|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JANUARČKI 2014
13.5.2014 21:52:14   
Dorotheia
Evo nas. Itak da je normalno tiščanje rokic in vsega v usta, ampak naš to zadnje dni počne drugače kot prej in nasploh je malo drugačen. Ampak ok, včeraj in danes je bolje. lahko, da je res samo taka faza. Je pa res začel kar dosti polivati in me malo skrbi, ker kljub temu, da so nam na pediatrični potrdili refluks (prikriti, ker takrat pač ni polival), me zanima zakaj je sedaj začel kar naenkrat spet polivati, če nismo nobene spremembe uvedli. user posted image Pa poje mi v zadnjih dneh kar malo manj kot prej. Ampak to zadnje me res ne skrbi, ker je naš kar buckast. user posted image

Sem že zadnjič pozabila napisat, da je naš še vedno v košari v vozičku in je itak konstantno fokusiran name in na moj obraz in nič kaj ne sitnari. Pomoje bo prej problem, da bo prevelik. Še kak mesec bo v košari, potem pa športni del. Ni nič hudega, če gre že prej pomoje kot pred pol leta, ampak je fajn, da se športni del čimbolj poleže.

Naš je nasploh zadnje dni kar naliman name oz. bi se zelo rad nosil. Verjetno zato, ker pač ga ta kislina boli in nasploh ga matra, karkoli pač ga že.

Mu kupujem stolček, tak ki je primeren tudi za te, ki še ne sedijo in sem enega rabljenega našla za 50eur. Ga bom verjetno kar kupila. So drugače tako dragi. Si pa ful želim ga pri obrokih dajat zraven k mizi, da nas gleda ob hranjenju. Mislim, da bomo mi imeli kar težave z uvajanjem gh. No, bom videla. Čez kake pol meseca mislim začeti. Tam v začetku junija. Prej ne.

Drugače pa je naš fantič čisto po atiju - se mi zdi, da mu je vedno ful vroče. user posted image No, jaz ga imam zunaj v košari, če je vroče samo v dolgem bodiju in hlačkah + trak (če malo piha, drugače brez) in pač pokritega z dekico. Drugače pa še eno tanko majčko čez in pokritega. Ponoči pa ga imam v bodiju in po novem samo še v hlačkah, ker se je v bodiju+pižamico vedno zbujal prav premočen od tega, ker mu je bilo tako vroče - pa je pokrit samo z volneno dekico, kovtrček pa je samo pri nogicah. Ampak naš je res ekstremen primer pomoje. Danes sem mu enkrat mogla nogavičke zamenjat, ker so bile mokre od potu, pa ni bil na nobeni vročini. Se mi kar malo smili, ker ati ima kar težave zaradi tega. user posted image

Drugače pa imamo mi okvirno rutino - zbudi se vedno okrog 7.30, se počasi previjeva in malo poigrava pa preoblečeva, okrog 8h ali malo čez pojeva...malo čez 9 ponavadi zakinka za kakšno uro ali uro in pol...potem spet hrana...itd. Skratka načeloma (če ni kak čuden dan) spi ene 3x dnevno po uro ali malo več. Včasih spi tudi samo pol ure in potem pri naslednjem spancu malo potegne. Hraniva se tam na 3 ure dnevno. Zvečer pa okrog 20h odpravljanje spat in večerna rutina (kopamo se še vedno vsak 2. dan približno), hranjenje in ob 21h je ponavadi že v zibelki. Okrog 23.30 še enkrat hranjenje (ampak on se sploh ne zbudi čisto, napol spi) in potem spimo do 7.30.

Sem mu pa danes kupila dva paketa slinčkov, ker se res slini + po skoraj vsakem obroku polije in mi je lažje slinček zamenjat kot pa bodi. Tako da. Meni bo počasi zmanjkalo cunjic. Danes sem mu v H&M-u kupila dva bodija in ene hlačke za 10eur vse. Pa nekaj hlačk še imam. Je pa večino prerastel. Kar sem dobila je bilo do velikosti 68, tako da bo počasi treba nabavit malo. Ampak postopoma.

Aja te puzzle bom pa tudi jaz nabavila, jih še nisem. Kam se jih torej splača it kupit?

Ima katera kengurujčka?

(odgovor članu janaž)
Neposredna povezava do sporočila: 376
13.5.2014 22:18:24   
Nina33
Čer!
Se še jaz malo pridružim debati:
- dekica: naš pobič je pokrit s flanelasto "tetra plenico", v Muellerju so imeli pakirani po dve skupaj, z različnimi motivi, dobi se jih pa tudi v Ikei ( na netu so bolj bv vzorci, mi jih imamo z avti, zmaji, medvedki in s čebelicami). cena v Muellerju je bila pomoje okoli 4-5 € za dve.
- slinjenje/zobki: pomoje zdaj bolj raziskujejo, kako se "svet" čuti v ustih user posted image in je slinjenje pač ene sorte obramba, da se "sperejo usta". Za težave pri izraščanju zobk so pa pri drugem pomagale homeopatske granule kamilice (pri prvem pač ne, ker ni bilo potrebe, tko de ne vem user posted image ). Imam pa tu že "na zalogi" Gengigel in pa jantarno ogrlico user posted image . Upam, da izrastejo šele čez par mesecev in to brez velikega pompa.
- voziček: pred leti sva za prvega kupila Inglesinin vozek, ki je v bistvu vse v enem: nima tiste klasične košare, a se da čisto poležat, tako da Hb s tem ni bilo nikoli težav. Mu pa že nekaj časa malo dvignem vzglavje, da boljše vidi.
- jok v javnosti: mene je tut znerviralo tol pri prvem, potem sem si pa rekla, da tisti, ki še niso bili " v tem" itak nimajo pojma, drugi pa razumejo ;)
- kamp: jaz bi šla z veseljem, pa me tudi skrbi nočno jokanje, bolj zato, ker ne bi rada zbujala ljudi, no user posted image . Tako da šotora še nismo sprobali (z našim "zadnjim" januarčkom itak še ne), kampejner so naše (moje) velike sanje, ki še čakajo na uresničitev, smo šli pa lani "kampirat" v leseno hišico v kamp, kamor sva pred otroci res hodila kampirat (s šotorom) in je bilo super.
- "igranje": najbolj se reži, če se mu starejšedva skrivata in se mu poj s "kuku" pokažeta, jih je tako lepo gledat (in poslušat) user posted image
- podloga: une puzzle so drgač fajne, ja, če nimaš mačke, ki si želi brusit kremplje na njih user posted image . Zaenkrat je pa itak še na kavču/postelji, so tla v naši hišci še prehladna (al pa se samo meni zdi, da "vleče" )

