|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktoberke 2016
5.5.2016 14:25:55   
Rainbow*
Živjo punce!

Da se vam pridružim še jaz user posted image

Moj PDP je 25.10.2016 in bo to moj prvi user posted image .

Ravno danes sem bila pri G in izgleda vse OK. Najbolj me je razveselilo, da grem lahko zaradi narave dela že na bolniško, končno malo več počitka zame user posted image

Imam pa grozne probleme s kožo že kakšen mesec...še katera? Hujša sem, kot v puberteti! Pa tudi zdi se mi, da me vse čedalje bolj srbi, mogoče zaradi širjenja, čeprav nosim še čisto vsa svoja oblačila, upam da me nosečniški oddelek še dolgo ne bo videl user posted image
Se pravi koža....kdaj in s čim se boste začele mazati po trebuščku?
Kaj pa krčne žile, ima katera tudi že te probleme?

Lep pozdrav vsem nosečkam! user posted image

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 476
5.5.2016 14:49:22   
Suziiika
Živjo tudi tebi, sma potem že dve novi.
Super, da si mela ravno pregled, js tudi odštevam dni do vsakega naslednjega, mi je dala zdej do morfologije 6 tednov vmes, pa se mi takoo vlece.
Kaksna pa je tvoja narava dela, ce smem prasat? Ker meni so v sluzbi ze pred meseci rekl, da jih ne moti ce grem kr v bolnisko, da naj zase poskrbim, ampak da ko bom sla, naj grem do konca nosecnosti,pa sem ze razmislala da bi sla, ker mi na dneve medenicni obroc tako razteguje, da se mi zdi, da mw bo raztrgalo. Je rekla gin, da je v drugi nosecnosti to normalno,da naj pri osebni zdravnici recem za kak dan ali dva bolniske pa bo.
Delo mam tud precej fizicno, sem cistilka/sobarica/perica, tako da je v postevu vse od likanja do vzdigovanja jogijev, perila. Stalno v taksnem skljucenem polozaju. Pa vstajanje ob 4 stalno. Me izrcpava tako, odkar sem noseca, da ne morem verjet. Ker v prvi nosecnosti, nic, kot da nisem noseca. Sem nekak rekla, da bom probala do morfologije zdrzat, da vidim ce imam te zareze v venah, zaradi katerih sem v prejsni nosecnosti imela povisan pritisk, in posledicno sprozen porod, pa bom potem naprej se odlocala. Mi pa deluje moja gin, da i najbolj navdusena nad dajanjem bolnisk. Po resnici povedano, niti ne vem kako to gre, ker se nikoli nisem bila v bolniski. Hb ni bilo potrebe. Kako je to,tiste ki imate izkusnje? Gin napise predlog? Oz osebni zdravnik vem, da lahko da do 30 dni, za podaljsanje komisije pa mora potem najbrz gin kaksno mnenje napisat ali kako?
Lp vsem

< Sporočilo je popravil Suziiika -- 5.5.2016 14:53:00 >

Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter and those who matter don't mind.

(odgovor članu Rainbow*)
Neposredna povezava do sporočila: 477
5.5.2016 15:13:34   
Rainbow*
Jaz delam v gostinstvu in sem sama v izmeni...se pravi dvigujem gajbe in ostale težke stvari, pripravljam teraso, kjer nosim mize in stole, stalno na nogah po 10 ur, enako zgodaj vstajanje...pri moji G je bilo dovolj samo, da sem rekla da mize dvigujem in je rekla, da zakaj še nisem na bolniški.
Je tako, da bi mi moral delodajalec zagotovit pomoč, da bi jaz delala samo lažja dela ali pa me prestaviti na drugo delovno mesto. To pa mi žal ne more zagotovit, tako da me da najprej osebi zdravnik na bolniško, potem pa kolikor sem razumela G podaljšuje komisijsko.
Tvoje delo nikakor ni enostavno, tako da če je delodajalec za, naj ti G napiše obvestilo zdravniku. Moja G res ni komplicirala.

