|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JANUARČKI 2014
28.5.2014 15:03:28   
Dorotheia
Samo na hitro, ker se je naš ravno zbudil in imam pomoje lih ene 2 minuti.
Witch, pozabila sem napisati zadnjič, glede hranjenja ob 23h - zdaj že par dni prakticiramo, da mu sploh ne dajem več jesti takrat in ubistvu nazadnje poje okrog 20.30 in spi vseeno celo noč, ker zdaj čez dan spet malo več poje. Zdaj spi torej od 21h do 7h, brez da si se karkoli sploh še hranili. Naš očitno dobi več kot dovolj hrane čez dan, ker je res ful bajsek.

Kratki rokavi - jaz sem ga imela v teh vročih dneg samo v stanovanju v kratkih rokavih, ker je tiste res vroče dni ful švical in je bil kar bogi. Mislim da mu ne bi škodilo če bi bil tudi v košari zunaj na vozičku v kratkih rokavih, samo ga še nisem upala tako obleči.

Drugače pa ta teden spet nadaljujem z uvajanjem gh in sem se odločila, da bom pač vztrajala. Danes sem mu ponudila prvič korenček. In mu je bolj teknil kot bučka. Ampak sta bili spet samo 2 -3 žličke, potem pa ni bilo več potrpljenja. Je pa res, da je bil spet preveč lačen. Pa naš sploh ust ne odpira. Pa ne ker ne bi hotel jesti, ampak ne šteka še sistema.
Groza, meni je tole uvajanje kar muka, ker nikoli ne vem ali ga že napol posiljujem ali sem premalo vztrajna ali kaj. Sploh ne najdem prave meje. user posted image

Drugače pa smo vredu. Malo tečnari, če je zaspan, ampak to je klasika. Drugače pa super vse.

Ziher sem kaj pozabila napisat. Bom pa naslednjič.

Uživajte!

(odgovor članu mala_račka)
Neposredna povezava do sporočila: 451
28.5.2014 15:04:34   
witch
Malček je zaspal tak da imam nekaj časa da napišem več.

Zelenjavo mu kupujem v hoferju, šapru tam kje dobim bio. Včasih kaj na tržnici, nekaj pa imam že na vrtu.

Midva sva zdaj po recimo enem mesecu zamenjala 1 obrok, včasih 2. Odvisno od dneva. Danes sem mu dala kolerabo in bučko pa je pojedel količinsko kar nekaj in je jokal, tak da je pojedel še 60 ml mleka. Zvčer mlečna kašica pa isto, kakšen dan zamenja obrok, kakšen dan pa je nekje vmes.

Sama sem začela uvajati GH dopoldne. Po prvem spanju. Takrat je bil spočit in ne preveč lačen. Zdaj sva pa ta obrok premaknila v popoldan, ker se je prej delal nor in ni hotel jesti, pa mu izgleda to bolj paše.

Naš malček se prav lepo obrača iz hrbta na trebušček, tudi nazaj vse bolj pogosto uspe. Z nogami miga in se odriva tak da ga je vsepovsod dosti. Ko kravice pase prav lepo da rokice naprej in se opre na dlani. Tak kot mora user posted image je pa začel cviliti. Se smeje, cvili, maha, prav lepo ga je gledati user posted image

Reakcije po cepljenju hvala bogu ni imel, ne prvič ne drugič.

Krst mislim da ne smeta biti samo civilno poročena. Nisem sigurna. To najboljše da vprašaš. Na priprave pa pri nas botri ni bilo potrebno priti. Itak pa je cel teden v lj (študira) in ni bilo niti možno da gre. Jaz sama sem imela ful težav, ko bi so me prosili za botro in živim v izvenzakonski skupnosti. Tak da sem jaz prav s tem razlogom iskala samsko botro. Ker sva že midva izvenzakonska, če bi bila pa še botra, po mojem bi imel župnik cel mesec maše za nas user posted image

Hvala za odgovore glede kratkih rokavov. Sta me prav pomirili. Jaz res nisem več vedela ali sem jaz nora ali kdo drug. Ne vem, jaz sem bila prejšnji teden samo en dan v kratkih rokavih, ona pa 2 meseca starega dojenčka vozi samo v kratkem bodiju user posted image

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu Night)
Neposredna povezava do sporočila: 452
28.5.2014 15:14:15   
Shana86
Ah vse mi je zbrisalo, gremose enkrat...

Dspela: poroceni civilno za pojme cerkve niso poroceni, torej zivijo na koruzi in ne morejo biti botri. Lahko pa je en botef in ena prica krstu, ta pa ne rabi zakramentov in potrdila. Na priprave sem jaz kot botra morala iti, tudi sedaj k nam sta botfa morala priti.

