|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrke 2015
7.10.2015 16:00:35   
mied
Pozdravljene novembrske sotrpinke!

Jaz vas skoz berem, a se mi prej ni dalo včlanit. Sem imela vse na kupu: nakup in opremljanje stanovanja, zanositev, poroka in pa služba še do prejšnjega tedna. Stara sem 33, bo moj prvi user posted image , rok mam 11.11. in bo menda user posted image . Torej sem v 35 te. Cela nosečnost je bila brez težav. Razen občasna utrujenost, krči v nogah in zgaga. Koristim še zadnje dni dopusta, drug teden nastopim mater. dopust, imam pa že vse pripravljeno. Kmalu bo...

(odgovor članu Žabinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 901
7.10.2015 20:19:26   
Jamas
Pozdravljene,
js vas spremljam ampak tako hitro mine čas, da ne utegnem kaj napisat. Delam še dober teden potem pa koristim dopust in porodniško. Zanimivo mi je ker pravite, da je problem dobit epiduralno. Js mislim da imajo zdaj to že skoraj vse bolnice 24 ur na dan. Sama bi želela po naravni poti roditi, je pa fajn da vem, da če bo prehudo da lahko dobim nekaj za lajšanje bolečin.
Sem bila ta teden na pregledu (33 teden), vse je ok in super. Še pohvalila me je da imam železo super, pa sem vedno bila bol slabokrvna in prav nič posebnega ne skrbim za prehrano.

Mogoče bomo pa zdaj proti koncu res imele več časa za tipkanje. Sama imam kar precej vprašanj, ker je vse zame prvič. Predvsem ne bi rada imela polno cot in drugih neuporabnih stvari, tako da upam da nas ne preseneti, ker zaenkrat nimam skoraj nič. Posteljco bi morala dobiti nekje v začetku novebra, ampak take stvari se tudi rade zavlečejo :)

Bodite lepo, se še slišimo!

(odgovor članu mied)
Neposredna povezava do sporočila: 902
7.10.2015 21:05:38   
Žabinčica
O; sem še malo sem pokukala pa vidim da se je tema malo razživela user posted image . No lepo bi bilo če bi se pred koncem še malo podružile in razklepetale user posted image . Tako da dobrodošle punce.

IZVIRNO SPOROČILO: Jamas
Zanimivo mi je ker pravite, da je problem dobit epiduralno. Js mislim da imajo zdaj to že skoraj vse bolnice 24 ur na dan. Sama bi želela po naravni poti roditi, je pa fajn da vem, da če bo prehudo da lahko dobim nekaj za lajšanje bolečin.

Pri nas epiduralna preverjeno ni na voljo 24 ur (in milsim da nikoli ni bila, ali pa je to bilo za zelo kratek čas), pa porodnišnica ne sodi med manjše - UKC Maribor. (A je mogoče še katera tukaj s tega konca ?). Bistvo je menda pomankanje anesteziologov oz. sredstev-kakorkoli že obrneš, sicer pa saj tako vse vemo kako je s temi stvarmi dandanes. Verjetno najbolje da se vsaka pozanima tam kjer ima namen rodit, kako je oz. kakšne protibolečinska sredstva ima na voljo in kdaj (če ves čas ali ne).

Mene osebno je vedno bolj mikala ultiva; samo to pa res ne vem če se da sploh še dobit za lajšanje bolečin pri porodu. Bi jo vzela takoj. Se pa morem malo pozanimat. Saj zato sem mislila da bi šla mogoče vseeno še 1x v starševsko šolo; ampak evo oktober je že tu in jaz nisem šla...

Nič lahko noč vsem; pa upam da se ta zadnji mesec oz. dva še kaj več tipkamo user posted image ...

(odgovor članu Jamas)
Neposredna povezava do sporočila: 903
7.10.2015 22:09:48   
brina_s
No punce, a je katera že rodila? Hihihi :) Zdej so pljučka pri večini že razvita, a čmo kr it, a? Vidim da bi NeziPezi tut šla...hihihi .... sicer pa. a se še spomnite user posted image ? Zakon...zdej pa tukaj... noro življenje divja :D kaj šele tistim, ki že majo majhne žverce okrog sebe....

Nosilke so za otrokov razvoj fajn tiste, ki gledajo proti nam otročki in da so nogice v "M", torej ne da visijo ampak so kolena v višini njihovih bokov... Tolk ti loh pomagam, nisem pa se spuščala v to, katere so take :)

Huda zima, Žabinčica? Kar naj bo, jst sm terenca kupila hihihi, bom povsod šla z njem (itak....na koncupa bom ravno js še po treh mesecih notri tičala ob kaminčku na toplem, in ko bom hotla na sprehod bom samo malo balkonska vrata odprla...hihihi)..... nisem se javila, jst mam tok dela s kupovanjem poceni cunjic, se dilam po vseh možnih straneh z rabljeno robo in prav noro uživam.. user posted image

Mied živjo proti koncu, vso srečo, zdaj je čas da se umiriš in ustališ, privoščiš kakšno vročo čokolado s smetano in malo pomeditiraš, ker pol bo ("menda") divje user posted image

Žabničica, ultivo imam pa tudi jaz v mislih....pomojem tudi če pokličeš v porodnišnico lahko zveš,...ali ne? Nič hudega če ni bilo šole...

