|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  105 106 [107] 108 109   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarke 2013
12.12.2012 11:29:46   
nitta
Ojej, pa kaj se grejo te trgovine, a mislijo da bo bebica počakala v trebuhu dokler ne bo vozička?! pa saj se z enakimi zadevami ukvarjajo vsak dan, če se grejo prodajo otroške opreme bi mogl mal vedet te stvari...
Jst sm včeraj spet nabavla en kup enih zadev v DMu za našo bibo, sploh ne vem kaj rabim, da vam napišem kaj sm kupila, pa da vidim če sploh kaj uporabnega:
-Sudocrem (mislim da se tak napiše) ki naj bi biu za ritko če pridejo kaki izpuščaji. A je to ok al kaj drugega bolše?
- trdo milo (earth friendlz baby) naravno sivkno milo v kos, to verjetno za kasneje, prvi mesec al kolik je samo z vodo umivanje ane
-hladilno mazilo za novorojenčke, izvleček ognjiča v mandljevem olju, čist nežno tako splošno mazilo za občutljivo kožo. To imam namen na tanko namazat po vsakem previjanju-kar popravite me če je to bedarija, jst to vse po občutku delam ker je le prvo dete :)
- Toepfer babycare negovalno olje, neko bio jojobino in oljčno olje brez dišav itd. kao fajn naravna zadeva. jst sm si ga zdej parkrat nanesla na dele kjer mam ful suho kožo in jo super navlaži in je res fajn občutek
-toepfer ognjičevo mazilo-men je super za lička namazat ko grem ven, je čist bio varjanta in sm mislila mal lička pa nose namazat ko bomo šli vn in bo še zima...
-kupla sm en paket earth friendly baby eko otroških mokrih robčkov za ritko obrisat-to bomo meli v previjalni, doma jih nimam namen uporabljat, tist mam krpice za enkratno uporabo in jih zmočim, obrišem, vržem v koš
- od masmi sm vzela vložke zase, imam že en paket vir80, zdej sm pa našla v DMu te natural materinske vložke kjer piše da so posebaj primerni za uporabo po porodu...
-zase sm vzela še en čist navadn deodorant brez vonja in neko eko varjanto, potem ko bomo že za v javnost da vsaj malo se namažem pod pazduho, že zaradi občutka
-aja, kupila sm ecover (neki takega se napiše :)) mehčalec kao neko eko varjanto in bom dala malo k vsakem pranju, sploh posteljnina in tetra plenice so trde ko hudič, bom pa prvič probala vse fajn s paro prelikat še.

Kdaj začnemo mazati presredek-no bolj masirati ane. Mi smo sedaj v 35. tednu. Drug teden kličem v Grosuplje za akupunkturu, naj bi se začelo v 36.tednu to izvajat...

me smo pa včeraj imele z mojima puncama mal druženja popoldne, in smo dobili eno vrečkico takih luštnih cotk, pa rutke ki sem jih tako iskala, super so. Sem pa ugotovila da nisem več sigurna v svojo vožnjo na daljše razdalje tako da me bojo kar lepo vozili naokoli sedaj :)

joj kok se jst vedno razpišem, komu se da to brat :D

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 2651
12.12.2012 11:35:04   
nitta
Aja še ena malenkost ki me je danes na obrate spravila. V spletni trgovini mercator tehnika sva našla ugodno napo za v kuhinjo in kličem tja da bi naročila in mi lepo razložijo da moraš najprej se prijavit in čakaš 7 delovnih dni da dobiš po pošti neko kodo, potem lahko šele naročiš in čakaš dodatnih 7 delovnih dni da ti jo dostavijo, to smo pa že sred januarja potem, nama pa kuhinjo montirajo konec tega tedna. V njihovih trgovinah jo imajo ampak je pa redna cena... madona sm jezna, je moj klicu tja pa se razjezil, da je prvič tako da imaš denar pa nekaj ne moreš kupit! zdaj pa bomo brez nape še ne vem kako dolgo :( ima mogoče katera kake izkušnje pri njih?