Uspešno opravljene UZje kolkov, posvetovalnice, cepljenja ipd. želim vsem (pri nas smo "na vrsti" drug tede s P in prvim cepljenejm - pri treh ga niso cepili zaradi prebolelega RSV bronhiolitisa).

Lepe sanje vsem! In mirno, prespano noč!

< Sporočilo je popravil Nina33 -- 13.5.2014 22:20:13 >

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu Night)
Neposredna povezava do sporočila: 377
14.5.2014 8:14:47   
Shana86
Dobro jutro!

Kolki so zdravi user posted image

Za ponoči tudi jaz razmišljam, da bi skenslala bodi. Se tudi proti jutru začne nekaj premetavati, pomoje ji je vroče.

Stoček za hranjenje: ga uporabljam že skoraj dva meseca, ker takrat mala ni hotela biti nič stran od mene (grozen jok) in si niti zajtrka nisem mogla narest brez nje v naročju. Od takrat ga ful uporabljam, mi pride zelo prav, zjutraj ko kuham čaj, delam zajtrk, kopalnica in opoldne za kosilo. Je ful rada noter in me opazuje, ko skačem po kuhinji. Če ji ni več zanimivo, gor pripnem en lok z igračami, ki ga imam drugače na vozičku. Imam pa od pegperego enega takega 0+, se skoraj čisto poleže. Pa na kolesih je, mi pride prav.

Že en teden me prav smešno opazuje, kako jem user posted image Danes je stara direkt 3 mesece (koledarsko). Komaj čakam, da mine še en mesec in probam GH.

Ej kakšna se vam zdi fajn razlika v letih med otroci? Malo razmišljam o naslednjem... no ponoči, ko spet nismo spali, sem si zagarantirala, da bo moja edinka user posted image Drugače pa ful kolebam med dvema skrajnostima: ker sem zaradi endometrioze morala iti na operacijo, da sem lahko zanosila in se lahko ponovi, bi začela delat na drugem čim prej, recimo ko bo mala stara dobre pol leta - da ne bo treba še enkrat na operacijo. Po drugi strani pa mi je ginekolog rekel, da telo potrebuje eno leto, da se sestavi nazaj od nosečnosti. Potem pa še razmišljam, da je mogoče lažje, če je prvi starejši, ko imaš novorojenčka... pa varstvo in vse... Ne vem. Večina kolegic mi je rekla, da jim je najbolj fajn dve leti razlike. Ste ve že kaj razmišljale o tem? Pa tiste, ki imate že več otrok, kaj se vam zdi?

Itak bo pa potem na koncu spet tako kot v prvo - user posted image bo prišel, ko se bo sam odločil... ;)

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 378
14.5.2014 16:53:40   
witch
dorotheia midva imava wrap trak in je super za nosit.

shana midva imava željo imeti tri. Vedno sem si želela enega in ko bo ta star 3, 4 leta še dva enega za drugim. In nekako končam z rojevanjem do 30. leta. No, ker pa smo našega fantiča delala skoraj štiri leta nekako ne bo šlo kot sem si zamislila. Tak da bi zdaj pač prestavila in imela dva enega za drugim, in ko bo mlajđi star 3, 4 leta bi imela še tretjega. Pač razmišljam, da imam zdaj mogoče še več energije za dva mičkena otroka, kot pa čez 3 leta. Tak da močno močno upam, da bo tokrat šlo naravno in tako kot sem si zamislila. Bi pa čisto nehala paziti pri SO nekje okrog avgusta. Da bi bil drugi otrok rojen nekje od maja naprej. Če bi se zgodilo prej ok, ampak zavestno pa prej ne bi. Taka je želja. Še predobro pa vem, da je realnost čisto drugačna.

slinčki tudi meni niso všeč. AMpak bi ga morala 3x dnevno preoblačiti. Poliva, slini se. In je menjati slinček lažje. menjam pa tudi po 4x na dan slinček.

Oblekice 62 sva pospravila. Trenutno je večina 68, imava pa že kar nekaj 74. Velik je tale naš fantič user posted image Sem pa zelooo hvaležna sestri in nečaku, da sta dala na posojo. Tak da samo dokupim kaj res nujnega, in pač za potešitev mojih želja. Evo v štirih mesecih sem dala mogoče maksimalno 100e za oblačila. Kupila sem mu pulover in kavbojke, 2 trenerki, pa 3 pižamice. Ja pa jopico in kapo, pa v začetku en plišast pajac. To pa bo po mojem to.

