|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktoberke 2016
11.5.2016 17:14:02   
nastja1
živijo user posted image ja jaz bom tudi imela mofrologijo čez skoraj en mesec v 22 tednu. meni so že na nuhalni rekli da nakazuje da bo fantek. user posted image
vi že kaj veste?
Lep dan. user posted image

(odgovor članu jagodka7)
Neposredna povezava do sporočila: 501
11.5.2016 17:32:57   
nastja1
živijo. jaz imam tudi čez malo manj kot en mesec mofrologijo v 22 tednu. user posted image oh to čakanja... user posted image
ja meni so že na nuhalni rekli da nakazuje da bo fantek user posted image
pa ve? že veste?
Lep dan user posted image

(odgovor članu jagodka7)
Neposredna povezava do sporočila: 502
11.5.2016 18:10:11   
dansas
Hej, hej,

Virgo - sodelavka je tudi delala amnio v Lj in je rekla, da je po 2 tednih in še par dni kar poklicala za rezultate, ker ni več mogla čakati in so ji rekli, da je vse v redu, da kar brez panike, ker da če bi bilo kaj narobe, bi jo že obvestili...
Ribica - mi je všeč tale tvoj voziček; zgleda, da se ga da ful neki kombinirat. In če ne drug, jaz vse preberem kar napišeš user posted image . Več napišeš, boljše je - nosečniške cajtenge se mi zdaj pač berejo user posted image .
morfologijo imam nasledni petek (dopolnjen 21t); imam namen s sabo starejše punce vzet. Za tamalo je mogoče malenkost prezgodaj ob 7:00, na žalost. Mož pa je vedno brez vsakega posebnega navdušenja šel z mano na te preglede - na katere je pač že šel, tako, da bo tudi zdaj verjetno ostal doma s tamalo.

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 503
12.5.2016 9:38:38   
Suziiika
Js tudi komaj cakam morfologijo, jo mam pa tudi komaj 30. Maja, mi je dala 6 tednov med pregledi, zakaj toliko razlike ne vem, zgleda bo ze vredu tak user posted image Bom 22.teden takrat, tako da se ocitno ne omejujejo na 20. Teden, se imajo nekaj manevrskega prostora :) se mi pa se tolko bolj vlece, ker js se tudi nic ne vem spola.
Nastja1 sem klicala osebno zdravnico, da bi se oglasla, pa me je ze sestra hotla tako na hitro odslovit, ces da to nima ona nic cez, da se morm z gin zment. Sem bla ze prav posteno jezna, ker gin me posilja k os zdravnici, ona pa k gin, ampak sem vseeno vztrajala, da mi da uro, tako da grem v torek k njej, potem pa cez 14 dni se k gin pa bom se tam povedla. Me odbijajo sem pa tja, kot zogo, kot da bi hotla to.
Ribica **, kar se tice bolniske, js se v zivljenju nisem bla v bolniski, in sem tudi od zacetka nosecnosti govorila, da dokler bo slo, bom delala. Ampak ko pa ti delas fizicno 9 ur dnevno, od pon do nedelje, po 200 ur mesecno, ne gre. Prejsni teden sem se nekak folgala, zdej je pa vsak dan tezje, s tem da nas v sluzbi ni dovolj, da bi mi kaksno delo olajsali, ampak morm delat 150% kot prej. Kar so ki ze sami povedali, da dokler sem tam bo tako, ker sele ko grem bodo dali zamenjavo. Meni je vodja rekel, ko sem mu povedla za nosecnost, dobesednontako, da firmo boli k**** zame, da si naj zrihtam bolnisko, ko ne bo slo. In to je blo misljeno dobronamerno, z njegove strani, pol ti to vse pove. Meni je. Pa sem vseeno rekla, da bom ze. Sedaj je pa napor zgleda prevec zame. O placi pa rajsi ne bi, ker ze tako dobivamo dodatek od drzave, da pridemo do 500 evrov, pa se to ne. In sem en mesec nazaj tud tako razmislala, da moram zaradi place se matrat. Ampak roko na srce, zakaj ze? Da bom po 10 urah sluzbe oblezala, pa bohnedaj se kaj narobe? Ni vredno. Ko telo ne more, ne more. Bi pa blo drugace najbrz,ce bi imela lazjo sluzbo. Pa je zal nimam. Mi pa v sluzbi ze 1 mesec govorijo, da kaj se sploh matram, ker je obcutno prevec to zame, pa sem trmasta, pa sem rekla bom ze, ampak ko me je pa zacelo matrat, kaj cem?
To je to od mene, pa od moje pikice tudi, me je ravno sredi pisanja porukala v trenuscku, da bedi, pa naj vas slabo vreme ne ovira, meni iskreno prav pase malo dezja.