(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 478
5.5.2016 15:19:17   
tjala
No, pa se po dolgem času javljam tudi jaz ;) pozabila uporabniško ime in geslo user posted image Nosečniški možgani user posted image
Nuhalna bila ok, naslednjič imam pa že morfologijo :)

(odgovor članu Rainbow*)
Neposredna povezava do sporočila: 479
5.5.2016 15:24:39   
Suziiika
Ja potem pa tako razumljivo, js delam v hotelu in smo tam 7 dni v tednu, s tem, da moram js vedno pri perilu in vozičkih z vodo, pri premikanju postelj in pohištva, pa miz in stolov pri brisanju po tleh, prosit sodelavko, da mi vzdigne in zlije ven, prestavi itd. Morm trkat, mam super sodelavke, čeprav me vsi naganjajo na bolniško, da zakaj se matram. Smo pa včasih tudi samo dve, pa ena ma svoje delo druga pa svoje, plus 7 nadstropij sob za urejat, vse je naše. Sedaj pa sploh, ko bo vročina pa čedalje več dela, pa še vsak drugi teden imamo dežurstva, da moraš biti cel teden cel dan na voljo, če bi se kdo kej spomnu, da ne more sam pomest in kaj podobnega in moraš nazaj user posted image Tk, da ja, mogoče jo bom pa vprašala kako je s tem, ker dejansko ko me je vprašala kakšno delo opravljam, ni niti dalje spraševala, sama sem se pa tudi dobro počutla na začetku, tako, da mi kakšna bolniška ni na pamet prišla. Ko mi je pa za povišan pritisk omenla, da je možnost 50% da se mi ponovi po 20. tednu, pa me dala na aspirin preventivno, pa ni blo luštno. Sem se kr mal prestrašla. Prejšna nosečnost je šla do 37. tedna brez problema skos, sedaj me skrbi, da bi že kej prej se ponovilo.user posted image Imam konec meseca morfologijo, pa bom videla.
Kar se pa kremic tiče, js v prvi user posted image nisem uporabljala nič, tud nekaj strij sem dobila komaj po porodu, je pa najbrž od kože pa posameznice odvisno. Pa hitrosti raztegovanja kože. Js zaenkrat še tud vse staro gor dobim od oblek, vsak teden oblečem kavbojke, da sprobam če še gredo gor. Pa sm zaenkrat samo 100 gramov šla gor, tako da trkam, da bo šlo bol počasi. Čeprav, ko bouser posted image začel rasti, bo kr letelo navzgor user posted image Srbi tud mene vse, prsi sploh, že en mesec nosim športne modrčke, ker so me tako bolele v štartu. Kožo mam pa js na obrazu vedno lepšo v nosečnosti, kot drugače.

< Sporočilo je popravil Suziiika -- 5.5.2016 15:26:43 >

Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter and those who matter don't mind.

(odgovor članu Rainbow*)
Neposredna povezava do sporočila: 480
5.5.2016 16:06:31   
nastja1
Živijo. Da se vam pridružim.. Jaz imam rok 10.10 in zaenkrat je vse vredu na srečo sem bila včeraj na pregledu xD
Je pa rekla G. da se mi za 17 tednov že fajn pozna trebuh in hlač več sploh ne oblečem. user posted image
Je pa res, da imam vse nosečniške težave kar spada zdraven. user posted image 3 kg shujšala, bolečine v trebuhu, grozni glavoboli...
ampak vse bomo dale to čez sm da bo zdravo. user posted image

Čestitam pa vsem vam srečkam user posted image user posted image

(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 481
7.5.2016 18:36:00   
dansas
Hej, hej,

pozdravljene vse nove, lepo da še katera kaj pokomentira; zadnje čase sva bile le z Ribico bolj čvekaste user posted image .

Da se pohvalim - prišli so rezultati amniocenteze in je vse podvojeno, potrojeno tako kot mora bit!!! user posted image Vesela, vesela, vesela! Pa še poba je. Saj ne da smo nori na fante, ampak po treh puncah bo zanimivo sprobat tudi fanta.

Punce, če imate tak naporen šiht in še posebej, ker vam nič v službi ne težijo, le pejte na bolniško - vsaj za 4 ure. No vsaj jaz bi šla. Imam probleme, če sem preveč fizično aktivna in ne morem kadarkoli počivati... Mi začne trebuh otrdevat.

Trebuh imam pa tako velik, kot sem ga imela v prvi nosečnosti v šestem mesecu! user posted image Kaj šele bo!

