|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrke 2015
15.10.2015 9:13:55   
Naima.
Žabinčica , tudi jaz bi se v tvojem primeru odločila za CR, če se otrok nebi obrnil. Ta zunanji obrat mi tudi meni ni všeč, ne vem kako se šele otrok počuti, če ga nekdo od zunaj forsira v drugo legouser posted image

Jaz se imela dva dni nazaj celo paniko, pojavil se mi je tak roza izcedek ... najprej sem se ustrašila, da se mi je odluščil čep in da se bodo začeli popadki ... drugi dan sem klicala ginekologinjo pa pravi, da če se ne ponovi ni panike ... imam v torek pregled, pa bomo videli kaj točno se dogaja.
Drugače sem pa doma, ne delam več in je super, zelooo bolj umirjenouser posted image

Uživajte, kljub dežju!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 926
15.10.2015 15:30:21   
brina_s
Ooo punce zivjo :) jst pa mam ctg naslednjic v 38 tednu, mam pa vsakic uz pregled, nasa puncka je na glavi ze od nekje 27.tedna :) se cuti v rebrih :) divji otrocek bo, ce bo tko kot v trebuscku, zelo se ga veselim spoznat, sploh obrazek bi videla, ga vedno skriva....
Grem brat knjigico modrost rojevanja, mal izobrazevanja ne bo skodilo :) prejsnja ki sem jo prebrala.je pa deset p-jev za uspesno dojenje.... Kr v redu ;) no, sicer zlo razvleceno napisano in se ponavljajo stvari, ampak definitivno ogromno koristnih informacij in napotkov.
Komaj cakam na branje vasih porodnih zgodb :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 927
15.10.2015 15:32:13   
brina_s
Uuuuu Naima nisem vidla tvojega posta....ufff sporoci kaj se dogaja, svasta...ja en vzrok mora bit za izcedek, valda ni kr tko? Hhm.

(odgovor članu brina_s)
Neposredna povezava do sporočila: 928
15.10.2015 18:39:19   
Žabinčica
Naima upam, da se je izcedek umiril. Mogoče kakšno blažje vnetje? Če ješ veliko sladkega lahko tudi mogoče glivično. Ali če si kaj takšnega pojedla kar ti ni pasalo-meni se je v prejšnji nosečnosti ogajalo da sem potem imela izcedek (malo čudna povezava mogoče, ampak meni se je dogajalo). No, sicer ti bo tako gin. v tor.pogledala.

Pri nas tudi dež naliva cel dan...

Kako ste kaj ostale?

(odgovor članu brina_s)
Neposredna povezava do sporočila: 929
16.10.2015 13:21:50   
Jamas
Končno prišla do računalnika, prek telefona je tako težko komenirat pa ne da se mi pisat, ko tako dolgo traja :)
Žabinčica, da ti odgovorim: rok imam konec novembra, okrog 23.11. Sama sem pa rojena v začetku novembra.
Po vseh napovedih bo fantek. Upam, da res ker preveč zgodb sem slišala, da je ven prišlo pa drugače kot so napovedovali :) stvari se trudim kupovati še vedno v dokaj nevtralnih barvah, da bo za naslednjega otroka lažje :)

Imava precej težav okrog imena, rada bi neko preprosto slovensko ime, vsaj dvozložno. Le toliko skušam gledat da ni najbolj popularno v tem trenutku, pa še polno kolegic bo rodilo pred mano in bi bilo malo nerodno da imajo potem otroci ista imena. Kako hitro pa uredijo te papirje v bolnici, preden da grem domov je že fajn izbrat ime, hehe :D

Moja celotna nosečnsot poteka brez problemov, skoraj tako ko si rečeš: Too good to be true. Brez bruhanja, pretirane zgage, nobenih izcedkov, edino križ me matra-ampak to tudi zaradi službe. Se mi zdi da kar čakam, da bo začelo enkrat it vse narobe.

Mam pa vprašanje za očetovski dopust, kdaj mora partner nest papirje v službo (za izplačila plač) pa a rabi še dokazilo o mojem PDP?