Witch: samo 1x sem jo imela v kratkih rokavih, ko je bilo 30 stopinj in sva bili cel dan zunaj. Drugace pa tanek bombazen bodi z dolgimi rokavi in hlacke. Ce ne drugega, je to zascita pred soncem. Od kolegov dojencka je cisto ozgalo sonce ker je bil samo v pamperskah v senci pod borovci.

Tashq: v ritkk je imela 38,5. Meja je 38 (v usesu 37,5, pod pazduho 37,2). Sem dala svecko, ker sem videla, da jo matra - imela je take bolne ocke, dremava je bila in tarnala je. Tudi pri pediatru so mi rekli, da ni treba cakat ne vem kaksne vrocine. Konec koncev jo lahko tudi boli misica na mestu cepljenja ali pa glava in se zato slabo pocuti. Ne vem zakaj bi se matrala.

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

Neposredna povezava do sporočila: 453
28.5.2014 15:35:40   
Dorotheia
Mislite, da bi bilo bolje, če bi mu jaz uvajala prej kot za čas kosila? Dopoldan že oz. vmes med prvim in drugim hranjenjem? Sploh ne vem. user posted image Ali naj pa samo vztrajam? Je pa res, da je takrat ful utrujen že in je tik pred spancem, verjetno tudi zato ni ravno navdušen nad novimi zadevami. Kaj pa vem. Kak nasvet?

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 454
28.5.2014 16:17:03   
witch
Dorotheia jaz sem ko ni hotel več in sva bila na eni točki par dni, nehala dajati zelenjavo in mu delala mlečne kašice zvčer. Okus mleka je isti, je bolj gosto in dajem po žlički. In tako se je navadil na žličko. In ko sva eni 5 dni tak jedla sem mu spet dala zelenjavo in je jedel kot velik. Sva pa res potem zelenjavo jedla popoldne. Sma boš mogla ugotoviti kako in kdaj mu dajati.
Aja pa naš ko noče jesti, sedi ati zraven pa dela am, pa odpira usta, se mu malček smeje in je kot velik user posted image

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 455
28.5.2014 16:29:07   
Dorotheia
witch, pri tebi lepo odpira usta?
Ma jaz imam pri našem občutek, da ni problematična samo zelenjava - sem probala tudi z riževimi kosmiči, pa je bilo isto. Ni navajen žličke. Ker korenček danes mu je bil dober. Samo očitno timing izberem napačen. Tako da mu bom jutri že dopoldne probala dati. Ker ravno za čas kosila je on res zaspan in že po defaultu tečnari in načeloma zaspi takoj za kosilom.
Ni pa sploh še pokapiral žličke, sploh ne dojame, da mora usta odpreti.

Bom jutri poskusila prej, ko bo lepo naspan.

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 456
28.5.2014 16:56:20   
tashq
Shana86:glede višine T se jaz ne strinjam,sem tudi brala drugače(tudi ravno danes pri P v čakalnici)...imaš pa prav,svečka je lahko tudi za bolečine...
Dorotheia:jaz ti svetujem,da malo poskusi različne čase pa boš že ugotovila,kdaj mu najbolje gre...pa poskusi mu z žličko se dotaknit spodnje ustnice,ponavadi potem odprejo usta...lahko pa pač še ni pripravljen pa bo treba še malo počakat...ne bo nič narobe,če kasneje začne...

Neposredna povezava do sporočila: 457
28.5.2014 17:24:49   
Shana86
Tashq kako pa si brala?

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 458
28.5.2014 18:26:54   
Aeio
Mi smo našega imeli v kratkih rokavih, ker je bilo toplo, bil je čisto poten v bodiju z dolgimi. Sicer pa že nekaj časa prakticiram bodi s kratkimi in na vrh bodi z dolgimi. No, te dni pa samo bodi z dolgimi. Ne vem, tako sem presodila, ker se je res veliko potil. Tudi ponoči ga dobim nepokritega, mu je vroče v nogice, tako da ne vem, kdaj si ga bom upala pustit v krakih in plenički tudi ponoči...

Jaz mu dajem GH za kosilo. Meni lepo odpira usta, lepo je. Sem pa razmišljala, kaj naj bo drugi obrok. Mislim, da bo kar dopoldanska sadna malica. Pa v nedeljo mu bom že meso dala.

Naš se je tudi že obračal, zdaj par dni pa kot da bi že pozabil. Že nekaj dni se u nič ne da :) No, nogice pa že ima v ustih, to pa.