Skratka punce, ufff..... se mi zdi da bojo kle kmalu začele kapljati vesele novice in novice o nenormalno dobrih super izkušnjah glede poroda in super babic ki so nas čuvale in odličnih izkušenj.... user posted image do takrat pa srečno :)

Neposredna povezava do sporočila: 904
7.10.2015 22:29:04   
mied
A se samo meni zdi, a gin. šparajo pri pregledih?! Men samo na hitro naredi ultrazvok, češ če srček bije. Normalno da bije, sej drgač pa ne bi brcala?! Pa trebuh mi premeri. Me pa nikoli ne pogleda vaginalno in "pozabila" me je dat na test za sladkorno.
V šoli za starše sem dobila še največ koristnih nasvetov glede tega, kaj potrebujemo. Kupila sem res minimalno stvari.
Kinderpet, previjalno mizo, voziček, jajčko in košaro - vse rabljeno.
Potem 3 posteljnine, cotke številke 56 in 62 (vse po tri: bodi, pajacki, hlačke, majčke, žabice, nogavice, kapice, copatke), pa banjico, tetra plenice (30 kosov), pamperkse, pa eno dudo, flaško, glavnik za temence, termometer, slinčke, fiz. raztopino za popek oz. nos, masažno olje, razne vatke, suhe krpice, vlažilne robčke, hladilno kremo, zame pa še blazinice za dojenje, lanolin za bradavice, nastavke za bradavice, hlačke za enkratno uporabo, vložke...
Ne morem se odločit, če bi že sedaj kupila ročno črpalko za mleko?!
Glede poroda se mi pa zdi, da nekak bo že šlo. Imam že napotnico za rešilca, ki bo peljal v Celje, ker bo mož po vsej verjetnosti službeno odsoten. Ljudem okoli mene se zdi to nepredstavljivo, da ne bo nikogar od domačih zraven. Ne vem, no. Bom že nekak.

Neposredna povezava do sporočila: 905
8.10.2015 9:16:55   
Žabinčica
Dobro jutro, dober dan.

Sem vas malo prebrala-zelo vesela da je bilo kaj za prebrat user posted image , še malo pokomentiram, potem pa naprej,...

IZVIRNO SPOROČILO: brina_s
Huda zima, Žabinčica? Kar naj bo, jst sm terenca kupila hihihi, bom povsod šla z njem (itak....na koncupa bom ravno js še po treh mesecih notri tičala ob kaminčku na toplem, in ko bom hotla na sprehod bom samo malo balkonska vrata odprla...hihihi).....

Največji problem so prehodi za pešče, drugo niti ne toliko. Če zapade snega, pa je tam ponavadi očiščeno da komaj en človek gre mimo, je težko it z vozičkom, ki je kar širši in imaš na vsaki strani še en meterski kup snega. Potem pa skoraj nikamor ne prideš. Pločniki pa so sicer dokaj sčiščeni, uhojeni tam pa gre lažje.

Pa jaz sem rada zunaj; mi kar nekaj manjka če sem cel dan noter-sploh postanem čist brez energije. Pa ta mali tudi ful uživajo na svežem zraku, lepo spijo, tako da upam na čim več vozičkanja user posted image .

IZVIRNO SPOROČILO: mied
A se samo meni zdi, a gin. šparajo pri pregledih?! Men samo na hitro naredi ultrazvok, češ če srček bije. Normalno da bije, sej drgač pa ne bi brcala?! Pa trebuh mi premeri. Me pa nikoli ne pogleda vaginalno in "pozabila" me je dat na test za sladkorno.

Je kar različno tole s pregledi, odvisno od gin. Meni recimo uz skoraj ne dela. Posluša srčka s tisto napravo, naredi vag. pregled, da vidi če sem kaj odprata; zadnjič mi je meril trebuh in to je to. CTG pa menda začnejo delat tam v zadnjem mesecu (sem že malo pozabila kdaj).
Glede testa za sladkorno se pa jaz ne bi preveč sekirala na tvojem mestu - seveda če ni nobene druge težave, indikacije da te na test pošlje. Itak so par let nazaj znižali mejo (tj višino sladkorja) za nosečniško sladkorno in je posledično nosečnic z sladkorno kar naenkrat veliko več. Meni je v prejšnji nosečnosti enkrat gin. rekel da so s tem iz veliko zdravih nosečih žensk naredili "bolane"...(ok, seveda pa je pri nekaterih je treba to resno zdravit in spremljat).

Glede poroda se mi pa zdi, da nekak bo že šlo. Imam že napotnico za rešilca, ki bo peljal v Celje, ker bo mož po vsej verjetnosti službeno odsoten. Ljudem okoli mene se zdi to nepredstavljivo, da ne bo nikogar od domačih zraven. Ne vem, no. Bom že nekak.