(odgovor članu nitta)
Neposredna povezava do sporočila: 2652
12.12.2012 11:42:56   
araucaria
Bijoux

http://www.ebay.co.uk/itm/3in1-BABY-PRAM-PUSHCHAIR-BUGGY-STROLLER-TAKO-CAPTIVA-POLKA-DOTS-TRAVEL-SYSTEM-/120974661546

http://www.amazon.de/Tako-Captiva-ZONE-Kinderwagen-Kombikinderwagen/dp/B008XHYC1U

http://www.amazon.de/Tako-Captiva-Travelsystem-Kinderwagen-Kombikinderwag/dp/B0091DULHY

http://www.prams4kids.co.uk/standard/shop/3-24-0-2in1-CAPTIVA-by-TAKO-PRAM-BUGGY-STROLLER--RAINCOVER-11-COLOUR-TO-CHOOSE.html

Ekola, samo nekaj njih...je za preverit cene in dostavo! Srecno!!!

(odgovor članu nitta)
Neposredna povezava do sporočila: 2653
12.12.2012 11:56:36   
HeLenčica

IZVIRNO SPOROČILO: Sadrika

IZVIRNO SPOROČILO: HeLenčica

Punce, gibov vam ni treba štet, bo vam G v zadnjih 3 tednih dal "nalogo" zapisovanja gibov. Za zdaj je pa dovolj, če čutite otročka čez cel dan po malem, če pa se npr. zgodi da bi ga čutila zvečer, potem pa zjutraj ne, je pa fajn da greste v P preverit. Sej so zato tam.

A če tok miga, verjetno tud pomen, da še porod ne bo tako kmalu, a ne? Jaz sem sicer glih 3 tedne pred PDP, ampak mali divja kot nor, čez cel dan, tud ponoč, če se, se za kakšno urco vmes umiri, pa še takrat vsaj 1x brcne
Helenčica, ti imaš PDP 29.12., se prav spomnem?

Ja, jaz mam 29. Ni nujno, da se umiri prej, nekatere pravijo da ja, druge spet ne....za mojega ne bi mogla reči da se je umiril, pač ne brca ampak se premika :) Zdaj ko en teden štejem gibe vidim, da sva v bistvu ful aktivna.

Po dolgem čakanju sva dočakala dan, ko se nama je pridružil mali škrat.

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 2654
12.12.2012 12:04:08   
Bijoux
Araucaria, hvala! user posted image Tujih strani pa res nisem gledala...in še cenejši je povsod. Samo še poštnino moram preverit user posted image

(odgovor članu HeLenčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2655
12.12.2012 12:27:54   
Mala BB
Hmm, ta glavno stvar sem vas pa pozabila vprašat (joj tole pozabljanje stvari tudi upam, da mine po porodu) - torej, ta teden na pregledu (v 37.t), sem jo vprašala kdaj bom imela prvič CTG. Pa je rekla, da po roku, če ne bi prej rodila. Dala mi je še datuma dveh pregledov in to je to. A je to ok? A ni CTG že pred PDP? Kako je pri vas, so vam kej rekli?

(odgovor članu Bijoux)
Neposredna povezava do sporočila: 2656
12.12.2012 13:02:55   
Sadrika
IZVIRNO SPOROČILO: Mala BB

Hmm, ta glavno stvar sem vas pa pozabila vprašat (joj tole pozabljanje stvari tudi upam, da mine po porodu) - torej, ta teden na pregledu (v 37.t), sem jo vprašala kdaj bom imela prvič CTG. Pa je rekla, da po roku, če ne bi prej rodila. Dala mi je še datuma dveh pregledov in to je to. A je to ok? A ni CTG že pred PDP? Kako je pri vas, so vam kej rekli?

Baje, če nosečnost poteka bp, ne potrebijemo CTG-je. Ko sem jo jaz povprašala za CTG, je rekla, da jih ona sploh ne dela, meri pa pretoke, kar naj bi bilo boljše user posted image . Sem imela pa potem možnost še isti dan sprobat CTG, ko sem šla na obrat in ti dajo mislim, da 2 pasova čez trebuh z doplerjema ter ves čas slišiš plodov utrip, na ekranu pa pritisk pa pulz, mislim da. Si pa priklopljen ca. 1/2 ure.
Je pa tudi od G odvisno, eni dajejo na CTG vsako od 35.tedna naprej (ti G imajo ponavadi v ordinaciji CTG-je), eni pa res šele po PDP.