Neposredna povezava do sporočila: 459
28.5.2014 20:21:24   
Night
Nogice tudi naš daje v usta, so mu zelo zanimive trenutno user posted image Shana, kako to misliš, da se odriva s petami? Ker naš se tudi včasih, ko je na hrbtu, večinoma pa pokrči nogice in se tako obrne na bok. Ne vem, meni se to ne zdi nič narobe user posted image

GH: jaz mu dam za kosilo, tam okrog 13-14h. Rada bi, da se navadi na določeno uro, ampak po drugi strani tudi jaz zelo različno kosilo jem, tako da sem ravno razmišljala, da je dojenje najbolj simpl in zakon user posted image Žličko lepo sprejme, ker sem mu tudi prej dajala npr. vit D po žlički, pa prejšnji teden svoje mleko, ker se ni hotel dojiti. Ponavadi kar grabi po žlički in mi jo vzame iz rok in začne glodat user posted image Ne vem, kdaj bova zamenjala cel obrok... po občutku, torej ko bo pojedel dovolj, da bo sit. Težko ujamem pravi trenutek, da je naspan, dovolj lačen, a ne preveč. Danes po moje sploh še ni bil lačen, ampak sem mu kar dala, ker sem tud jaz jedla. Sem mu dala blitvo s krompirjem in mu ni bilo preveč všeč. Bučka je še vedno zakon user posted image

Danes in včeraj je jedel ful, kot da bi hotel nadoknaditi za cel teden nazaj. Posledično je ful polival, skoraj pri vsakem obroku in to kar dosti.

janaž, tudi naš se najbolje doji v spanju in takrat tudi nič ne poliva, poje pa dosti. Ampak včasih tako trdno spi, da ga moja joška ne prebudi, tako da čakam potem na trenutek, ko se zbudi, ker takrat tudi dosti poje. Samo moram ujeti pravi trenutek.

Na cepljenje naš ni reagiral. V kratkih rokavih ga še nisem imela. Poti se nikoli ne, samo glavo ima včasih vročo, pa ne vem, če to pomeni, da mu je vroče ali kaj??

(odgovor članu Aeio)
Neposredna povezava do sporočila: 460
28.5.2014 22:14:41   
Nina33

user posted image

5.12.2013

3Sonček3 PDP 28.1.2014
Liam, 1630g, 39cm, OG 30cm

6.12.2013

Blondinčica PDP 6.1.2014
user posted image

29.12.2013

januar2014 PDP 5.1.2014
user posted image

1.1.2014

witch PDP 10.1.2014
user posted image , 3150g, 50cm
3. mesec: 6400g, 62 cm
4. mesec: 7100g, 67 cm

2.1.2014

N5ra PDP 26.12.2013
user posted image , 4040g, 54cm
3. mesec: 7500g, 66 cm

3.1.2014

tashy21 PDP 4.1.2014
user posted image

4.1.2014

metuljčica87 PDP 10.1.2014
Aljaž, 3880g , 52cm

5.1.2014

magdalenica PDP 1.1.2014

7.1.2014

marusap PDP 12.1.2014
Bine, 3500g, 48cm
3. mesec: 7320g, 63 cm

8.1.2014

aeio PDP 2.1.2014
user posted image

9.1.2014

kemo PDP 9.1.2014
Iva, 3050g, 48cm

12.1.2014

TaJa987 PDP 24.1.2014
user posted image , 48 cm

13.1.2014

Nina33 PDP 15.1.2014
Cene , 3320g, 51cm
2.mesec: 5850g, 59 cm
3.mesec: 7070g, 61,5 cm
4.mesec: 7840g, 64,5 cm

sunflower29 PDP 6.1.2014
user posted image , 3680g, 52cm

oblekca PDP 26.1.2014
user posted image

15.1.2014

tia78 PDP 16.1.2014
Lia, 4365g, 53cm

16.1.2014

tashq PDP 17.1.2014
Nika, 3360g, 50cm
1.5 mesec: 4830g, 57,5 cm
3.mesec: 6020g, 61 cm
4.5 mesec: 6980g, 64 cm

19.1.2014

Dorotheia PDP 2.2.2014
user posted image 3220g, 50 cm
3.mesec: 6460g, 62,5cm

x.1.2014

night PDP 14.1.2014
user posted image
4.mesec: 6500g

22.1.2014

vanca PDP 22.1.2014
Fran

27.1.2014

Coccinelle PDP 29.1.2014
user posted image

28.1.2014

mala_račka PDP 7.2.2014
user posted image
3.mesec: 5300g, 59cm

5.2.2014

dspela PDP 24.1.2014
Aljaž, 3420g, 51cm
1. mesec: 4100 g in 55 cm
2.mesec: 5460 g in 59.5 cm
3.mesec: 6890g, 63cm

