|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JANUARČKI 2014
29.4.2014 19:33:01   
Dorotheia
Heej punce! Mi smo na morju in malo koristim proste minutke, ko je moj sel en kratek krog z vozickom :-) Skratka na pagu je spremenljivo vreme, ampak veliko soncka, tako da je super:-) Mali je voznjo lepo prezivel, me je kar malo skrbelo...smo se malo veckrat ustavili in je bilo to to...je tudi kar dosti spanckal, mu pase voznja..tudi tu se imamo super, mali kar priden, nic ga ni zmotila sprememba lokacije...zvecer je itak ista rutina kot doma, tako da lepo zaspancka...
Smo edino mislili doma ostat, ker se je mali na dan odhoda zbudil s cisto zabasanim noskom in malo kasljal spet...pa potem ni bilo nic vrocine, isto vesel kot vedno in normalno jedel, tako da smo sli. Sva rekla z mojim, da ce semu stanje poslabsa, da bomo pac sli prej domov..zaenkrat je stanje ok, pac zabasan nos in malo zakaslja. Mu cistim s fiziolosko in vatko zelo pogosto in upam, da bo kmalu boljse. Malo me skrbi, ker je spet prehlajen, je to normalno? Pa ful pazim in vse... dober mesec nazaj je bil tudi prehlajen...ah ja...
Drugace sva pa z mojim opazila na nasem dojencku celulit, to tudi obstaja??? Vsaj izgleda kot celulit, po nogicah in trebuscku...upam da bo tole izginilo :-(

Nas glavico iz hrbta ful dviguje in sledi z glavico, ce potegnes za rokice...ce pase kravice se opira na podlahti, dlani se niso v igri - stegne pa vcasih eno rokico kot bi hotel nekaj prijeti, pa mu se ne uspe... sem pa totalno ponosna, ker ze 2 dni lepo prime igracko in jo nese proti ustom (pa mu ne uspe vedno nesti v usta, gre tudi proti ockom in moram ful pazit, da se ne zokne user posted image ). Roke itak vedno bolj nosi v usta in vcasih ga opazim s palckom in mu ga vzamem ven...me skrbi da ga bo imel prevec rad, ker dude ne mara najbolj...
Pa zanimivo, kako gre ta razvoj....ze nekaj casa ful dviguje nogice, sploh pri previjanju, no zdaj se ze slab teden z rokicami medtem prijema za kolena user posted image naslednja faza potem je, da dvigne nogice toliko, da se z rokicami dotika stopal... je pa tudi tako, da marsikateri otrocek kako fazo preskoci oz jo pac nima...tudi glede uvajanja GH je tako, da je treba otroku prisluhniti in da eni so prej pripravljeni, drugi kasneje...meni je pediatrinja rekla, da bi s 5 mesecem zaceli... na pediatricni pa so mi rekli, d bi zaceli po 4 mesecu, zaradi refluksa... bom videla, kakor se mi bo zdelo, ampak obcutek mi pravi, da nas s 4 mesecem se ne bo ready...no bomo videli, je se cas.

Aja, skrbi pa itak tudi mene vedno kaj, smo verjetno vse iste pri prvem otroku user posted image tale ekstenzija je itak tako tako, dostikrat so baje neka stanja prehodna...mene scer tudi malo skrbi, ker ko se preteguje, se cel iztegne nazaj...ampak baje, da ce to samo takrat dela, da potem ni... no itak sem ful pozorna, tako da spremljam... mene bolj skrbi, ker glavico vec obraca v levo (zaspi vedno tako da jo ima nagnjeno v levo, tudi ce popravim, ne pomaga za dolgo), nasploh se mi zdi na levi strani bolj mocan (tudi roko je najprej zacel levo nosit v usta in pogosteje, zdaj prijema igrace zaenkrat samo z levo itd.) In me skrbi ta asimetrija....upam da ne bo kaj hujsega, naceloma je itak vsak v eni strani bolj mocen in baje vsak malo asimetricen...no ce bo kriza, bomo itak poslani na razvojno...zdaj ga poskusam sama bolj stimulirat na njegovi desni, kar je kar tezko, ker sem desnicarka in gres avtomatsko na desno, torej njegovo levo...sem verjetno tudi sama kriva, ker sem mocna desnicarka in vedno iz te strani hodila user posted image . Ah ja, bomo ze...

Punce uzivajte!

(odgovor članu Aeio)
Neposredna povezava do sporočila: 326
29.4.2014 19:33:10   
Dorotheia
Heej punce! Mi smo na morju in malo koristim proste minutke, ko je moj sel en kratek krog z vozickom :-) Skratka na pagu je spremenljivo vreme, ampak veliko soncka, tako da je super:-) Mali je voznjo lepo prezivel, me je kar malo skrbelo...smo se malo veckrat ustavili in je bilo to to...je tudi kar dosti spanckal, mu pase voznja..tudi tu se imamo super, mali kar priden, nic ga ni zmotila sprememba lokacije...zvecer je itak ista rutina kot doma, tako da lepo zaspancka...
Smo edino mislili doma ostat, ker se je mali na dan odhoda zbudil s cisto zabasanim noskom in malo kasljal spet...pa potem ni bilo nic vrocine, isto vesel kot vedno in normalno jedel, tako da smo sli. Sva rekla z mojim, da ce semu stanje poslabsa, da bomo pac sli prej domov..zaenkrat je stanje ok, pac zabasan nos in malo zakaslja. Mu cistim s fiziolosko in vatko zelo pogosto in upam, da bo kmalu boljse. Malo me skrbi, ker je spet prehlajen, je to normalno? Pa ful pazim in vse... dober mesec nazaj je bil tudi prehlajen...ah ja...
Drugace sva pa z mojim opazila na nasem dojencku celulit, to tudi obstaja??? Vsaj izgleda kot celulit, po nogicah in trebuscku...upam da bo tole izginilo :-(