Nina33 zanima me jantarjeva ogrilca. Če se ne motim ti že imaš starejšega otroka. Kako se obnese? Jaz razmišljam o nakupu..

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 379
14.5.2014 16:54:58   
dspela
dorotheia, je res bilo boljše naslednji dan.
Naš tudi zelo malo poje...že drugi teden.

rokice, naš liče, daje v usta, pa prst je tudi začel dajati v usta, si jih ogleduje in igra z prsti. Nogic pa še ni prijel.

Obrača se še ne. Se pa je enkrat obrnil iz hrbta na bok. Kravice lepo pase in tudi glavo lepo dvigne.

Ve katera, zakaj se reče, da kravice pasejo?

športni del, ga še ne uporabljamo. Mu pa postane zadnji teden dolgčas že v košari,potem pa ga vzamem ven in je ok, ko lahko gleda na okoli. Bova pa še malo počakala,dokler res ne bo hudo.

nogavičke, našemu se tudi pozna rob nogavičk.

oblekca, jaz ga oblečem, ko sebe. Hlače ali pajac, majica ali body, nogavičke, jopica in kapica po potrebi. V vozeku imam tudi dekico.

Naš je zdaj samo na AM. Prvo smo imeli Aptamil, potem pa od drugega meseca pa Milumil.

piapaja, dobrodošla.

jok, naš se tudi včasih tako ustraši.

oblačenje ponoči, kot čez dan...body ali majčka, hlače ali pajac, nogavičke, pokrit pa je z kovtrom.

spanje ponoči, naš je že spal dve noči zapored ob 20 do 5.30. Zdaj pa različno..zaspi nekje 20-20.20, včasih še prej, pa spi do 3-4 ure, se naje in zaspi do 5-6 ure, nato se zbudi in je kot sova. Pa ga previjem, če želi poje ali pa spije čaj in ga dam v posteljo...ponavadi še zaspi nazaj...potem pa vstaneva nekje okoli 9 ure.

razlika v letih, nekje 2-3 leta.

Danes pa sem dobila prvo M po porodu :(...sem upala, da ne bo hitro prišla. Je pa nisem nič je pogrešala. Sem prej mojem povedala, pa je rekel, pa bova hitro še enega naredila, pa je spet ne bom imela.
Pa še grlo me je danes začelo boleti :(

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 380
14.5.2014 21:42:23   
Nina33
Oj!

Jantarna ogrlica - meni se je zdelo, da celo pomaga malo, po pravici povedano pa - mi je všeč in jo tut jaz kdaj nosim pa me ne matrajo zobje user posted image . Prvi itak ni imel kakih groznih težav z izraščanjem, drugi pa in se mi je zdelo, da je malo bolje s tem in z granulami kamilice (itak je vedno kak prehlad fasal tisti čas, a ni šlo v nič hujšega). Aja, kupila sem jo pa v Muellerju.
Razlika v letih - pri nas je med prvima slabi dve leti in pol, med drugim in tretjim pa tri leta. Zaenkrat se vsi še super razumejo user posted image Starejšadva sta itak navezana drug na drugega, malega imata pa tut oba rada (in on njiju).
M po porodu - jaz upam, da je še dooooolgo ne bo, če se bo držala "urnika" kot po prejšnjih porodih, je ne bo še kako leto user posted image
Nosilka - imam sling doma, prvi ga ni prenesel, drug oboževal, tale pobč ga pa "vidi" na redke čase, mu ni ne ne vem kako fajn niti ne slabo... Imeli smo tut kengurujčka, pa se mi je zdelo z njim več dela, ne vem. Itak pa osmih kil spredaj ni več zabavno nosit dlje časa, za poj, ko bo sedel imamo pa nahrbtnik.
Stolček za hranjenje - še čaka na podstrehi, zaenkrat ga imam kar v ležalniku na mizi al pa ga ima en od naju v naročju med obroki, itak noče biti sam.

(odgovor članu dspela)
Neposredna povezava do sporočila: 381
15.5.2014 7:59:38   
Shana86
Jooooj tale luna.... en teden je končno pridno spala prvo rundo 6-7 ur in ravno začela tudi drugo rundo še tri ure, zdaj pa že tri noči spet prvič pokonci ob dveh in potem na dve uri... user posted image Vsaj upam, da je luna, da bo minilo...Ob 6h se je ko zmešana premetavala v posteljici, zdajle pa je v igralni postaji zaspala ko top. Vaše tudi kaj zmeče luna?

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 382
15.5.2014 10:01:36   
Dorotheia
No, našega je včeraj to polivanje in nasploh kislina cel dan matrala. user posted image Polil mi je po vsakem obroku parkrat, ampak res to tako sesirjeno in ne vem ali je bila slina vmes ali kislina. Upam da ne to zadnje. Očitno se nam je refluks spet poslabšal. Prejokal je cel včerajšnji dan, tako da je matralo. Sem klicala pediatrinjo, pa mu je kar predpisala neka ful močna zdravila, ki jih ponavadi predpišejo šele na pediatrični. user posted image Nisem še šla po recept, niti mu ne bom dala kar tako. Dokler mi bo jedel, ne bo hudega. Sicer pa raje vidim, da nas pošlje spet na pediatrično in da ga tam še pogledajo prej, preden se mu določi taka zdravila. Naša pediatrinja je itak cela čudna - enkat je pri prehladu predpisala antibiotike za v nos. Jaz res ne vem, če je treba dojenčke tako filati z zdravili. Jaz sem ful proti temu.
Aja pa desno oko se mu nekaj solzi. Mu spiram s fiziološko. Razmišljam, da bi kamilico prekuhala in tudi s tem brisala.
Bom videla. Skratka, pri nas je spet cel kaos. Bo že.