13.2.2014

janaž PDP 5.2.2014
user posted image , 4130g, 53cm
1.mesec: 4900g, 58 cm
2.mesec: 5850g, 60 cm
3.mesec: 6400g, 64 cm

14.2.2014

Shana86 PDP 13.2.2014
user posted image , 3315g, 52cm
1.mesec: 3780g, 53,5 cm

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 461
28.5.2014 22:30:00   
Nina33
Oj!
Tudi naš je bil prejšnji teden cepljen, reakcije HB nobene, je pa ravno danes začel nekaj smrkati spet, sta mu bratca zgleda (spet) neki "častila". Na srečo ni hudega, sem mu dala homeopatske kapljice in se je (zaenkrat) zgleda ustavilo.
Spanje: čez dan čedalje manj, žal, razen če smo "u laufu", v vozku/avtosedežu spi ko ubit user posted image Zvečer pa mrkne okoli osmih, zadnje noči hoče še "polnočni prigrizek" in spi poj do cca. sedmih (od prejšnje polne lune se mmi je ponoči drgač zbujal na max. tri ure, mi ni bilo najbolj všeč user posted image )
GH: še ne, bom počakala še kak mesec. Pri prvem sva začela po šestem mesecu in je šla kar hitro poj, pri drugem pa pri slabih petih, ker ga je zanimalo, a pojest pa poj ni hotel ničesar... je rabil skoraj pol leta, da je končno res jedel večinoma GH. To pot vžgem eno srednjo pot, da česa ne zafrknem, ker mora do oktobra najkasneje kar fajn vsaj 1-2 obroka nadomestit s tem, ker bom prej zaključila porodniško. Drgač se pa spomnim, kako me je uvajanje "jezilo" - glih navadili smo se res fajn na dojenje, poj je pa treba spet neki vse zbrkat user posted image
Obračanje: na bok levo in desno itak skoz, na trebuh mu ne ratuje najbolj, a pomoje je krivo to, da smo še vedno le na postelji/kavču in ne na tleh, kjer je bolj trdna podlaga. V usta nese vse, ampak res vse user posted image , no, razen nogic, ki jih sicer gleda in tipa in vse, a ima očitno preobilen trebuh/stegna, da bi mu ratalo tiste, na pogled tako slastne, prstke v usta stlačit user posted image
Oblečen je ponavadi v bodi z dolgimi rokavi in hlače/pajaca z naramnicami, za kratke rokave mi nekak še ni, kar jih je imel, jih je imel za pod majčko z dolgimi, tko de...
Aja, še zbijanje T°: jaz jo redko merim, Daleron starejšima dam bolj po filingu: če imata visoko T°in jo dobro prenašata, poj ne dobita ničesar, razen mogoče pred spanjem zvečer, da se spočijeta. Če sta mi pa na uč bolj boga, jima pa ne glede na višino T° isto dam sirup, ker - zakaj bi se matrala user posted image Načeloma nisem glih za zbijanje kr tako, ker so "cifre ta prave" user posted image
Seznam: upam, da ni kakih napak, če so - napišite, popravim user posted image

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 462
29.5.2014 8:24:21   
Shana86
Night pediatrinja je rekla, da je odrivanje s petami in dvigovanje ritke eden od znakov ekstenzijskega vzorca. EDEN od znakov, se pravi ce tvoje dete ne zateguje glavice in vse ostalo, potem pomoje ni panike.

Nina33 imava podobno stalisce glede vrocine... Tudi jaz vcasih vzamem lekadol ze pod 38, vcasih pa cez 39 cisto lepo prenasam. Vceraj je moja imela vrocino tudi popoldne in zvecer malenkost, pa ji nisem vec dala Paracetamola, ker ni bila vec tako boga.

Nam je pa cepljenje spet podrlo nocni ritem spanja user posted image Vceraj smo jedli ob polnoci, treh, sestih in vstali ob pol osmih, danes pa ob dveh, petih, potem pa ni bilo vec veliko spanja... eh.

Nina33 prosim se naju na seznam: 3 meseci: 5520 g, 59 cm, 40 cm.

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 463
29.5.2014 9:53:33   
Dorotheia
Zdravo...naš malček spet spi in bom izkoristila malo časa. user posted image

Evo, jaz mu bom danes ponudila gh takoj ko se zdaj zbudi oz. dopoldan, ko je vedno najbolj naspan in dobre volje.
Danes se je zbudil že ob 6.30, ker se je tako čudno postavil v posteljici, pa je bil celo uro čisto priden in je samo čebljal.

