|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktoberke 2016
8.4.2016 21:33:17   
Pinky92
No samo da je use uredi user posted image .
Jst sem imela nuhalno 1:3890 pa sploh nevem kam to spada ali pod dobro ali odlično.
Mene še kar vedno skrbi to da je moja pikica malo premajhna user posted image .
Bom potrpela do torka da mi razloži pri čemu sem user posted image

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 426
8.4.2016 21:41:31   
roxygirl2
Punce priklucite se fb skupini ;)

(odgovor članu Pinky92)
Neposredna povezava do sporočila: 427
8.4.2016 22:19:08   
Pinky92
Jst sm pisala da me dodajo pa še nimam odgovora. Roxy a lahko tebi na zs posljem ime pa preiimk user posted image

(odgovor članu roxygirl2)
Neposredna povezava do sporočila: 428
8.4.2016 22:21:21   
roxygirl2
Seveda.napisi mi ime in priimek in kaksna je profilka in te dodam ;)

(odgovor članu Pinky92)
Neposredna povezava do sporočila: 429
8.4.2016 22:35:17   
Ribica **
Pinky, tudi moja je imela na NS pri 12t 3d 5,8 cm od glave do ritke in je vse ok, tudi po UZ je ta mera očitno štimala, štiri dni kasneje je imela pa 6,5 cm.
Če je odstopanje do enega tedna, ni panike, je lahko zaradi kasnejše oploditve, tako da se ne preveč sekirat.
Kar se pa nuhalne tiče, je pa vse, kar je manj kot 1:300 (oz. večja št. od 300) ok, kar je pa več, pa pomeni povečano tveganje in ti pripadajo nadaljnje preiskave (amnio ali biopsija). Jaz sem imela malo čez sto, preračunano glede na leta, velikost ploda ipd.
Na FB pa ne bom, mi niso všeč te razne skupine + nepregledno mi je. user posted image

< Sporočilo je popravil Ribica ** -- 8.4.2016 22:36:05 >

Neposredna povezava do sporočila: 430
9.4.2016 10:11:40   
dansas
Hej punce,

da se še jaz oglasim po dolgem času... jaz sem 15t noseča in me že počasi čaka pregled v 16t.

sladkorna: sem nekako preslišala, da moram priti na pregled na tešče in sem pred pregledom pojedla banano in avokado (kaj pa dajejo nosečnici pregled ob 9ih user posted image user posted image !-jaz sem do takrat že čist sestradana) in je bil rezultat vseeno 4,1 user posted image , tako, da v bistvu še fino, da sem kaj pojedla, bi drugače še skupaj padla user posted image , je na koncu rekla med.sestra.

velikost bebic: naša pikica je vseskozi prevelika, glede na ZM, ampak mi ni šla popravljat PDP. Pri 9t6d je bil CRL 40mm, pri 11t3d pa 55mm, kar je kao velikost za 12t.

velikost trebuha: velik in rasteuser posted image ! - z veliko hitrostjo. Me že malo čudno v službi gledajo (jim še nisem povedala, da sem noseča, ker grem na amnio in ne vem, kaj bom v primeru, če zvem, da je kaj narobe ...user posted image )

amnio: na pregledu NS sem imela krasen rezultat za svoja leta (35let) - 1:3532 in sem bila prav vesela, ker sem v prejšnjih nosečnostih imela slabe rezultate nuhalne. Potem pa so prišli še rezultati DHT in je verjetnost za DS naenkrat postala 1:91!!! Čisti šok! Sem se odločila za amnio, ki jo imam čez slaba 2 tedna. Biopsijo horionskih resic mi sploh niso predlagali in jaz tudi nisem pomislila nanjo. Ribica, kako, da si se ti odločila za ta poseg namesto amniocenteze, glede na to, da je mende bolj invazivna?...

Uživajte maksimalno user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 431
9.4.2016 10:24:27   
Ribica **
Dansas, jaz pred tem sploh nisem vedela, da to obstaja, ker niti nisem razmišljala o tem, da bi bilo na NS karkoli narobe. Predvsem sem se odločila za BHR zato, ker jo delajo prej (od 11. do 14. tedna), invazivna je enako kot amnio (je pa 1 % večja možnost za splav, ker se dela prej), samo da tu jemljejo tkivo iz posteljice, ki je menda že sposobna se branit pred kako okužbo, če se pa okuži plodovnica, pa nimaš kaj. Z BHR zveš končne rezultate šele v času opravljanja amnio in če je potrebno nosečnost prekiniti, je to verjetno lažje storiti v 18. tednu kot pa potem v 20+. V bistvu nisem imela niti kaj dosti časa za razmišljat, so me naročili že čez dva dni - po eni strani super, ker samo 4 dni nisem spala user posted image
Ko sem brala po internetu izkušnje s slabo NS in DHT-jem, je ta v večini primerov rezultat samo še poslabšal, je pa spet "samo statistika" in ni točen tako kot BHR ali amnio, tako da sem vesela, da sem ga jaz izpustila. Sem pa za nasvet vprašala znanko, ki je ginekologinja in mi je ona predlagala biopsijo. Je pa res, da če posteljica ni dostopna, da leži zadaj ali pa da je pred njo plod, črevesje ipd., ne delajo biopsije in moraš počakat na amnio, da česa ne poškodujejo - z iglo ne sme prebosti otročka ali črevesja.

