|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktoberke 2016
13.8.2016 22:23:41   
Ribica **
Ja, komot vzamwš za polnilo kako blazino iz Jyska ali kaj podobnega, jaz v ta namen v Ieki kupujem povštre, pa imam potem polnilo za igračke in take stvari. Tule not je v belem oblaku sicer še 4 cm pena, ampak samo en kos, ker sem jo imela premalo od enega drugega projekta. Upam samo, da ne bo preveč porumenela, ker se bo čez blago videlo. V skrajni sili bom pa odparala spodnji rob in dodala polnilo, sem tako na roke zašila spodaj pei belem oblačku. Tista kostka za spat pa tudi ni slaba ideja, mogoče se jo pa še jaz lotim ☺

(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 826
13.8.2016 22:34:01   
Suziiika
Ribica hvala ti, sem kr malo volje dobla, bom res nekaj spacala skupaj, tisto bo slo na roke, ker ni tolko. Toliko me je naucila stara mama sivatuser posted image se pa rada spodstopim takih stvari, pa probam sama, ce se le da. Blago je pa bombaz najboljse? Al je lahko kaka mesanca z jerseyem al kej taksnega?

Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter and those who matter don't mind.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 827
13.8.2016 22:39:10   
Ribica **
Lažje boš šivala bombaž na roke, blazinice z jerseem pomojem niso tako fajn. Pa še težje se ga šiva, ker je elastičen. :)
Meni je udi fino, da lahko vse o sama naredim, pa čeprav je včasih še enkrat dražje kot če bi v trgovini kupila. Samo moram kaj takega delat, če ne sem sitna :)) ravno ta teden sem dobila gumo za zrezat v štampiljke, še vejo si moram narezat za "ročaj", pa bom lahko še štempljala po blagu. Žago imam namreč tudi, sem jo dobila od moža za RD :D

(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 828
13.8.2016 22:39:55   
Ribica **
Joj, polno napak, ko s telefona pišem. Ampak saj se da prebrat ;))

Neposredna povezava do sporočila: 829
13.8.2016 22:50:58   
Suziiika
Sej js sem tudi na tel, pa sem mal lena, pa se mi ne da it pol popravit user posted image o vav nism vedla, da kej taksnega sploh obstaja? Stampiljke za blago pravis? Zanimivo. Kako pa potem to obstane na blagu? A so kaksne posebne barve ali prav vzge v blago vzorec?

Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter and those who matter don't mind.

Neposredna povezava do sporočila: 830
14.8.2016 8:56:21   
Ribica **
Te štampiljke so take, da so za vse površine, papir in blago, najbrž tudi kak les, samo prave barve moraš dat gor. Dobiš tak kvadratek gume in potem izrezljaš kot linorez. Jaz uporabim barve za tekstil, ki so obstojne - da ne popokajo, se odluščijo itd. No saj, zaenkrat sem poskusila samo na en košček blaga, ampak izgleda obetavno. Imam pa samo en oblaček narejen, ostale pa še moram.

(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 831
14.8.2016 14:13:51   
Suziiika
Ful zanimivo. Kaj vse obstaja , pa sploh ne vem.
Koliko pa cist tk od oka mislis, da bi moglo bit pri kostki tistega blaga vmes na sredinskem delu? 10-15cm?
A se katero tako obcasno "špikne" v noznici? Ne spomnem se tega iz prve nosecnosti. A je mozno, da so to tisti braxton-hiksovi popadki mogoce?

< Sporočilo je popravil Suziiika -- 14.8.2016 14:15:24 >

Neposredna povezava do sporočila: 832
14.8.2016 20:17:31   
dansas
Ribica, to si res lepo zašila user posted image user posted image Vse pohvale!
A te štempiljke kupiš in potem izrezljaš, ali si si to sama zamislila in jih tudi izdelala? Imaš kakšen link, če si jih kupila?

Suzika, aparat sem dobila v diabetološki - imam občutek, da mi ga ne bo treba vračat. Vsaj omenil mi ni nihče tega. Glede na to, da si bom mogla cuker merit vsaj še 6 tednov po porodu, predvidevam, da je moj. Lističe in iglice pa dobiš na recept. Sem pa slišala, da jih na recept dobiš samo v nosečnosti, po porodu ti pa ne pripadajo več user posted image Ne vem, se moram pozanimat.