(odgovor članu Žabinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 930
16.10.2015 15:20:17   
Žabinčica
Pri nas so spol pravilno napovedali pri obeh in to že na Ns; sinu se je že tam lulček zelo dobro videl. Zdaj so pa tudi že 3 različni gin. napovedali punčko (na Ns, morfo in zdaj zadnjem pregledu). Pa prav poznam tudi ne primera da bi narobe napovedali, je pa seveda možno...ampak po mojem če večkrat potrdijo in če se res dobro vidi, je verjetno to to...
Sicer pa sem jaz pri prvih dveh tudi sama ves čas imela močen občutek kaj bosta oz. sem bila čist sigurna v to; no tokrat pa sem se uštela-bi roko v ogenj dala da bo fantek (čeprav mi je v bistvu vseeno) in sem bila na Ns zelo presenečena. Nevtralnih stvari priznam imam zelo malo; ampak od tamlajše je na kupu še kar nekaj stvari, tako da mislim da imam bolj ali manj vse.

Ime; midva imava tokrat tudi kar težave. Sem že pregledala Kebrovo knjigo, pa ravno ta teden sem si iz knjižnice privlekla knjigo Vse o imenih v Sloveniji, ki je zelooo obsežna (okr.1000 strani; veliko imen in tudi veliko razlage o samih imenih; na koncu potem tudi še nekaj statistike itd.); ampak meni zelo zanimiva. Lahko si to malo pregleda katera če še nima izbranega imena; idej je tam ogoromno...
sicer je mož imel 2 imeni za punčko, meni sta bili ok, ampak ne čisto to. Res mi je veliko imen za punčke lepih, ampak nobeno mi ni (bilo) čisto ta pravo. No, zdaj milsim da sva se počasi zedinila; in ga našla - upam user posted image . Internacionalano ime (kot prva dva), oblika sicer ni čisto tipično slovenska, ampak vseeno v uporabi pri nas in pogosta predvsem na primorskem (sem vse naštudirala v knjigi user posted image ).
Pri prvih dveh težav z imeni ni bilo; za sina je meni čisto na začetku nosečnosti prišlo v uho eno ime in je pri tem ostalo; za (prvo) punčko pa je mož že od nekdaj govoril da bo dal svoji hčeri tako ime če jo bo kdaj imel in tako je tudi to ime dobila.

IZVIRNO SPOROČILO: Jamas
Mam pa vprašanje za očetovski dopust, kdaj mora partner nest papirje v službo (za izplačila plač) pa a rabi še dokazilo o mojem PDP?

To mene tudi zanima; sem že pozabila kako to gre (in zadnjič na csd sem seveda tudi pozabila vprašat). Če se pa prav spomnim mora delodajalca 1 mesec prej obvestit o očetovskem, potem pa naprej ureja stvari ob porodu. Pa ali mogoče katera ve če zdaj oče dobi še vedno tudi tistih par dni za porod (2 ali 3 mislim da je bilo)+očetovski ali so to za porod že tudi ukinili v tem času?

(odgovor članu Jamas)
Neposredna povezava do sporočila: 931
16.10.2015 16:15:52   
mied
Za 15 dni očetovskega dopusta (vikendi so tu vključeni, drugače pride 11 dni) prek CSD je fajn, če oče kak mesec prej okvirno pove, kdaj ima mama pdp, da vedo v firmi malo načrtovat njegovo odsotnost. Drugače pa nese papirje k delodajalcu takoj po rojstvu in jih mora oddat na CSD še preden (ali najkasneje na isti dan) ko nastopi dopust. Mu pa pripada pri firmi po skoraj vsaki kolektivni pogodbi še 2 dni izrednega dopusta - to je mišljeno, ko mamico odpelje v porodnišnico oz. je potem zraven.

Mi2 sva izbrala imena že pred leti na dopustu, ko nama je bilo hudo dolgcajt. To pomeni. Imeni sta kratki, slovenski, brez R, punčka na isto začetnico kot ati, fantek pa na začetnico po mami. Tako da sedaj že vsi mi domači odkar vemo za spol (od morfologije dalje), govorimo o punčki po imenu. Če je pa slučajno fantek bomo pa tudi hitro prešaltali...

Neposredna povezava do sporočila: 932
16.10.2015 17:02:43   
NeziPezi
Hoj!

