|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčki 2012
10.8.2012 16:23:32   
Hinata
FB: Evo, imamo že nekaj članov, hehe, ampak sem dala skupino kar na zaprto, da se lahko same prijavite v skupino. Verjetno bo to res lažje. Skupina ima isto ime kot ta tema, da je ne bo težko najti :)

(odgovor članu ursap)
Neposredna povezava do sporočila: 751
10.8.2012 16:27:51   
Arwen_84
Hvala vsem za lepe željeuser posted image

Jst ne najdem skupine:) ?! Pa tudi zs mi noče poslat...

¦A moment in my tummy...a lifetime in my heart...¦

(odgovor članu ursap)
Neposredna povezava do sporočila: 752
10.8.2012 16:32:46   
Hinata
Samo v iskanje vtipkaj aprilčki 2012 in bi jo moralo najti.

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 753
10.8.2012 16:50:58   
zarjina
pozdravljene,aprilčice!
že dolgo vas berem;pa sem se odločila ,da bi se vam pridružila ,čeprav je moja punčka majska deklica user posted image  .
ravno včeraj sem brala kako nemirni so bili vaši otročički, tudi naša ni bila z ničemer
zadovoljna....jokala in jokala user posted image ...potem pa je končno na prsih zaspala
tudi mi2 imava peg perego siesto...user posted image  ,zelo zadovoljni!

zaenkrat lp ...če me sprejmete

(odgovor članu Hinata)
Neposredna povezava do sporočila: 754
10.8.2012 16:58:51   
Arabella1
mene tudi zanima fb skupina, tako, da obvestite user posted image

hvala

(odgovor članu Hinata)
Neposredna povezava do sporočila: 755
10.8.2012 17:40:50   
cacao
oo Punce, ste se pa res razgovorile. Imam že tri dni namen, da kej pokomentiram, ampak danes ste bile pa res izjemno aktivne.

čiščenje vrata : zvečer ob kopanju. Nekako že pridem do vrata, če ne ga da dam pa kravice past in ga umijem. KO je bil približno en mesec star je imel vse rdeče, ker je ful polival, in slinil se je pa švical na polno. Zdaj se je to malo umirilo, in nima nič več vneto. No takrat smo mazali zjutraj in zvečer z bepanthenom, pred tem smo pa dobro umili in osušili.

Drugače imamo pa pri nas čisto na glavo obrnjeno noč. Aja, arwen, sem eksperimentirala zadnje tri dni, in sem prespala polovico nočl v dnevni, in glej ga mali se je zbujal na 3-4 ure. Torej sem res jaz kriva, za njegova enourna zbujanja. Danes je vikend, tako da ga bom poskušala prestavljati v njegovo posteljico. Aja, potem sva pa še tako naredila, da je šel moj lubi spat v dnevno za celo noč- tako da sem vidla, če se kej več zbuja, če sem jaz v bližini in se ni. Fora je, da nisva spala čist drug ob drugem, ampak vsak na svojem koncu.. in valda ga tako nisem zbudila.
JA bo res potrebna akcija s temle prestavljanjem.

No to sem hotela povedat, da se mali vsako noč zbudi ob 5h ali včasih celo ob 4h in noče več spat???' Aaaa , on bi se igral, joška ne pomaga. Ful mi je čudno, ker do sedaj, sem mu vedno turila to joško in sva tako podaljševala spanec. Kar nekaj res. Pa še prejšni teden sva spala do 8.30. Tako se mi zdi, da se moram prav borit s tem njegovim spancem.. čim ga nekaj zmoti je konec, on bi vstal (npr, ne dobi takoj joške v usta, recimo fali bradavico, ker je tema v spalnici). Akcija, gremo na igrišče. Čez pol ure pa itak zmatran in bi spal še dve uri. Sej vse ok, če bi bilo to ob 7h, je pa pb 4h, 5h. No sem ga poskušala dojiti v sede, na žogi- pa nič.. ni hotel joške. Potem sem šla pa pod napo in je zaspal v 5 min,.. in sem ga samo položila v posteljo. Svašta res. te mali se vsak teden nekaj novega zmislijo.
Seveda, sem pomislila, da ga dajem prekmalu spat, čeprav močno dvomim v to, ker mislim da otroci morjo it kmalu spat, in naj bi meli vsaj 11 ur spanca ponoči. No smo ga dali včeraj spat uro kasneje, in se je dans zbudilob 4h. včeraj pa ob 5h. Torej, ta možnost odpade. Ima katera kakšno podobno izkušnjo? Kako pa tiste, ki ne dojite uspavate svoje otročke sredi noči? Ne vem, jaz sem se kar razvadila in mi je bila ta joška čist samouevna,. no ja, očitno tudi to ne bo več palilo.

Obleke: moj sinko je tak drobižek, tako da imamo št 62 in 68.

