zanima me kakšno mnenje imate o folni kislini. Sama je nisem jemala, ker tri mesece pred nosečnostjo ni bilo možno, saj sva se trudila tri leta. Na prvem pregledu pa sem bila pri dveh mesecih in se pol nisem odločla za to. Slišala pa sem že varianto, da naj bi folno k. jemali skozi vso nosečnost (to so povedali v šoli za starše). Lep pozdrav vsem in prijetno nosečnost!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 208
   RE: JULIJ
9.1.2006 19:44:26   
Naty*Taja
Zdravo anonimna (zakaj pa si anonimna?)
Tudi jaz imam probleme s križem. Ravno zadnje tri dni imam take bolečine, da se sploh ne upam orng premikat. Nisem pa ravno prepričana, da je to zaradi nosečnosti, saj sem bila pred tremi leti operirana na križu (kila - hernia disci).
Je pa tudi to, da je moj osemmesečnik strašno zahteven zdej - že raca in je sploh non-stop v gibanju, tak da me zahteva celo. Je pa tudi težek in velik - sploh za moj križ - atestiran  za največ deset kil dodatnega tovora!!user posted image
Pa sej bom prežvela - sam še okrog 28 tednov!! Rok imam 28.7.
Držmo se in odmislimo bolečino pa bo - bo šlo?!
Imejte se skrajno lepo in pobožajte svoje bušije.

_____________________________

MONTIGNAC

(odgovor članu klaja)
Neposredna povezava do sporočila: 209
   RE: JULIJ
9.1.2006 19:48:34   
Alisa
Tudi jaz imam probleme z hrbtenico zdaj v nosečnosti, vendar prej nisem imela teh problemov.Zdaj pa je iz dneva v dan slabše sploh proti večeru. Ne vem pa kako si predstavljajo da naj počivam, če me pa potem hrbtenica še bolj boli.
Za folno kislino je pa fajn če jo bi jemala vsaj zdaj, ko to user posted image  rabi pri razvoju. no, v reviji sem načla tole; Folna kislina preprečuje nekatere hude prirojene napake ploda, v času, ko dojite, pa pokritje povečane potrebe telesa. Ne vem koliko časa si noseča klaja, vendar vseeno vpraši g., če lahko začneš zdaj. A na pregledu ti pa ni rekla da moraš jemat folno kislino? To pa tud jaz nisem vedela da naj bi jo jemala celo nosečnost ali katera ve to?

(odgovor članu klaja)
Neposredna povezava do sporočila: 210
   RE: JULIJ
9.1.2006 20:52:15   
sašaš
Čer!

Najprej pozdravček Alisi in Klaji! user posted image

Moram še jaz malo pojamrat. Imam vnetje - glivice, ni moteče, ampak v roku manj kot 1 meseca se mi je to pojavilo že drugič. user posted image  Bom kar počakala še 1 teden (do pregleda) in takrat vprašala G, kako je s tem, če se to kar ponavlja. Pa še en prehlad ali nekaj podobnega se me loteva - hoče me bolet grlo, ampak se zaenkrat še kar uspešno branim. user posted image  Čajčki, med, pomaranče, kivi...ko bo pa zadosti hudo pa na bolniško - sem že na začetku povedala šefici, da sem nešteto prehladov ipd. prebolela v službi, v teh mesecih jih pa res ne mislim! Spet nakladam...

Drugače vse ok, folne kisline ne jemljem več (samo 2 škatlici sem pojedla). Križ je tudi mene na začetku bolel (to je bil eden od znakov, da sem posumila na nosečnost), zdaj me samo včasih malo pošpika, če kaj takega delam (npr. preoblačenje ležalnikov v vrtcu - to delo že itak najbolj sovražim user posted image ).

Babe, pridne bodite in čuvajte svoje knedlčke! user posted image



_____________________________

ČebELA je k nama priletela 20. 7. 2006

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 211
   RE: JULIJ
9.1.2006 22:23:22   
Nely
Krog julijk se veča. user posted image user posted image Kako lepo, da nas je že toliko.

Klaja, tudi mene čudi, da ti gin. na prvem pregledu ni priporočil folne kisline. Mene je že, ko sem se naročila na prvi pregled, takoj vprašala, če jemljem folno kislino. Jemljem jo še zdaj, pa sem že v 15. tednu. Res da dobiš nekaj folne kisline s prehrano, vendar to ni dovolj za user posted image . Na tvojem mestu bi vprašala gin. kako in kaj.

Križ tudi mene rahlo boli, drugače pa zaenkrat nimam nekih težav. Na srečo. Sem pa slišala, da tiste, ki nosijo user posted image  bolj v križu, križ bolj boli. user posted image

Jančika, bila sem pri svoji gin., ki ima 3D UZ, vendar mi je izmerila samo debelino gube, pa še en kup drugih meritev. Ni mi izračunala tveganja, ker tistega licenčnega programa za to nima. Res sem dobila en kup luštnih slikic, pa zagotovilo, da je vse ok in v mejah normale, vendar mi je zdaj kar žal, da nisem raje šla k Pušenjaku ali Strahovi. Bi bila malo bolj pomirjena, da je RES vse ok.

