|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: FEBRUARČICE 2006
31.12.2005 13:04:35   
Tina76
Pozdravljene!

In končno prihaja naše leto....2006!user posted image Še nekaj uric nas loči. Silvestrovala bom z moževimi prijatelji  (saj so moji tudi) v kraju, kjer je mož prej živel. Upam, da bom čimdlje zdržala.

Mnoge pišete o boleči sramni kosti.... se vam kar pridružujem. Boli kouser posted image . Otrdevanje je dnevno na spisku; postaja pa vedno bolj neprijetno. Spim pa še ful ok( že trkam po lesu) in ne rabim ponoči nič na WC. Mam pa zato druge težave.... močno me bolijo pete, če predolgo stojim. In postajam vedno bolj tečna.... user posted image se mi zdi. Ampak se ne smemo preveč pritoževat, ne?

4. januarja imam spet pregled in že komaj čakam, da spet vidim našega vrageca. 9. januarja pa moram poklicat dr. glede epiduralne.CSD sem že zrihtala in tudi že odgovor dobila, tako da mislim da bom nakazilo (nadomestilo za paket... 57.000) dobila 15. januarja.

Stvari za malega so že vse pripravljene, manjka le kozmetika. In seveda torbo za porodnišnico še moram pripravit. Sama prijetna opravila.

Vsem vam, drage FEBRUARČICE želim srečno, zdravja polno novo leto.

Se beremo!

Tina in Joštuser posted image

(odgovor članu ninaki)
Neposredna povezava do sporočila: 276
   RE: FEBRUARČICE 2006
31.12.2005 13:13:19   
marty5
Pozdravljene,

midva z user posted image  sva ravno končala še zadnjo čistilno akcijo v letu 2006 user posted image . Zdaj pa le še noge v luft user posted image .

Včeraj je ta naša sobica končno prišla in jaz sem si neverjetno oddahnila. Ne moreš verjet, kakšne dobavne roke imajo te naše tovarne. Vse sobe v slo so tako ali tako od Lip Poljčane in nikoli ni nič na zalogi user posted image . Ampak dobro - glavno, da je mimo. Drugi teden pa se bomo šli opremljevalca....

Karin in Ninaki, hvala za odgovor glede čaja. Mi je ena koprčanka na forumu tudi svetovala, naj grem pogledat na našo tržnico, v zeliščno trgovino. Upam, da bo - ga bom počasi tudi jaz začela piti.

Glede brc pa - vse manj čutim prave brce, ampak večinoma premike. Najhuje je, ko mi trebuh otrdi in se ravno takrat user posted image  odloči, da bi malo pomigal...to res boli. Zadnje čase malo pozabljam, zakaj sem na bolniški in pretiravam - dvigam stvari, lazim po omarah ipd.....čisto pozabim. Šele ko mi trebuh otrdeva, se zavedam, da pa le ni tako pametnouser posted image .

Zdaj pa manjka še čisto malo, da spoznamo naše user posted image . Včasih kar ne morem verjet, kako je zletel čas od tistega 14. junija, ko sem dobila najlepše rojstnodnevno darilo - dve črtici user posted image user posted image user posted image . In mala pika je že pravi dojenček zdaj user posted image . Spet malo sanjam....

Drage februarčice,
 
naj vam tudi jaz zaželim, da bi leto 2006 prineslo vsaki posebej 3 stvari: zdravega in čudovitega user posted image , osebno zadovoljstvo in obilo časa z ljudmi, ki jih imate najraje. Vse drugo pride tako s tem.
In kot pravijo - naj vam današnja, zadnja decembrska noč odnese vse, na kar  bi rade pozabile in vam že prvi januarski dan prične izpolnjevati želje, ki jih nosite v srcu....
 
Srečno in veselo 2006! 

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu ninaki)
Neposredna povezava do sporočila: 277
   RE: FEBRUARČICE 2006
31.12.2005 15:17:28   
Eviii
joj, kako sm jst zapravljiva... je reku možek, da me ne bo več spustu iz bajte. danes sm ga spravla spet v bc in sva kupla avtosedež skupine 1-2-3 od bebeconfort. je bil znižan, pa še bon za 6000 sva dubla user posted image . zdej mam že 20000 prišparanih za postlco oziroma omarco. sm pa popolnoma zmučena.
pr nas se zdej peče in kuha in danes bo prava požrtija. so se spravle v kuhno moja mama, moja sestrca in moja stara mama... joj, pol pa dva tedna diete, da ne bo 20.1. na pregledu vaga pr g pregorela user posted image ...
pa nej se še jst pridružim vsem lepim željam, ki ste jih do zdej že ostale napisale. kot sm sama že pred nekaj sporočili povedala, bomo februarja vse dobile zlate medalje, ki bodo za nas več vredno kot pa prave zlate medalje športnikom. upam, da nam bodo te zlate medalje sijale kot še nikoli, saj bo vsaka imela prou poseben lesk. ostalo pa itak pride samo po sebi, kot je že povedala marty. pa lepo preživite to noč!!!