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 432
9.4.2016 11:10:19   
Mopo
Pozdravljene,

sem nova na forumu. Tk, da sploh nevem kako to gre.user posted image
Prvič pričakujemo.user posted image user posted image
PDP (po NS)= 2.10.2016 user posted image
Za enkrat kaže vse vredu.
Naslednji pregled pri gin. 12.4. :)
Ali ste že kaj razmišljale o otroških vozičkih? Nikoli se ne ve, kdaj bo točno kaj prikukalo na svetuser posted image , kako dolgo se čaka voziček, kako je med dopusti itd, itd..
Ali imate že od prej kakšne izkušnje o vozičkih? kaj je najpomembneje? Košarica (globina, širina, udobje?)

(odgovor članu Pinky92)
Neposredna povezava do sporočila: 433
9.4.2016 16:05:22   
Pinky92
Dobrodošla Mopo user posted image .
Jaz sem ravno danes gledala malo vozičke user posted image .
Meni so rekli na nuhalni da bo mogoče punčka zdej pa kar use v pinky barvi gledam user posted image

(odgovor članu Mopo)
Neposredna povezava do sporočila: 434
9.4.2016 19:06:57   
Mopo
Kk lepo. user posted image
Men pa na nuhalni še niso povedali, ko še ni bla ziher. Tk, da bomo počakali na morfologijo, če si ne bomo premisli pa počakali do zadnjega dne kar bo, bo. user posted image user posted image
Drugače pa glede vozičkov gledam pa jaz nevtralne barve, bež, sive.. Sva že tut mal gledala z mojim pa sva zainteresirana za kakšne Camarelo-te, luškaniuser posted image .
Drugač pa, ker bojo naši otročički oktobrski, so mi svetovali, da je fajn, da je košarica bol globoka (bolj oblečen otrok, kakšna dekica itd, itd.., da nebi pihalo po njemu, če nebi bla dovolj globoka..).

(odgovor članu Pinky92)
Neposredna povezava do sporočila: 435
10.4.2016 12:50:51   
Ribica **
Jaz bom imela bugabooja, zdaj se pa samo za barvo odločam. Drugi me nikakor ne prepričajo, čeprav bi bilo fino, ker je res drag bugaboo.

(odgovor članu Mopo)
Neposredna povezava do sporočila: 436
11.4.2016 8:18:45   
dansas
Hej,
Ribica, kakšne rezultate si pa imela na NS, da so te poslali na nadaljne preiskave? Baje, da je na amnio čisto tenka igla in nič ne boli, kaj pa pri BHR? Si mislim, da igla ni tako tenka. Te je kaj bolelo?
voziček: mi imamo Jane Slalom Pro – ampak to je nakup izpred sedmih let in bo mogel pač še tega otroka prevažat. Je pa košarica obvezna pri nas. Si sploh ne predstavljam, da bi se otrok par mesecev v lupinici prevažal. Nič fajn za hrbtenico in v našem primeru, tudi letni čas ni primerno. Ampak seveda, vsak po svoje. user posted image

Uživajte...

Neposredna povezava do sporočila: 437
11.4.2016 9:41:04   
Ribica **
Dansas, 1:117 je bila za trisomijo 21, za drugi dve je bila ok. Nimam pojma, kakšna je igla, ker nisem gledala, bolela me je pa samo lokalna (peče), potem pa čutiš da ti prebadajo trebuh, tak zoprn občutek, ampak boli pa ne. Je pa res hitro konec, pet do deset minut vsega skupaj.

