ursa_p
|
Pozdravjene ... koncno med vami ... se vedno v enem kosu! Sem vas brala ze v petek ali soboto, pa mi je potem vse crknilo, tako da nisem prisla niti do konca niti se nisem oglasila. Zato se oglasam danes ... Sem cisto slabe volje, ker sem danes, na moj rojstni dan ostala brez sluzbe ... kako je super, ko te 2 meseca pred rokom "odpustijo" zaradi bolniske ... noro res ... no ja ... rekla je, da me poklice, ce me bo kej rabila ... pajade ... sem si pa ze nasla delo za ta teden - je sranje biti student v nosecnosti ... denar pa rabiva ... Sem vse prebrala, ampak sem tako slabe volje, da bom napisala samo kako in kaj se je dogajalo. Popadki so bili ze na 3 minute (takrat ko sem se vam zadnjic javila). Ko sem prisla v porodnisnico so se malo ustavili, ampak so bili pa hujsi kot prej. Takoj so me dali na CTG, ampak popadki niso bili tako zelo hudi (kaj sele bo). Prisel je se ginekolog in me pregledal ... bila sem se cisto zaprta, tako da je bil zelo zadovoljen. Ampak ker popadkov ni bilo konec in da ne bi slo vse skupaj naprej, so me pridrzali na opazovanju. Dobila sem se injekcijo v rito - Buscopan (ceprav me kaj dosti ni bolelo), pa flajster proti popadkom (nisem vedela, da obstaja). Popadki so se kmalu umirili. So me pa ves cas priklapljali na CTG. Ponoci me je bolela glava za znoret ... pa mi prinesejo zjutraj termometer in povem, da me noro boli glava ... in nisem vedela, da je lahko to stranski ucinek flajstra proti popadkom in seveda nisem nic rekla ... kaj sem pa vedela od kje bi to lahko bilo. In mi ga je dala dol predcasno. Naslednji dan sem imela potem pregled UZ, kjer so ugotovili, da je s tamalim vse OK (tudi brce sem cutila ves cas!) in da imam maternicni vrat dolg se 36 mm, kar je kar veliko. Naj bi sla ze ta drugi dan domov, ampak bi morala priti se sobna zdravnica, ki pa je kar lepo odsla, ne da bi nas prisla pogledat. No, potem so me se priklapljani na CTG, delali preglede krvi, urina, vse ... Zvecer pa spet popadki, ampak sem raje zaspala, kot da bi se ukvarjala z njimi ... sem rekla, da ce bo huda, se bom ze zbudila! Naslednje jutro so mi ponovno delali CTG in spet popadki. Ampak bolj blagi kot v torek. Ravno toliko da so bili ... je pa mozno, da zaradi lezanja na hrbtu, ker me je cisto raztegnilo in so me zaceli grabiti krci. Drugace pa je tamal skoraj vsakic tako brcal, da smo komaj posneli tisti CTG ... samo hhhhhhhh se je slisalo. No, ker je bila kri in voda v redu (razen enega testa, ki pa delajo rezultate 5 dni (moram se dobiti izvide), so se odlocili, da me spustijo domov. Seveda sem cakala do treh, ker je sobna zdravnica spet odsla, ne da bi nas prisla pogledat!!! Ampak me je ta mlada potem spustila domov. Predpisana bolniska sicer 14 dni, dokler ne pridem do ginekologa. Popadkov nimam vec .. imam pa vsake toliko kak blag krc, kar pa tudi ni nic narobe. Pocutim se cisto v redu. Tamal je imel pa v cetrtek 1500 g ... tako da je res se mali. Na oddelku so sicer zelo prijazni (v vecini), ampak me je zelo motilo, ker je v eni izmeni samo 1 sestra govorila SLOVENSKO ... in sem na zalost bolj malo razumela! Hrana pa meni cisto nic po godu. Je bila pa z mano v sobi se ena nosecnica, ki je imela par dni za mano rok, ampak ji ne kaze kaj dosti, da bo docakala februar, ker ima maternicni vrat ze cisto skrajsan. Trebuha pa cisto nic!!! Blagor enim ... jaz se sama sebi zdim ze kot slon! Vceraj me je tako pekla zgaga, da sem si privoscila pivo, ki je bila edina stvar doma, ki je imela mehurcke (edino te mi se pomagajo). No, grem se malo pocivat, pa ko bom kaj boljse volje se kaj javim. Ceprav bom imela danes bolj dan zase, pa da malo nazdraviva z mojim dragim. Lep dan vsem, upam, da boste imele lepsega kot jaz Ursa PS: Posljem se svojo telefonsko Eviii.
< Sporočilo je popravil ursa_p -- 19.12.2005 12:07:43 >
|