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 278
   RE: FEBRUARČICE 2006
31.12.2005 16:45:49   
bobika
Lep pozdrav še zadnjič v tem letu!
V prihodnje me tudi verjetno kr nekaj časa ne bo na forumu. Imam namreč en dan pogojnega izpusta iz porodnišnice.
Začelo se je prejšnjo sredo, ko sem bila pri ginekologinji na pregledu. Poslala me je na uz v porodnišnico ker se ji je dozdevalo, da je majn plodovnice. V četrtek sem že bila na uz in ugotovijo, da je plodovnice res malo, da otrok po prvih pregledih zaostaja v rasti 4 tedne in da imam povišan pritiskuser posted image user posted image user posted image . Ostala sem kr tam. Sploh si nisem mislila, da bi lahko bilo tak hudo. Do sedaj sem se prav fajn počutila, nič mi ni manjkalo, nisem imela težav in bila sem polna energije. Pol pa kr naenkratm kot da sem full bolana. sem se full prestrašila.
Po naslednjih pregledih so ugotovili, da je majnši za dva tedna, kar pa je bilo ugotovljeno že na morfologiji. Plodovnica je malo narasla in je že v mejah. Na eni strani je je dovolj na drugi pa premalo user posted image
V soboto in danes sem dobila za en dan izpust, jutri pa moram že nazaj v porodnišnico. Rekli so mi, da bom še kr nekaj časa v porodnišnici in po vsej verjetnosti bom morala prej roditi. Kak bodo ugotovili, da se otrok ne redi dovolj bodo dprožila porod, ker je to zanj boljše, kot pa da čakajo. Mislim, da bom kr večino časa do poroda preživela v porodnišnici. Naredila bom vse samo da bo z mojim malim vse vredu in, da se bo zdrav rodil.
Sedaj tehta nekaj čez 1800g. Upam, da bo imel čimdlje dovolj plodovnice, da bo lahko še malo zrasto .

Dekleta, tudi, če  ste polne energije in se dobro počutite - počivajte!!! Jaz sem primer brez težav, ki se je znašel v bolnišnici. Niti predstavljala si nisem, da bi lahko bilo tako hudo.

Želim vam vesel, varen in srečen skok v novo leto!!!!
2006 pa naj bo naše leto uspehov in veselja!!!!user posted image
 
Do neslednjega javljanja mi držite pesti, da bo z user posted image  vse vredu in da bo pridno rasto in polnil maternico s plodovnico.

lep pozdrvček!!!


(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 279
   RE: FEBRUARČICE 2006
31.12.2005 17:02:16   
tinkatonka
DRAGE MOJE FEBRUARČICE  !!!!!!!
 
V PRIHAJAJOČEM LETU 2006 VAM ŽELIM VSE NAJBOLJŠE IN NAJLEPŠE STVARI. PREDVSEM PA, DA BI SE NAM VSEM RODILI ZDRAVI IN VESELI OTROCI, TER DA BI S SVOJIMI PARTNERJI IN OSTALIMI NAJDRAŽJIMI PREŽIVLJALI SAME LEPE TRENUTKE, POLNE VESELJA IN LJUBEZNI. RADI SE IMEJTE!!!!!!!!!!!!!
 
Tina


_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 280
   RE: FEBRUARČICE 2006
31.12.2005 18:20:49   
Tina76
Bobika!
 
Sploh ne morem verjeti, da se ti je to zgodilo. In to kar na lepem??? In kaj delajo s tabo v porodnišnici? Prejemaš kakšna zdravila?

Čuvaj sebe in babyco.

Pa velikoooooooo zdravja v 2006!


Tina

(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 281
   RE: FEBRUARČICE 2006
31.12.2005 19:21:05   
malamisha
Še zadnji letošnji pozdrav!

Bobika; držim pesti zate in tvojo pikico. Me je kar streslo, ko sem brala tvoje besede. Ampak verjemi, da so naše pikice pravi borci in jih tudi predčasni porod ne bo ustavil.

Leto 2006 nam mora prinesti same lepe stvari.


Komaj čakam na naslednji pregled, 5.1.2006. Potem se začnejo pregledi na 1 teden in slavni ctg, kjer bomo lahko uživale ob poslušanju srčka naših user posted image .

lp in se beremo v letu 2006!



_____________________________

19.2.2006 smo dobili princesko Mojco

30.7.2007 pridružila se nam je razbojnica Gabi


(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 282
   RE: FEBRUARČICE 2006
31.12.2005 20:48:26   
marty5
Bobika, držimo pesti, da bo vse kot mora bit - in to je le najboljeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Samo še malo, februar je za vogalom....Srečno!

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 283
   RE: FEBRUARČICE 2006
1.1.2006 10:57:25   
taja27
Pozdravljene v letu 2006 drage user posted image . To je naše leto, leto naših zlatih medalj, kot je napisala Eviii. Sedim ob kavici in vas berem, noge pa imam že čisto premražene. Možek in kuža pa še spita. Sva bla pri prijateljih doma in je blo super, samo najedla sem se seveda preveč, tako da sem morala nekaj časa stati za mizo, da sem prišla do zraka. Domov sva prišla šele ob pol petih zjutraj...

Bobika me ja kar zmrazilo ob tvojem pisanju. Upam, da bosta z user posted image  skupaj še toliko časa, da se bo prav lepo razvil in zrastel. Verjamem, da te je čisto zadelo, ko pa prej ni bilo nobenih težav.