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 438
12.4.2016 10:44:12   
Anonimen
Zdravo, tudi jaz sem nova :) predvideni DP imam 20.10., včeraj sem imela nuhalno pri dr. Tulovi in je zaenkrat vse ok.
Glede na to da imam slabe izkušnje z nosečnostmi (to je moja 6. nosečnost) še nisem povedala nikomur, razen staršem včeraj in najboljši prijateljici. Še vedno se ne obremenjujem z nosečnostjo, da nebi bila potem spet razočarana.
Nuhalno sem imela vrednost 2.2 kar je kul glede na velikost ploda, ki je po meritvah velik za 13 tednov, saj imam menstre na 21 dni. Vrednosti potem so mi prišle 1:4300, kar je dosti boljše od prejšnjih nosečnosti:) Lep dan vam želom vsem nosečkam in držimo pesti! user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 439
12.4.2016 11:00:17   
Pinky92
Pozdravljena anonimna :) kar pogumno naprej. Moras samo pozitivno razmišljat ker za negativnega ni prostora user posted image .
No jaz sem pa danes iz drugega pregleda in moji "punčki" je zrastu lulček user posted image .
Sem kar vesela saj sem si potihoma želela prvega fantka user posted image .
Lep pozdrav pa izkoristite ta lep dan za sprehod na sončku user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 440
13.4.2016 9:43:41   
saurška
V prejšnji objavi sem pozabila dodati ime in sem pod anonimen :) Se opravičujem. Zanima me glede FB skupine. Kako se prijavim in kako in komu pošljem ZS? Hvala vam

(odgovor članu Pinky92)
Neposredna povezava do sporočila: 441
13.4.2016 9:55:14   
roxygirl2
V zs mi napisite ime priimek in kaksna je profilka.lp

(odgovor članu saurška)
Neposredna povezava do sporočila: 442
13.4.2016 21:39:14   
dansas
Hej punce,

jaz sem danes imela pregled pri 16t - poleg standardnih pritisk, teža, voda so še srček poslušali user posted image ... na morfologijo pri 21t pa imam namen starejše sestrice vzeti s sabo; so čisto navdušene odkar vedo, da bodo imele še enega sorojenca (seveda navijajo za še eno sestrico). No, da sem noseča pa vejo 1 dan user posted image , sva jim včeraj povedala, ker so že nekaj začele same sumiti user posted image

Pinky92: zdaj, ko je tvoji punčki lulček zrastel, imaš pa malo neprimeren nick - bi mogla bit Blue92 user posted image ...hec user posted image

saurška: uf, kakšna boleča preizkušnja morajo biti vse te neuspešne nosečnosti user posted image ; si v tej nosečnosti najdlje prišla, če ni to seveda preveč boleče/neprimerno vprašanje user posted image

Lep preostanek dneva vsem

(odgovor članu saurška)
Neposredna povezava do sporočila: 443
14.4.2016 8:43:26   
saurška
Veš Dansas po tolkih splavih te nič več ne preseneti in z vsakim si močnejša. Vsi so se mi zgodili okrog 12-13-14,5 tedna tako da še nisem ven iz hudega. Tudi ne vem kaj naj pričakujem, če "preživimo" te tedna ali potem to pomeni, da smo varni. Tudi ginekologinja mi ne zna povedat, zato ker nikoli niso odkrili vzroka. Razlika sedaj je samo v tem, da me je v roke dobila odlična ginekologinja, ki mi je predpisala že takoj na začetku Aspirin za redčenje krvi in vitamine. Sedaj pa čičamo in čakamo in upamo na najboljše. Pri prvem splavu je bilo celo tako, da sem bila koledarsko gledano že v 17. tednu in nisem vedela da je plod odmrl že v 13. tednu, to sem izvedela na pregledu. Bila sem pa vedno brez krvavitev, krčev ali drugih znakov da je kaj narobe. Torej, držimo pesti:)

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 444
14.4.2016 11:47:15   
Pinky92
Dansas: Uh to pa imaš prav :P

Saurška srčno upam da bo zdaj drugače,ter da boš z nami oktobra zibala user posted image .

(odgovor članu saurška)
Neposredna povezava do sporočila: 445
18.4.2016 10:43:46   
patrišaa
Živjo vsem, tudi jaz sem nova :)

zame je to druga nosečnost. Prva se je žal končala predčasno v (9)11 tednu - kasneje ugotovljena smrt otroka. Trenutno sem v 12/3 tednu.

PDP imam 28.10.2016 - čez 4 dni imam drugi UZ :) srčno upam da bo vse ok - na zadnjem UZ je milo odstopanje v rasti za en teden in me to še dodatno skrbi.

Samo jaz sanjam ponoči moreče sanje - ali še katera?

Ostanite v cvetju ;)

(odgovor članu Pinky92)
Neposredna povezava do sporočila: 446
18.4.2016 21:09:18   
Marjenca
Živjo!

Patrišaa - jaz sem slabo spala in sanjala različne stvari vsako noč nekje do 11. tedna. Ampak niso bile moreče sanje. Je pa dobro, da se je to končalo, saj se mi je vsako jutro zdelo, da se nisem naspala. Razmišljala sem, da je mogoče vzrok v polnem mehurju ali pa večjem pritisku na mehur. Ko še nisem bila noseča, sem včasih kaj sanjala in se potem zbudila, ker me je tiščalo lulat - tako sem prišla do te "strokovne" povezave :) sedaj sem v 13. tednu in ponoči mi ni več treba vstajat na wc in sanje so tudi prenehale.

