|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JANUARČKI 2014
5.7.2014 15:42:41   
tashq
mala_račka:jaz bi tudi na tvojem mestu poskusila z riževo kašico...ne bi prekinila...lahko pa čez par dni spet poskusiš s kakšno drugo zelenjavo v res minimalnih količinah...
Aeio:hvala za seznam,super si napisala...si mi dala nekaj idej...user posted image imam pa nekaj vprašanj:kako daš breskev,nektarino...?pač izbereš res zrelo,mehko in jo samo spasiraš in je to to?kot proso pa misliš proseno kašo?je to pripravljeno z mlekom ali vodo?
seznam za GH:bi lahko še katera napisala tako?se mi zdi,da se tako super ideje dobijo...user posted image
mi bomo drugače danes prvič verjetno na 5 obrokih.nočnega je podaljašala in spremenila v zajtrk okoli šestih zjutraj,okoli devetih ima sadno malico(verjetno bo včasih tudi sadno-žitna), okoli 12. kosilo(zelenjava+OH), okoli 4. mlečno-žitna kašica(namesto dveh obrokov),med sedmo in osmo zvečer pa mleko.spanje pa po kosilu,dopoldanski in popoldanski malici.včeraj smo nekako napol tako naredili pa je uspelo,danes samo še nadgradimo pa bo pomoje super.zaenkrat je kar zadovoljna...user posted image
drugače sem na sosednjem forumu dobila še tole:
http://www.mz.gov.si/fileadmin/mz.gov.si/pageuploads/zakonodaja/mednarodna_zakonodaja/VARNOST_%C5%BDIVIL/SMERNICE_PREHRANJEVANJA_DOJENCKE_P-4_preview.pdf
se mi je zdelo zanimivo,da je lahko za malico tudi recimo neki OH in sadni 100% sok.
Nina33:jaz kupujem kašice,ki se mešajo z vodo-imajo AM že dodan.bom mogla pa verjetno kakšen AM dokupit,ker bi ji rada ponudila tudi čisto navaden gres,ki se meša z mlekom.je pač je cenovno veliko bolj ugoden kot te "Milupa,Holle,Hipp..."kašice.
oblekca:pomoje ne bo nič hujšega,ker bi verjetno že bilo...ponavadi se kakšne pikice (ali boh ne daj težave z dihanjem) hitro pojavijo.saj piše ,da LAHKO vsebuje SLEDOVE jajc,kar je pa pomoje zelo minimalno,če sploh.drugače pa user posted image zaradi svakinje.saj veš,skozi eno uho noter,skozi drugo ven...user posted image aja,kot mleko(tistih 500 ml ali koliko že) se šteje VSE mlečno:mleko,mlečne kašice,skute,siri,jogurti...popoldanska malica je pa pri nas kar mlečno-žitna,verjetno bom občasno primešala še kaj sadja.
grem nahranit otroka(je super zdržala do zdaj,nič zoprna,pa je še včeraj jedla ob pol treh,naslednje pa ob petih),potem pa ven...user posted image

< Sporočilo je popravil tashq -- 5.7.2014 15:52:17 >

(odgovor članu oblekca)
Neposredna povezava do sporočila: 626
5.7.2014 20:35:47   
Aeio
Jaz sadje, ce je malo trše, naredim kar v smoothie makerju. Tudi piškot kar cel dam notri zraven.

Danes npr je za malico jedel nektarinko in maline.

Proso je prosena kaša, ja. Ravno danes sem še zase naredila eno tako zdravo večerjo in še za malčka.
Proso sem skuhala na vodi. Posebej pa na žlički kokosove maščobe prepražila jabolka in eno banano. Potem sem podušila in še dodala cimet. Nazadnje še kuhano proseno kašo. Je bilo mljask!

Na mleku pa ne znam skuhat. Nimam izkušenj. A to najprej mleko pripraviš, pa zavreš in notri skuhaš? Pa ne vem, katero znamko am naj dam...

Čaaaw

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 627
5.7.2014 20:46:28   
Dorotheia
Oblekca, kot smo že napisale, pod mleko (torej pod tistih okvirnih 500ml dnevno) se seveda štejejo tudi kašice, ki se mešajo z vodo (torej vsebujejo že AM) in tudi vsi ostali mlečni izdeliki (jogurti, skute, itd.). Drugače naš sploh ne bi zaužil toliko mleka dnevno. Ker ga zadnje čase vse drugo bolj zanima.

Mala račka, jaz bi tudi poskusila z riževo kašico. Če še to ne bo ok, bi prekinila za kak teden ali dva in potem ponovno poskusila.

Danes smo bili popoldan na Bledu ob jezeru na dekci in je bilo ful luštno. Mali je res užival. Itak mi popoldan ni malice (oz. zaenkrat še mleka) ni nič skoraj pojedel (samo 50ml user posted image ) ker je bilo pa toliko dogajanja okrog, da ni mogel on pa tam jesti. Je drugo 100x bolj zanimivo. user posted image No, je potem zvečer nadoknadil za večerjo in drugič do sedaj pojedel celo porcijo prosene kaše (jaz kupim kar od Alnature, se meša z vodo) - ene 150ml in sem bila prav vesela.
Joj, naš je drugače tudi tak veseljak, da zabava vse naokrog. Ful hecen dojenček. user posted image

Pa tudi drugače je bil danes kar dober dan. V celoti. Ponavadi je kak del dneva katastrofalen, ampak danes pa v celoti lep.