BH popadke jaz čutim kot otrdevanje in stiskanje trebuha. Drugače pa mene špika vsepovsod user posted image . Čisto drugače čutim tega otroka kot sem punce. Prav v notranje organe me sune. Me je velikokrat v mat. vrat ali pa v mehur brcnil, tako, da sem že mislila, da mi bo ušlo user posted image . Se mi pa tudi na obeh straneh trebuha naenkrat naredijo izbokline, po moje to dela s koleni.

Mi smo tavečji dve oddali na počitnice k babici, nam je ostala samo še ena doma. Kako bolj tiho je user posted image

(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 833
14.8.2016 21:24:59   
Ribica **
Suziika, 10-15 cm bo najbrž dovolj, tule na Etsyju meri blazinica 30 x 19 cm, tako da je sredinski del najbrž res okrog 15 cm. NE najdem pa nobenega kroja oz navodil za izdelavo na spletu, samo linke do spletnih trgovin za blazinice ali pa kroj za plačat. Baby elephant ears je to sicer, če boš še sama kaj iskala.

Dansas, ne, kupila sem samo 5x5 cm velike kvadratke iz gume, potem pa sam izrezljaš. Obstaja tudi sicer, da ti naredijo štampiljko po tvoji zamisli, samo se mi zdi čisto predrago. Za poroko sem sicer dala delat štampiljko nekam v Mengeš, ampak sem imela samo najini začetnici, pa je bila precej enostavna, stalo je pa nekih 5 min. Nekaj takega sem kupila, samo da na Ebayu s Kitajske in da niso na lesu: http://www.ustvarjalnidotik.si/guma-softcut-na-leseni-podlagi-75x75-mm-10-kosov-za-izdelovanje-stampiljk-sc2.html#.V7DD4PmLTIU Bom sama nalepila izrezljano štampiljko na les, izrezala sem pa z nožkom za linorez delat.
takole zgleda - roza še ni zrezan, oblaček je pa že:
user posted image

Pri nas je tudi tišina, ker je tamal pri mami. Ne vem pa komu bi psa dala? user posted image Danes smo bili v Bovcu in komaj še gledam, tale vožnja mi je čisto odveč, pa še vroče je bilo. Smo bili sicer en čas ob Soči, ampak je tako mrzla, da več kot za noge namočit niti ni, sence pa tudi nismo imeli. Je pa polno turistov, po cesti je pa tako ali tako noro.

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 834
14.8.2016 21:31:21   
Ribica **
Meni trebuh tudi kar otrdeva, zadnje dni sicer manj, je pa malo boleče. Ampak kot kar otrdeva mislim kakih 5x na dan. Drugo me še ne špika kaj dosti, razen da že kak teden tamala se tišči v želodec, pod rebra na desni strani pa še dlje. Kako leži, mi ni jasno, ker me brca ob straneh. Prej v avtu se je cel trebuh premikal spet, zdaj pa tudi se nekaj motovili. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 835
15.8.2016 11:59:44   
Suziiika
Dansas a res, še 6 tednov po porodu? Pa se brez vsega? Ja pa kaj se. So pa kr frajerji nouser posted image a oni ti pisejo recept ali os. zdravnik? Bom vprasala jutri. Morm bit ze ob 7 v ambulanti. Bom tako po moje celo dopoldne tam, pa se tisto predavanje pa vse. Mene najbolj skrbi to sadje, js ga dosti pojem, odpovedala se mu pa ne bi cist. Sicer sem se nekak ze odlocla, da bom takp sproti vidla kaj mi najbolj dvigne sladkor, po moje tako kruh, to bo tud kr tezka. Kako pa javljas potem te rezultatr? Ali moras tja k njim? Najbrz je tako od ambulante odvisno, tako da 100% bom vidla jutri.

Mene pa prav špikne v nožnici parkrat na dan, da bi kr poskocla. Premiki so pa tako ratal kr precej boleci, pa kr cez cel dan ma akrobacije.