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 383
15.5.2014 10:37:54   
tashq
oo...user posted image
razlika v letih:mi imamo 3,5 in zaenkrat mi je super.P. je že tako velika,da vse sama porihta in mi tako paše.jaz si ne predstavljam imeti 2 dojenčkov doma,čestitke pa sploh vsem,ki imajo dvojčke.user posted image poznam pa mamico,ki ima tri fantke:3,5 let, 2 leti in zdaj 4 mesece,pa ji tako odgovarja.pa poznam eno,ki ima razlike samo 11 mesecev med otrokoma pa tudi pravi,da je bilo prve mesece malo težko,potem je pa super,ker se skupaj zaigrata.pomoje je najbolje,da tako kot staršema odgovarja.
kengurujček:imeli pri P. pa nismo uporabljali,imamo zdaj pa verjetno tudi ne bomo uporabljali...smo nekako bolj za voziček...mogoče edino,če bo dež padal,pa da dam tamalo v kengurujčka pa tako peljem P. v vrtec.ali pa bomo bolj komot pa doma...bom videla...nam bo pa sigurno prav prišel nahrbtnik,ker gremo radi na bližnji hrib.zdaj gresta P. in ati sama,midve z N. pa komaj čakava,da bo pasala v nahrbtnik.
včeraj pa v Volčjem potoku!user posted image nisem mogla verjet,smo bili več kot 7 ur tam...user posted image N. je bila pridna v vozičku,3x je jedla,v avtu pa ni spala.user posted image se jaz kar sprašujem,kakšnega otroka imamo;slišim le za tiste dojenčke,kii se derejo v avtu ali spijo.da pa je kakšen priden buden v avtu,pa še ne...še P. je zmanjkalo po 5 minutah vožnje.
danes ponoči je imela pa žurko!user posted image ni se jokala,samo 2x se je ponoči zbudila,ji jaz tišim dudo v usta,ona pa lagano pljune ven,roke v usta pa se začne "pogovarjat".pa gode,pa se premetava,pa cmoka...mami pa ne more spat...user posted image zdej sem pa zombi,ker sem mogla še ob petih vstat...
no,pa vsaj zdaj pridno aja...danes še nisva šle ven,ker sem mislila,da me bo odpihnilo,ko sem P. peljala v vrtec.to je pa res malo prehuda...user posted image upam,da se popoldne malo unese...
papauser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 384
15.5.2014 11:11:55   
oblekca

dspela: ko ste menjali mleko, ste kar v celoti, ali postopoma, najprej en obrok...?

pri nas je pestro...

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 385
15.5.2014 12:40:27   
Dorotheia
Kot kaže je povsod bolj pestro. Pri nas tudi. user posted image

(odgovor članu oblekca)
Neposredna povezava do sporočila: 386
15.5.2014 13:47:33   
Aeio
Tudi pri nas luna… Čez dan in ponoč user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 387
15.5.2014 19:59:02   
witch
obelkica jaz ko sem menjala mleko sem ga v celoti. Imela sva holle, ko ga je zmanjkalo sem kupila hipp in mu dala samo hipp. Nikoli nič mešala in ni bilo težav. Tudi ko sva šla iz navadnega mleka na ar.

tashq super za lep dan user posted image

Dorotheia držim pesti, da se čim prej neha. Naš tudi bruha zadnje dni spet. Imava ar mleko pa kar bruha. Mi je danes P rekla da bo minilo. Samo mičkeno moramo počakati in potrpeti. Je pa pri nas 10000_x_ blažje kot pri vas. Močno pa želim vašemu fantiču da ga neha matrati.

Midva se tudi že dva dni drživa noter, ker mičkeno preveč piha. Ne upam z njim ven. Mi je danes moj rekel da mi bo voziček odpihnilo user posted image

Sva imela pri posvetovalnico pri štirih mesecih. Naš otroček pri štirih mesecih (no, danes jih ima že štiri in pol), tehta 7100 g in je velik 67 cm. Dobil je drugo pikico, vse je ok, mami pa je srečna in zadovoljna user posted image Se je pa považil in se na pregledu prav lepo obrnil iz hrbta na trebušček user posted image je bila P čist vesela user posted image Jaz sem pa že 1000000 x rekla hvala, da imam zdravega otroka.

< Sporočilo je popravil witch -- 15.5.2014 20:01:01 >

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu oblekca)
Neposredna povezava do sporočila: 388
15.5.2014 22:19:33   
janaž
Hej mi tudi rastemo... pri 3 mesecih ima naša mala 64 cm in 6400g. Velika puncauser posted image

Naša drugače nikoli ne poliva, je pa včeraj ful polivala in še danes malo, tako da mora biti nekaj v zraku, ker je bilo tole čisto čudno. Dorotheia in Witch držim pesti, da se stvari čimprej umirijo.

Kengurujček: Mi sedaj uporabljamo trak (wrap), malo kasneje pa bomo prešli na mehko nosilko, ki jo imam še od taprvega. Pri kengurujčku moraš pazuti, da ne sedi le na ritki, ampak ima blago do kolenčkov in nogice privzdignjene. Zelo fajn so mehke nosilke, ki so podobne kengurujčkom, lahko pa nosiš otroka tudi na hrbtu, kar pride prav, ko je večji ali ko greš v hribe. So tudi boljše od ruzakov za v hribe, ker so lažje in bolje porazdelijo težo.