Tako danes je za mano še en pregled. Nič posebnega se ni dogajalo, tko kot ponavadi, pritisk, tehtanje, poslušanje srčka, ki močno in hitro bije user posted image . Mal me je še pretipal da je glavica nadol obrnjena in rekel je da je še precej visoko tko da najbrš še ne bomo šli rodit kej kmal ampak tut to ni zlato pravilo user posted image . Še vedno smo v pripravljenosti, ampak men se tut še nč ne zdi da bi se kej dogajalo tko da po moje bom dočakala kr svoj rok al pa še kej dlje. Ctg-ja še nisem mela nobenega pa tut vaginalno še nisem bla pregledana tko da mene to pomoje čaka bl proti koncu preden me bodo začeli spremljati iz porodnišnice, če bo prišlo tako daleč.

Naima upam da se je za tebe uredilo tale izcedek pa da ni kaj hijšega, glede na to da smo že vse proti koncu, če pa te skrbi bi pa se jst šla kar prej pokazat že zato da si sama pomirjena, ampak če se počutiš v redu se bojo stvari zagotovo uredile. Držim pesti da bo vse ok, pa kaj javi kako je bilo.

Kar pa se tiče očetovskega dopusta mora on 30 dni pred rokom odnest v službo da mu delodajalec izpolni tisti obrazec, ki ga pač mora potem pa to po rojstvu otroka odnese na pristojni CSD. Tko so nam razložili ko sva to urejala prejšnji teden. Itak se vse nekak dogaja po porodu tko da kar lahko prej urediš je očetovstvo, če nisi poročen pa otroški dodatek in pa v mojem primeru starševski dodatgek ker ne bom mela porodniške. To je pa to tko so mene odslovili k sm misnla da bom kej uredila pa v bistvu nisem nč user posted image . Kar pa se tiče dodatnih dni za očete pa mislim da tega ni več...dobi očetovski dopust, ki je 15 dni in je plačan in to je to...lahko pa potem koristi še ostalih 75 dni, ki pa niso plačane za kar se more pa sam odločit. Dodatni dnevi dopusta se pa mislim obračunavajo takrat ko se dobi letni dopust in za vsakega otroka, ki ga imaš ti pripada še en dan. Usaj tko je blo ko smo še mi to ugotavljali.
Skratka bejbike bodite pridne do naslednjega tipkanja user posted image .
Pozdravčki.....NeziPezi

Neposredna povezava do sporočila: 933
16.10.2015 17:10:01   
Žabinčica
IZVIRNO SPOROČILO: mied
Za 15 dni očetovskega dopusta (vikendi so tu vključeni, drugače pride 11 dni) prek CSD je fajn, če oče kak mesec prej okvirno pove, kdaj ima mama pdp, da vedo v firmi malo načrtovat njegovo odsotnost. Drugače pa nese papirje k delodajalcu takoj po rojstvu in jih mora oddat na CSD še preden (ali najkasneje na isti dan) ko nastopi dopust. Mu pa pripada pri firmi po skoraj vsaki kolektivni pogodbi še 2 dni izrednega dopusta - to je mišljeno, ko mamico odpelje v porodnišnico oz. je potem zraven.

Hvala. To sem mislila ja; torej še velja...

(odgovor članu mied)
Neposredna povezava do sporočila: 934
16.10.2015 17:18:49   
Žabinčica
IZVIRNO SPOROČILO: NeziPezi
Kar pa se tiče očetovskega dopusta mora on 30 dni pred rokom odnest v službo da mu delodajalec izpolni tisti obrazec, ki ga pač mora potem pa to po rojstvu otroka odnese na pristojni CSD. Tko so nam razložili ko sva to urejala prejšnji teden. Itak se vse nekak dogaja po porodu tko da kar lahko prej urediš je očetovstvo, če nisi poročen pa otroški dodatek in pa v mojem primeru starševski dodatgek ker ne bom mela porodniške. To je pa to tko so mene odslovili k sm misnla da bom kej uredila pa v bistvu nisem nč user posted image .

Kako ste pa to urejali...to se ureja tudi po rojstvu otroka.
Ja, včasih si lahko tisti "paket", ki je danes v bistvu denarna pomoč urejal prej in ga tudi prej dobil-torej pred rojstvom...Zdaj sicer lahko daš vlogo prej, samo dobiš denar (če ne presegaš cenzus-kar ga tisti, ki imajo ot.dodatek ne) šele po rojstvu. Tudi rabiš EMŠO od novorojenčka.

