|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2016
3.8.2015 15:31:56   
Veverčka
Ja saj vem, je pa težko se ne obremenjevat user posted image ko čakaš kaj bo...
Ampak saj bom dočakala, jutri zjutraj bom že vse vedela.

(odgovor članu JM1981)
Neposredna povezava do sporočila: 176
4.8.2015 10:33:43   
MaliPolžek
Veverička.. srečno na pregledu.. čakamo dobre novičke user posted image

(odgovor članu Veverčka)
Neposredna povezava do sporočila: 177
4.8.2015 13:05:31   
EnaPetra
Pia ja, se mi zdi da mi ingverjev čaj precej pomaga... je vredno probat :)

Sem pa danes bila na pregledu :), stari smo 7 tednov in 2 dni, srček dela, PDP pa cca. 20.3.2016 :) Happy :)

(odgovor članu MaliPolžek)
Neposredna povezava do sporočila: 178
4.8.2015 14:28:16   
Pia*

IZVIRNO SPOROČILO: EnaPetra

Sem pa danes bila na pregledu :), stari smo 7 tednov in 2 dni, srček dela, PDP pa cca. 20.3.2016 :) Happy :)

EnaPetra ali lahko malo vpišeš kako izgleda prvi pregled?

(odgovor članu EnaPetra)
Neposredna povezava do sporočila: 179
4.8.2015 15:11:31   
EnaPetra
Težko rečem kako izgleda "prvi pregled", ker ta pregled ni bil pri moji ginekologinji. Pri moji sem dobila datum šele ko bom že skoraj v 10. tednu, pa nisem mogla čakat... predvsem zaradi slabe izkušnje iz prve - žal hitro končane - nosečnosti, sem bila zdaj prav "paranoična" a bo vse OK in se plodek razvija kot se mora... Zato sem šla samoplačniško v ZC Dravlje. Z ultrazvokom so preverili, če je nosečnost res v maternici, izmerili velikost ploda, zaznali srčni utrip, pogledali jajčnike in določili v katerem je bila ovulacija, naredli nekaj slikc in to je to... Fant je lahko šel zraven...

Pri izbranem ginekologu pa te menda poleg tega še stehtajo, zmerijo tlak in pa dobiš napotnico za v laboratorij, kamor greš enkrat od naslednjega pregleda na katerega izvid prineseš s sabo. Iz lastnih izkušenj pa bom lahko povedala čez 14 dni...

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 180
4.8.2015 15:19:48   
MaliPolžek
Točno tako, kot je napisala Petra.. ultrazvok je vaginalni.. čist lušten pregled :) no, razen tehtanja!

(odgovor članu EnaPetra)
Neposredna povezava do sporočila: 181
4.8.2015 18:21:15   
Veverčka
Evo doma po čiščenju user posted image user posted image user posted image ...na UZ ni bilo več utripa tako da se od vas poslavljam.

Srečno vsem naprej!

Neposredna povezava do sporočila: 182
5.8.2015 8:20:12   
JM1981
VEVERČKA, kaj naj ti rečem. Čimhitrejše okrevanje. Meni najslabše je bilo obdobje po posegu, ko si še poln hormonov, joške so še kar polne, ti pa veš da nisi več noseča. Želim ti, da ti to obdobje hitro mine in vem da te enkrat v prihodnosti čaka zdrava nosečnost. Ko bo pravi čas, takrat boš tudi ti na vrsti.
Srečno.

(odgovor članu Veverčka)
Neposredna povezava do sporočila: 183
5.8.2015 9:23:22   
Pia*

Veverčka si bila sedaj 2 dni v mojih mislih. user posted image Žal mi je!

Pošiljam ti en velik user posted image

(odgovor članu JM1981)
Neposredna povezava do sporočila: 184
5.8.2015 9:26:12   
MaliPolžek
oh Veverička... objem user posted image user posted image

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 185
5.8.2015 17:13:26   
happy85
Veverčka user posted image pogumno naprej!!

no meni slabosti še vedno nagajajo. Ne razumem ravno zakaj se jim reče jutranja, ko pa sem zjutraj ponavadi še kar ok, čez dan se pa potem vse skupaj slabša do večera.

Čez slab teden pa naslednji pregled, ga že komaj čakam. Kar nekaj nisem bila ob prvem prepričana, da je vse ok.

Še dobro, da je poletje in da imam dvoje elastične pajkice, da imam kaj za oblečt. Bo treba počasi iti iskati nosečniška oblačila. Se mi zdi to rundo, da se še hitreje širim kot prejšni dve rundi user posted image sanje, da bi bila v tretje lepa nosečka bojo očitno ostale samo sanje... No važno, da bo vse ok.

