|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktoberke 2016
31.5.2016 13:53:25   
darhaha84
Se opravičujem ker skačem v temo, samo ena malenkost o izrabi letnega dopusta (res je kar je napisala Suziiika. Jaz sem bila oktobrka 2014 in sem naredila točno tako – dopust sem porabila po koncu porodniške… Srečno nosečnost in na koncu seveda zdrave in zadovoljne otročke…

Zakon o delovnih razmerjih (ZDR-1)

»…162. člen
(izraba letnega dopusta)
(1) Letni dopust je mogoče izrabiti v več delih, s tem, da mora en del trajati najmanj dva tedna.
(2) Delodajalec lahko zahteva od delavca, da planira izrabo najmanj dveh tednov letnega dopusta za tekoče koledarsko leto.
(3) Delodajalec je dolžan delavcu zagotoviti izrabo letnega dopusta v tekočem koledarskem letu, delavec pa je dolžan do konca tekočega koledarskega leta izrabiti najmanj dva tedna, preostanek letnega dopusta pa v dogovoru z delodajalcem do 30. junija naslednjega leta.
(4) Delavec ima pravico izrabiti ves letni dopust, ki ni bil izrabljen v tekočem koledarskem letu oziroma do 30. junija naslednjega leta zaradi odsotnosti zaradi bolezni ali poškodbe, porodniškega dopusta ali dopusta za nego in varstvo otroka, do 31. decembra naslednjega leta. (torej do 31.12.2017)
(5) Delavec, ki dela v tujini, lahko v celoti izrabi letni dopust do konca naslednjega koledarskega leta, če je tako določeno s kolektivno pogodbo, ki zavezuje delodajalca.
(6) Delavec, ki ima v prvem letu zaposlitve pravico do izrabe sorazmernega dela letnega dopusta, pridobi pravico do izrabe letnega dopusta za naslednje koledarsko leto ob začetku naslednjega koledarskega leta…«

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 576
31.5.2016 13:56:49   
nastja1
o najlepša hvala za to poslano sporočilo. tega mi ni nihče povedal.. no pol pa bomo kasneje izkoristili dopust. user posted image
Najlepša hvala. Lep dan. user posted image

(odgovor članu darhaha84)
Neposredna povezava do sporočila: 577
31.5.2016 14:01:07   
Marčevka2010
Samo malo bom vskočila: glede letošnjega dopusta, po zakonu pripada, da se ga lahko celega prenese v naslednje leto. S tem, da po porodu pošljete na kadrovsko rojstni list in dobite že letos dodatna dva dneva za otroka, tega ne pozabit. Jaz sem isto na bolniški in ga bom porabila drugo leto takoj po porodniški letošnjega, poleti pa še nekaj novega. Sem pa junijka.
Ne se dat odgnat, da se ne da, eni kar na pamet govorijo. Če je vzrok objektiven, torej bolniška, bolezen v nosečnosti in porodniški dopust, se prenese.

PS: vidim, da me je ena že prehitela. No. Bolje, da je 2x napisano kot nikoli.

< Sporočilo je popravil Marčevka2010 -- 31.5.2016 14:02:15 >

Neposredna povezava do sporočila: 578
31.5.2016 21:22:11   
Pia*
Ribica** svaka ti čast. Kakšne noro hude hlače si zašila. Trebuh imaš pa enak kot jaz user posted image . Jaz sem v 24tednu in sem se zredila za 2kg. Ampak mislim, da bodo kile sedaj šele začele resno naraščati.
Moja že pošteno brca, včasih se počutim kot tramoplin.
Morje mi2 ne bova šla na mojo željo nikamor. Lani junija sem zanosila in sem imela prvi teden v septembru spontani splav. V vsej tej vročini sem komaj živela. Ta vikend se je pa prav lepo pokazalo, da ta nosečnost ni prav nič drugačna. Umirala sem ob vsej tej vročini. Tako, da pri nas ni ravno razlog v komarjih (čeprav močno upam, da v slo. Ne pridejo). Nekako pa nimam želje biti na morju zaprta v apartmaju pod klimouser posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 579
1.6.2016 9:29:58   
Ribica **
Kdaj pa imate PDP, da ste že tako daleč s tedni? Jaz sem v 21., v petek bo polnih 21, pa imam PDP 14. user posted image Za dansas sem si zapomnila, da je 1.10., za ostale pa ne vem.