Uživajte v vikendu...user posted image

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 482
9.5.2016 8:10:46   
Ribica **
O, dansas, super! user posted image Sem ravno hotela napisat, da kje ste vse, pa vidim, da me je pričakalo ful novih postov, samo na mail mi ni več javljajo obvestil user posted image

Jaz sem ok, sicer sem po treh tednih od pregleda dobila tablete za neko bakterijsko vnetje, ki so precej grenke in mi res ni fino, da jih moram jesti. Moram danes še enkrat preverit, če jih ziher prav jemljem, ker v navodilih je napisana manjša količina kot pa so jo meni predpisali v lekarni. user posted image Mi pa ni všeč, da sem to izvedela šele tri tedne po brisu, vmes je bilo že tako ali tako skoraj ok, pa še dvakrat sem bila na bazenu. Prej pa razen dveh, treh vnetij nikoli nobenih takšnih težav, me malo moti.

Dobrodošle vse nove, nikar ne pobegnite na FB user posted image Moja koža po obrazu je grozna, ves čas že mozolji, sem jih pa imela precej tudi v puberteti, tako da me ne preseneča. Sam rekla preden sem vedela za spol, da če pa ne drži ta vraža, da punčka mamici lepoto jemlje, potem naj gre pa tudi vse skupaj nekam. user posted image Trebuh si trenutno mažem kar z baby oljem po tuširanju, ker ko se enkrat obrišem, sem preveč lena za te kozmetične tretmaje. Imam pa sicer kar suho kožo, ampak drugo po telesu, po trebuhu niti ne. Včeraj sem se poslovila od še enih navadnih hlač za eno sezono, ker jih ne morem zapet - če niso čisto nizek pas in pod trebuhom, potem ne gre več, ko stojim še, ko se pa enkrat usedem pa preveč tišči. Pa še edine nenosečniške kavbojke, ki sem jih lahko oblekla, so se mi včeraj strgale, tako da očitno bodo na vrsti samo oblekce, te pa še vse oblečem. Mi bo sodelavka posodila hlače, ker imava enako številko, da ne rabim kupovat.

Sem pa prejšnji teden v Baby centru končno videla voziček v živo, lep je. user posted image Zdaj dam pa lahko mir z vso opremo in podobnim in počakam, da bo čas za to. Konec tedna bo že 4. mesece, neverjetno hitro gre vse skupaj.

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 483
9.5.2016 16:05:49   
Suziiika
Js na fb ne bom pobegnala, ker ga nimamuser posted image . Sem ga mela, ampak ko sem prvo punco rodila, ni zneslo, so pa tud prvic vse punce iz tu ušle na fb.
Ma ves kaj, ni nujno da je to od spola otrocka odvisno - stanje koze, js sem tud v prvo mela ful lepso kozo v nosecnosti ( tak ko zdaj), pa sem bla noseca z punčko. Zdej pa se ne vemo kaj bo, sem kr fejst firbčna in že komaj čakam konec meseca, da bo morfologija, pa upam, da se bo vidlo kej. Pri prvi se ni do 3d ultrazvoka nic, ker se je skos tako skrivala.
Me je pa kr malo bolj zacelo matrat zdej, cez 5. Nadstropij komaj prilezem do stanovanja. No saj gre še, ampak imam v 3jem ze kr posteno sapo :) se mi je pa končno trebušček začel poznat, sem dans oblekla eno majčko iz prejšnje nosečnosti (iz prejšnje nosečnosti), pa je že kr luštno zgledalo
Pa tu pa tam me že malo pikica pikne, tolko da vem da je. Pa se to enkrat do dvakrat na dan. No mogoce se kaj vmes, pa v sluzbi bolj malo cutim, ker sem skos v pogonu.
Ta teden imamo prav guzvo in v nedeljo mi 10 ur ne uide. Sploh ne vem kak bom zdrzala. Pa sm rekla da ce bo slo bo slo, na naslednjem obisku pri gin bom pa res omenla bolnisko, pa bomo vidli kaj bo. user posted image

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 484
10.5.2016 8:05:15   
dansas
Hej, hej,

Uf, Suzika, ti si pa res ena wonder woman, kar se fizičnih naporov tiče. Saj jaz sem tudi aktivna, ampak samo doma, v službi večino časa na riti presedim user posted image , doma pa načeloma lahko počivam, ko me vse skupaj preveč zmatra. Sem pa daleč od 10 ur dela v eno! Dobra si.

