|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
26.10.2012 15:25:06   
ronja
Kako tiste z vec otroci kaj izvedete?

haha, ne praši, kakouser posted image . Kadar so otroci bolni, se trudim preživet. Najprej poskrbim, da preživijo oni in če še jaz, se mi zdi, da je to že kr uspehuser posted image . Z bolanim dojenčkom na rokah zelo težko delaš neke hude aktivnosti, ven v slabem vremenu z bolanim dojenčkom ne moreš, ful si omejena in ful si neprespana, ker se bolan dojenček non stop zbuja... vsaj tako je pri nas.

Tvojadva sta še v vrtcu, tako da imaš potem malo manj časa in se mi zdi, da je to treba sprejet - da ni isto, ali imaš cel dan na voljo ali pa samo par ur popoldne - ne moreš planirat enako veliko aktivnosti, kot jih imajo stayathome mame, če otrok nekaj časa ne vidiš, ker ne gre v manj časa isto natlačit. Vzemi si na izi! NIč ni narobe, če kak dan ne naredite nič!

Kako se organizirate? Kdaj pripravite aktivnosti, si kam zapisujte? Skratka kako ste organizirane? Iscem kak bolj ucinkovit nacin zase. Aja, pa kje imate spravljene stvari in a vse skupaj?

Organizirane imam ideje v eni beležki, kamor si pišem, kadar se kaj spomnim ali kje kaj zanimivega vidim - to je samo par besed: recimo sfilcani škratki. Si rečem, da če si ne bom zapomnila, kaj sem s tem mislila, že ni bila dovolj dobra idejauser posted image . Pa zaenkrat se mi to še ni zgodilo.
Stvari za ustvarjat imam v eni omari, onidve imata še svoje stvari na svojih policah (to si videla), ostalo je v kleti, garaži, vse je raznešeno, zadnjič sva dva vikenda porabila za to, da sta klet in garaža spet prehodniuser posted image ... Ne, ni vse skupaj. Daleč največji problem je dobit vse skupaj. Sploh ker lahko zadnje čase delamo samo, kadr mali spi in potem je VEDNO vsaj ena stvar, ki sem jo pozabila vzet iz sobe, v sobi, kjer on spi (itak, če je pa tam moja ustvarjalna omara:D)... Se pa tamali zbudi, samo da me zavoha v bližini... vsi 3je so bili taki... In zadnje čase nič ne spi in ta teden smo imeli čisto vsak dan obiske in vsak dan smo šli ven za malo dlje (da izkoristimo sonce - no in danes nam je ratalo izkoristit tudi dežuser posted image ) in zato se je vse skup malo razturilo, sploh pa ritem, ker mali ne spi več NIČ čez dan! In prav pogrešam malidve in to, da bi se samo njima posvetila! Res je mel lubi ta teden skoz terene in mu potem ne morem malega poturit, da bi mele me fraj, ampak vidim, da že vse 3 pogrešamo...
Preden mi katera dobrohotno predlaga: "pa delaj z njim zraven!" Ja, misliš, da nisem probala? Mali vzame točno to, kar ni za v usta (itak), poščipa in cuka nas vse 3, ko se guzi zraven, skratka... mission imposible. Sem se trudila cel teden, pa ne rata, še knjigice ne moremo prebrat, če se on spravi na nasuser posted image

Chezana, haha, bom lubiju tole dala za prebrat, ti daj pa svojemu! Jaz mam tudi v garaži en kup plastenk napolnjenih z majhnimi, pa malo večjimi kamenčki, pa peskom... IN bognedaj, da bi tisto stran treščil! Pa včasih sem mela še veje, pa kup drugih reči... Pa nisem mogla s sabo nest in je šlo stranuser posted image . Iz štopanja po Španiji sem mu pa prinesla en marmornati konec, ala nek stolpič, ki sem ga našla na enem gramozuuser posted image . Ampak mu je bil všeč in mislim, da je cenil to, da sem ga vlačila 3000 km in nosila v ruzaku ves ta čas:D. So me spraševali, kaj mam v ruzaku, kamne, al kaj, da je tako težek... Pa sem rekla, da ja, v bistvu res. Valjda niso verjeli, potegnem une marmorje ven, potem pa nobenemu nič jasnouser posted image . To misliš tovorit s sabo??? Kje si rekla, da živiš???

