Dorotheia
|
Night Se bo poštimalo! Mi smo pa boljše. Sicer za prehvalit ni, ampak se mi zdi, da malega ful manj matra (dodajam vsaki flaški malo riževih kosmičev po nasvetu pediatrinje in se pomoje res pozna). Danes sva 3. dan za kosilo poskušala jesti bučke, pa je bilo sicer malo boljše kot včeraj, ampak ni še to to. Dve žlički je pojedel, potem pa kremženje in ni šlo več. Včeraj sploh ni hotel, ker sem mu pomoje ponudila prezgodaj in sploh še ni bil lačen. Tako da se bom kljub vsem nasvetom, da se pač uvaja gh preden je otrok lačen, odločila za to pot, da bio vsaj malo lačen, ker drugače ne bo sploh jedel. Moram ravno ujeti tisti timing, da pa ni preveč lačen, ker potem je dretje in itak ni šans sploh kaj novega poskusiti. Prav tako mu bom jutri zamešala v bučke čisto malo AM, ker se mi zdi, da je ful prevelik preskok okusa - sploh mu ni jasno, ko poskuša, včeraj je še malo zajokcal zraven. Tako, da bo lažje premostiti tole razliko z okusom + da bo bolj tekoče še in bom potem postopoma zmanjševala količino AM. Me je pa pozitivno presenetil, ker ne izplazi več jezička, tako da sem prav vesela. Tiste, ki uvajate že dlje časa - kako ste začele in kako je šlo? Je takoj pojedel več žličk ali so rabili več dni? No, pri našem imam občutek, da bo kar rad jedel, ampak problem je, ker ga vse zanima in bi ravno takrat, ko se je ful gledal okoli, se pogovarjal z mano itd... Tudi oko se mu je pozdravilo in ni več vneto. Preden sem mu sploh uspela dati antibiotične kapljice, ker je zadnjič pediatrinja rekla, da se počaka še en dan ali dva in če ne bo boljše, se mu da. Je bilo pa boljše, tako da ni bilo potrebno. Sem pa tudi jaz včeraj imela neko krizo in sem bila prav na koncu z živci, pa sploh ne vem zakaj točno. Se je očitno nabralo vsega + da sem po cele dneve sama z malim, ker moj dela kot zmešan, tako da.... Sem šla zvečer laufat in si malo zbistrila misli, je bilo danes takoj bolje. Pa moram se tega trebuha rešit. Mi je kar zrasel nazaj, ko sem imela 2 meseca nazaj že skoraj ravnega spet. Zdaj pa kar nekaj. Tako da malo poskušam se nazaj držati pri večerjah in nasploh pri sladkem. Bomo videli. Drugače pa tako super tole vreme! Mi2 sva ful zunaj. Čeprav je tudi naš začel štrajkati v košari, ampak ga ne dam še v športni del. Bo že potrpel mesec ali dva. Razmišljam pa res vedno bolj o tej boba wrap ali kako se že imenuje. Naš bi se itak samo pokonci nosil. Aja, pa tako sem hvaležna, ker imamo res srečo glede spanja ponoči. Naš spi še vedno od 21h (ubistvu ga zadnji teden dajem spat že ob 20.30) do 7.30, hranimo se pa samo ob 23h, pa še takrat manj poje in to v napol spanju. Ampak sigurno, da če ne bi bil na adaptiranem mleku, da ne bi zdržal tako dolgo. Plus, da ne vem, koliko časa bo še tako. Od svakinje punčka je od prvega meseca prespala noč brez bujenja, pa se zdaj pri enem letu oz. že od enega 8. meseca ful zbuja ponoči, tako da.... Jaz bom zdaj čimveč izkoristila tale luksuz, to je pa to. Kako pa čez dan vaši še kaj spijo? Naš kar rabi še kake 3 spance, ampak vedno bolj prakticira 2, pa je kar siten no. Potem drugega malo bolj nadoknadi in spi tudi 2 urici. Ali pa tudi pride kak dan, ko cel dan štuka neke kratke spance polurne in potem sploh siten, ker ni nikoli dovolj naspan.
|