Ribica uh tega je pa res veliko, nism vedla, da je tako "in" to. Nic, probala bom, pa bom vidla kak bo slo. A v ta vmesni del mislis, da bi blo smiselno dat kej polnila? Ali samo blago? Vidim da nekje imajo malo, nekje pa nic. Najbrz cist stvar presoje.

Neposredna povezava do sporočila: 836
15.8.2016 21:39:36   
dansas
Suzika,to kako je z lističi in iglami po porodu mi je povedala mami - baje, da je na internetu prebrala; tako, da ni iz prve roke. Se moram v ambulanti pozanimat oz. saj boš ti jutri poročala user posted image

Ribica, kjer si pa kupila te gumaste kvadratke?

Danes sem cel dan oglase za oblačila objavljala. Mislim, da sem vsega skupaj 27 oglasov napisala. To je meni taka muka, sem se celo večnost zraven spravljala. Zdaj pa samo upam, da se bo hitro prodalo.

Nastja, Pia, k.m. kje ste kaj? Vse na dopustu? Poročajte, kaj se z vami dogaja...

(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 837
15.8.2016 22:03:18   
Ribica **
Na Ebayju, ker sem prepozno pogledala na Ustvarjalni dotik. user posted image Te sem kupila: http://www.ebay.co.uk/itm/151603837626?_trksid=p2057872.m2749.l2649&var=450814988789&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT
Sicer pa mislim, da imam zdaj vse zašito za tamalo, kar sem imela namen. Edino še tisto torbico za pleničke in robčke za v previjalno, ko se mi bo ljubilo.

Dansas, pridna za oglase! Jaz sem včasih se s tem kar naprej ubadala, ker sem imela čas, zdaj pa se mi prav ne ljubi več, ampak dam oblačila od tamalega dvema prijateljicama. Sem pa tja, za kakšne večje stvari, se pa še vseeno potrudim in dam na splet. Potem mi je muka št. 2 pa pošiljanje prek pošte, ker dela samo do 18h in vedno je gneča. Pa če pridem ob 17h domov, se mi ne da takoj še na pošto hodit. Je le treba skoraj 10 min peš it user posted image

Tudi mene zanima, kje se skrivajo ostale tri, pa kako je k.m., če je kaj spremenjeno stanje in če že ima vse omare? user posted image

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 838
16.8.2016 12:03:31   
Pia*
Evo meuser posted image . Nič dopusta pri nas letos.
Jaz se učim imam naslednji teden izpit na faxu pa bi ga rada naredila.
Itak me 2uri učenja prav uničita in grem lahko samo še spatuser posted image . Ko se pa zbudim sem pa vsa čudna.
Mi2 imava se naslednji teden eno poroko. Prejšni teden sem se celo stlačila v eno se iz pred nosečnosti. Ampak sedaj pa kar odlašam, da bi jo ponovno probala, ker se bojim da bo bolj ko ne pokala po šivih.
Jaz sem stalno utrujena po stopnicah pridem vsa zadihana. Nobenega dela več ne naredim v enem kosu.
user posted image vsem, ki ste tako ustvarjalne. Jaz nimam prav nobenega umetniškega talenta user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 839
16.8.2016 12:53:24   
Suziiika
Evo me, pa sem na sladkorni dieti user posted image sem dobla vse aparat pa vse, zdej pa merit. Mogla bi spet glukozni test delat, pa mi ni blo treba, ker sem spet mela previsoko na tešče. In pravi, da jo to skrbi. Dansas ti si tud rekla, da si mela na tešče preveč? Bom vidla zdej po parih dneh diete, če bom še vedno mela zjutri na tešče tolko.. drugače vprašanje če ne bom tud kaki inzulin dobla. user posted image Sej me je v lekarni samo pogledla, a šele zdej ste dobla sladkorno? Sm rekla ja hb, da je še čisto malo do konca.. mam pa naslednji pregled v diabetološki šele 20.9, tak da vprašanje če bom prišla do tja user posted image sicer morem po 14 dneh javit, kako gre, ampak bom probala kr sosedi dat pokukat,če bojo okej vrednosti, pridem tja pa slišim en poznan glas, in evo jo. Nisem vedla, da dela tam sploh.
Pa morm priznat, da mi je prav tečna ta dieta, tisto razmišlanje, kaj bom jedla, kdaj bom jedla,kolko bom jedla, sploh ker, morem še za naše dva zraven kuhat, sicer bom tak probala, da bomo bolj kot ne enako jedli, ker sm tak na izi kar se hrane tiče, ko sem lačna sem jedla, pa je blo to to.. Pa bomo že. Aja sem pa vprašala če je treba po porodu pridit, je pa rekla, da načeloma pri njih ne pride po porodu nobena, ker se sladkorna uredi sama od sebe, razen če bi gin. al pa os. zdravnik naročil drugače. Tako, da zgleda spet odvisno od tega kje si, kdo si, kdo je tvoj zdravnik, itd user posted image

