|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke, kje ste
23.11.2005 12:45:11   
natasaxy
Ja moj mišek po imenu Gašper se je rodil 31.08.2005. Meni gre vse tako hitro naprej, kar ne morem verjet da bo že kmalu tri mesece star. Drugače je zelo priden otrok. Že od samega začetka mi zelo dobro spi, tako da sem prav srečna. Malo problemov je bilo edino takrat ko ga je zvijalo, ampak se je tudi to že umirilo. Je kar pravi dečko, že pri porodu je imel 52 cm in 4.400 g, na prvi posvetovalnici  57 cm pa 5.650, tko da drugi pregled imava sedaj v decembru. Se mi zdi da včasih kar preveč rad je, ima tak trebušček kot dedek mrazuser posted image .Koliko kaj vaši otročki pojejo na dan. Glede na to da se midva ne dojiva, poje sedaj 5 obrokov, včasih tudi 6 po 150 ml ali več. Zvečer ga dajem spat okoli devete ure in se zbudi ob 7 uri. Počasi ga pa tudi že navajam na ritem, da gre ob 12h spat in potem spi kakšno uro ali dve, ker čez dan le malo podrema.Se je pa tudi že zgodilo, da je spal do 8.30 ure. A vi svojim malčkom dajete tudi za pit kej čaja.  Jaz ga dajem malo za vmes za žejo in sem kupila Hippovega od kamilice in komarčka, pa me zanima ali je za zobke boljši ta čaj ali kar navadni čaj, ki ga skuhamo in osladkamo same. Komi čakam, da bo lahko jedel še druge dobrote. Žličke sva že kupla, tko da po četrtem mesecu štartamo z sadnimi kašicami. No zj je glih dobro zaspal, mami pa gre malo polikat in kosilo papat. Se še tipkamo...Pa pauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 826
23.11.2005 13:04:17   
nanka
Jessy - Neja 29.7.
Tia - Demi 31.7.
Violinski ključ- Aljoša 1.8.
Žani   -  Aljana 5.8. 
Nanka - Zoja 6.8.
Zoya24 - Žiga 11.8.
Tajica - Žak 13.8.
Miševi - Jure 17.8.
Nelči   - Jan  17.8.
Petri85- David 17.8.  
Kety - Timon 19.8.
Tina104 - Aljaž 20.8.
Tea01 - Jure 21.8.
Hugolina- Jan 26.8.
Teya  -   Nejc 28.8
Natasaxy- Gašper 31.8.

(odgovor članu natasaxy)
Neposredna povezava do sporočila: 827
23.11.2005 13:05:34   
zoya24
Prvo naj povem, da sem enkrat že vse spisala, pol pa ni hotlo poslat ...grrr user posted image

Natasa in Gašper doborodšla user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Vidim, da ste se danes že ful razpisale, pridne ni kaj.

Pa da začnem:

Jessy meni je sestra rekla, da se reakcija pokaže nekje po dveh do petih urah. Upam da jo pri Neji, pa tudi pri Juretu, ne bo.

Glede spanja je pa pri nas tako, da Žiga že od rojstva spi v svoji posteljici, tako ponoči kot po dnevu. In sicer pri večernem spancu nikoli nismo imeli večjih težav. Sploh ko smo začeli s kopanjem in rutino povezano s tem, zaspi vedno sam, imamo pa dudiko, pa še brez te zadnje čase zelo velikrat zaspi. Pri dnevnem spanju sem pa začela nekje pri mesecu in pol (prej mi je zaspal na rokah, da sem ga zibala, nikoli ga nisem nosila po stanovanju) in sicer tako, da sem ga položila v posteljico, mu dala dudo in ninico (pri nas je to plenička). Na začetku je potreboval kar ene 10-15 minut, da je zaspal, medtem sem mu jaz hodila dajat dudo, zdaj pa zaspi po cca 2-3 minutah user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , včasih zaspi takoj, včasih pa mal jamra. Je pa pri nas tako kot pri Demi in Tii, da mi sploh več noče zaspati na rokah, oziroma mi redko.

Glede ninice, plenička, meni ni nič strah, da bi se zadušil user posted image .

Tia glede noska se strinjam z Jessy in Miševi.