< Sporočilo je popravil Sadrika -- 12.12.2012 13:04:57 >

(odgovor članu Mala BB)
Neposredna povezava do sporočila: 2657
12.12.2012 13:11:03   
nitta
...jst imam drug teden pregled, to bo 35t in 3 dni in imam prvi CTG, pol ure bom baje na to zadevo prkloplena potem imam pa pregled. Pa ni nič rekla da bi bil zato CTG ker je kaj full narobe, da je pač to vedno na vsakem pregledu po 35tednu...

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 2658
12.12.2012 13:14:46   
Inigo

IZVIRNO SPOROČILO: nitta

...jst imam drug teden pregled, to bo 35t in 3 dni in imam prvi CTG, pol ure bom baje na to zadevo prkloplena potem imam pa pregled. Pa ni nič rekla da bi bil zato CTG ker je kaj full narobe, da je pač to vedno na vsakem pregledu po 35tednu...

no, jst ga mam tu naslednjič. takrat bom sicer že 38t noseča... ampak ga mam pred PDP. če ne bom že rodila prej - kar je v mojem planu user posted image

(odgovor članu nitta)
Neposredna povezava do sporočila: 2659
12.12.2012 13:20:44   
nikky887
hei !
jst mam ctg drugi teden-torej v 38. tednu...
sem pa tut brala nekje,da ma ta ctg dost odstopanja-zarad premikanja odtoka, nepravilno nameščenih sond (al kk se že reče)...
je pa tut res da je vse odvisno od ginek...jst sm tut ultrazvoke mela samo3 (če se mene vpraša čist premalo),4.sem mogla plačat(ker je pa mogla nekak preverit kako otrok napreduje...)
moja sestra je mela ultrazvok vsakič k je mela pregled...pa tut na vse preiskave jo je poslala( s tem mislim glede sladkorne pa to), k mene je pa za sladkorno komi zdej,k je na urinu pokazalo zvišano gluk...
Mala BB sam v čem pa point da ti je dala ctg po roku?
jst sem tut mislna,da te pol v zadnjem mescu ginek naroča na en tedenn (k tut v unm baby book-u k piše kdaj pa kak pregled maš tk piše...)user posted image

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 2660
12.12.2012 13:24:16   
Inigo

Ojej, pa kaj se grejo te trgovine, a mislijo da bo bebica počakala v trebuhu dokler ne bo vozička?! pa saj se z enakimi zadevami ukvarjajo vsak dan, če se grejo prodajo otroške opreme bi mogl mal vedet te stvari...
Jst sm včeraj spet nabavla en kup enih zadev v DMu za našo bibo, sploh ne vem kaj rabim, da vam napišem kaj sm kupila, pa da vidim če sploh kaj uporabnega:
-Sudocrem (mislim da se tak napiše) ki naj bi biu za ritko če pridejo kaki izpuščaji. A je to ok al kaj drugega bolše?
- trdo milo (earth friendlz baby) naravno sivkno milo v kos, to verjetno za kasneje, prvi mesec al kolik je samo z vodo umivanje ane
-hladilno mazilo za novorojenčke, izvleček ognjiča v mandljevem olju, čist nežno tako splošno mazilo za občutljivo kožo. To imam namen na tanko namazat po vsakem previjanju-kar popravite me če je to bedarija, jst to vse po občutku delam ker je le prvo dete :)
- Toepfer babycare negovalno olje, neko bio jojobino in oljčno olje brez dišav itd. kao fajn naravna zadeva. jst sm si ga zdej parkrat nanesla na dele kjer mam ful suho kožo in jo super navlaži in je res fajn občutek
-toepfer ognjičevo mazilo-men je super za lička namazat ko grem ven, je čist bio varjanta in sm mislila mal lička pa nose namazat ko bomo šli vn in bo še zima...
-kupla sm en paket earth friendly baby eko otroških mokrih robčkov za ritko obrisat-to bomo meli v previjalni, doma jih nimam namen uporabljat, tist mam krpice za enkratno uporabo in jih zmočim, obrišem, vržem v koš
- od masmi sm vzela vložke zase, imam že en paket vir80, zdej sm pa našla v DMu te natural materinske vložke kjer piše da so posebaj primerni za uporabo po porodu...
-zase sm vzela še en čist navadn deodorant brez vonja in neko eko varjanto, potem ko bomo že za v javnost da vsaj malo se namažem pod pazduho, že zaradi občutka
-aja, kupila sm ecover (neki takega se napiše :)) mehčalec kao neko eko varjanto in bom dala malo k vsakem pranju, sploh posteljnina in tetra plenice so trde ko hudič, bom pa prvič probala vse fajn s paro prelikat še.