Šlo bo sigurno. Čeprav je pa lažje če je kdo zraven; če nič drugega zato, ker tudi babica ni vedno ob tebi. In tako imaš nekoga ki je tam, te bodri+lahko gre po babico, zdravnika ali karkoli če je to potrebno. Že zato je mogoče fino. Saj pustijo zraven tudi koga drugega razen moža, če je želja (ne vem sorodnico, prijateljico, doulo, itd.).

Mene je npr. pri drugem porodu čisto na finišu, praktično med iztisom babica samo pustila. Pa ni bilo nobe druge, ki bi ta čas rojevala-vse porodne so bile prazne. Ok, saj drugače logično da ni ves čas tam, samo to mi je pa vseeno bilo malo user posted image . Saj ravno takrat bi naj bila prisotna. Potem je sicer itak prišla, ker brez nje ni šlo-so mi morali tudi trebuh stiskat da je šla mala ven (jaz nimam nekih pravih tiščalnikov), pa da je presredek pazila, ker ko je čula da me prvič niso rezali, se je posledično še ona trudila (drugače se glede na njej odnos sigurno ne bi). Sicer so tudi babice ful različne; ta meni osebno bila ni bila ravno ok, še bolj stara šola, bolj groba, itd. Prišla pa je ravno na koncu poroda, ker je bila izmena; pred tem so bile babice super. Pri prvem porodu pa tudi, sem imela na koncu poroda glavno babico in enega babičarja in lahko rečem samo kapo dol. Kaj pa vem, že zato bi bilo meni fajn da je kdo zraven....

Nič, to je to od mene...itak se vedno (preveč) razpišem user posted image ...

(odgovor članu brina_s)
Neposredna povezava do sporočila: 906
8.10.2015 10:17:00   
NeziPezi
Hoj!

Jeee vidim da se je tema malce oživela in meni je to prou ušeč da bomo poklepetale preden bomo polno zaposlene z našimi malčki user posted image . Najprej da pozdravim novo članico tega foruma mied dobrodošla med nami in ti kar vprašaj kar te zanima upam da skupaj potem najdemo odgovore na vprašanja. brina_s tebe smo tudi kar pogrešali ko se nisi nič javila, ampak vidim da si na polno zaposlena z pripravami tko da kar počasi da kaj ne pozabiš in vse se da še potem naknadno kupiti če bo česa premalo user posted image .
Kar se tiče gin. pregledov lahko rečem da moj ginekolog je tudi bolj šparoven če lahko tko rečem, ker meni ni naredil vaginalnega pregleda že od nuhalne naprej tko da ja, res je čist odvisn kje si pa koga imaš za ginekologa, ampak posluša pa srček vsakič pa tutu ultrazvok je delal za srček da se vidi če bije to je pa to. Itak pa so men povedal da če je nosečnost brez nekih zapeltov, pote ne komplicirajo, ker tko kot je Žabinčica napisala da je veliko več "bolanih" nosečk potem kot pa bi jih v resnici zares bilo. Sem človek, ki zelo malo komplicira in se mi včasih zdi boljše da kaj ne veš, kot pa da preveč veš. Ampak to je samo moje mnenje user posted image .
Mied sem na tvoji strani da boš zmogla sama. Tudi jst sem rodila v prvo sama, ker je moja lepša polovica preveč občutljiva da bi bila prisotna pri porodu, tko da ni bil zraven in sem bila sama pa ne morem rečt da imam slabo porodno izkušnjo pa še v Celju sem rodila. Sam ne se bat pa zaupat je treba ljudem, ki so za to usposobljeni da ti pomagajo. So pa mnenja žensk različna okoli tega in jst spoštujem vsakega. Sicer bom šla tudi v drugo rodit sama, ker če nekaj ne gre je brez veze da silim ker bo potem več dela z njim kot pa z mano user posted image .
Sem vesela da se bomo malo več tipkale tukaj zdej ko bo več časa ker sem že mislila da se bom na koncu dopisovala sama s sabo user posted image .
Skratka se še javim, ko bom lahko.
Pozdravček....NeziPezi

Neposredna povezava do sporočila: 907
8.10.2015 11:04:59   
mied
Pozdravljena NeziPezi!

Načeloma nimam kaj dost vprašanj, kljub prvi nosečnosti, ker nisem komplicirana. Bolj razmišljanja... Ko sem poslušala kolegice, so vse jamrale, kolk je hudo bit noseč in sploh porodi so menda grozni. Zdaj pa ne vem, a sem samo jaz tako srečna, a pač nisem tako občutljiva. Ker meni je že od zanositve v februarju fajn kot še nikoli v življenju... Zdaj ko sem doma in imam vse urejeno, pa sploh komaj čakam, da pride ven kar sva naredila... user posted image