Lp

< Sporočilo je popravil Suziiika -- 12.5.2016 9:45:43 >

Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter and those who matter don't mind.

(odgovor članu jagodka7)
Neposredna povezava do sporočila: 504
12.5.2016 9:56:00   
Suziiika
dansas js sem ze na nuhalno vzela mojo punco s sabo, da bi dojela kaj se tocno dogaja z mano ( 5 bo stara junija), pa ji je blo tak 5 min zanimivo, pol se ke pa zavleklo vse skup, ker se pikica ni hotla obrnat, da bi gin lahko zmerla tisto razdaljo v vratu, in je trajalo vse skupaj cez 40 min ( kar je blo meni fajn), mala je pa potem zgubla koncentracijo in ni blo vec zanimivo. Sedaj pa komaj caka na naslednji pregled, mi gremo vedno kr v troje in pol z mojim jocema ko dez tam user posted image . Kolko so pa tvoji stari?

Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter and those who matter don't mind.

(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 505
12.5.2016 12:02:15   
nastja1
Suziiika: OMG ja s kje pa si ti doma da imate take zdravnike? ja groza no. ne ne ti jim kr lepo teži in reči da nemoreš več delat, magari še osebno zdravnico zamenjat. ja sej to, za teh 500e da se tk mantraš... ja mam tud tako plačo nikakvo, zdej pa sploh ko sm na bolniški po cele mesce dobim samo 450e. ampak vseeno vem da ne delam nič slabega pa se ne naprezam pa psihično sekiram, tk da je kr bolje na bolniški.
drugače ti pa lahko tvoja osebna zdravnica napiše bolniško zaradi slabega počutja. sploh nevem kk ti lhko reče da nima nič s tem. kaj ni to njena služba? o groza. ja sploh pa če še nisi bila nikoli na bolniški..halo, sej plačuješ zdravstveno. zdej si pa res zaslužiš malo počitka. držim pesti da bo ratalo prit do te bolniške, ker zgleda je pri vas to nemogoče user posted image
A pa ti že čutiš pikico v trebuhu? joj jz sm sedaj 18 teden teče pa še nič. Upam pa da bo čim prej. user posted image

(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 506
12.5.2016 12:20:30   
Suziiika
Nastja1 vezda sem se js tud to vprasala, ker res ne vem kaj me zdej vsi zdravniki neki hecajo. Katastrofa. Drugace sem iz savinjske, gin mam pa v celju. Sicer pa to me je med sestra tako odslovila, upam da bo reakcija zdravnice kej drugacna. Ker roko na srce, z zdravniki nekih tezav nisem mela nikoli, je pa res da sem bolj malo pri njih. Oz nic.
Ja tu pa tam me spikne tak nahit, sicer 1x - 2x na dan, ampak me. Samo js sm sem v drugo noseca, se mogoce prej cuti, ti si pa v prvo ne? Js v prvo tud nisem do 20 tedna oz se malo cez. Tak, da se mas cas.
Kar se pa denarja tice, se strinjam s tabo, ceprav bom vse porabla za poloznice, ampak kot pravis, si vsaj zivce mal spocijes. Sicer smo pa navajeni skromno, tak da bomo ze. Na koncu dneva je zdravje najbolj vazno.