Neposredna povezava do sporočila: 186
6.8.2015 8:13:22   
paradise
Veverčka en velik user posted image

(odgovor članu happy85)
Neposredna povezava do sporočila: 187
6.8.2015 8:19:19   
Veverčka
Hvala!

Saj ne vem imam nove hlače nosečniške in dve majice, sem zadnjič naročila v bambini trgovini, ampak žal sem oprala ker sem mislila že nosit in vrnit ne morem. Če se odločim oddat vam javim če bi katera imela...

(odgovor članu paradise)
Neposredna povezava do sporočila: 188
6.8.2015 8:31:41   
MaliPolžek
Veverička... prišparaj jih za naslednjič user posted image

(odgovor članu Veverčka)
Neposredna povezava do sporočila: 189
6.8.2015 10:22:49   
aajda
Joj Veverička mi je zelooooo žal , da se je izteklo slabouser posted image , vendar bo pa pikica prišla malo kasneje in bo potem vse okuser posted image .

Drugače sem pa tudi jaz nova v vaši skupini. Prvi pregled sem imela 27.7 in je bilo vse ok, PDP imam 12.3. Sicer je to že moja tretja nosečnost, malo naju je sicer presenetilauser posted image , vendar se zdaj po prvem šoku že zelo veseliva novega članauser posted image . No kmalu se bosta z nama veselila tudi mojedva pikca jima še nisva povedala, ker bi drugače že vsi vedeli.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 190
6.8.2015 13:11:20   
teyc_
Pozdravljene,
danes po prvem pregledu se vam pa tudi jaz pridružujem. Na pregledu je bilo super, pikica velika 1,7cm. Sem v 8tednu, NS pa določena za 8.9. PDP je zaenkrat določil 11.3, bolj natančno po NS. Drugače pa počutje super, le občasne slabosti, če ne jem user posted image . Edino utrujenost je pa najslabši del, zvečer sem kot ožeta cunjauser posted image in pa seveda napihnjenost....

Pozdrav vsem user posted image in držim pesti, da slabosti čim prej minejo.

(odgovor članu Marcica)
Neposredna povezava do sporočila: 191
6.8.2015 16:10:40   
SmallBear
Vevercka drzi se user posted image user posted image

Punce mene zanima kaj jeste? Jaz sem ze cisto obupana ker ne morem nic jest. Teza mi se vedno pada prbl. 100 g na dan. Trenutno imam 57,5 kg, to pa nisem imela ze od srednje sole ...
Ze zajtrk mi dela tezave. Sladko ne pride v postev, torej marmelade in te zadeve odpadejo, ceprav sem prej to redno zajtrkovala. Nad salamami tudi ni nekega navdusenja. Sirni namazi se nekako a to ne gre vsak dan... Po pasteti bruham.
Pri kosilu je problem v pripravi. Ze vegeta mi grozno smrdi, a kako naj naredim kosilo brez zacimb. Mesa nisem jedla ze 14 dni. user posted image
Upam da imate kaksen pameten nasvet in da se tole res konca po 12. Tednu. Trenutno sem proti koncu devetega tedna.

Pozdravcek.

(odgovor članu teyc_)
Neposredna povezava do sporočila: 192
6.8.2015 18:41:04   
paradise
Jaz za zajtrk jem sirček za namazat al salamo al pa čokolino. Res pester jedilnikuser posted image Za kosilo mi pa meso sploh ne paše, najbolj gre v promet rižota al pa solata. Začimb si jaz nič ne dodajam, mi ne pašejo, je pa res, da že na splošno nisem ljubiteljica začimb.

(odgovor članu SmallBear)
Neposredna povezava do sporočila: 193
6.8.2015 20:48:22   
Arual
Hey. Še ena tukaj ki ima težave s hrano in pripravo le te. Jaz skoraj nič ne jem. Vse z bruham. Pa tudi slabo mi je ves čas. Do sedaj sem shujšala dobrih 5 kg. Danes sem bruhala že žolč ker druga nisem imela 😯. Upam da se to pomiri. Kuhanje je zdaj na bolj steanskrm tiru jaz ne morem gledati zelenhave in ne mesa. Bogi moj ko mora vse to prenasati. Glede krvavitve ki je bila prejšnji teden, se je umirila s pikico pa je vse ok. Smo pa že v 10 tednu če se ozrem po prvem ginekološkem pregledu ker ta zadnji je kazal 2 dni manj ampak se ne oziram samo da je vse ok.

Vsak poraz je nov izziv za zmago.

ZMAGA JE NAGRADA ZA TISTEGA,KI VSTRAJA TOLIKO CASA,DA PREMAGA BOLEČINO....