(odgovor članu NeziPezi)
Neposredna povezava do sporočila: 908
8.10.2015 16:07:25   
NeziPezi
Mied jst sm čist na tvoji strani in se strinjam s tabo. Sej nč ne rečm, men je mogoče zdej tale druga nosečnost mejčken bl izziv zarad tega ker mam malega otroka doma pa sem veliko večino sama z njim pa je na momente fizično vse skupej težje prenašat, ampak jst rečm če bi blo tko hudo da se ne bi dalo zdržat, se ne bi zavestno odločila še za enega otročka. Jst pravm da je use v glavi in pa odvisno je kako vse skupaj jemlješ. Nosečnost za mene ni bolezen, verjamem pa da kakšne punce so zelo boge ko jim je slabo al pa ko jih kaj matra tko da verjamem da ti takrat ni najlepše, sam sej koneckoncev zadeva mine. Jst mislim da smo tukej vse borke in pa da ženske marsikej lahko vzdržimo user posted image .
Evo dans sm še vso posteljnino preprala, pojstlco smo tut že sestavili tko da nekak je pa zdej res vse že pripravljeno in pa samo še čakamo. Se mi zdi da je to najtežji del za mene, vsaj psihično, ker so ljudje okoliu tebe potem bolj neučakani kot pa ti sam, ampak ja bo treba še mal počakat da se dojenčica odloči kdaj pride med nas user posted image . Tut očetovstvo sva šla danes zrihtat tko da tut to mamo urejeno.
Punce bodite pridne pa še kaj tipkajte da vas bomo lahko brali user posted image .
Pozdravček....NeziPezi

(odgovor članu mied)
Neposredna povezava do sporočila: 909
8.10.2015 20:47:10   
Naima.
Super, da nas je zmeraj več, pa da se je tema razživela.user posted image

Hvala vsem za nasvete glede nosilk - bom najprej nekje probala, preden kupim, da vidim če mi bo mali sploh želel v tem ležati.
Moja ginekologinja mi vedno naredi UZ - pač premeri obseg glavice, pa stegnenico, pogleda ostale organe ... možgane, srce. Aja, pa sedaj bom imela vsakič ctg - prvič sem ga imela prejšnji teden - zdaj sem 33 teden.
Tudi mene zaenkrat poroda ni strah, niti bolečine ... sem kar pozitivna glede vsega. Sem pa prebrala super knjigo - Modrost rojevanja - priporočam vsaki.

Aja, to sem želela vprašat ... na materinski so nam rekli, da če ti doma odteče plodovnica, da moramo nujno poklicat rešilca in da te potem oni peljejo v bolnico (tudi če ne pride takoj, lahko šele čez par ur). Pač doma počakaš in se nujno uležeš. A je to 100%? Meni se zdi tako neumno, da hodim z rešilcem v bolnico, sej če ti odteče voda to ni neka nujna urgencauser posted image

A še kateri večkrat na dan otrdeva trebuh? Meni predvsem zvečer oz. če sem veliko na nogah ....

(odgovor članu NeziPezi)
Neposredna povezava do sporočila: 910
8.10.2015 22:34:00   
Žabinčica
Dober večer.

Da se vam zdaj še malo oglasim, jutri me namreč čaka kar nekaj tekanje naokrog. Danes sem sicer veliko naredila-predvsem doma; oprala goro perila; pa počistila stanovanje, posesala, pobrisala; jutri pa me čaka birokracije in upam da mi uspe vse uredit.

Stvari za dojenčka mi pa še malo stojijo...ampak ok, glede na to da sem med zadnjimi na vrsti, še lahko malo počakajo user posted image .

Doživljanje nosečnosti, kaj pa vem ženske smo različne, dojemanje je različno in tudi situacije konec koncev so drugačne. Ene imajo resnične težave in so veliko po bolnicah, enim paše malo tožit se, tako iz navade ali pa ker imajo potem več pomoči, ene pa so celo nosečnost boljše volje kot ponavadi... Po mojem če ni nekih resnih težav je treba vse čim bolj na lahko jemat, uživat kolikor se da in ponotranjit neka nova spoznanja, ki jih to edinstveno obdobje lahko da.

IZVIRNO SPOROČILO: Naima.
Tudi mene zaenkrat poroda ni strah, niti bolečine ... sem kar pozitivna glede vsega. Sem pa prebrala super knjigo - Modrost rojevanja - priporočam vsaki.

Ja res dobra knjiga; jo tudi jaz priporočam. Sem si jo nabavila v prvi nosečnosti. Mogoče bi jo pa morala tudi same še enkrat prebrat user posted image .

Aja, to sem želela vprašat ... na materinski so nam rekli, da če ti doma odteče plodovnica, da moramo nujno poklicat rešilca in da te potem oni peljejo v bolnico (tudi če ne pride takoj, lahko šele čez par ur). Pač doma počakaš in se nujno uležeš. A je to 100%? Meni se zdi tako neumno, da hodim z rešilcem v bolnico, sej če ti odteče voda to ni neka nujna urgencauser posted image

Če se prav spomnim iz prve materinske šole, gre tu bolj zato, da če ti voda odeteče obstaja možnost da bi popkovina začela ven lezt in je to potem lahko problematično; torej vse skupaj je menda lahko bolj nevarno za user posted image kot tebe. Sicer če si kje blizu porodnišnice doma po mojem ni neke panike da ne bi mogla it sama tja. Saj pravim, če me spomin ne vara je tako - no pa saj bo katera še kaj dodala, če kaj več ve o temuser posted image .

