Ribica **
|
Virgo87 in Dansas - v LJ delajo amniocintezo na napotnico, jaz sem se lahko odločila med BHR in amniocintezo, pa mi je znanka G predlagala BHR, ki je prej (delajo jo samo do 13t 6d). Jaz sem klicala v P v torek, poseg sem imela pa že v četrtek, tudi pri Pušenjaku. Sem samo rekla, da bi se rada naročila za BHR pri Pušenjaku in so mi takoj brez težav vse uredili. Genetski posvet kot rečeno ni nič takšnega, poveš morebitne bolezni, za babice in dedke ne sprašujejo, fino pa je, če veš še o kakšnih neuspelih nosečnostih svoje mame in potencialnih sester. Na tem posvetu ti menda povedo tudi, da obstaja hitri test - nama na žalost niso, sem izvedela naknadno po posegu, pa se je dalo urediti še vse. Hitri test pri BHR stane 231 € v LJ porodnišnici, verjetno je podobna cena tudi za amnio, rezultate pa dobiš v 3-4 dneh, jaz sem jih dobila že naslednji dan. S hitrim testom pa preverjajo samo trisomijo 13, 18 in 21 ter spol izveš. Meni ni žal, sicer je grozno veliko denarja, ampak v primerjavi z NIFTY testom trikrat manj. Sem bila vseeno bolj mirna, pa čeprav sem se proti koncu že zelo sekirala. Rezultati za BHR in amnio so v LJ v 3-4 tednih od posega, jaz sem jih dobila po 3 tednih in 4 dneh, enako moja prijateljica za amnio. Mene BHR ni bolela, samo čuden občutek je bil, ker čutiš, kako ti prebada trebuh, bolela me je samo lokalna - vse lokalne pa itak pečejo, kamor koli ti jih že dajo. Preverjeno. V LJ partner tisti dve uri ne more biti s tabo po posegu, ker si v sobi z drugimi mamicami na počivalnikih in ni prostora za vse. Kot je rekla že dansas, se čaka najmanj eno uro, odvisno kdaj si na vrsti. Jaz sem bila prva ob 9. uri zjutraj in sem tam res počivala 2 uri, takrat sem tudi imela blage krče, ostale so bile pa večinoma po uro, uro in pol. Vzami si s sabo kaj za pit in za jest, pa kaj za brat, sicer imaš na voljo nesladkan čaj. Do posega pa je komot s tabo, tudi na UZ gre lahko s tabo, kiga naredijo prej, potem ko je pa poseg pa mora iti ven. Voziček - hja, gledam bugabooja, cena mi sicer ni ljuba, ampak mi čisto noben drug voziček ni všeč. Ali mi je grd, ali mi ni praktičen, ali nima dobrih koles, ali se že najde kaj drugega. Ta buffalo pa je za vse terene, ker je bolj robustno ogrodje in velika penasta kolesa ima, da se ne predrejo, košaro in sedalni del. Mož se še ni čisto sprijaznil, ampak drugega vozička, ki bi bil njemu všeč, pa tudi še ni našel Meni je ključno to, da ima košaro, da gre na ogrodje lupinica maxi kosi, da je trpežen, da je za vse terene (od Rožnika do Toškega Čela in Bohinjskega jezera do sprehodov po mestu, ki jih bo še vedno največ), da je vodljiv z eno roko in da je lep. Danes sva ga gledala v Baby Centru pa edino kar se mi zdi, je to, da je s košaro precej velik, ampak sem zračunala, da do morja bomo uporabljali že sedalni del, ne več košare. Ker moramo v ptrljažnik spravit še pasji boks, ki zavzame pol prtljažnika. Tedni - jaz štejem koliko polnih tednov in dni sem noseča, to "sem v **** tednu" in "sem v **** mesecu" mi je kar nekaj. Skratka, danes sem noseča 17t in 4d, v petek bo polnih 18t in tudi polne 4 mesece (ker bo točno 5 mesecev do PDP). Bolniška - upam, da do konca ne bom nič več rabila biti doma, ker sem bila v v enem mesecu več doma kot pa v službi spomladi - najprej sem zbolela, potem sem imela že prej planiran dopust, potem pa še bolniško cel teden zaradi BHR. Je pa res, da imam delo v pisarni, sicer precej stresno, ampak "samo sedim". Pa še pri plači se grozno pozna bolniška, s tem pa posledično tudi pri porodniški. Uf, sem se razpisala. Ne vem, če bo to kdo sploh bral.
|