Tudi pri nas se je tavelika vrgla po meni, v bistvu obe... včasih sta hujša hrčka kot jaz! (če je to sploh mogočeuser posted image )

Na splošno pa pri meni pomaga, če si zvečer, preden zaspim, na hitro v glavi naredim načrt kaj bomo delali, potem pa ga naslednji dan poskusim uresničiti.
Joj, te občudujem, da ti to rata! Jaz sem nekaj časa to počela, pa sem bila skoz živčna, ker mi nikoli ni ratalo vsega, kar bi si jaz zamislila... In zdaj si rajši dam ideje na eno temo na list in potem zbiram glede na trenutne možnosti (čas, material itd...), smo čisto preveč neorganizirani in spontani in potem ves čas nekaj vmes pride... in meni to boljše dela, vsak najde svoj sistem:).

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 801
26.10.2012 15:27:03   
ronja
imam v novi hiši (ki je še v gradnji) en prostor namenjen samo moji šari ala pisarna, tam bo pa lepo

I tata bi sine! Tudi jaz imam v naši novi hiši/stanovanju (ki ga še ni oz. še ne vemo, kje in kdaj bo:D) omišljeno nekaj takega, če se bo le dalo:). Ti pa zeloooo privoščim!

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 802
26.10.2012 22:20:08   
josephine27
ko bom velika bom imela vse tako pospravljeno in organizirano kot chezAnAuser posted image

trenutno imam pa eno oz. bolje rečeno polovico omare. noter je pa bolj ali manj kaos. se že od poletja pripravljam, da bom malo organizirala pa mi še vedno ni uspelo. sicer obožujem bloge o organizaciji.

ideje si tudi jaz pišem v zvezek ampak to je tak zvezek, da so noter ideje ne samo s tega področja ampak vse živo.ja vem spet kaos.

jaz sem si zelo olajšala zadevno, ko sem razdelila po dneh v tednu kaj kateri dan počnemo, da imamo nek ritem. podobno kot imajo v waldorfskih vrtcih. planiram po eno aktivnost na dan. če sta bolana al pa pride kaj vmes pa itak odpade. se ne sekiram, če kak dan nič ne nardimo. pride pa na vrsto naslednji teden. sicer je ta večji končno začel kazat tudi sam interese kaj bi rad počel in včasih kar improviziramo.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 803
26.10.2012 23:29:55   
pomlad08
Uf, pri nas je bila pa ta teden najbolj bedna možna kombinacija - otroka zdrava, jaz pa bolna. Zunaj dež, depresivna scena, mož v službi ... Pa smo vseeno preživeli :) Smo pač več brali, pa še to ni bilo izi, ker me je grlo bolelo ... Potem pa vsak večer še pevske vaje vodit, ker je glih jutri en koncert in glih drug teden en nastop ipd... aja, pa vsak dan smo se po kakšne 2 uri igrali tisto igro, da jima dam škatlo, vanjo skrijeta eno reč, zapreta, jaz pa ugibam, kaj je notri. Super zabava za bolne mame. Pa risanke smo gledal.

< Sporočilo je popravil pomlad08 -- 26.10.2012 23:33:50 >

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 804
26.10.2012 23:38:22   
pomlad08

IZVIRNO SPOROČILO: chezAnA

No, to je to za danes. Vem, da ste vmes odprle in zaprle že kar nekja tem, ki bi jih lahko pokomentirala, pa jih ne bom, ker sem preveč ....... (namig: nekaj, kar Ronja nikoli ni:)) ampka imam dobro opravičilouser posted image user posted image user posted image

Čaki čaki čaki! A je to to, kar mislim, da je? user posted image Čestitam!

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 805
27.10.2012 8:36:24   
Kasija
Josephine kako paimate to po dnevih? Kot recimo v pon ustvarjanje, v torek... ce ti ni odvec, a mi napises. Prosim.

Chezana a je kaj za povedat??? Si utrujena ker:-)

Jaz bi tudi rada videla predelano omaro. Pa sploh vse, kar ustvarjate.