Kar se pa počutja tiče, se pa res prav fajn počutim, ne morm verjet, ko da nisem noseča, ponoči spim kot anglček, edino kolko sem mal bol zadihana, drugače pa trkam, da je prav fajn mi. Razen tale sladkor mi malo živčke kravžla zdle, sam drugač bi mi blo pa še prefajn mnda user posted image

Pia srečno na faxu naslednji teden.user posted image

< Sporočilo je popravil Suziiika -- 16.8.2016 12:56:33 >

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 840
16.8.2016 16:15:14   
Ribica **
Suziiika, na enem drugem forumu je ravno debata o prvič in drugič pred rokom/čez rok in zaenkrat precej vodijo tiste, ki so v drugo rodile po roku - pa so prvič pred rokom ali pa manj dni čez, tako da ne računat preveč, da bo tudi tokrat ful prej user posted image
V LJ morajo tiste z diagnosticirano NS po porodu na pregled prit v ambulanto, zdaj pa ne vem, a 6 tednov ali dva meseca po porodu, so se zadnjič naročale, ko sem imela glukozni test.

Pia, jaz še vse oblekce nosim prednosečniške, ok, tiste ta oprijete pač ne, ampak imam kar repertoar, prav nosečniško imam samo eno, ki sem jo kupila za na poroko junija, ampak jo bom rabila še zdaj septembra za eno službeno prireditev, kar bo še zadnji izhod pred porodniško. user posted image Ta del bom pa kar pogrešala, se je prav fino sem in tja malo bolj uredit in it na kako tako prireditev.

Sicer sem pa danes štela, da grem samo še 16x v službo. Tamala ima danes spet cel žur v trebuhu že cel dan in še ponoči je razgrajala, ko nisem mogla spat, ker sem spala popoldne, pa še noben položaj mi ni ustrezal, ko sem pa že skoraj zaspala, sem morala pa lulat. Tole sem že včeraj hotela nalepit, pa sem pozabila:
user posted image

(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 841
16.8.2016 17:02:57   
Suziiika
Ribica pri meni po moje cez rok ne bojo cakali, ker dobim napotnico za anesteziologa, pa je rekla gin, da se bojo oni odlocli kak porod oz kdaj bojo naredli. Ker meni so sprozli porod v prvo zaradi pritiska, zdej ce sm se pa sladkorno fasala zram, pa dvomim, da bojo me pustili cakat cez rok.

Zdejle se spravlamo v trgovino, da si tole dietnisko hrano kupim.Bom tako 50 evrov pustila tam.

Js tudi nisem nic nosecniskih oblek kupla, te majcke, ki jih nosim se tako raztegnejo, dosti sem oblekc zdej nosla, te niti ne rabjo bit ekstra nosecniske, tak da tu smo neki prsparal.

