|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrčice 2012
5.7.2012 15:10:26   
poopsie95
Živjo!

Sem precej boljše, hvala za odgovore. Izcedka potem ni bilo več, krčev tud ne. Je pa čist možno, da je povezano s prebavo, tko kot si rekla Andromeda.

Danes je pa malo manj vroče, pri nas je že parkrat padal dež, od sparine me je kar zmanjkalo za 2 uri user posted image

S kilogrami sem jaz zaenkrat nekje na +2,5, mislim, da večinoma joški in trebuh...

Tiste, ki boste šle v materinsko šolo, kdaj boste šle? Midva sva rekla, da greva septembra, da bom jaz še lahko sedela tolk časa. Naslednja je pol novembra, ampak jaz bi raje šla prej, sem bolj ziher.

(odgovor članu Nova_nosečka)
Neposredna povezava do sporočila: 801
5.7.2012 22:50:10   
metuljcica_98
Oj!
Danes je hvala bogu bolj sveže zunaj, se je res prijetno ohladilo user posted image
poopsie95 samo da se ti je stanje umirilo in da si ok.
materinska šola -midva bova tudi po vsej verjetnosti šla septembra
annai vse najlepše in najboljše za rojstni dan!! upam da si preživela lep danuser posted image

lepo božajte!

(odgovor članu poopsie95)
Neposredna povezava do sporočila: 802
6.7.2012 12:16:59   
Andromeda

IZVIRNO SPOROČILO: poopsie95

Sem precej boljše, hvala za odgovore. Izcedka potem ni bilo več, krčev tud ne. Je pa čist možno, da je povezano s prebavo, tko kot si rekla Andromeda.

Samo, da je vse OK. če se pa slučajno ponovi, pa le pojdi, da te pregledajo.

Joj, kako je fajn, ko je vročina malo popustila, mi smo imeli včeraj popoldne nevihto, pote se je še dež malce zavlekel, je bilo na večer prav sveže. Dopoldne smo imeli nekaj sonca, sedaj pa so spet neki zlovešči oblaki prišli.

Mene pa zanima, če si že s čim trebuščka negujete? Jaz že cca. 14 dni uporabljam kakavovo maslo, kupila sem ga v DM-u od znamke Balea in sem čisto zadovoljna z njim. V 1. nosečnosti sem se mazala tudi z oljem za nosečnice od Eucerina, ampak se mi zdi, da bi bil popolno enak učinek, če bi se mazala s katerim koli oljem.

Nič, grem malo sadja pojest, zadnje čase mi niti ne paše preveč, kljub temu, da je tako vroče. Itak je bolj pomembno, da sedaj pojemo več zelenjave. Sicer pa se od začetka nosečnosti nisem še nič zredila, pa bi blo fajn, če bi se, ker sem kar malce presuha.
Sedaj se trudim, da jem na 2 uri (3 glavni obroki, vmes pa kak prigrizek v obliki sadja, grisinov, tudi kakšne sladice in solate), tako se tudi vzdržuje enakomeren nivo krvnega sladkorja in ni toliko potrebe po "cukru". Prej, ko sem bolj neredno jedla, pa se mi je kar naprej dozdevalo, da mi cuker pada in sem veselo napadala piškote, čokolade in ostali balast. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 803
6.7.2012 13:33:33   
moja mala pika
pozdravljene! jaz sem se komaj prijavila na ta forum, tako, da še ne vem, kako to tukaj poteka. noseča sem 14. tednov , PDP pa imam 29.12.2012. nuhalno svetlino sem dala skoz, moja pikica lepo raste. no, upam, da se bomo dobro ujele in lepo nosečnost vam želim.

(odgovor članu kokica25)
Neposredna povezava do sporočila: 804
6.7.2012 17:27:17   
Nova_nosečka
moja mala pika čestitke in dobrodošla!

Ja pri nas je tudi vročina malo popustila, čeprav še vedno najbolj esede sadje, sploh lubenice.

Jaz se mažem čisto različno. Kak dan z dove kremo, kak dan z baleinim oljem za bodoče mamice. Ko pa zdaj v tej vročini sploh ne paše kaj na telo mazat. Jaz se prav prisiljujem. Bom pa še vnesla jojobino olje in olivno olje. Zdaj trebušček še ni kaj večji oz zgleda tak kot da bi se malo bolj najedla. Tako da se bom mogla prav prisilit v mazanje to poletje.

A boste šle na kako masažo za nosečnice? Jaz razmišljam o masaži nog potem pozneje, da me ne bi zatečenost mantrala.

Uživajte!

(odgovor članu moja mala pika)
Neposredna povezava do sporočila: 805
6.7.2012 19:58:58   
poopsie95
Čer!