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 806
27.10.2012 9:42:32   
josephine27
Tedenski urnik imamo tak:
- ponedeljek imamo praktično življenje. no vsaj jaz remu tako pravim. sem spada kuhanje, pečenje, pranje, pospravljanje, čiščenje čevljev, zlaganje oblačil... no vsaj za večjega je tako. enoletnik ima sveda svoj program po svojem lastnem navdihuuser posted image ( vlačenje kozic iz omare in odpiranje predalov po kuhinji, prekladanje ščipalk za perilo in lončka na tla in nazaj noter, odpiranje omarice za čevlje,...)

- torek imamo likovno izražanje. rišemo, slikamo, barvamo, režemo, lepimo, se igramo s plastelinom,... skratka nekaj ustvarjamo na vse možne načine ( ideje dobivam po blogih)

- sreda je "pravljični dan". sem spadajo lutke ( oba jih naravnost obožujeta), prstne igre, igranje vlog, igranje z medvedki, pa pesmice pojemo, včasih plešemo,... ta dan je enoletniku najljubši.

-četrtek je narava in tehnika.gremo ven opazujemo naravo, vreme, nabiramo stvari,doma gledamo in beremo knjige o naravi,...

- petek pa je pohajaški dan. gremo kam na obisk. k sosedom, kjer so še drugi otroci, gremo v trgovino, na igrišče, če je zelo lepo vreme imamo športni dan,...sicer pa pride na vrsto še kaj po trenutnem navdihu al pa kar med tednom ni prišlo na vrsto.

Aja pa ne počnem vsak dan vsega tega ampak vsak dan samo eno, maksimalno dve dejavnosti, ostalo se pa prosto igrata ( avtomobilčki, kocke,...). Že nekaj časa se trudim, da bi vnesli malo več športnih aktivnosti pa nam nikakor ne greuser posted image

Sorry za slovnične napake ampak nimam časa še enkrat brat, ker moram šibat.

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 807
27.10.2012 9:44:23   
chezAnA
IZVIRNO SPOROČILO: josephine27

ko bom velika bom imela vse tako pospravljeno in organizirano kot chezAnAuser posted image

HAHAHAHAHAHAHAHAHA
Ej, prav polepšala si mi dan:)
Je mož rekel, da res ni boljše definicije zame. HAHAHAHAHAHA
In to preberem ravno danes, ko se niti tal ne vidi izpod vseh cot, ki so nametane tja.  Faca, res.

Glede ostalega  pa ... Hm. NE vem, če že smem dajati izjaveuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 808
27.10.2012 13:57:44   
tix

Glede ostalega  pa ... Hm. NE vem, če že smem dajati izjaveuser posted image

itak da lahko user posted image user posted image

Drugače ste pa prav pozitivno vplivale name, sem se lotila mal organizacije upam da me ne mine prehitro user posted image

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 809
27.10.2012 19:57:44   
Kasija
Josephine hvala za pregled tedna user posted image . Si mi dala mislit.

Tix mene je tudi prijelo kaj uredit in naredit. Tako smo danes risali in packali popoldan. Starejsi je dobil za darilo kot neke flomastre za risanje na blago in sta risala z njimi. Zdaj bi jaz naredila iz njih povstercke, samo tastarejsi ne pusti. Bom pa naredila to iz tistih, ki sem jih jaz sproti delaoa za tamalo. Dobi novo igracko. Notri bo pa posusena sivka iz vrta. Poleg polnila seveda. Skratka hvala za zagon vsem.

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 810
27.10.2012 21:46:53   
janaž
Hej, jaz sicer nisem doma, ampak zelo rada s tamalim kaj ustvarjava tako da vas vsake toliko časa kaj preberem, da dobim akao dobro idejo. Josephine, ko sem brala vaš urnik, me je kar prijelo, da bi jaz tudi takole...

Me pa zanima, če imate kakšno idejo za doma izdelane igrače, ki jih lahko daš kot božična darila.