Sem pa bila v prejšnjem tednu na nuhalni in imam oceno tveganja 1:407, kar me sicer uvršča v skupino z nizkim tveganjem ampak nekako nisem pomirjena. Že pred pregledom nuhalne sva se s partnerjem odločila, da narediva še NIPT test, tako, da ta teden čakam na razultate in upam na najboljše.

Na nuhalni spola še niso mogli določiti, tako, da tudi tega izvem ta teden. Kot pravijo nekateri - pa saj ni važno kaj bo, samo, da bo zdrav... ...fantek ;)
Kaj pa ve, veste katerega spola bo vaš dojenček ali se boste pustile presenetiti?

Lep večer vsem!

(odgovor članu patrišaa)
Neposredna povezava do sporočila: 447
18.4.2016 21:53:43   
Ribica **
Pri nas bo punčka, sem zelo vesela user posted image Sem bila pa do rezultatov hitrega testa 100 %, da bo fantek, nikakor nisem imela občutka, da bi lahko bila punčka, čeprav sem si jo prej zelo želela. Samo potem mi je bilo resnično vseeno.

Jaz že sicer ogromno sanjam, tako da se niti ne spomnim, če zdaj kaj bolj intenzivno ali ne. Spomnim se samo, da sem dvakrat sanjala, da mi kradejo kolo in avto.

(odgovor članu Marjenca)
Neposredna povezava do sporočila: 448
20.4.2016 9:18:57   
dansas
Hej nosečke,

Jaz spim kot ubita tistih cca 6 ur, kolikor si jih ostanane za spanje in po večini sploh ne vem kaj sem sanjala. Do jutri pa do maja bom na bolniški, tako da upam, da bom vsaj malo nadomestila pomanjkanje spanja; če bi bilo možno, bi si ga nabrala na zalogo, ker oktobra bom lahko zelo srečna, če ga bom deležna 6 ur na noč user posted image

Koža in lase: neverjetno, ampak od pubertete naprej sem imela vedno mastno kožo in lase (tudi v prejšnjih nosečnostih sem jih imela), sedaj se pa moram po obrazu mazati z oljem, ker navadna krema nič ne zaleže. Lase si cel teden ne rabim oprati, se mi sploh ne zmastijo user posted image

Trebuh mi je v zadnjem tednu tako močno zrastel (ali pa je samo špeh ven skočiluser posted image ), da sem že čisto očitno noseča user posted image . Samo čakam, kdaj bodo začela deževati vprašanja. Oblačila nosim še »normalna«, ker če oblečem nosečniško oblačilo, sem še bolj očitno zaobljena.

Včeraj je pogovor nanesel na imena in sem možu in puncama povedala katera so meni všeč za fantka. Heh, niti eno jim ni bilo všeč. Že vidim kako bo to - jaz bom mogla iz rokava potegnit množico imen, moji bodo pa samo govorili: Ne, ta ne; ta tudi ne, ... user posted image , za popi... tako pač je, če se moramo štirje strinjat. Upam, da nam bo uspelo sploh kaj do poroda zbrati user posted image

Jutri grem na amniocentezo user posted image . Me že kr malo špika, kako bo, ko me bodo špiknili. Na srečo bo Pušenjak tisti, ki me bo špiknil – človek z veliko izkušnjami je lahko samo dober znak…

Uživajte user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 449
20.4.2016 19:37:44   
Marjenca
Ojla,

Dansas držim pesti, da bodo tvoji rezultati amniocenteze dobri. Jaz sem ravno danes dobila rezultate NIFTY testa, pravijo, da je mali zdrav. Taka novica ti res polepša dan. Sem pa izvedela, da bomo imeli fantka. Zaradi tega je bil moj dragi še posebej vesel user posted image

Meni se tudi zdi, da mi je že kar zrastel trebušček, pa ne vem ali je to od nosečnosti ali napihnjenosti. Moja prebava je v zadnjih dveh tednih res pooočaasnaa. Vsepovsod berem, da pomaga Donat, a kaj ko ima tako ogaben okus. Tako, da ni šans, da ga popijem zjutraj na tešče - mi gre kar na bruhanje...

Oblačim pa zaenkrat le malo bolj ohlapne majčke in tunike, saj bi rada v službi novico še kakšna 2 tedna obdržala zase - že tako imamo preveč opravljivcev, ki te takoj zjutraj pregledajo od glave do pet...

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?