Aja, pa nekaj sem pri našem ugotovila - danes sem ga ful imela nageca večkrat. In moram reči. da je takrat ful bolj gibčen. Mislite, da plenice toliko ovirajo? Nagec se namreč kar prevprek obrača in ko je bil na trebuščku je že kar na kolena silil in se gibal, rito pa gor. No, tudi tako ga bom sedaj poleti imeli čimveč nageca, vidim da res neskončno uživa. user posted image

Nič, šibam pod tuš in nohte nalakirat, potem pa navalim na lubenico.

Uživajte punce in lepo nedeljo!

(odgovor članu Aeio)
Neposredna povezava do sporočila: 628
5.7.2014 20:57:26   
tashq
Aeio:uau,si tako dobro opisala večerjo,da se še meni sline cedijo...user posted image na mleku pa jaz (še) nič ne kuham...
Dorotheia:pomoje mali samo tako uživajo,ko imajo nago rito,da jim kar dogaja...user posted image

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 629
6.7.2014 18:58:53   
Dorotheia
Kje ste punce? Uživate v lepi nedelji?
Jaz danes že cel dan nekaj prevajam, je bolj moj z malim naokrog, kar mi po eni strani prav malo paše. user posted image

No, naš fantek pa kar od enkrat ful napredoval. Obračanje je zdaj že osvojil, res bolj na levo stran zaenkrat, a tudi na desno gre, samo bolj počasi in ne vedno. Ga bom malo spodbujala na desno in bo prav kmalu še to osvojil. No, danes pa se je začel premikati. Nazaj sicer. Ampak gre pa. user posted image Rikverc je zakon. user posted image Sem pa tudi jaz zadnjič že umaknila igralni center, ker bo zdaj itak na blazini obkrožen z igračkami. Joj, tako sem vesela nad tem napredkom! user posted image
Še en teden nazaj je bil tako nepremičen, zdaj pa taka razlika. Se toliko pozna, ker sama malo več telovadim z njim? Verjetno je tudi samo napočil njegov čas.

Skratka vesela vesela.

Kako ste ostale?

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 630
7.7.2014 11:10:03   
tashq
ooo...da ne bo že zdaj zamrl ta forum,no....user posted image
pri nas nič posebnega,N. zadovoljna z novim režimom.user posted image moje joške pa sploh ne!mi jih bo razneslo!user posted image zdaj se doji samo še 3x na dan:zajtrk,po kosilu in za večerjo.GH obroki so pa kosilo in obe malici.
kotali se še vedno in kar nekaj (k)muser posted image tako naredi,rite pa ne vzdiguje več toliko kot prej.upam,da ne bo potem ostala na tej fazi,da ji bo kotaljenje dovolj kot premikanje...tudi sama se zamoti,je včasih "ni" več kot pol ure...če se pa igrata s P. oz. da se P. igra zraven nje,je pa še toliko bolj zabavno...user posted image user posted image
drugače se pa dopoldne skrivamo notri.user posted image nimamo vrta,samo dvorišče,ki je dopoldne obsijano s soncem,pa je že ob 9ih prevroče za biti na soncu.tako gremo po četrti-peti uri na sprehod,ko N. zmanjka pa še na igrišče.taki so te dni naši dnevi...nič kaj zanimivega...
gre pa jutri P. na počitnice k babici(k drugi kot ponavadi),tam imajo pa "tavelik" bazen,kjer bo lahko fino čofala.jaz se bom pa tudi malo lažje N. posvetila.user posted image
papauser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 631
7.7.2014 11:10:35   
tashq
ooo...da ne bo že zdaj zamrl ta forum,no....user posted image
pri nas nič posebnega,N. zadovoljna z novim režimom.user posted image moje joške pa sploh ne!mi jih bo razneslo!user posted image zdaj se doji samo še 3x na dan:zajtrk,po kosilu in za večerjo.GH obroki so pa kosilo in obe malici.
kotali se še vedno in kar nekaj (k)muser posted image tako naredi,rite pa ne vzdiguje več toliko kot prej.upam,da ne bo potem ostala na tej fazi,da ji bo kotaljenje dovolj kot premikanje...tudi sama se zamoti,je včasih "ni" več kot pol ure...če se pa igrata s P. oz. da se P. igra zraven nje,je pa še toliko bolj zabavno...user posted image user posted image
drugače se pa dopoldne skrivamo notri.user posted image nimamo vrta,samo dvorišče,ki je dopoldne obsijano s soncem,pa je že ob 9ih prevroče za biti na soncu.tako gremo po četrti-peti uri na sprehod,ko N. zmanjka pa še na igrišče.taki so te dni naši dnevi...nič kaj zanimivega...
gre pa jutri P. na počitnice k babici(k drugi kot ponavadi),tam imajo pa "tavelik" bazen,kjer bo lahko fino čofala.jaz se bom pa tudi malo lažje N. posvetila.user posted image
papauser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 632
7.7.2014 12:18:07   
witch
Še najin seznam.