< Sporočilo je popravil Suziiika -- 16.8.2016 17:04:14 >

Neposredna povezava do sporočila: 842
16.8.2016 17:30:45   
Ribica **
Aja, jaz imam kar nekaj stvari nosečniških, ker hlač ne morem oblečt navadnih, so preozke, kril sploh ne .. kar je na elastiko ali res nizek pas, da mi pride pod trebuh in kar mi je bilo prej preveliko. Pajkice lahko nosim, ostalega pa ne. Majice so pa tudi prekratke, no saj, XS mal težje še trebuh pokrije user posted image Tako da prav nosečniške imam dvoje kratke hlače, kavbojke, eno tuniko in tri majice (ene ne najdem, kot da se je v zemljo ugreznila user posted image ), eno mi je pa sestra še dala. Pa sodelavka mi je posodila dvoje kavbojke, eno oblekco in eno tuniko, ki je pa še niti nisem oblekla. Ostalo pa kombiniram z obstoječimi stvarmi, samo za v službo ne morem ravno v pajkicah skakat, zdaj izjemoma oblečem pajkice + tuniko, ampak če so pa kaki sestanki ipd., pa ne. user posted image

(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 843
16.8.2016 21:47:24   
dansas
Suzika, ja, jaz sem imela na tešče preveč sladkorja. Ampak meni so rekli, da se to z dieto ne uravna (ker je pač na tešče in očitno ni povezano s hrano, ampak je zgleda hormonskega izvora), zato so me takoj dali na inzulin pred spanjem. Večali so mi dozo, dokler mi ni sladkor na tešče padel pod predpisano mejo. Potem so mi pa postopno zniževali dozo inzulina, ker je bil sladkor OK in zdaj sem že kak teden brez inzulina pred spanjem. Si pa dajem inzulin (druge sorte) pored kosilom ali večerjo - po lastni presoji. Po pravici povedano, pa si ga večkrat pozabim dat. Ti povem, da si raje inzulin dajem, kot pa da imam posebno dieto, si vagam obroke, jem samo ob določenih urah in sem večino časa lačna...user posted image Saj sem spremenila prehrano - pojem manj cukra (čisto brez pa vseeno nisem user posted image ) in izogibam se določeni hrani, za katero sem pogruntala, da mi škodi... Potem pa pogruntaš, da je razlika pri merjenju, odvisno od tega v kater prst se pičiš user posted image (sem ponovila preizkus in sem imela spet različno meritev iz dveh prstov) in res ne veš, če bi se kaj posebej sekiral, če te malo čez mejo vleče...

Ribica
, to so ziher našega tamalega narisali user posted image , se mi zdi, da me nonstop na WC tišči.

Pia, lepo da si se javila. Pa uspešno učenje user posted image

Midva greva jutri v nakup komode in še par malenkosti in se tako veselim, kot v OŠ, ko smo šli na končni izlet user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 844
17.8.2016 7:54:30   
Suziiika
Js morem zdej par dni pocakat, pa bom vidla al je res prehrana ali samo na tesce.
Vceraj sem mela po kosilu in vecerji (ampak obakrat po sprehodu), pod 5, danes zjutraj na tesce pa 5,4. Od nicesar mi je cez noc zrastu. Upam, da je to sam trenutnouser posted image
Js si hrane nic ne vagam, me je pa vceraj res ob zivce mal spravla ta dieta, sem se prav razjezla vmes na mojega.. Se mi udi, da mam ze tako miljon stvari v glavi, zdej pa se to kaj bom jedla, pa kdaj. Noro user posted image res samo odstevam, da bo tole mimo, se teh slabih 7 tednov do konca.

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 845
17.8.2016 9:20:19   
nastja1
Živijo punce. o zdej me pa dolgo ni bilo na internetu sm imela kaj za brat. user posted image
o vse ste tako pridne in šivate in ustvarjate.. lepo res user posted image
Suzika o ti pa takšne probleme s sladkorjem? o madonca. user posted image

vi ste že vse zrihtale papirje? jaz grem z mojim šele danes to rihtat user posted image včeraj sem imela pregled v 32 tednu pa me je moja G kr malo prestrašila. je rekla da morm več tekočine pit pa da se je obrnil okorg da mi je cele dane slabo ker mi z glavico tišči na želodec. in zdej mi je dala že v ponedeljek nov pregled sm je rekla da bo pa samoplačniški 50e user posted image

ah imeli smo skos nekega posla zdej čez poletje. z mojim sva mogla pospravit drva (pa jih ni malo 15m), pol sva šla malo na morje.. in sploh nisem nič hodila na internet user posted image

(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 846
17.8.2016 9:56:23   
Pia*
Sploh si ne predstavljam kako vam je ob vseh teh meritvah,špikanju in gledanju kaj boš jedel in kaj ne. Skratka še malo zdržite potem, ko bodo naši sončki z nami bomo na vse nosečniške tegobe pozabile.