Kar se spola tiče, sem bila jaz vedno firbčna; se mi zdi praktično, da vem pripravit stvari, ker danes oblekice niso čisto nič nevtralne - ali je dekliško ali pa fantovsko. Naš najmlajši bo sicer tudi kdaj v roza žabice oblečen user posted image , tako to je, če imaš 3 starejše sestrice. Moram pa naredit čistko in tiste čist preveč punčkaste stvari prodat ali pa zamenjat za fantovske. Tudi pred ostalimi nismo nikoli skrivali katerega spola bo otrok.

Ribica, kateri voziček pa gledaš? In meni se ne zdi nič preveč prezgodaj kar se opreme tiče. Z velikim trebuhom je težje po trgovinah hoditi in še velikokrat se zgodi, da si zamisliš kakšno stvar za kupit, potem pa ugotoviš, da je sploh nimajo na zalogi in potem morajo v trgovini naročiti zadevo in to traja in se še zmotijo po možnosti pri naročilo ali pa so nehali tak model delati, kot si si ga zamislil... Skratka, mi smo imeli tako izkušnjo z vozičkom; sem bila na koncu že pošteno živčna, če ga bomo sploh pravi čas dobili.

Uživajte user posted image

(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 485
10.5.2016 9:28:48   
nastja1
Pozdravljene.
Uf vi ste pa pridne ko ste še vedno v službi. jaz sem na bolniški od začetka pa vrjetno bom do konca user posted image
do 12 tedna sem 3kg shujšala zaradi slabosti, zdej mi je pa napisala da imam težko fizično delo (delam v šolski kuhinji) in mi komisija lepo podaljševa user posted image . sej sem vesela da mi, ker imam tudi tako preteklost s to zanositvijo.. 4 leta neuspešno, 3x IVF neuspešno, ko sem pa čakala na nov postopek v januarju, sem pa spontano zanosila user posted image

Kaj pa vozički, ko se naročijo prek interneta? sm videla da so veliko ceneji in izbira je večja kot v trgovini (vsaj v našem koncu). Samo nevem glih če je kvaliteta...

Lep dan user posted image

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 486
10.5.2016 13:39:24   
Virgo87
Oj punce!
Jaz se sicer oglašam od sosedovuser posted image - sem namreč zgodnja novemberka, ampak sem zasledila, da imata tukaj pri vas dve punci izkušnje z amniocentezo? Tudi sama jo imam 23.5. pa sem malce prebrala kako pa kaj... Ampak če vaju lahko še vprašam za en zaključek vsega:
a potem ne boli, po posegu par urc odležiš? V LJ imam. A vmes ko počivaš je lahko mož z mano, al ga moram kam poslat? user posted image KEr itak gre z mano, da me pelje in vse.
Pa prej imam še posvet pri genetiku - kako pa to izgleda?
Pa pred posegom moram dati še kri, ker sem RH negativna...ja pestro bo user posted image
Torej v LJ čakaš na rezultate koliko časa - 2-3 tedne? To mi je tako čudno, ker če je bognedaj kaj narobe, da bi se morali odločiti za prekinitev, imamo čas samo do nekje 20-22 tedna nosečnosti, kakor sem seznanjena. Sem pa tudi nekje prebrala, da če so slabi rezultati, se baje izve prej? Nevem... Je pa res, da sem tudi opravila NIFTY, kjer so se mi rezultati precej izboljšali, ampak je G vseeno predlagala še amnio; ker je bilo baje malo manj fetalnega DNA v moji krvi. Torej, še za kakršen koli nasvet bom hvaležna :)

