|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktoberke 2016
20.4.2016 21:11:54   
Ribica **
Dansas, držim pesti! Ne bo hujšega user posted image Pa kaj za pit in za jest si s sabo vzami, ker je potem treba najmanj eno uro po posegu še počivat na počivalnikih. Jaz sem brala knjigo, ker sem imela to srečo, da sem bila tam celi dve uri, ker sem bila ta prva na vrsti user posted image

Meni se trebuh tudi že lepo vidi, no, saj nekam se mora revica natlačit, nima ravno obilo manevrskega prostora. user posted image Včeraj sem prvič oblekla nosečniške kavbojke, ker me moje tiščijo čez trebuh, ampak sicer pa brez težav še nosim normalna oblačila.

Ah, imena .. za punčko nama tako ali tako ni skoraj nič všeč, od nabora 5 imen je pa mož "odobril" samo dva, ki sta praktično ista, pa še to mi pomen pri enem ni všeč, drugega imajo pa že prijatelji. Ampak do oktobra je še čas, na srečo.

< Sporočilo je popravil Ribica ** -- 20.4.2016 21:12:19 >

(odgovor članu Marjenca)
Neposredna povezava do sporočila: 451
20.4.2016 21:47:39   
dansas
Hej, hoj,

hvala za spodbudne besede za jutrišnjo amnio. Meni so rekli, da bom mogla po posegu še 2 uri odležat na oddelku, pa da dobim kosilo... Tako, da upam, da lačna glih ne bom (to je pač nevzdržno za nosečko user posted image ), čeprav pri teh bolnišničnih kosilih res nikoli ne veš. Sem mojemu predlagala, da gre, ko me bo mogel tisti 2 uri čakat, pogledat male zmajčke v Postonjsko jamo (ko je toliko govora o njih), pa mi je rekel, da ni šans - da ima dovolj malih zmajčkov že doma user posted image . Sej mu ni za zamerit pri treh, no včasih štirih zmajčicah...user posted image

Se mi pa zadnje tri dni na vsake toliko zgodi, da čutim (vsaj zdi se mi) prve male brcike. Me na rahlo sune v spodnjem delu trebuhauser posted image . Mislim, da je to to... Ali še katera čuti premike? Je pa res, da sem jaz med taprvimi oktoberkami (PDP 1.10.).

Lep večer vam želim...

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 452
21.4.2016 14:50:16   
rozica15
Pozdravljene punce :-) moram se vam malo vrinit not, ker ste mi vrnile take lepe spomine na mojo user posted image sem namreč oktoberka 2015 in čez štiri dni bo minilo pol leta, odkar je na svet prišla moja punčka Eli :-) v glavnem vam želim, da maksimalno uživate v nosečnosti in čim lepši zaključek na koncu ;-) dijo dijo

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 453
21.4.2016 21:01:27   
Ribica **
Dansas, v kateri P si pa imela amnio? Sem sklepala, da imaš v LJ, ker ti bo delal Pušenjak, tam pa vem, da je samo počitek brez kosila user posted image in da se gre po 11. uri domov, vsaj eno uro po posegu si pa tam.

(odgovor članu rozica15)
Neposredna povezava do sporočila: 454
22.4.2016 9:58:41   
kanej
dansas tudi jaz obcasno ze cutim brcike ampak res obcasno. Ponavadi ce mam preozke hlace pa se ce se naprej sklanjam :) imam pa na isti dan pdp. Pa koncno se zacenja mal trebuh poznat. Tko da sem sla vceraj se v sluzbi najavt porodnisko. Drugace pa vse ok. Edino pazit moram da ne dvigujrm pretezko ker me zacne v zgornjem delu trebuha spikat, desno od popka.

Lepo se imejte

Neposredna povezava do sporočila: 455
22.4.2016 14:19:08   
Pia*
Punce jaz se vam bom tudi pridružila. Sicer moj rok je 30.9. Ampak glede na to da sem prvorodka malo dvomim, da bomo septembrski.
Mi je fino, ker klepetate tukaj in niste vse pobegnile na fb :)
Skratka vse lepo še naprej in se pišemo.