Riževa kašiča:
preden sem postala mama sem bila prepričana da bom izključno dojila prvih 6 mesecev. Ker pa moj lump, hoče jest samo takrat ko se on spomni,.. sem se odločila, da bom že kar zdaj začela počasi uvajati GH. Na živce mi gre predvsem to, da se npr jaz zmenim z mojo mami,da pride za 2 uri ga pomerkat. Jaz imam itak namen ga prej podojit.. samo on noče- če ga jaz pristavim..se prav odrine stran in začne jokat. Pa ne da bi bil zmatran al pa kej,.. ga samo položiš na kolena.. se začne smejat.. pač noče jest. No in iz tega razloga sem se odločila za postopno uvajanje gh.. da bo vsaj nekdo drug lahko bil z njem in ne da bom jaz vedno živčna: joj že ful dolg ni jedel,zihr se ful joka, ker je lačen.Sej ne bi bilo problema, če bi mali pil iz flaške..ampak to je pri nas NO GO.
Tako, da mu zdaj že 3 dni dajem riževo kašico.. si izčrpam 20 ml mojga mleka + 20 ml prekuhane vode in eno žličko tiste kaše.. pol mu pa mal dam, pa poje tam 3 žličke.. ma moram rečt da je kr navajen žličke, ker dobi vsak večer 3d kapljice kar po žlički. Dude nikoli nismo imeli, tako da je bila to edina možnost. Mislim, ne obožuje žlice, preživi pa- tako da poje ene tri žličke tiste kašice.
Za drugo GH bom pa počakala nasvet pediatrinje.

Kurumba:
jaz sem prve tri mesece bila vsak dan na rožniku, tivoliju, koseškem bajeru.. user posted image . Zdaj v četrem pridem pa samo dol do parka pred blokom, ker se prvič mali noče dojit v javnosti... je preveč zanimivo in samo gleda okoli. POl je pa driska ker je lačen in zmatran. Pa ful ni maral novih ljudi, sej kot sem že napisala.. je imel totalno obdobje zapečkarstva.
Zdaj se je stvar malo stabilizirala, in sem ga že ene parkat uspela podojit v praku pred blokom. Tako da upam, da se bo tole umirilo, ker mi res ni samo do tega, da bi skoz doma visela.
No če vidiš kako mamico, ki ima svojga sinkota v culi in rine prazen voziček,in se sprehaja na teh lokacijah. NO to sem lahko jaz.user posted image Pač moj sine, resnično ne mara vozička.. notr zdrži 10min.. ker jemlje to kot igrišče--dokler se igra s tistimi njegovimi igračakami je ok, pol pa dolgčas in hoče bit v naročju in gledat ven.

Hinata:
tisto diplomsko delo mi je ful všeč. Sva že ene par vaj izvajala. Zdaj mu moram nabavit napihljivo žogico, da bova vadila kotaljenje. KOmi čakam, da se bodo rolali. Res tamali so vsak dan bolj odzivni. Meni je zdaj že res ful lepše in tudi tiste težke trenutke lažje preživiš, ker so ti lepši deli ful daljši in intezivnejši.

Sicer pa tale moja situacija z joškami. Še vedno imam levo joško bolj prazno.. sej se mi polni in imam notri mleko, samo rabi bistveno dlje časa da se napolni. Sploh mi ni jasno. Sem si tudi že 3 krat izčrpala malo mleka in tamalga bolj pristavljala na to joško.. ampak ne glede na to kako sem spodbujala, da bi se joška začela hitreje polnit... nič, še vedno isto. Desna, postane nabita že po 2h urah, leva pa ma še zjutri ni čist polna. Čudno res, upam da ne bom na koncu dojila samo še iz desne???! user posted image user posted image

Nek čuden jok se nam je včeraj pojavil. Tak histeričen, ki zihr ni od utrujenosti, ni lakota.. tako čudno res. Včeraj sem mu šla prav tempreturo merit, ker mi je bilo to čist neznano. No najprej je imel 37, ampak čez pol ure pa že 36.6. Ma sej sem ga po ene 10 min uspela pomiriti.. samo res, čisto neka nova vrsta joka. Sej pravim, vsak dan novo presenečenje user posted image
KO že misliš, da ga imaš poštudiranega....ja ja... in your dreams.

Spanje čez dan.. pri nas je še vedno isto-najprej se zbudi po 30 min.. in takrat vskočim z joško in mu podaljšam spanec in mi spi pol 2 uri.Če joška ne pali, pol ga nosim..
Ampak mi ful ni hotel več podaljševati spanca.. prav boril se je z mano, ker je vidil, da je dan in da bi se on igral. A v resnici je itak bil zaspan. No pa sem mu naredila totalno temnico ( zaroletala, plus še temno rjuho sem dala čez okno). Tako, da je res temno. Evo ga in tako mi spi. Vem, da se ful čudno sliši...samo pri nas zaenkrat deluje.(same rolete niso delovale, ker je vseeno prišlo malo svetlobe notri.. toliko da je on videl miljon zanjga zanimiv stvari in ni hotel spati). Panike, da bi zamešali dan in noč že dolgo ni.. ker itak ne spi več kot 2.5 ure.

No mislim, da bo dovolj....

Aja, Arwen vse najboljše!!