Kdaj začnemo mazati presredek-no bolj masirati ane. Mi smo sedaj v 35. tednu. Drug teden kličem v Grosuplje za akupunkturu, naj bi se začelo v 36.tednu to izvajat...

me smo pa včeraj imele z mojima puncama mal druženja popoldne, in smo dobili eno vrečkico takih luštnih cotk, pa rutke ki sem jih tako iskala, super so. Sem pa ugotovila da nisem več sigurna v svojo vožnjo na daljše razdalje tako da me bojo kar lepo vozili naokoli sedaj :)

joj kok se jst vedno razpišem, komu se da to brat :D

vse se sliši ok. boš vidla pol kolk je dejansko uporabno. milo se pa uporablja že od začetka, ko se začne kopat. kopala boš 2x na teden, miliš pa 1x. je dovolj. taka so bila navodila 4 leta nazaj. pomoje zdj ni kj drgač. mogoče vedno namiliš ritico, celega telesa pa ne.
glede hladilnega mazila pa sm js mazala po vsakem previjanju. eni pa ne mažejo po vsakem. tut v šoli za starše so rekli da naj nebi... no, jst jih nism upoštevala.

(odgovor članu nitta)
Neposredna povezava do sporočila: 2661
12.12.2012 13:28:28   
Inigo

IZVIRNO SPOROČILO: nikky887

hei !
jst mam ctg drugi teden-torej v 38. tednu...
sem pa tut brala nekje,da ma ta ctg dost odstopanja-zarad premikanja odtoka, nepravilno nameščenih sond (al kk se že reče)...
je pa tut res da je vse odvisno od ginek...jst sm tut ultrazvoke mela samo3 (če se mene vpraša čist premalo),4.sem mogla plačat(ker je pa mogla nekak preverit kako otrok napreduje...)
moja sestra je mela ultrazvok vsakič k je mela pregled...pa tut na vse preiskave jo je poslala( s tem mislim glede sladkorne pa to), k mene je pa za sladkorno komi zdej,k je na urinu pokazalo zvišano gluk...
Mala BB sam v čem pa point da ti je dala ctg po roku?
jst sem tut mislna,da te pol v zadnjem mescu ginek naroča na en tedenn (k tut v unm baby book-u k piše kdaj pa kak pregled maš tk piše...)user posted image

jst sm tut pr Brinu hodla od začetka na 5 tednov, pol na 4, pol na 3 in na 2, in na koncu pol vsak teden. mislim, da sm mela pol glih 10 pregledov. no, zdj ni niti prbližn tk. skos me naroča na 4 tedne. pa še prvič me je ful pozn naročila... user posted image recesija, ni kj.

(odgovor članu nikky887)
Neposredna povezava do sporočila: 2662
12.12.2012 13:30:08   
Inigo
bijoux - glede vozička... sm kr brez besed. men bi že pognalo vse po vrsti vn! znorela bi! ne sam po telfonu, pomoje bi po luftu letela tja in... eh! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image resnično ti želim, da dosežeš kar si si zadala, naj ti dajo ultra popust in da se ti kleče opravičijo, BARABE!

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 2663
12.12.2012 13:37:27   
nikky887
Inigo pa ja sej razumem recesijo...sm vseeno...jst si ne predstavlam,da bi bla še bolj panična kot sem,pa je bla nosečnost bp...po moje bi se mi že zmešalo...al bi pa celo premoženje dala za privat ginek...

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 2664
12.12.2012 14:23:48   
nitta
inigo hvala za potrditev mojih teorij :) ma se mi zdi da že zdej preveč kompliciram :D

kako imamo lepo vreme, mene pa kar strah it na sneg ker je vse tako ledeno...