Pazite se prehladov, punce. Se mi zdi, da so sami virusi vsepovsod okol mene. user posted image

(odgovor članu sašaš)
Neposredna povezava do sporočila: 212
   [Brisano sporočilo]
10.1.2006 9:36:11   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Naty*Taja)
  Neposredna povezava do sporočila: 213
   RE: JULIJ
10.1.2006 17:40:14   
Pikapolonica
Ja, pa nas je res vsak dan več. Prav fino, koliko bo spet malih dojenčkov letos....

Hernia disci bo pa kar prav.... Sem iz tega foha in se vsakodnevno ukvarjam s pacienti s temi problemi, samo z nosečko pa res še nisem imela opravka in bi ti težko kaj svetovala, vesnica24. Morda čim bolj pravilno (in čim bolj redko) dvigovanje težkih bremen, pa kakšne vaje za hrbtenico (samo ne na trebuhu, seveda).

Sicer pa, a ste opazile, kako čas resnično teče. Zdaj ste same križarke tukaj user posted image user posted image user posted image , včasih so bile pa same bruhice user posted image .user posted image No jaz zaenkrat nisem ne eno, ne drugo.

Drugače pa sem jbila jaz danes v dveh mesecih že drugič pri dežurnem  zaradi rjavega izcedka. Ne vem zakaj se mi mora to dogajati. Prva nosečnost mi je minila lepše, kot sem si kdajkoli predstavljala, zdaj pa tole. Te večne skrbi, da je kaj narobe. Pa tisti neumen občutek, ko si spet pri dežurnem za prazen nič. In čeprav te nihče ne gleda grdo, se počutiš tko.... tko, kot da si nekaj zmišljuješ.

No, v službo mislim sicer še naprej normalno hoditi, dokler dolgo bom seveda lahko. 

NELY, tako kot to je rekla Jančika... ne sekiraj se preveč. Čeprav vem, da je lažje reči kot pa storiti. Pa saj boš imela kmalu naslednji pregled pri tvojem G. in boš videla, da je vse tako kot mora biti. Jaz tudi že komaj čakam. Še 13 dni, pa ga (jo) bom spet videla. In potem kmalu morfologija. In sploh komaj čakam!

Tako, zdaj me pa moja hčerkica kliče. Je že spet vsa obupana in sama kot kamen na cesti... med miljon igračami v njeni sobici.

Pa-pa,

user posted image  Pikapolonica user posted image   in user posted image 14t 4d

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 214
   RE: JULIJ
10.1.2006 19:08:37   
Jančika_
O, Pikapolonica, pa kaj te to spet nekaj matrauser posted image . Si ne sploh nočerm predstavljati, kako si se počutila, ko si spet zagledala izcedek...

Jaz spet bruham 2x na dan in imam tega tako poln kufer, da si ne morete predstavljati. Pa še glavoboli me nadlegujejo. Pritisk imam tako nizek, da me je danes med zajtrkom za trenutek zmanjkalo, pa ne vem, če sem padla skup ali sem enostavno zaspalauser posted image

Tudi križ me nekaj boli, no, ne ravno križ, ampak tam nekje nad desno ritnico. Kar zoprno, na srečo pa (še) ni prehudo.



(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 215
   RE: JULIJ
10.1.2006 19:37:23   
Pikapolonica
Ja, grozen je bil, občutek namreč. Pa eno sočno sem tudi spustila. Saj veš, PA  NE ŽE SPET. NAJ GRE VSE V P.... !!!

No ja, saj morda sem pa sama kriva. Včeraj sem namreč šla prvič na aerobiko za nosečke. Sem mislila da bo vse OK, ko je pa 14 tednov že mimo. Zdaj lahko pa spet čičam pa čakam. Vsaj do pregleda pri G., da jo vprašam, kaj mi svetuje. Pri Tii sem na aerobiko hodila od 13 tedna pa vse do konca. In mi je bilo super. Pa bi rada spet tako....

Ja ti bogica, bruhica Jančika. Zdaj sem pa res mislila, da te bo že minilo. No, se vsaj rediš ne... user posted image  Jaz sem se pa kar nekam napihnila v zadnjih treh dneh. Sem danes že prižgala alarmno lučko in jedla samo sadje in jogurt.  Se kar boljše počutim!

Tako, zdaj pa spet grem.  DOlžnosti in obveznosti kličejo!

Pa-pa, user posted image  Pikapolonica user posted image


(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 216
   RE: JULIJ
10.1.2006 20:07:17   
Jančika_
Saj nisem rekla, da se ne redimuser posted image user posted image user posted image . Pojma nimam, od kod sta se mi tisti dve kili obesili...

