|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2016
10.8.2015 18:10:53   
paradise
Glede aktivnosti naj bi bilo tako, da športaš oz delaš stvari, ki ti niso napor. Meni so v prvi nosečnosti zelo na začetku povedali, da imam rizično in sem zaradi vsega zdej v drugo takoj padla v rizično in ne smem nič. Najhuje mi ke ko ne smem jahat, ampak za pikico malo vse. Tako da če se počutiš ok, valda greš lahko na Šmarno. Jaz bi z veseljem šla, sam bi že na parkingu bruhala user posted image

(odgovor članu EnaPetra)
Neposredna povezava do sporočila: 201
11.8.2015 9:29:40   
Link
Hej, pa se vračamo z dopusta, je prav pasalo!
Veverčka, user posted image , user posted image , drži se, pa hitro spet user posted image na testu.

Vidim, da se ukvarjamo z istimi problemi user posted image . Meni je tudi naenkrat nehalo biti slabo in potem tisti panični občutek, kaj pa če nekaj ni vredu user posted image ! Slabost se sedaj vrača v občasnih obiskih, en dan ja, drugi dan ne. Hrano lahko jem vso, edino ribe mi smrdijo pa jih drugače obožujem! Prsi (ki so po naravi miniaturne user posted image ) so boleče na dotik, nevem kako povečane pa se mi ne zdijo, so definitivno manj napete kot so bile.

Naročila sem se na nuhalno in jo imam 21.8. pred tem pa še DHT. A je katera mogoče razmišljala o NIFT testu, določitvi plodove DNA iz materine venske krvi? Meni je ginekologinja naredila reklamo, če hočem biti 99% prepričana, da ne bo ene od trisomij (21, 18, 13). Cena je pa kar malo zasoljena, pa to bi še šlo, samo ne vem če se res splača. Mogoče, če bo na nuhalni slab rezultat.

Aja, a zna katera narediti seznamček, ker zdaj imamo pa večinoma prve preglede za seboj.

(odgovor članu paradise)
Neposredna povezava do sporočila: 202
11.8.2015 15:16:34   
niny85
Pozdravljene,

kar se aktivnosti tice delajte po svojem obcutku. Jaz sem med prvo nosecnostjo redno
tekla do cca.20 tedna, dokler sem se še dobro pocutila. Pa tudi v hribe sem hodila (Jost, Kriska).

Mene pa jutri caka prvi pregled :) in upam, da bo tudi tokrat vse vredu.

Moram pa poevdati, da je bila prva nosecnost, vsaj v prvih tednih precej lazja kot zdajsnja. Tudi meni je precej slabo, utrujenost me daje,...
po vrh vsega sem pa tako napihnjena, da tisti, ki me poznajo ze sumijo/vejo da sem noseca ;).

Pozdravcek vsem.

(odgovor članu Link)
Neposredna povezava do sporočila: 203
11.8.2015 17:32:44   
EnaPetra
Kar se tiče testa NIFTY, ga precej dobro poznam. Sem iz te stroke (genetika), pa tudi prijatlca ga je pred cca. pol leta naredila (in dobila OK rezultat) :).

Jaz ga v primeru, če bo nuhalna OK, ne mislim delat. Če pa bo pa nuhalna slaba, pa ga bom definitivno naredila in ne bi šla direkt na amniocintezo, - test je zelo zanesljiv in pa v primerjavi z amniocentezo popolnoma varen (samo kri se odvzame) ter hiter.

niny85, držim pesti za jutri :)

< Sporočilo je popravil EnaPetra -- 11.8.2015 17:34:04 >

(odgovor članu niny85)
Neposredna povezava do sporočila: 204
11.8.2015 18:22:11   
EnaPetra
Še nekaj... se strinjam glede seznama, da bi bilo fajn počasi narest :). se pa to najbolje da na FB skupini...

Ker še do zdaj ni bilo nobene FB skupine na temo Marčki 2016, sem se odločla, da jo kar jaz naredim... Je pa "seacret group" - kar pomeni, da je nihče ne more najti ali videti, kdo so člani in kaj se piše... Tako da, pišite mi na ZS (pošljite link na vaš FB profil) - pa vas moram najprej dodat med svoje prijatle, da vas lahko dodam v skupino :).