Malica (sadje)
Jabolko, hruška, sliva, suha sliva, mango, banana, breskev, nektarina, marelica, lubenica, melona

Kosilo
korenček, bučka, koleraba, rdeča pesa, repa, koromač, sladki krompir, krompir, hoklaido biučka, muškatna bučka, pastinak, cvetača, brokoli, kumarica
ješprenj, riž, polenta, testenine, kus kus
Enkrat sva jedla govejo župo

Večerja
Riž, oves z mlekom in sadjem

Potem pa te stvari kombiniram. Gledam, da poje vsaj 3 - 5 različih vrst sadja in zelenjave na dan. Pa verjetno sem še kaj pozabila.

Zdaj pa bova v kratkem še proseno in ajdovo kašo dodala.

Kaj menite o skuti? Mi je p rekla da bi lahko že dala kakšno skuto s sadjem. Dojiva se ne, tak da km ne bi smelo biti problem.

< Sporočilo je popravil witch -- 7.7.2014 12:30:13 >

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 633
7.7.2014 12:41:39   
Dorotheia
Evo, naš je malo zaspal, ker je danes prvi njegov dnevni spanec čisto kratek bil. Mora zdaj malo poštukat. user posted image

Aja seznam hrane. No, midva imava zaenkrat samo kosilo in večerjo GH, ostalo še mleko. Bom pa, ko dopolni 6 mesecev, pričela uvajat sadje. Ker midva sadja sploh še nisva, ker pač malice še ne uvajava.

No, skratka kosilo: jaz vedno tako naredim, da dam neko zelenjavo (korenček, bučka, cvetača, brokoli, blitva, por, koleraba -tole sva zaenkrat - namen imam še špinačo, pastinak in še kaj) + OH (krompir, sladki krompir, brezglutenske testenine (počasi tudi glutenske) ali žita (riž, mešana žita (imam neko kašico štirih žit prav za dojenčke, ki ni mlečna, se pa meša z vodo) - namen imam preizkusit polento ponovno (prvič ni šlo zaradi pikic), pa kuskus in še kaj bi se našlo) in 3x tedensko temu dodam še par koščkov piščančka.

Potem pa večerja (sem pa bolj boga z idejami) - večinoma imava kar eno od žitno-mlečnih kašic za dojenčke, ki se pač mešajo z vodo (zaenkrat sva poskusila proseno in pirino, pa ima pirino ful rad) ali pa seveda riževi kosmiči, ki se mešajo z AM. Včeraj sem mu tudi dala kupljen Hippov kozarček za večerjo (tisti plazma piškoti+mleko) pa mu je teknilo nekaj srednjega. Še kaka ideja za večerjo?

No, to je to. S sadjem oz. malicami pa začneva čez kak dober teden ali 14 dni. Pa še to bom verjetno imela mlečno-sadne kašice, ker drugače ne vem, če bo dovolj mleka zaužil, če bo samo sadje (ok itak 1-2 dni uvajala samo sadje brez vsega, ampak potem pa zmešala sadje z neko mlečno kašico). Pa kdaj bo tudi kak kupljen kozarček dobil, če bomo kaj naokrog.

Naš se pa vsak dan bolj premika po površini. Prej sem ga našla čisto na robu blazine in sploh ne vem, kdaj se je tako premaknil in kako. user posted image

Zdaj mora samo še obrat iz trebuha na hrbet osvojiti in bo zmagal. user posted image

Je pa kar živahen, se mi zdi.

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 634
8.7.2014 20:10:09   
Night
Naš pa zadnje čase sploh ne mara biti dolgo na trebuščku user posted image . Samo nosil bi se. Delno smo seveda sami krivi za to, ampak kako naj sorodnikom rečem, da naj ga ne nosijo toliko? Sploh takim, ki ga bolj poredko vidijo, pa so potem vsi srečni, če ga malo pocrkljajo? V glavnem, zdaj ga probam imeti spet čim več na tleh. Do približno 3-4 meseca je bil skoz na tleh ali na kavču, ker se ni hotel nositi, zdaj je kontra. Saj vem, da želi videti svet in da je na tleh dolgočasno, ampak bi rada, da raziskuje, da se razvija. Kakšen nasvet???

Kaj dajete vašim malčkom za večerjo? Midva še nisva nadomestila obroka, ker premalo poje, uvajam pa že dopoldansko sadno malico in kosilo. Sedaj bom še večerjo. Ampak včasih poje samo po par žličk, tako da po moje ne bova še nadomestila obroka. Mi je pa bolj blizu ta način, da uvajam različne obroke, ne pa da najprej v celoti samo kosilo, potem malico, potem večerjo. Vsak dan malo vsakega, pa je. Zdaj sva začela tudi z mesom, ga ima rad. Veliko lepše mi poje kašico, če je malenkost slana, ampak pazim, da res malo solim.