Jaz sem tako fouš vsem tistim, ki mi rečejo jaz sploh nisem vedela, da sem noseča tako dobro so se počutile.
A sama sem do vključno 5meseca po 20x na dan bruhala in si sploh ne znam predstavljat, da sem to obdobje preživela in to še v službi. Teh 5mesecev se mi je nosečnost tako vlekla, da sem mislila, da bo prej mene pobralo kot pa da bom kdaj pri koncu. No danes me pa loči še par tednov pred dnevom Duser posted image

Hvala za vse dobre željeuser posted image

Jaz sem ravno včeraj naročala preko tosame zadeve za mene in za malo. Moram se samo še v kratkem odpeljati do lekarne in par zadev tam kupiti.

Dajte mi povedat meni na listu iz MŠ piše školjke za dojenje. Ali ste to uporabljale? Ali vam je res ublažilo boleče dojenje? pa mazilo za bradavice ste nesle v porodnišnico? Kako je pa s prsnimi črpalkami?

Dudo otroci dobijo v porodnišnici ali nesete svojo. (predvidevam, da jo moram prekuhati)?

Katero kozmetiko boste izbrale za otročke? Jaz bi čim manj. Imam Pavličevo mast za ritko pa fiziološko ostalo nič, ker ne bi ravno vsak dan kakšne kemije na otroka dajala. Me pa zanima za kopanje kaj je najbolj priporočljivo in seveda čim bolj naravno?

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 847
17.8.2016 10:16:09   
Suziiika
O moj bog Pia, kake kozlarije pa vse pišejo na seznam ??user posted image Pa brez zamere, samo tole je pa čisto mimo. Js za to školjko za dojenje nisem vedla do pred enga meseca, kaj sploh je, takrat , ko sem js rodila sploh ne vem če je obstajala, zdej je pa že kr obvezna??user posted image Pa to je bolano no. Že tako je puncam pri prvem porodu težko, ker ne vejo kaj vse pa kam se obrnat niti, da še pa dodatno takale kozlarije pišejo na sezname, je pa prav bolano.
Punca vse kar je takega, pa ne veš če boš rabla, boš videla potem, ko boš v porodnišnici in če boš rabla takrat, lahko gre tvoj kamot takrat iskat, da si pa zdej nakupiš vsega boga, pa pol 3/4 od tega ne boš rabla, je pa čist brezveze.
Dojenje bo najmanj boleče s časom, ko se bo bradavica navadla na vse te dejavnike, malo je že treba potrpet..Kaka kremica res ni od škode, da si jo sproti celiš, da se ti res ne vname, pa še otrok lahko tisto v uste da.. tisto je že kr ok.. Js sem sicer potem rabila črpalko, ampak jo je moj kupil, ko sem šla domov, v porodnišnici sem uporabljala njihovo. To niso mali stroški in je bv, da si zdej nabaviš čist vse.
Za dudo sem tud že rekla, da smo jo pri nas kupli šele nekje v 2 mesecu, prej je niti rabla ni, ker je spala ko top.. Oz sem jo dobla za darilo, tako, da to lahko sproti vse pol. Če pa res želiš, pa lahko, samo roko na srce je brezveze,

Tud od krem nimam še nič, na začetku tako samo z vodico brišeš, ko se pa kopanje začne, ti bo pa tako babica povedla, kaj si pripravi. Do takrat maš pa še čas. Za ritko sem mela hladilno mazilo iz lekarne (tistega, ki sami naredijo) pa fiziološko za popek in to je blo to. Potem za umivanje pa samo trdo milo za dojenčke, ampak v banici umivaš tako dosti kasneje in ti babica res prej pove kaj rabiš, ko bosta kopale. Edino olje sem še mela olivno, za glavico pa temence.. ampak spet ne veš, ali boš rabla al ne..
Te materinske šole so včasih za večjo zgago kot pa pomoč - resno, pa brez zamere še enkrat, samo čisto zmedejo reve, ki prvič pričakujejo in nabavijo vse kar jim rečejo, pol pa pol leta po bolhi zadeve prodajajo, ker se jih niti dotaknale niso. Vsak otrok je drugačen in sproti boš najbolj videla kaj bo tvojemu user posted image najbolj odgovarjalo.