(odgovor članu nikky887)
Neposredna povezava do sporočila: 2665
12.12.2012 15:28:28   
Inigo

IZVIRNO SPOROČILO: nikky887

Inigo pa ja sej razumem recesijo...sm vseeno...jst si ne predstavlam,da bi bla še bolj panična kot sem,pa je bla nosečnost bp...po moje bi se mi že zmešalo...al bi pa celo premoženje dala za privat ginek...

itak, da ne... že tko smo vse dale za NS. nekatere še za 3D/4D... čist preveč.

(odgovor članu nikky887)
Neposredna povezava do sporočila: 2666
12.12.2012 15:32:24   
Inigo

inigo hvala za potrditev mojih teorij :) ma se mi zdi da že zdej preveč kompliciram :D

kako imamo lepo vreme, mene pa kar strah it na sneg ker je vse tako ledeno...

probi sam čim manj uporabljat kozmetike. samo nujno. kr resnično ni potrebno. sj je koža občutljiva itd., ampak s temi stvarmi jo samo razvadiš al ji pa še škoduješ povrh.

vreme je res zakon! jst bi fuuuul šla vn. ampak je mali včeraj zvečer spet zakuhal, dobil po celem telesu koprivnico... dans ob 18h grema pa k zdravnici, da vidimo kaj se dogaja. upam, da ni spet kaka nalezljivka. julija sma mela oba škrlatinko, zdj pa še tole... madona santa! v 4 letih je prebolel samo vodene koze, zdj pa očitno še kr dve nalezljivki. pa glih zdj, ko sm noseča! user posted image

(odgovor članu nitta)
Neposredna povezava do sporočila: 2667
12.12.2012 15:47:51   
nusika2013

IZVIRNO SPOROČILO: Bijoux

Nam je glede prehrane v času dojenja v šoli za starše rekla samo, da naj jemo vse v mejah normale. Se pravi tudi če nam paše kakšna mandarina, čokolada ali karkoli drugega, kar naj se ne bi jedlo, lahko pojemo majhno količino. To pa seveda ne pomeni, da lahko poješ cel kg mandarin user posted image
Sicer pa verjetno tako ali tako sproti ugotoviš, kaj otroku paše in kaj ne.

Nusika....40kg????? user posted image uau, takšno številko pa prvič slišim..

ja dejansko 40 kg. je pa res, da je zenska mela preden je zanosla 49 kg in kr hudo obliko nosecniske sladkorne. je bla kr hitro v bolniski in na inzulinu. ce je razlagala. da je sla ob 11 zvecer neprebranac kuhat, pa take. nenmalno zeljo po hrani je mela. saj ko je bla prvic noseca je blo podobno, sam te se je zredila za 30. je pa drugace taki drobizek, da dol pades.

(odgovor članu Bijoux)
Neposredna povezava do sporočila: 2668
12.12.2012 15:48:08   
Mala BB
Sadrika - midve imava tko isto G. Ni mi jasno kje je ta fora s CTG, sej pa ga nima ona oz. je treba v porodnišnico. Vse moje frendice so v tem času nosečnosti že morale na CTG in vse me čudno gledajo kako to da ga nimam. Kaj pa vem, mogoče me pa da, ko se bo kej začelo...

Inigo - joj, tole pa res ni ok. Upam, da je samo kakšna viroza in ne kaj hujšega.

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 2669
12.12.2012 16:02:44   
nusika2013

IZVIRNO SPOROČILO: araucaria

Zivjo punce,

Joj ste se razpisale od petka...user posted image

nitta - Glede zeje sva na istem. Jaz imam super suhe ustnice, zejna non-stop, popijem vsaj 2L na dan, ce ne se vec.

modrci - Glede modrcev pravijo, da kupi dve stevilki vecjega. Ceprav je to meni mal prevec; si ne predstavljam, da bi prsi tako narasle. Naj bi se pa prsi napolnile z mlekom nekje 3. oz. 4. dan po porodu; takrat naj bi bile najvecje. Sedaj prodajajo ze take z luknjami vmes, da lahko male zabe diskretno nafutramo, potem pa luknje zapolnimo s kompresami (takimi za enkratno uporabo ali pa pralne).