Mene se zadnje čase loteva nek neprijeten strah, da ne bo z našo punčko kaj v redu. Večina stvari že imava, manjka nam le še par malenkosti iz lekarne. In ko tako gledam lepo sobico, cunjice ... me kar spreleti strah ''joj vse je tako lepo kaj pa če bo kaj narobe!!??'' Pa kaj mi je?! Zgleda, da so tudi mene začeli obdelovati ti nosečniški hormoni. Na dan grem tako tisočkrat pogledat sobico in pridem ven vsa nasmejana, potem pa pride trenutek, ko se začnem kar jokat... Upam, da mine in da bo z najino user posted image  vse OK.

Drugače sem se pa začela tudi jaz zbujati z zatečenimi rokami, ko se v postelji premikam iz boka na bok je že pravi podvig, noge mi vstrajno otekajo (predvsem od sedenja) ... tko, da sem tudi jaz že pravi user posted image .

Mislim, da je tudi zame čisto preveč, da sem že cel teden doma. Mi grejo same neumnosti po glavi.

Eviii - čestitke za stanovanje in veliko užitkov pri opremljanju vašega novega doma. To je tako lepo!!


Potrebujem nasvet. Tiste, ki imate rok konec februarja ali boste kupile zimske pajace ali vreče za naše male sončke? Jaz imam rok 22.02. oz 25.02. in sem zaenkrat kupila samo zimsko jaknico. Zdej me pa skrbi ali bo dovolj. Pa sej se prve tri tedne po navadi ne hodi prav dosti ven a ne? V Marcu pa mislim, da skor ne rabmo več pajacka ali pač? Kakšen nasvet bi mi res prišel prav.


Veliko toplih objemov od user posted image  in zdravih februarčkov!!

Taja + user posted image

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 284
   RE: FEBRUARČICE 2006
1.1.2006 11:18:18   
tinkatonka
Dobro jutro v novem letu drage moje februarčice!!!!
 
Upam da ste silvestrsko noč preživele karseda lepo. No jaz sem jo skoraj prespala. Sem zaspala na kavču ob gledanju filmov in sva se z možem zbudila šele dobrih 20 minut pred polnočjo. Nazdravila s kozarcem soka se malo pogovarjala o letu 2006, ki bo zagotovo najlepše leto do sedaj, saj se bo rodil najin sonček potem pa sva okoli 1h ure zjutraj odpeketala spat.

No in danes ko se piše 1.januar, me spreleti hkrati strah in sreča, kajti samo še dober mesec, pa bomo tudi me čakale, kdaj nas bodo prijeli tisti "usodni" popadki. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Jaz sem bila čez te praznike zelo zelo pridna, saj se oprala skoraj vse obleke od user posted image . Posebej na stran dala že kaj bo mož prinesel za dojenčka domov, trenutno pa imam v stroju samo še par nogavičk in majčk, potem pa sem tudi s tem pranjem končala. No dobro, to je šele pranje oblekic. Potem pride seveda še na vrsto pranje posteljine, pa pranje prevleke ležalnika....Te stvari se zdaj sušijo malo dlje, ko sušim v stanovanju, pa potem vsak dan operem samo kak stroj oblekic, ga zlikam in šele nato dam prat drugega. Zdaj sem oprala samo cunjice do starosti 3-4 mesece, ostale so lepo še zapakirane. Pa jih bom potem prala, ko bo čas da jih nosi. Je pa tak užitek likat te majhne majčke, hlačke, pajacke, kapice,.....res prav uživam v tem in moj mož se mi samo čudi. No on pa takrat v miru pogleda kak akcijski film, poln streljanja in krvi, ki jih jaz osebno ne prenesem.

No današnji plani so, da greva malo na obsik k njegovim staršem in pa k moji strai mamai v dom. Juhica se že kuha na štedilniku in diši po vsej hiši. Pralni stroj bo ravnokar opral, pa bo še to treba obesit. Vglavnem dolgačs mi ne bo.

No tudi jaz se pridružujem klubu zatečenih nog in rok. Sem ravno včeraj opazila zakaj me tako bolijo noge zvečer, pa zakaj imam tako težke roke. Nič čudnega če so pa kot ene kumare otečene. Grozno, ampak ne mormo pomagat. Pa v zadnjih 14 dneh mi je kljub 2× dnevnemu mazanju popokal trebuh. Strije so grozne. Dolge in vijolične, da mi gre kr na jok. A ima še katera probleme s tem??????
 
Zimska vreča....jaz sem kupila zimsko vrečo iz pliša od Katja&Alen. Se mi zdi kr topla za toliko časa kot jo bom potrebovala. Včasih tudi marec ni preveč topel, sploh zvečer ko se mogoče odpraviš na kak obisk ali pa če greš na kakšen bolj hladen dan na sprehod z vozičom, mislim da ta vreča tudi prav pride.

Bobika....držim pesti da bouser posted image  pridno rastel, da se bo user posted image  polnil s plodovnico in da bo user posted image  počakal na februar. 

Punce uživajte na prvi letošnji dan v družbi svojih najdražjih.

Lp Tina 



_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 285
   RE: FEBRUARČICE 2006
1.1.2006 11:55:42   
marty5
Dobro jutro,

seveda srečno in zdravo 2006 - veselo pa bo tako ali tako, saj kmalu dobimo naše user posted image !