Razlika: Mi imamo sedaj 3,5 tako kot ti Tashq, in je super. Jaz sem hotela manjšo razlliko, pa ni ratalo tako hitro, ampak si sedaj ne predstavljam, kako je imeti 2 dojenčka. Ali se igrata skupaj ali ne je pa bolj odvisno od tega ali sta karakterno kompatibilna, kot pa od razlike.

GH: meni se pa prav nič ne da in bom pustila, da se do 6 meseca le doji... Pri prvem sem bila ful navdušena, zdaj pa vidim le en kup dela...

pa pa

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 389
16.5.2014 21:00:31   
mala_račka
Oooo lepo, vidim da tudi vaši otročički pridno rastejouser posted image

naša user posted image pa se sedaj že kakšne 14dni ful odriva z nogicami. Tako opažam, npr. na puzzlih jo tam na sredino in se sama podrsa po celi površini - od enega konca do drugega. še posebej ji je všeč, če pride do kakšne ovire od katere se lahko fino odrine z nogamiuser posted image drugače pa da stopala na tla in se s stopali odrineuser posted image ji gre pa še boljše od "nog", če ima bosa stopala - npr. pred kopanjemuser posted image ja prav res je hecna tale naša puncauser posted image a tudi vaši to počnejo?
pa še vedno se zelo jezi, kadar prime kakšno igračko v roke in si jo nese (itakuser posted image ) v usta...potem pa to nekajkrat ponavlja - v usta in iz njih...potem pa jok. In to takšen da jo komaj pomirim. Zaenkrat edino na (.)(.)user posted image

joj, tudi jaz že komaj čakam da bomo imeli posvetovalnico...da vidim kakšne so mereuser posted image

...glede GH pa tudi jaz razmišljam. Prebiram najrazličnejšo (novejšo) literaturo... Pa ne toliko da bi dala na vse to, kar pišejo...ampak me zanimajo različna mnenja. In tudi strokovnjakinje za dojenje iz LLL pravijo, da je bolje čim dlje počakati, da ti da otrok sam določene znake da je pripravljen. Res ne vemuser posted image A ve boste vse začele oz. ste že začele s 4. meseci? Kakšen vrstni red živil boste/ste pa izbrale?

A se vaši dojenčki že vsi obrnejo iz hrbta na trebuh? Naša se samo obratno, pa še to (še vedno mislim), da bolj "po sreči" kot ne...

< Sporočilo je popravil mala_račka -- 16.5.2014 21:02:49 >

(odgovor članu janaž)
Neposredna povezava do sporočila: 390
16.5.2014 21:16:28   
Shana86
Ja res so bogi teli vaši polivalčki... user posted image Naj se stvari čim prej umirijo user posted image user posted image

Mala_račka moja se isto ful odriva z nogicami. Še poseben rada dviguje tisto rito, če ji kaj ne paše... pa če jo dam v lupinico, da jo potem lovim s pasovi, ker čisto zleze dol. Tudi ful nosi igrače v usta in se krega, v jok pa zaenkrat še ni šla. Bom pri 4 začela z GH, ja. Ker se mi že zdaj zdi, da jo mika. Pa itak ni izključno dojena. Drugače je moje mnenje tako: te smernice se itak spreminjajo vsaka dva tedna, tako da je pomoje najbolje poslušati svojega otroka.
Obračanje: praktično še čisto nič. Na bok ne zna, se pa obdrźi na boku, če je zainteresirana. Iz hrbta na trebuh tudi ne, iz trebuha na hrbet ji pa včasih uspe.

Vav, ful se veliki tale vaši otročki, moja bo pomoje ful manjša n posvetovalnici pri 3,5 mesecih. Bomo videli...

Mi smo imeli nor veter, sem pokonci od dveh zjutraj in zombi...

< Sporočilo je popravil Shana86 -- 16.5.2014 21:18:58 >

(odgovor članu mala_račka)
Neposredna povezava do sporočila: 391
16.5.2014 21:31:06   
Night
Kakšno smotano vreme zadnje dni. Šele drug teden bo lepše. Ko je lepo, sva res skoz zunaj in naokrog, danes in včeraj sva bila pa oba prav sitna, ker sva bila več ali manj v zaprtih prostorih. Kaj počnete z vašimi dojenčki, ko ste same z njimi doma? Meni se včasih že kar meša, ker rabi nonstop akcijo in animacijo. Pa ga včasih kar v avto napokam in greva v trgovino, ful gre rad v šoping, to mi je všeč user posted image

Dorotheia, upam da je z malim že bolje. Samo je res smotano, če veš, da ga nekaj matra. Mene itak vsaka stvar zmoti, pa grem brskat na internet, pa je včasih še slabše. Ampak res se skoz bojim in mi je hudo, če ne vem, kaj mu je. Drugače tudi jaz nisem preveč za zdravila, sploh pri tako malih. Naša pediatrinja tudi rada piše recepte, ampak se na koncu starš odloči, kaj bo svojemu otroku dal. Itak da čim manj antibiotikov za tako majčkene, ampak včasih ne gre brez. Kako to, da nisi še zamenjala?

mala_račka, naš se je do zdaj samo nekajkrat obrnil na trebuh, že dvakrat ponoči, tako da sem ga morala jaz obrnit nazaj, ker se s trebuha na hrbet ne zna user posted image Glede GH bom jaz začela zelo počasi in bom predvsem njega poslušala. Drug teden pride patronažna, ker me zanima, kaj mi bo povedala, drugače pa itak vse v knjigah in na internetu izveš. Najprej bom začela z zelenjavo. Probala bi tudi kakšno proseno ali riževo kašico, ker me zanima, če bo ponoči dlje spal. Sadje pa šele potem. Ampak kot pravim - delala bom po njegovem ritmu, ne po knjigah in ne tako, kot bo rekla patronažna. Nas pa že kar dolgo z zanimanjem opazuje pri jedi, če ga imam medtem v naročju, mi hoče kar v krožnik skočit user posted image