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 507
12.5.2016 12:38:03   
nastja1
ja upam da te bo vsaj zdravnica razumela. ojoj k taki sestri tudi jaz nebi rada šla. ampak ne, pravico imaš do bolniške in si jo kr izbori user posted image .
ja jaz sem prvič noseča. hodila sem 2 leti na IVF neuspešno in nato v čakanju na nov postopek zanosila spontano user posted image .
ja sej ta plača je samo za položnice pa mogoče malo za hrano kaj več pa ne. ja to pa res. glavno da je zdravje, drugo se pa bo že dalo čez. user posted image

(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 508
12.5.2016 13:54:00   
Ribica **
Suziiiika, normalno, da si v takem primeru na bolniški, najino delo sploh ni primerljivo. Jaz sem zelo težko pri miru in počivam, mi rata dolgčas, zato sem prve dva meseca precej trpela, ker ni bilo nič od mene, ampak enostavno nisem mogla. Zato je zdaj v naprej nočem, bolniške, če ne bo potrebno. Če pa bo, je pa tako ali tako moje in otrokovo zdravje na prvem mestu. Nisem kaka strastna zagovornica tega, da ti v službi spomenik postavijo zaradi požrtvovalnosti, ker ti ga tako ali tako nikjer ne. user posted image

Morfologija - nimam še pojma, sklepam, da bo v 22t, ker me naroča na 4t, zdaj imam naslednji pregled naslednji teden pri 18t in par dni, tako da potem naslednji mesec ravno na morfologijo pridem. user posted image

Premikanje - še vedno tavam v temi, tako da sklepam, da je ne čutim user posted image Čeprav zdaj za dva dni zapored sem bila prepričana, da je pa to ziher tamičkena, ampak samo enkrat v dnevu mi je vseeno malo sumljivo. user posted image Pa vidim, da sem se zmotila prejšnjič - v soboto bo točno 4 mesece, jutri pa 18t. user posted image

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 509
12.5.2016 17:22:12   
Monidra25
Oj punce. Mene nekaj zanima. Mislim da se je o tem ze nekaj pisalo. Sem v 20 tednu. Bila sem v stiku s puncko ki ima 5 otr. Bolezen. V stiku je imela rdeca licka. Naslednji dan pa izpuscaj. Sla sem do G danes in mi je dal napotnico za infekcijsko testiranje. Zelo me je strah da sem se mogoce okuzila. Je imela katera taksen primer.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 510
13.5.2016 7:58:48   
dansas
Evo mene na polovici - sem noseča celih 20 tednov!! user posted image user posted image user posted image
Sploh mi ni jasno kam šiba ta nosečnost. Mogoče mi je tudi zato tako hitro minilo, ker si do rezultatov amnio sploh nisem upala uživat v nosečnosti in sem jo prej skrivala kot veselo razglašala. Zdaj smo pa že sredi maja, še malo pa bo junij in počitnice in dopusti, ki vedno hitro minejo, potem pa spet šola in puf…že bomo na vrsti za rodit. Mimogrede, kako ste pa kaj ve z dopusti? Mi gremo kar takoj po šoli na morje, zaradi cen in zaradi moje nosečnosti. Ponavadi smo šli na morje, ko sem bila v prvem trimesečju; nisem še bila na morju z velikim trebuhom – upam, da ne bom že preveč okorna in velika in in ne bom kot en nasedel kit na plaži user posted image .
Suzika, moje punce so stare 10, 7 in 3 leta. Prvi dve sta že šolarki – se mi zdi, da ko enkrat pridejo v šolo, čas kar nekam zbezlja… se mi zdi, da je tasrednja šla komaj v prvi razred; in evo, zdaj zdaj ga bo pa končala.
Monidra, na žalost ti ne znam nič pomagat, lahko samo držim pesti, da se vse dobro izteče.

(odgovor članu Monidra25)
Neposredna povezava do sporočila: 511
13.5.2016 10:23:24   
inni
Še ena nova, ki pričakuje v oktobruuser posted image user posted image sicer sm malo pozna, ampk vseeno upam, da me sprejmete medse user posted image

ZM: 23.1.2016
PDP: 30.10.2016

Stara sem 26 let in je to moja 1. nosečnost.
Trebušček je vsak dan večji, večina mojih hlač me že tišči...user posted image Nuhalno sem imela 19.4., za vsak slučaj dala še kri za DHT, in so super rezultati. Zdej pa že mal vozičke pa ostalo opremo gledava. Počutje pa že od samega začetka super, kot da ne bi bila noseča, edino utrujenost me daje, ampk bo tud to minil..

Katera bi me lahko dodala v FB skupinico, da ji pošljem na ZS link?