< Sporočilo je popravil Virgo87 -- 10.5.2016 13:40:04 >

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 487
10.5.2016 16:29:19   
Suziiika
Ma sej težko delam takle, ze 8 ur glih komi zdrzim, sam mene je strah it na bolnisko, kaj ce mi je potem komisija ne podaljsa? Ker so mi v sluzbi ze 2 mesva nazaj rekl, da naj grem, ampak ko bom sla, naj ne hodim nazaj do poroda, ker bojo potem zamenjavo nasli in bo prevec stroskov z mano in vsem skupaj. Js vem da neke pogoje mam (preeklampsija v prejsni nosecnosti), pa kr fejst fizicno delo, ker pa delam res vse. Vstajam ob 4, ker ob 5 oz pol 6 zacnemo. Potem pa vse od pomivanja tal, oknov, vzdigovanja jogijev, oblacenje postelj, likanje, nosnja perila, premika je pohistva.. Ma ni da ni. Samo moji gin se to ne zdo nekaj al je bolse da grem do svoje osebne zdravnice? Pa bo dovolj ona in njeno mnenje za komisijo? Nekako do junija sem mela plan zdrzat, samo se je zacela guzva in se ze komaj vzdignem vcasih iz tal, ko sesam pod posteljam. Pa to 9 ur dnevno. user posted image nisem se bla v bolniski in pojma nimam kak to gre. Ma kira izkusnje? Se da kej brez gin mnenja? Sicer ji bom se enkrat razlozla naslednjic ko grem. Ker je cedalje tezje. Dans sem bla 8 ur, pa sem komaj zdrzala, ker sem 3/4 casa bla v takem sklonjenem polozaju (postiljanje) in komaj diham,ker mi tisci skupaj ko sem prepognjena in komaj sape pridem. Groza.
Kar se spola tice, midva sma v prvo hotla oba fanta, pa je bla punca na koncu. Zdej bi pa mogoce rajsi se eno punco :) mal iz prakticnih razlogov, da bi cimvec oblek lahko ponosla od prejsnje, pa navada zgleda :) sma zdej ze nagruntala punce

(odgovor članu Virgo87)
Neposredna povezava do sporočila: 488
10.5.2016 16:30:37   
Rainbow*
Punce, kako štejete tedne? Toliko je napisanega, pa nič pametnega!
Jaz sem danes dopolnilna 16 tednov, se pravi sem po moji logiki v 17tem tednu. To naj bi bil še 4 mesec, se pravi grem proti koncu četrtega meseca spet po moji logiki.
Če me kdo vpraša, pa povem da sem v četrtem mesecu me pa samo čudno gledajo, ker se še nič veliko ne vidi. Čista zmeda s štetjem teh mesecev povsod kjer berem in tudi pri ljudeh. Oh.

(odgovor članu Virgo87)
Neposredna povezava do sporočila: 489
10.5.2016 18:10:02   
nastja1
Suziiika: joj tako delo pa spada v težko fizično delo sploh v nosečnosti. nevem jaz sem rekla ginekologinji da delam v šolski kuhinji in mi je takoj napisala obvestilo zdravniku, ki sem ga pol nesla do osebne zdravnice in nato je ona poslala dokumentacijo na komisijo. meni so prvič podaljšali samo za 1 teden. nato pa osebni zdravnik ponovno pošlje iste papirje na komisijo in so podaljšali za 3 tedne. sedaj pa za en mesec. če imaš tako delo, se nič ne sekirat samo rečt ginekologinji kje delaš in ti ona napiše za osebno zdravnico obvestilo. in tako vsak mesec ko hodiš na preglede, ti G. piše obvestila, osebna zdravnica pa pošilja na komisijo.
Sploh pa če si imela težave v prejšni nosečnosti bi ti morala G. že takoj napisat za bolniško. jaz sem namreč hodila na IVF 3X neuspešno, vendar pa v čakanju na nov postopek sem zanosila spontano. ampak je res da ne gledajo kakšne težave si imel v preteklosti sploh če je sedaj zdrava nosečnost.

vrjamem da boš ob takem delu dobila bolniško. držim pesti. user posted image Lp.