Mi imamo pa naslednji teden spet posvetovalnico in 2. cepljenje - priznam, da me slednje kar skrbi in se že vidim, kako bom par dni pred tem in par dni po temu čisto iz sebe in živčna. No ubistvu sem že zdaj. user posted image Ful me skrbi kaka reakcija.
Prvo cepljenje je sicer ok prenesel, samo čisto je bil iz sebe 1 dan in se je jokal takoj, ko si ga kam odložil. Prav tako sumim tudi tisti prehlad, ki se ga je lotim 3 dni po cepljenju, da mu je pač podrlo imunski sistem in je tako fasal prehlad in kašelj. Potem so se pa itak iz nič začele vse tiste težave z refluksom in polivanjem. Še vedno poliva in ga tole matra, ampak je boljše no. Pa ena pediatrinja na enem forumu me je res potolažila, tako da sem tudi zaradi tega malo bolje. Ker včeraj sva recimo jedla korenček in je čez 3 ali 4 ure po temu polil zraven mlečne "kašice" (polil je bolj gosto) še malo korenčka. Je bilo prav grozno za videt.

Nič, šibam. Patronažna pride par nasvetov potalat glede gh.

Uživajte!

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 464
29.5.2014 11:31:59   
tashq
user posted image pa gremo ponovno...user posted image
Shana86:jaz sem brala,da se vročina znižuje pri 38,5 st.(nekateri pravijo pri 39)merjeno pod pazduho.v ritki malo več(mislim,da 0,5 st.),ker je notranjost telesa.pa še takrat bi jaz začela "naravno":slekla bi otroka pa dala mrzle obkladke...
http://med.over.net/clanek/povisana-temperatura-otroci/
se opravičujem,ne želim nobenemu soliti pameti,samo povem,kako jaz mislim,kako jaz delam in kaj sem prebrala.verjamem pa,da vsaka mami najbolje ve,kaj je dobro za njenega otroka.glede vročine bom jaz verjetno še posebej "glasna",ker imam kolegico,ki svojega otroka dobesedno "fila" z zdravili.npr. zadnjič je bil malo čuden(nič bolelo, T=37,0,vesel,ješč,aktiven,pač samo malo čuden)pa mu je za preventivo dala Lekadol+C.user posted image meni se je kar kadilo iz ušeš,rekla pa nisem nič,ker se ponavadi ne vmešavam,če me kdo izrecno ne vpraša.tudi meni ne bi bilo všreč,če bi se kdo vtikal v moje otroke.user posted image no,hotela sem povedati,da bi jaz sigurno začela z naravnimi "zdravili",če se že nekaj "kuha":sirup ala smrekovi vršički,čajčki,veliko tekočine,počitek,limone,med...je pa seveda treba poudarit,da če ne pomaga ne naravno ne zdravila,da je potem treba obvezno k zdravniku.
gibanje:obrača se s hrbta na trebuh še ne,samo na bok.pa komaj čakam,da ji dokončno uspe...user posted image nogice pa prijemlje za podplate,v usta pa še ne.si pa že ogleduje pa "planira",kako bi ji to uspelo...user posted image
Dorotheia:jaz ti svetujem,da probaj biti bolj mirna,ker otrok to čuti in je lahko tudi zaradi tebe bolj nemiren.za v naprej ti pa ni treba skrbet,akšna bo reakcija po cepljenju,boš takrat reagira ko/če se zgodi.ni se ti pa treba sekirat na zalogo...user posted image pa N. je danes bruhala "zeleno skuto"user posted image =brokoli+napol prebavljeno mleko.
papa...user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 465
29.5.2014 11:58:16   
Shana86
tashq pomoje sva se narobe razumeli. Tiste cifre (37,2, 37,5 in 38) so meje, ko se šteje, da imamo vročino, ne da se jo zbija. Načeloma se tudi jaz strinjam z 38,5 pod pazduho, ampak paracetamol deluje tudi protibolečinsko, poleg tega pa zdraviš otroka, ne številke na termometru. Če vidim, da otroka matra, mu dam zdravilo. Nikoli ne bi dala otroku nekega zdravila kar tako, ker je pač termometer tako pokazal. Navsezadnje ima vsako zdravilo tudi stranske učinke. Se mi zdi, da enako razmišljava, samo malo sva se zaplezali user posted image