(odgovor članu anglistka)
Neposredna povezava do sporočila: 756
10.8.2012 18:44:11   
ursap
cacao: naša se ponoči zbudi 1-2 x. takoj ko jo slišim da začne cmokat in si prstke tlačit v usta vstanem in jo grem nahranit. podreva kupček in potem jo takoj dam nazaj v postlco. potem pa še ene 5-10 min cmoka in si tlači prste v usta. ampak potem jo pa zmanjka. če bi začela jokat, mam prpravljeno dudo. drugač je ne mara preveč, jo kr vn plune. edino kadar se ona odloči, da bi jo mela. 

zvečer jo dajem spat med 20h in 21h, tko da se zjutraj zbudi med 6h in 8h. vsak dan je drugače. ko se zbudi je vsa živa in bi se igrala na polno. ampak po kakšni urci jo pa spet zmanjka in bi potem še spala. jest pa... kt čuk, valda ne morm več nazaj zaspat.

no, včerja in danes pa sva jo dala v postlco spat tud popoldne oz po "kosilu". ko poje tam okrog 13h, jo nesem v postlco. rolete spustim samo malo dol, ne do konca, da je še vedno malo svetlobe. potem nastavm varuško in grem ven iz spalnice in jo pustim v postlci. malo jamra in buta z nogicami ob tla. pa parkrat jo morm prit spet naštimat, ker se odriva in pristane na drugi strani postlce. ampak v cca 30 min zaspi in odspi cca 2 ure. če bo uspešno, bova to počela vsak da, da se navadi spanca po kosilu. dons sva se ji z možem celo prdružla, je pasal mal oddremat. :)

dons sva ji probala dat malo riževe kašice, pa ne kaže nekega zanimanja. malo je pocmokala in ven popoljuvala. mislm, da je uspela pogoltnt kakšno žličko al pa dve. bomo jutr spet probal. drugač pa je navajena na žličko, ker ji že od začetka dajeva kapljice Plivit D3, zdej sva pa dobila AD3 od Krke. 

(odgovor članu cacao)
Neposredna povezava do sporočila: 757
10.8.2012 20:09:56   
Hinata
Dojke in dojenje: Cacao, ko se vzpostavi ravnovesje med povpraševanjem in ponudbo mleka, se tudi dojke tega navadijo in postanejo/ostanejo mehkejše...postanejo trde le, če dojenček preskoči obrok. Najbolje je, da enakomerno dojiš iz obeh, saj boš le tako poskrbela za čim boljše praznenje dojk. Dojka, ki je napeta ima ponavadi manj mleka, saj se začne mleko absorbirat nazaj v telo, ko le ta ni v uporabi. V eni dojki se ti je očitno vzpostavilo ravnovesje in tudi sama vidiš, da mleko priteka iz nje....sedaj v bistvu zanemarjaš drugo dojko in manjšaš proizvodnjo mleka tam, ker jo manjkrat ponudiš....tako nekako. Drugače se pa veliko o dojenju lahko prebere na http://www.dojenje.net/

(odgovor članu ursap)
Neposredna povezava do sporočila: 758
10.8.2012 20:51:31   
frinina
dober večer..

iščem na FB pa mi ne najde Aprilčki 2012????

Hinata - sem ti podatke poslala še na zasebnega...

Lahko noč

(odgovor članu Hinata)
Neposredna povezava do sporočila: 759
10.8.2012 21:09:38   
Arwen_84
Ja more te dodat kot prijatelja (nevem, če hinata ker je ustvarila skupino ali je dovolj že katera od članic...pa potem najde skupino)!

(odgovor članu frinina)
Neposredna povezava do sporočila: 760
10.8.2012 21:30:54   
CAC
Evo, tudi jaz sem dodala v album nekaj sličic od naše princeske user posted image

user posted image

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 761
10.8.2012 21:59:18   
Arwen_84
Dojenje in ''''prazne dojke'''': ma jaz tudi opažam, da mi desna štrajka...ma ne samo, da je mehkejša ampak bolj to opazim po teži...je čisto mlahavo vse in ko stisnem tudi nič kaj ven ne priteče, tko da OK glede trdote, samo še vedno čutiš na otip, če je polna al prazna...in leva se mi v 6h napolni tko, da se mi že otrdi...druga pa še v večjih urah ful malo...sicer sem jo začela popoldne malo več gor dajat, da vidim če bo kej pomagalo...sicer a se mi ful menja...kakšen dan je bolj normalno, drug dan pa sploh ne...bu, pa nevem, ker več al manj tko isto delam, pijem, itd...Ma v praksi je možno, da se kar naenkrat neha delat mleko? Vem, da lahko recimo stres to povzroči...ma kar tako brezveze? Pol je itak spet tisto, ko se ''''sekiraš'''' in pol še slabše nardiš...sem šla kupit AM za vsak slučaj....je reku moj, da bodo tako moje joške vedle, da imam ''''plan B'''' in da se ne bodo več trudleuser posted image . user posted image

CAC: res je manekenka tale tvoja Neža, proti naši ''''michelinki''''user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Arwen_84 -- 10.8.2012 22:00:20 >

(odgovor članu CAC)
Neposredna povezava do sporočila: 762
11.8.2012 10:08:09   
Hinata
Očitno nekaj na fb ne deluje pravilno....bi moralo ime skupine pokazat vsem, pa ga ne....sem pisala fb, upam, da bodo rešili težavo, da se boste lahko pridružile. Je pa zanimivo, da na fb od mojga, čeprav on ni v skupini, pa najde skupino pod tem imenom. Čudno, da ostalim ne...hm...