(odgovor članu EnaPetra)
Neposredna povezava do sporočila: 205
11.8.2015 20:41:28   
LimoniBaloni
Evo, včeraj opravili prvi pregled - vse ok, edino PDP je kasneje kot smo predvidevali, 27.3.. user posted image Nuhalna je komaj 21. sept, kar pomeni, da bom do takrat nervozna. user posted image
Že en teden me muči slabost, zjutraj, pop in večer, ni miru. Hrana mi ne diši, saj se komaj prisilim, da kaj spravim vase (če pa že, pa kislo obvezno!). Groza! Mi je G priporočil neke tabletke na osnovi ingverja. Zaenkrat ne kaže kaj boljše, ampak upam, da bo.

Zaenkrat veva sama s partnerjem in čakava, da povema doma, kar kolebama kdaj in kako (ne ravno sijoči odnosi itd) user posted image . Ne bi rada prehitro, a mislim, da že nekaj sumijo.

Se slišimo!

Lp

(odgovor članu EnaPetra)
Neposredna povezava do sporočila: 206
12.8.2015 7:50:40   
JM1981
ENAPETRA, jaz sem pred prvo nosečnosto hodila 3 x tedensko na aerobiko in sem imela noro kondicijo. V nosečnosti sem nadaljevala z aerobiko, ki sem si jo sama prilagodila in tako do 7 meseca, oz. dokler sem zmogla. Tudi tekla sem na smučeh( v 5 mesecu). Tako da odgovor na vprašanje je odvisen o tvojega fizičnega stanja pred zanositvijo. Če imaš rizično nosečnost, ti je ginekologinja povedala. Če ti ni, potem je nimaš. Delaj kar si delala prej, dokler te trebuh ne ovira in se zadihaš toliko da lahko še govoriš med aktivnostjo. Jaz se trenutno vozim s kolesom, grem na hitro ali nordijsko hojo( za 1 uro), ne tečem, ker nikoli nisem. Če pa redno tečeš, to počni še naprej. Plavaj, hodi na fitnes...vse kar si počela dosedaj. Če nisi počela ničesar, potem se sprehajaj in plavaj.

Odsvetuje se športe, kjer bi lahko dobila udarec v trebuh ali kjer je več možnosti padcev zaradi slabšega ravnotežja v nosečnosti( smučanje, rolanje.....)

(odgovor članu EnaPetra)
Neposredna povezava do sporočila: 207
12.8.2015 10:05:08   
Mamica s
Pozdravljene punce!
Naj vam še jaz zaupam mojo zgodbo kako sem izvedela za plusek...Z partnerjem sva delala na tem,ampak nisem si mislila da bo uspelo tako hitro user posted image .. No tako.. V juliju sem zbolela(bronhitis) pa me je moja osebna zdravnica poslala v bolnišnico ker sem se ji zdela slaba.. Tam vse preizkave,... Potem mi sestra reče da moram na rentgen pljuč in sem jo opozorila da delavca na user posted image in rekla da mi vzamejo kri še za beto hcg ...potem nestrpno čakanje na izvide... In končno me pokličejo noter in mi zdravnica veselo pove da sem noseča,da je beta 106 user posted image čez en teden sem spet dala kri beta hcg je bila 2040... Tako zdaj čakam prvi pregled ...Drage punce želim vam vsem srečnouser posted image ...

(odgovor članu valy25)
Neposredna povezava do sporočila: 208
12.8.2015 10:10:15   
rozi9
Pozdravljene
Še jaz bi se vam pridružila. Včeraj sem imela prvi pregled. Sem že kar 10 t, srček bije kot navit ...
Slabo mi je za znoret, ampak vidim, da nisem edina.
PDP imam 9.3. Takrat bom že 37. Gin. je omenila test NIFTY, ki pa ni poceni.

(odgovor članu JM1981)
Neposredna povezava do sporočila: 209
12.8.2015 17:21:42   
paradise
LimoniBaloni a ti tablete na osnovi ingverja kaj pomagajo?

Pismo jaz sem 10 tednov in človek bi pričakoval čedalje manj slabosti, ne pa čedalje več user posted image Upam, da res samo še dva tedna in da potem mine.

(odgovor članu rozi9)
Neposredna povezava do sporočila: 210
12.8.2015 17:35:55   
LimoniBaloni
Paradise, zdi se mi, da ne. Sploh ne vem več, kako se naj 'bojujem' s tem. Trudim se piti čim več vode, s čim pred nosečnostjo nisem nikoli imela težav (tudi do 2 L na dan), a sedaj ima ta voda nek kovinski okus. Bljek. Ko pojem nekaj sladkega (česar se skušam močno izogibat), pa je ok. Mogoče bom začela kakšne bombone lizat že počasi.

Me zanima samo, kako bo na morju drug teden.