Pa da se še pohvalim, danes sem telovadla - se raztegovala cca 15 minut in naredila deset trebušnjakov, pa še deset vaj za rito user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu natasaxy)
Neposredna povezava do sporočila: 828
23.11.2005 13:11:37   
nanka
Dober dan,
Natasaxy pozdravljena user posted image . Lepo da si se nam pridružila.
Pri nas danes tako piha, da ne gremo nič ven.
Se samo na hitro javim, kder me že Zoja kliče.

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 829
23.11.2005 13:13:26   
nelči
Punce ful hvala za nasvete glede uspavanja! Vidim, da ste imele podoben ritual pri navajanju na tak način spanja. Torej, vztrajna moram bit in upam, da bo ratalo tudi nama. Bom poskusila z vašimi metodami pa bomo videli! Mislim, da je najbolje navajat tamale čim prej, ko se še ne zavedajo povsem kaj se dogaja. Čeprav so že pravi navihančki.

Glede gazice, tudi jaz Janu dajem na obrazek gazico z "bruheci" in mislim, da mu paše. Ni me pa strah, da si kaj naredi, ker ga itak čekiram kaj počne in ko zaspi, mu gazo odstranim, če si je prej že ne sam.
Natasaxy dobrodošla user posted image  med nami. Glede sprehodov se strinjam z Jessy. Če je otroku toplo, mu nima kaj bit. Tamali itak nebi spali, če bi jih zeblo. Vsako neugodje takoj sporočijo z jokom in tako bi tudi, če bi jih zeblo. Meni je še pediatrinja svetovala, da če imam možnost, naj otrok spi zunaj na terasi ali balkonu v primeru, če zunaj dežuje ali ....

(odgovor članu natasaxy)
Neposredna povezava do sporočila: 830
23.11.2005 13:34:00   
petri85
Pozdravljena Natašaxy in ostale avgustovke!

Natašaxy, vidim, da si ti iz naših krajev. Midva sva vsak dan po 2 uri ali še več na sončku -fejst ga napravim, pa pajaca čez pa je. Mu ful paše - takoj zaspi. No, danes pa s Krvavca fuuul veter piha sem ga pa pred hišo z vozičkom postavla, kjer je bilo mal zatišja in je tako zunaj spančkal 1 urico.

Pri nas smo tudi hotel, kot del obreda pred spanjem uvest ninico, pa sploh ne mara. Je kar pripravljen zaspat brez vsega, no sem pa tja rabi dudo za par minut, pol pa zaspi in jo vrže ven. Jessy, mi imamo tud to zvezdico in ful ne mara teh medvedkov gledat - se kar začne kregat in če ne pospravimo je potem še jok - glasba sama iz zvezdice pa mu ful sede in mava kar skoz prižgano - smo že 2x baterije menjal.

Tia, to ni nič hudega. Se je eni kolegici isto zgodilo, je šla za vsak slučaj k zdravniku, pa so jo pomiril, da je to dosti pogosto, da se to čisti, morda kakšna žilca mal poči...tako, da brez skrbi.

Lp,

petri85 

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 831
23.11.2005 14:19:38   
tajica
Ojla!!

Nataša dobrodošla!!user posted image user posted image user posted image

Tia Žaku je že drugi dan zapored ven prišel malce krvav smrkljček! Mislim pa da to ni nič hudega!! Ustrašila bi se če bi mu kri tekla iz nosa, tako pa mislim da ni nič narobe!!

Jest sem pa danes tako dobre volje, saj nama je včeraj uspelo da se dojiva brez nastavka!!!user posted image user posted image user posted image user posted image  Kolk je blo fino ker sem ga lahko ponoči v leže podojila!! Sem full manj zmatrana in se tako dobro počutim kot da bi mi celo noč spal!!!

Midva tut danes ne greva nič ven ker full piha!!!

Jutri nas pa čaka cepljenje!!! Upam da bo vse vredu!!

(odgovor članu petri85)
Neposredna povezava do sporočila: 832
23.11.2005 15:44:36   
Jessy
Lep popoldanski pozdrav!!!

Zdaj se nas je pa kar lepo število že nabralo! user posted image user posted image user posted image

Se moram najprej pohvalit, da se Neji nič ne vidi, da bi bila cepljena. Prav tako z vnemo brca, maha, vriska, se smeji,...kot prej! Vročine še ni in po moje je tudi ne bo, saj je minilo že 7 ur. Edino, kar sem opazila, da je drugače, je to, da mi zdaj že drugič spi v tem popoldnevu.