Najino silvestrovanje je bilo povsem umirjeno. Ker je deževalo, nisva niti pokukala ven in tako preživela čas do polnoči ob igranju človek ne jezi se user posted image . Kmalu po polnoči pa sva z user posted image  že pridno spančkala.....Bo že drugo leto bolj pestro user posted image .

Meni se pa zelooo pozna, da sem že 1 mesec doma. Prav preseda mi vse skupaj - nisem vajena na toliko prostega časa user posted image . Po moje ni bolj spočitega človeka v Kopru, kot sem jaz user posted image user posted image user posted image . Uh, bomo videli čez nekaj mesecev, če bom še vedno tako čila in spočita user posted image .

Glede na vreme, bomo tudi današnji dan preživeli kar doma. Morda pride kak obisk popoldan, če ne pa bomo kaj pogospodinjili user posted image .

Taja, kar se vreč tiče - jaz imam rok 25.2. in imam oboje. Pajac sem dobila, vrečo pa nabavila, tako da bomo videli, kaj bo prišlo v poštev. Marec je res da skoraj pomlad, ampak lani je še sneg metel takrat.....Vseeno pa mislim, da je pajac odveč. Če bo kak dan res hladen, pač ne greš ven.

No, februarčice, še en mesec, pa se začne naš mesec.....user posted image

Prijeten prvi dan v letu...in seveda vse, ki mu sledijo user posted image

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 286
   RE: FEBRUARČICE 2006
1.1.2006 12:42:43   
Eviii
jutro... mi smo bli danes pravi zaspanci user posted image . smo se zbudli malo pred dvanajsto. midva z možekom sva bla včiri kr doma. z mojimi, pa mojo sestro (ki je okoli desetih odpeketala k tašči in tastu), staro mamo in prababico. smo začeli žurat že ob petih popoldne. najprej večerja pr nas, pa odpiranje daril. pol smo se malo spočili in čez ene pol urce smo šli še k stari mami (v zgornje stanovanje) na potico in spet odpiranje daril user posted image . je bil priden božiček-dedek mraz letos. nama je prnesel posteljnino za novo postlo, pa jegermaister, pa termofor za moje boleče ledvičke, pa pižame, pa copate in še kej bi se našlo. sm prou zadovoljna. pa moj ata seveda ni pozabu na loto listke user posted image user posted image user posted image . no, ob desetih sm bla pa pošteno utrujena in sm šla malo se zleknit. mi je prou pasalo. pa smo malo tv gledali in se pogovarjali. pol smo pa nazdravli ob polnoči in malo kasneje sva že bla z možekom v postli. pol me je pa ena kolegica klicala, pa okoli enih je še moža brat klical, tko da smo se kr naprej zbujali. zjutri je pa budilka zvonila malo pred sedmo, ker je možek nameraval it na en golf turnir danes. pa je vidu vreme in je reku, da se mu ne da. in tko smo nazaj zaspali skori do dvanajstih...
drugače sm si pa včiri privoščla en kozarček refoška (za kri) in malo penine. in sm bla čisto pijana. in user posted image  še bolj. najprej ga-jo je malo uspavalo in je bil mir. kr naenkrat pa žurke v bušiju. ni in ni nehal-a noret... in celo noč je blo tko. očitno se že navaja na alkohol in bo pravi kronik user posted image ...
bobika, mi držimo vse prstke (tudi une čisto ta mičkine, ki so v bušiju), da bo z vama z user posted image  vse v najlepšem redu. če te morejo držat v bolnici, pa bodi tam. menim, da bodo najbolje znali poskrbet za vaju dva in bodo takoj lahko ukrepali, ko se jim bo kej zdelo sumljivo. user posted image  ma pa že skori dve kile, kar je kr precej...
jst mam tudi rok konc februarja in mam tudi nabavljeno oboje, tako pajaca kot vrečo (prouzaprou so mi to kuple mama in stara mama). nikoli ne veš, kak je marec. zna bit že 20 stopinj, kot zna tudi sneg naletavat. in po mojem je bolše, da vsaj za začetek za user posted image  malo bolše poskrbimo. pa še se nam lahko zgodi, da se rodi kak teden prej in pol smo obsojeni bit v bajti cele dneve... ampak vsak seveda presodi, kar se njemu zdi prou.
ostale se pa pridno držte in uživajte še ta mesec al pa dva. hvala za vse sms-je s prijetnimi željami, ki sm jih dobila ponoči. upam, da ste vse prejele mojega.

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 287
   RE: FEBRUARČICE 2006
1.1.2006 12:43:52   
natalia
Bobika, drži se! če si v porodnišnici je to najboljše, ker bodo lahko takoj poskrbeli zate in tvojega user posted image .

Drži se in počivaj!

Za ostale pa upam, da ste lepo praznovale in že delate načrte za leto 2006!

user posted image user posted image user posted image

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 288
   RE: FEBRUARČICE 2006
1.1.2006 15:29:17   
sarazan
Vse najlepše in najboljše v 2006 vam želim, drage nosečke. user posted image

Sem pa tako user posted image , ker se mi je cel roman zbrisal. Sistem me je kar odjavil user posted image

Na kratko, ker ne bom še enkrat pisala.
Za Silvestrovo sva se imela super, najprej s prijatelji, potem pa še z najinimi starši. Danes sva spala do 12h. Grozljivo! Nisem spala tako dolgo že od srednješolskih časov.