Uživajte, NjŽ

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 811
27.10.2012 21:51:29   
chezAnA
No, potem pa potrdim novico. user posted image Maja bomo dobili novega člana, če bo šlo vse tako, kot mora iti. Aja, če me katera, ki tole bere, v resnici pozna, bi prosila, da novica zaenkrat ostane znotraj RR, ker družini še nisva povedala (čakava na en točno določen rojstni dan). Hvala.user posted image

Drugače pa je bil danes beden dan. V iber. Tako zelo beden, da sem se odločila narediti temu konec. Vrnili se bomo na star urnik (lanski), morda ga bom malo spremenila. Hvala josephine27 za malo vzpodbude danes. Sem se ob tvojem postu zavedla, da je to tisto, kar nam letos manjka. Tako. Zdajle zvečer sem malo pospravila, pripravila sem prostor, kjer zjutraj toplo piha, da se bo tastarejši lahko tam zjutraj poigral. Zdaj sedi na okenski polici, sicer zavit v deko, ampak se je uspel prehladit. Pa od teh bagerjev, tovornjakov in delavcev se mi že meša (in fantoma tudi). Nujno ju moram usmeriti nazaj v kakšno drugo dejavnost. Mogoče celo malo na silo. Ker zdaj bi oba kar skozi okno gledala ali kopala luknje v zemljo, moji predlogi in ideje pa niso sprejeti. Ampak se jima pozna, sta čisto razštelana. Tako da sklep: ko se prestavi ura nazaj, se tudi naša organizacija dopoldnevov prestavi nazaj. Tako. Pika. Marsovci. (tako tastarejši pove, da je stvar dokončnauser posted image )

Drugače pa moje (sicer nesprejeteuser posted image )  ideje za danes, mogoče kateri pride prav: Risanje s temparkami po oknih, risanje s frnikulami, izdelava lutk iz kuhalnic, kampiranje (šotorček iz rjuhe in stojala za perilo). Pa drugič. Mogoče jutri, bomo spet sami.

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 812
27.10.2012 22:55:35   
tix

No, potem pa potrdim novico. user posted image Maja bomo dobili novega člana, če bo šlo vse tako, kot mora iti.

Čestitke!user posted image  so mi ful všeč velike družineuser posted image  trenutno se "navdušujem" za tretjega... a hočeš (še enkrat če si že ) povedat kakšno razliko imaš imaš med user posted image

Kar se pa tiče ustvarjanja, sem user posted image  končno navdušila nad krompirjevimi štampilkami, izrezljala sem, ne boste verjele user posted image  bager. Naju pa še čakajo posušeni in sprešani listi. 

Sem pa nekje na netu dobila idejo, da bi naredila plastičen pogrinjek - a se tako reče, kot smo jih imeli v šoli za malico npr. na risalni list narišeš, pobarvaš, lepiš . . .. po želji in oblimaš s prozorno samolepilno folijo.

Še en materjal, ki se ga naš user posted image  ne naveliča so ploščice starega in nerabljenega parketa. Ga naklada, gradi stolpe

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 813
28.10.2012 6:50:16   
Kasija

IZVIRNO SPOROČILO: janaž

Me pa zanima, če imate kakšno idejo za doma izdelane igrače, ki jih lahko daš kot božična darila.

Idej tukaj ne manjka. :-) kaj pa znas? Rada kuhas, sivas, strikas? Pa za koliko stare otroke?

Chezana cestiiiitkeeeeee!!! user posted image

(odgovor članu janaž)
Neposredna povezava do sporočila: 814
28.10.2012 8:13:20   
josephine27
No, potem pa potrdim novico. user posted image Maja bomo dobili novega člana, če bo šlo vse tako, kot mora iti. Aja, če me katera, ki tole bere, v resnici pozna, bi prosila, da novica zaenkrat ostane znotraj RR, ker družini še nisva povedala (čakava na en točno določen rojstni dan). Hvala.user posted image

čestitke
user posted image user posted image

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 815
28.10.2012 8:21:57   
josephine27
kako naj sestavim enoletniku sensory tub, da ne bi kaj pojedel? poleti sem mu dala vodo pa različne predmete noter. samo zdaj tako zebe, da voda ne pride v poštev. riž, polentauser posted image . na fižol si niti pomislit ne upam, ker imamo fajn zgodbo z ugrence.

Neposredna povezava do sporočila: 816
28.10.2012 10:13:35   
ronja
sicer obožujem bloge o organizaciji.

jaz jih rajši ne berem, ker nimamo prostora za nobeno njihovo idejo... Potem pa pade samo na seznam za "enkrat, ko bo plac", tam je pa itak že gužvauser posted image . Mi je pa ful hecno, če mi kdo reče, kako sem organizirana, ker sama sebe res NIKOLI nisem mela za organizirano, je pa res, da glede na okoliščine smo očitno še kar, da nekak znese - kako je pa že drugo vprašanje:D...

