dansas
|
Uf, nosečke, danes ste se pa razpisale . Super, da je veliko čtiva. Še dobro, Nastja, da smo te na plano zbezale . Se pa čist strinjam s puncami. Tole "prisilno" zaračunavanje je čist mimo, da ne rečem na pol zakonito. nega bradavic - ko sem bila prvič noseča, sem prebrala v knjigi z napotki za dojenje, da bog ne daj, da bi mamica karkoli z bradavicami delala, da jih utrdi za dojenje, da bo že dojenček bradavico po svoje "oblikoval" in jo utrdil. In sem se tega seveda držala. Sem imela potem tako boge, boleče in razpokane bradavice, da vam povedat ne morem . Bolelo za pop... pri vsakem podoju. Kvravele so mi, kar ni ravno najbolj apetitlih, če pomisliš, da to otrok tudi pije. Tako, da ena prvih stvari po katere sem poslala moža, so bili nastavki za dojenje in lanolin. Saj pri drugi in tretji nisem potrebovala nastavkov (je to isto kot školjka za dojenje ) ker sem s sabo v P vzela lanolin, ki mi je močno pomagal pri negi bradavic, dokler se niso privadile na otrokov vlek. Imam še vedno brazgotine na bradavicah - suvenir na dojenje prvega otroka . Si nisem mislila, da je na takem mestu sploh možno imeti brazgotine. Ja, to so bile ene take bolečine, na katere sem bila kot prvorodka čist nepripravljena, ker sem si dojenje vedno predstavljala kot nekaj kar otrok (in mamica) nagonsko znata. V resnici je pa potrebno kar nekaj vaje, prilagajanja in potrpežljivosti. Se pa splača. Ker, ko se enkrat oba utečeta, je to nekaj najbolj praktičnega in enostavnega. Saj lahko, da imam jaz bolj občutljive bradavice kot ženske v povprečju, ampak je ta kremica tako majhen strošek, da jo jaz vsaki priporočam vzeti s sabo v P. duda - niti pod razno je ne dobiš v P. Kvečjemu ti jo bodo sestre stran zabrisale, ker naj bi zmedla otročka, ki se komaj privaja na mamino zizo - ni v skladu z aktualnim naukom o dojenju . Ponavadi pa res tudi ni potrebe po dudi v čisto prvih dneh. "Ta lušno" se začne tam okrog 2-3 tednov in ponavadi starši takrat probajo z dudo. In upajo, da jo bo otrok sprejel krči - joj, mene tudi tako krči matrajo. Ampak samo v noge in samo ponoči, ko se pretegnem. Vidim, da podobno kot pri ostalih. Se mi je pa stanje za mnogo izboljšalo, ko sem začela donat (bolj redno) pit. Jaz nimam še nič nabavljeno od vseh potrebščin za otročka in zame. Kupljenih imam samo par paketov plenic, ki so bili ravno v akciji, ko sem nazadnje kupovala v Mullerju. Imam namen iti v šoping drug teden. IZVIRNO SPOROČILO: Ribica ** Saj če ti rit tišči v želodec, ni nič boljše Ribica s to izjavo si me pa nasmejala Ja, znajo bit te male, suhljate rite zelo ostre... Kolenčka in pete pa špičaste, kot bi bile ošiljene Danes je za mano uspešen šoping dan v Ikei - sva nabavila predalnik, ki bo v funkciji previjalne in še par malenkosti. Sva pa od vseh ljudi v tisti gužvi naletela na našo porodno babco (našo zato, ker je bila zraven na 2 od 3 mojih porodih). Svašta, katero naključje. Jaz sem pa s sabo vzela zdravstvene kartice za tujino - čist brezveze, ko je bila pa babca tudi tam
|