(odgovor članu Rainbow*)
Neposredna povezava do sporočila: 490
10.5.2016 18:12:30   
Marčevka2010
Da malo vskočim, ker so ravno vprašanja na nekatera imam odgovor:

GLEDE BOLNIŠKE:
najprej ti mora ginekolog napisat bel listek na katerem napiše vzrok za predlagano bolniško in neseš splošnemu zdravniku. Samo od splošnega dvomim, da bi bilo dovolj. Ker nosečnost ti vodi ginekolog. Splošni ti lahko da največ za en mesec, ko gre na komisijo po enem mesecu in če zavrnejo moraš it nazaj delat.
Pri meni so mi za en mesec dali bolniško zaradi bolečin v križu, ampak več nisem rabila, ker sem imela potem 1 m dopusta, potem pa že porodniško. To je bila 1. nosečnost.
Sedaj sem pa že od 10. tedna na bolniški, najprej krvavitve, potem pa skrajšan maternični vrat in mi podaljšujejo po 1 ali 1,5 meseca. Do konca. Imam tudi težko fizično delo v službi, na trenutke, tako, da kakšni napori so v mojem stanju prepovedani.
Ker za kaj ti odobrijo ali zakaj ne pa je presoja komisije.

(odgovor članu Rainbow*)
Neposredna povezava do sporočila: 491
10.5.2016 20:00:46   
Suziiika
Sej vem, da neko mnenje mora dat gin, ki vodi mojo nosečnost, pa sem misla, da v primeru, da bi blo karkoli, se najprej obrnem na osebno zdravnico, katera odpre bolnisko (do max 30 dni, to vem)pa pocakam z obiskom gin do 30.5 ko imam morfologijo, ali se moram tudi v primeru slabega pocutja obrnit najprej na gin, pa potem k osebni zdravnici? Ker ko sem ji prejsnic na pregledu omenila bolecine v medenicnem obrocu, mi je samo tak mimo grede odvrnala, da je to v drugi nos normalno,pa da si naj pri svojem zdravniku vzamem kak dan bolniske. Zato sm zdej zmedena, ker ona ni pokazala nic interesa, da bi karkoli mogla ona naredit z njene strani.

(odgovor članu Marčevka2010)
Neposredna povezava do sporočila: 492
10.5.2016 20:06:45   
nastja1
Živijo.
Jaz ti predlagam da greš do osebne zdravnice in poveš kakšno delo opravljaš in kakšno je tvoje počutje ter da ti G. še ni predlagala bolniške. reci ji za bolniško in sem sigurna da ti bo napisala. vendar ti svetujem da če imaš možnost, kr zamenjaj ginekologinjo. ker mi je čudno da če je seznanjena s tvojim delom in počutjem, da ti ne bi dala bolniške... nevem, bolje da zamenjaš G. za eno ko bo več dala za tvoje zdravje in zdravje tvojega otroka.
Lp.

(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 493
10.5.2016 20:11:35   
dansas
Hej,

Virgo87, mislim, da sem samo jaz imela amnio, Ribica je dala BHR čez... Me je že ena tvoja soborka iz novemberk2016 spraševala o izkušnji, tako da ti bom kar posredovala kar sem njej privat napisala (mogoče pa še kateri pride prav user posted image )

Amniocentezo sem opravljala pri Medgen. Moja G mi je rekla, da imam možnost izbire med Kliničnim centrom in Medgen (ti so nam najbližji), ampak mi je toplo priporočila Medgen - zaradi čakanja na rezultate (tu čakaš 14 dni, na KC pa 1 mesec!) in tudi zelo prijazni naj bi bili (te pokličejo po telefonu, takoj ko je možno). Tako, da ni bilo neke dileme, kje se bom naročila.

Sem pa šla v Postojno, ker v Ljubljani ne delajo posega na napotnico. Delala pa sem jo pri 16t5d.

Ko prideš, imaš najprej posvet z sestro in zdravnico, ki te podrobno izprašajo o zgodovini bolezni in napak v družini (tvoji in moževi), razložijo ti kako bo vse skupaj potekalo in kdaj bodo rezultati (pri meni so bili točno 2 tedna po posegu).

Amnio mi je delal dr.Pušenjak - očitno imajo pogodbo z njim. Sam poseg je kar hiter in dokaj neboleč, čeprav so ene tožile, da si niso mislile, da je tako boleče (tiste, ki so bolj močne). Jaz sem bila cela bleda, ampak bolj zaradi tega, ker sem pač vedela, da bo šel z iglo skozi maternico in mi je bila sama misel na to že boleča, ko pa je povedal, da imam posteljico spredaj in da bo težko šel mimo, sem postala pa čisto zelena... Samo je bilo vse čisto rutinsko in smo hodile v ambulanto kot po tekočem traku.