Nas glavico iz hrbta ful dviguje in sledi z glavico, ce potegnes za rokice...ce pase kravice se opira na podlahti, dlani se niso v igri - stegne pa vcasih eno rokico kot bi hotel nekaj prijeti, pa mu se ne uspe... sem pa totalno ponosna, ker ze 2 dni lepo prime igracko in jo nese proti ustom (pa mu ne uspe vedno nesti v usta, gre tudi proti ockom in moram ful pazit, da se ne zokne user posted image ). Roke itak vedno bolj nosi v usta in vcasih ga opazim s palckom in mu ga vzamem ven...me skrbi da ga bo imel prevec rad, ker dude ne mara najbolj...
Pa zanimivo, kako gre ta razvoj....ze nekaj casa ful dviguje nogice, sploh pri previjanju, no zdaj se ze slab teden z rokicami medtem prijema za kolena user posted image naslednja faza potem je, da dvigne nogice toliko, da se z rokicami dotika stopal... je pa tudi tako, da marsikateri otrocek kako fazo preskoci oz jo pac nima...tudi glede uvajanja GH je tako, da je treba otroku prisluhniti in da eni so prej pripravljeni, drugi kasneje...meni je pediatrinja rekla, da bi s 5 mesecem zaceli... na pediatricni pa so mi rekli, d bi zaceli po 4 mesecu, zaradi refluksa... bom videla, kakor se mi bo zdelo, ampak obcutek mi pravi, da nas s 4 mesecem se ne bo ready...no bomo videli, je se cas.

Aja, skrbi pa itak tudi mene vedno kaj, smo verjetno vse iste pri prvem otroku user posted image tale ekstenzija je itak tako tako, dostikrat so baje neka stanja prehodna...mene scer tudi malo skrbi, ker ko se preteguje, se cel iztegne nazaj...ampak baje, da ce to samo takrat dela, da potem ni... no itak sem ful pozorna, tako da spremljam... mene bolj skrbi, ker glavico vec obraca v levo (zaspi vedno tako da jo ima nagnjeno v levo, tudi ce popravim, ne pomaga za dolgo), nasploh se mi zdi na levi strani bolj mocan (tudi roko je najprej zacel levo nosit v usta in pogosteje, zdaj prijema igrace zaenkrat samo z levo itd.) In me skrbi ta asimetrija....upam da ne bo kaj hujsega, naceloma je itak vsak v eni strani bolj mocen in baje vsak malo asimetricen...no ce bo kriza, bomo itak poslani na razvojno...zdaj ga poskusam sama bolj stimulirat na njegovi desni, kar je kar tezko, ker sem desnicarka in gres avtomatsko na desno, torej njegovo levo...sem verjetno tudi sama kriva, ker sem mocna desnicarka in vedno iz te strani hodila user posted image . Ah ja, bomo ze...

Punce uzivajte!

(odgovor članu Aeio)
Neposredna povezava do sporočila: 327
29.4.2014 20:29:23   
Night
Katarstrofa, danes mi je spal samo 2krat po 15 minut, jaz sem čisto izčrpana. Saj ni bil preveč siten, samo nisem več vedla, kaj bi z njim, ker rabi konstantno pozornost. Je pa vsaj zdaj zaspal brez problema, upam, da bo noč mirna. Verjetno se je včeraj še za danes naspal, ker je štirikrat zaspal po eno uro.

Meni je patronažna tudi rekla, da se uvaja GH po 4. mesecu in takrat tudi pride, jo moram poklicat. Imam pa eno knjigo o dojenčku doma in piše notri, da se daje od 4,5 meseca. Ene dajejo tudi šele pri pol leta, pač odvisno od več faktorjev. Jaz bom zaenkrat samo dojila, potem bom pa videla. Že zdaj ga zelo zanima in opazuje, ko jemo, prav gleda, kako z vilico vzameš nekaj s krožnika in neseš v usta. Jaz mislim, da mu bo "taprava" hrana čisto všeč user posted image Bomo pa začeli s korenčkom, tako kot sem prebrala v knjigi. Najprej mu bom samo sokec po žlički dala. Najprej zelenjavo, potem sadje. Saj greš počasi, pa vidiš, kaj mu paše in kaj ne.

Joj, naš se tudi večkrat cel stegne nazaj in rata ves trd, sploh ko joka. Ampak se nič kaj dosti ne sekiram. Glede asimetrije je fajn, da se ga dviguje z obeh bokov in pestuje izmenično najprej na eni, drugič na drugi roki.

Naš se z glavico nič ne dviguje gor, kravice pa lepo pase. Trenutno je na podlakteh, ampak že sega naprej proti igračkam. Igračko včasih lepo prime, mu tudi uspe jo nest v usta, včasih pa tudi ne. Pa za nogice se že fejst prijemlje, tako da imam kar probleme, ko previjam pokakano rit, on se pa po stegnih prijemlje hehe. Aja pa včasih se prav ščipa po golem trebuščku, prav fejst sam sebe drži, tako da je potem ves rdeč in popraskan.

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 328
30.4.2014 9:37:57   
witch
mala račka meni je P rekla, da naj začnem pri štirih mesecih. Da ni nič narobe če je kakšen dan prej. Naj spremljam otroka in vidim kdaj kaže da je pripravljen. Jaz koliko ga poznam, se mi je zdelo da pač želi nekaj več.

oblekica naš se dviguje na komomolcih. Je P rekla da se čisto lepo dviguje in da je tak ok. Zdaj pa ne vem. Vprašaj ko bosta imela pregled.

tashq pojedel ja kakšno žličko. Blato ni bilo kaj dosti bolj oranžno. Bolj sem bila pozorna na kakšne neprebavljene koščke v blatu kot na samo barvo. Jaz sem probala korenček, jabolko, zdaj pa bova počasi bučko, cvetačo, brokoli, krompir, banano...

začimbe še nisem probala. Mu bom dodajala malo amak kakšen mesec še ne. Mi je P rekla, da na krompir pa podobne stvari lahko dodaš tudi mičkeno soli. Amapk se bom soli še nekaj časa izogibala.

riževe kosmiče sva tudi že probala. V bistvu sva jedla dva dni korenček, v nedeljo kosmiče, včeraj malo jabolka.