(odgovor članu kanej)
Neposredna povezava do sporočila: 456
23.4.2016 13:45:52   
dansas
Hej, hoj,

tako, pa sem dala amniocentezo skozi. Je bilo bolj stresno, kot sem pričakovala. Bolj iz psihološkega vidika, kot pa da bi me kaj strašno bolelo. Poseg sem imela v Postonjski porodnišnici, ker samo tam dela Medgen na napotnico (lahko bi šla tudi v Kliničnega v Lj, ampak bi potem čakala na rezultate 1 mesec, tako pa bom na trnih "le" 2 tedna). Ja, je pa bil Pušenjak in Ribica, si imela prav - ni bilo kosila. Mislim, da sem to o kosilu brala na nekem forumu in je bil očitno starejšega datuma. Šle smo tudi že po eni uri ležanja; sem pa zato več doma ležala. Včeraj cel dan, ker me je kar špikalo po trebuhu in ves čas mi je trebuh otrdeval, danes se je pa že umirilo, ampak sem še vedno v črnogorskem ritmu user posted image . Aja, me je bilo pa ful strah samega posega, ker je rekel, da imam posteljico spredaj, ampak ja, da mogoče bo pa šlo. In potem, ko je šel z iglo skozi maternico, je komentiral, da je zadel rob posteljice user posted image Sej laik ne ve, kaj naj si misli - še posebej prestrašena nosečka ne...

Kanej, super za brcike - je res nekaj posebnega, ko otročka tudi čutiš. Kar se pa velikosti trebuha tiče, sem pa jaz tudi v prvo komaj čakala, da se mi vidi, ker se mi dolgo ni poznalo - tako je po navadi v prvo, v kasnejših nosečnostih so vezi že bolj razrahljane in se trebušček prej pozna.

Pia, dobrodošla. Je res, da si septemberka, ampak sva me le 1 dan razlike. Jaz bom pa na koncu itak septemberka, če bo tako kot pri ostalih treh, ko sem rodila 1 do 2 tedna pred rokom.

Lep vikend

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 457
24.4.2016 11:09:07   
Ribica **
Dansas, samo, da je mimo, počivaj pa le. Jaz sem prvih pet dni res samo ležala, samo za jest in wc sem vstala, pa še to sem včasih kaj prigriznila kar v leže user posted image Kaj majhnega, kar pes ni videl, ker če ne sem morala še z njo delit. Mene pa kar malo stiska zaradi rezultatov, saj verjamem, da bo vse ok, ampak v naslednjih dveh tednih naj bi bili. Zaradi praznikov pričakujem bolj v maju, pa vseeno.

Premikanja pa še ne čutim, je le prvič in šele 15t, se pa ful premika po angelsoundu sodeč. Zdaj sem cel teden našla srček na istem mestu, danes je pa spet drugje, me je kar mal stiskalo, dokler je nisem našla. Včeraj se je pa komaj ulovilo srček, očitno je imela telovadbo na sporedu. user posted image Sicer sem pa prav vesela, po treh mesecih sem bila na dveurnem sprehodu s psom včeraj, je prav pasalo. Naslednji teden pa začnem nazaj s plavanjem enkrat tedensko, če bo šlo, že kar pogrešam malo športnih aktivnosti.

Še en trač .. plavalec Dugonjič tudi pričakuje prvega dojenčka v oktobru. user posted image

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 458
24.4.2016 11:40:25   
Agasa
Mene pa zanima, ali katero tudi boli na levi strani jajčnika. Sploh ko ležim in na dotik. Sej verjetno ni nič, samo me zanima če katera čuti enako user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 459
24.4.2016 14:08:10   
Pia*
Jaz imam težave z levo stranjo. Veliko lažje ležim na desnem boku, ker pri levem me stalno nekaj špika. Ampak ne vem zakaj. Imam pa namen vprašati na naslednjem pregledu.