Naš ful brca, ko je na hrbtu, ampak še nikamor ne potuje hehe. Je pa zdaj največji žur pasenje kravic. A še kateri tako leži na hrbtu, da zraven "plava"? Roke daje prav nazaj, pa potem spet naprej in čisto iztegne nazaj. Malo me je skrbelo, če je to normalno, pa menda je, ampak šele v 5. mesecuuser posted image

Jaz tudi razmišljam o kengurujčku. Lahko katera kakšnega priporoča? Koliko časa pa se jih lahko nosi noter? Jaz ga sedaj nosim obrnjenega naprej v polsedečem položaju. To je menda za to starost že primerno, kajne?

Pri nas se je pa tazadnja luna kar poznala (prej ni imela nič vpliva). Mali se je zbujal ob 1h in ob 4h ves naspan in živahen, brcal, se smejal, jst pa kot zombi zraven. Sem mu tiščala joško v usta, dokler se ni vdal, po kakšne pol urice je pa le zaspal nazaj. Hvala bogu je zdaj spet po starem, zbuja se še vedno za jest najmanj trikrat, ampak takoj zaspi nazaj. Pa tudi spi tam do 8h ali malo čez, kar mi je fajn.

dspela, a tvoj je pa kar takoj za še enega? user posted image A si kaj čutila, da se pripravlja M? Mene zadnja dva dni bolijo jajčniki, ampak bolj levi, občasno me ščipne v desnem. Zdaj pa ne vem, kaj je to. Drugače polno dojim na max 4 ure in glede na to, naj se ciklus ne bi še vzpostavil, ampak vse je možno.

(odgovor članu mala_račka)
Neposredna povezava do sporočila: 392
17.5.2014 13:39:14   
Dorotheia
Hvala punce. Našega še vedno matra. Sem mu probala dati žličko riževih kosmičev v mleko, če bi bilo kaj boljše, pa se mi zdi, da je isto. user posted image Sicer poliva malo manj, ampak ga pa po vsakem hranjenju ful začne nekaj matrat - ko kupček podre oz. ene pol ure po hranjenju. Zdaj sam je tudi zmanjšal količino obroka, nočem ga pa silit, sam najbolje ve, kako mu ustreza. Baje če imajo težave z refluksom, jim itak bolj paše več majhnih obrokov. Bošček je no. Včeraj se mi je spet cel dan prejokal...no po vsakem hranjenju. Tako, da mi zdaj poje tam okrog 120-130ml na obrok ali manj (prej pa ca. 170ml). Zato se je danes začel ob 5h zjutraj dreti kar od enkrat - sva že mislila z mojim kaj mu je, sploh ker cel zadnji mesec prespi celo noč brez vmesnega zbujanja. No, sploh se ga ni dalo pomiriti, dokler mu nisem dala mleka. Očitno je bil fant lačen, ker pač čez dan dosti manj poje in mu zdaj manjka ponoči. Tako, da smo se po mesecu dni spet hranili ob pol 6h. Potem pa takoj zaspal in spal kot top do malo čez 9.

Pa zdaj mu že iz obeh očk teče, tako da v ponedeljek kličem pediatrinjo in se gremo pač pokazat. Verjetno bo itak spet antibiotike dala. Zdaj mu spiram s fiziološko in kamilico.

Ma bošček je. Meni se tako smili. Včeraj sva se spet oba jokala. user posted image Poskušam biti trdna, ker vem, da otroci ravno v takih obdobjih rabijo oporo, a je prav težko.

Night, pediatrinje nisem še menjala, ker nas noben noče vzeti. user posted image Preklicala sem že skoraj vse, tudi v sosednjo občino, pa nas nočejo. user posted image Pojma nimam, kaj naj.

No, nas je spet malo nazadoval glede motorike, se mi zdi. Pa imam občutek, da če hoče, lahko vse naredi - je delal že kake 2 tedna nazaj več dni zapored obrate iz trebuha na bok in potem hrbet....se je obrnil iz hrbta na bok in obratno, zdaj pa spet par dni nič. Imam občutek, da ko ima kake zdravstvene težave, da nasploh mu potem ne gre nič drugega. Tako, da malo nazadujemo.

Glede GH pa se mi zdi, da je najbolje, da se držimo našega občutka. Jaz če bi ga samo dojila, bi sigurno začela dodajati šele po 6. mesecu, prej ne. Razen, če mu res mleko ne bi bilo več dovolj in bi vidno rabil več. Tako pa smo na adaptiranem mleku in očitno mu je zdaj tudi to spet začelo povzročati težave, tako da bova poskusila že naslednji teden. Če ne bo šlo, bom počakala še kak teden in potem spet.

Drugače pa jaz zdaj pri našem spet o morebitni alergiji razmišljam. Kaj če ima res alergijo na kravje mleko? user posted image Sicer so nam pri 2 mesecih delali krvne teste, ki so bili negativni, ampak pri tako malih so baje večkrat negativni in zelo pogosto, pa imajo vseeno lahko alergijo. Ker kot prvo sta refluks in alergija lahko povezana, kot drugo ima desno ličko malo rdečkasto zadnje 3 dni, ampak sem najprej mislila, da zaradi slinjenja in šarjenja z roko tam okrog in je pač koža nežna in občutljiva. Zdaj pa ne vem več. user posted image Pa še matra ga po hranjenju. Samo mi je čudno, ker imamo že 2 meseca isto in zdaj kar naenkrat te težave. Pa očke ima vedno bolj rdeče. No, v ponedeljek pičimo k pediatrinji, jaz druge rešitve ne vidim več. user posted image

(odgovor članu Night)
Neposredna povezava do sporočila: 393
17.5.2014 14:02:48   
Shana86
Dorotheia user posted image user posted image Tudi jaz sem se že parkrat zjokala, ker mi je bilo hudo zaradi deteca. Saj bo minilo, boš videla...