Vam je znano? Zaspan dojenček do konca...najprej noče jest, se morea še malo zmatrat...potem je in zaspi ob meni...jo prestavim v posteljico, drema naprej, a kaj kmalu jok do konca, ker se je obrnila na trebuh....itak, da ni dobro, če pa hoče spat user posted image , potem je pa sploh nisem mogla umirit, se je sakič drla, ko sem jo odložila...pa si učke mane in je oh in sploh zaspana. Sem mojga poslala z vozičkom ven, da je tam zaspala...jaz sem preutrujena za sprehod...

< Sporočilo je popravil Hinata -- 11.8.2012 10:12:16 >

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 763
11.8.2012 11:01:37   
Kurumba
FB: jaz sem poslala prošnjo na "Aprilčki", "Aprilčki 2012" mi ne najde. A jo je sprejelo?

Hinata, kako znano tole uspavanje user posted image .Mi imamo skos boje pri dnevnem spanju. Ta teden je vedno zaspal na najini postelji na joški in vsakič, ko se je zbudil, sem ga priklopila, da je zaspal nazaj. Tako je sicer spal tudi 3 ure, ampak pol ure trdno, pol ure skos s priklapljanjem, pa spet 1h trdno, pa spet skos priklapljanje... Bojim se, da se je ravno zato, ker je vsakič, ko se je čez dan zbudil, dobil joško, danes ponoči zbudil tolikokrat (ob 23.30, 1.30, 3.05, 3.40, 5.30, 6.30, 7.30). Mislim pa tudi, da ga je nekaj matralo, ker je ful prdel in kakal (včeraj smo bili zunaj na kosilu). Joj, sva neprespna z mojim. Tamal je pa zjutraj vriskal. Ampak jasno spet ful kmalu zaspan, sva pa z mojim rekla, da ga ne bi skos na joški uspavala (dans sicer to tudi ni palilo). Bil siten, zaspan, jokal v naročju, se malo umiril, takoj ko sva ga hotela odložit v posteljico, pa grozen jok. Ampak sva vztrajala, čeprav sem začela dvomiti v to metodo. Nato ga je moj odložil, jaz pa sem mu hitro poturila joško in mu jo vzela in nadomestila z dudo tik preden je zaspal. Zdaj me ful boli križ, ker sem visela čez njegovo posteljico, izkupiček pa je, da je spal pol ure (po skoraj 3 urah dretja in upiranja spanju).

Joj, res ne vem, kakšno tehniko uspavanja čez dan naj uvedem. In pri njej vztrajam. Midva pa skos nekaj spreminjava, ker nič ne pali. Ta teden sem bila vesela, da je sploh spal, pa čeprav na najini postelji in pol časa na joški, ampak vsaj spal je, jaz pa počivala. Čeprav seveda to nikamor ne pelje. Ampak da se bom sama takole čez teden zafrkavala z jokom pri odlaganju v posteljico, pa tudi nimam moči.

(odgovor članu Hinata)
Neposredna povezava do sporočila: 764
11.8.2012 11:47:24   
Hinata
Evo, da ne bomo čakali na fb, da razreši zadevo. Res ne razumem, zakaj ostalim ne najde skupine. Upam, da bo ta link kaj pomagal Aprilčki 2012 -->http://www.facebook.com/groups/306636049435634/

(odgovor članu Kurumba)
Neposredna povezava do sporočila: 765
11.8.2012 16:04:57   
JozicaH
Kurumba, mah, sej ne vem, kaj naj ti druga rečem, kot da sočustvujem s tabo, čeprav je naša dokaj pridna pri uspavanju. Mislim, da naši user posted image že prav vejo, kaj lahko dosežejo in kaj ne in kaj je potrebno za to narediti. Jaz sem se včeraj zvečer odločila, da jo bom dajala celo noč, do jutra nazaj v njeno posteljico po dojenju. Torej, ob 0.00 je šla nazaj, ob 2.00 je šla nazaj, ob 4h je tako sladko zaspala, zvita, meni pri prsih, da mi jo je bilo kar hudo dat nazaj. pa sem jo. je začela takoj stokat v posteljici, cucat prst, kot da je še ful lačna. Sem jo dala nazaj na posteljo, paf...spala kot top. Jo dam nazaj, ista pesem. Kaj čem druga, kot jo pustiti na svoji postelji...

Zdi se mi, da sem nagruntala, da če ona dela balončke, ko ji dam flašo mleka, je v bistvu žejna. Že 3x je bilo tako, da sem ji dala mleko, ga ni hotela, je delala balončke, tud s cucljem v ustih. Sem ji dala vodo, je spila par požirkov, potem je bilo tudi mleko ok. Pa ni vedno tako, včasih vzame flašo takoj. Sem zdaj še posebaj pozorna na te balončke in ... se mi zdi, da je res... kaj pa vem...

Naša se, jo se doji ful čoha zadaj po glavici oz. se cuka za lase. Na polno. Ni, da ma kej rdečo, ni da jo srbi kaj, ker počne to samo, ko se crklja oz. doji. Po moje jo ful cuka... pa ji dam rokico stran, pa nazaj...