Uf, pri nas je bila pa ta teden najbolj bedna možna kombinacija - otroka zdrava, jaz pa bolna.

Meni je pa najbolj bedna kombinacija, da smo vsi bolani: vsi te rabijo, tamali se bi samo nosil, ti pa nič ne moreš... Mam rajši, no to itak, ampak mi je tudi lažje, če je vsaj kakšen od njih zdrav, pa čeprav dela đumbus...

Vem, da ste vmes odprle in zaprle že kar nekja tem, ki bi jih lahko pokomentirala, pa jih ne bom, ker sem preveč ....... (namig: nekaj, kar Ronja nikoli ni:)) ampka imam dobro opravičilo

Chezana, čestitke še od mene! Sicer pa kako to misliš, nekaj kar Ronja nikoli ni? Ronja je to bla že 5xuser posted image , pa tudi utrujena vedno zravenuser posted image . Pa tudi sicer nisem glih imuna na utrujenost - žaluser posted image

Me smo včeraj kooooončno uspele naredit vse tiste žabice in kovača iz orehovih lupin in podkvice našit na pobarvano rokavico in vse skup, nakar sta še igrali predstavico, najprej smo 1x za vajo sami, potem sta pa še bici odigrali in je bila prav ganjena (žaba je namreč njena najljubša žival;).

josephine, hehe, sem brala tvoj seznam in svaka čast, da lahko to vse tako po dnevih organiziraš... pri nas je ves čas "tuti fruti"user posted image . Sem ugotovila, da imamo mi praktično življenje vsak dan, sproti, ko je pač kaj treba naredituser posted image , tele likovne zadeve, če šteješ še risanje in rezanje zraven, pa tudi... Samo da se ne ukvarjam nujno jaz z njima, ampak to sami delata - recimo zdaj sta prišli rečt, da bi rezali, sem dala liste in škarje in posodico za male koščke papirja, ki so nujni produkt tega ustvarjanjauser posted image (lubi je celo stanovanje včeraj pomil, ne bi glih da je takoj isto;), pravljice beremo zvečer, to je res praktično vsak večer, razen če je kaj ekstra, da kam daleč gremo ali imamo zelo pozno obiske, ven se jih trudim peljat vsak dan,zadnje čase kar gre (sem res hotela izkoristit lepe dni), tako da smo ves čas "morali" gledali naravo, ker jima je tisti naravni kotiček strašansko dogajal - še ko so šli z očijem, pa se jim je mudilo na R. telovadbo, so se morali ustavit, ker so našli "jesenske plodove"user posted image . Se je prav režaluser posted image . Tak da - malidve sta po meni, ni šans, da bi lahko delali samo 1 stvar naenkratuser posted image

Sicer pa sva včeraj spraznila in počistila CELO OMARO v kuhinji! A to šteje k organizaciji?user posted image Not je sama hrana (seveda:), mi veliko pojemo, ne morem ves čas v klet laufat, ap tudi ta je polna ena hrane, druga moje šareuser posted image ). Tako da mi/nama ostane samo še omara na hodniku...
Zdaj sem bila namreč nekaj časa res pridna: najprej smo menjali poletne obleke in sem torej spraznila in na novo napolnila Svitovo previjalko, obe omari od punc in svojo omaro (tudi jaz dam poletne cote v garažo, ker ni placa za vse tu), pa ko je bil lubi na terenu sem mu zrihtala njegovo omaro (my way of saying I love you;)), sem mu zložla vse cote in lepo sortirala in zložila tako, da dejansko gre vse notuser posted image , oprala, kar je smrdelo po plesni (imamo preveč natlačene omare ob zidu, pa enih reči res ni nič nosil...) in zdaj je vse super:) Pa še direkt v omaro mu lahko pospravim, kar je sploh bingo:).
Potem sva en vikend pucala in rihtala garažo, drugi vikend pa klet, včeraj pa še kuhinjo:) Zdaj nama ostane samo še hodnik, če bi enkrat una moja mala mrha od trenutno najboljšega nespečega dojenčka na svetu kdaj spala 2 uri skupaj , bi bila res vesela (ok, tudi 1 ura bi bila super)...
In imam že ful fajn ideje, kako bi to zrihtala: vse bi pospravila, potem bi pa na tiste lesene zabojčke, ki mu jih je 1x dedek Mraz prinesel, da si je lahko not dal orodje ipd... (pa zdaj ne ve točno, kaj je kje;) - no, zato, ker ne ve, bi jih pobarvala z barvo za table (hvala kasija!!!), da lahko gor napišem, kaj je zdaj not in da lahko zbriše in napiše kaj drugega, ko bi se vsebina spreminjala. Isto mislim naredit tudi očetu, ki ima iste problemeuser posted image . Bom nesla barvo s seboj ko gremo naslednjič na obisk:). To bo moje darilo za rd, hehe (no, upam, da ga dobi že malo prej, ker rd ima šele čisto konec leta, ampak recimo da do takrat mi bo ratalo, hehe;).