(odgovor članu Agasa)
Neposredna povezava do sporočila: 460
25.4.2016 14:42:44   
MaliPolžek
Ojla punce :-) me lahko katera doda na fb?
Sicer ste mi tukaj luštne, vas že nekaj časa spremljam, ampak mi je fb malo bližje..

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 461
25.4.2016 21:34:22   
Pinky92
Napiši mi na zs link od fb pa te dodam :)

(odgovor članu MaliPolžek)
Neposredna povezava do sporočila: 462
25.4.2016 22:29:29   
Ribica **
Mene nič ne bolijo jajčniki, sem pa tja kaj zaboli, ampak res redko. Ob kakem kašljanju ali kakem drugem napenjanju trebuha.

(odgovor članu Pinky92)
Neposredna povezava do sporočila: 463
25.4.2016 22:36:10   
LiaFun
Živjo, evo da se vam še jz pridružim user posted image user posted image user posted image

ZM: 14.1.2016
PDP: 20.10.2016
Stara sem 26let in prvič noseča user posted image

Sem vesela, da smo vse na kupu in delimo izkušnje user posted image

(odgovor članu Pinky92)
Neposredna povezava do sporočila: 464
26.4.2016 10:56:08   
MaliPolžek
Hvala! user posted image poslano..

(odgovor članu Pinky92)
Neposredna povezava do sporočila: 465
26.4.2016 14:17:47   
ŽABBY
pozdravljene...jaz sodim med novembrke..vendar berem tudi vaš forum,...
zasledila sem, da si imela nuhalno 2,2mm...in potem vrednost 1:4300....smem vprašat koliko si stara...ker namreč jaz sem imela ns tudi 2,2....vrednost pa 1:1056... :/

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Zdravo, tudi jaz sem nova :) predvideni DP imam 20.10., včeraj sem imela nuhalno pri dr. Tulovi in je zaenkrat vse ok.
Glede na to da imam slabe izkušnje z nosečnostmi (to je moja 6. nosečnost) še nisem povedala nikomur, razen staršem včeraj in najboljši prijateljici. Še vedno se ne obremenjujem z nosečnostjo, da nebi bila potem spet razočarana.
Nuhalno sem imela vrednost 2.2 kar je kul glede na velikost ploda, ki je po meritvah velik za 13 tednov, saj imam menstre na 21 dni. Vrednosti potem so mi prišle 1:4300, kar je dosti boljše od prejšnjih nosečnosti:) Lep dan vam želom vsem nosečkam in držimo pesti! user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 466
28.4.2016 11:44:05   
majamaja90
Ojla!!

Tudi jaz imam PDP 25. 10. 2016 in sem vesela, da bom lahko z vami poklepetala o poteku nosečnosti. To je moja prva nosečnost user posted image in imam kar veliko vprašanj in skrbi. user posted image Zanima me pa tudi, če bi me lahko katera dodala v FB skupino oktobrčki 2016. user posted image

(odgovor članu Marjenca)
Neposredna povezava do sporočila: 467
28.4.2016 19:29:15   
sarcika_
majamaja 90 na zs mi napiši link od fb pa te dodam :)

(odgovor članu majamaja90)
Neposredna povezava do sporočila: 468
28.4.2016 22:37:17   
Ribica **
No, ne rabite zdaj vse na FB pobegnit. user posted image

LiaFun, midve sva pa eno leto narazen, po roku pa en teden. user posted image
Dansas, kako ti gre počivanje?