Petri, se mi zdi, da nisem jaz tista, ki ima zvezdico z medvedki! Mi imamo samo vrtiljak in je nad njim navdušena, vendar samo nekaj časa, potem se pa naveliča. Ne vem, a si to mislila!?!? Zvezdice imamo pa tudi na preprogi in na mostu, ki pa ji tudi niso več zanimive, zato ji obešam gor druge igračke. Po moje si me zamenjala s Tio....pa nič hudega! user posted image

Kaj počnete? Meni je kar dolgčas, ko Neja spi. Saj bi mogla mal pospravt po stanovanju, pa se mi ne da! user posted image  Nč...grem mal maile pisat, pa bo!

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu tajica)
Neposredna povezava do sporočila: 833
23.11.2005 15:58:36   
tea01
Evo mene. TAjica, čestitam za dojenjeuser posted image

Nataša dobrodošla. Sem se že spraševala kako je s teboj. SVa imele isti PDP. Čestitke za sinkota. Glede sprehajanja pa moram reči, da pri nas skoz piha. Našega Jureta damo v pajac in nato v voziček, ki je prekrit s prevleko proti vetru in dežju. Vsak dan smo zunja od 2-5 ur. Rokice ima vedno tople.

Tia, Juretu ko pucamo nosek včasih tudi pride krvav smrkelj ven. Ampak hvala bogu, revež vsaj lažje diha. Ne sekiraj se.

Glede spanja pa vam moram reči, da  nimamo prav nobenih težav. Včasih mi kar na žogi zaspi. Sediva na tisti veliki žogi in se zibava. Glavica mu kar omahne. Zadnjič ga je pa tašča dala na kolena in mu je samo drugič zapela refren Marko skače, ko je reveža kar zmanjkalo. Očitno imamo srečo. Sva se pa z možem že od začetka zmenila, da ga ne bova nosila in zibala za spanje. Vsakič sva ga dala v posteljico, kjer je sam zaspal.

Zaenkrat sem ful utrujena, služba (ne morem verjeti, kako sem  celo nosečnost hodila z veseljem v službo, vsa nasmejana,  zdaj pa vsako jutro premišljujem, kateri izgovor bi našla, da ne bi šla v službo), učenje in otrok me kar zmatrata. Hvala bogu za mojega zlatega možeka in njegovo mamo, ki mi res ful pomagata. Občudujem ženske, ki so same za vse. Jst pa zdaj kar jamram. Sm smotana, kaj bi sploh še rada.

komaj čakam, da bo vikend, se bom  malo več učila in malo več igrala s svojim sinkotom. Punce res uživajte, da ste doma s svojimi otroki. To je res zlata vredno. Ne hodite predčasno v službo!!!!!

Lp, T

(odgovor članu tajica)
Neposredna povezava do sporočila: 834
23.11.2005 16:07:58   
tea01
Zdaj sem gledala imena naših malčkov. Za statistiko: v Avgustu prevladujejo Jureti in Jani, 2:2
Črke prvih imen  se skoraj povsod podvajajo razen črke G in Z.

Bravo avgustovke!user posted image user posted image

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 835
23.11.2005 17:29:49   
monja
Avgustovke, pozdravljene!

Res je da sem se potihnila teh nekaj mesecev, toda mogla sem ujeti ritem dojenček-gospodinjstvo-spanje...user posted image
Toda mislim, da mi zdaj prav lepo uspeva. IN ker vas ZELOOOOOOO pogrešam, sem prosila Jessy, če me usmeri, kje se nahajate, saj sem ob teh novih straneh kar malce zmedena. Sem bila navajena tistih tastarih, zame bolj preglednih. Pa saj se bom navadila.

Jaz se bom poskusila hitro vklopiti med vas, seveda če me še sprejmete???user posted image user posted image user posted image

Obenem pozdravljam bobiko-javi se mi...user posted image  in pa jessy-hvala za "kažipot".

Aja, seveda...Zakaj sem izbrala prav ta trenutek danes. Redno sem si printala naše lanske in letošnje debate in jih imam lepo spravljene v mapi, pa sem malo prebirala. Ker sem ful sentimentalen človek in ker bo v petek točno eno leto, odkar sem na CB okencu zagledala plusek, sem se odločila vrniti. Za svojo dušo...

Upam, da sem dobrodošla...user posted image user posted image user posted image

Sva pa oba z Dominikom vredu, naš sonček lepo napreduje.

Lep pozdrav, monja

Mati ni oseba, na katero bi se opirali,
ampak oseba, ki naredi opiranje nepotrebno...