nusika 2013 - Nc panike zarad glavice. Dohtarji nam povedo marsikaj; tudi men je rekla moja G, da ima kao neo tekocino v glavi, panika zarad hydrocephalusa, teden kasneje pa je bilo vse ok. Sedaj nazadnje mi je rekla, da ima eno nogo krajso od druge, pa da ni zihr; pa me je dala se na en ultrazvok za bozic. Moj pravi naj se ne sekiram, da je itak rekla, da je cist mala razlika (a jaz trapa sem pozabla vprasat kolk je ta razlika), pa da bo itak vse ok, tko k je se vedno blo. Zihr sem, da bo vse ok.

vesper - Tud men trebuh otrdeva in vcasih je prav zoprno. Pomaga, ce se ulezes, usedes, umiris.... Je res zoprno, ampak to se samo maternica pripravlja na porod; to so tako imenovani 'false contractions' - braxton-Hicks contractions.

carski rez - punce nc bat, bomo probale normalno rodit, ce pa ne bo slo, bo pa pac carski rez. Dobra stran je ta, da hitro mine; pol urice max in imas svojo mao zabo ob sebi. Za carski rez ti dajo al epiduralno al neko drugo injekcijo (se ne spomnim sedaj), da te (delno) ohromijo navzdol, zaveso a joski, da ne gledas kaj se dogaja, kateter v mehur, delno te obrijejo spodaj, nastimajo ti vse cevcice za vse mozne tekocine, merilec pritiska pa srcnega utripa, trikrat prerezejo 10cm vodoravno nad sramno kostjo in to je to. Ta rez se kasneje zaceli in baj izgine, tko da lahko komot obleces bikini. Zihr sem se kaj pozabla. Zihr sem tud, da ni tko strasno kot se slisi.user posted image

hjoj kak si me zdaj razveselila. ja ta k...hidrocephalus mi bo unicil pol nosecnosti. na kozlanje mi ze gre. cele dneve razmisljam o tem. enkrat vmes mi je rekel zdravnik, da se kljub temu, da je zrastla glavica to ni povecalo, moja G pa prejsnji teden spet unicla vse. vceraj sem mela prav izbruh custev. sma se z mojim nekaj malega zgrabla in pol sem zacela se o tem razmisljat, da gre vse narobe in adijo....krokodilje solze eno uro, da me je komaj pomiril. seveda non stop razmisljam o tem, saj se prepricujem, da bo vse ok, sam vedno ostane tisti dvom odzadaj.

aja glede nogice pa so moji prijateljici isto rekli. ona je bla ista reva ko jaz. vsakic ko je sla na pregled je blo nekaj novega. je rekla. da se na koncu ni upala vec s svojim avtom peljat tja, ker je bla tak zivcna. rekli so ji, da bo mali pritlikavec zaradi ene krajse nogice, pol drugic, da ima tak visok pritisk, da ce se to ne bo nehalo, da bo dobil mozganske krvavitve. itd....valda da je mela visokega, ce je travme vsakic dozivljala ko je sla v bolnico na pregled. ce ne bi bilo enega zdravnika, ki jo je srecal, ko se je jokala na hodniku, bi ji zaradi tega "visokega" pritiska v 32 T sprozli porod, je dobila ze injekcijo za razvoj pljuc...je blo pa na koncu vse ok in ima dans popolnoma zdravega in normalnega fantka.

zenske drzite pesti jutri zame. imam spet ta peklenski UZ glavice v bolnici. hjoj kak me je strah kaj bodo tokrat komentirali :( jaz bi dala svojo duso. da mi recejo, da je vse ok in da je zginlo to. res dam vse na svetu, ker bi se rada malo vseeno uzivala z mojo bibo v trebuhu user posted image

(odgovor članu araucaria)
Neposredna povezava do sporočila: 2670
12.12.2012 16:23:26   
nusika2013

IZVIRNO SPOROČILO: Sadrika

IZVIRNO SPOROČILO: HeLenčica

Punce, gibov vam ni treba štet, bo vam G v zadnjih 3 tednih dal "nalogo" zapisovanja gibov. Za zdaj je pa dovolj, če čutite otročka čez cel dan po malem, če pa se npr. zgodi da bi ga čutila zvečer, potem pa zjutraj ne, je pa fajn da greste v P preverit. Sej so zato tam.