Midva sva bila danes na CSD, jaz sem šla vprašat za svojo štipendijo in so mi rekli, da jo bom mogla vrnit, tako da bo kr mal kriza. Pa še ostala sem brez svojega "rednega" in zelo ziher študentskega dela zaradi nosečnosti, ker si pač izpostavljen sevanju. Pol sem bla mal paf in sem pozabila vprašat kako je s temi paketi, morava midva s fantom imeti ločeno gospodinjstvo, če bova živela pri mojih, da se v vlogah ne štejejo dohodki mojih staršev? Al to ni potrebno? Mislim, sej vem, da je še zgodaj za te stvari, ampak jaz se obupno bojim te birokracije. Te socialne delavke pri nas pa niso najbolj prijazna bitja.

Trebuh si pa jaz mažem skoz, ker imam suho kožo zelo nagnjeno k strijam, svoje prve strije sem fasala že pri 13-ih letih in jih imam res povsod...na riti, stegnih, bokih, mečih...groza. Zato se pridno mažem 2x na dan, upam, da bo nucalo... uporabljam pa trenutno od baby love kremo proti strijam, poskusila sem že afroditino, pa mi ni bila všeč, sem potem dobila izpuščaje. Ko to porabim, bom probala pa z weledinim oljem proti strijam in na koncu z mandljevim oljem... sem taka, da moram poskusit več stvari. Samo, če sem nagnjena k temu, dvomim, da se bom izognila. Si pa mažem tudi prsi, za vsak slučaj.

Neposredna povezava do sporočila: 806
6.7.2012 21:25:10   
annai
haj. glede na to da rojstni dan v začetku dneva ni zgledal najbolj obetaven moram priznati, da se je lepo končal..mož me je peljal jest ( za to ve, da mi je v nosečnosti najljubše. user posted image ) preostal del večera pa sva preživela objeta in srečna. :) res je bilo lepo. presenetilo naju je tudi detece, ki se ga čuti kako "binca". :) sicer me je presenetilo, saj sem šele v 15 tednu, vendar imam 50 kg in to je tudi druga nosečnost, tako da vem kaj morem čutit in to je to verjetno zaradi tega. :) najina princeska je še vedno na morju in bo verjetno ostala do pondeljka saj še vedno nimava avta.user posted image  grozno jo pogrešam...en teden je grozno dolg zdaj ko moje lady zgagice ni ob meni. user posted image  počutim se kot najhujša mama na svetu. Babica nama je vsaj sporočila, da malika uživa in tudi nama je verjetno koristilo, da sva bila sama in se "pobotala".

Hvala za lepe želje!user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 807
7.7.2012 9:38:12   
mišk
Zdravo punce!user posted image

No, pa ste/smo začele mal bolj čvekat!user posted image
Da še jst mal poročam, kako je pri meni.

Kilogrami: Tam nekje 2,5 kg plusa. Še vedno nosim nenosečniške obleke. Modrc od kopalk pa je tudi meni postal malo majhen, tak da bo treba v šoping. Pa ogromno celulita sem dobila.user posted image  Na staro podlago seveda!user posted image

Krema: Trenutno se mažem z Afroditinim oljem, sem pa tudi prej uporabljala kakavovo maslo od Balee in mi je blo zelo všeč. Mela sem tudi kremo od Sanasan Mama, pa sem izpuščaje dobila (full srbeče), pa sploh nimam občutljive kože!user posted image

Poćutje: Super, samo noge me bolj bolijo in otekajo, sploh ker sem podvržena h krčnim žilam.

Premikanje otroka: Nekje zadnje dva dni se mi zdi, da čutim neko "prhutanje". Ponavadi je to takrat, kadar se čez dan malo uležem.

Alkohol: Ja, občasno spijem kak požirek piva.user posted image

Tako, zdej grem pa malo pospravit po hiši, ker je user posted image

Pridne bodte!!user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 808
9.7.2012 9:50:51   
HeLenčica
Hej babike! Kam ste se vse skrile, ste vse na morju al kaj?

Mene spet mučijo glavoboli ampak ne bom jamrala....samo da je pikec ok. Ga vsak dan za nekaj trenutkov poslušam in ima kar akcije user posted image . Ful bi bilo fajn ga spet videt.

Kilogrami - zaenkrat sem na 2+. Bo treba malo bolj pazit na prehrano. Joške imam res ogromne, trebuh je pa v zadnjem tednu tudi razneslo. Zgleda, da bom kar lepo okrogla do decembra user posted image . Danes se začnejo razprodaje, tako da bom šla malo pogledat v HM in CA, ker nimam prav nič več za obleči. Vsaj kakšne pajkice si moram kupit.

S prejšnjim tednom sem začela hodit na vadbo za nosečnice, ki je res super, sem prav pogrešala športanje. 2x na teden vadba in 1x na teden bom hodila na jogo. Dokler se bom le v redu počutila.

Nega trebuščka - jaz si stegna, trebušček in tazadnjo vsak dan mažem z DM-ovim oljem za nosečke in sem ful zadovoljna. K strijam sem nagnjena, ampak vsaj toliko pomaga, da me ne srbi toliko. Ker če si ne namažem me noro srbi, najbrž zaradi raztegovanja kože.

moja mala pika
, dobrodošla med nami!

poopsie, naša država je...brez besed, res! Katastrofa. Tudi jaz ostanem konec septembra brez pogodbe in zaenkrat mi še noben ne zna povedat iz česa se bo računalo porodniško nadomestilo.