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 466
29.5.2014 13:08:07   
Dorotheia
Evo je bila patronažna na obisku in sva se malo pogovarjali od GH. Je pa rekla, da če bi bila na mojem mestu, da otroku ne bi dala dopoldne npr. za malico zelenjave, da je fajn, če ima določeno hrano ob določeni uri in zato ni fajn, če se zmeša, ker je potem tudi otrok malo zmeden. Je pa rekla, da bi mu lahko probala dajati dopoldan riževe kosmiče oz. kašico iz njih, toliko, da se navadi na žličko, ampak načeloma je pač tako, da so eni hitrejši eni pa ne pri žlički. Da najverjetneje še ni čisto pripravljen in zato nič hudega, če bo cel mesec pojedel samo par žličk. Nisem vedela, da so trenutno smernice take, da naj bi se sadje otroku dalo najkasneje - najprej torej nadomestiš kosilo, potem večerjo in šele potem malice. No, saj se kar strinjam z njo, moram reči. Pa super je bilo malo podebatirati. Je čisto navdušena nad našim fantkom. Se ji je ful smehljal. Pa pokazala mi je, kako ga lahko hranim v naročju, sploh nisem vedela, da ga imam že lahko v tako sedečem položaju. Aja pa za foro sva ga stehtali in je z bodijem tehtal nekaj čez 7600g, tako da ima tam okrog 7,5kg. Težek tale naš fant. Hehe. Pa nima niti še 4,5 meseca. Pa sploh ne poje veliko, se mi zdi. Ima zdaj 5 obrokov in poje povrečno od 150-180ml. Res zanimivo.

No, zdaj greva jesti korenčka, se je ravno zbudil spet. Bomo videli. Počasi in enkrat bo že papcal. user posted image

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 467
29.5.2014 13:18:44   
mala_račka
Živjo deklice...

naša user posted image se je pa iz prej mirne in pridne deklice v zadnjem tednu spremenila v pravo malo sitko...pa sploh ne morem ugotovit zakaj. Ful si tlači roke v usta - pa vem, da je to razvojno, ampak se zraven začne res na glas jezit ali pa celo jokat. Pa tudi ko jo držim jaz na rokah, si skuša mojo roko tlačit v usta oz. jo sesat. Pa sem najprej mislila, da je lačna...ampak to je bilo danes dopoldan in včeraj popoldne že na vsako uro, ko sva se prej lepo držali, da je jedla tam na vsake 2,5 uri oz. na tri (včasih je malce potegnila spanček in se je hranila tudi na 4 ure).
Zdaj pa res ne vem...ali so to zobki, pa da si želi na vsak način in z vsem masirati dlesni (ampak nima dlesni nič rdečeuser posted image ), ali pa bova res morali počasi začet z uvajanjem GH in ji je postalo moje mleko premalo...user posted image
Ali se je to kazalo tudi pri vaših?
Samo mi je ful čudno, da bi bila lačna, saj se tako zelo naje, da potem kar naprej poliva...se vidi da je bilo preveč. Potem pa začne kolcati in ji spet ponudim (.)(.) in potem je spet začaran krog...

Nina33 - jaz si ful želim do 6. meseca samo dojit (če nama bo le uspelo), ampak me tudi skrbi, kajti enako zaključim prej s porodniško (s septembrom) in ne vem, če bom do takrat že lahko uvedla vsaj dva obroka GH...Moja bo namreč 6. mesecev stara šele julija.

Joj, mi gremo pa naslednji teden že na dopust...komaj čakamuser posted image

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 468
29.5.2014 13:52:55   
marusap
Grozna sem, ker tako redko kaj napišem. Dnevi kar bežijo.

Bine je imel včeraj 2. cepljenje (pa še rota virus drugo dozo). Velik je 66 cm, tehta 8070g. Pridno rastemo, a ne? Še en teden pa bo star že 5 mesecev. Smo že na polovici porodniške user posted image . Reakcije na cepljenje pa ni bilo.

Naši P se zdi blazno smešno, da se naš fant postavlja na noge, ko ga posediš. Ga sploh ni mogla držat. In pol je v hecu rekla: pa ti se še sedet ne boš naučil, ker tako vztrajaš. Se ji ne zdi nič narobe, meni pa to res ni všeč. In to dela že od 2. meseca naprej. Komaj ga zbašem v lupinico. Se pa obrne že na obe strani in je pravi športnik user posted image .

GH: moj mali je pravi jedec. Uvedla sva že bučko, korenje, kolerabo, krompir, brokoli, jabolko, riž. On za kosilo ob 11.30 poje cel obrok goste hrane (cca. 130-150 ml), potem pa še eno joško čez. 2x sem mu dala za večerjomlečno riževo kašico, čez ene 14 dni bova pa uvedla še dopoldansko sadno malico. Ponoči še vedno 2x je. Maščobo naj bi dodajali v hrano takoj, ko otrok nadomesti obrok dojenja - dojenčki nujno potrebujejo maščobo za pravilen razvoj možganov; če se dojijo jo dobijo v mleku, ko zamenjamo obrok jo pa dodajamo. Lahko se dajo vsa bolj kvalitetna hladno stiskana olja, včasih tudi malo masla.