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu mala_račka)
Neposredna povezava do sporočila: 329
1.5.2014 15:49:40   
tashq
celulit:user posted image N. ga nima...se pa spomnim par let nazaj,ko sem bila jaz še brez otrok,moj krščenec pa je imel slabo leto...sem bila tudi čisto začudena,kako to,da ga imajo tudi dojenčki in celo fantki...ga pa nima več...user posted image saj je skoraj normalno,da ima kakšen user posted image celulit,če so pa taki bajseki...
N. tudi nese že igrače v usta oz.nekam v smeri obraza,potem pa če se ji posreči zadane tudi usta...user posted image nogic pa še ne prijemlje.
zadnjič sva šla pa z lubijem in N. na sprehod(P.je bila pri babici) pa je bila kitajska restavracija ravno na poti...pa se nama je zaluštal sladoled...user posted image no,sva pa na koncu pojedla še kaj drugega,ne samo sladoled...user posted image ampak je pasalo,po dolgem času biti malo sam z lubijem oz.skoraj sam,no...N. je bila tako pridna,da je skoraj ne štejem zraven...user posted image je pa lubi rekel,da je ista kot Buda.user posted image sem ju hotela slikat zraven pa potem raje nisem,da ne bi bil kdo užaljen.
aja,se je pa zgodil čudež!user posted image včeraj je kakala samo 1x,danes pa še ni.končno...no,samo zdaj naj pa spet hitro kaka,drugače me bo pa v drugo skrajnost skrbelo...eh,nikoli mi ni prav,a?user posted image
papauser posted image

< Sporočilo je popravil tashq -- 1.5.2014 15:51:03 >

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 330
2.5.2014 10:03:12   
Night
tashq, super, da se je umirilo kakanje. Naš včasih kaka 1krat na dan, včasih na dva dni, tudi na tri. Se je pa že zgodilo, da 4 dni ni kakal (dvakrat) in sem mu kr svečko dala, ker ga je matralo.

Jst sem si pa pred par dnevi privoščila frizerja, končno po 4 mesecih!! Sem bla res potrebna striženja in barvanja. Tko da se takoj boljš počutimuser posted image Pa začela sem konkretno telovadit, vsak večer delam vaje za noge in rit, pa za trebuh. Moram še za roke in prsi vmes uštulit, pa bo super. Kile so mi kar hitro skopnele, samo koža na trebuhu je še malo povešena. Pa mišice sem izgubila valda že med nosečnostjo, ker sem samo hodila. Komaj čakam, da začnem spet tečt, ampak nisem še pripravljena. Verjetno jeseni.

Dorotheia, lepo da uživate na morju. Koliko pa plačate na dan? Moraš vzet to za cel teden ali lahko za manj? Se da tam okrog ful vozičkat? Koliko časa ste se vozili dol? Oprosti, ker sem te zasula z vprašanji, ampak iščem eno tako podobno varjanto za nas.

A je ena kampiranje omenjala? Mi bomo šli drugo leto 100%, letos pa žal še ne, čeprav jeseni bi verjetno šlo.

Celulita naš nima, tud špehca zelo malo, pa je bil 1. mesec kar bajsek. Ampak se je tako raztegnil, pa še samo dojiva se, no, zdaj je lih taprav user posted image Se pa ne bi sekirala, če bi imel celulit, bo izginilo ziher user posted image

Začimbe: a ni tako, da naj ne bi dajali? Tudi sol ni priporočljiva? Vsaj na začetku. Potem pa počasi vsega po malem. Ampak verjamem, da v kakšnih državah dajejo. Pa saj v Afriki po moje tud kozje mleko že prej dajejo. Včasih delamo celo znanost iz tega, pa preberemo ne vem koliko knjig, različna plemena pa delajo tako kot se njim najbolj zdi, pa verjetno se bolj ravnajo po otroku.

Včeraj je naš mali spal 9 ur neprekinjeno. Jaz sem se vmes enkrat zbudila in preverila, če še diha user posted image . No, danes je bla spet stara zgodba user posted image

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 331
2.5.2014 14:26:12   
Dorotheia
Evo, mi smo že doma. Prav luštno je bilo.

Mali je še vedno prehlajen, ampak se mi zdi, da je boljše, vsaj s kašljem, nosek ima še vedno zamašen.

Night, v teh mobilnih hiškah na Pagu je v predsezoni kar poceni - zdaj pride hiška 35 eur na dan (vsaj mi smo tako dali), pa je ubistvu za 4+2 oseb. Dve spalnici in raztegljiv kavč v glavnem prostoru. Ampak se mi zdi, da je za 4 osebe ravno prav prostora recimo. No, mi smo bili samo 3 in bi kak par komot še bil zraven.
In ne rabiš vzet za cel teden, vsaj v predsezoni ne (za sezono pa ne vem, možno, da je takrat potrebno vsaj za 1 teden). Mi smo zdaj še celo 1 dan prej šli od tam, kot smo imeli rezervirano, ker sva se pač z mojim tako odločila, pa ni nihče kompliciral. Bili smo torej 4 nočitve. In ja, za vozičkati se mi zdi ful lepo. Itak imaš po kampu cel kup enih potk (ob morju je sploh lepo), pa potem greš lahko z vozičkom do Novalje in narediš tak ful lep izletek. Nam je bilo res luštno, samo to spremenljivo vreme je bilo smotano.
Sama vožnja z avtom do dol pa verjetno odvisno, kje greš. Ali greš pač po avtocesti ali po jadranski okrog. Midva sva šla tam 3/4 po jadranski, ostalo po avtocesti. Vozili smo se počasi, ker smo bili itak ful natovorjeni, midva sva VSE vzela s sabo, ker pač varčujemo in je tu ceneje. Za dol smo štartali okrog 9:30 iz Kranja, pa smo dol prispeli okrog 17.30. Ampak bi ful prej, smo skoraj 1,5 ure čakali na trajekt, ker nisva prej nič pogledala, kako vozijo. Ene slabih 6 urc vožnje (ampak v to je všteto tudi ustavljanje po poti, da smo malega nahranili in si malo pretegnili kosti - ustavili pa smo se 2x), smo pa res počasi vozili. Nazaj pa smo se vozili ene dobrih 5 ur, ampak je moj malo hitreje vozil.