In kako naj vem, da z dojenjem spije 500 ml mleka?

Trenutno smo na težici 7kg, kar je v bistvu idealna teža zanj, samo bi mu rada dala še kaj bolj kaloričnega, ker ponoči še vedno pogosto je. Da bi ukinila nočno dojenje, je pri nas nemogoče, ker on velik del mleka spije ravno ponoči, ko je mir in napol spi. To, da ne rabijo nočnega obroka, je odvisno od vsakega posebej. Če se zbuja in veliko spije, potem očitno še vedno rabi, če bi pa samo parkrat potegnil in zaspal nazaj, bi bilo pa drugo. Tako kot pri vsaki stvari se bom tudi pri hranjenju držala svojega občutka in bom gledala svojega otroka. Velikokrat se tisto v knjigah ne ujema z resničnim stanjem oz. z mojim otrokom in sem se že nekaj lasa nazaj odločila, da bom poslušala predvsem njega. Jaz sem se nočnega dojenja že tako navadila, da mi res ni težko. Če zjutraj težko vstanem, pa mojega prosim (če je doma), da on vstane z njim, da še malo pospim. Mali pa še vedno spi v najini sobi in mi tako ustreza. Tudi sva govorila, da bo šel pri 3 mesecih v svojo sobo, ampak nama je čisto ok, če je še vedno pri nama user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 635
8.7.2014 21:03:20   
Dorotheia
Kje ste punce? user posted image

Night, ja če ti ponoči veliko popije, potem verjetno rabi. Je itak drugače pri otročkih, ki so dojeni. Ni mleko tako kalorično in posledično več hranjenj.

No, midva sva zdaj kosilo in večerjo že popolnoma nadoknadila. Naš kar poje no. Sploh zadnja 2 dneva mi celo malo lepše je, ne samo 10 žličk, ampak kar celoten obrok. Upam, da bo tako ostalo. Sem prav zadovoljna. Počakam zdaj še kak dober teden in pričem uvajat sadje oz. sadno malico. user posted image

Midva sva šla danes malo k mojim v službo pozdravit in je bilo prav super. So bili vsi navdušeni nad malim. In same pohvale deževale, ker se je cel čas smejal, bil srečen in zadovoljen in nasploh super. Čisto imam pridnega dojenčka po njihovih besedah. user posted image No, saj je priden. Ampak vedno pa ne. Je bil pa potem tako utrujen od tega obiska (verjetno tudi preveč vtisov in vsega) in je popoldne kar nekaj tečnaril.

No, kot sem rekla, naš mali že ful zloge govori (ge-ge-ge, ba-ba-ba, at-at-at) in danes je prvič rekel ma-ma in sem bila vsa presrečna, čeprav mi je jasno, da se ne zaveda pomena tega, kar je rekel. Ampak je bil pa tako fajn slišati. user posted image
Pa danes sem malo brala objave tu gor, ki sem jih pisala v nosečnosti in sem se vsa raznežila. user posted image Srček moj mali. user posted image

Drugače pa komaj čakam plačo, mu grem po novo pižamico s kratkimi rokavi (H&M ima luškane) pa nekaj bodijev mu bom še kupila, ker jih ful menjam (čez dan ga vsaj 2x-3x preoblečem, sploh če je vroče).

Javite se kaj punce. Da ne bo tema zamrla. Uživajte!

