|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: IVF/ICSI januar - februar 2014 + zamrznje...
27.1.2014 9:39:26   
Drejcy
Punce, eno vprašanje...

Danes je 9.dan od et. Zjutraj, ko sem šla na stranišče, sem opazila na papirju rjavkast izcedek. user posted image po moje ni, saj imam na začetku vedno zelo močno, brez kakršnega koli izcedka. V bolnici so rekli, da moram počakat do petka (krvni test). In kaj naj zdaj? Ležim doma in se do petka že čist presekiram? Imam bolečine kot pri user posted image , mogoče ne tako močne, glava me boli že kak teden skor vsak dan, prav tako me bolijo prsi user posted image

Kak nasvet mogoče? Upam, da je moja pikica še tu...user posted image

Don't lose hope. When the sun goes down, the stars come out...

(odgovor članu lotkla)
Neposredna povezava do sporočila: 326
27.1.2014 10:39:03   
aspera
Ne vem Drejcy, ampak jaz bi na tvojem mestu jutri probala test narediti, da bi vsaj vedela na čem sem. Na 10.dan po ET ga že lahko delaš , meni je na 10 dan pravilno pokazal. Ste dobre, da lahko sploh zdržite do krvnega user posted image .

(odgovor članu Drejcy)
Neposredna povezava do sporočila: 327
27.1.2014 10:44:26   
Drejcy
Tako pa je... Dobila sem user posted image , pikice očitno ni več user posted image V petek moram vseeno na krvnega, ter da se dogovorim, kako naprej. Pa spet vse od začetka...user posted image

(odgovor članu Drejcy)
Neposredna povezava do sporočila: 328
27.1.2014 10:45:56   
tejcy01
aspera vidim da si se odločila da greš v MB na nov postopek... user posted image zanima me če veš mogoče kakšen je postopek če hočeš samo gin.zamenjat..jst bi ostala v Lj.ampak bi zamenjala samo dr.Zorna ker mi deluje kot da nima pojma user posted image
če ve katera mogoče kaj je treba naredit v takem primeru bi prosila za nasvet user posted image

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 329
27.1.2014 10:50:52   
tejcy01
Drejcy user posted image user posted image te čist razumem sama sem bila decembra na istem user posted image držim pesti za naslednji postopek user posted image

(odgovor članu tejcy01)
Neposredna povezava do sporočila: 330
27.1.2014 10:56:56   
aspera
Drejcy, žal mi je, da ti ni uspelo user posted image user posted image . Vem kako ti je, ko veš, da boš moral spet vse od začetka dajati skozi, ampak ne smemo obupat.

tejcy01, nagibam s k temu, da grem v Mb, ampak nisem pa še čisto odločena. Drugače bi mi bilo super, samo daleč je do tja, Lj imam pa skoraj pred nosom. Tako da bom morala malo pretehtat pluse in minuse in se počasi odločit user posted image . Kako je pa s tem, da zamenjaš samo ginekologa, pa res ne vem. Zorn res deluje malo zmeden ja, ampak drugače je baje kar strokovnjak.

(odgovor članu tejcy01)
Neposredna povezava do sporočila: 331
27.1.2014 10:58:26   
aspera
Aja, tejcy01, če se prav spomnim, si že imela spet posvet pri Zornu. Kako je bilo, kdaj imata zdaj spet postopek? A imaš stimulacijo enako kot prejšnjič (Puregon)?

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 332
27.1.2014 11:08:34   
tejcy01
aspera ja imela sem posvet pri Zornu...čakam user posted image enkrat ta teden jo moram dobit...in potem pokličem da se naročim pri sestri Sonjiuser posted image tako da pri naslednji user posted image konec feb.spet začnem z novim postopkom s špikanjem itd user posted image ...imam isto kratek postopek Puregona 200 tako kot pri prvem...ja tale Dr.Zorn mi je res mal zoprn no..sej mogoče je strokovnjak ampak meni ne deluje...zmeden je skos me sprašuje eno in isto..nevem no zato sem razmišljala da bi za naprej zamenjala gin.ampak nevem kam se moram obrnit in kakšen je to protokol user posted image
zate pa v drugo želim veliko sreče in da ti tokrat uspe brez zapletov user posted image user posted image mislim pa da so Lj.kar vredu mislim jst nisem imela slabih izkušenj glede samega postopka...samo tale dr.Zorn me malo bega user posted image