Mi smo drugače super. Mali še vedno prespi noč in je to postala kar praksa. user posted image Spi torej od 21h in tja do 7.30 zjutraj. Jeej. Prav super je. Kje vaši dojenčki spijo? Naš je še vedno v zibelki, ampak postaja premala, tako da morava z mojim po hitrem postopku eno posteljico zanj nabavit. Najverjetneje se bomo kar do Ikeje zapeljali ali pa bova kupila kako rabljeno na bolhi. Naš je res postal ful velik in kar dolg. Mu je zibelka kar naenkrat postala mala in tudi košara pri vozičku. Se že skoraj dotika roba z nogicami. Tako da bo najverjetneje še za kak mesec, mesec in pol dobra, potem pa počasi na športni del vozička (še dobro, da se skoraj čisto poleže). Kako so vaši v košarah, še dovolj prostora? Naš je taki mali bajsek postal, no ubistvu je cel velik. Kar naenkrat se mi zdi. Hitro rastejo ti naši sončki. user posted image

Pa te puzzle mu greva naslednji teden kupit, bova kar rabljene, sva našla ene kot nove. Ful ga premalo dajeva na tla pomoje. Mene tudi malo skrbi, ker takoj ko kje vrata odpreš takoj zapiha in je prepih in na tleh se itak ful čuti to.

Za celulit se mi je zdelo, da ni nič takega. Niti me ne skrbi. Itak vem, da bo izginil, ker mislim, da bo naš dojenček zrasel v zelo aktivnega fantka. user posted image

Kaka pa naš tudi 1x dnevno. Redno do sedaj. Včasih me kakec kar za dobro jutro preseneti. user posted image

Aja, kot že omenjeno, naš ful ne mara dude. Je pa začel prstke sesat, kar mi je stokrat huje kot duda. Nobene sploh ne mara. In se mi zdi kot da mu nobena ne bi pasala. Sem jih preizkusila že cel kup (Avent, MAM, tiste okrogle iz Mullerja, ...). Sem zadnjič enkrat opazila, da ima Curaprox tudi dude, ki naj bi bile najboljše....no to je zdaj stvar izbire, ampak je res čisto drugačna oblika kot vse ostale dude. Razmišljam, da bi mu to nabavila. Kaj menite? Ni pa ravno poceni, paket dveh dud pride okrog 24eur. Pa da mu kupim in jo takoj zavrne mi pa tudi ni. user posted image

Joj, jaz pa tako komaj čakam, da najdeva eno stanovanje za nas. Da bo mali lahko imel svojo sobo in bo končno dovolj prostora za vso šaro, igrače in vse to. Pa tako lepo mu jo bom opremila, komaj čakam!!! Nič pametnega ni zaenkrat, kar pa mi je všeč, je pa predrago. user posted image No, pa sem optimist, tisto, ki nam je namenjeno, bo že prišlo. user posted image

Joj, jaz sem se pomoje v zadnjem mesecu in pol pa nazaj malo zredila. Nič čudnega, sem totalno nezdravo in preveč jedla. Groza. Prav vidi se, da imam ful več časa. Me kar glava boli, ko se pogledam v ogledalo. Sicer se mi ne mudi z izgubo kil, ampak vsaj do službe moram priti nazaj na svojo staro postavo, ker drugače mi nobene lepše cunje za v službo ne bodo več prav (tam pa itak nimam nič raztegljivega in vse totalno ozko user posted image ). No, tudi to bomo zrihtali. Počasi.
Jaz sem šla zadnjič enkrat teči, pa me je še kar malo bolelo spodaj med nogami. Tak čuden občutek, sem se kar na porod spomnila. Mogoče sem malo pretiravala. Bom pa zdaj začela vsaj 2x tedensko s tekom, ampak po malo. Potem pa bom razdaljo povečevala. Počasi.

Nič, uživajte, jaz grem malo čekirati za posteljice.

(odgovor članu Night)
Neposredna povezava do sporočila: 332
3.5.2014 11:39:48   
Shana86
Witch, kako pa pripravis hrano? Samo skuhas in spasiras? Jabolko tudi skuhas? Jaz bom tudi zacela GH takoj ko bo stara 4 mesece, me ze zdaj ful gleda, ko jem user posted image

Dorotheia super da ste tako uzivali user posted image Mi imamo enake probleme - dudo zelo redko sprejme, smo sprobali ze mnoge, se najraje ima Aventovo, zdaj pa cuza rokice, tudi palec ze najde user posted image Ce bi jih dajala samo v usta, okej, ampak ona prav cuza... Pa igrace je zacela dajat v usta. Tisto zirafo ze zna tako mocno potegnit za noge, da zavibrira in zacinglja user posted image Pa nasla je rokice - jih gleda in se dotika z rokicami, kot bi stela prstke user posted image U saj res, pa uspe se ji prevaliti iz trebuha na hrbet, v obe smeri.
Jaz se sicer nisem nic bolj zredila, imam pa se vedno +4 in obup postavo... Prej sem imela tako ozke boke, pas in sexi rito user posted image Zdaj pa vse nekaj visi in se trese user posted image No saj mami mora bit mehka ane user posted image Saj bo - 9 mesecev leze narazen in potem tudi 9 nazaj skup ane user posted image
Moram pa tudi k frizerju, nisem bila od januarja, obup frizura...

