Dorotheia
|
Evo, mi smo že doma. Prav luštno je bilo. Mali je še vedno prehlajen, ampak se mi zdi, da je boljše, vsaj s kašljem, nosek ima še vedno zamašen. Night, v teh mobilnih hiškah na Pagu je v predsezoni kar poceni - zdaj pride hiška 35 eur na dan (vsaj mi smo tako dali), pa je ubistvu za 4+2 oseb. Dve spalnici in raztegljiv kavč v glavnem prostoru. Ampak se mi zdi, da je za 4 osebe ravno prav prostora recimo. No, mi smo bili samo 3 in bi kak par komot še bil zraven. In ne rabiš vzet za cel teden, vsaj v predsezoni ne (za sezono pa ne vem, možno, da je takrat potrebno vsaj za 1 teden). Mi smo zdaj še celo 1 dan prej šli od tam, kot smo imeli rezervirano, ker sva se pač z mojim tako odločila, pa ni nihče kompliciral. Bili smo torej 4 nočitve. In ja, za vozičkati se mi zdi ful lepo. Itak imaš po kampu cel kup enih potk (ob morju je sploh lepo), pa potem greš lahko z vozičkom do Novalje in narediš tak ful lep izletek. Nam je bilo res luštno, samo to spremenljivo vreme je bilo smotano. Sama vožnja z avtom do dol pa verjetno odvisno, kje greš. Ali greš pač po avtocesti ali po jadranski okrog. Midva sva šla tam 3/4 po jadranski, ostalo po avtocesti. Vozili smo se počasi, ker smo bili itak ful natovorjeni, midva sva VSE vzela s sabo, ker pač varčujemo in je tu ceneje. Za dol smo štartali okrog 9:30 iz Kranja, pa smo dol prispeli okrog 17.30. Ampak bi ful prej, smo skoraj 1,5 ure čakali na trajekt, ker nisva prej nič pogledala, kako vozijo. Ene slabih 6 urc vožnje (ampak v to je všteto tudi ustavljanje po poti, da smo malega nahranili in si malo pretegnili kosti - ustavili pa smo se 2x), smo pa res počasi vozili. Nazaj pa smo se vozili ene dobrih 5 ur, ampak je moj malo hitreje vozil. Mi smo drugače super. Mali še vedno prespi noč in je to postala kar praksa. Spi torej od 21h in tja do 7.30 zjutraj. Jeej. Prav super je. Kje vaši dojenčki spijo? Naš je še vedno v zibelki, ampak postaja premala, tako da morava z mojim po hitrem postopku eno posteljico zanj nabavit. Najverjetneje se bomo kar do Ikeje zapeljali ali pa bova kupila kako rabljeno na bolhi. Naš je res postal ful velik in kar dolg. Mu je zibelka kar naenkrat postala mala in tudi košara pri vozičku. Se že skoraj dotika roba z nogicami. Tako da bo najverjetneje še za kak mesec, mesec in pol dobra, potem pa počasi na športni del vozička (še dobro, da se skoraj čisto poleže). Kako so vaši v košarah, še dovolj prostora? Naš je taki mali bajsek postal, no ubistvu je cel velik. Kar naenkrat se mi zdi. Hitro rastejo ti naši sončki. Pa te puzzle mu greva naslednji teden kupit, bova kar rabljene, sva našla ene kot nove. Ful ga premalo dajeva na tla pomoje. Mene tudi malo skrbi, ker takoj ko kje vrata odpreš takoj zapiha in je prepih in na tleh se itak ful čuti to. Za celulit se mi je zdelo, da ni nič takega. Niti me ne skrbi. Itak vem, da bo izginil, ker mislim, da bo naš dojenček zrasel v zelo aktivnega fantka. Kaka pa naš tudi 1x dnevno. Redno do sedaj. Včasih me kakec kar za dobro jutro preseneti. Aja, kot že omenjeno, naš ful ne mara dude. Je pa začel prstke sesat, kar mi je stokrat huje kot duda. Nobene sploh ne mara. In se mi zdi kot da mu nobena ne bi pasala. Sem jih preizkusila že cel kup (Avent, MAM, tiste okrogle iz Mullerja, ...). Sem zadnjič enkrat opazila, da ima Curaprox tudi dude, ki naj bi bile najboljše....no to je zdaj stvar izbire, ampak je res čisto drugačna oblika kot vse ostale dude. Razmišljam, da bi mu to nabavila. Kaj menite? Ni pa ravno poceni, paket dveh dud pride okrog 24eur. Pa da mu kupim in jo takoj zavrne mi pa tudi ni. Joj, jaz pa tako komaj čakam, da najdeva eno stanovanje za nas. Da bo mali lahko imel svojo sobo in bo končno dovolj prostora za vso šaro, igrače in vse to. Pa tako lepo mu jo bom opremila, komaj čakam!!! Nič pametnega ni zaenkrat, kar pa mi je všeč, je pa predrago. No, pa sem optimist, tisto, ki nam je namenjeno, bo že prišlo. Joj, jaz sem se pomoje v zadnjem mesecu in pol pa nazaj malo zredila. Nič čudnega, sem totalno nezdravo in preveč jedla. Groza. Prav vidi se, da imam ful več časa. Me kar glava boli, ko se pogledam v ogledalo. Sicer se mi ne mudi z izgubo kil, ampak vsaj do službe moram priti nazaj na svojo staro postavo, ker drugače mi nobene lepše cunje za v službo ne bodo več prav (tam pa itak nimam nič raztegljivega in vse totalno ozko ). No, tudi to bomo zrihtali. Počasi. Jaz sem šla zadnjič enkrat teči, pa me je še kar malo bolelo spodaj med nogami. Tak čuden občutek, sem se kar na porod spomnila. Mogoče sem malo pretiravala. Bom pa zdaj začela vsaj 2x tedensko s tekom, ampak po malo. Potem pa bom razdaljo povečevala. Počasi. Nič, uživajte, jaz grem malo čekirati za posteljice.
|