Drugače glede očk: nam so na oftalmološki kliniki rekli, da odsvetujejo kamilice, ker preveč izsušijo oči. Raje obilno speri s fiziološko, nato pa malo fiziološke polij na dva tampončka in vsako očko obriši s svojim, od zunaj proti nosku. Potem pa nujno po antibiotične kapljice. Pa pazi, stvar je ful nalezljiva.

Ga drugače poskusiš drzat pokonci nekaj casa po obroku? Moja ima blag refluks, vecinoma polije samo do zrela in pogoltne (Gorenjka user posted image ), ampak sem opazila, da se ful joka po obroku, dokler ne bruhne, ce jo prehitro polezem. Zdaj podreva kupcka, potem jo imam v dvignjeni lunici ali polozaju stolcka se kakih 20 minut.

Pri nas ocitno ni bila luna... danes se je prvic zbudila ob 00:50, pa je zaspala ob pol deset_ih. Potem spet malo pred peto, od 6h naprej pa nonstop neko stokanje in premetavanje... Cisto sem na glavo... Prav celo telo me boli, ker sem tolk utrujena. Cel teden spim do dve uri v kosu, skupaj najvec pet ur, vceraj pa zaradi puncke in vetra samo tri ure. Podocnjaki do tal... Prejsnji teden se je prvic zbujala sele okrog 4h, 5h in sem bila cez dan polna energije in zacela delat ornk ture z vozickom v hrib, telovadit, zdaj pa spet nimam energije za nic... sprehod po ravnem, to je pa to... user posted image Glede na to, da spet ponoci potrebuje dodatek, ceprav imam pomoje enako mleka kot prej, bo mogoce tole spet poskok v rasti user posted image

< Sporočilo je popravil Shana86 -- 17.5.2014 14:03:29 >

Neposredna povezava do sporočila: 394
17.5.2014 20:36:05   
Dorotheia
Shana, jaz ga imam absolutno po obroku vedno pokonci vsaj pol ure. So itak že 2,5 meseca na pediatrični to zabičali, tako da se od takrat redno držimo tega. Zadnje dni ga imam pokonci celo uro po hranjenju, ker se drugače začne dreti.

Joj, jaz upam da bo kmalu boljše. Tele očke so vedno slabše, upam da nam ne bo treba že jutri leteti v dežurno. Ok, bom potem sedaj samo s fiziološko spirala. Sem nekje že prebrala, da kamilice niso fajn, samo nisem vedela zakaj. No zdaj vem. A pa fiziološko prav pokapam v očke? Moram potem pobrisati, da so suhe ali pustiti? A pa lahko kar dosti pokapam?

No, danes je malo boljše, vsaj kar se tiče polivanja in refluksa. Mi se res strogo držimo vseh ukrepov od začetka, ko smo bili na pediatrični zaradi tega. Pa se je sedaj kljub vsemu poslabšalo. Razmišljam ali mu dam tisto zdravilo controloc ali ne. Zaenkrat še nisem. Skrbi me, da bi se stanje tako poslabšalo, da spet ne bi mogel jesti, ker bi ga bolelo, da bi torej prišlo do vnetja sluznice. Joj, upam da ne. Si res ne želim še enkrat iti skozi vse to. Mogoče mu jutri dam zdravilo, bom videla. Odvisno, kakšna noč bo za nami. Mi je čudno, ker je pač zmanjšal obroke. Zdaj ne vem, ali ga tako matra, da ne more pojesti ali preprosto ne rabi več. Še dobro, da ima dovolj zaloge.

Ah ja. Nonstop je kaj. Upam, da bo kmalu boljše.
Držite se!

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 395
17.5.2014 21:11:24   
Aeio
Witch, koliko pa tebi poje za kosilo npr? Jaz mu sedaj dajem kolerabico. Izgleda, da je tako dobra, on kar je in je. Zadnjic jo je pokedel 100g. Pa najbrz bi jo se. Ne vem, koliko so primerne kolicine za en obrok?

(odgovor članu Night)
Neposredna povezava do sporočila: 396
17.5.2014 21:20:20   
Nina33
Dorotheia, za oči je nam (no, otrokoma) pomagala, smetlika (čaj iz nje, dobiš v lekarni). Za vsako oko uporabi svojo vatko, da ne prenašaš in vedno obriši do suhega (ne delaj kt obkladkov al kej tacga). In pazi, da ni prehladna fiziološka ali čaj (jaz sem ga kuhala 1x na dan in potem pogrela na ene 30-35°C - po filingu, nisem merila). Upam, da bo hitro bolje, oboje in učki in ta refluks user posted image user posted image user posted image user posted image
Seznam bom pa ker drug večer posodobila, se je spet kar nabralo user posted image .
Lepe sanje (in seveda mirno noč)!