Pa občina še je potem po rojstvu...

No; jaz sem dala prejšnji teden vlogo za porodniško, ki bi jo naj nastopila 1.11.; samo moram rečt da so bili včasih pri nas na CSD veliko bolj ustrežljivi, si dobil vse info; zdaj pa moreš vse iz njih vlečt, pa še povedo ti ne vse...bojda niso dolžni...user posted image (pri nas je to veljalo ravno za gospo, ki dela s to den.pomočjo ob rojstvu in dodatki za velike družine-sem 2x k njej hodila; tista za porodniško je še bila vredu...).

(odgovor članu NeziPezi)
Neposredna povezava do sporočila: 935
16.10.2015 18:06:10   
brina_s
Živjo punce.... vidim da gre debata o drugih stvareh pa vseeno....vas kar malo rabim.
Sploh nevem zakaj ampak me kar nekaj skrbi.
A se vam tudi tole dogaja:

včeraj zvečer sem se ulegla in mi je ene 3 minutke trebuh zelooo valovil, neverjetno se je premikal, nakar sem ugotovila, da se je bitje v meni totalno obrnilo- prej je imelo hrbet čez celo levo stran, po tem pa čez celo desno stran.... tako na hitro se to obrne, je to normalno?

ok, vse ok, sprejmem. zdajle pa spet..... valovi mi že pol ure in obrača položaje z nadzvočno hitrostjo. trenutno sploh ne znam več definirati, kako je obrnjen, ampak mislim da ima zdaj pa nogice na dol, ker me dol ful brca.... a je to vse normalno?

saj načeloma ne paničarim, samo neki me stiska en čuden občutek pa nevem zakaj :D
rečte, da se še kateri to dogaja...to je totalno noro! a ma katera kaj izkušenj oziroma katero pozna?

hvala -user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 936
16.10.2015 18:12:59   
NeziPezi
Žabinčica v bistvu sva z mojim misnla da lahko urediš use pred rojstvom ampak mi je gospa na Csd precej naveličano odgovorila da lahko napišem vlogo pa jo oddam ampak itak potem dobiš vse po rojstvo otroka, se pravi enkratna denarna pomoč namest paketa pa pol bom dobivala starševski dodatek pa seveda otroška dodatka k ga bodo preračunali pa še enkratno občinsko pomoč, tko da ja vse se bo dogajalo po porodu, zdej pa lahko sam paperje oddam in to je to. Tko sm misnla če sm bolj nerazumljivo napisala user posted image .
Nekak urejaš vse več al mn po porodu kokr je blo meni razloženo.

Neposredna povezava do sporočila: 937
16.10.2015 18:17:37   
mied
CSD-ji so postali žal en velik tipičen del javne uprave: birokratski in brez čuta za ljudi... user posted image

Moj mož ima že pripravljeno mapo, ki jo bo po rojstvu samo še potrebno malo dopolniti s podatki o otroku in odnesti na prave institucije:
- poklicati mora patronažno sestro, da nas pride kmalu po prihodu domov pogledat in ona potem še ene papirje, ki jih dobimo v porodnišnici odnese zraven v zdr. dom
- vloga za očetovski dopust (delodajalec mu mora še vpisati plače in datume koriščenja dopusta) + vloga za otroški dodatek = s temi papirji bo šel na CSD
- z eno vlogo bo šel na občino (da se dobi potem "nagrada" občine ob rojstvu otroka)
- na ZZZS pa prijavit otroka, da bo imel urejeno zdr. zavarovanje in zdr. kartico

Tisti obrazec za pomoč ob rojstvu otroka sem pa jaz že izpolnila pri papirjih za mojo porodniško, imam pa občutek, da bova presegla cenzus... Rojstni list in davčno številko pa tako dobimo po pošti.

Neposredna povezava do sporočila: 938
16.10.2015 18:39:15   
Žabinčica
CSD-ji so postali žal en velik tipičen del javne uprave: birokratski in brez čuta za ljudi... user posted image

Res je včasih so bili bolj pripravljeni pomagat in svetovat; saj konec koncev bi naj zato bili tam - da pomagajo user posted image ...