CAC ... Sem pogledala slikice (sladka mala :) ) in videla, da imamo isti gugalnik/sedežek od Fisher Price in tud igralni center. kako si ti zadovoljna z gugalnikom? men se zdi, da je naša ful pokrčena not, na ma hrbtenico čist upognjeno... sploh ko mal dol zleze, čeprav jo zapnem.
...in tale ovčka iz igralnega centra je naši ful všeč. jo premetava sem in tja, ker tako lepo cinglja... Če visi, jo morava dol vzet, da jo lahko slini in ropota z njo :)

(odgovor članu Hinata)
Neposredna povezava do sporočila: 766
11.8.2012 16:41:42   
Hinata

IZVIRNO SPOROČILO: JozicaH
Naša se, jo se doji ful čoha zadaj po glavici oz. se cuka za lase. Na polno. Ni, da ma kej rdečo, ni da jo srbi kaj, ker počne to samo, ko se crklja oz. doji. Po moje jo ful cuka... pa ji dam rokico stran, pa nazaj...

Moja je pa začela pri dojenju z eno roko grabiti po majici ali pa si jo da čez oči, da si malo temo naredi :) Pa tudi opazila sem, da si veliko mane oči, ko je zaspana. Kar spreminjajo svoje navade...no, nekatere mi niso preveč všeč, recimo sesanje palca in ostalih prstov...zdaj, ko je razprla dlani, ji palček vse pogosteje skoči v usta....prej so bile aktualne tetra plenice, zdaj so pa prsti zelo zanimivi...lahko samo upam, da si za tolažbo ne bo izbrala sesanje palca...

(odgovor članu JozicaH)
Neposredna povezava do sporočila: 767
11.8.2012 17:02:48   
JozicaH
Kar spreminjajo svoje navade...no, nekatere mi niso preveč všeč, recimo sesanje palca in ostalih prstov...zdaj, ko je razprla dlani, ji palček vse pogosteje skoči v usta....prej so bile aktualne tetra plenice, zdaj so pa prsti zelo zanimivi...lahko samo upam, da si za tolažbo ne bo izbrala sesanje palca...

Jaz sem ugotovila, da sem to bitko že izgubila. Palec je "našla" že kak mesec nazaj, tri tedne nazaj ga je znala že naciljati. pa sva se trudila, ga menjavala za dudo, ji govorila, da ne, vse, da bi ta palec nehal biti aktualen. Pa se ne da. Vedno ko je lačna in ko se hoče potolažiti, ga sesa. Tudi meni ni všeč, popolnoma nič, bi raje, da sesa dudico, pa se naša ne da. Dudico pljune ven, palec not. Včasih ji uspe celo stlačiti palec poleg dudice in sesa oboje user posted image . Zdaj sem nekako obupala nad vztrajnim menjavanjem dudice za palec in jo pustim, ker prej sem jo večkrat tudi zbudila, da sem ji dala palec ven in dudico, če je še hotla sesat... Pa sem razmišljala, da čez dan jo že vidim in lahko to počnem, a kaj, ko ima celo noč čas sesat palec... Upam, da ne bo trajalo, da bo sčasoma le dudica prevagala... čeprav dvomim... Vedno bolj samosvoji so, kaj šele bo.

(odgovor članu Hinata)
Neposredna povezava do sporočila: 768
11.8.2012 19:55:54   
Kurumba
Moj si tudi ful mane oči, ko je zaspan, pa ninico si čez oči da user posted image .

Joj, danes je bilo grozno, cel dan nama je tulil, sploh več nisva vedela, kaj narest. Ampak samo to je, da je bil siten, ker je bil zaspan. Danes nisem bila tako striktna pri uspavanju, nisem ga uspavala z joško, mož je bil mnenja, da bo že zaspal, ko bo dovolj utrujen (pa ja), pa seveda ni, tako da je v celem dnevu spal samo 2x po pol ure. Na koncu sva bila že tako obupana, da sva klicala taščo, ki pa je znala povedat samo to, da je po njeno lačen in naj mu dava dodatek grrrr user posted image lačen pa res ni, mleko mi kar šprica, ima pa skoraj 7 kil. Pediatrinja je rekla nobenega dodatka, kardiolog pa skoraj ni mogel verjeti, da ima šele 3 mesece, tako je velik. In da bi bil tako lačen ravno danes, ko ni nič spal?! Evidentno je bil samo zaspan in zaradi tega tečen, pa ne zaspat.

Je bilo pa vse poplačano, ko ga je mož na previjalni prijel za rokice in je mali sam potegnil glavo zraven čisto do sedečega položaja! Še zjutraj sem jaz to probala, pa ni še nič dvignil. Kakšen bliskovit razvoj dosegajo ti malčki, res. Pediatrinja nas je še v torek ravno zato, ker tega še ni naredil, poslala na razvojno.

Hinata, super za skupino na FB, lepo vas je vse "spoznat"!