Neposredna povezava do sporočila: 817
28.10.2012 10:24:44   
ronja

Kakšna ideja bi se že našlauser posted image . Daj vsaj mičkeno omeji izobr - ker doma lahko narediš res skoraj karkoli... Kaj znaš oz. imaš možnost delat? Pridejo v poštev lesene igrače? Kaj pa šivanje? Ali samo ročno šivanje mogoče? Rajši papir? ALi pa daj izbor glede na to, s čim se tvoje dete rado igra... So to bolj avti, punčke... ma, domačih igrač je res gora;).

Chezana, ČESTITAAAAM! Saj vem, da sem ti že zgoraj, ampak zdaj ti lahko bolj na glas, ko si potrdila:). pa lepo povejte:). Mene so 3. kar pogruntali (no, razen njegovih in mojega očeta, ampak ostali pa), ker se mi je ful hitro poznalo - pa tudi bruham sicer nikoli, takrat pa skoz;).

Drugače pa je bil danes beden dan. V iber. Tako zelo beden, da sem se odločila narediti temu konec. Vrnili se bomo na star urnik (lanski), morda ga bom malo spremenila. Hvala josephine27 za malo vzpodbude danes. Sem se ob tvojem postu zavedla, da je to tisto, kar nam letos manjka.

A se ti da malo razložit, kakšna je bila razlika med lanskim in letošnjim urnikom? Pa kaj dela in kaj ne? Vsaka ideja prav pride, saj veš:)...

Nujno ju moram usmeriti nazaj v kakšno drugo dejavnost. Mogoče celo malo na silo. Ker zdaj bi oba kar skozi okno gledala ali kopala luknje v zemljo, moji predlogi in ideje pa niso sprejeti.

Oprosti, čežana, saj vem, da ti ni smešno, ampak meni je pa iz mojega vidika ful! Ker jaz bi pa včasih ful rada, da kdaj ne bi česa sprejeli, ap bi se kar sami zabavaliuser posted image . No, saj včasih rečeta, da bi se samo še to do konca šli, kar je ful fajn, samo tako, da pa se jima kdaj ne bi dalo bit zraven... no, to se pa ne zgodi... Recimo danes bomo pekle kruhke, testo že vzhaja. Bi mi čisto pasalo kdaj naredit kruhke v 15 minutah, namesto da jih skup delamo 1 urouser posted image

ideje za danes, mogoče kateri pride prav: Risanje s temparkami po oknih, risanje s frnikulami, izdelava lutk iz kuhalnic, kampiranje (šotorček iz rjuhe in stojala za perilo).

To VSE si hotela danes naredit z njima??? In nista bila za?

Še en materjal, ki se ga naš user posted image ne naveliča so ploščice starega in nerabljenega parketa. Ga naklada, gradi stolpe

Super ideja, moram prišparat za Svita! In malidve, ko se preselimo (in bomo mogoče dali kak parket kam;)

josephine, ovseni kosmiči bi šliuser posted image za 1 letnika, s tem se ne bo zadušil:)

< Sporočilo je popravil ronja -- 28.10.2012 10:25:49 >

(odgovor članu janaž)
Neposredna povezava do sporočila: 818
28.10.2012 10:31:33   
ronja
Sicer smo imeli ta vikend namen it v LUmpi park, pa je glede na vreme verjetno zaprt ali pa etnografski muzej, pa ne vem, če bomo v tem snegu šli kam, mislim ven na sneg že, samo ne vem če tja.

