|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: IVF/ICSI januar - februar 2014 + zamrznje...
26.1.2014 9:40:51   
coala
Lotkla nič naj te ne skrbi tudi mene so kak dan ali dva manj bolele,pol pa spet,sem tud tako paniko zganjala,da je vsega konc,sem ene dvakrat ali trikrat zjutraj rekla mojmu spet ne bo nič,pa take user posted image ,pa vseeno jeuser posted image .Ti se kr pomiri pa bo.Pa tud men se je že kr ene parkrat do sedaj sanjalo da sem zakrvavela.

Naredimo mojstrovino iz našega življenja

(odgovor članu tara.81)
Neposredna povezava do sporočila: 301
26.1.2014 9:50:24   
Anonimen
NikaAnna user posted image user posted image za 15 celic. Takšen je bil rezultat na moji zadnji punkciji. In takrat smo prišli tudi do 2 zamrznjenčkov, ki upam da bosta čez kakih 17 dni že pri meni user posted image . Sedaj pa lepo počivaj in veliko pij, da ne bo prišlo do hiperce.
jona klara bravo za stopko. Upam da poleg tistih 3 najdete še kakšno celico in da se potem vse oplodijo.

Moja user posted image se počasi umirja...ko preneha začnem z jajčkami in ananasovim sokom, da bo na UZ čim lepši rezultat.

A user posted image

(odgovor članu lotkla)
  Neposredna povezava do sporočila: 302
26.1.2014 9:57:50   
sitka mala
Živjo punce!! Ne morem si pomagat, da se ne bi oglasila. In se zraven nasmihala ob vaših postih... Sem sama dala skozi kratek IVF postopek v Ljubljani. Odločila pa sem se, da napišem svojo zgodbo, ker vidim, kako nekatere šimfate čez LJ kliniko. Kot že omenjeno, sem imela kratek postopek, špikala sem se 10 dni, in v vseh teh dneh pridelala le en folikel, ki pa je počasi rasel. Občutek, da so obupali nad mojim postopkom, je bil prisoten le 1x, in to na zadnjem UZ, kjer me je pregledala Bokalova, ki je tudi moja izbrana zdravnica za postopke v Leonišču. Rekla je, da je bil postopek neuspešen, in da grem naslednjič v dolgega. Ampak od stopke do punkcije je ta osamljeni folikel zrasel še za 4 mm!! Ko sem čakala na punkcijo, in so vse ostale dobile inekcijo ketonala, razen mene, sem bila cela prestrašena, ker sploh nisem vedela, kaj naj pričakujem. V LJ ne dobiš protibolečinske, če imaš manj kot 3 folikle, dobiš pa potem pri sestrah 2 nalgesina. Punkcija je res minila ekspresno hitro, bolelo me je kako uro, ki sem jo tudi odležala v posebni sobi. Čez tri dni transfer, moj folikelček lepo oplojen. Čez 14 dni beta, pozitivna. In zdaj čakam na prvi pregled pri svoji ginekologinji.

Zakaj sem to napisala? Da vam dam pogum, in da boste videle, da je čisto vseeno, koliko foliklov pridelate - važna je njihova kvaliteta. user posted image

In pa še glede odnosa v LJ - ga ne morem prehvalit. Vse sestre so ogromni sončki, izredno prijazne in nasmejane. Glede doktorjev mi mogoče samo ta ekspresna brzina ni bila všeč (tam si samo številka) kar pa po drugi strani tudi razumem, saj nas je resnično ogromno s temi problemi.

Tako da punce, think positive!! user posted image

(odgovor članu coala)
Neposredna povezava do sporočila: 303
26.1.2014 10:19:09   
lotkla

IZVIRNO SPOROČILO: sitka mala

In pa še glede odnosa v LJ - ga ne morem prehvalit. Vse sestre so ogromni sončki, izredno prijazne in nasmejane. Glede doktorjev mi mogoče samo ta ekspresna brzina ni bila všeč (tam si samo številka) kar pa po drugi strani tudi razumem, saj nas je resnično ogromno s temi problemi.

Tu se pa podpišem. Točno tako kot si napisala. Čuvaj svojo pikico user posted image , eno in edino, ki ti je zares namenjena. Naj ti nosečnost mine brez težav.