(odgovor članu paradise)
Neposredna povezava do sporočila: 211
12.8.2015 17:38:24   
LimoniBaloni
Drugače pa se tem tabletkam reče Antimetil. So majhne, komot splakneš z vodo, stanejo prbl 9 EUR.
Tuhtam, da jih bom pojedla do konca.

Če bo tako še 4 tedne... ne vem, no.

< Sporočilo je popravil LimoniBaloni -- 12.8.2015 17:39:01 >

(odgovor članu LimoniBaloni)
Neposredna povezava do sporočila: 212
13.8.2015 13:59:34   
trezka
Evo se še jaz javljam iz prvega pregleda. :) Noseči smo 9 tednov in 5 dni. Jupi. Srček bije, slikico tudi že dobili, tud malo so me pikali - ker niso žile najdli - ampak se je dalo pretrpet. :) PDP 13.03.2016. Zdaj se pa še na nuhalno prijavim. Samo, da bo vse OK.
Slabosti še vedno trajajo - včasih čez cel dan, včasih so bolj popoldanske ampak upam, da bojo šle kaj nazaj (bi bil že cajt). :)

Nekega gibanja pa glih nimam - sem bolj lene sorte. Pa v prvi nosečnosti sem imela priporočeno bolj počivanje zaradi slabe prekrvavitve maternice (in zaradi tega jemanje aspirina) - pa se zdaj že tudi kr predčasno pazim. :) Zihr je zihr.

Uživajte punce v teh posebnih dneh. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 213
14.8.2015 9:56:56   
Anonimen
Živjo punce.
Tudi za mano prvi pregled. Sem bila prepričana da sem noseča že 10t, pa očitno nisem :-).
Ker še ni eno leto od kar sva dobila prvega sončka in še vedno dojim sem imela vmes samo eno menstruacijo in sem se seveda ravnala po njej. Jah, pa se ciskus seveda ni imel časa uredit, tako da sva z ginekologinjo samo ugibale od kdaj je ta novi srček :-).
Glede na velikost pravi da sem noseča nekje 7t, tako da sva dogovorili ponovni pregled že čez 10 dni da dorečeva še PDP glede na velikost. Jaz še vedno mislim da bo to konec marca zato ostajam z vami :-). Pa tudi če mi napove aprilčka ostanem v marčevkah ker sem tudi prvega rodila 2t prezgodaj, tako da sem zacementirana marčevka :-)
Drugače pa počutje odlično, nobenih slabosti, tudi energije na pretek.
Lepo se imejte in čuvajte svoje sončke in sebe!

(odgovor članu trezka)
  Neposredna povezava do sporočila: 214
14.8.2015 10:12:10   
PetrcaG
Zdravo,

Tudi jaz bi se vam rada pridružila.
DPD imam 8. 3., trenutno končujem 10 t in mi je že od 6 t skoz slabo in veliko bruham, energije sploh nimam in večino časa preležim. Imam tud migrene in glavobole, ker sem jih imela že prej. Pravijo, da nekje po 12 t preneha slabost, tako da komaj čakam da gresta še 2 tedna mim, da bom imela več energije in da mi ne slabo.
Pregled za nuhalno imam ćez 13 dni in komaj čakam :D

Lep dan vsem user posted image

(odgovor članu trezka)
Neposredna povezava do sporočila: 215
14.8.2015 12:49:08   
EnaPetra
Čestitke vsem novim :)

LimoniBaloni, tebi tabletke Antimetil kaj pomagajo? Jaz sem jih včeraj kupila, pa se mi zdi da žal nič kaj ne deljuje :/.

(odgovor članu PetrcaG)
Neposredna povezava do sporočila: 216
14.8.2015 13:04:02   
PetrcaG
Men te tabletke nič ne pomagajo :(

(odgovor članu EnaPetra)
Neposredna povezava do sporočila: 217
14.8.2015 20:45:40   
sl88
lep pozdrav punce :) sem nova na tem forumu pa bi vam zastavla eno vprasanje. sem noseca tocno 10 tednov in se je danes pojavil en problemcek, namrec do danes zjutraj so me prsa res ful bolela in danes popoldne se je ta bolecina cist prenehala. bi bilo to kaj narobe? sem klicala v dezurno ambulanto in odgovor sem dobila tak, da kaj sploh panicarim (skoraj v smehu).... je pa to moja prva nosecnost...
lp