Sploh jaz sem res imela nekaj vprašanj, ker se je od rojstva ta druge nekaj stvari spremenilo (npr.prej so to den.pomoč dobili vsi), njej pa so bila moja vprašanja odveč user posted image . Saj to je del njene službe...ne vem če delaš v gospodarstvu ti odnos, ki ga določeni imajo res ni najbolj jasen. Nikjer danes ni ravno lahko...ne samo njim...v gospodarstvu pa je tempo konkretno drug...ampak to so potem že druge stvari...

Moj mož ima že pripravljeno mapo, ki jo bo po rojstvu samo še potrebno malo dopolniti s podatki o otroku in odnesti na prave institucije:
- poklicati mora patronažno sestro, da nas pride kmalu po prihodu domov pogledat in ona potem še ene papirje, ki jih dobimo v porodnišnici odnese zraven v zdr. dom
- vloga za očetovski dopust (delodajalec mu mora še vpisati plače in datume koriščenja dopusta) + vloga za otroški dodatek = s temi papirji bo šel na CSD
- z eno vlogo bo šel na občino (da se dobi potem "nagrada" občine ob rojstvu otroka)
- na ZZZS pa prijavit otroka, da bo imel urejeno zdr. zavarovanje in zdr. kartico

Super :); jaz si tudi pripravljam mapo; zaenkrat je noter obrazec za den. pomoč in za občino. Glede cenzusa-dohodek na osebo ne sme presegati 64% povprečne neto plače v slo; mislim da gre za znesek okr.600in nekaj EUR (okr.640 mislim da); kolikor vem ista meja velja za otroški dodatek in za dodatek za veliko družino; tako da si lahko tudi približno preračunaš, če glede na vajine prihodke padete noter ali ne.

Patronažno pri nas obvesti porodnišnica in jo ne rabimo sami klicat; na zdravstveno zavarovanje sem pa čisto pozabila user posted image .

Brina ne vem; po mojem je normalno to oz. spet odvisno od user posted image . Moji se (kot sem že pisala) obračajo veliko in do konca; včasih se to bolj intenzivno čuti, včasih manj. Tako da jaz mislim da ni razloga za paniko. Spremljaj gibe tudi drugače, boš tudi videla kako bo danes in potem jutri; če te pa res skrbi, se pa tudi lahko greš pokazat...boljše to kot brezveze živcirat se.

(odgovor članu mied)
Neposredna povezava do sporočila: 939
16.10.2015 19:06:36   
brina_s
Oooo hvala za info. Pa to govoris za prejsnje nosecnosti? Zdaj se sprasujem ali bo tudi potem tak živc kot je zdej? Hihi...ker pol bo diiivje...

In uff hvala za vse info o papirologiji. V ponedeljek se spravim in preberem vse kar ste napisale ;)

Neposredna povezava do sporočila: 940
16.10.2015 19:16:37   
Žabinčica
IZVIRNO SPOROČILO: brina_s
Oooo hvala za info. Pa to govoris za prejsnje nosecnosti? Zdaj se sprasujem ali bo tudi potem tak živc kot je zdej? Hihi...ker pol bo diiivje...

Za obe prejšnji nosečnosti in za to ja. Zdaj v tej zadnji bomo sicer videli ali/koliko se bo obračala še. Ta druga pa se je npr.iz medenične lege obrnila v glavično 2 dni pred pdp in takrat sem konkretno čutila in videla kako se je trebuh raztegoval (obrnila se pa je npr. tudi med 36 in 38 tednom iz nog na rito-torej v medenično lego-sem ravno včeraj gledala materinsko njeno, ko so mi uz-je delali); tako da sem vedela da je v drugem položaju in dejansko potem čutiš da brca drugje. In ja moja dva sta še sedaj takšna. Sicer pridna, ampak zelooo polna energije; tako da pri nas so aktivnosti in šport obveza user posted image .

< Sporočilo je popravil Žabinčica -- 16.10.2015 19:18:27 >

(odgovor članu brina_s)
Neposredna povezava do sporočila: 941
16.10.2015 19:25:25   
mied
Sem delala v tem in vem kako je vse "ležerno" user posted image .
Sedaj sem v gospodarstvu in je neprimerljivo: tempo dela, skoz borba...
Z dohodki bi se še prišlo zraven. A štejejo še prihranke, avto, stanovanja... - država te kaznuje, ker si varčen?!