Lep dan še naprej srečke nosečke!
user posted image

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 512
13.5.2016 16:40:03   
Pinky92
Lahko meni posljes. :)

(odgovor članu inni)
Neposredna povezava do sporočila: 513
16.5.2016 11:23:13   
šapi
zivijo....jaz sem tudi sveza...kje in kako vas najdem na fb-ju.... LPuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 514
16.5.2016 12:47:24   
k.m.
Zdravo punce user posted image po dolgem dolgem času se zopet oglašam user posted image je čas kr zletel mimo mene, sploh ne vem kdaj. Nosečnost poteka krasno, sploh če nebi mela trebuščka nebi vedla da sm v drugem stanjuuser posted image glih danes dopolnila 19t1d user posted image . morfologija me čaka 10.6.v 22t. Že komaj čakava z mojim. Je prisoten na pregledih, tak da je bil kr malo nejevoln, ko prejšnič nisem mela UZ user posted image . smo pa poslušali srčka, pa je blo to prava znanstvena fantastika, ker smo ga komaj ujeli. V trebuščku je pravi razgrajač user posted image . Kar se tudi čuti :) edin na koncertu Enripeja je bil pridn ko bubica :) na nuhalni je rekla da naj bi bil fant, bomo vidli 10ga

(odgovor članu šapi)
Neposredna povezava do sporočila: 515
16.5.2016 14:27:50   
nastja1
k.m.: Živijo. o pol imava isti datum poroda (jaz imam 10.10) ? no jaz sem danes 19t. user posted image in tudi morfologijo imam v istem tednu kot ti samo 6.6, in tudi meni so na nuhalni rekli da izgleda da bo fantek user posted image Lepo. :)
LP.

(odgovor članu k.m.)
Neposredna povezava do sporočila: 516
17.5.2016 9:26:45   
k.m.
Živijo Nastja 1user posted image ja mama isti pdp, moj bi naj bil uradno 13.10, glede na IVF ampak glede na plod so pa določli 10.10. Iz kje pasi? Jst mam ginekologinjo na Ptuju v bolnici, pa tja tud grem rodit.user posted image

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 517
17.5.2016 9:58:00   
nastja1
uh daleč.. jaz sem pa iz semiča pa grem v Novo mesto rodit user posted image
a pa vama je ratalo IVF v prvo? ker vem kako je to grozno ko se trudiš in davaš skozi vse tiste punkcije pa hormonske inekcije pol pa ne rata :/
Glavno da je vama ratalo in da je pikica zdrava user posted image

(odgovor članu k.m.)
Neposredna povezava do sporočila: 518
17.5.2016 10:55:13   
k.m.
ja je kr stresno vse skupaj :) ampak te samo okrepi. pr nama je tak da je z obema vse vredu, pač ne vejo zakaj ne uspe. tri insiminacije so ble neuspešne, prvi IVF pa uspešen, oba sta se prijela, sam se je eden v 6t poslovil. se je počasi razvijal in že tudi kot zarodek je bil slabši. Ampak v glavnem da je . Sma si želela 2, glede na to da bom naslednji mesec 36, bomo pa še pol probali. Mogoče pa rata po naravni poti user posted image

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 519
17.5.2016 11:11:23   
dansas
k.m. - ja, sem že več primerov takih slišala, da so se za prvega dolgo matrali, ta drugi je pa potem brez problema ratal (mogoče še malenkost prezgodaj user posted image )

nastja - če boš oktobra kaj pohitela s porodom, se zna zgodit, da bova še cimri v porodnišnici user posted image ; seveda nič ne priganjam - je boljše, če se vsaka svojega roka držiuser posted image

(odgovor članu k.m.)
Neposredna povezava do sporočila: 520
17.5.2016 11:40:59   
k.m.
dansas maš čist prav, upam da tud nama uspe user posted image ampak prvo mama totega na svet za spravit :) zdaj sma naročila sobico. tak da jo dobiva čez 1mesec, voziček že mama, pa neke malenkosti tudi, Nočeva preveč hitet, je še malo časa. Še ma katera probleme z nespečnostjo? Jst sm zvečer utrujena, že pred 10to zaspim, pol se pa tak zbujam nonstop za wc. ob kakih dveh pa ne morem spat, 2h berem knjigo, pol pa spet zaspim do 5h. Pa čez dan ne hodim spat. malo me na trenutke ubija ta ritem user posted image

