Žabinčica
|
IZVIRNO SPOROČILO: brina_s Žabinčica ja, počasi sestavljamo stvari skupaj. Še vedno čakam na primerno komodo (t.j. primerna cena za velikost ki si jo želim) :) na bolhi....ali kje drugje,... pa kar nimam sreče, cunjic sem nekaj že nabrala na kup... Nabavila sem pa samo malo: - mazilo za ritko - mandljevo olje - blazinice za dojenje - vložke Dude nisem kupovala, ker je itak v paketku pikapolonice, flaški se bom poskusila zaenkrat izognit, tako da je sploh nisem kupila :) ja, csd... s porodniško ti neznam nič pomagat, lahko ti samo, kaj ti pripada od pomoči oz. kaj je na voljo, to mi je na csd lepo razložila....kako pa je z očetovskim dopustom katera ve? Imena sva za oba spola, kljub temu da veva da bo punčka izbrala takoj po morfologiji ko sva sedela na kavici :) upam da nas ne preseneti fantek ? :D Jaz se še iz prve nosečnosti spomnim da sem rabila alkohol za popek, pa fiziološko, pa kašno milo/gel za umivanje dojenčka, palčke za ušesa. Pa vatice in krpice, brisačke, previjalne podloge, vlažne robčke. Za mene še mazilo za bradavice, mrežaste hlačke (so veliko bolj prijazne kot navadne za po porodu) + to kar si ti napisala. Za mene sem imela še nastavke za dojenje; v prvo sem jih potrebovala mali se ni dojil brez; v drugo tudi kupila pa jih nisem rabila (zdaj pa ne vem ali jih naj preventivno pripravim). Flaško in male mlečne formule sem imela tudi ponavadi preventivno pripravljene, da ne bi bilo treba sredi noči skakat in kupovat; čeprav jih potem tudi nisem rabila. Obakrat je dojenje steklo, no v prvo sva se sicer sinom namučila, a je potem šlo; v drugo s hčero je šlo takoj, je zelo lepo jedla. Kakšnega pametnega nasveta razen da se doji čim pogosteje in po povpraševanju otroka, tudi iz obeh, nimam. Pa vztrajat je treba, včasih ne gre takoj. Saj pravi meni so tudi v prvo pomagali nastavki, je mali lažje vlekel, potem kasneje pa je šlo tudi brez. Napišem če se še kaj spomnim. Še kaj, potrebujemo sem kaj pozabila? Kakšen paket pa ima Pikapolonica? To bi jaz tudi imela... aja, pa bc vem da ima neke popuste če se včlaniš v klub za nosečnice. Je še kje kaj podobnega? Ja saj, na csd sem jaz tudi nekaj spraševala, samo je bila skopa z info. Kaj ti pripada pa od pomoči? Vem da dobiš še paket ob rojstvu (denar-to mi je dala napačen info da urejam po rojstvu; v bistvu ga lahko urejam že hkrati s porodniško-čeprav ne vem če še vsem pripada), vsaj takrat je bilo tako. Pa občina ponavadi kaj da ob rojstvu. Še kaj drugega? Za očetovskega mislim da se da vloga ob rojstvu, koristi lahko 2 tedna dopusta (skupaj ali pa po delih), drugo se v bistvu ne spomnim . Pa menda je dobil tudi ob porodu kak dan, ampak zdaj res več točno ne vem...zato me zanima če katera druga kaj več ve.
|