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 836
23.11.2005 18:07:53   
nanka
Monja pozdravljena user posted image . Sporoči še rojstni dan Dominika, da ga dodamo na seznam.
Jessy super sta prenesle cepljenje. Pospravljanje bljek, bljek ampak kar se mora, se mora. 

Midve ne grava ven zdaj ko piha zato, ker imam bolj športni voziček in piha na vseh koncih noter, pa dvigne se ga samo v sedeč položaj. Bo pa spomladi super prav prišel. No do sedaj se je kar obnesel. (abc design novus).

Lepo se imejte še naprej, midve se greva kopat, jest in spat.
Lahko noč

(odgovor članu monja)
Neposredna povezava do sporočila: 837
23.11.2005 18:11:19   
nanka
Monja sorry že vidim kdaj ima Dominik rojstni dan.

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 838
23.11.2005 18:12:09   
nanka
Monja-  Dominik 28.7.
Jessy - Neja 29.7.
Tia - Demi 31.7.
Violinski ključ- Aljoša 1.8.
Žani - Aljana 5.8.
Nanka - Zoja 6.8.
Zoya24 - Žiga 11.8.
Tajica - Žak 13.8.
Miševi - Jure 17.8.
Nelči - Jan 17.8.
Petri85- David 17.8.
Kety - Timon 19.8.
Tina104 - Aljaž 20.8.
Tea01 - Jure 21.8.
Hugolina- Jan 26.8.
Teya - Nejc 28.8
Natasaxy- Gašper 31.8. [/quote]

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 839
23.11.2005 18:41:12   
Jessy
Ooooo, monja!!! Vidim, da si nas našla!!! user posted image user posted image user posted image  Veš, da si dobrodošla!!! Saj že kar nekej časa pozivamo avgustovke, naj se pridružijo, da združimo moči!

Nanka, nisem več sigurna, da smo cepljenje dobro prenesle. Zdaj mi je zaspala in pred tem mi je bila sumljivo topla. Bom vidla, kakšna bo situacija, ko se zbudi in če mi bo še topla, ji zmerim T.
Kopalnico sem se lotila čistit, pa sem šele na petini...grem še mal nadaljevat!user posted image  user posted image

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 840
23.11.2005 18:42:23   
Kety
Končno še jaz!

Sem bila danes v službi in sem čist izmozgana, sem si pa še delo prinesla domov, tako, da ni konca! Tea imaš prav, da je zlata vredno, če si lahko doma z otrokom.

Pozdravljeni monja in natasaxy! 

Moj user posted image  je pa šel danes vseeno z user posted image  ven. Ob 12ih je bilo kljub vetru kar luštno. Jaz sem šla delat ona pa za slabi 2 uri na sprehod. Ga je fino oblekel v pajaca in zadekal in mali je spal vse dokler me ni slišal prit domov. Se je potem takoj zbudil za hranjenje (po 4 urah).

Joj, a ve pa že ful rutino mahate,...mi je še nimamo!! Mali ful čudno spi ponoči in na koncu vedno pristane pri nama in sem jaz čist zmatrana ker se ne naspim. Mi je že spal od 21:30 do 5ih zjutraj, zdej je pa že luksuz če spi do 2. Od prestavitve ure je čist vse zmešano!

Joj, ne morem več vsem odgovorit...se je Timon zbudil!

Jessy...bravo za Nejo!!

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 841
23.11.2005 18:47:26   
zoya24
Monja dobrodošla! user posted image

Jessy a sva se zmenle, jaz sem glih kar kopalnico počistla, pa posesala stanovanje. Ne vem, tričetrt stvari naredim zvečer, dopoldne sem pa tko lena za pospravlat, kadar mali spi, sam na netu visim user posted image .

Midva tudi danes nisva šla ven, je tko veter pihal. Pa mali je itak spal od pol enih do pol štirih user posted image user posted image user posted image , že kar nekaj časa ni mel te dolge ture. Zdajle je pa tko utrujen, da še komaj gleda. Ampak je ati priden in ga v kengurujčku okoli nosi user posted image , in mu je prav fino.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 842
23.11.2005 18:50:51   
Jessy
Monja, sem pokuakala v albumček in ste fuuuul luštni!!! user posted image user posted image user posted image

Hey, Zoya....a prideš še k men!?!? Jaz še nisem končala s kopalnico! user posted image user posted image  Zdaj pa res grem! user posted image

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 843
23.11.2005 19:10:59   
Tiamo
na hitrico nekaj besed, pozdravček natasi in monji...se zbiramo, tako je prav avgustovke user posted image   se jutri tipkamo...  