(odgovor članu JozicaH)
Neposredna povezava do sporočila: 769
11.8.2012 20:09:34   
cacao
Ah punce,

danes imamo pa pri nas tak bolj jokast dan :) Ma zmatrana sem za znort, ker se tamal zbuja ob 4h, 5h in noče več spat.. oz je zaspan, pa se neki prda ??? Res mi gre na k....!!!! user posted image To traja zdaj že en teden in jaz sem iz dneva v dan bolj zmozgana... pa res sploh ne štekam, kaj hoče. Zakaj je pa prej lahko spal do 8h, 8.30?

Pa še ne živce mi gre ker kar noče jest.. mislim, res je, ko je LAKOTA na vrhuncu.. ne ko ga jaz želim pristavit. To pa pomeni, ko se njemu sprdne. Itak zunaj noče jest, smo šli dons optimistično v tivoli in ni hotu jest, rajš se dere in trga od bradavice. Čeprav, prav vem, da je lačen. Aja moje prste bi pa z veseljem sesal.
A ima kera kako idejo kako uvest flaško. Dons je prišla mami in ga je imela 2 urce, sem ga hotla prej podojit, da bi bil sit in zadovoljen. Iitak ni šlo. Sraka mala.. ma mi živce para!!! Pol sem čist živčna, ker ne vem a čem it al ne. Mleko sem si sicer ščrpala, samo ker itak ne zna pit po flaški. Ma mu je mami dala kar po žlici,ampak to je za potešiti prvo silo ( poje ene tri žličke)..

včasih se sprašujem (sploh glede na sitacijo z joškami), kaj če ostanem brez mleka.Kako bo on jedel?

Aja kurumba, mi imamo vsak dan borbe z dnevnim uspavanjem. Pri nas je problem, ker bi bil mali skoz na rokah. Tu ti zaspi v 5min, samo odlaganje je pa itak projekt sam zase. Med tednom imam jaz cilj, da ga poskušam odlagati v njegovo posteljico ko je še malo dremoten.. da bi se kao navadil njegove posteljice.. ( to sem prebrala v vseh moznih knjigah)- ma ja, pol je itak dretje in to počnem ene 5 krat, pol mam pa dost in mu dam joško in zaspi v 5 min..
Sej pomoje se čist preveč preobremnujeno.. pač narediš kar ti je v tem trenutku najlažje.. bomo že sproti reševali težave. Čeprav se meni zdi,da so naši mali že kar ful pametni.

Kurumba super, da se je že dvignil z rokami do sedečega položaja. Moj je ze 4 mesece in še ne zna tega povezat, si me kar malo prestrašila. Se mi zdi, da tvoja pediatrinja ful paničari??? Naš tega tudi pri 3. mesecih tega ni znal pa ni pediatrinja nič rekla. Je rekla, da je ful gibčen, ker se ji je obračal za malo šalo iz trebuščka na hrbet.
Sicer dviguje glavo naprej, ampak ne zna povezat rok in glave.. čeprav se mi zdi, da bo to že osvojil. Vse ob svojem času...

Drugače imamo pa ta teden pregled, tako da bomo vidli pri čem smo.

Edina dobra novica pa je, da ga daje zdaj dva dni oči spat, in to dejansko funkcionira. Najprej ga nosi malo, potem pa dremotnega da v posteljico ( s tem da ga nosi kar na neki odejici in ga z njo vred potem položi v posteljico). Mali se malo prda in zajokca, pa mu da rokico na trebuška in mu pojeva.. pa kr zaspi. Zanimivo, njemu to vedno rata, meni pa ful ne. Res mu bolj uspeva tole odlaganje..
Upam samo, da to ni bila spet začetniška sreča user posted image .Pri nas je tko, da najprej ene parkrat rata,.pol pa kr ne več. Se mi zdi, da naju pogrunta in se morva spet kej novga zmislit. user posted image user posted image Vragci maliuser posted image

(odgovor članu JozicaH)
Neposredna povezava do sporočila: 770
11.8.2012 20:45:48   
Aprilcek2012
Moj user posted image je bil včeraj malo tečen, ker je bil zaspan. Pa sem ga dala v košaro od vozička (ponavadi je tam rad zaspal, verjetno zato ker je dolgočasna bela obroba in mu ni bilo zanimivo), ampak se je začel ful dret. Mislim, da zato, ker mu je vroče v njej. Potem sem ga dala pa na to blazino za jogo pa dudo, sem se ulegla zraven in je zaspal.

Zdej sem ugotovila, da je fajn, da preden ga dam v lupinico ga previjem in podojim (tudi če sva se pred pou urce dojila) in mu dam dudo in ko se nekam peljemo, lepo zaspi (če je zaspan), če ne pa pač zadovoljno gleda ven.

Pa zdej nama kar nekako rata opoldanski spanec (no ja, ni vedno opoldne, danes smo bili pri tašči na kosilu, pa je bil ob pol treh šele ta spanec user posted image ). Če sva doma grem v spalnico, rulete dol in ga priklopim. Če ne zaspi na joški, to pomeni, da še ni zaspan user posted image Potem se uležem na hrbet, noge pokrčim tako, da imam stegna naslonjena na trebuh in meča na stegna (sem zakomplicirala a) in ga dam gor. Tako ga imam potem nekaj časa (ga ful utrudi pa še kupčka podre) in ko se umiri, pomeni da je zaspan in ga dam zraven sebe in dudo. Upam, da bo tako delovalo še naprej user posted image Ponavadi tudi jaz zaspim zraven, danes mi pa ni uspelo. In sem prav opazila, da je odprl učke na 20 min, ampak ko se je zbudil, se nisem nič pogovarjala z njim, ampak sem mu samo "ššššš" naredila in je zaspal nazaj.