Bobika, tudi jaz držim pesti za vaju.

Uživajte v zadnjih pripravah na dojenčke... in se prepustite razvajanju.
Naši sončki so še vedno najpomembnejši. user posted image

_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 289
   RE: FEBRUARČICE 2006
1.1.2006 16:05:25   
bobika
Javljam se vam še enkrat pred odhodom v bolnico.
Nisem vas hotela prestrašiti, ampak samo opozoriti, da počivajte, tudi če se dobro počutite.
V bolnici mi vsak dan delajo ctg, dvakrt na teden pa uz. Vsaj tako je bilo ta teden. Zdravil ne dobivam nič. Dobila sem le inekcijo za razvoj plučk. To pa je tudi vse. Sem tam samo zato, da sem pod kontrolo. Sem vesela, da se je to še pravi čas ugotovilo in da me je g poslala na ta pregled, saj bi drugače čakala do 11.1. Takrat pa bi lahko bila že katastrofa..

Zahvaljujem se vsem za vspodbudne besede! HVALA!  
Vsem user posted image user posted image user posted image

Sedaj pa  bom še malo z domačimi  poklepetala pol pa grem polna optimizma nazaj!

Mi je pa ta dan doma full pasal!user posted image

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 290
   RE: FEBRUARČICE 2006
1.1.2006 18:16:32   
ninaki
Pozdravljene februarcice,

najprej vam zelim vse najlepse v letu 2006, zdrave dojencke, cim lazji porod, pa cim vec srece, zdravja, ljubezni in zadovoljstva.

Midva sva bila bolj penzionerska user posted image Najprej sva cel dan nekaj delala in pripravljala za zvecer. Potem sva si naredila super vecerjo. Nato je najprej zmanjkalo mene za kaki 2 uri, potem pa se mojega dragega. Sem ga morala na silo zbuditi ob pol 12, da sva pricakala novo leto budna user posted image Pol pa nisva bila vec zaspana in sva gledala tv do zgodnjih jutranjih ur. Ven se nama ni dalo, je bilo tako cudno vreme. Ene par petard in svetlobnih efektov sva pa itak videla in slisala tudi iz sobe user posted image

Vceraj sem zacela prati za dojencka. Zdaj se susi in pere ze n-ti stroj. Imam obcutek, da tega nikoli ne bo konec user posted image Susi se bolj slabo, tako da susim kar v susilcu. Plisasti bodiji so super mehki in sploh nic zmeckani, tako da jih sploh ne bom likala. Dobila sem res ogromno stvari in bo treba dokupiti samo se par malenkosti. To bom uredila v naslednjih dveh tednih, pa se CSD, tako da bo vse fertik in ne bom zivcna, ce me slucajno kaj prehiti.

Se vedno se dobro pocutim, sem se pa kar malo ustrasila, ko sem prebrala Bobikino zgodbo. Vcasih malce pretiravam s pospravljanjem in letanjem po stanovanju, tako da bom od sedaj naprej malo upocasnila. Sem si kar nacrt naredila za vsak dan posebej. Ne vem zakaj, ampak imam obcutek, da moram non stop nekaj delati in pripravljati. Po moje se bom umirila, ko bom vedela, da imam vse pripravljeno. Aja, vceraj sva sestavila posteljico user posted image

Tudi jaz imam kar precej crnih misli. In to odkar sem doma - prevec casa za razmisljanje. Tudi mene zadnje case preganjajo misli, da le bilo vse ok z dojenckom. Sicer se potem prisilim misliti na kaj drugega, lepega. Najbrz je to normalno, oz. se tolazim, da je user posted image Aja, pa zadnje case me daje pospravljanje. Vsak dan bi imela generalko in drgnila kot neumna. Itak je vse pospravljeno in lepo, samo zadnje case to ni dovolj. Res ne vem kaj bi se rada user posted image

Danes sva cel dan lenarila (razen pranja - mi je dragi rekel, da ne smem prati, da bom sicer prala celo leto - samo to itak vem, da bom user posted image , tako da je vseeno), jutri bova tudi.

Bobika, drzi se. Mislim nate in na dojencka.

Uzivajte in se beremo,

Nina


(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 291
   RE: FEBRUARČICE 2006
2.1.2006 9:05:10   
Eviii
dobro jutro... še vse spite?
mi smo danes spali kr ok. se mi pa zdi, da se je naš-a user posted image  kr umiril-a te zadnje dni. po silvestrovem, ko smo imeli žurko celo noč, je bilo včiraj malo bolj mirno, danes je pa tudi samo zjutri malo mamico opozoril-a, da je še tam in malo pobrcal-a.
včiri smo meli spet polno bajto žlahte in valda je blo spet na vrsti žretje in popivanje. ker sm se v soboto naučila, da je bolše z alkoholom ne pretiravat, sm včiri imela samo en prstek šampanjca za nazdravit s familjo.
kar se pa tiče pospravljanja in likanja in pranja in podobnega, sm zadnič prebrala v knjigi, da je to čisto normalno in da si user posted image  pripravlja domek in ima čisto pospravljalni nagon, ki se veča vsak dan bolj kot se približuje pdp. ampak je treba stvari dozirat.
midva z user posted image  sva se včiri zmirla čez bušija in trenutno imava 90 cm obsega. se mi pa zdi, da počasi začenjam vzhajat in da mam vsak dan večji buši. no, pa še ena prigodica v zvezi z mojim bušijem. včiri je bla pr nas moja sestrična z njenimi dvemi punčkami (3 leta in 8 let in pol). in tamala je bla zvičir utrujena in se ji ni dalo niti daril odpirat. ko pa so šli domov, je prtekla nazaj k meni in mi je rekla, da mi more dat lupčka. pa je mela dudo v ustih in sm ji kr jst prtisnla ena dva lupčka. in je šla nazaj k avtu in spet prtekla k meni, vzela dudo vn in me vso polupčkala. in ko je tekla nazaj k avtu se je non-stop drla: maš velikega buha!!! in ni dala miru. še pol, ko so jo posedli v avto, sm jo čula se dret. prej pa ni mogla nič in je že skori spala... sm se ji prou mogla nasmejat do solz!
mirn dan vam želim in se beremo še kej kasneje.

