Žabinčica
|
Dobro jutro, dober dan. Sem vas malo prebrala-zelo vesela da je bilo kaj za prebrat , še malo pokomentiram, potem pa naprej,... IZVIRNO SPOROČILO: brina_s Huda zima, Žabinčica? Kar naj bo, jst sm terenca kupila hihihi, bom povsod šla z njem (itak....na koncupa bom ravno js še po treh mesecih notri tičala ob kaminčku na toplem, in ko bom hotla na sprehod bom samo malo balkonska vrata odprla...hihihi)..... Največji problem so prehodi za pešče, drugo niti ne toliko. Če zapade snega, pa je tam ponavadi očiščeno da komaj en človek gre mimo, je težko it z vozičkom, ki je kar širši in imaš na vsaki strani še en meterski kup snega. Potem pa skoraj nikamor ne prideš. Pločniki pa so sicer dokaj sčiščeni, uhojeni tam pa gre lažje. Pa jaz sem rada zunaj; mi kar nekaj manjka če sem cel dan noter-sploh postanem čist brez energije. Pa ta mali tudi ful uživajo na svežem zraku, lepo spijo, tako da upam na čim več vozičkanja . IZVIRNO SPOROČILO: mied A se samo meni zdi, a gin. šparajo pri pregledih?! Men samo na hitro naredi ultrazvok, češ če srček bije. Normalno da bije, sej drgač pa ne bi brcala?! Pa trebuh mi premeri. Me pa nikoli ne pogleda vaginalno in "pozabila" me je dat na test za sladkorno. Je kar različno tole s pregledi, odvisno od gin. Meni recimo uz skoraj ne dela. Posluša srčka s tisto napravo, naredi vag. pregled, da vidi če sem kaj odprata; zadnjič mi je meril trebuh in to je to. CTG pa menda začnejo delat tam v zadnjem mesecu (sem že malo pozabila kdaj). Glede testa za sladkorno se pa jaz ne bi preveč sekirala na tvojem mestu - seveda če ni nobene druge težave, indikacije da te na test pošlje. Itak so par let nazaj znižali mejo (tj višino sladkorja) za nosečniško sladkorno in je posledično nosečnic z sladkorno kar naenkrat veliko več. Meni je v prejšnji nosečnosti enkrat gin. rekel da so s tem iz veliko zdravih nosečih žensk naredili "bolane"...(ok, seveda pa je pri nekaterih je treba to resno zdravit in spremljat). IZVIRNO SPOROČILO: mied Glede poroda se mi pa zdi, da nekak bo že šlo. Imam že napotnico za rešilca, ki bo peljal v Celje, ker bo mož po vsej verjetnosti službeno odsoten. Ljudem okoli mene se zdi to nepredstavljivo, da ne bo nikogar od domačih zraven. Ne vem, no. Bom že nekak. Šlo bo sigurno. Čeprav je pa lažje če je kdo zraven; če nič drugega zato, ker tudi babica ni vedno ob tebi. In tako imaš nekoga ki je tam, te bodri+lahko gre po babico, zdravnika ali karkoli če je to potrebno. Že zato je mogoče fino. Saj pustijo zraven tudi koga drugega razen moža, če je želja (ne vem sorodnico, prijateljico, doulo, itd.). Mene je npr. pri drugem porodu čisto na finišu, praktično med iztisom babica samo pustila. Pa ni bilo nobe druge, ki bi ta čas rojevala-vse porodne so bile prazne. Ok, saj drugače logično da ni ves čas tam, samo to mi je pa vseeno bilo malo . Saj ravno takrat bi naj bila prisotna. Potem je sicer itak prišla, ker brez nje ni šlo-so mi morali tudi trebuh stiskat da je šla mala ven (jaz nimam nekih pravih tiščalnikov), pa da je presredek pazila, ker ko je čula da me prvič niso rezali, se je posledično še ona trudila (drugače se glede na njej odnos sigurno ne bi). Sicer so tudi babice ful različne; ta meni osebno bila ni bila ravno ok, še bolj stara šola, bolj groba, itd. Prišla pa je ravno na koncu poroda, ker je bila izmena; pred tem so bile babice super. Pri prvem porodu pa tudi, sem imela na koncu poroda glavno babico in enega babičarja in lahko rečem samo kapo dol. Kaj pa vem, že zato bi bilo meni fajn da je kdo zraven.... Nič, to je to od mene...itak se vedno (preveč) razpišem ...
|