< Sporočilo je popravil Shana86 -- 3.5.2014 11:40:34 >

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

Neposredna povezava do sporočila: 333
3.5.2014 13:03:44   
tashq
kakanje:izgleda,da se bo res dokončno umirilo...upam...zdaj že 3 dni zapored kaka 1x na dan,danes je tudi že "kvoto" izpolnila,bomo pa še videli,če bo še kaj "pridelala"...user posted image kar naj ostane približno tako...
začimbe:jaz še nisem brala,da niso priporočljive...recimo peteršilj ima ogromno C vitamina in če ga malo dodaš v juho,pomoje ne more biti veliko narobe...seveda pa vse počasi,kot z ostalo hrano...sol pa sladkor pa res nista preveč priporočljiva;naj bi bila čim kasneje in čim manj.
Nika spi že od rojstva v prenosni postelji(kao navaden "špampek"),je podedovala od Pie.pa mi je bilo tako super,ker je počakala na Niko kar v omari.user posted image košara ji je pa ravno od roba do roba,kakšen cm še fali.imamo pa še vedno nadomestni vozičekuser posted image ,bom še videla,kako je z našo košaro,če kdaj sploh voziček dobimo nazaj...user posted image
jaz sem tudi puzzle iskala,sem videla,da so v BC cca.20 evrov.če kje najdete cenejše,se priporočam...user posted image
duda:Dorotheia,jaz ne bi kupila tako drage...verjetno ti bo tudi to zavrnil,če mu ostale sploh ne pašejo...N. je tudi začela dudo ven metat in prstek sesat...user posted image včasih imava prav borbe za zaspat:ji dam dudo,jo v isti sekundi z roko ven da,potem pa prst v usta,čez 5 sekund ugotovi,da ji ni všeč in hoče spet dudo.in to ponavljava,ponavljava...punca,odloči se!mi je pa včeraj tako lepo zaspala v naročju(brez tega z dudo),da bomo verjetno spet tako malo uspavali.
hujšanje:prejšnji teden sem se tehtala in sem imela 64kg,tako "malo" sem imela v prvi N.user posted image po prvem porodu sem imela konstantno nekje med 65-67,zdaj pa končno vsaj malo dol.sem pa začela jesti 5-6 obrokov na dan-neka "moja" sladkorna dieta:manj OH in veliko obrokov.telovadila jaz nisem nikoli,sem pa spet začela malo bolj vozičkati,ker smo dobili drug nadomestni voziček;prejšni je imel počeno gumo in ni nikamor šlo...user posted image sem pa ravno spet en kup cunj dala sestri,sem končno obupala nad njimi.nisem jih oblekla od leta 2009,ko sem imela še 52 kg.user posted image no,ampak velika večina bi mi bila nasplošno prav,sploh poletne široke hlače,samo kaj ko so se mi boki z vsako N še bolj razširili.so se vam tudi tako?tudi če shujšam,mi stare hlače ne bodo več prav,ker mi ne gredo na rit.
k frizerju moram pa tudi jaz,nujno!čez 2 tedna ima lubi dopust,bomo takrat čimveč zrihtali,tudi Pia mora k frizerju.zdaj nam sploh nič ne uspe,samo nujne stvari,recimo trgovina.
me pa tako čisto firbc matra:koliko imaš kaj las vaši user posted image ?N. jih ima ravno toliko,da se vidi,da jih nekaj ima.da ni čisto pleško.user posted image P. smo lahko čopka naredili šele pri 2 letih,ko so ji lasje toliko zrasli,predtem je imela cca. 1 cm las,N. bo pa izgleda ista.
papauser posted image

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 334
3.5.2014 19:53:05   
Shana86
Tashq meni so šli tudi boki ful narazen. Se je prav vidlo prvih 5 mesecev nosečnosti sem rasla samo v boke, nato šele trebušček. Me je medenica ful bolela, sedaj samo še trtica, ko se vsedem.

Moja ima fuuul laskov. Ob rojstvu sploh, zdaj ji grejo ful ven, ampak je še vedno čupava user posted image Hecam, take fletne čokoladno rjave laske ima, se na svetlobi rdeče posvetijo.

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 335
3.5.2014 21:01:56   
Night
Jst se v boke nisem nič razširila. Oblečem lahko iste hlače kot pred nosečnostjo in mi ravno toliko ostaja v pasu kot prej. Sem že skor ista kot prej, edino moti me, da nimam mišic. Se trudim, da delam vaje vsak večer, ampak me nekaj kolena bolijo. Ne smem pretiravat.

Naš je tudi bolj plešast, tak se je že rodil, zdaj mu pa lasje ekstra počasi rastejo. Če bi mu vsaj tudi nohti tako počasi rastli, ne da strižem vsak teden.

A imajo vaši dojenčki kdaj vdrto mečavo, ko jih imate npr. v pokončnem položaju? Naš jo ima včasih, pa ne vem, ali je to zaradi dehidracije ali kaj, saj ga polno dojim in lepo pridobiva na teži. Kaj mislite? Po flaški mi noče pit, lahko mu edino po žlički probam kaj dat, ampak koliko pa sploh dobi po žlički, to je minimalno...

Dorotheia, hvala za info glede hišk. Mogoče pa res gremo tja. Super, da ste uživali.

Zakaj vas pa tako moti sesanje prstkov? Ok, razumem sesanje palčka, ampak sesanje rokic in prstkov je del normalnega razvoja.

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 336
5.5.2014 10:01:33   
tashq
Night:super za tvojo postavo!user posted image sem ti prav fouš...eni moramo pa celo garderobo menjati...user posted image
drugače pa moja sesa prste(v množini),pesti in prstek(palec).prvo dvoje me ne moti,sesanje palca pa me malo.ji probam dudo uturit,če se da...
mečava:hm...mogoče pa gravitacija dela svoje,če je samo v pokončnem položaju vdrta?user posted image dojeni otroci pa nasplošno ne potebujejo druge tekočine,zato se mi zdi,da ne more biti dehidriran...

< Sporočilo je popravil tashq -- 5.5.2014 10:03:05 >

(odgovor članu Night)
Neposredna povezava do sporočila: 337
5.5.2014 11:15:20   
Shana86
Da daje rokice in prstke v usta, mi je jasno, moti me, ker se tolazi s cuzanjem pesti, pogosto najde palec... To je ful tezje odvadit kot dudo.