A še kateri večkrat na dan otrdeva trebuh? Meni predvsem zvečer oz. če sem veliko na nogah ....

Ne. Bi si pa po eni strani želela da bi mi,..., potem vsaj veš da se telo počasi pripravlja...

Sem že čisto user posted image se mi še pisat prav več ne da; tako da vam želim kar lahko noč, pa vas jutri še kaj preberem in napišem.

(odgovor članu Naima.)
Neposredna povezava do sporočila: 911
9.10.2015 8:55:56   
NeziPezi
Dobro jutro!

Mislm pr ns je že napol dober dan ampak nč hudga user posted image . Mi je ušeč da smo se začele pogovarjat in kot je meni sedaj razložila patronažna ko me je obiskala pred porodom, da je tole odtekanje vode bolj "pomembno" za drugorodke, ker nej bi porod potekal hitreje in je več verjetnosti da se stvari hitrej potem nardijo. Men je v prvo odtekla voda pa sm rodila šele cez šest ur pa pol. Ampak tuki poudarjam da to sm bla jst pri vsaki je pa lahko drugače, ampak tako kot je Žabinčica napisala, Naima pomoje lahko počakaš na partnerja da te pride iskat če nisi fulll daleč od porodnišnice. Kar se pa tiče otrdevanja trebuha, pa meni to že od polovice nosečnosti, zdej na konc pa sploh preko celega dneva. Sm na zadnjem pregledu tut rekla ginekologu, ker se mi zdi da mi v drugi nosečnosti še bolj otrdeva kot v prvi in je reku da je to dobr na konc da otrdeva, ker se telo pripravlja na porod, tko da ja tut jst sm ena izmed unih. Drgač pa tut men pri večjih naporih bolj in pa tudi zvečer, tko da to naj bi bilo normalno, še celo vzpodbudno user posted image . Danes je mojih polnih 38. tednov, tko da še mal pa bom tm tm. Bodite pridne pa si še kaj tipkamo.
Pozdravčki....NeziPezi

Neposredna povezava do sporočila: 912
9.10.2015 11:11:50   
Marčevka2010

Nam so pred 5 leti rekli, da če ne pride reševalec do časa, se peljat v avtu, ampak mora biti sedež poležen. Kje boš čakala? Meni je hujše čakanje na rešilca, kot, da ležim med prevozom z avtom.

(odgovor članu Naima.)
Neposredna povezava do sporočila: 913
10.10.2015 15:21:25   
Žabinčica
Hej, kako ste v tem jesenskem vikendu? Pri nas res čisto jesensko vreme, temno, hladno. Kljub temu je en sprehod zelo pasal otorka sta se zabavala, sploh z odpadlim listjem, nama pa je tudi svež zrak zelo zelo ustrezal.

Drugače sem pa bila danes kar malo user posted image , sem si poskušala obut svoje jesenske čevlje, pa potem še neke škornje in nič mi ni gre na noge. A vam tudi noge tako zatekajo? Meni v prejšnjih nosečnostih niso..res obupno... Očitno si bom morala nekaj nabavit, ker ne vem v čem bom sicer ta zadnja 2 meseca ko bo mrzlo okrog hodila user posted image . Kaj ve obuvate oz. imate kakšen predlog? Meni so do zdaj bile vredu balerinke, ko je deževalo pa dežni škornji; zdaj pa bo počasi za to premrzlo...

Joj, NeziPezi, vi pa vidim da ste že donošeni user posted image . Potem se pa res lahko zdaj zdaj že začne. Torbo imaš že pripravljeno?

Kako ste drugače ostale in vaši user posted image ? So že kaj umirili?

Punce, uživajte/uživajmo te zadnje tedne; pa ne pozabite javit ko bo tako daleč in se vam user posted image pridružijo user posted image .

(odgovor članu NeziPezi)
Neposredna povezava do sporočila: 914
10.10.2015 19:48:09   
Naima.
Če se maternica na tak način pripravlja na porod, potem pa karuser posted image . Samo, da se mi prezgodaj ne začne, sem namreč šele 33. teden ...

V primeru, da mi res odteče voda bom po mojem res poklicala partnerja, da me pelje ... če bom čakala na rešilca, bom samo panična user posted image imaš prav Marčevka , bom pa sedež polegla in bo ...

Tudi pri nas se je začelo jesensko vreme, kar meni super odgovarja - mi je na sploh eden najlepših letnih časov ... sploh, ko veter piha mi je fajnuser posted image
Žabinčica meni noge nič ne zatekajo, nosim pa še vedno balerinke, ponavadi kar brez najlonk - meni je v noge zmeraj pretoplo, tako da po mojem jesenskih čevljev vsaj še mesec dni ne bom obula ... razen, če nas preseneti kakšen zgodnji sneguser posted image

A vaši vsak dan isto brcajo? Meni včasih brca kot nor, potem kakšen dan pa zelo malouser posted image Saj mi je že ginekologinja rekla, da je to normalno, ampak vedno potem skrbim ... ah, že komaj čakam, da dočakam tole moje deteuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 915
10.10.2015 21:14:15   
mied
Na živce mi gre to vreme, nič sončka...
Moja tud en dan ful brca, drug dan pa komaj kaj. Je pa že dolgo obrnjena z glavo navzdol in tako bo tudi ostala, ker sedaj ima pa že premalo prostora za obračanje.
Okrog hodim še kar v balerinkah in nogavicah-najlonkah, pa odprto jakno (ne morem je zapret), itak mi je pa skoz (pre)toplo.

