RIKEC
|
Veverčka - upam, da se bo vse izteklo ok. Ti pa podajam svojo izkušnjo splava. Bla bi naj noseča 7,,8 tednov, pa se ni videlo ploda. Sem pa tudi krvavela. So mi dali Dabroston za podporo nosečnosti in smo mesec dni upali, da se bo dobro izteklo. Vsak teden uz, plodeka pa od nikoder. No, potem so me naročili za splav. So mi dali neko tableto, ki bi jo naj vzela doma mislim, da dva dni pred splavom. Ker pa se je meni splav začel naravno z ful ful bolečinami (še preden sem vzela tisto tabletko), sem šla v bolnico, kjer sem potem dobila samo tabletke vaginalno v nožnico. Jaz se nisem v redu sčistila, ampak so me vseeno popoldan tako kot ostale punce, ki so prišle na splav, poslali domov. Zaradi močnih bolečin sem bla čez dve uri nazaj. Zdravnica, ki me je potem pregledala, me je vprašala, če že imam kaj otrok. Sem povedal da ne in da se zdravimo zaradi neplodnosti. Je rekla, da bi raje še enkrat poskusla s tabletkami kot pa s čiščenjem, da mi ohrani maternično steno nepoškodovano glede na to, da še nimam otrok. Sem še enkrat dobla tabletke, tokrat sem se sčistla dovolj, da so bolečine ponehale, preostanek se je itak potem izločal s krvavitvijo. Tudi jaz sem sicer mela čisto zmešane hormone po splavu, ampak ne bi mogla tega tolko pripisat tem tabletam, ki sem jih dobila ob splavu, ampak morda hormonom že pred tem in pa pač splavu samemu, ki je šok za telo. Prijateljica je namreč prav tako imela splav s tabletkami, pa ji ni zamešalo ciklusa. Tak da pač odvisno od posameznice. Naj pa povem, da so druge punce, ki so prišle na splav in so vzele tisto tabletko doma dva dni prej, odšle domov popoldan in splav dale čez brez večjih bolečine. Medtem ko čiščenje ful boli - so ga delali na živo. Govorim pa za Mariborsko bolnišnico - drugje ne vem, kako je, verjetno se pa prakse malo razlikujejo. Če bi jaz morala še enkrat na splav (srčno upam, da ne), bi še enkrat raje s tabletkami, četudi bi se mi ciklus za nekaj mesecev podrl, kot pa tvegala poškodbe maternice pri čiščenju. Pač moje mnenje.
|