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 580
1.6.2016 9:31:49   
nastja1
Ribica pol sva midve blizu. jaz sem tudi v 21. tednu. PDP pa imam 10.10 user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 581
1.6.2016 10:12:53   
Suziiika
Js mam jutri prvi dan 22. tedna, rok mam pa 6.10.
Kar se pa morja tiče, js bi rada šla zaradi tastarejše, drugače pa samo morje neki ne bi bil napor, ker smo vsako leto na slovenski obali, v prikolici, avtokamp lociran na obali, tako da smo v prvi vrsti in niti ni tistega nošenja robe na plažo, smo v bistvu cel dan na plaži user posted image in tega ne menjam za nič. Pod borovcim lepo, senčka skos, pod streho. Nimaš bolšga, samo zdej je bolniška, tako da bo težka. Mama pa midva datum zadnji teden julija, ker js nimam kej kombinirat prej/kasneje, ker ma moj kolektivnega takrat, in sma vezana na tisti datum žal. Bom vidla kaka bo situacija ko bomo tako daleč. Pa v kakem stanju bom. Nekje sem brala da so nekaterim dovolili za en teden na morje med bolniško, čeprav mi je to cela znanstvena fantastika, kako pa kaj, ampak bomo vidli.
nastja včasih pa kako debato v pravo smer obrnemo, da se neki novega naučimo ne user posted image sicer pa nenazadnje, zato smo tu user posted image tak da super, za dopust user posted image

Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter and those who matter don't mind.

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 582
1.6.2016 10:53:33   
dansas
O, Ribica, ti tudi na petek obračaš tedne user posted image . Smo zgleda, kar vse znotraj 2 tednov. Saj bi bilo fino kak seznamček imeti . Mislim, da je na začetku že bil nek seznam, ampak ne vem, če je kaj uporaben, ker je polno nosečk prešaltalo na FB, tako da bi bilo fino, na novo ga narediti - če bom uspela, ga še danes naredim.

Jaz sem pa pogruntala, da bom imela 30 dni krajšo porodniško, kot sem računala user posted image . Včasih je bilo tako, da če si imel doma že 2 otroka stara manj kot 8 let, ko si rodila, da si imela podaljšano porodniško za 30 dni. In pri nas je tako – dve bosta sep-okt, ko bom spet rodila pod 8 let. Ampak, ko sem šla izpolnjevat obrazce, sem pa ugotovila, da so ta pogoj spremenili in ti podaljšajo porodniško, če imaš ob rojstvu 3. otroka doma 2 otroka, ki še nista končala 1.razred! user posted image Sem jezna! Ta kriterij pa grešimo za 2-3 tedne!!! Da sem se pomirila, sem takoj pomislila na prijateljico, ki živi v Švici – tam imajo porodniško cca 4 mesece – tako, da smo še zmeraj carji, kar se dolžine porodniške tiče.

(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 583
1.6.2016 12:44:31   
nastja1
Suziika: oo pol boste uživali na morju. ja lepo je tako, ob morju v senčki, .. jaz bi tudi user posted image . ja mogoče bi pa res dovolili izhod na morje za kak teden, sej morski zrak ti lahko samo koristi, pa še lepo se sprostiš.. vglavnem, držim pesti user posted image
dansas: ajoj sej to tako hitro spreminjajo te zakone da jih je kar težko sledit. ampak za 2 tedna bi ti pa res lahko pogledali čez prste user posted image . au to je pa nekam malo samo 4 mesce porodniške ... user posted image

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 584
1.6.2016 14:56:29   
Suziiika
Ej punce, kdaj je pa potem prva porodniška nakazana? Tisti mesec, ko nastopiš porodniško ali kasneje? Js bom porodniško nastopla v začetku septembra, se pravi na csd oddaš avgusta, pa potem za september že dobiš porodniško? Kdaj pa se že nakazuje? 15ga?
Mene pa ta mesec čaka še organizacija rojstnega dneva za našo pupo. user posted image Smo že pri 5. svečki 21. junija :)user posted image sicer nič ekstra, samo družina, samo si hitro pri številki 15, ko začneš naštevat. Zadnjič je frajerka delala seznam kr sama, pa je same lokalne mulce (25 letne) naštevala, ki se tu pa tam pri mojih starših oglasijo user posted image user posted image Morem torto spečt, pa vse skup spravit. Kak leti čas ej. Še dobro, da sem dans dohodnino dobla, bo malo lažje. user posted image
Sem se pa tak fino najedla zdle user posted image , sem včeraj pop filano papriko za dans skuhala, sem mela že take lušte. Pa še za jutri bo mmmuser posted image

Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter and those who matter don't mind.