(odgovor članu JM1981)
Neposredna povezava do sporočila: 194
7.8.2015 14:00:12   
RIKEC
Arual - sem mislila na tebe, ko se nisi potem nič javila po tisti krvavitvi. In seveda pestkala. Samo da je vse OK. To bruhanje in slabosti bomo že nekako prenesli. Tudi sama bruham večkrat žolč, ogromno mi je slabo, nimam apetita - ampak šit ej, sem se vseeno zredila za eno kilo.

Sicer sem pa jaz mela danes pregled. Mali škratek je velik že cela 2 cm, srček mu lepo bije. user posted image Noseča sem 8t5d. Hormone jemljem še naprej do 12. tedna oz. Estimo še malo dalje. Naslednji pregled mam 2.9. Predtem pa bo verjetno še nuhalna. Se moram naročiti.

(odgovor članu Arual)
Neposredna povezava do sporočila: 195
7.8.2015 14:08:51   
MaliPolžek
.. joj punce, meni je pa slabost počasi izzvenela, tudi energije imam vsak dan več. Vsaj ne prespim celega popoldneva na kavču.. in me kr malo skrbi, ker se čisto predobro počutim user posted image nikoli prav. Kar se pa apetita tiče, se moram pa jaz bremzat, ker malo tu, malo tam, jst se pa kr redim user posted image

(odgovor članu RIKEC)
Neposredna povezava do sporočila: 196
7.8.2015 16:02:57   
Anonimen
Pozdravljene, punce.
Zaradi slabih izkušenj v preteklosti bom zaenkrat še anonimna. PDP naj bi bil 26. 3.
Imam pa eno vprašanje glede nosečniških znakov: sedaj sem noseca 7 t 3 d in dojke so manj napete kot prej in tudi manj bolijo. Kako je pri vas?

Kaj pa zgaga? Tiste, ki vas pece, vas vsak dan ali kakšen dan ne in pot spet?
Najlepša hvala za odgovor in lep dan user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 197
10.8.2015 7:43:45   
JM1981
Za mano je prvi pregled. kako zelo različno potekajo. Meni je najprej vzela bris, potem smo šle na ultrazvok( čez trebuh) in nato v laboratorij. Čez eno uro pa nazaj na svetovanje k medicinski sestri, kjer pregledata izvide, ti predstavi nuhalno, toksoplazmozo( če si negativen), pove nekaj o zdravju, materinski šoli.... potem te naroči na nuhalnop( če se odločiš) in pa na naslednji pregled. ta drugi del je verjetno zanimiv za prvorodke, meni je bil malo odveč.
Otroček je bil živahen, mere primerne za 9t2d. Nuhalno imam 1.9 ob 12 tednu ( na napotnico, ker bom dopolnila 35 let), naslednji redni pregled pa šele v 16 tednu, ki pa naj bi bil čisto kratek.

Glede slabosti po jemanju Elvitala... Jaz jemljem Prenatal, vendar mi je bilo slabo, če sem ga vzela čez dan. Sedaj ga vzamem zvečer, preden grem spat. in prej zaspim, kot mi pride slabo.

Tudi meni smrdi marsikaj, predvsem pa pralni praški, mehčalci in naparfumirane sodelavke. To mi res dvigne vse gor. Pa glava me rada boli, drugače se pa počasi popravlja in bo tudi to izvenelo.

(odgovor članu Veverčka)
Neposredna povezava do sporočila: 198
10.8.2015 7:46:57   
JM1981
Anonimna, meni so dojke v 9tednu, manj težke kot v 7. Je pa res, da sem se jih morda že navadila. Občutek je vsako nosečnost rahlo drugačen. Niso bile enako težke, občutljive.... Se mi zdi, da so pri 1. in 2. nosečnosti bile bolj občutljive, sedaj v 3. (in enkrat ko sem splavila) so pa večje, vendar jih lažje prenašam.

(odgovor članu JM1981)
Neposredna povezava do sporočila: 199
10.8.2015 17:53:01   
EnaPetra
Anonimna, tud moje počutje se vsak dan spreminja. En dan mi je slabo, da ni od mene res nič in tudi komaj kaj uspem pojest, en dan pa sem skoraj brez slabosti oz. jo imam samo kakšno uro zvečer. Pa tudi dojke me en dan bolijo bolj, drug dan manj... so pa nasplošno manj bolče sedaj kot pred 2 tednoma...

Punce, kako pa ste kaj glede aktivnosti - športa itd... Vse povsod piše: "v mejah normale je dovoljeno skoraj vse, če nosečnost ni rizična". Samo kako pa veš, če je nosečnost rizična oz. a ne to ugotovijo šele takrat, ko je že nekaj narobe? Kje postavit meje? Verjetno sprehod na Šmarno goro ne more škodit :).

(odgovor članu JM1981)
Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?