Pred obroki ima malo vdrto mecavo. Pomoje dokler okej lula, ni panike. Ji veckrat ponudim caj in ga redko pije. Vecinoma ce ji je vroce.

A ni fino, da je tako lepo vreme user posted image Kooooncno pomlad user posted image

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 338
5.5.2014 13:28:23   
dspela
celulit, še nisem opazila, če ga ima...ima pa močna bedra.

spanje, naš spi od rojstva v svoji postelji 140x70.

morje, mi smo lani šli na pag zuboviči in smo šli od doma nekje okoli 4 ure zjutraj, pa smo šli na zagreb in potem po avtocesti za morje...pa bi bili tam okoli 11 ure...smo pa par krat stali...in v zadru smo morali vedriti, ko je tako lilo. Nazaj pa smo šli na trajekt blizu novalje in potem naprej ob morju.

Jaz sem tudi malo zredila v boke, stegna in rit...pravi moj, da je imam zdaj glih pravo rit.

Mi pa smo bili za praznik v voljčjem potoku, v petek smo šli malo pogledat na šmartinsko jezero, pa je bil dež...v soboto smo šli na poroko...včeraj pa smo bili doma...je bil samo jok, nič ni hotel jesti. Zvečer ob 20 uri je zaspal, pojedel samo 60 ml in spal do 5.30, se najedel in zaspal do 7 ure, se je spet najedel in zaspal do 11 ure.

Danes pa mi praznujemo....3 mesece nama lepša dneve. user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 339
5.5.2014 14:44:34   
janaž
Hej hoj čvekice, koliko je bilo za prebratuser posted image

Mi smo bili tudi za praznike na morju v Poreču. No naša pa te vožnje ne prenaša tako dobro, saj če zaspi je ok, ampak,da zaspi jo moram vedno vzeti ven in podojiti... ne zaspi sama. Pa tudi, tisti dan, ko smo prišli tja in potem domov je bila precej jokava tako, da mislim, da je bilo to zaradi vožnje.
Je bilo pa lušno na morju, smo bili veliko zunaj, ker smo bili v kampu... ma super je malo spremenit okolje.

Naša je prehlajena že 2 meseca skupaj, ji skos iz nosa teče in pucamo... Ma če ni hujšega... Ima pa sedaj nekaj vnet popek (tak rdeč notri in nekaj se ji ven cedi)... mislim, da bom kar zdravnico danes klicala.

Rokice.... meni je pa prav fino da rokice cuza pa tudi nič proti ne bi imela, če bi sesala palček... no še raje bi videla, če bi sesala dudo, a je noče.

Ja res, končno spet nekaj lepega vremena... moram posaditi kaj na vrtu, so mi vse polži pojedli, kar sem posejalauser posted image

pa pa

Neposredna povezava do sporočila: 340
7.5.2014 21:25:48   
Night
janaž, a to ste šotorili v kampu ali ste bli v kakih hiškah? Jaz bi ful šla kampirat tudi letos, ker sva navdušena nad tako obliko dopusta, ampak se kr bojim s tamalim v šotor. Drugo leto pa sigurno.

Mene tud sesanje rokic in prstkov ne moti, če se s tem tolaži ali raziskuje, pač naj, preprečit mu ne morem, dude mu pa tud ne mislim dat.

Naš je začel podnevi nekaj štrajkat s spanjem in zaspi samo dvakrat po 30-45 minut, redko spi celo uro. Pa ko se zbudi, ga vidim, da bi komot še spal, ampak se prav bori, da ne zapre oči. Očitno se boji, da bo kaj zamudil user posted image Pa zadnje čase opažam, da se ful ustraši kakšnih stvari, ki se jih prej ne bi, npr. kakšnega glasnega stroja. Zahteva pa vedno več moje pozornosti; če sem ga prej lahko za kakih 10 minut pustila v igralnem centru, ga zdaj ne morem več, sploh mu ni več zanimivo, ob kakšni igrački se kar jokat začne. Najraje se sedaj nosi (prej se ni maral nositi!) in to obvezno tako, da gleda naprej. Če ga nosim v nosilki obrnjenega proti sebi, se dere (razen če ni zelo zaspan, takrat zaspi). Res ima čudne fore. Moram nekaj nagruntat, da ga bom nosila obrnjenega naprej, pa da bo v redu za njegovo in mojo hrbtenico.

Drugače pa se sedaj obrača z boka na bok, na trebuh se je do zdaj obrnil enkrat, drugače pa tudi s trebuha na hrbet ni še aktualno. Zelo rad pase kravice in vedno dlje zdrži na trebuščku, je pa ful hecen, ko se hoče plaziti naprej, pa kar obrača smer in z rokami bi se rad vlekel naprej, pa ne gre user posted image Zelo zanimivi so mu drugi otroci, ampak ne dojenčki, taki malo starejši, ki že govorijo in se igrajo. Jih lahko opazuje dolgo, pa se ne naveliča.

(odgovor članu janaž)
Neposredna povezava do sporočila: 341
8.5.2014 10:19:59   
Dorotheia
Zdravo punce!

Mi smo ok. Isto imamo zadnje 4 dni težave z dnevnim spancem, ker mu sploh ne uspe spati več kot pol ure v kosu (razen včeraj je imel neko izjemo). Potem se mi pa zdi, da poskuša čez cel dan štukati te kratke spance in itak ni ok. Ker se pač ne naspi dovolj.
Malo sva mu z mojim znižala naklon v posteljici in očitno še ni zrel za to, tako da sva mu dala nazaj, ker je včeraj kar veliko polival in bil nasploh razdražljiv in prav slišalo se je spet, kako se mu vrača kislina gor. user posted image
Drugače je pa kar priden, samo zelo družaben in njega bolj kot igračke zanimajo ljudje, obrazi, pogovarjanje. user posted image Tak hecen dojenček je. user posted image Se ful velikokrat zgodi, da ko sva z malim kaj doma, ga imam recimo v naročju in se ravno kaj po telefonu menim, da ona vedno najbolj čveka zraven. Hahaha. Prav hoče se pogovarjat. Kot ena baba bo pomoje, mi vsak reče, da njihov ni tako čebljal, ker naš res nonstop nekaj čeblja in gruli. Res je posrečen. Še vedno se veliko smeje.