Kratki rokavi: za vikend smo se potepali po Sloveniji in je bil od cca 11.00 - 17.00 v kratkih rokavih in kratkih hlačah, večinoma tudi brez nogavičk. Pa še mu je bilo vroče. Ponavadi imam pa tudi jaz preveč oblečenega in cvikam, da se ne bi prehladil. Samo najslabše je, da se prešvica in ga potem slečeš. Sploh pa v lupinici grozno švica kljub temu, da sem ga podložila s tetra pleničko.

joj, mi gremo čez en teden že na morje. Meni se pa ne da spakirat. Za dva otroka je toliko ene robe... Mi bo pa pasalo malo zamenjat okolje.

Neposredna povezava do sporočila: 469
29.5.2014 14:00:35   
tashq
Shana86:oprosti,sem te res potem malo narobe razumela...user posted image
Dorotheia:kako je to mislila tvoja patronažna,da dopoldne ne bi dala zelenjave?naj bi se popoldne dajalo ali kako?
Nina33 in mala_račka:kako pa to,da prej zaključita?samo tako me zanima...drugače pa,če vama ne uspe z GH do takrat,verjetno tudi vajino mleko ali AM lahko da varuška...

joj,še nekaj bi vprašala tiste,ki dojite in uporabljate blazinice...se vam blazinice vidijo pod majico?meni je kar malo smotano,ker se mi kar veliko vidi tisti obris od strani.imam pa Mullerjeve.

< Sporočilo je popravil tashq -- 29.5.2014 14:04:57 >

(odgovor članu marusap)
Neposredna povezava do sporočila: 470
29.5.2014 15:56:35   
Nina33

user posted image

5.12.2013

3Sonček3 PDP 28.1.2014
Liam, 1630g, 39cm, OG 30cm

6.12.2013

Blondinčica PDP 6.1.2014
user posted image

29.12.2013

januar2014 PDP 5.1.2014
user posted image

1.1.2014

witch PDP 10.1.2014
user posted image , 3150g, 50cm
3. mesec: 6400g, 62 cm
4. mesec: 7100g, 67 cm

2.1.2014

N5ra PDP 26.12.2013
user posted image , 4040g, 54cm
3. mesec: 7500g, 66 cm

3.1.2014

tashy21 PDP 4.1.2014
user posted image

4.1.2014

metuljčica87 PDP 10.1.2014
Aljaž, 3880g , 52cm

5.1.2014

magdalenica PDP 1.1.2014

7.1.2014

marusap PDP 12.1.2014
Bine, 3500g, 48cm
3. mesec: 7320g, 63 cm
4.5 mesec: 8070g, 66 cm

8.1.2014

aeio PDP 2.1.2014
user posted image

9.1.2014

kemo PDP 9.1.2014
Iva, 3050g, 48cm

12.1.2014

TaJa987 PDP 24.1.2014
user posted image , 48 cm

13.1.2014

Nina33 PDP 15.1.2014
Cene , 3320g, 51cm
2.mesec: 5850g, 59 cm
3.mesec: 7070g, 61,5 cm
4.mesec: 7840g, 64,5 cm

sunflower29 PDP 6.1.2014
user posted image , 3680g, 52cm

oblekca PDP 26.1.2014
user posted image

15.1.2014

tia78 PDP 16.1.2014
Lia, 4365g, 53cm

16.1.2014

tashq PDP 17.1.2014
Nika, 3360g, 50cm
1.5 mesec: 4830g, 57,5 cm
3.mesec: 6020g, 61 cm
4.5 mesec: 6980g, 64 cm

19.1.2014

Dorotheia PDP 2.2.2014
user posted image 3220g, 50 cm
3.mesec: 6460g, 62,5cm
4.mesec: 7500g

x.1.2014

night PDP 14.1.2014
user posted image
4.mesec: 6500g

22.1.2014

vanca PDP 22.1.2014
Fran

27.1.2014

Coccinelle PDP 29.1.2014
user posted image

28.1.2014

mala_račka PDP 7.2.2014
user posted image
3.mesec: 5300g, 59cm

5.2.2014

dspela PDP 24.1.2014
Aljaž, 3420g, 51cm
1. mesec: 4100 g in 55 cm
2.mesec: 5460 g in 59.5 cm
3.mesec: 6890g, 63cm

13.2.2014

janaž PDP 5.2.2014
user posted image , 4130g, 53cm
1.mesec: 4900g, 58 cm
2.mesec: 5850g, 60 cm
3.mesec: 6400g, 64 cm