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu ninaki)
Neposredna povezava do sporočila: 292
   RE: FEBRUARČICE 2006
2.1.2006 9:21:10   
tinkatonka
Dobro jutro! user posted image user posted image user posted image user posted image
 
 
No pa smo se v Ljubljani spet zbudili v zasneženo jutro. Ponoči je spet naletaval sneg, moj možek ga že pridno odmetava. user posted image user posted image user posted image user posted image

No jaz pa seveda po zajtrku prvo na RR, pogledat če je kaj novega, potem pa grem zlikat še zadnjo žehto perila. Tekom dneva moram pripraviti še papirje za CSD, da slučajno ne pozabim jutri it tja in oddat. Pa še pozanimat se moram kaj vse mora moj mož, takrat ko bo nastopil očetovski dopust prinest, da ne bo 100× hodil in da mu jaz že vse prej pripravim. V planu imam pred porodom zrihtat še obrazec za vrtec, ker pri nas v okoliških vrtcih je taka gneča za otroke in je treba prijavo oddati takoj po rojstvu, če želiš otroka dati s koncem svoje porodniške v vrtec. Pa še papirje za otroške doklade si bom pripravila in uredila. Na večina teh papirjev bom morala po rojstvu samo vpisati rojstno ime in datum otroka. Sem si zadala veliko dela a ne?????

Drugače sva z user posted image  vredu. Sicer mi gre še vedno na jok ko vidim te vijolične strije po trebuhu. Pa sploh ne morem verjet, da so se mi kljub 2× dnevnemu mazanju pojavile, groza. Zdej me pa te strije kr pečejo in srbijo, tko da si jih namažem večkrat dnevno, ker to vsaj malo ublaži srbenje in "pekočino". user posted image  je priden. Ponoči me ne brca in mi pusti spati. Samo ko grem na wc, in ga malo s tem prebudim se tko malo premakne, da spet najde svoj položaj, potem pa skupaj nazaj zaspiva. Čez dan večkrat brca oz. se bolj premika. Včasih se mi zdi da me bo kr raztegnilo, ker ga istočasno čustim na 4 koncih. Očitno takrat preteguje svoje rokice in nogice. Gibov še ne štejem, vendar če se mi zdi da ga že nekaj časa nisem čutila, sem bolj pozorna na to in se potem spet vesela kot radio če me pobrca. Čaj iz malinovih listov pa sem se odločila da začnem piti po prvem CTG-ju in pregledu pri ginekologu, ki ga imam 24. januarja. Ne bi ga rada začela piti prekmalu, da kaj preveč ne pospešim, tako da bom počakala do prvega CTG-ja, da slišim kako mojemu otročičku močno utripa srček in da je vse vredu, potem pa bom začela mehčati porodne poti s tem čajem, da nama obema olajšam porod. Ne vem če je katera izmed vas že imela CTG (no tiste, ki že imate otroke ste ga imele). Jaz sem ga imela, ko sem bila hospitalizirana v porodnišnici. Ampak je moj user posted image  mali lumpek tako nagajal, da je non-stop brcal tam kjer meri njegov srčni utrip. Očitno mu je šlo prov na živce, al je pa sam sebe slišal, pa si je šel na živce. Vglavnem takrat sem se kljub slabemu počutju prov zabavala tam na postelji ob poslušanju bitja njegovega srčka in nenehnemu brcanju v merilec. Je blo slišat, kot da bi bombe metal. user posted image user posted image user posted image user posted image  Komaj čakam, da ga spet slišim in da vidim če bo spet nagajal ta naš mali lumpek.

No dosti nakladanja. Čuvajte se, zunaj je sneg in ledeno, tako da kr dereze na noge če se odpravite kam ven.user posted image

Lp Tina

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 293
   RE: FEBRUARČICE 2006
2.1.2006 11:29:29   
BaGSi
Pozdravljene user posted image !!!

SREČNO, ZDRAVO in USPEŠNO 2006!!! Predvsem pa čim več zdravja in veselja za vašimi user posted image !!!

Bobika - drži se!!! user posted image

Dnevi tečejo in mi se počasi pripravljamo na novega družinskega člana... trebuh pa raste, raste, raste,...

LP vsem user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 294
   RE: FEBRUARČICE 2006
2.1.2006 19:02:01   
SašaR
Pozdravljene!

Da se vam na hitro javim! Srečno in vse naj naj v letu 2006!