Je pa isto pri našem tako, da se kar hitro naveliča sam igrati. V igralnem centru mu tudi ne paše, ker bi rad igračko prijel in jo nesel v usta, pa jo ne more, ker pač ni na tako dolgi vrvici. Potem je pa živčen, parkrat poskusi - prime, povleče in usta odpira, potem pa počasi začne jamrat oz. kar dret, če je že preveč živčen. Haha. user posted image Pa isto z ostalimi stvarmi - malokrat mu uspe se prevrniti iz trebuha na bok in potem hrbet, a poskuša cel čas....samo uspe mu samo, ko ima res dovolj energije in je naspan, drugače sploh še ne. In potem če mu ne uspe, isto postane živčen in se začne dreti. Meni je pa prav smešen.
Ali pa ker se pač ful poskuša dvignit iz hrbta gor, kot da bi že hotel sedeti, itak mu še ne uspe...in poskuša, poskuša, mu ne uspe...spet živčen. user posted image

Drugače pa kar se rokic v ustih tiče - mene nasploh rokice tudi ne motijo...če mu zasačim palec, sem itak cela živčna, ker pač vem, kako je to, če se otrok navadi sesati palec (mojega brata so starši komaj odvadili) in nočem, da pride do tega. Predvčerajšnjim pa se je celo zgodilo, da si je roke/prste potisnil tako globoko v grlo, da je izbruhal cel zadnji obrok skoraj. To mi pa spet ni všeč. Sicer ni to nič takega. Svakinja je rekla, da je to njena ful počela neko obdobje in nasploh to počnejo, ker nimajo občutka še. No, upam, da to fazo kmalu preraste, ker danes sem tudi že zaslišala tisti zvok pred bruhanjem, pa sem mu hb do časa potegnila rokice iz ust.

Dajte mi povedat, kako se vaši obračajo iz hrbta na bok ali iz boka na bok? Naš to tudi sicer počne, ampak ne vem, če mora to tako izgledati. Ker je ful smešen pri temu. user posted image

Aja laski - naš se je rodil s ful laski. Temno rjavi. Po mamici. user posted image Zdaj mu že kake 14 dni kar dosti izpadajo in izgleda kot da bi imel neko frizuro - po sredini glave ima še vedno kar dosti lask, pri obeh straneh pa izgleda kot da bi ga zabrila. user posted image No, tam mu sedaj rastejo že novi in so čisto kratki laski, pa mogoče malo svetlejše rjave barve (ali pa samo tako izgleda, ker je manj lask).

Nič, zdaj pa hitro cunje obesit in počasi na sonček...pa ravno zdaj mi je zaspal, ko bi morala iti ven. Ali vam zaspijo kdaj ravno, ko se odpravljate ven? Pustite da spijo ali jih vseeno spakirate v voziček? Jaz ga bom od sedaj vedno pustila, da spi dokler hoče. Parkrat sem ga dala v voziček oz. itak še oblekla itd. in se je vedno zbudil in bil ful siten potem in po možnosti mu je to cel dan pokvarilo. Tako da ga sedaj vedno pustim spati.

< Sporočilo je popravil Dorotheia -- 8.5.2014 10:22:04 >

(odgovor članu Night)
Neposredna povezava do sporočila: 342
8.5.2014 11:28:08   
tashq
oo...user posted image
N. se zaenkrat še vedno obrača s hrbta na bok,na trebuh še ne.se pa takrat vedno pokrči.ali glavo in noge potegne k trebuhu in se tako obrne na bok ali pa glavo in noge iztegne nazaj pa se tako obrne.user posted image kravice še vedno rada pase.pa včasih ji rata za sekundo se dvignit na dlani.zadnjič je bila pa kar dolgo na trebuhu,pa se ji je ratalo "po vojaško" premaknit za cca. 10 cm naprej v cca 15 min.je toliko brcala z nogicami in se odrivala,da je tako naprej šla.user posted image
če pa spi,jo pa kar pustim,je nikoli ne zbujam zato,da greva ven.se mi zdi,da je veliko boljše volje,če se naspi,kot pa,da dobi svež zrak ravno takrat.greva lahko ven kasneje,ko je budna.mi imamo večinoma že kar stempirano,kako hodimo ven in kdaj spi,tako da je večino časa v vozičku budna,doma pa spi.pa je win-win.ona zunaj veliko novega vidi,doma pa,ko spi,imam jaz čas zase oz. za stanovanje.
smo pa končno dobili naš voziček!user posted image

papauser posted image

< Sporočilo je popravil tashq -- 8.5.2014 11:29:54 >

Neposredna povezava do sporočila: 343
8.5.2014 11:40:05   
Aeio
Živijo,

naš tudi ima laske, take rjave, že od rojstva in so kar gosti, ampak ne dolgi.

Jaz ga nikoli ne zbujam za ven. Prioriteta je spanje v posteljici. Bodo že še lepi dnevi za ven. Grem pa ven tudi z dežnikom malo, če je dež, da zrak zamenjamo.

Mi smo celi slinasti, rokice nonstop mokre. Ampak jih ne vleče, jih grizlja hehe Mogoče bo že kakšen zobek kmalu.

Naš se obrača na bok in če mu ponudim prst na bou, se povleče čz, na trebuh. Na trebuhu pa ne zdrži dolgo. Ga še vedno trebušček žuli user posted image .

Jaz že več časa tečem, že od 6. tedna, tudi daljše razdalje, ampak mi ne uspe prav pogosto it, pa bi si želela…

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 344
8.5.2014 18:37:32   
dspela
obračanje, naš se še ne obrača. je pa enkrat ležal na trebuhu in je nekaj sitnaril, pa je z eno stranjo se skoz odrival....kot bi se hotel obrnit..pa mi ni uspelo.