Jaz jutri dopolnim 16t, zdaj se pa že vidi trebušček. Ampak je še vedno ustrezno majčken. user posted image

< Sporočilo je popravil Ribica ** -- 28.4.2016 22:39:02 >

(odgovor članu sarcika_)
Neposredna povezava do sporočila: 469
29.4.2016 9:12:26   
dansas
Hej, hej,

Ribica, ja počivanje mi je res malce oteženo, ker sem sama s tremi škrati (no ja, dve sta že malo večji škratici user posted image ) ta teden. Pa še zbolela je ta mala, ampak na srečo ni sile (več user posted image ). Pa tudi kar hitro sem k sebi prišla - amnio le ni BHR (pri BHR je po moje vseeno huje). Jaz sem pa 18t danes dopolnila in kar s težavo trebuh skrijem - moji se kar niso mogli načudit, kako očitno je zrastel v zadnjem tednu. Kaj šele bo.. se že pridno z oljem po trebuhu mažem; po treh nosečnostih sem uspela ostati brez večjih strij user posted image . Upam, da mi bo uspelo še malo v tajnosti zadevo obdržat - do rezultalov amnio. Ribica, kaj nisi ti že dobila rezultatov? Očitno sem jaz nekaj zamešala - sem mislila, da veš, da imaš zdravo punčko. In pa bravo za miganje v bazenu. Imaš kakšne "varovalne" ukrepe, pri kopanju v bazenu? Si včasih plavala?

Kako vas je pa kaj ta sneg razveselil user posted image Jaz še nisem bila tako nesrečna, ker pada sneg. Tudi, ko je zapadlo iz nedelje na ponedeljek in je bilo treba vse sčistit preden se je šlo na šiht, mi ni bilo tako hudo... upam, da ne bo šlo vse na vrtu k vragu user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 470
29.4.2016 9:41:28   
Ribica **
Ja, po BHR je 7 dni počitka, po amnio pa 3. Rezultate imam pa samo od hitrega testa za trisomije 21, 13 in 18 + spol, celotno genetiko pa se čaka 3-4 tedne kot pri amnio v LJ.

Kar se pa plavanja tiče, sem pa prej plavala eno leto čisto rekreativno, enkrat tedensko (ali še manj, odvisno od obveznosti), toliko, da malo migam. Mi je lažje eno uro plavat kot eno uro npr. tečt. Zdaj bom samo uporabila tampon za v bazen, neke posebne, ki so naoljeni oz. namenjeni prav športanju. Menda jih imajo tudi v DM-u/Müllerju, jaz sem jih kupila v Tosami. G je rekla, da če se ok počutim in ni težav z vnetji, da ni nobenih zadržkov, nikakor pa se ne sme uporabit navaden tampon, ker posrka noter bazensko vodo in je to večja packarija kot pa če si brez. Pa toplice in podobno ni priporočljivo, kjer je toplejša voda in več ljudi.

Joj, sneg je pa katastrofa. Jaz ga imam pozimi sicer zelo rada, ampak ne pa sredi pomladi, da imamo tak mraz in vse je polomljeno. user posted image Prav jemlje voljo do česarkoli, zjutraj smo imeli še tako meglo, da je bilo res pravo sivo, dolgočasno zimsko jutro. Fuj.

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 471
1.5.2016 17:11:12   
Suziiika
Če lahko, se Vam pridružujem še jaz.

ZM: 31.12.2015
PDP: 06.10.2016
STAROST: 28
2. NOSEČNOST OZ. 2. OTROK , prva punca bo junija dopolnila 5 svečko.
Lep pozdrav vsem, bom probala na kratko, čeprav to ne znamuser posted image
Na drugega user posted image sma čakala kr en cas, mogoče malo zato, ker so me v prvi nosečnosti v 36 tednu zaradi pritiska (preeklampsije) sprejeli v porodnisnico, me tam matrali slabe 2 tedna, nato pa sprozili porod, na koncu sem rodila s carskim. Tako, da sem sedaj v drugo zopet vezana na pritisk, oz 50% moznosti je, da se mi zadeva ponovi. Malo zivckov, ampak se trudim odmislit zadevo, dokler je vse ok. Sem pa trenutno se v sluzbi in stiskam pesti da vse zdrzimo cim dlje, pa da nam poleti ne bo prevroce.user posted image

Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter and those who matter don't mind.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 472
3.5.2016 22:13:23   
dansas
Hej,

Suzika, pozdravljena... držim pesti, da ne boš imela takih težav pot prvič...