(odgovor članu Naima.)
Neposredna povezava do sporočila: 916
11.10.2015 6:12:39   
Žabinčica
Dobro jutro; jaz sem že nekje 2-3 ure pokonci...user posted image user posted image ... v zadnje čase malo slabše spim oz. se zbujam...

Jesen je sicer tudi moj čas in jo obožujem; sem pa sama tudi jesenski/novembrski "otrok"- imama nekje 2 tedna pred pdp roj.dan user posted image , verjetno mi je tudi zato ta čas tako lep.

Gibi otroka, obračanje; naša se tudi giba kak dan bolj; kak dan manj-čisto odvisno. Ampak je itak že celo nosečnost takšna; npr. 3 dni nazaj je bila par dni čist v gibanju, skoz; zdaj pa je dva dni bolj umirjena (sploh predvčerajšnjem), jo sicer čutim samo ni tako intenzivna user posted image . To je čisto normalno oz. ima itak vsak user posted image nek svoj ritem (eni so ves čas bolj umirjeni, eni bolj brcajo,...) in je po mojem glavno, da nekak ta ritem ohranjajo, da ni tu nekega bistvenega odstopanja.
Glede obračanja pa je tudi čisto odvisno, moji se obračajo do konca (in prvi in druga sta se, zdaj pa če prav razumem njene gibe je spet enako); npr. ta mala se je obrnila na glavo par dni pred porodom, pred tem je bila v medenični legi, na nogah-vse samo na glavi ne; so me ves čas spremljali na uz, ker pač v 35 tednu ni bila prav obrnjena in sem se v bistvu tudi že v porodnišnici za CR dogovorila. No, na zadnjem uz pri njih 2 dni pred pdp je bila potem na glavi, drugače bi me takrat sprejeli in potem delali cr. Sem pa vedela da se je obrnila, se čuti to oz. sem tudi njene gibe potem drugače čutila. Je pa res da večina jih ostane tako kot so potem proti koncu; moji pač radi izvajajo akrobacije user posted image .

Glede čevljev sem pa šla kar v acijo; sem šla potem zvečer gledat in sem si tudi ene nabavila (še nek popust so imeli), takšne gležnarje - na vezalke sicer; ampak ok so udobni in mehki pa noga vredu noter paše in se lahko še razrahljajo če bo potrebno; no čeprav upam da mi bolj zatekale noge ne bodo, ker so že zdaj takšni buhteljčki user posted image ... .

Lepo nedeljo želim; pri nas je zaenkrat dežek...

< Sporočilo je popravil Žabinčica -- 11.10.2015 6:14:45 >

(odgovor članu mied)
Neposredna povezava do sporočila: 917
12.10.2015 10:12:38   
Jamas
Žabinčica tudi jaz sem novembra rojena in mi je jesen tako lep letni čas, sploh to pisano odpadlo listje. Tako da bo november kar pester :)
Mi je pa danes ravno en sodelavec, tak starejši že, izračunal po neki ruski metodi da bo fantek. Baje naj bi nekot na vsake 4 leta dominirali ali moški ali ženski kromosoni. Mi je bilo kar zabavno, ker tega še nisem slišala.
Gibe čutim zelo intenzivno preko celega dneva, tako da se včasih kar težko osredotočim na delo. Mimogrede, še katera hodi v službo oz. kako dolgo ste vztrajale v službi? Jaz že odštevam dneve do zadnjega, da se lahko potem posvetim pranju in likanju. Moram pa dobiti še oblačilca, ker praktično nimam še nič :) tako da naj otrok še kar uživa v maternici.
Imam pa ta teden prvič CTG (34.teden) a ni že malo hitro?

Lepo bodite še naprej

Neposredna povezava do sporočila: 918
12.10.2015 10:28:42   
Jamas

V šoli za starše sem dobila še največ koristnih nasvetov glede tega, kaj potrebujemo. Kupila sem res minimalno stvari.
Kinderpet, previjalno mizo, voziček, jajčko in košaro - vse rabljeno.
Potem 3 posteljnine, cotke številke 56 in 62 (vse po tri: bodi, pajacki, hlačke, majčke, žabice, nogavice, kapice, copatke), pa banjico, tetra plenice (30 kosov), pamperkse, pa eno dudo, flaško, glavnik za temence, termometer, slinčke, fiz. raztopino za popek oz. nos, masažno olje, razne vatke, suhe krpice, vlažilne robčke, hladilno kremo, zame pa še blazinice za dojenje, lanolin za bradavice, nastavke za bradavice, hlačke za enkratno uporabo, vložke...
Ne morem se odločit, če bi že sedaj kupila ročno črpalko za mleko?!