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 585
1.6.2016 21:33:00   
Ribica **
Jaz junija sploh ne dohajam vsega, kar imam. 3 različne zdravniške preglede + še v laboratorij moram, poroko, dopust, službene zadeve, ni da ni. Ampak za začetek grem pa malo na morje. user posted image

Za porodniško nimam pojma. Dansas, to je pa smotano, verjamem, da si jezna! Jaz razen porodniške tako ne bom imela nobene ugodnosti od države - ne paketa, ne otroškega dodatka, očitno smo zelo bogati, kreditov pa tako nihče nikjer ne upošteva. user posted image MO Ljubljana pa tako ne da nič za novorojenčke. Še vrtec dobit bo najbrž loterija, o ceni pa tudi raje ne razmišljam.

(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 586
2.6.2016 9:15:13   
dansas
user posted image

(PDP
nick; kraj; starost; št. user posted image (nosečnosti); št. user posted image (otrok, ki jih že imamo); datum naslednjega pregleda; spol user posted image )

1.10.
dansas; NM; 36; 5user posted image ; 3user posted image ; 13.06.; user posted image

< Sporočilo je popravil dansas -- 2.6.2016 9:24:55 >

Neposredna povezava do sporočila: 587
2.6.2016 9:17:59   
dansas
To je moj predlog seznama. kar vpišite se, ali pa povejte podatke, pa jih jaz ukucam v seznam. Če bi pa katera kaj spremenila, dopolnila na seznamu, pa kar naj... Jaz recimo bi kakšen font večji dala, pa ne vem kako?

Ribica - si govorila o svoji poroki?

< Sporočilo je popravil dansas -- 2.6.2016 9:20:06 >

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 588
2.6.2016 9:27:07   
Suziiika

IZVIRNO SPOROČILO: dansas

OKTOBERKE 2016

(PDP
nick; kraj; starost; št. user posted image (nosečnosti); št. user posted image (otrok, ki jih že imamo); datum naslednjega pregleda; spol user posted image )

1.10.
dansas; NM; 36; 5user posted image ; 3user posted image ; 13.06.; user posted image

Suziiika; CE/ŽALEC ; 28 ; 2user posted image ; 1user posted image ; 4.7 ; user posted image

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 589
2.6.2016 9:30:57   
Suziiika

user posted image

(PDP

1.10.
6.10.
Suziiika; CE/ŽALEC ; 28 ; 2user posted image ; 1user posted image ; 4.7 ; user posted image

[

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 590
2.6.2016 11:26:06   
praline
Oj, sem nova na forumu. Prvic noseca, ZM 21.1., PDP 27.10. Pocutim se odlicno, izvidi nuhalne prav tako. Cez dva tedna imam morfologijo, komaj cakam 😉

(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 591
2.6.2016 12:25:39   
k.m.
10.10

Slov.Konjice; 35; 10.6.

Sm podatke kr tuki napisala, ker ne vem kk se sam upišeš, mi ni uspelo user posted image za spol pa še ne vem ziher, bom 10ga zvedla na morfologiji. na nuhalni je rekla da kaže na user posted image , bomo vidliuser posted image

< Sporočilo je popravil k.m. -- 2.6.2016 12:29:34 >

(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 592
2.6.2016 12:33:19   
nastja1
PDP: 10.10, Semič, 23 let, 1.otrok, 6.6 pregled (morfologija)
Tudi meni so rekli na nuhalni da kaže da bo user posted image . bomo videli v ponedeljek user posted image

(odgovor članu k.m.)
Neposredna povezava do sporočila: 593
2.6.2016 13:20:32   
Ribica **
Ne, na prijateljičino poroko greva, midva sva se poročila dve leti nazaj. :)
Jaz prek telefona ne morem sama dopisat, tako da sporočam podatke:
LJ, 27, 2. nosečnost, 0 otrok, punčka, pdp 14.10., nasl.pregled 10.6. oz 13.6. (eno morfo, drugo pregled)

(odgovor članu darhaha84)
Neposredna povezava do sporočila: 594
2.6.2016 14:22:34   
dansas

user posted image

(PDP

1.10.
dansas , NM , 36 , 5user posted image , 3user posted image , 13.6. , user posted image

6.10.
Suziiika , CE/ŽALEC , 28 , 2user posted image , 1user posted image , 4.7. , user posted image

10.10.
k.m. , Slov.Konjice , 35 , 10.6. (morfo) , user posted image
nastja1 , Semič , 23 , 0user posted image , 6.6. (morfo) , user posted image

14.10.
Ribica** , LJ , 27 , 2user posted image , 0user posted image , 10.6.(morfo) in 13.6. , user posted image

27.10.
praline , 1user posted image , 0user posted image

praline dobrodošla user posted image ; jaz sem te kar vpisala.
Upam, da se nisem kje v seznamu zmotila, če pa sem se, kar popravite...