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 844
23.11.2005 20:41:44   
Jessy
user posted image user posted image user posted image  Neja ima vročino!!! user posted image user posted image user posted image  Sem ji merila v ritki in jo ima 38 C, kar je pa še premalo za Paracetamol...bi mogla imet še pol stopinje več.
Zdaj pa ne vem, kako bo ponoči. Verjetno bo najboljše, če ji bom ponoči tudi merila vročino!user posted image user posted image

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 845
23.11.2005 21:32:42   
monja
Jaz sem ravnokar našega sončka položila v posteljico, upam da bo sladko spal.
Jessy, mi pa imamo v torek prvo cepljenje in me je že malo strah. Verjetno res najbolje, da ji še ponoči zmeriš vročino. To pa pomeni, da boš bolj slabo spala to noč. Morda pa se le umiri ta reakcija in ne bo vročina več rastla. Ko se mi bi le pozlatile besede...

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 846
23.11.2005 21:35:21   
monja
pozabila... Jessy luškano dete imaš. Bom te pa privat zafehtala še za geslo...

Mirno noč!

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 847
23.11.2005 21:40:23   
miševi

Jessy, naš fant je dan fino prebil, ko je pa zaspal, se je pa čez pol ure  začel neutolažljivo jokatuser posted image . Vročine nima, tako da ga zgleda boli na mestu vboda (po moje je to, saj se zvečer vse umiri in tudi nas ponavadi zvečer ali ponoči bolj boli). Jaz sem mu dala zato takoj preventivno Lekadol sirup - pol žličke. Sedaj spi in upam, da bo v redu. Če bo Neja spala, je mogoče bolje, da jo pustiš, da to prespi. Temperaturo ji izmeri le, če bo tudi ponoči nemirna in jokava. Niki se je večkrat zgodilo, da je s spanjem tudi vročina izvenela (če ni bila višja od 38). Tako da je jaz ne bi vmes budila. Mogoče jo sam pošlatej vmes, da boš bolj sigurno.

Šment, zdej pa Jure spet nekaj stoka. Upam, da ne bo tudi pri nas pestra nočuser posted image user posted image . Držim pesti za oba...

(odgovor članu monja)
Neposredna povezava do sporočila: 848
23.11.2005 22:27:41   
Jessy
Monja, hvala enako!!! Le jav se mi, pa ti ga napišem!

Miševi, saj po moje imaš prav! Jaz sem nameravala preverjat najprej z dotikom, če bi se mi zdela pa prevroča, bi jo pa merila!
A si Juretu kaj dala hladnih obkladkov? Men so dal v posvetovalnici navodila, da naj dajam ohlajeno fiziološko gor! No, sam naša ni nič stokala glede tega, tako da po moje je ne boli!
Jaz pa nisem dobila nobenga Lekadola. Men je dala samo svečke, pa še tisto naj bi samo pol dala, oz. največ 3/4. Pa ne vem, al se to kar prereže po dolgem al počez al kako...user posted image user posted image user posted image  Čist sm zmedena!

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 849
23.11.2005 22:51:13   
miševi

Jessy, mesto vboda zgleda normalno, se ga sploh več ne vidi, ni rdeče, oteklo, zato nisem dala nič gor. Lekadol sem dala, ker ga mogoče kaj boliuser posted image , ne vem zakaj bi sicer tako čudno cmevhal. Ma, škodvat mu ne more, saj je prirejen za otročke, tiste pol žličke bo pa tud prebavil.

Verjetno ti je dala 120 mg svečke. Naši otroci so za te še preveliki - lahko dobijo 60 mg, zato jo moraš dati na pol. Jaz bi jo prerezala počez, da bi jo lažje vstavila - tisti ta zgornji del bi potem dala v ritko, da hitreje in lažje notri smukne. Če bi po dolgem, bi lahko bilo preostro, če bi pa počez, pa dala v ritko ta široki del, bi pa težje noter tiščala. Tko da počez in uporabit ta zgornji del. Po mojeuser posted image . Jaz bi tko.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ko malček zboli, mu zapojte
Britanski strokovnjaki trdijo, da bi morali starši svojim dojenčkom in malčkom, kadar ti zbolijo, peti pesmice, saj to z...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......