Po posegu greš ležat; rekli so sicer, da bomo ležale 2 uri, ampak so po 1 uri že prinesli odpustnico in smo šle. Bilo nas je 5 nosečk naročenih naenkrat in je bilo malenkost čakanja.

Po amnio sem 1 dan v trdno ležala, ker mi je trebuh otrdeval, vendar ni bilo sile, če sem počivala. Po treh dneh je bilo pa že vse po starem...

Suzika, jaz sem v prejšnji nosečnosti imela do porodniške bolniško; na začetku za 8, potem pa za 4 ure. Nikoli ni nobeden nič kompliciral, ne moja G, ne osebna zdravnica, tudi zdaj me G vsakič, ko sem naročena vpraša, pa res ne bi šla na bolniško? Samo mi res ni sile. Trkam na les user posted image . Imam občutek, da z bolniško pri nosečnicah ne komplicirajo - dajo rajši bolniško, kot pa da bi prišlo do česa hujšega. Je pa verjetno res, da je od G do G različno.

Rainbow, na tej strani so lepo razdeljeni tedni v mesece in ti v tromesečja, če ti kaj pomaga.

(odgovor članu Marčevka2010)
Neposredna povezava do sporočila: 494
10.5.2016 20:14:04   
Suziiika
Sem ze danes misla klicat osebno zdravnico, pa mi je pol ušlo iz glave. Bom jo pa jutri definitvno, pa da ustvarim nekaj. Pa ne da bi hotla jamrat, ker nisem taksna, samo v sluzbi ne morjo gledat name oz niti mi dat lazjega dela, ker ga ni, pa sem se nekako misla da bo slo, pa vidim da vsak dan tezje zdrzim. Z ginelogi pa zgleda nimam srece, sem v prvi nosecnosti menjala gin, pa me ke komaj vzela, ces da naceloma ne jemljejo pacientk sredi nosecnosti, pa so me potem vzeli. Po nosecnosti sem se pa k tej, ki jo imam zdej prestavila, ker mi je blizje dosti, pa same pohvale sem slisala, zdej se pa spet kontra obraca user posted image kaj vem kaj bo. Upam na najboljse, pa javim kaj bom urejala.
Hvala za poslusanje user posted image

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 495
10.5.2016 20:21:33   
nastja1
ja kr pokliči zdravnico in pol lepo doma počivat, tako kot jaz user posted image ajoj pol pa res nimaš sreče. pri nas pa brez problema piše ta obvestila samo da si doma in počivaš. jaz ji skor niti nisem rekla za bolniško pa mi je že sama prej rekla da mi bo napisala. sej to se mi tudi zdi prau pri takem delu kot ga ti ali jaz opravljamo da moreš fizično delat. škoda izivat usodo.
držim pesti da boš uspela uredit. user posted image

(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 496
10.5.2016 20:44:29   
Ribica **
Virgo87 in Dansas - v LJ delajo amniocintezo na napotnico, jaz sem se lahko odločila med BHR in amniocintezo, pa mi je znanka G predlagala BHR, ki je prej (delajo jo samo do 13t 6d). Jaz sem klicala v P v torek, poseg sem imela pa že v četrtek, tudi pri Pušenjaku. Sem samo rekla, da bi se rada naročila za BHR pri Pušenjaku in so mi takoj brez težav vse uredili. Genetski posvet kot rečeno ni nič takšnega, poveš morebitne bolezni, za babice in dedke ne sprašujejo, fino pa je, če veš še o kakšnih neuspelih nosečnostih svoje mame in potencialnih sester. Na tem posvetu ti menda povedo tudi, da obstaja hitri test - nama na žalost niso, sem izvedela naknadno po posegu, pa se je dalo urediti še vse. Hitri test pri BHR stane 231 € v LJ porodnišnici, verjetno je podobna cena tudi za amnio, rezultate pa dobiš v 3-4 dneh, jaz sem jih dobila že naslednji dan. S hitrim testom pa preverjajo samo trisomijo 13, 18 in 21 ter spol izveš. Meni ni žal, sicer je grozno veliko denarja, ampak v primerjavi z NIFTY testom trikrat manj. user posted image Sem bila vseeno bolj mirna, pa čeprav sem se proti koncu že zelo sekirala. Rezultati za BHR in amnio so v LJ v 3-4 tednih od posega, jaz sem jih dobila po 3 tednih in 4 dneh, enako moja prijateljica za amnio.
Mene BHR ni bolela, samo čuden občutek je bil, ker čutiš, kako ti prebada trebuh, bolela me je samo lokalna - vse lokalne pa itak pečejo, kamor koli ti jih že dajo. Preverjeno. user posted image
V LJ partner tisti dve uri ne more biti s tabo po posegu, ker si v sobi z drugimi mamicami na počivalnikih in ni prostora za vse. Kot je rekla že dansas, se čaka najmanj eno uro, odvisno kdaj si na vrsti. Jaz sem bila prva ob 9. uri zjutraj in sem tam res počivala 2 uri, takrat sem tudi imela blage krče, ostale so bile pa večinoma po uro, uro in pol. Vzami si s sabo kaj za pit in za jest, pa kaj za brat, sicer imaš na voljo nesladkan čaj. Do posega pa je komot s tabo, tudi na UZ gre lahko s tabo, kiga naredijo prej, potem ko je pa poseg pa mora iti ven.