A če tok miga, verjetno tud pomen, da še porod ne bo tako kmalu, a ne? Jaz sem sicer glih 3 tedne pred PDP, ampak mali divja kot nor, čez cel dan, tud ponoč, če se, se za kakšno urco vmes umiri, pa še takrat vsaj 1x brcne
Helenčica, ti imaš PDP 29.12., se prav spomnem?

Sadrika nevem ce je lih tako. od kolegice tamali je baje se skakal noter, tik pred porodom. so ji dvakrat mogli popravljat CTG user posted image

glede gibov je moja G rekla, da jih naj zacnem stet od 32 T naprej in mi tud dala ta listek, ampak jaz lih nimam problemov, ker moja tud tolko skace, da joj. no saj sem vesela! dans ponoci me je zbudila tolko se je premikala, drugace pa tud jaz spim fuuuuuul slabo ze kr nekaj casa. mene tud bok ful boli in posledicno kriz, ker nisem navajena na boku tolko spat. kje je moj trebuh, da bo lahko spet spala na njeeeem :)

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 2671
12.12.2012 16:31:15   
vesper
hej punce

jaz vem, da sem tečna, ampak jaz če ne bi šla v pondeljek rodit, jaz ne vem kako bi preživela do takrat user posted image user posted image ta zgaga in to tiščanje bo mene ubilo. Jaz mojmu pravim, da so se pri meni zmotli v PDP, da je verjetno že mimo, pa ne vemo, ker to ni normalno, da je do mojega PDP še cele tri tedne jaz pa komaj hodim in diham user posted image

Danes sem bila še v Tosami si nakupila "plenice" za sebe za v bolnico in domov, pa še neke stvari za malega itd...pa mi je prodajalka rekla iiii joj kako ste pa vi pozitivni in tako dobre volje, pa čist cool ste, čeprav grete v pondeljek rodit. Jaaa, sem rekla, vi me ne vidite ponoči, pa ko smo doma, tam se prikaže moja prava osebnost zdaj te dni. Sem tečna kot sto hudičev user posted image Vsi in vse mi gre na živce. Najbolj pa grem itak sama sebi user posted image user posted image

bijoux jaz imam tega šefa, ki bi naj osebno šel po tvoj voziček na sumu, da laže kolk je dolg in širok. Ne ve več kaj bi si zmislil, pol pa neke traparije trosi, da bi se te verjetno elegantno rešil al kaj. Mislim, saj pa to ni več normalno. Kdaj nazaj si ti že pisala, da bi naj on osebno spet šel preverjat v tovarno kaj se dogaja s tvojim vozičkom. Pa je šel? Kaj je te takrat rekel? Dobra si, da ga toleriraš, jaz bi verjetno že znorela tam na licu mesta. user posted image user posted image

nusika držim pesti za jutri, da te spet ne prestaršijo tam na UZ in te bodo končno vsaj zdaj proti koncu pomirili user posted image user posted image

CTG jaz imam jutri pregled in naj bi imela CTG mi je rekla. Bomo videli kaj se bo dogajalo. Bom poročala.

Zvečer pa morma še na en rojstni dan in se mi prav nič ne da, ker sploh ne vem kaj naj jem, da mi ne bo treba umret od hudega tam user posted image
Kolko rennijev te lahko pojem na dan? Je cela škatla preveč? user posted image user posted image

PRILOŽNOST ZA NOV ZAČETEK NAM NE PONUJA LE NOVO LETO, AMPAK VSAKO JUTRO, V KATERO SE PREBUDIMO. VSAK NOV DAN JE MOŽNOST, DA ZAČNEMO ZNOVA...