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 521
17.5.2016 14:26:31   
nastja1
dansas: o res? kdaj pa imaš PDP? ja nikol se ne ve. sestra je oba otroka rodila 2 tedna pred PDP user posted image

k.m: ja pri nas je bilo isto da niso vedeli kaj je narobe, vedno so govorili da je vse vredu in da bo sigurno ratalo ker sem še mlada (23), ampak je vedno bilo neuspešno. ja držim pesti da bo drugi otrok naravno. od sodelavke brat se je z ženo trudil 3 leta IVF in ko je ratalo, je nato vsako leto zanosila po naravni poti tako da jih sedaj imajo 6 otrok user posted image
Jaz pa še nisem nič kupila. čakam da mi bo sestra dala celo sobico, voziček in ostalo pa še bo sej sem šele na polovici

(odgovor članu k.m.)
Neposredna povezava do sporočila: 522
17.5.2016 19:37:06   
Ribica **
Očitno je 10.6. dan za morfologijo, tudi jaz jo imam takrat. user posted image

Jaz sem tudi super, se mi zdi, da se končno zdaj začenjam veselit nosečnosti. Včeraj sem zagotovo čutila tamičkeno, je ene 4x ali 5x se nekaj premikalo, danes bolj švoh, ker sem bila do mal čez 18. v službi in sem totalno utrujena po skoraj 10 urah dela. Polna luna v soboto se že zdaj pozna, kaj šele bo.

No, jaz grem rodit v LJ, imam deset minut peš do tja, zaenkrat imam namen res it tja peš, mož mi sicer ne verjame user posted image Sem rekla da razen v primeru dežja in če mi voda odteče, da potem me bo pa res on peljal. Ampak itak je problem za parkiranje, pa če še malo pospešimo zadeve ... No, sicer o oktobru in rojevanju raje ne razmišljam, ker me je res groza. Se bom s tem septembra ubadala.

Z nespečnostjo nobenih težav, kvečjemu s pomanjkanjem spanja. Pa še pes me sprehaja sredi noči in si zmišljuje, kako bi spal (spi pri nama v postelji), pa ko si ravno naštimam blazino za dojenje lepo pod trebuh, pa ona pride in teži in se tlači vmes. user posted image

Jaz sem kupila samo par oblačilc, pa voziček sva šla gledat, ostalo pa poleti, ker nimamo kam dajat stvari. Pa posteljnino še moram eno zašit, samo moram najprej blago najt, imam dve nevtralni zašiti oz. ena je bolj fantovska, zdaj pa nujno rabim nekaj roza. user posted image Hlačk in kapic bo itak imela za izvoz.

Se mi zdi, da imate vse fantke, sem še posebej vesela, da bo pri nas punčka user posted image

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 523
18.5.2016 6:22:21   
k.m.
Ribica tud pr nas ni ziher, nikol se ne ve, mogoče je pa kaj narobe vidla na nuhalniuser posted image pa je bla tist popkovinauser posted image , moj še vedno sanja da bo pupa, si jo ful želi. tak da nestrpno čaka morfologijo, da bomo vidli če bo kaj bol jasno. Sej midva sma te stvarikupla že 2leti nazaj, ko nismo vedli da nebo šlo tak gladkouser posted image mormo prej sobico še uredit... knauf pa laminati pa takouser posted image pol bomo pa naprej. Jst sm sicer doma ( službo zgubla glih zarad teh oploditev pa tega ) moj pa dela, pa še to prihaja iz službe bol proti večeru. Takrat se mu pa ne da več. Tak da ma od 10ga naprej dopust, pa je čist srečen da bo lahko sestavljal pa delal. user posted image je 9 let mlajši od mene, pa mu zdaj orng na otročje vleče, če bo fantek bo ziher prvo avto na daljinca( da se bo lahka on špilo z njim ) user posted image

< Sporočilo je popravil k.m. -- 18.5.2016 6:23:06 >

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 524
18.5.2016 14:40:48   
nastja1
k.m.: o samo da si službo zgubila zaradi tega? ojoj, to je pa tako ko eni ne razumejo tega pa mislijo da češ biti samo na bolniški user posted image

Suziika: Živijo. nič se nisi oglasila če ti je le uspelo izborit to bolniško pri zdravnici? user posted image Držim pesti da je.
Lp.

(odgovor članu k.m.)
Neposredna povezava do sporočila: 525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?