(odgovor članu Night)
Neposredna povezava do sporočila: 636
9.7.2014 15:28:30   
tashq
hvala,ker ste napisale,kaj vse ste že vaši user posted image jejo...user posted image imam pa še nekaj vprašanj:kako ponudite suho sadje?zmiksate? in jabolko,hruško(trdo sadje) najprej skuhate?
skuta:jaz bom verjetno še malo počakala.sem imela v glavi,da je treba še kar nekaj časa počakati,mogoče do 8. meseca?se narobe spomnim?je pa res,da se midve dojiva in d aje lahko pri tem razlika...witch,a tvoja P je mislila tele trgovinske sadne skutke ala fruchtzwerge?
Night:mogoče sorodnikom lahko rečeš,naj bodo z malim na tleh in se tam z njim igrajo...drugače pa verjetno nimate vsakodnevne večurne obiske,da bi mu to toliko škodilo...če pa pri vama s partnerjem noče biti na tleh,se pa vidva na tleh igrajta z njim.če se začne kregati,samo preusmeriš pozornost na drugo igračo.da ga ne vzameš takoj v naročje...potem bo pa počasi vedno več lahko sam na tleh...N. je že od začetka veliko na tleh in je, če je drugače vse ok(previta,naspana,sita),čisto zadovoljna sama tudi več kot pol ure.
meni tudi drugače bolj odgovarja isti način uvajanja GH kot tebi,Night.da spozna čim več stvari in potem počasi,ko vidiš da malemu paše, povečuješ količine in tako zamenjaš.midve sva tako zamenjali že obe malici,kmalu bo verjetno še kosilo.samo nikakor ne zadanem prave količine.se mi zdi,da naštimam ogromno(kot danes,ko se mi je zdelo,da sem naštimala za 2 porciji) pa zmaže vse.plus moje mleko.user posted image tako da moram izgleda še malo povečati,da ji bo zadostovalo brez mojega mleka.je pa res,da veliko poje samo tistega,kar ji je všeč...še vedno ni ljubiteljica banane...pa tako simpl je za narest...drugače pa ne veš,koliko mali pri dojenju poje.če se dobro redi,potem je ok.so pa to(500ml) okvirne smernice...lahko poje manj mleka,pa če se ok razvija,potem je ok.
večerja:samo moje mleko...zdrži zdaj že do pol sedmih zjutraj oz. danes je že tretji dan,ko bi lahko budilko po njej naštimala:točno 6.18 se zbudi...user posted image bi pa jaz samo to rekla,da pri določeni starosti otročki NE potrebujejo več nočnega hranjenja.ne leti to nate,Night,ampak na tiste enoletnike,ki ponoči popijejo celo 2 flaši mleka...user posted image bi pa jaz na tvojem mestu poskusila povečati večerjo oz. dodati mogoče riževe kosmiče in ponoči podaljševati(duda...).seveda,če te moti nočno hranjenje ali se ti zdi,da bi lahko zdržal brez.
drugače nič novega pri nas...N. smo izgleda za brezveze kupili puzzle,se takoj dol skotali in je potem po celem stanovanju...se pa vedno več tudi opira na dlani.imamo pa tudi novo čistilko pri nas.user posted image se skotali dol s puzzlov in začne lizati tla.dobesedno,kot kuža ali muci.user posted image da bi vsaj na puzzlih to delala,kjer ima rjuhico...ne,to pa ne...user posted image ali pa počaka,da ji dovolj sline priteče iz ust na tla in potem maže z roko...user posted image kaka še vedno nešteto-krat na dan.sploh ne vem,kako ji uspe toliko pokakati...joj...hujše kot novorojenček...upam,da se tole počasi umiri...user posted image

< Sporočilo je popravil tashq -- 9.7.2014 15:32:50 >

Neposredna povezava do sporočila: 637
9.7.2014 16:13:56   
Dorotheia
Joj, počasi tema malo zamira. Imam očitno samo jaz preveč časa. user posted image

Evo, naš se je začel še z nogami potiskati naprej - dvigne rito ful visoko in kot da bi šel delno na kolena, pa se nekako potisne naprej. Neverjeten je, res. user posted image

Drugače pa tudi danes lepo jedel Gh. Sem tako vesela.

Se pa naš tudi zadnje čase bolj malo zamoti sam. Verjetno sem sama kriva, tako da ga je potrebno malo navaditi, ker drugače ne morem nič kaj narediti, ker je takoj dretje. Pojma nimam, ali pa samo zgodnji vpliv lune. Ali pa pač čuti rast zobk in ga boli.

Nič, šibam, je že dretje. lepo se imejte!

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 638
10.7.2014 9:13:43   
mala_račka
Tashq - jaz sem brala da naj bi trdo sadje (hruške, jabolka) do 6. meseca kuhal in potem ukašil, kasneje pa to ni potrebno več.

Za skuto tudi jaz mislim, da je šele po 8. mesecu oz. celo devetem. Ampak tudi jaz dojimuser posted image

Sicer sva midve šele začeli z GH, ampak se bova držali enakega principa kot Night in Tashq. Predvsem zato, ker mi je po vsej zelenjavi bruhala, sva prešli (z upoštevanjem tudi vaših mnenjuser posted image kar na sadje oz. riževo kašico. Po tem mi ne bruhauser posted image user posted image Tako, da sva sedaj šli že tudi nazaj na zelenjavo in po določeni ne bruhauser posted image
Kako hitro ste pa nadomestili npr. malico? Ker moja bi že sedaj (če bi ji dala večjo količino) vse pojedla? ampak ji zaenkrat še ne upam ponuditi večje količine oz. tolikšne, da bi nadomestila obrok?

Naša pa že ves čas kaka enkrat dnevno...Ponavadi ponočiuser posted image )

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 639
10.7.2014 9:53:18   
tashq
trdo sadje:in kako ga potem nekuhanega ponudiš?sem ji že dala kos jabolka v roke,samo seveda od njega nima nič...kaj čisto na tini-mini naribat?
mala_račka:mi smo kar hitro nadomestili popoldansko malico,ki je za nas riževa(oz.zdaj že druga žita) kašica.pri tej pomoje ne more biti problemov.za ostale obroke pa jaz ravno prvi teden ne bi nadomestila,ampak počasi pa...če ji tako paše jesti,pa naj...če bi bilo kaj narobe pri določeni hrani,bi se že pri majhni količini poznalo.jaz bi samo počasi povečevala obrok GH,dokler punca ne bo sita.user posted image

(odgovor članu mala_račka)
Neposredna povezava do sporočila: 640
10.7.2014 10:39:54   
Dorotheia
Jaz sem prvi obrok GH (kosilo) nadomestila tam v ene slabih 3. tednih. Večerjo (žitno-mlečno kašico) pa sploh ne vem, ker itak vedno pred spanjem (še sedaj) dobi malo mleka po flaški). Ampak recimo, da mi je tudi po ene 2-3 tednih pojedel količino za celoten obrok (več kot 100ml kašice), prej mi je pojedel manj kot 100ml.