(odgovor članu PetrcaG)
Neposredna povezava do sporočila: 218
15.8.2015 11:40:39   
SmallBear
Zdravo punce. Meni se je danes zgodila ena cudna zadeva. Zjutraj sem imela obcutek kot da se mi vrti, da mi"utripa"vidno polje. Sem mislila da mi je mogoce padel pritisk, sem spila kozarec vode in nekaj malega pozajtrkovala. Seveda sem potem morala to zbruhat. Ker se po bruhanju nisem dobro pocutila sem se malo vlegla. Po petih minutah pa mi je zacela mravljinciti leva roka in leva stran obraza. Kaj bi to lahko bilo? Se je kateri zgodilo kaj podobnega? Noseca sem 10 tednov in nekaj dni.
Lp

(odgovor članu sl88)
Neposredna povezava do sporočila: 219
15.8.2015 12:56:18   
LimoniBaloni
Tudi sama se ugotovila, da ne pomagajo. Boljše se počutim po kakšni limonadi ali čem drugem kislem. In zdaj prakticiram to. user posted image

(odgovor članu EnaPetra)
Neposredna povezava do sporočila: 220
15.8.2015 20:55:57   
EnaPetra
Sl88, pri meni je vsak dean malo drugače, en dan boleče dojke drug dan ne, en dan se počutim ful napihnjeno, drug dan manj, včasih mi je cel dan slavo včasih pa samo del dneva... Mislim da ne rabiš skrbet...

Smallbear... saj verjetno ni nič takega, vseeno pa mislim da bi blo fajn če vprašaš še za kako strakovno mnenje oz. greš do zdravnika. Včasih je boljše bit preveč previden kot premalo....

Neposredna povezava do sporočila: 221
17.8.2015 9:43:19   
lucika1
Pozdravljene punce!

Tudi jaz v marcu 2016 pričakujem otročička. Lahko se pohvalim, da razen zelo običajnih nosečniških simptomov rahle slabosti, malo večje stopnje utrujenosti, malo bolj mozoljaste kože in občutljivih prsi do danes skoraj nisem občutila, da sem noseča. Res slabo mi je bilo le dva dni in še to v 7. tednu. Upam, da mi tudi ne bo več.

Vesela sem, da bomo delile nosečniške izkušnje, saj sem tudi sama noseča prvič.

Lp

(odgovor članu EnaPetra)
Neposredna povezava do sporočila: 222
17.8.2015 11:03:44   
SmallBear
Hejla. Jaz sem bila v soboto sprejeta v bolnisnico zaradi preobilnega bruhanja. Skratka zdaj sem ze veliko bolje, danes sem bila odpuscena. Imam pa aceton v urinu in blago anemijo. So me malo porihtali, zdaj se morem pa se sama do konca, predvsem moram vec pit. Dobila sem infuzijo proti brihanju in slabosti tako da od sobote nisem vec bruhalauser posted image pa dva litra infuzije zaradi dehidracije.
Uglavnem borimo se. S plodom je pa vse vredu user posted image
Pase tale ohladitev user posted image pozdravcek

(odgovor članu lucika1)
Neposredna povezava do sporočila: 223
17.8.2015 23:39:44   
zoya80
Pozdravljene punce!

Pridružujem se vam tudi jaz. :) To je moja 2. nosečnost, rok imam 18.3. Še kar po malem ne morem verjeti, da sem rees noseča. :) Na veliko mi je slabo, spet. user posted image Sem že pozabila, kako hudo je to....Slabo mi je ves dan, nič ne pomaga...Upam, da čimprej mine, ker imam prav slabo vest, da moj sinek nima veliko od mene trenutno. user posted image
Upam, da se stanje malo izboljša, saj gremo konec tedna na morje in želim imeti kaj od dopusta. :)

Pozdravček!

(odgovor članu SmallBear)
Neposredna povezava do sporočila: 224
18.8.2015 8:57:11   
Anonimen
Punce, mogoče je imela katera podobno izkušnjo... Sem namreč v 9t nosečnosti in včeraj sem začela rahlo krvaveti. Kri je temno rdeče barve in če ne bi bila noseča bi imela zdaj M. Tako da močno upam da je to samo stara kri in ni povezano s težavami v nosečnosti.
podobne težave sem imela tudi v prvi nosečnosti in se je na srečo vse dobro končalo. Moja G je na dopustu, zato sem preventivno poklicala na UKC na G kliniko kjer mi je rekla da ne rabim hodit. Naj spremljam in če se v parih dneh krvavitev ne ustavi naj pridem. Meni pa tudi danes rahlo curlja in imam čisto blage krče - kot pri M.
V prvi nosečnosti so mi takoj dali tablete za zadrževanje nosečnosti. Bojim se da bi tokrat brez tablet prišlo do SS. Do ponedeljka ko imam pregled, bom pa znorela od živčnosti...

(odgovor članu zoya80)
  Neposredna povezava do sporočila: 225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?