Tudi jaz nisem imela do torka 27.12.2005 niti ene nosečniške težave. TO sem vam že poročala. Nekaj dni sem bila vmes tudi že hospitalizirana, zaradi možnega poroda. SEdaj sem trenutno doma in imam obvezen počitek.
Punce čuvajte se in čimvečkrat čez dan dajte počivati.

LP in se beremo!


_____________________________

21.2.2006 se je rodila naša princeska Neja

(odgovor članu BaGSi)
Neposredna povezava do sporočila: 295
   RE: FEBRUARČICE 2006
2.1.2006 20:01:10   
čuko
DRAGE MOJE FEBRUARČICE!
 
VSE NAJ, NAJ V NOVEM LETU 2006! DOSTI SREČE, ZDRAVJA,LJUBEZNI IN OSEBNEGA MIRU VAM IZ SRCA ŽELIM.
 
ANITA
 
Da vam še malo povem o meni. Nič nisem pisala, ker imam hude probleme z rokami in nič kaj ne morem. Mi full zetekajo in mrtvijo. Malo jih imam gor in mi kar zaspijo. Noči so tak naporne, ker ne morem ležat, ker mi kar zaspijo. Grozno res. Ali ima katere podobne težave? Tudi srčni utrip imam povečan, tak, da so se pri meni začele težave. Kje je že ta februar?
Dobro da imamo že vse pripravljeno, ker sedaj tega ne bi več mogla.
 
lepo bodite moje souser posted image !
 
Se čitamo!

_____________________________

Naš sonček je prijokal 2.2.2006!

(odgovor članu SašaR)
Neposredna povezava do sporočila: 296
   RE: FEBRUARČICE 2006
2.1.2006 23:19:20   
Kami
Drage souser posted image !

Vse lepo v novem letu in en HURA za nas, ker očitno smo vse spravile svoje trebuščke v 2006!user posted image

Bobika - sicer si že v bolnici, ampak če boš imela priložnost tole prebrati: jaz sem imela natanko iste težave v prvi nosečnosti. Zato sem tudi zadnje tedne ležala v bolnici. So mi sprožili porod v 37. tednu. Mali ni nič zaostajal v rasti, pa čeprav so  mi ves čas govorili in čeprav je bil po tabelah vedno na spodnji črti ali pod njo (po teži je še danes). Zdaj je star 3 leta in pol in je pravi fant! Tako da kar pogumno in zaupaj, da si v varnih rokah.

Drugače pa smo mi praznovali zelo mirno. Mali ga je sral do pol enih (smo mu izjemoma dovolili) in z atijem sta plesala v dnevni sobi cel večer. Jaz sem ju gledala iz kavča. user posted image user posted image user posted image  Spila sem skor celo flašo otroškega šampanjca, ker mi noro pašejo mehurčki (ta mali jih pa videt ne more, ker pravi, da ga pečejo).

Se pa zelo slabo počutim zadnje dni. Zvija me non stop. Popadki so vse pogostejši in močnejši (vsaj tako jih občutim). Peklensko me boli, ko se mi user posted image  premika, jaz pa s trdim trebuhom. Ga kar mal nazaj not potiskam, ker imam občutek, da mi bo pristran nekje ven pogledal. Potem me je ful včeraj začelo še dol gnat (pa ne od hrane, ker sem bila še kar pridna user posted image ) in me je mal panika zagrabla, da ne bom jaz kr doma rodila. Sem si merla popadke: na 5 minut. Me je user posted image  v porodnišnico peljal in res sem imela na 5 minut popadke. Ampak so rekli, da ni panike, ker sem 1cm odprta (to sem bila pa že pred 1 mesecem) in da ne kaže, da bi bili to porodni popadki. Mene sicer eni že zelo bolijo. Buscopan in počitek, nič novega. Prebavne motnje pa so od popadkov, ker premikajo vse živo tam notri, bojda. Je pa rekel zdravnik, da se lahko situacija v dveh urah spremeni in postanejo teli predporodni čist ta pravi. Meni so se zdeli že kar tapravi!user posted image  Hecno je, ker sem prvič rodila pravzaprav brez svojih popadkov in sploh ne vem kako zgledajo. Kakorkoli že, moja mami pravi, da rojevam že dober mesec, odkar so me začeli mučiti ta prvi. user posted image  
Zdaj se počutim res slabo, ker me zelo boli trebuh in mi nobena pozicija ne odgovarja, na nogah sem tudi težko in tako sem se zadnje 3 dni prekladala po stanovanju. Dobro, da se nehajo teli prazniki jutri, da gre mož v službo in mali v vrtec, ker sem že sama sebi v napoto, kolikor grozno se to sliši. user posted image
Jaz pa imam g. zjutraj.  Upam, da se je mali obrnil, če ne me čaka še obračanje...
Lep začetek leta, s čim manj težavami in čim več vesela!

(odgovor članu čuko)
Neposredna povezava do sporočila: 297
   RE: FEBRUARČICE 2006
3.1.2006 8:51:08   
tinkatonka
Hojla souser posted image !

Kako ste kaj. Zadnje dni se nam je javilo bolj malo februarčic. Kje pa je pikapoka in urše_p že dolgo ni??? No upam da je vse vredu!!!!