Naš pa zdaj že skoraj 2 urici spi. Upam, da bo popoldan manj tečen kot včeraj. user posted image

Moram še pogruntati, kaj mu danes skuham za kosilo. user posted image

mala_račka, super za gh in da ne bruha vel toliko. Boš videla, bo vedno bolje!

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 641
10.7.2014 11:00:32   
sunflower29
Ojla punce in januarčki/januarčice!

evo po dolgeeem času se oglašam tudi jaz user posted image . redno vas "berem", ste ful pridne, kar se tiče pisanja.
midva sva zamenjala za zdaj samo kosilo in večerjo, počasi pa tudi uvajam dop.malico. ponavadi zmešam sadje in riževe kosmiče.
za kosilo mu ponavadi naredim tako kot Dorotheia, zelenjava+OH. od zelenjave smo poskusili: korenček, bučke, koromač,rdeča pesa, koleraba, brokoli, cvetača. potem pa to kombiniram z rižem ali polento, kosmiči, krompir, sladki krompir. pa puranje meso.
za večerjo tudi jaz nimam idej. začela sem samo z riževimi kosmiči, potem sem dodala banano (drugega sadja zvečer raje ne dajem, ker "pravijo" da je sadje za zvečer pretežko-se strinjate?), polento z mlekom, riž z mlekom-spasiran riž pride ful pacast, tako da ni glih najboljša kombinacija.
ne vem ali mu lahko že dam ovsene kosmiče...jim vi dajete samo te otroške kašice? jaz bi npr. skuhala te kosmiče, ki jih tudi jaz jem, pa jih spasirala. ali lahko to dam? ali je boljše če mu dam te kupljene otroške kosmiče?
jaz sadje samo par minutk pokuham na par žlicah vode in spasiram. a potem zdaj ko bodo že 6 mes. stari ni potrebno več kuhat?
pa moj zdaj od kar smo na GH ful težko kaka. kaka vsak drugi dan, pa to se ful mantra, ubošček. je možno da ga zapira AD mleko? kašice mu mešam z aptamilom, drugače pa še dojim.

tudi moj bi se kar naprej nosil. zelo kratek čas zdrži na tleh. malo dlje zdrži, če ga animiram in ležim z njim, drugače pa kar hitro tečnari. drugače pa je tak dobrovoljček, brez problema se odpravimo od doma in pohajamo okoli.
ponoči se je zbujal enkrat na noč, okoli enih, dveh, včasih tudi do treh, pa potem okrog šestih in pol smo še zavlekli do devetih. zdaj se pa kakšen dan kr na tri ure zbuja, ki se prej ni nikoli. dude noče, joka in jo pljuva ven, pol pa ko mu dam joško pa vleče samo kakšnih 5 minut in še to se joka vmes in se krega, pol pa zaspi. sploh ne vem kaj naj naredim. je lepše spal ko je bil samo dojen.
pa to vreme je za znoret. kakšno je to poletje??

Lepo bodite.

suny

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 642
10.7.2014 11:09:14   
sunflower29
To vam pripenjam, da vam bo malo v pomoč pri kuhanju. vse še verjetno ne moremo uporabit, ampak kakšna kombinacija pa prav pride user posted image
http://www.ringaraja.net/forum/Kombinacije_Gh/m_3459261/tm.htm.
Dorotheia mogoče dobiš kakšno idejo za kosilo user posted image

suny

(odgovor članu sunflower29)
Neposredna povezava do sporočila: 643
10.7.2014 18:41:56   
Night
Današnja noč je bila pa obupna user posted image Če se ni zbudil ene 7krat!! Sploh ne vem, kaj mu je bilo. Tudi čez dan je zelo malo spal, tako težko je zaspal in tako rahel spanec ima včasih, da ga zbudi že ko vrata odprem user posted image Danes je spal čez dan 3 ure, tako da je to kar v redu zanj, ponoči pa bomo še videli user posted image

sunflower29, povezava ne dela. Ovsenih kosmičev jaz še nisem dala, ker vsebujejo gluten, bom pa počasi. Jaz bi naredila isto kot ti, jih skuhala tako kot sebi in spasirala. Edino ne vem, na čem skuhat - na vodi? Sadje je tudi meni zvečer pretežko, čeprav banana naj bi bila kul pred spanjem. Jaz mu sadje zaenkrat dajem samo za dopoldansko malico.

Kosilo sva skoraj v celoti nadomestila, včasih poje več včasih manj, zadnje dni pa prav veliko. Pri večerji sem še vedno izgubljena, ker ne vem, kaj dat. Zaenkrat mu dam kar riževe kosmiče (Holle), narejene z mojim mlekom. Danes bom probala dat še proseno kašico (isto Holle), pa bom videla. Zanimivo se mi zdi, da si svojega mleka komaj kaj načrpam, pa drugače vem, da ga imam dovolj, ker mali včasih tudi po celo uro sesa in požira zraven. Drugače pa dam itak samo dve žlički kosmičev, ker sva šele 3. dan na večerji. Koliko žličk date ve?