(odgovor članu sitka mala)
Neposredna povezava do sporočila: 304
26.1.2014 10:33:26   
smartika
Da vam še jaz vlijem upanja....sem pri REškotu že od leta 2009....imela 5xpunkcijo in vedno zelooo nežen ...tudi ko sem imela več kot 20 celic. Rezultati: doma imamo 4letnega sončka, trenutno nosečka 10tednov z zamrznjenčkom iz avgustovskega 2013 postopka, kjer sem imela 18celic in 5 dan me je pričakalo 9 zarodkov....zamrznjeni sta mi ostala 2 zarodka....
Za vse vas držim pesti in da bi res čisto vsaki uspelo user posted image

(odgovor članu lotkla)
Neposredna povezava do sporočila: 305
26.1.2014 12:02:38   
vesica
no tako da se vam oglasim tudi jaz sem imela včeraj punkcijo in sicer pridelala sem 16 celic upamo da bo vse ok :) drugače pa me samo zanima če je normalno da me še vedno boli bolečina ni huda v spodnjem predelu in imam tak občutek kot da bi imela svinec noter oz. kot da nosim nekaj težkega in trebuh pa napihnjen :)

(odgovor članu smartika)
Neposredna povezava do sporočila: 306
26.1.2014 12:41:55   
NikaAnna
Hej punce
jona klara stopka pred punkcijo je kokr je povedala ze tara81. 36 ur mora bit razlike. V nasi skupini deklet v mb, smo vse imele stopko s 15 minut razlike in tudi v tem vrstnem redu smo potem imele punkcijo. ET imam v cetrtek, so mi pa rekli, ce bi karkoli bilo, me lahko poklicejo tudi v torek, tako da naj bom pripravljena. Po moje bo kr cetrtek obveljal user posted image drugace pa je bila v nasi skupini samo ena, ki ni imela narkoze. Je dobila 10 minut prej en koktejl za spit in eno tableto (ce se ne motim, je bil apaurin, ampak ta tableta je bolj kot ne zacela delovat po punkciji) in je rekla, da jo je ful bolelo. Moja izkusnja ( z punkcijo v narkozi) ze res, da sem spala tistih par minut posega, ampak me je pa zelo bolelo kasneje, tudi ko sem ze bila doma, tako da je resnicno odvisno od vsake posameznice in iskreno mislim, da se prav nobena ne more ravnat 100% po izkusnjah in nasvetih kake druge zenske, ker ni nikjer zagotovila, da bo pri njej isto, je pa res, da je vsaka informacija dobrodosla. Tole je bila moja druga narkoza v zivljenju in druga v razmaku treh let, tako da ni straha, ne panike za kake posledice. Preverjeno pri anesteziologinji. (obstajajo ljudje, ki imajo po 20 in vec operacij letno, pa ni posledic. Pravijo, da je to prepricanje o skodovanju se iz ''''stare sole'''', ko anestezija se ni bila toliko raziskana.. eh, kaj pa vem, v glavnem, jaz sem vesela, da sem jo imela) huh sem zatezila user posted image user posted image
jona klara, punkcijo imas jutri ali v torek? Drzim pesti in mislim nate, da bo cimprej mimo in za cimvec celic!!user posted image user posted image user posted image user posted image
monsy kako gre spikanje? kaj pa imas?
lotkla kako si ti? kdaj imas datum za krvnega? sem vzela estimo hehe in ce sem prav razumela, ce zanosim, bom to morala jemati od danes pa do konca prvega tromesecja nosecnosti?
objem vsem in pike poke za sreco user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil NikaAnna -- 26.1.2014 12:43:16 >

''Out of difficulties grow miracles.''

(odgovor članu tara.81)
Neposredna povezava do sporočila: 307
26.1.2014 12:45:51   
NikaAnna
vesica user posted image user posted image user posted image user posted image bravo za toliko celic.
Tudi jaz sem jo imela vceraj in sem prespala cel dan, danes me pa ne boli skoraj nic vec. Normalno je, da te boli in tudi moje bolecine so bile nekak tako kot si ti opisala. Poskusi cimbolj pocivati, pa bo izzvenelo pocasi.. user posted image user posted image

(odgovor članu NikaAnna)
Neposredna povezava do sporočila: 308
26.1.2014 13:00:12   
lotkla
Krvnega imam 3.2., torej jutr teden. Bom pa verjetno test doma delala 2.2., če bo vse ok do takrat. Jutri grem delat, tako da upam da mi bo teden prej minil. Moj mi je sicer rekel naj ne delam testa, da ne bi bila potem razočarana. Ampak katera pa zdrži do krvnega, ne da bi naredila saj en test?user posted image

Vesica bravo za toliko celic user posted image . Kar se bolečin tiče pa sem bila jaz 3 dni kar boga, šele četrti dan popoldne, sem se počutila bistveno bolje. Jajčniki so prešpikani in povečani. Ko je mene tišal lulat, je mehur začel pritiskat na jajčnike, komaj sem do wc-ja prišla, tako me je bolelo. Potem pa olajšanje in je bilo takoj dobr. Je pa trajalo do nekje še 2 dni po punkciji. Sedaj sem pa čist gut. Pa tud počutm se finouser posted image