Pa kuhale bomo:
- ječmenove kruhke
- sataraš za kosilo
- kekse za potem
- mešanice za juhice
- mešanico za vročo čokolado
- tiramisu
- energijčka, če bo čas

pa zimske cotke moramo predevat.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 819
28.10.2012 12:28:07   
josephine27
Jaz imam tako po dnevih razdeljeno predvsem zaradi sebe, ker sem ugotovila, da mi je tako lažje, da sem v sebi bolj mirna, če imam tako splanirano. Pa lažje se odločam, kaj bomo počeli, ker imam nek okvir. Verjamem, da mora vsaka mama najti tisti način, ki njej odgovarja. Jaz sem pač odkrila, da rabim nek ritem. Se držim tega srečna mama - srečni otrociuser posted image

Ronja.Hvala za idejo z ovsenimi kosmiči.

Sicer pa danes lenarimo na toplem, zdaj nas čaka še kosilo, potem gremo pa k babici na obisk.

Mimogrede. Noč čarovnic? A je pri vas to aktualno?

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 820
28.10.2012 13:15:01   
mateyka
pri nas bo buča (oziroma je že nekaj dni user posted image ) in prižgane svečke zvečer, ter čokolado bomo vlivali v kake spooky modelčke.

Neposredna povezava do sporočila: 821
28.10.2012 13:45:29   
pomlad08
WIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII! SNEG! MEGA! Smo preživeli krasno dopoldne, zdaj se pa doma grejemo. Najprej smo 2 uri gledali skozi okno, potem smo se šli kepat, pa pogret v cerkev, po maši je župnik častil kostanj+vino/čaj, sledilo pa je obvezno navijanje za vse tekače, ki so pač med 12:00-13:00 tekli mimo naše cerkve. Letos smo se opremili s piščalkami in ragljami in je bil cel žur :)

Ah, šibam, se je zbudil ta mauček ...

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 822
28.10.2012 19:19:42   
Izabelina
oooo čežana user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image čestitke dragica!! kok sm vesela, mi smo doma tut štirje, rada mam velike družine, mi bomo tut to čez 2 otroka user posted image

drugač sva pa midve vikend preživele pri nas doma (mojih starših) smo prali obleke, kupil nov voziček in uno ploščico za evo, da bo lahko gor stala, tko da ni blo časa za kšne projekte, ko smo pri nas doma je itak polna hiša ljudi in eva ful uživa ko jo vsi neki ogovarjajo in se igrajo z njo (moja sestra je stara 12 in ma skoz neke obiske pol se pa vse njene sošolke navdušujejo nad evo in se igrajo z njo)...

sm pa js nardila eno igrco za evo, zdej jo morm še plastificirat http://www.mamajennblogs.com/2009/09/butterfly-matching-file-folder-game.html tole, sam da so namest metuljčkov preprosti liki različnih barv) ker ma ful rada sestavljanke, pa je to tut ene vrste sestavljanka...

kar se urnika tiče še nism pri dokončni organizaciji, neki časa sm razmišljala kako bo, verjetn tut po dnevih sam ne vem, če sm dovolj vztrajna in dosledna kar se tega tiče... morm še mal razmislt!

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 823
28.10.2012 19:25:58   
janaž
Heja,

zožitev teme igrače za darila: v bistvu mi je vseeno, rada bi kakšno dobro idejo, drugače pa les je mi je res kul, samo ne vem kako z njim, papir je najboljši za delat z mojim 2-letnikom, kvačkam tudi ja (oziroma popravek sem, ko sem imela še čas)...ne vem mogoče, les ali papir, mogoče, tudi kakšno enostavno šivanje....če imate kakšno idejo.

Čežana, čestitam za +....mi smo tudi v akciji za novega člana..upam, da se bo kaj kmalu prijelo...

Mi smo šli danes malo na sneg in tekače pogledat v Lj. Je bilo lušno.....tale sneg. Drugače pa imam jaz iste izkušnje z bagri na vrtu, moj mali je bil vseskozi tam, kaj čmo...

Kaj pa je to sensory tub? Pa pravite, da obstajajo blogi o organizaciji, urejanju...ali nekaj takega...ma to bi tudi meni prišlo res prav:)))

pa pa

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 824
   [Brisano sporočilo]
28.10.2012 20:06:59   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu janaž)
  Neposredna povezava do sporočila: 825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?