Jaz sem mislila da v nosečnosti ni več vaginalnih pregledov, da sem jih za en cač rešena, pa mi ga naredi čisto vsakič pa tudi UZ mi dela precej pogosto imam že toliko slikic, sam na nobeni ni otrok v tako zelo lepo vidnem položaju.
Bom tudi jaz uporabila tvoj seznam, da ne nakupim preveč, ker nimam občutka koliko bi bilo primerno, pa tudi nimam od koga dobiti celih kupov oblačil. Bi pa rada en tak lep kompletek za iz bolnice, kje ste ve to kupile? Pa katero številko, 56?

(odgovor članu mied)
Neposredna povezava do sporočila: 919
12.10.2015 19:00:45   
mied
Komplet za iz porodnišnice sem kupila v Pikapolonici št. 56, iz pliša, majčka dolgi rokav in pajacek, je bilo 17 evrov. Kapico in copatke mi pa kvačka mamina kolegica.

Sej rečeš, da ne boš veliko kupoval, a jaz zdaj kamorkoli grem, še kakšno cotko kupim, tako da se potem nabere... user posted image

(odgovor članu Jamas)
Neposredna povezava do sporočila: 920
13.10.2015 8:39:54   
Žabinčica
Žabinčica tudi jaz sem novembra rojena in mi je jesen tako lep letni čas, sploh to pisano odpadlo listje. Tako da bo november kar pester :)

O, lepo user posted image , še ena novembrka, ki bo imela novembrčka user posted image . Kdaj imaš pa ti pdp?

Mi je pa danes ravno en sodelavec, tak starejši že, izračunal po neki ruski metodi da bo fantek. Baje naj bi nekot na vsake 4 leta dominirali ali moški ali ženski kromosoni. Mi je bilo kar zabavno, ker tega še nisem slišala.

Zanimivo res. Meni so takšne metode zabavne; če na kakšno naletim vedno tudi sama malo pogledam. Kaj pa napoved po uz, je tudi fantek?

Gibe čutim zelo intenzivno preko celega dneva, tako da se včasih kar težko osredotočim na delo. Mimogrede, še katera hodi v službo oz. kako dolgo ste vztrajale v službi? Jaz že odštevam dneve do zadnjega, da se lahko potem posvetim pranju in likanju. Moram pa dobiti še oblačilca, ker praktično nimam še nič :) tako da naj otrok še kar uživa v maternici.
Imam pa ta teden prvič CTG (34.teden) a ni že malo hitro?

Delo; občasno še delam-ampak v bistvu že en čas bolj ne kot ja, ker imam s.p. delo pač (razen povpraševanja) prilagajam zmožnostim.

Za ctg mislim da je tudi različno kot za vse ostale preglede, odvisno od gin.pač; jaz imam jutri pregled (tudi 34.t.) pa ctg-ja še ne bo, so mi rekli da je prehitro še. Mislim pa da bi morala imet še en uz - zaradi teže in lege; pa to tudi ne vem če jutri ali tudi potem kasneje.

Oblačilca, komplet za iz porodnišnice še nimam; verjetno da ne bom kupovala, ker imam od ta male še skoraj vsa oblačilca (in tudi zdaj naj bi čakali punčko); bom nekaj lepega od tega kar imam izbrala, definitivno št. 50/56. Prat še nisem začela. Z oblačilci je pa tudi tako, preveč jih res nima pomena imet, ker jih itak user posted image hitro prerastejo; če pa polivajo veliko, ali enim se pogosteje dogaja da jim pleničke ob strani pri kakšnem kakanju spustijo potem boljše imet malo rezeve pri oblačilih, ker se potem itak veliko pere.

Tetra plenice vidim da ene kupujete; zdaj sicer ne vem kakšna je praksa drugod po Sloveniji, ampak pri nas širokega povijanja ni več, če so kolki ok ko greš iz porodnišnice (pred odpustom naredijo uz). Tako da potem ni potrebno tako veliko tetra plenic; mogoče samo kakšno za podložit, malo obrisat ali umit, itd. Tako da mogoče se splače jih kupit manj, pa se potem po potrebi dokupijo, da vam ne stojijo brez veze.

Kje pa je naša NeziPezi; ona se je kar redno oglašala, je pa imela pdp med prvimi? Neziiiii a ti si že šla rodit?

(odgovor članu Jamas)
Neposredna povezava do sporočila: 921
13.10.2015 8:58:41   
mied
Ja, Žabinčica, upam da se vse izognemu širokemu povijanju, ker je menda to zdaj res zelo redko. Tetra plenic sem jaz novih kupila 10 kosov od Tosame. 20 sem jih dobila, sam so že bolj boge. Nove bom mela za podlagat, kupček podirat, kot vzglavnik v kinderpetu in vozičku, stare pa bolj za prah brisat... user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 922
13.10.2015 10:17:54   
NeziPezi
Evo mene!