(odgovor članu nusika2013)
Neposredna povezava do sporočila: 2672
12.12.2012 16:54:08   
nusika2013
hjoj mislim, da ni ena od nas, ko ne bi imela nekih tezav ali strahov.

jaz morem rect da ce mi nebi s to glavico komplicirali bi bla moja N idealna. kriz tak vsako nosecnico boli, pa kako tiscanje kje, ampak vse ostalo je pa pri meni BP.

no naj vam povem se nekaj o teh nasih G in recesiji. celo nosecnost ze imam beli tok, kaj je baje normalno v N. nic me ne srbi, skeli, nima neprijetnega vonja, je normalne barve. pa grem prejsnji peklenski petek na pregled in mi zenska napise 5 receptov za to. prej pa v 7 mescih nikoli nic rekla, se celo, da je to normalno. seveda samo z besedami nekaj vam bom dala za beli tok in je blo to to. pa pridem jaz v lekarno in ko je zacela zenska zlagat na pult vse skatle, sem gledla ko bik v nova vrata. mene zenska gleda, jaz ji pravim, pa da to vse porabim bom ze drugic rodila. te pa mi zacne...saj vam je povedla kak se kaj jemlje ne...pa jaz...neee...pa ona noro gleda, ces da je na antibioticnem mazilu pisalo "po navodilih ginekologa". valda mi ona vse razlozi, in grem vem, kot da sem za 70 EUR nakupla v mercatorju z polno vreco skatl. adijo ej....napisala mi je kr 2 canesten kremi, pa nevem kolko skatl canesten globul, pa nek antibitik, ki se stisne v noznico, pri katerem v navodilih pise, da zaenkrat se niso ugotovili stranskih ucinkov v zadnjem tromesecju pri plodu...mislim...kozlas. sem kr vse skup pospravla. te canesten globule bom porabla, pol pa bomo dalje vidli.

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 2673
12.12.2012 16:57:52   
nitta
Inigo, nočem te strašit ampak koprivka je resna zadeva, upam da sta že šla k zdravniku. Men se je lani zgodilo da sem sredi noči zatipala koprivko, celo noč zgubljala zavesta, zjutraj ko sm vstala padla skupaj in razbila glavo ter kolena, celo pot do urgence bruhala (ne vem al od koprivke al od pretresa možganov), na urgenci po parih inekcijah pršla k sebi, doma popoldne še slabše, nazaj na urgenco-z rešilcem direkt v bolnico ker se mi je zapru sapnik in sm bla 3 dni na respiraorju ker sama nism mogla dihat. Baje da je bila alergija, samo ne vemo še na kaj, glih to je razlog da grem rodit najverjetneje v Postojno kjer imajo še druge analgetike ne samo ****lokain in sm se lahko že v naprej dogovorila da dobim nekaj drugega, ker je največja verjetnost da imam alergijo ravno na ta analgetik. (to pomeni da bi me v Brežicah recimo na živo šivali in vse). Upam da ni hujšega in da se kaj ne nalezeš-saj načeloma koprivka ni nalezljiva in je najpogosteje izraz povišane temperature ali pa alergije.

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 2674
12.12.2012 17:03:05   
nusika2013
aja pa se to...hjoj kolk ste se od vceraj razpisale :) vmes kuham pa se kr spomnim kaj se morem kometirat :)

jaz imam dve dihurki in ena je cist nora na prehranjevanje z tkanimami :) ko sem jo na zacetku dobila mi je naredila dve ogromni luknji v posteljnino (seveda vse pojedla), medtem ko sem se tusirala mi je pojedla pol rokava na eni majci, enkrat sem si kupla neko navadno majcko za 30 EUR, ko drugace nikoli nebi dala tolko za tako majco, in ker se mi je mudilo sem doma pustila na tabureju. ja ni hudic, da je splezala v vrecko in mi pojedla pol joske dol, jaz pa se niti cene odstranla z majce...sem se tako drla na njo, da je moj po stopnicah v bloku ze doli slisal in me je pobasal v avto, pa sma sla identicno novo majco kupit. enkrat je zgrizla listek od kavbojk, pa smo milili, da bo umrla, ker ni hotla vec nic jest in pit....2 tedna nazaj pa mi je zgrizla dol cofeke od copatov in se znirance poleg pozrla...jaz nevem kaj tem zivalim dela. vas pa vse razumem, ko imate taksne prigode z kuzki :)user posted image

(odgovor članu nusika2013)
Neposredna povezava do sporočila: 2675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  105 106 [107] 108 109   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  105 106 [107] 108 109   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Dula odgovarja: Najpogostejši nosečniški miti
Ali je res, da ima nerojeni otrok veliko las, če vas v nosečnosti peče zgaga? Je res, da v nosečnosti ne smete obešati p...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......