< Sporočilo je popravil Nina33 -- 17.5.2014 21:21:25 >

(odgovor članu Aeio)
Neposredna povezava do sporočila: 397
18.5.2014 8:51:15   
witch
Naše dete je pa imelo ponoči žur user posted image mogoče se že pripravlja na žurerske sobote user posted image Mati je cela zalimana, on pa že spi user posted image

Dorotheia držim pesti za vaju, da čim prej mine. Drugače pa so tudi meni rekli da s kamilicami naj ne bi vnetih očk spirala...

obračanje naš je že pravi ekspert iz hrebuha na hrbet. Sem ga dala včeraj v igralni center pa je bil na hrbtu, prdem nazaj je bil na trebuhu, ga obrnem grem naprej kuhat je bil že čisto na drugem koncu user posted image in čisto drugem položaju. Odriva se neverjetno, nogice ima ful močne, ko je na hrbtu itak maha z vsem štirimi tak da je prav veter user posted image v banjici pa maha in se meče levo in desno, tak da imamo celo poplavo po kopanju user posted image ful je močen in spreten.

Night jaz mu vsak večer dajem kašice. Zadnji obrok pred kopanjem je kašica. Proso ali riž. Vode dam okrog 100 ml in poje vse. Se skopava in dobi še mleko. Pa na žalost (če te razočaram) ne spi nič dlje. Še vedno se budi okrog enih. Sem tudi jaz upala da bo lepše spal.

Aeio jaz mu samo mlečno izmerim vodo, da vem koliko približno poje. Ostalega pa nimam pojma. Itak pa ne poje preveč ker kar hitro neha. Ni mu všeč. Mu pa dajem dokler sam jezička ne postavi tako da ni šans da dam žličko v usta. Tako dela tudi pri mlečnih.

Jaz sem začela z zelenjavo, sem mu vmes dala jabolko (ki ga ne mara), banano (ki mu je všeč). To dvoje je vse od sadja kar sem mu dala. Včeraj je dobil mičkeno mareličnega soka. Ampak mu ni šel preveč dobro. Korenčka ne mara. So mu pa všeč bučke, krompir, cvetača, brokoli. Tak da bom kar z zelenjavo naprej vztrajala.
Z zelenjavnimi kašicami še nisem menjala celotnega obroka. Ker poje bolj malo. Z mlečno kašico pa sem že. Dajem mu počasi in tako kot mi on sporoča da je ok. Moj nečak je naprej pri štirih meecih dobil par žličk korenčka, naslednji dan je pojedel že skoraj celotno kašico, tretji dan sta že menjala celotni obrok. Res je lepo jedel. Naš pa probava, pa mislim, da bo kar izbirčen.

Neposredna povezava do sporočila: 398
18.5.2014 10:32:38   
asyka
Punce jaz vas redno berem, ker mi je zanimivo poslušati vaše prigode :D Imam pa en probni nasvet za Dorothei-o. Glede na to, da mu daješ kravje mleko, in ima mali probleme, bi jaz mogoče probala z mlekom brez laktoze. Mogoče pa mu ta dela probleme in ima nanjo alergijo. Jaz če spijem (ali pojem) 3 žlice navadnega mleka imam drisko, vetrove, če ga več naprimer, kje kdaj kaj mlečnega, ker ni drugega mleka mi je pa tudi že na bruhanje sililo... Probaj, nimaš kaj izgubiti.

Uživajte z malečki še naprej

The secret of life is hidden in DNA.

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 399
18.5.2014 10:49:39   
Dorotheia
asyka, hvala za nasvet. Saj ne vem več kaj naj. Kot rečeno, razmišljam vse sorte in kako bi mu pomagala. Meni je samo čudmo, da je bilo sedaj skoraj 2,5 meseca vse super, brez težav, malemu je mleko odgovarjalo (test za alergijo na k. mleko je bil negativen, ampak to so baje pri tako malih dokaj nezanesljivi testi). Zdaj pa kar naenkrat vse te težave.
Jaz malo sumim, da je vse to poslabšanje v povezavi z virozo, ki pa se je začela 2 oz. 3 dni po cepljenju. user posted image
Najprej je kar naenkrat tisto prehlad (ultra zamašen nos in kašljanje) kar iznenada. Potem pa postopoma še vse ostalo. Še vedno ima malo zamašen nos, kašlja pa ne več. Potem se je začelo prdenje (vmes sploh nisem več poznala tega pri malem). In zdaj še tole spet s tem refluksom. Hrani se tudi ne več tako lepo, dokaj hitro postane nemiren. Zato me res skrbi, da bo spet nehal jesti. Zdravil (Controloc) mu pa kar tako ne upam dati (jih imam pa doma v hladilniku). Joj, ko bi vedela, kaj lahko storim. Razmišljam tako, da sem že čisto smotana. Ponoči se mi kar od enkrat začne jokat, pa danes ni bil lačen in ni jedel. Prej pa spal mirno že od 2 meseca. Ah ja. Srce se mi trga, ko ga gledam. Pa tako občutljiv je postal. Pa vmes še tisto obdobje, ko sem mislila, da bodo zobki. Očitno je vse tole povezano.
Najverjetneje bom pač počakala in upala, da se stanje kmalu uzboljša. Itak prihajajoči teden pričneva z uvajanjem gh. No, če bo šlo. Se mi zdi, da ni ravno pripravljen še.
witch in ostale, ki že uvajate - jih imate v naročju ali kje?
witch ali si ti nekaj omenjala hipp formulo proti refluksu? Si preizkusila? Jaz zdaj razmišljam, da bi mleko zamenjala. Pa ne bi rada, ker vem, da ni dobro mešati. Ko bi vsaj vedela.

(odgovor članu asyka)
Neposredna povezava do sporočila: 400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
OTROKE POZIMI KOPAJTE enkrat na TRI DNI
Otrok ni treba kopati vsak dan, še posebej ne pozimi, dovolj je enkrat na tri dni. Edino higiena genitalij je vsakodnevn...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?