Ajd, lep petek in še lepši vikend! user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 942
16.10.2015 19:47:43   
Žabinčica
Z dohodki bi se še prišlo zraven. A štejejo še prihranke, avto, stanovanja... - država te kaznuje, ker si varčen?!

Nepremičnina se mislim šteje če imaš v lasti več kot eno, ali ne? Avto pa tudi od neke določene vrednosti naprej?

Je pa res ja; te kaznuje, pa še otroški dodatek ti šteje med prihodke user posted image (torej ti na neki strani da, na drugi pa spet vzame).
Da ne rečem da za s.p.-je ne upoštevajo bilančnih rezultatov/dobička; ampak znesek, ki so ga pač po nekem ključu sami določili in velja za vse s.p. user posted image . Pri čemer je logično, da eni zaslužijo veliko več, eni pa tudi veliko manj... Tako da user posted image , brezveze res. Pa o varčevalnih ukrepih in izplačilu porodniške tudi raje ne razmišljam (včasih je bilo izplačilo vseh 12mesecev 100%; zdaj seveda ne - ne glede na to da pa prispevke za to vse polne plačujemo in če sem prav ujela so ukrep ravno v tem času še podaljšali; čeprav je bilo rečeno da bo ob boljših rezultatih gosp. višina porodniške spet povrnjena na 100%).

Ampak za petek zvečer bi morale najt kakšno bolj prijetno temo user posted image

Tako da lep večer tudi od mene; otroka sta še malo v risankah, pa imam malo več časa, potem pa večerja in spanje...user posted image .

< Sporočilo je popravil Žabinčica -- 16.10.2015 19:48:32 >

(odgovor članu mied)
Neposredna povezava do sporočila: 943
18.10.2015 10:06:13   
Naima.
Uf, ste se razpisale user posted image

Meni se izcedek na srečo ni ponovil, v torek imam pregled in bomo vidli kaj bo ginekologinja rekla.
Žabinčica lahko bi bilo kakšno vnetje, čeprav veliko sladkega ne jem - se kar pazim zaradi povišanega sladkorja - sem namreč ena od tistih "srečnic", ki so jim odkrili nosečniško sladkorno.
brina_s tudi meni kakšen dan trebuh tako čudno valovi, samo ne znam določiti ali se cel obrača oz. kaj točno počneuser posted image .
Sem pa začela jemati magnezij v tabletah, ker so me ponoči zbujali ti lažni popadki - kakšno noč mi je trebuh tako otrdel in se stisnil, da sem na desni prav opazila obris otrokovega hrbtauser posted image Kar pomagajo te tablete- sedaj je že dve noči mir user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 944
19.10.2015 10:29:27   
NeziPezi
Hoj!

Evo še en vikend je za nami...pri nas kar pestro sem praznovala cdeli vikend pa je to kar malce naporno v takem stanju, ampak se je blo treba še malo podružit preden bo druženje zamenjalo dojenje in pa menjava pleničk user posted image . Upam da ste tudi ve izkoristile vsaj malo sončka ker danes je spet ta preklemani dež in jst sem ga že pošteno sita user posted image .
Naima, sem vesela da se je izcedek uredil in prenehal tko da držim pesti da se ne bo več ponovilo pa da ni bilo nič hujšega user posted image .
Danes me še čaka kontrola našega knedla če si je pozdravil ušeska potem pa upam da bo lahko šel v vrtec ker se mi že tko amili revež ker mu je že posšteno dolg čas doma ko je mamica edina družba celi dan user posted image .
Pri meni ni nič novega, tut občutkov nimam nič drugačnih da bi se kaj dogajalo edin tele krči v nogah so včasih kar malce tečni ampak vseeno vzamem kaksno magnezijevo šumečo tableto potem pa je malo boljše da zdržim skozi noč ker tut masaža nekako ne pomaga. Bodite pridne pa upam da se kaj kmalu tipkamo.
Pozdravčki....NeziPezi

(odgovor članu Naima.)
Neposredna povezava do sporočila: 945
19.10.2015 16:44:17   
mied
Haj!
Jaz sem imela danes pregled pri ginekologinji. Sem 37 teden. Samo na ultrazvoku je pogledala, če srček bije, če je postavljena na glavo in če je še dovolj tekočine. Nič ctg? nič vaginalno? Pa dala mi je spet datum čez 2 tedna, če do takrat še ne bom rodila...
Drugače se pa v redu počutim, zredila sem se 11kg, ampak začuda mi niti ni videt. Upam, da ste ve tudi ok?! Pobožajmo še trebuščke, dolgo jih ne bomo več imele. user posted image