Voziček - hja, gledam bugabooja, cena mi sicer ni ljuba, ampak mi čisto noben drug voziček ni všeč. Ali mi je grd, ali mi ni praktičen, ali nima dobrih koles, ali se že najde kaj drugega. Ta buffalo pa je za vse terene, ker je bolj robustno ogrodje in velika penasta kolesa ima, da se ne predrejo, košaro in sedalni del. Mož se še ni čisto sprijaznil, ampak drugega vozička, ki bi bil njemu všeč, pa tudi še ni našel user posted image Meni je ključno to, da ima košaro, da gre na ogrodje lupinica maxi kosi, da je trpežen, da je za vse terene (od Rožnika do Toškega Čela in Bohinjskega jezera do sprehodov po mestu, ki jih bo še vedno največ), da je vodljiv z eno roko in da je lep. user posted image Danes sva ga gledala v Baby Centru pa edino kar se mi zdi, je to, da je s košaro precej velik, ampak sem zračunala, da do morja bomo uporabljali že sedalni del, ne več košare. Ker moramo v ptrljažnik spravit še pasji boks, ki zavzame pol prtljažnika.

Tedni - jaz štejem koliko polnih tednov in dni sem noseča, to "sem v **** tednu" in "sem v **** mesecu" mi je kar nekaj. Skratka, danes sem noseča 17t in 4d, v petek bo polnih 18t in tudi polne 4 mesece (ker bo točno 5 mesecev do PDP).

Bolniška - upam, da do konca ne bom nič več rabila biti doma, ker sem bila v v enem mesecu več doma kot pa v službi spomladi - najprej sem zbolela, potem sem imela že prej planiran dopust, potem pa še bolniško cel teden zaradi BHR. Je pa res, da imam delo v pisarni, sicer precej stresno, ampak "samo sedim". Pa še pri plači se grozno pozna bolniška, s tem pa posledično tudi pri porodniški.

Uf, sem se razpisala. Ne vem, če bo to kdo sploh bral. user posted image

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 497
10.5.2016 21:04:36   
Ribica **
Hm, če napišeš x y ti spremeni RR samodejno v zvezdice. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 498
11.5.2016 12:27:39   
Virgo87
Ribica in Dansas, najlepša hvala za izkušnje. Napotnico že imam za LJ, tako da bom pač morala počakati dlje na izvid. Trenutno sem finančno bolj švoh, zato se verjetno za hitri test ne bova odločila, sem pa nekje slišala, da celice pač rabijo svoj čas, da se lahko iz njih kaj razbere...no ja, recimo da vejo kaj delajo user posted image
Šeenkrat hvala in srečno vsem do konca!

Neposredna povezava do sporočila: 499
11.5.2016 17:02:04   
jagodka7
Pozdravljeneee punce,kako smo?? user posted image Sedaj se verjetno vsem bližajo morfologije,jas bom jo na žalost imela komaj čez 1 mesec ( v 24 tednu )...Vas veliko že ve spol otroka?user posted image user posted image

(odgovor članu Virgo87)
Neposredna povezava do sporočila: 500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?