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 333
27.1.2014 11:13:52   
Drejcy
Hvala vsem za vzpodbudne besede in tolažbo, vem, da nimam druge izbire kot vztrajat, vztrajat...
Me pa zanima, kaj je priporočljivo jest ali piti za čim bolj kvalitetne celice? Sicer bom tak čakala spet na punkcijo in me pred tem spet čaka špikanje, samo bi rada vedela, kako lahko najbolj pripomorem k njihovi kvaliteti...

Vsem ostalim pa veliiiiko sreče, pazite nase in na svoje pikice user posted image

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 334
27.1.2014 11:14:44   
NikaAnna
drejcy zal mi je user posted image user posted image user posted image pogumno naprej. Drzim pesti za naslednji postopek.
monsy jaz sem imela gonal (150) in diphereline, tako da sva bolj kot ne obe imeli nizko dozo. Baje da se za vrsto terapije pri vsaki odlocijo glede na krvni test (hormoni) in verjetno taka doza tebi najbolj ustreza. Sej ce bojo pa folikli prepocasi rastli, ti pa itak zvisajo dozo, tako da nic skrbet user posted image
lotkla duše? pisuka, moramo novo temo odpret na kakem drugem forumu user posted image , ker zdej me pa res zanima.. je imela moja prijateljica podobne sanje/izkusnje..

''Out of difficulties grow miracles.''

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 335
27.1.2014 11:17:38   
NikaAnna
drejcy mogoce si s temle lahko kaj pomagas http://www.ringaraja.net/forum/Napotki_za_IVF%2FICSI%2C_klomifenke%2C_IUI_in_vse_ostale/m_2696207/tm.htm

(odgovor članu NikaAnna)
Neposredna povezava do sporočila: 336
27.1.2014 11:27:13   
Drejcy
Hvala NikaAnna, si bom prebrala in upam, da bomo naslednjič bolj uspešni...
Upam, da ne bo potrebno predolgo čakat na nov postopek, jaz bi že kar jutri začela s špikanjem...

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image vsem sotrpinkam!

(odgovor članu NikaAnna)
Neposredna povezava do sporočila: 337
27.1.2014 11:30:24   
dekca
Dekca se je odločila, da ima vsega dovolj in je tako tudi povedala na posvetu, potem ko je dobila odgovore na vsa mogoča vprašanja. In so mi hitro omenili darovano celico, tako da gredo papirji v ponedeljek na konzilij, ker ne vem, če se spoh še hočem tako trpinčiti. Stulila sem se, povedala vsem vse, kar jim gre (in mogoče tudi ne, ven je bilo treba dati).
In vmes me kliče še mož, da je mlajši prestolonaslednik, ki je bil zjutraj še čisto OK, v šoli skupaj padel in so ga naložili v rešilca. Dovolj akcije za danes. Vse ostalo bom pa pošteno premislila in prespala. Dva otroka sta že pri hiši, pa kaj potem če nista moja biološka, da se bom pa zdajle psihično (predvsem to) uničila zaradi tega, pa tudi ne vem, če se splača. Sem enostavno malo preveč krhkega zdravja že brez tega.

(odgovor članu lotkla)
Neposredna povezava do sporočila: 338
27.1.2014 11:37:30   
aspera
dekca, če veš, da nimaš več moči za to in da te vse skupaj že obremenjuje in ne moreš več normalno in srečno živeti zarad vsega tega, potem si se čisto prav odločila. Jaz tudi zase vem, da se teh "borb" ne bi prav dolgo šla in bi se že prej sprijaznila, da pač ne bova imela otrok (midva jih še nimava) in da bova probala uživati življenje v dvoje. Sigurno nisem oseba, ki bi za vsako ceno hotela imet otroka in bi ne vem koliko let življenja podredila temu ter sama čisto pozabila živet in mislit tudi nase. Jaz pravim, da vsaka zase ve kako in kaj, občudujem tudi tiste, ki se že xx let borijo in se ne vdajo.
Kako pa je pri nas z darovanimi celicami? Najbrž se kar čaka, predidevam user posted image .