Jaz grem pa zadnje čase tudi sama sebi na živce. Ne morem dolgo sedet, ne stat, če ležim ponavadi zaspim, če pa nisem zaspana pa imam tudi ležanja kmalu dovolj. Noge so mi začele zatekat. Trebušček je tako velik, da ga komaj še naokrog nosim. Ampak še vedno mi je fajn, ko me moj user posted image  pobrca, pa četudi so to kr boleče brce oz- premiki, saj mi obrne ves trebuh. Tudi kolca se mu veliko zadnje čase. Ponavadi mož takrat reče da naj kaj spijem, jaz pridno ubogam user posted image user posted image  in ne boste verjele, ampak vedno se tamalemu neha kolcati, čeprav vem da moje pitje tekočine nima nobene veze z njegovim kolcanjem. Ja smo hecni ni kaj. Za user posted image  je že vse pripravljeno, oprati moram še posteljino pa prevleke ležalnika, pa zavese v sobi. V bistvu sem kr mal žalostna ko nimam kaj početi., ker na miru tako in tako dolgo ne morem biti in bi skoz nekaj počela, a kaj ko se tudi tega naveličan čez pol ure. Mislim da me bodo moji domači, predvsem pa moj mož kmalu siti. Kadar grev k njegovim na obisk in sedimo tam za mizo, potem pa meni ne paše več sedet, rečem možu a greva domov. On bi seveda še klepetal jaz se pa nikamor ne morem dat in reče naj se kr tam pri njih na kavč uležem, jaz pa jezna kot user posted image  ker najbolje se sprostim pa v svoji postelji in ne kr na enem kavču. Pa ne bi rekla, ko bi bla tam 1× na mesec na obisku ampak sva vsak drug dan, ker tam zidavaa hišo. Vglavnem pri takih zadevah zdaj postanem malo tečna in sitna, ampak tudi to me bo kmalu mionilo. Pač tisti, ki niso noseči ne razumejo, da tele naše sončke sploh ni tako enostavno nositi naokoli. user posted image

No pa lep pozdravček do naslednjega nakladanja. Upam da niste jezne, vendar sem mogla mal pojamrat. Hvala vam punce, da lahko to počnem tukaj na RR-ju.

Pazite nase in se kaj beremo.

Lp Tina in moj mali bajsek user posted image

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu BaGSi)
Neposredna povezava do sporočila: 298
   RE: FEBRUARČICE 2006
3.1.2006 9:13:09   
marty5
Dobro jutro,

mogoče se vam bo zdelo čudno, ampak jaz sem res tako srečna, da so končno prazniki mimo user posted image . Malo vsakdanje rutine nič ne škodi, pa vsaj se bo kaj dogajalo, ker sem bila zadnje dni tečna ko user posted image . Mene je user posted image  tudi počasi že sit, ker presedem sama sebi in pol začnem njemu user posted image . Berem pa, da smo vse več ali manj na istem user posted image .

Mene je počasi začel skrbet položaj user posted image  - še vedno se mi zdi, da je obrnjen na ritko user posted image . Res ne bi rada šla na kako obračanje. V eni knjigi sem brala položaje, kako naj se user posted image  postavi, leži ipd....da spodbudi user posted image , da se obrne na glavico. Ampak moj kar ne uboga.

Včeraj smo sestavili sobico in zibko user posted image , zdaj pa grem počasi v pranje posteljnine in oblekic. Manjka mi sicer še nekaj stvari za user posted image , ampak je večina že pod streho. Tako, da sem si kar malo oddahnila.

Zdaj pa grem na CSD - oddat papirje ipd., pa pogledat, če končno dobim ta čaj malinovih listov. Sicer ga tudi jaz ne bom pila pred 20.1. (cca 1 mesec pred PDP), ker mi še tako grozi prezgodnji porod in ne bi rada še pospeševala....

Februarčice, lepo preživite dan in predvsem počivajte, počivajte, počivajte!

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 299
   RE: FEBRUARČICE 2006
3.1.2006 9:22:35   
malamisha
Lep pozdrav v letu 2006!

Pa smo preživeli naporne praznike. V novo leto sem nazdravila s sveže kuhanim čajemuser posted image , privoščila sem si celo dve skodeliciuser posted image user posted image . Dočakali smo ga pa kar doma. Malo prepevanja, igranja kart ob polnoči pa smo doživeli pravo malo vojno z pokanjem petard. Res ne vem, kaj ljudje vidijo v tem. Moja psička je skoraj doživela živčni zlom, naš-a user posted image  pa je bil-a čisto na miru, tako da sem prepričana, da deli mamino mnenje o pokanjuuser posted image .

Čaka me še celotno pranje in likanje, tako da bo januar še kar naporen. Nasljednji teden še grem po zadnjih nakupih (da še malo izkoristim razprodajeuser posted image )

Drugače pa je vse po starem. Trdi, boleč trebuh je dnevno na programu. Hvaležni smo za magnesol tablete, ker res pomagajouser posted image


lp

Anita

_____________________________

19.2.2006 smo dobili princesko Mojco

30.7.2007 pridružila se nam je razbojnica Gabi


(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





23-letnica ima 10 otrok, želi jih še 100
Mama, ki ima že 10 otrok, jih želi imeti še 100, da bi izpolnila svoje sanje, da bi imela "največjo družino na svetu"....
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?