Pikapolonica, povej, kdo zdaj vodi telovadbo za nosečnice v Top Fitu? Baje, da ni več Tine? In da ta nova ni tak fajn? Mene niti ne vleče, v prvi nosečnosti sem hodila en mesec, pa me je skoz tako križ bolel, da je bilo za **** - ko sem nehala hodit, me pa ni večuser posted image . Zdaj kupujem eliptik kot nadomestilo za tek, ki je "moj" šport.

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 217
   RE: JULIJ
11.1.2006 7:51:46   
malicki
Pozdravljene user posted image ,

Jančika meni je tudi še vedno slabo in zadnja 2 tedna je vedno huje, zvečer pa je najhujše user posted image user posted image , ko imam občutek da imam vse v grlu in samo čakam kdaj bom letela...

Ja in zredila sem se za 2kg, me je skoraj kap zadela zadnjič. Ampak se ne čudim, ker čisto nič ne telovadim, niti na sprehod ne zmorem, ker sem po službi tako utrujena + slabost, da moram obvezno za 2 uri v posteljo, da pridem k sebi. Potem pa je že večer, pa tema in mraz... in se mi ne da več.

Sem se pa odločila, da s februarjem začnem hodit na telovadbo za nosečnice. Če bi se mi katera rada pridružila in je iz Mb naj se javi - da bo večja motivacija user posted image .

V petek imam dopust user posted image , samo ne bo zjutraj nič poležavanja user posted image . Grem k Pušenjaku na NS, naslednji teden pa imam že 2. pregled pri G.

Držite se user posted image , pa čimmanj stresa in slabosti pa raznoraznih izcedkov.

Lepo se imejte!

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 218
   RE: JULIJ
11.1.2006 10:20:49   
sonči
Nataša31 ja pravijo, da je Tratnik eden najboljših diagnostikov, samo kaj mu to pomaga če je pa tak ....Da ne rečem kaj. Kje pa je ta Pušenjak in koliko stane NS pri njemu. Glede morfologije bom resno razmislila, kam pa mi predlagaš naj grem.
Res sem ti hvaležna da z mano deliš vse tvoje izkušnje, in da vsaj ena ve kako je pri Tratniku.HVALA!
Klaja in Vesnica24 dobrodošli na klepetu in med namiuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Nataša31)
Neposredna povezava do sporočila: 219
   RE: JULIJ
11.1.2006 10:26:33   
sonči
Ja bogice bruhice!!!user posted image
Jest si ne morem predstavljat kako ste boge, ker sama nimam težav s slabostjo, sem bila pa včeraj na pregledu, pa so mi namerili previsok pritisk. Najbolj sem se ustrašla. A mi katera lahko kaj svetuje za znižanje.
Hvala!
Janička ti se pa drži, pa ne pusti se hormončkom, da ti uničijo veselje user posted image .
LP

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 220
   [Brisano sporočilo]
11.1.2006 10:59:57   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu malicki)
  Neposredna povezava do sporočila: 221
   [Brisano sporočilo]
11.1.2006 11:13:55   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 222
   RE: JULIJ
11.1.2006 11:41:22   
sašaš
Ojla!

Pozdravček še Vesnici!

Ja ampak ene ste pa res uboge bruhice! user posted image   Sem mislila, da bo to kaj hitreje minilo, saj ste verjetno že vse čez 12. teden, pa kar ne mine. user posted image

Jaz sem na bolniški, sem podlegla virozi. user posted image  Ampak ni hujšega, doma bom do torka, ko imam pregled pri G, v sredo pa veselo na delo.

Se moram tudi jaz na kakšno telovadbo spravit - a katera ve kako je kaj na fakulteti za šport v LJ.? Ali pa kje drugje v LJ.?

Tudi glede tega dodatka za novorojenčka nimam pojma - a je to tisti paket ali kaj drugega? O teh stvareh pa res nimam nobenega pojma - zaenkrat še! user posted image

_____________________________

ČebELA je k nama priletela 20. 7. 2006

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 223
   RE: JULIJ
11.1.2006 12:53:20   
malicki
vesna ti pa že kar za naprej razmišljaš user posted image  

Papirje za  porodniško in paket za novorojenčka lahko začneš urejat nekje 60 dni pred PDP.
Veliko informacij boš pa našla na forumu Partnerstvo/Družinska zakonodaja.


Jaz sem se po 7. tednih slabosti nehala boriti proti njim. Če mi mora bit slabo pa mi naj bo. Saj enim je slabo, druge so bolane, tretje muči izcedek.... Zgleda da smo si nosečniške tegobe malce porazdelile med sabo user posted image

(odgovor članu sašaš)
Neposredna povezava do sporočila: 224
   [Brisano sporočilo]
11.1.2006 13:45:54   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu malicki)
  Neposredna povezava do sporočila: 225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




Ime za punčko
tinči3

Katero ime je najlepše?

Viktorija (9%)

Lia (27%)

Ema (29%)

Julija (35%)


Število vseh glasov: 246

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!