(odgovor članu dekca)
Neposredna povezava do sporočila: 339
27.1.2014 11:38:47   
tejcy01
Drejcy tri user posted image bo potrebno počakat...sej ti bo hitro minilo user posted image

(odgovor članu dekca)
Neposredna povezava do sporočila: 340
27.1.2014 11:44:31   
Drejcy
tejcy01 3user posted image ??? Ojoj,spet se bomo načakali... :( Boma pa vztrajala, da tudi midva dobima svojega sončka!

(odgovor članu tejcy01)
Neposredna povezava do sporočila: 341
27.1.2014 11:47:52   
tejcy01
jap jst sm čakala zdj tri user posted image feb.imam spet nov postopek user posted image ja vstrajat je treba se strinjam user posted image

(odgovor članu Drejcy)
Neposredna povezava do sporočila: 342
27.1.2014 11:52:20   
Drejcy
tejcy01, pol pa tud tebi veliko sreče in da bo tokrat uspešno user posted image

user posted image

(odgovor članu tejcy01)
Neposredna povezava do sporočila: 343
27.1.2014 11:56:27   
tejcy01
Drejcy
hvala upajmo da bo user posted image

(odgovor članu Drejcy)
Neposredna povezava do sporočila: 344
27.1.2014 12:16:14   
dekca
Čaka se okoli enega leta, pa še za to nisem zihr, če se bova odločila. Trenutno se bolj nagibam k ne, ne zato, ker ne bi bila celica biološko moja, ampak res ne vem, a se mi sploh še da. In glede na to, da se diagnoze neplodnost zavedam že 15 plus let, res ne vem, sem bila vmes že čisto proti, pa sem si potem rekla, da bova poskusila (ko obrneš nov list, zamenjaš partnerja...), ampak zdaj se je vse skupaj preveč zakompliciralo. In niti ne bom šla poskušati v Mb, zakaj, svojo diagnozo poznam, oni ne bodo nič kaj več naredili kot so v LJ.
Ker tu nimam tudi jaz ničesar za povedati čez nikogar, res da gre včasih vse malce hitro, ampak še vedno so mi bili vsi na voljo, ko sem jih rabila in nikoli se mi ni zdelo, da sem samo številka.

(odgovor članu tejcy01)
Neposredna povezava do sporočila: 345
27.1.2014 12:34:56   
NikaAnna
dekca vecinoma vsi ravnamo po svoji vesti in po srcnem obcutku, tako da te cisto razumem, da imas vsega dovolj. Ni prav, da zaradi postopkov, ki ze tako ali tako izcrpavajo, pozabljas nase in na kvaliteto zivljenja, tako da popolnoma razumem tvojo odlocitev. Ne vem kako bo meni, ampak trenutno sem se v stadiju, ko se mi zdi, da nikoli ne bi obupala.. samo upam lahko, da zanosim PREDEN dosezem svoj limit. En velik objem zate in srecno v naprej user posted image user posted image user posted image
A katera ve kaj je sploh potrebno, da postanes darovalka celic?

(odgovor članu dekca)
Neposredna povezava do sporočila: 346
27.1.2014 12:43:37   
dekca
Biti moraš mlajša od 35 let, to je prvi pogoj,, ker je hotela moja sestra to narediti, pa je ravno dopolnila 36 let in so jo že zaradi tega skenslali. Potem jih je pa verjetno še kar nekaj.

