Žabinčica
|
Angel care nimam in ga pri nobenem nisem imela (pa sem paničar/sploh pri prvem bila ). Dobro zgodi se lahko res marsikaj...ampak večinoma se pa ne in je vse bp... Se pa res ponavadi na začetku po porodu po noči več zbujam/čisto nenamerno/ in potem tudi vedno pogledam; imam nočno lučko-to pa je tudi vse. Jamas kje bosta imela otročka? Pri vama v spalnici ali že v svoji sobi? Povšter za ležanje na boku, tudi nimam; na začetku lahko lepo podložiš s pleničko, dekico. Pa itak se eni začnejo hitro potem sami obračat. Edino kar imam od tega (pri prvem nisem imela, pri drugi pa in zdaj spet) je tisti povšter da leži vzdignjeno oz. ima vzdignjeno vzglavje. To se mi zdi kar ok; pa še to mislim da ni "nujno" in gre komot brez tega. Sin itak ni nič polival oz. mu nič ni šlo ven; mlajša pa nekaj malega. Jogi, ne vem kak je v Sparu, sem videla da ga imajo samo nisem pozornosti polagala (ker naš je še vedno super in bo zdaj tretjič v uporabi, kot večinoma vse ostalo-sicer se ne spomnim točno kje sem ga takrat kupila, je pa kombinacija latex-kokos). Mislim samo da je zaradi spanja fajn da je kvlaiteten (to pa tako ni povezano s tem kje ga kupiš); pa saj pravim, takšne stvari potem tudi uporabiš lahko za naprej, če želiš še . Nezi to pa je res verjetno čep . No, jaz upam, da sicer ne boš rabila čakat da ti sprožijo; pa zveni tudi kot da gre in se pripravlja vse zelo lepo samo. Ne vem sicer zakaj so drugi tako nestrpni, potem še samo tebe nestrpno delajo-kot da s tem kaj pomagajo , ampak bo že - ko bo pravi trenutek se bo že odločila prit. Zdaj pa da se javiš vsak dan, da vidimo če si še v enem kosu . Pri nas sicer če je vse normalno sprožajo 14 dni čez rok. Od roka naprej pa so kontrole v porodnišnici. Meni so pri prvem sprožili 4 dni preko, ker je bilo že manj plodovnice; drugič na dan roka (ker so dejansko narobe zmerili otroka, količino plodovnice, itd.). Pri meni se je posledično oba krat vleklo, še sploh pri prvem, ker pa se res še ni nič kaj prej pripravljalo. Čeprav pri tebi, glede na to da se že dogaja, bo sigurno šlo hitro tudi če boš šla na sprožitev . Pa še eno vprašanje - kako boste ve kopale ? Mislim a imate banice s stojali ali kako imaste to rešeno? Jaz imam eno banico, ki je bila vkombinirana v previjalno (se tudi potem ven vzame in se prostor uporablja kot zgornji predal), je pa res drobcena in samo za prvi mesec. Pa malo je tečno, ker potem moreš celo previjalno z banico prestavljat v kopalnico, itd (no pri prvem je bilo še ok, ker je bilo stanovanje manjše in je bilo zaradi veličine kopalnice kar ok). Imam pa tudi še eno večjo banico, samo nimam stojala...pa itak sem potem pri drugi hitro začela kopat kar v naši bani, na tistem "podložku" na katerega položiš otroka/ ne vem kako se mu prav reče; mi je bilo čisto vredu to; zdaj pa malo razmišljam kaj bi bilo najboljše/najbolj praktično, ali naj stojalo za začetek kupim ali kaj naj .
|