(odgovor članu NeziPezi)
Neposredna povezava do sporočila: 946
20.10.2015 18:17:05   
Naima.
No, jaz sem danes s pregleda. Kot prejšnjič, so mi tudi danes naredili ctg, ki je pokazal 1 popadekuser posted image Ginekologinja mi je potem preverila še maternični vrat in ta na srečo ni nič odprt oz. zmehčan user posted image Mi je pa tudi zdr. sestra rekla, da se mi je trebuh že spustil in da verjetno ne bom zdržala do roka ... Sem pa povečala odmerek magnezija zaradi teh lažnih popadkov, sploh to noč so me naprestano zbujal ... priporočal so mi čim več počivanja, jaz pa samo upam, da mali še počaka vsaj do novembra ... jutri bom po mojem začela kar pakirat torbo za v porodnišnicouser posted image
A ima/je imela še katera probleme s temi lažnimi popadki?

(odgovor članu mied)
Neposredna povezava do sporočila: 947
20.10.2015 19:03:08   
mied
Ne, jaz nimam lažnih popadkov. Ene 2krat so se mi samo pojavili. Čudno, meni je pa ginekologinja "prepovedala" magnezij, ki sem ga jemala na 2 dni po 1 tableto zaradi krčev v mečih, ravno zaradi tega, ker naj bi zaviral prave popadke. Mi pa mrtvijo prsti desne roke. Na pregledu sem imela povišan pritisk (pod stresom sem bila) in sem jo komaj prepričala, da mi ni treba na opazovanje v bolnico. Brezveze, če vem, da mine...

(odgovor članu Naima.)
Neposredna povezava do sporočila: 948
20.10.2015 22:06:23   
NeziPezi
Dober večer!

Mied jst sm še en teden pa pol pred tabo pa tut še nism mela ctg-ja niti vaginalnega pregleda tko da mislim da je to odvisno od ginekologa kdaj to začne delat ozeroma kokr se jst spomnem iz prve nosečnosti sm mela pri svojem ginekologu samo en ctg potem pa se je vse dogajalo v porodnišnici, tko da pričakujem da bo sedaj isto. Ko bo čas za to ti bojo zihr naredil še ta pregled. Ne skrbet user posted image .
Naima čestitke za uspešen pregled in pa da je vse ok pa da se bo bebica še do konca poredila toliko kolikor se more preden priveka na svet, pa seveda da so stvari na svojem mestu kjer pač morajo biti user posted image .
Kar pa se tiče otrdevanja trebuha, meni to se dogaja že dva meseca. Zdej se mi zdi da bolj ko grem proti koncu da bolj otrdeva. Zdej mi večkrat na dan ampak mene to nekako ne moti, priznam pa da včasih ko me zelo grabijo krči ponoči v nogah vzamem magnezijevo tableto kljub temu da mi je tudi moj ginekolog odsvetoval. Ampak mene te krči v nogah tko bolijo da ne morm živet in kr vzamem pa mi trebuh še vseeno otrdeva tko da jst se tolažim da slej ko prej bo šel otroček ven, še noben ni ostal noter user posted image .
Upam da se ostale še kaj javite pa da še pred koncem poklepetamo.
Žabinčica, zdej mam pa res že pripravljen nahrbtnik za v porodnišnico ker nazadnje si me spraševala pa si ga še nisem pripravila tko da zdej pa sm sam še na čakanju veselega dogodka user posted image .
Božajte svoje bušije, ker jih kmalu ne bomo imele več user posted image .
Pozdravčki....NeziPezi

(odgovor članu mied)
Neposredna povezava do sporočila: 949
21.10.2015 17:16:03   
brina_s
Z ozrdevanjem se pa zdaj kr pogosto srecujem rekla bi da vsaj 2x na uro. Je kar zanimivo cutiti koliko se je maternica sposobna strditi v momentu :) in kako mene takrat lulat prime :)
Torbo mislim da mam pristimano, upam da mam not vecino kar rabim..ssem bj malo vzela :)

(odgovor članu NeziPezi)
Neposredna povezava do sporočila: 950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?