(odgovor članu NikaAnna)
Neposredna povezava do sporočila: 347
27.1.2014 13:18:54   
jona klara
dekca- joj kako mi je hudo zate.Kako pa je bilo v lanskem postopku' a prideš do svojih celic? težko je drugemu rečit, vsak najbolj sam čuti zase, vem pa , da je to vsE izčrpajoče do amena. JAZ BI ŠE MOGOČE 1 POSTOPEK POSKUSA POL PA NE VEČ, SPLHČE SE LAHKO ODREČEŠ, JAZ SE ŠE NE MOREM, ČEPRAV SEM VSE POSTOPKE ŽE POKURILA, potreben je čas, sedaj še je pri tebi prisotna jeza, razočaranje in utrujenost od vsega malo prespi, pa boš videla.A si ka j poskusila z alternativo? kaj pa oni Papuga, si čula zanj?

srečno ti želim kakorkoli se boš odločilauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

za mano hb punkcija, pridelala 3 celice, sama punkcija bila res okej, po njej sem pa 2 krat skoraj skupi padla, bolečine huje kot po porodu, vzela ketonal, se ulegla v postojni kr v avli in pol so me dale sestre na oddelek za nekaj časa, sedaj je bolje, le še strah., če se kaj oplodi.

nika ana- kako si?

aja moj et je v sredo, če seveda sploh bo.

drejc- zal mi je zate, pike poke ti pošiljam

grem ležati

aja kaj to pomeni, da je moj et že na dan2, če je v sredo? zakaj pa, a mislite, da so celice tolk slabe, da bo 2 dan ne tretji, kaj šele 5, oh boljš, da ne razmišljam več, da se mi ne utrga

miklavž je imel malo zamude in nas obdaril z fantkom !!!presrečna sva

(odgovor članu dekca)
Neposredna povezava do sporočila: 348
27.1.2014 13:28:14   
NikaAnna
jona klara bejzi hitro lezat, upam da se cimprej bolje pocutis, me je kr groza ker si imela tako izkusnjo po punkciji user posted image user posted image . Si kaj vzela proti bolecinam? 3 celice so dober produkt, sedaj pa upajmo da bodo vse tri oplojene user posted image meni je sestra v mb rekla, da kateri dan imamo ET, je odvisno od stevila celic. imajo ''normo'' priblizno 5 celic, da delajo ET 5. dan (ali tretji), vse kar je manj od tega, pa naj bi ET naredili ze drugi dan. Verjetno ima tudi kaj kakovost pri tem user posted image nisem cist ziher, je pa prijateljica zanosila z eno samo pridelano celico, z ETjem 2. dan, ki naj bi bila tudi zelo slabe kvalitete (ima sedaj 2 meseca staro puncko), tako da se ne sekiraj, vse bo dobro, tudi ena je dovolj!! Jaz imam ET sele v cetrtek, drugace me pa nic vec ne boli. Dva dni sem bila res bolj boga, ampak danes sem pa cisto ok. Si dobila Estimo? velik velik objem in ne razmisljaj prevec, saj ves da sedaj ne mores na nic vec vplivat - pozitiva, pa bo. poglej kak dober film in relaks na polno user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jona klara)
Neposredna povezava do sporočila: 349
27.1.2014 14:01:30   
dekca
če sem jaz pravilno razumela svojo dr., je pogoj za donirano celico to, da si dvakrat brez, tu že odpadem, ker se mi je to od 4ih poskusov zgodilo samo enkrat, potem me lahko zavrnejo tudi zaradi tega, ker sem imela tudi blastociste, saj to mi je že povedala, da tisto prgišče, kar imam, je v redu kvalitete, samo zdaj se je dvakrat ustavilouser posted image Ena od sester je rekla, da se zna zgoditi, da bi mi zamenjali še zdravila 8kajd rugega namesto Puregona) in dali konjsko dozo, sem mislila, da je bilo že 250 enot veliko, tako da si ne predstavljam, kar sem gledala po enem angleškem forumu, jih šopajo tudi s 450 enotamiuser posted image . Ampak zaradi morebitnih cist bi morala spet non stop viseti tam, sem že v teh dveh tednih zdajle že skoraj živčnega fasala, spet sem shujšala, nerviram se zaradi čisto nepomembnih zadev...
jona klara, zate še sploh držim pesti, se te spomnim še iz svojih anonimnih časov, jaz upam, da bratenje v laboratoriju že v redu poteka. Ne vem, kako se odločajo, kateri dan narediti transfer, sem imela samo po eno celico, pa sem ga imela npr. na 5. dan, pa na 3. dan, na 2. še nikoli.

(odgovor članu NikaAnna)
Neposredna povezava do sporočila: 350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......