Ribica, zanimivo tole s tamponi za športanje v vodi - prvič slišim; jaz bi si po moje kar navadnega dala, če bi šla na bazen, pa praviš, da ravno to ni ok.
Genetiko po defoltu pregledajo pri BHR, ali si ti to hotela (in plačala user posted image )? Pri amnio ni nobene genetike kolikor je meni znano, razen če bi prav določeno stvar iskali - se pravi, če bi se kakšna bolezen pojavljala v družini. Kakšnega kužata pa imate? Mi imamo mešanko, 1 leto staro, ful živahno; tako, da me kar malo skrbi, kako jo bom z večjim trebuhom sprehajala - je namreč ne znamo odvadit vlečenja user posted image

(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 473
4.5.2016 8:02:32   
Ribica **
Dansas, mogoče sem malo nerodno napisala, ampak domači niso razumeli pojma kariotip, pa je bilo treba razlagat drugače user posted image Iste stvari se gleda kot pri amnio, če so vsi kromosomi ipd. In so, sem včeraj dobila izvide user posted image Plačala sem pa hitri test, da so bili rezultati v 3-4 dneh za trisomijo 13, 18 in 21 (za kar je bilo povečano tveganje). Sicer je drago, ampak mi je pa prihranilo tri tedne in pol negotovosti, pa še to sem bila zadnji teden in včeraj grozno živčna.
Pes je pa beagle, 11 let ima. Me je kar malo groza, če bo preveč ljubosumna, ker je ona moja ljubica. user posted image A imate navaden povodec za kužiko ali fleksi? Če imate fleksi, ga čim prej dajte stran in imejte navaden povodec, mi smo to naredili pri treh letih in je bilo bistveno lažje, pa je moja grozno vlekla in še zdaj kdaj, če se ji zazdi. Aja, sicer sem jo pa odvajala vlečenja tako, da vsakič, ko je vlekla, sem začela hodit v drugo smer ali nazaj, dokler ni popustila. In ko je začela hodit normalno, sem jo pohvalila.

Sicer pa že tri dni ugotavljam, če že kaj čutim dojenčico ali je samo prebava, pa še nisem razvozlala te skrivnosti user posted image Kje naj bi čutil prve gibe - višje pri popku ali nižje npr. nad sramno kostjo?

< Sporočilo je popravil Ribica ** -- 4.5.2016 8:03:13 >

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 474
4.5.2016 9:05:03   
dansas
Hej!

O, Ribica, čestitke za lepe rezultate user posted image user posted image user posted image ! Jaz tudi v teh dneh pričakujem naše rezultate. Meni so tudi ponudili hiter test, me je močno mikal – samo se mi je 200 € zdelo vseeno preveč. Če bi bili bolj pri denarju, bi si ga pa definitivno privoščila - je vredno duševnega mira.

Prve gibe sem jaz vedno čutila kot nežno tapkanje (mogoče malo podobno žgečkanju) v spodnjem delu trebuha – pod popkom, saj do sedaj maternica še ne sega nad popek. Ampak, ja, je težko razvozlati kateri so gibi otročka in kateri premikanje črevesja. Tudi meni, ki sem že veteranka, kaj šele prvorodki. Še malo pa bodo naši oktobrčki tako močni in veliki, da nas bo kar s stola vrglo, ko se bo baby orng pretegnil. Če samo pomislim kako je bila zadnja živahna. Imam posnetek kako mi trebuh kar valovi od vsega miganja v notranjostiuser posted image .

Naša psička pa je ¼ beaglauser posted image . Ampak se je vlečenje zmanjšalo, ko smo nabavili fleksi povodec, ker je imela malo več maneverskega prostora – ker naša more vsako bilko prevohat – meni se je pa tudi ne da ob vsakem šopu trave čakat… Bom probala s hojo v drugo smer.

< Sporočilo je popravil dansas -- 4.5.2016 9:06:31 >

Neposredna povezava do sporočila: 475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?