Danes smo imeli posvetovalnico in prvo cepljenje. Bilo je nekaj joka, ampak se je hitro pomiril. Težak je 6890 g in velik 63 cm. Je pa od celjenja jokav, sploh ko ga začnem oblačit in ga dam v jajčko. Upam, da bo jutri boljši, da gremo ven na zrak.

Neposredna povezava do sporočila: 345
8.5.2014 18:41:07   
Dorotheia
dspela, naš je bil tudi jokav dan cepljenja. Cel tisti dan...naslednji dan pa že nov in pik pozabljen. user posted image
Tako, da bo tudi pri vas stanje hitro super, boš videla.

(odgovor članu dspela)
Neposredna povezava do sporočila: 346
8.5.2014 19:06:09   
tashq
uau,sem prej vedno govorila,kako je naša velika.tudi vsak,ki jo vidi,pravi,kako je velika.pa zdaj berem vaše mere pa imate ve velikane.user posted image
dspela:pikica bo pa hitro pozabljena...

Neposredna povezava do sporočila: 347
8.5.2014 20:21:26   
Nina33

user posted image

5.12.2013

3Sonček3 PDP 28.1.2014
Liam, 1630g, 39cm, OG 30cm

6.12.2013

Blondinčica PDP 6.1.2014
user posted image

29.12.2013

januar2014 PDP 5.1.2014
user posted image

1.1.2014

witch PDP 10.1.2014
user posted image , 3150g, 50cm
3. mesec: 6400g, 62 cm

2.1.2014

N5ra PDP 26.12.2013
user posted image , 4040g, 54cm
3. mesec: 7500g, 66 cm

3.1.2014

tashy21 PDP 4.1.2014
user posted image

4.1.2014

metuljčica87 PDP 10.1.2014
Aljaž, 3880g , 52cm

5.1.2014

magdalenica PDP 1.1.2014

7.1.2014

marusap PDP 12.1.2014
Bine, 3500g, 48cm
3. mesec: 7320g, 63 cm

8.1.2014

aeio PDP 2.1.2014
user posted image

9.1.2014

kemo PDP 9.1.2014
Iva, 3050g, 48cm

12.1.2014

TaJa987 PDP 24.1.2014
user posted image , 48 cm

13.1.2014

Nina33 PDP 15.1.2014
Cene , 3320g, 51cm
2.mesec: 5850g, 59 cm
3.mesec: 7070g, 61,5 cm

sunflower29 PDP 6.1.2014
user posted image , 3680g, 52cm

oblekca PDP 26.1.2014
user posted image

15.1.2014

tia78 PDP 16.1.2014
Lia, 4365g, 53cm

16.1.2014

tashq PDP 17.1.2014
Nika, 3360g, 50cm
1.5 mesec: 4830g, 57,5 cm
3.mesec: 6020g, 61 cm

19.1.2014

Dorotheia PDP 2.2.2014
user posted image 3220g, 50 cm
3.mesec: 6460g, 62,5cm

x.1.2014

night PDP 14.1.2014
user posted image

22.1.2014

vanca PDP 22.1.2014
Fran

27.1.2014

Coccinelle PDP 29.1.2014
user posted image

28.1.2014

mala_račka PDP 7.2.2014
user posted image
3.mesec: 5300g, 59cm

5.2.2014

dspela PDP 24.1.2014
Aljaž, 3420g, 51cm
1. mesec: 4100 g in 55 cm
2.mesec: 5460 g in 59.5 cm
3.mesec: 6890g, 63cm

13.2.2014

janaž PDP 5.2.2014
user posted image , 4130g, 53cm
1.mesec: 4900g, 58 cm
2.mesec: 5850g, 60 cm

14.2.2014

Shana86 PDP 13.2.2014
user posted image , 3315g, 52cm
1.mesec: 3780g, 53,5 cm

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 348
9.5.2014 10:02:03   
tashq
aja,še to sem pozabila včeraj napisati.N. je začela tudi prijemati kolena in si ogledovati podplate.ji je pa neverjetno smešno,če jo s podplatom požgečkam po nosu.to tako vriska!user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 349
9.5.2014 16:45:49   
witch
Pozdravček še od naju user posted image
Končno je spet sonček in lepo vreme. Z malčkom pridno vozičkava user posted image ujel je sistem hranjenja in pridno jeva na žličko. Mlečne kašice so zakon, bučka in krompir, banana, korenček mu pa ne diši preveč user posted image Ena je spraševala glede pasiranja. Jaz mu zmečkam z vilico. Čim bolj na drobno. Nič ne pasiram posebej. Ne morem reči da sva zamenjala en obrok že za GH, ampak vmes par žlič poje.

Spanje podnevi še kar samo po pol ure. Ponoči pa pet pa hranjenje pa pet ur. Čeprav si želim da bi spal že malo več, mi je tudi tako ok.

Igranje mu je še vedno všeč igralni center. Se pogovarja z igračami in jih vlači. Pač naspan mora biti pa je ok.

Rokice so non stop v ustih. Raziskuje in jih grize in liže user posted image slini se kot mali polž user posted image Igra se z nogicami jih boža, si jih ogleduje ma ni da ni user posted image

Iz boka na bok obrniti se ni noben problem, iz trebuščka na hrbet že tudi uspeva, treniramo pa iz hrbta na trebuh. Se kar fajn odkotali z malo pomoči. Kravice zelo rad pase, tudi dvigne se kar precej. Rad telovadi.

Še vedno išče pozornost. Non stop bi imel nekoga zraven, da se pogovarja z njim, ga premetava, se igra z njim.

Najbolj zlat pa je itak ko se naglas smejčka user posted image mi je kar toplo pri srcu user posted image

Kakanje prej je kakal 1x na dan, zjutraj ko sva se hranila, zadnje dni pa 2x ali 3x.

Jaz sem še kar ista kot sem bila. Iste hlače oblačim že od januarja, kile stojijo, bi bilo pa fajn da jih dam nekaj dol, ker jih imam enostavno preveč.

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?