Ne ne nisem še ta srečnica da bi šla rodit user posted image . Pri nas so vikendi bolj pestri ko je treba vedno kaj počenjat potem pa zmanjka časa da kaj napišem, pa še naš knedel je dobil vnetje ušes tko da sva sedaj doma potem je pa to sploh manj časa da se mami vsede pa kaj naredi v miru. Drugače sem pa še vedno kinderjajček in po moje še bom ker nimam nobenega občutka da se kaj dogaja v tej smeri tko da bomo videli kaj bojo rekli v petek na pregledu. Jst do sedaj še nisem mela ctg-ja tko da tutu uprašanje če mi ga bo tale moj ginekolog delal. Po moje me bo na koncu sam še v porodnišnco poslal naj me tam pregledujejo glede na to da sem že na koncu.
Torej gibi otročka so mogoče mal bolj počasni. Opažam da je vse skupaj odvisno od tega kolk sm jst v gibanju, se pravi če sm več potem tut tamala precej nori, če mi pa rata velik počivat se pa tutu ona čist umiri tko da je bl naštimana na gibanje.
Men se v tej drugi nosečnosti nč ne mudi tko da ne Žabinčica tut torbe si še nisem pripravila tko da kr nekak odlašam user posted image , ampak sem pa use oprala pa pripravila tko da s tem imam mer. Tetra plenice sm pa jst kupila samo za brisanje pa za podlaganje tako kot ste napisale, ker pri prvem otroku so mi rekla da itak tko narazn drži noge sam od sebe da ni treba na široko povijat. Ampak marsikej se hitr spremeni tko da kako je pa zdej pa ne vem, ampak načeloma mi ne bomo povijal če nam ne bo izrecno kaj naročeno.
Evo sm mela 10 min tko da sm se lahko pofočkala pa konec tedna se bom ziher še kej. Bodite pridne pa si tipkamo user posted image .
Pozdravčki....NeziPezi

(odgovor članu mied)
Neposredna povezava do sporočila: 923
14.10.2015 13:47:24   
Žabinčica
Hej; danes je meni en tak user posted image dan. Zdaj ravno prišla s prgleda in nahitro dala kuhat.

Nezi torej si še tukaj user posted image . Naj se tvoj knedel čim prej pozdravi, potem se pa še kaj javi kako si/ste.

Moj pregled tokrat malo bolj tako - no, železo je že bolj slabo, ampak nisem dobila še nobenega dodatka; pa pritisk sem imela visok, tako da si ga morem zdaj 3x dnevno spremljat in zapisovat. Sem ga pa že prej občasno doma spremljala in je doma vedno normalen, malo višji ampak v okviru. Na pregledu je vedno bolj visok...Pa malo preveč sem se zredila (čeprav zdravnica ni nič komentirala, samo sestra), tako da bom zgleda morala prenehat s sladkarijami (v zadnje čase sem jih res kar nekaj jedla,najbrž res preveč). Opaziti mi sicer niti ni,me je sam trebuh, ampak vseeno. Drugače ctg ni bilo, sem pa imela uz; user posted image je ok, mere čist tednom primerne; ocenjena teža je 2300g, plodovnice normalno-tako da tu vse kot mora bit user posted image . Ampak seveda (le kako bi bilo drugače) ni na glavi; ampak medenična vstava-torej na riti je bolj zanimivo biti user posted image . Zato čez 2 tedna ponovno uz; kontrola lege in če ostane enako, napotnica za rizično ambulanto da se dogovorimo kako naprej. Ponavlja se torej zgodba prejšnje nosečnosti... Sva se že danes z gin.malo pogovarjale kako in kaj; dejansko če se ne obrne ne mislim tako rojevat, ona je tudi mnenja da je prav tako. Predlagala mi je sicer neke vaje, ki jih lahko doma delam in rekla da če je prejšjič bilo tako, je tudi tokrat možnost da se še obrne v pravo lego. Ali pa da bi mogoče poskusili zunanji obrat; čeprav iskreno mi ni do tega-sicer to delajo itak samo v porodnišnici, tako da je to stvar dogovora z njimi. Če se obrne na glavo lepo; če ne pa bi res želela cr, ne pa da otroka v neko lego forsiram, ker so itak menda možnosti da se po zunanjem obratu ponovno obrne nazaj. Mi pa je bila danes ta gin.zelo vredu in ne bi imela nič proti če bi bila še kdaj pri njej. Naslednjič pa bo na pregledu menda celo moj gin, torej ga bom videla prvič v tej nosečnosti (je bil do prejšnega meseca na bolniški).

Je pa potrjena punčka user posted image , še slikico smo dobili. Tako, zdaj se bo treba še samo okrog imena zedinit user posted image .

Me pa je zdaj malo stisnilo...počasi smo res v finišu, bom tudi sama morala začet pripravljat stvari, sploh če bom zadnji mesec morala že po porodnišnici skakat...

No zdaj sem bila dolga, grem pokukat kako napreduje kosilo...

(odgovor članu NeziPezi)
Neposredna povezava do sporočila: 924
14.10.2015 20:13:14   
Anonimen
Živjo, nosečke!
Jaz bi vas povabila k ogledu spletne strani www.maliprstki.si
Ustvarjam lepe spomine po ugodni ceni. Verjamem, da si marsikatera želi lepe spomine na svojega novorojenčka.

Neposredna povezava do sporočila: 925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?