(odgovor članu NikaAnna)
Neposredna povezava do sporočila: 309
26.1.2014 13:23:26   
Aleda
Mene pa zanima a se je treba v lj. ko greš na prvi uz kje še najavit, ali greš direkt na uz? Sej če se prav spomnim mi je rekla da kar na uz, sam sem potem začela razmišljat kako bojo pa moj karton imel tam, če ne bojo prej vedl da sem tam user posted image

lotkla- a v mb dajo do konca prvega tromesečja estimo, v lj sem jo dobila le do prvega uz-ja če se prav spomnim takrat, mogoče je pa zdej drugače. Glede punkcije je pa res da je za vsako drugače, recimo mene je kar bolela punkcija, po punkciji še ene 2 urci in potem nič več, samo tu pa tam kakšen špik.

Vesica- vav bravo, ene ste pa res pridne kokoškeuser posted image da bo čimveč zarodkov in čimprej mine bolečinauser posted image

Sitka mala- user posted image srečka si ker ti je tako fajn ratalo z eno celico, enim zarodkom, želim ti lepo nosečnost in zdravega user posted image user posted image

(odgovor članu lotkla)
Neposredna povezava do sporočila: 310
26.1.2014 13:28:24   
NikaAnna
aleda recept za estimo dobis na dan punkcije in naj bi tiste skatlce trajale nekje do UZja, potem pa nov recept. Sej tudi ko sem brala na navodilih pise, da je to progesteron za ohranjanje nosecnosti. In v primeru da ne zanosis, jo itak nehas jemat ob M ali po krvnem.. drugace pa do konca 1. tromesecja.. no, vsaj mislim tako (govorim za MB, kako je v LJ nimam pojma) user posted image
lotkla jaz sem ful nestrpna s tabo, ce zdrzis do krvnega user posted image jaz ziher ne bi/ne bom hehe

< Sporočilo je popravil NikaAnna -- 26.1.2014 13:29:59 >

(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 311
26.1.2014 15:38:52   
sitka mala
Aleda greš samo na UZ. Pa čimprej pridi, ker je ponavadi kar gužva. Pa ne pozabi vprašati, katera je prišla zadnja, da veš, kdaj si na vrsti. Karton pa itak imajo tam, od vseh, ki imajo takrat UZ. Estimo pa dobiš po transferju, ne po punkciji.

(odgovor članu NikaAnna)
Neposredna povezava do sporočila: 312
26.1.2014 16:24:00   
NikaAnna
sitka mala me smo estimo vse dobile vceraj in smo z njo zacele danes! Po punkciji, ker transfer nas sele caka.

Neposredna povezava do sporočila: 313
26.1.2014 17:01:05   
NikaAnna
lotkla in ostale ki imate Estimo... kdaj ste jo zacele jemati? ker zdej sem cist prestrasena, da sem sestro narobe razumela, ampak ce ne bi smele jemati estimo zdaj, bi nam verjetno dala recept po transferju, al kako?? user posted image user posted image help!

< Sporočilo je popravil NikaAnna -- 26.1.2014 17:12:55 >

(odgovor članu NikaAnna)
Neposredna povezava do sporočila: 314
26.1.2014 17:11:49   
sitka mala
Nika anna dobro, sem šla pogledat na moje stare poste in res ja, jaz sem začela drugi dan po punkciji, se opravičujem

< Sporočilo je popravil sitka mala -- 26.1.2014 17:12:20 >

(odgovor članu NikaAnna)
Neposredna povezava do sporočila: 315
26.1.2014 17:13:54   
NikaAnna
fjuuuu sitka mala - hvala bogu, sam da nisem kej zafrckala user posted image me je kr panika zacela grabit 100 na uro.

< Sporočilo je popravil NikaAnna -- 26.1.2014 17:14:33 >

Neposredna povezava do sporočila: 316
26.1.2014 17:22:03   
sitka mala
hihi oprosti, sem kar jaz kriva. user posted image

Držim pesti za vse vas in vam pošiljam koš user posted image user posted image za srečo!!

(odgovor članu NikaAnna)
Neposredna povezava do sporočila: 317
26.1.2014 17:49:19   
NikaAnna
hvala user posted image user posted image pomote se pa itak dogajajo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 318
26.1.2014 19:14:10   
lotkla
Aleda, saj sem jaz tudi v Lj user posted image , tako da imava isto.