(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 595
2.6.2016 19:42:07   
jagodka7
Pdp imam 15.10,MS ,starost:20 let,1 nosecnost,spola nevem,ker mam komaj 10.6. Morfologijo 😊😊

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 596
2.6.2016 22:36:46   
Pia*

IZVIRNO SPOROČILO: dansas

user posted image

(PDP

1.10.
dansas , NM , 36 , 5user posted image , 3user posted image , 13.6. , user posted image

Pia* , Radenci, 29 , 2user posted image , 0user posted image , 10.6. , user posted image

6.10.
Suziiika , CE/ŽALEC , 28 , 2user posted image , 1user posted image , 4.7. , user posted image

10.10.

14.10.
Ribica** , LJ , 27 , 2user posted image , 0user posted image , 10.6.(morfo) in 13.6. , user posted image

27.10.

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 597
3.6.2016 9:50:01   
dansas

user posted image

(PDP

1.10.
Pia* , Radenci, 29 , 2user posted image , 0user posted image , 10.6. , user posted image

6.10.

10.10.

14.10.

15.10.
jagodka7 , MS , 20 , 1user posted image , 0user posted image , 10.6.(morfo)

27.10.

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 598
3.6.2016 10:04:25   
dansas

Vidim, da nas je tale seznam čist okupiral user posted image - in 10.06. je očitno dan za morfologijo...

Kako ste pa ve z vsakdanjimi razvadami? Kava, alkohol, cigareti, ...
Jaz sem imela na začetku nosečnosti kar slabo vest, ko sem spila kavo - sej mi ni toliko za kavo ampak vse kar paše zraven, je pa za sprostitev (se pravi čvek s sodelavkami:). No, zdaj slabe vesti več ni, kava je pa tudi kvečjemu 1 na dan.
Spijem pa tudi dnevno deci vina - s čimer nimam pa nobenih težav - je dobro za kri user posted image . Me pa mož preseneča, ker v nobeni nosečnosti ni imel pripomb glede tega deci vina na dan, v tej nosečnosti se je pa že večkrat obregnil ob to in tudi kakšen kos mesa bi lahko privoščila fantu user posted image (sem namreč vegi:). Ja, prej so bile punce, zdaj pa tudi ni važno kaj bo, samo da bo fant zdrav user posted image .
No, kadim pa ne - vsaj tukaj nimam slabe vesti...

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 599
3.6.2016 11:20:29   
Suziiika
Pozdravljene vse nove user posted image user posted image

Kar se tiče razvad, meni se kava ne zdi kot razvada user posted image to je že must bolj user posted image . Eno morem zjutraj, da začnem normalno funkcionirat, drugače me tako začne glava bolet. Zadnjič, ko sem mogla bit tešča pred morfologijo, je bla že prav kriza, sem bla do 10 brez, pa me začne tako v glavi tiščat. Najbrž je res to vse v glavi, ampak ena mora bit user posted image
Sem sicer v prvi nosečnosti tak v strahu vprašala, kaj pa kava? Pa je rekla, da ni problem, da naj bi se omejilo na 3? Al nekaj takega, drugače pa, da če je telo navajeno, ni panike, da je lahko slabše če na hitro prekineš, in je pol ta odtegnitvena kriza al kako? Čeprav js na kavo gledam čis drugače kot na cigarete, vsaj kar se tiče škode plodu, pa brez zamere punce, vsaka sama ve kaj je zanjo najbolše, tako, da nič ne obsojam, sam priznam pa, da mi ni prijetno vidit nosečko z cigaretom. Iz česar je razvidno najbrž, da nisem kadilkauser posted image V mejah normale po moje najboljše, je pa od človeka do človeka odvisno.
Alko pa tako, ni neke sile, da bi mogla zdej nehat na nosečnost pa bi mela krizo user posted image . Kak deci, mja tud no, če je kakšna posebna priložnost - zadnič sem prvič, ko je mel star ata rojstni dan, pa sem js tud rekla, ma ajde pa bom deci refoška. Drugače pa ni sile.
dansas ti pa tako rdeče meso, z ta tekočim rdečim menjaš, pa je glih tak okej user posted image a to bo zdej prvi fant med otroki?

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?