14.2.2014

Shana86 PDP 13.2.2014
user posted image , 3315g, 52cm
1.mesec: 3780g, 53,5 cm
3.mesec: 5520g, 59 cm, OG 40cm

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 471
29.5.2014 16:03:20   
Nina33
Tashq, sodelavka je noseča, zato prej končam, je taka služba, da težko nekoga tako na hitro uvedeš, in itak bi bil poj en preveč, ko bi se jaz januarja vrnila user posted image
Blazinice: imam tut Muellerjeve, včasih se jih vidi, včasih ne user posted image Mora bit modrček dost "tesen" in majica dost na komot, pa se jih ne vidi. Sem pa pri prvem probala tut druge firme, pa je isti šmorn user posted image
Mala_račka: naš tut tišči vse v usta, se slini in krega in tut doji se zadnje dni bolj pogosto (včeraj sem ga prenaglas klele hvalila, je pil pri meni ob pol enajstih, pa ob enih spet in ob pol petih spet in ob osmih, ko je bila pa že kr kriza kao ... pomoje raste, on namreč, zobkov ni še nikjer user posted image ). In čez dan je danes slabo spal, tut v avtu ga ni zmanjkalo, ga je pa kuhanje kosila "zaspalo" in tut trenutno še spi (učinek sesalca zgleda user posted image , se že zdej izmikat proba obveznostim, ki ga čakajo user posted image ).

< Sporočilo je popravil Nina33 -- 29.5.2014 16:04:50 >

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 472
29.5.2014 19:37:53   
Shana86
Nina33 hvala user posted image

tashq user posted image Blazinice: uporabljam chicco, se ne vidijo. Mogoče zato, ker še vedno nosim spodnjo majico - odkar dojim, me vedno zebe v (.)(.).

Jooooj moja je tudi danes tečkasta - nonstop joka za hrano, potem pa nič ne poje. Samo dojiti se hoče, jaz pa itak nimam dovolj mleka. Dodatka popije enih 40, potem pa samo pljuva ven user posted image Pomoje je mlaj... Pa danes še ni kakala. Ne vem, a jo je zmešalo tisto cepivo proti rotavirusu user posted image

Punce, kateri prašek uporabljate? Jaz sem do sedaj Dash (je mami nekje izvohala, da ga uporabljajo na dermatološki kliniki, torej naj bi bil okej do kože), sem bila vedno zadovoljna, dobro je opral in lepo in ne preveč močno dišal. V zadnjem mesecu pa so mu najprej spremenili vonj, zdaj še embalažo. Kot da bi čisto zamenjali recepturo user posted image Danes sem oprala posteljnino in mi prav smrdi user posted image Poznate ve kakšen fajn prašek z ne preveč močnim vonjem?

< Sporočilo je popravil Shana86 -- 29.5.2014 19:39:39 >

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 473
29.5.2014 19:48:01   
Aeio
Mi smo kar ok na GH, sedaj niti ne pasiram več, samo z vilicami zmečkam. Tako da so zraven tudi koščki (majhni).

Jaz uporabljam Frosch. Tudi sama imam občutljivo kožo in ta prašek kar dobro sprejemam. Včasih dodam tudi malo mehčalca frosch za brisače. Drugam pa ne.

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 474
29.5.2014 20:08:24   
Night
Prašek imam Persil Sensitive, še vedno prvo pakungo, pa ful perem user posted image OK, je res, da dam zelo malo praška. Bom pa naslednjič kupila Frosch ali Denkmit v DMu.

Blazinice za dojenje: Ko mi je še mleko iztekalo, sem uporabljala Babylove. Je pa tudi mene motilo, da se vidi tisti rob. Me pa čudi, da se vam mleko še izceja. Meni se je čisto nehalo, edino zdaj včasih kaj priteče, ker se mi mleko spet na novo dela, odkar mali ne štrajka več z dojenjem.

GH: danes je bil na sporedu korenček, pa mu ni bil všeč. Pojedel je tri žličke in konec. Že prvič ni bil navdušen. Je pa kasneje po dojenju ful polil in je bil tudi korenček vmes. A se vašim kaj pozna v blatu, kar so jedli? Je to normalno ali to pomeni, da hrana ni prebavljena?

Naš je bil pa danes ful priden in dobre volje. Sem ga dala celo mami v varstvo za 1h, je tako pasalo (čeprav sem izkoristila za pospravljanje, ne počitek user posted image )

(odgovor članu Aeio)
Neposredna povezava do sporočila: 475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najbolj zgodaj rojen nedonošenček, ki je p...
Guinnessova knjiga rekordov je potrdila, da je Curtis postavil nov svetovni rekord. Standardna nosečnost traja približno...
Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?