Recept za estimo pa mi je sestra dala že kar na drugem uz, ko sem zvečer imela stopko. Tako da sem šla naslednji dan v lekarno iskat.
Dobila pa sem 4 škatle (120 tabletk) tako da do krvnega jih imam dovolj. Sem pa slišala ja da baje do konc prvega trimesečja, da se jo jemlje. Tud če bi jo blo treba do konca jemat, sam da nam rata.

NikaAnna od danes naprej jemlješ estimo, 3x na dan po 2.

Sam a res niso mogl nardit to v obliki svečk, ne pa da so malo večje od tiktak bonbonov.user posted image

(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 319
26.1.2014 19:40:10   
dekca
No, meni so postopek prekinili, ker so folikli izginiliuser posted image , sicer sem to tako in tako pričakovala, razočaranje niti ni tako veliko, jutri grem že na posvet do svoje zdravnice, da pove, kako in kaj naprej. Očitno tista cista ni bila tako nedolžna kot je zgledalo na začetku.

(odgovor članu lotkla)
Neposredna povezava do sporočila: 320
26.1.2014 20:25:00   
monsy
Nikaanna mam diphereline in puregon 125. ja vem da je nizka doza, a upam da vseeno kaj malega pridelam!!

vesica user posted image user posted image super pridna,...tud jaz sem jih mela tolko prvič!!! user posted image

dekca user posted image ...ampak vseeno,...ne razumem lih najbolj kako lahko folikli kar zginejo user posted image Nisem še slišala za to.

(odgovor članu dekca)
Neposredna povezava do sporočila: 321
26.1.2014 21:58:27   
Aleda
Lotkla, ja sem zamešala user posted image sem mislila napisati NikaAnni. Zato sem sprašvala zato ker prvič ko sem bla noseča sem jo jemala sam do prvega uz-ja in me je blo potem ful strah če bi blo kaj narobe

(odgovor članu monsy)
Neposredna povezava do sporočila: 322
27.1.2014 7:20:55   
dekca

dekca user posted image ...ampak vseeno,...ne razumem lih najbolj kako lahko folikli kar zginejo user posted image Nisem še slišala za to.

v spontanem postopku je mogoče, ker ni stimulacije. Ker če jaz pravilno razumem to biologijo (ups, sem družboslovka po fohu), se vsak mesec sprosti večje število foliklov in eden postane vodilni, ostali pa zginejo, s stimulacijo se večajo več ali manj vsi. Tako je bil tudi pri meni en večji v levem jajčniku, v desnem pa precej manjših (pod 8 mm), in glede na to, da sem bila že čez polovico ciklusa, obeti niso bili ravno najboljši. Ker četudi bi ostali, bi verjetno prej dobila menstruacijo kot pa bi zrasli. No, bom danes zvedela več. Sva se pa z dr. Drobničem dogovorila, da prekinemo, ker on je rekel, da sicer lahko nadaljujemo, ampak če ni vse že med postopkom ok, se ga meni zdi škoda, sploh ker je bil že prejšnji zelo podoben, začel se je isto s sicer precej večjo cisto, a so bili potem vsi trije folikli prazni.

(odgovor članu monsy)
Neposredna povezava do sporočila: 323
27.1.2014 9:14:12   
lotkla
Ajoj Dekca,žal mi je. Škoda. Kaj te čaka potem naslednjič, isto ali druga terapija?
Pošiljam ti en velikuser posted image .

Mene je danes kar en pesimizem zagrabil (mogoče ker grem na šiht). Prsa me ne bolijo skoraj nič več, sicer so še vedno pola in težka "3" kile. Počutje super in se bojim da se ne bo kaj sfižilo. Spodaj pa se mi nič ne dogaja. Mene je špikalo v prvi 3 dneh po transferju. Pol se je pa vse umirilo. Tja pa sem začutim komaj kaj če me špikne.

(odgovor članu dekca)
Neposredna povezava do sporočila: 324
27.1.2014 9:20:55   
lotkla

IZVIRNO SPOROČILO: coala

Lotkla nič naj te ne skrbi tudi mene so kak dan ali dva manj bolele,pol pa spet,sem tud tako paniko zganjala,da je vsega konc,sem ene dvakrat ali trikrat zjutraj rekla mojmu spet ne bo nič,pa take user posted image ,pa vseeno jeuser posted image .Ti se kr pomiri pa bo.Pa tud men se je že kr ene parkrat do sedaj sanjalo da sem zakrvavela.

Coala, upam da se te sanje res ne uresničijo. Ampak meni se na cajte dogaja marsikaj, kot tudi občasno uresničitev sanj. Decembra so me obiskovale duše in verjemte punce, da to ni fino. Ampak to ni tema za ta forum. Če ne boste mislile da sem malo čivčiv user posted image .

(odgovor članu coala)
Neposredna povezava do sporočila: 325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......