Zaključek: duda je zakon user posted image

Če to nebi delovalo pa pri nas deluje vožnja z vozičkom. Ampak takrat se jaz nič ne odpočijem, ker moram hodit okoli in tudi ko prideva nazaj, se zbudi. Živimo v bloku in dokler prilezem notri in gor, petkrat odprem vrata (skoraj vedno ga ena vrata zbudijo) ali pa srečam kakšne sosede in se zbudi, ko sliši glasove.

(odgovor članu cacao)
Neposredna povezava do sporočila: 771
11.8.2012 22:27:53   
Arwen_84
Pozdravčke,

no na hitro...grem čimprej spat, ker nikoli ne veš kakšna noč te čaka...user posted image , sploh pa, ker sem sama z malo...in sem jo danes že 3x prestavila v njeno pojstlico...jao, moj to obvlada v nulo...se mu še nikoli ni prebudila...jaz pa s tem rotiranjem iz hrbta na trebuh v zraku nisem spretna. Sicer je včeraj noč potekala isto kot zadnje dni...zaspala ob 21h, 1.30h in 5.30 bujenje...pol pa do 7h cartanje...ma če bo tko ostalo bo super!Tudi poje in zaspi takoj nazaj in tudi pri prestavljanju se ne razbudi (no, meni se je tudi 1x ponoči ampak sem to naredila včeraj jaz prvič)user posted image

Smo pa danes ble z mamo pri mojih nonah (se pravi prababicah od tamale)...joj, je blo to enega veselja...mala se je smejala cel čas, ne glede pri komu je bla, kdo jo je ogovarjal...res, tak dobrovoljček, da so vsi še čudno gledala, če sploh kdaj kaj joče...in da kako je pridina in oh in sploh...sej je bla res...prvič je zajokala ob 18h, ko je bla že utrujena in res potrebna spanca, tko da je lepo prespala pot nazaj. Sicer je čez dan mrknila samo 2x po 20min ampak danes (za spremembo, ko smo same doma) sploh ni bla nič tečna, pomoje ji je preveč dogajalo pa ni imela cajta...itak je bla skozi po rokah...sicer pa so mi smešni komentarji...''a si lačna'' a mala se jim smeje ...itd. sem rekla, če bi bla lačna bi že povedala...že tko ji morem jaz dajat, da ne bodo joške mislile, da ta user posted image pa je začel hujšatuser posted image

Jaz se s tem njenim spanjem sploh več ne obremenjujem..ponoči je itak super glede na to kar smo imeli še 2 tedna nazaj...čez dan pa lepo zaspi, vsakič ko je zaspana (takrat čimprej reagiram, jo umaknem iz družbe in se potrudim da ne zamudim trenutka, ker se pol sicer za 15min spet zamoti a je potem še huje uspavat) in ima tudi vsak dan več al manj iste ure...jo samo fliknem v gugalnik in cel gugalnik pred sabo gugam...tam zaspi takoj (hitreje kot če sem z njo na žogi) pa še prestavljat je ne rabim...je pa res da se kdaj zbudi z jokom in jo je treba al spet z gugalnikom dvignit, al pa njo (če je res kriza jok) in jo umirit, dat na joško in pač spet nazaj...ponavadi v drugo odspi tisti najdaljši spanec. Sicer pa sem bla na temu in vem kako je, če imaš ponoči žurko, čez dan pa večino uspavanja - totalen napor...sem tudi jaz že zvezde vidla in pol ko mi kdo pribije, če sem se lotla še diplomo pisat (ja, še stari grehi..) bi ga res na gobecuser posted image .

obračanje: mene zanima kako se vaši obrnejo iz hrbta na trebuh...se pač iz boka prevalijo na trebuh....in ta notranja roka kje jim ostane?-naši tudi ko jaz pomagam (sama se je ampak bolj slučajno pomoje, sicer pa zdaj na boku skozi riva glavo proti notranjosti) ji roka vedno ostane ful spodaj (tako da leži na njej) in jo morem pol nagnit v drugo stran in ji pomagat da jo izvleče...naprej pa jo pol sama da. Pa nevem, če jo narobe spodbujam in ji bo tale rokica vedno noter vstala? Je pa ful močna in se tudi odriva z nogicami naprej na trebuhu, tko da se že malo premakne kot vojaček po trebuhu...če bi ji jaz držala neko ''oporo'' na nogicah pa sploh...ampak je zaenkrat še ne spodbujam k temu.
Flaška: ah, jaz sem moji šla kupit še cuclje za 4+m, ker pač bolj teče ven...in ji probala dat čaj, vodo in še mleko...ampak ni šans....igra se s cucljem in ga z jezikom daja iz ene strani na drugo...ma da bi prau zagrabla in začela vlečt še ni ratalo...pa sem probala različne (MAM, Nuk in TT), ko je bla mičkena je pila iz Nukovih, ker sem si jaz še črpala, pol pa ji 2 tedna nisem dala več in mala ni več sprejela...meni bi blo tudi kdaj fajn tole, da bi jo kdo vsaj čez dan kdaj malo dal...vsaj pomiril ali karkoli že, če bi ravno naneslo...sicer ji pa že kar nekaj časa dajem vsak dan malo...ampak zaenrkat še brez uspeha...je pa dobro sredstvo v lupinci, ko začne tečnarit jo flaška ful zamoti tko da je ene 15min kar mir, ko se ''krega'' s cucljem. Kako bi reševala zadevo, če bi mi zmanjkalo mleka...hm, s tem se bom obremenjevala takrat, če bo treba...