nastja če ti je ona predpisala pregled še eden, ker se ji zdi nujno, ni pogojev, da ti pregled plačaš? To bi bilo samo v primeru, če bi TI sama želela, ta pregled. Če pa je potreben po presoji gin, ti ga pa ne sme računat- Daj se malo razjezi..Papirje mam js vse, oz tisto kar je po porodu bomo takrat, drugače pa čakam na odločbo..
dansas kako si pa potem ti pri zobarju zrihtala, ko te je prvo rundo tako grdo odslovila?

< Sporočilo je popravil Suziiika -- 17.8.2016 10:19:00 >

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 848
17.8.2016 10:25:39   
nastja1
ajoj jz sem tudi že vsega nakupla od kremic do setov za čiščenje popka.. ko je sestra vidla je rekla da pol nebi rabila kupit.. user posted image

suzika: ma tuki pri nas je samo ena G in še ta ma privat ordinacijo v zdrav. domu. in je rekla da po pravilih mi nebi smela delat UZ. ona mi ga pa na hitro naredi vsakič ko pridem. zato je rekla da mi enega more računat da je nebo ZZZS preganjalo. tako vsem dela. je pa res da bo to pregled malo dlje trajal je rekla pa da naj pride mož user posted image
a vam je otroček že prav obrnjen? malo me je strah da se nebo obnil prav. user posted image

(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 849
17.8.2016 10:36:14   
Suziiika
Ne delajo to prav no, da tako forsirajo punce, ki bojo prvič mamice, da pol trgovine spraznejo, popolnoma brezveze.
Sej sem bla js ista, sej ne rečem, samo me pa jezi, ko vidim, da še kr dodajajo na sezname, pa same brezvezne stvari, ki pred leti še obstajale niso. Kar je novo v prodaji, kr avtomatsko pade na seznam? user posted image

nastja
po kakšnih pravilih? Pri zdravi nosečnici sta samo 2 UZ, ki jih krije zavarovalnica, če pa ona misli, da bi zaradi takšnega ali drugačnega tveganja UZ mogla narediti in to v kartoteki tudi opraviči to, je vse brezplačno. Nima nobene veze ali je zasebna ali ne, sej ima koncesijo, samo dokler so pod zasebno pa gre denar direkt v njihov žep, bi rade takole na takšnih kot si ti zaslužile. Nastja ne se ji pustit. Dokler je bila moja gin pod zasebno, pa sem imela vstavljeno mireno, pa sem po 3 letah prišla tja, da bi jo dala ven, ker sem imela težave z pulzom, pa mi je rekla, ja samo potem vam pa druga kontracepcija ne pripada, ker mireno bi uradno mogla met 5 let not, in kao zavarovalnica 2 leti ne bi krila nič.. js vsa zaprepadena, kako zakaj, če imam js težave, jo moram dat ven in je to dost dobr razlog, da dobim nekaj druga. Sem potem pisala Pušenjaku na forum in je bil ravno tako zgrožen kot js, in mi je nekaj zakonov napisal, pridem naslednjič k njej malo bol pripravljena, je bila tiho kot miška, sem dobila ceraztte tabletke in je blo to to. Brez težav. Se pa vidi razlika, da sedaj ko pa ni več pod zasebno, je šla pod Zdravstveni dom, je pa čisto druga. Kot, da ni ista oseba. Kot sem ti rekla, dokler gre denar v njihov žep, te bo probala okrog prnest, ampak če ima ona koncesijo in tvoj pregled opraviči kot nujen, ji ga nimaš kej plačevat pa fertik.
Naša je na glavico obrnjena, mi na hitro naredi uz vedno, tak minutko dve, da vidi da je vse okej..
Aja kako pa je z komisijo, že maš podalšano do konca? Meni so ravno v petek podaljšali do 8.9, ravno do dneva ko uradno začnem porodniško.

< Sporočilo je popravil Suziiika -- 17.8.2016 10:43:25 >

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?