Kako je zdaj s temi mlečnimi izdelki? Nekateri odsvetujejo kravje mleko do 1. leta. Potem pa včeraj preberem, da se lahko v kašice daje maslo in smetano že zdaj user posted image Je kravje mleko v taki obliki potemtakem dovoljeno?

tashq, probaj res naribati, sploh jabolko se da lepo. Sadje jaz vedno dam surovo, npr. marelice, banano ipd. samo pač spasiram. Glede kakanja pri vas pa tudi jaz upam, da se umiri. Očitno prebava dela na polno user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 644
10.7.2014 20:57:08   
Dorotheia
Jaz sem se odločila, da kar jutri začnem sadje uvajat oz. dopoldansko malico. Komaj čakam. Itak bom začela z jabčki in glede na to, da je skoraj že star pol leta, bom samo prvi dan sadež malo skuhala (vsaj jabolko in hruško) in ga ukašila, naslednji dan pa že dala surovo spasirala s paličnim. Dajte mi povedat, a ve sadje samo dajete za malico ali s čim zamešate, da je bolj nasitno? Jaz bom itak najprej uvedla posamezen sadež, ampak potem ga bom pa tudi malo mešala s kako kašico. No, bom še videla sproti, kako bo lakota.

Naš čisto odvisno poje - danes mi je spet malo manj jedel (obroke mleka po 150ml ali še manj, kašice pa ene 130ml). Je bil pa predvčerajšnjim dan, ko je nenormalno veliko pojedel - sva z mojim samo gledala.

Ja kravje mleko naj bi se dajalo po 1. letu, kakor je meni jasno. Jogurte in skute pa po 8. mesecu. Smetano in to verjetno zato lahko že sedaj, ker se ga samo malo doda v hrano, da je bolj kalorična (za tiste otročke, ki so bolj suhcani). No, jaz bom z jogurti in skutkami počakala vsaj do 8. meseca.

Nič, zdaj pa še malo relaxiranja in potem samo spat.

(odgovor članu Night)
Neposredna povezava do sporočila: 645
10.7.2014 21:52:41   
tashq
sadje zvečer:meni se tudi ne zdi,da je sadje "pravo" za zvečer....pomoje je prava večerja mlečna,kasneje pa mlečno-žitna.
povezava od sunflower29:pikica na koncu je bila preveč,zato ni delalo...prava povezava: http://www.ringaraja.net/forum/Kombinacije_Gh/m_3459261/tm.htm
drugače pa hvala,meni je dalo še nekaj idej...user posted image sem pa brala potem še,kdaj se daje kakšno živilo(dodatni link je nekje na sredini tega prvega linka),pa vsaka po svoje piše...user posted image
Night:upam,da danes vsaj približno prespite noč...
mlečni izdelki in mleko:ja,mleko naj bi bilo šele po enem letu,ostali mlečni izdelki pa lahko že prej.kdaj,je pa že drugo vprašanje...user posted image

kakanje se še ni umirilo...sem upala včeraj,da se bo,ker je kakala "samo" 3x,no,danes pa spet cca.6x.pa včasih je še vedno tekoče,občasno pa že trdo oz. tista prava "basa".user posted image sicer je punca čisto zadovoljna in nima težav s kakanjem tudi bolj "trdega",ampak še vedno bi lahko to zreducirala na manjkrat po več...user posted image vaši tudi že bolj "base" kakajo?joj,kakšno vprašanje...user posted image user posted image
drugače je pa N. danes tudi malo štrajkala s kosilom,čeprav je imela čisto identično kot včeraj.user posted image včeraj pojedla vse,pa še bi,danes še polovice tega ni.je pa potem še moje mleko čez v obeh primerih.

< Sporočilo je popravil tashq -- 10.7.2014 21:54:22 >

Neposredna povezava do sporočila: 646
10.7.2014 22:57:04   
Dorotheia
tashq, naš že nekaj časa kaka konkreten kakec, nič tekoče sploh.
Odkar ni več na mojem mleku. Od uvajanja GH in riževih kosmičev v mleko sploh. Tako da naš ima kar čvrst kakec ali kako bi s temu reklo. user posted image
Kaka pa naš ponavadi 1x dnevno ali tudi 2x. Takrat, ko kaka samo 1x na dan, naredi kar konkreten kupček v plenici. user posted image

Evo, midva sva mu posteljico še malo spustila in je zdaj naklon samo še rahel. Danes se je že obračal po postelji in zaspal na trebuhu, pa ga je moj prej obrnil na hrbet, ker se iz trebuha ne zna zvrniti na hrbet še in res ne bi bilo fajn, če bi se zato začel sredi noči dreti.