ah, spet ''ful kratko'' ...grem, noč. Še slikco na FB (naša družinska politika je taka, da slik user posted image ne dajemo na net (sploh pa FB)...ampak v zaprto skupino bo menda ok kakšna izjema)user posted image

(odgovor članu Aprilcek2012)
Neposredna povezava do sporočila: 772
11.8.2012 22:55:39   
_ada_
Dober večer...ja jaz kle čepim namest da bi spala,a kaj ko sem popoldne spala in zdaj ne morem zaspat in pa leva noga me boliuser posted image .
No ja jaz zgubljam živce zadnje dni,ker mala tako težko prime flašo,kar nekaj se zmišljuje in hoče prvo dudo vlečt,ampak ne iz ta prve in pol ko jo parkrat vrže ven in potem par minut vleče, ji dam flašo in lepo normalno je.Sploh nevem zakaj to dela.Dobro vsaj ponoči samo poje in spi dalje oz. se skoraj ne zbudi.

Ja pa ugotovil smo zakaj pri tašči vedno jokauser posted image ,kot da nam ni moglo takoj past na pamet kaj bi bilo,no ja tašča je preveč živčna in nervoznauser posted image in tamala ful čuti.

obračanje...moja se ja prvo s hrbta na bok pol pa se obrne čez čas na trebuh,ponavadi ji desna rokica dela težave jo ne zna lih izvlečt,levo pa kar hitr izvleče,če jo predolgo ne izvleče ji pomagam tako da jo malo nagnem v nasprotno stran,npr.če je desna roka pod njo jo čis malo v levo zarotiram in nakažem z roko da jo mora dati ven,pač da čim več sama naredi kljub moji pomoči.
Joj danes je mela malo nesrečo...ko se je obrnila na levi bok se je uprla na komolec in vzdignila od tal,tako da je v bistvu se podpirala na komolcu in vzdignjen gornji trup in je poskušala se čim bolj dvignit in ko ji ni ratal se je vrgla na hrbet in se udarla z glavico ob tla,no ni bila direkt na tleh a tista odejica in igralna odeja lih nista najmehkejša in je tako jokala.
No zdaj pa lahko nočuser posted image

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 773
12.8.2012 10:18:29   
ursap
Arwen_84:  naša se je na začetku obračala tako, da je imela rokico stegnjeno ob telesu in ji je potem ta rokica ostala pod telesom. sedaj pa se obrne tako, da je takoj v položaju za pasenje kravic, torej ima rokico stegnjeno predse in se opre na komolčke ko se obrne.
ko se je z iztegnjeno rokico obračala in ji je ta ostala po teleščkom, sem jo nagnila v drugo stran, pa je rokico ven izvlekla. večkrat pa sem ji tud pomagala tako, da sem jo rahlo za nogice povlekla, da je rokico sama stegnila predse (seveda ne takrat ko je imela rokico pod sabo stegnjeno, ampak takrat ko je zlo malo manjkalo, da bi jo imela v položaju za pasenje kravic). upam, da se tole ne sliši zakomplicirano, ampak ne znam drugač razložit. :)

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 774
12.8.2012 10:28:29   
CAC
Hojla!

Tudi mi smo imeli včeraj bolj tečen dan, spala je 3x po pol ure v celem dnevu, zvečer pa je zgleda komaj čakala, da poje in gre v svojo pojstlo spat. Kako zanimiva je, spozna flaško z hrano in ko je res lačna (kot npr. danes zjutraj) se tako veseli, ko jo zagleda, hehe  user posted image  

Naša se še nič ne obrača z hrbta na trebuh user posted image , pa smo včeraj bili 4 mesece stari. Sicer pa eni prej, eni kasnej, tak da upam, da se bo že, ko bo njen čas.

JozicaH - mi smo si sposodili ta gugalnik in ni kaj dosti v njem, ji zgleda ne paše preveč. Sem mislila, da ji bo všeč, ker vibrira, pa očitno ni. Bomo vidli, kako bo kasneje, če ne ga bom vrnila, ker imamo mi navadnega.
Tudi naši je najbolj všeč ovčka, jo lovi in se igra z njo, pa se jezi, ker je ne more dol potegnit in dat v usta. Sicer pa vse nese v usta, kar ji pride pod roke, hehe user posted image  Sem mislila, da bodo mogoče kakšni zobki, pa še nič.

(odgovor članu _ada_)
Neposredna povezava do sporočila: 775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Kako je v resnici imeti dva otroka, mlajša...
Pripnite ta dvojni voziček in se pripravite na divjo vožnjo. Dobra je.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?