Drugače pa priznam, da sem se glede nočnega spanja FUL razvadila, ker spimo že od 3. meseca celo noč (od 20.30 - ca. 7h) in vmes ni bilo nobenega sranja (razen parkrat sem ga morala samo naravnati, ker se je zasukal po posteljici, ampak se sploh ni zbudil čisto). Me kar malo skrbi, kako bo z zobki in če ga bodo ful boleli. Upam, da ne bo hudo, da ponoči ne bi mogli spati. Če ne pa se bomo pač morali nazaj navadit. Ne bo druge.

Jaz končno končala s prevajanjem, zdaj pa imam dovolj do konca porodniške. Bom imela potem v službi cel kup dela in predvsem tudi novega učenja, ker ravno letos, ko mene ni, cel sistem na novo menjajo. Grrr...

Uživajte!

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 647
11.7.2014 10:45:17   
sunflower29
vidim, da ste povezavo že uredile...sory.

no, jaz mu dala danes malo ovsenih kosmičev za dop. malico. zdaj sem jih namočila v vodi, potem bom pa še malo prehuhala in zamešala z mlekom. Night tudi jaz si komaj kaj načrpam svojega mleka, a vem da ga imam dovolj. to črpanje je enostavno predolgo trajalo, zato sem se odločila, da mu bom kašice delala z AD mlekom. mi je pa kolegica, ki študira biologija in pripravlja diplomsko na to temo, rekla da zdaj po novem lahko uvajaš gluten že po 4. mesecu. jaz več res ne vem kaj je prav in kaj ne in katerih smernic se naj držim. soseda ima 1-letnega sinčka in mu je skutice dala že zelo zgodaj, se mi zdi pri 6 mes. no, najboljše je spremljat in poslušat našega otročka, kajne?
LP

suny

Neposredna povezava do sporočila: 648
11.7.2014 13:19:44   
Aeio
Sadje: jaz sem samo enkrat naredila kompot iz sadja, jeva pa ga že od 5. meseca. Ne vem, zakaj bi prekuhavali? Jaz ga zmiksam v smoothiemakerju. Tudi jagodičevje dodajam. Mogoče tiste, ki ste imele trežave že pri uvajanju GH (mislim na prebavo otročkov) prekuhavate na začetku, sicer pa ne vidim potrebe.

Večerja: jaz tudi ne vem, kaj bi mu dala, ker ni na volji za jest zvečer. Kar obrača glavo in komaj mu kaj vsilim. To ostaja pri meni kar velik problem. Pa ni videti, da je tako zmatram, ko mu ponudim večerjo. Pač sploh ne vem. Pa še to je, da mu po teh kašicah nastanejo pikice okoli ust. Sicer kmalu izginejo, ampak predvidevam, da je povezano z AM.

Gluten: Midva sva začela pri 5,5 meseca in je lepo sprejel. Zelo rad ima testenine s korenčkom. Tudi skorjico kruha mu dam za žvečit, ampak le kdaj pa kdaj :)

Midva sva danes za kosilo peso in riž. Toliko je pojedel, da nisem mogla verjet. Pesa je sladka :)

Od mesa sva jedla: purana, piščanca, teletino. Za vikend bom naredila govejo juhico.

Kaj pa rumenjak, je katera že dala? Za skutko in jogurte sem tudi jaz slišala, da lahko prej, mi pa ni jasno, zakaj?!

Neposredna povezava do sporočila: 649
11.7.2014 13:25:27   
tashq
ja,tele smernice se tako spreminjajo,da sploh ne veš več,čemu verjeti...user posted image najbolje je res vzeti neko sredino in se seveda ravnati po otročku...user posted image
jaz sem se tudi tako razvadila s spanjem...user posted image si sploh ne predstavljam,da bi morala večkrat na noč vstajati(že enkrat bi mi bilo hudo...)...dobre ste pa sploh tiste,ki hranite z AM.ali pa črpanje in tako hranjenje...to je samo za ploskat...user posted image sem bila jaz čisto podrta kakšne 2 meseca nazaj,ko se je tamala ponoči nekaj prebujala in se sama s sabo pogovarjala.drugače čisto zadovoljna,meni ni bilo treba nič narediti,samo spati nisem mogla,ker sem jo poslušala...sem bila ko zombi.user posted image user posted image
no,danes je mala pojedla spet ogromnooo kosila,prvič se je pa zgodilo,da se ni pretirano veliko dojila...mogoče bo počasi izpustila dojenje po kosilu...
imamo pa doma čistilko(sem že opisala,kako liže tlauser posted image ),levčka-začne dobesedno rjoveti(s takim zelo nizkim glasom se oglaša) in po novem še operno pevko-piska z zelo viskom glasom,tako visokim,da ji včasih celo glasu zmanjka.user posted image pa še tisto "prdenje"-ko ti ustnice vibrirajo.to ima tudi tak užitek delat,sploh če ima polna ustauser posted image ali pa ko ima tla že fejst poslinjena,da se fajn sliši,ko pritisne ustnice na tla in začne:"prrrrrr..."se potem kar sama sebi reži,kaj dela...user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Zgodbe malih junakov: Najmanjša nedonošenk...
photo
V prvih mesecih je bilo naporno sedeti pred inkubatorjem, moliti, da deklica preživi in ostati močan za njo, ji dajati p...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?