Kje je pa kaj cokoladka? Kako sta pikeca?

Imejte lep dan pa dajte se malo razpisat user posted image

Po dolgem čakanju sva dočakala dan, ko se nama je pridružil mali škrat.

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 809
9.7.2012 12:16:37   
HeLenčica
user posted image

nick, starost, kraj, nosečnost po vrsti, št. malih hudičkov doma, št. otrok v trebuhu, spol, naslednji pregled

1.12.

user posted image TALLA,33,OKOLICA DOMŽAL, 4 user posted image , 0 user posted image , 1 user posted image
user posted image JANIEBLUE,33
user posted image ZALATM, 35, 3 user posted image ,2 user posted image , 1 user posted image

2.12.
user posted image
AISHA1, Koper, 6 user posted image , 4 user posted image

4.12.

user posted image Tenčica, okolica Cerknice, 1user posted image , 20.6.

5.12.
user posted image
 Anii, 2 user posted image , 1user posted image  

6.12.
user posted image ČEBELI
user posted image ZUMBIKA,32,VELENJE, user posted image ,user posted image ,1 user posted image

7.12.
user posted image Cukica, 29, Cerknica, 5 user posted image , 1user posted image , 18. 7.

8.12.
user posted image  LaMAY32,VELENJE
user posted image   Polona19, 2 user posted image , 1user posted image , 20.7. 
10.12.
user posted image MALA BEJBA, 29, TRBOVLJE, 3 user posted image , 1 user posted image

11.12.
user posted image DECEMBERKA 2012
user posted image  Čirimbara, 28, Ljubljana, 3user posted image , 1user posted image

12.12.
user posted image TINCA10, 25, OKOLICA LJUBLJANE, 2user posted image , 1user posted image
user posted image CARAMEL, 2 user posted image ,1 user posted image
user posted image  Lutko, 2 user posted image , 0 user posted image
user posted image  Metuljcica_98, 21, Ljubljana, 4 user posted image , 0 user posted image
user posted image  Helen@, okolica Kranja, 1user posted image , 0user posted image

13.12.

user posted image  Cokoladka10, 1 user posted image ,0 user posted image , 2user posted image
user posted image   smoki3, 25, Maribor, 1 user posted image ,0 user posted image , 1user posted image
user posted image   Lisa01, 27, 1 user posted image ,0 user posted image , 1user posted image

14.12.
user posted image POLI_H, 29, MARIBOR, 3 user posted image , 1 user posted image

15.12.

user posted image BUUBIKA, 24, OKOLICA PTUJA, 1 user posted image , 0 user posted image  

16.12.
user posted image  NOVA_NOSEČKA, 29, 2 user posted image , 1 user posted image   

17.12.
user posted image MIŠKAMAŠKA, 23, LJUBLJANA, 1 user posted image
user posted image BERDY,24,KRANJ,1 user posted image ,0 user posted image
user posted image CUKICA,29,CERKNICA, 5 user posted image , 1user posted image , 18. 7.

17.12.
user posted image  
Mejckena81, okolica Ljubljane, 1 user posted image

19.12.
user posted image Grahek, 37, Gorenjska, 9user posted image , 11.7.

user posted image  Poopsie95, 1 user posted image ,0 user posted image , user posted image
user posted image  Violetaa, 1 user posted image ,0 user posted image

20.12.

user posted image ALFI, 34, DOMŽALE, 4 user posted image , 2 user posted image

21.12.
user posted image ROZKA. 1 user posted image ,0 user posted image
user posted image  Mišk, 30, 3 user posted image , 2 user posted image , 26.7.
user posted image Haram, 27, Domžale, 2 user posted image ,1 user posted image

24.12.
user posted image  Diduska, 29, Ljubljana, 2 user posted image , 1 user posted image

25.12.
user posted image  Inda_T, Primorska,  1 user posted image , 0 user posted image
user posted image   Andromeda , 3 user posted image , 1 user posted image
user posted image   Wannabemommy, 29, Maribor, 4 user posted image , 1 user posted image

26.12.
user posted image  m.piccolina, 34, Celje, 2 user posted image , 1 user posted image , 1user posted image , 10. 7.

27.12.
user posted image  Tissa12, 26, Ljubljana, 1 user posted image , 0 user posted image , 1user posted image  user posted image , morf. 10. 8.

29.12.
user posted image  HeLenčica, 31, Maribor,1 user posted image , 0 user posted image , 1 user posted image user posted image , 30.7.
user posted image  Annai, Koroška, 20.7., user posted image
user posted image  mamica03, 33, tujina, 3 user posted image ,2 user posted image , 25. 7.
user posted image  moja mala pika

30.12.
user posted image  Tulipancek3, 30, tujina, 1user posted image , 0user posted image , 1user posted image
user posted image  Ilenija, 34, tujina, 1user posted image , 0user posted image

13. 1. 2913
user posted image  Kokica25, 25, Dolenjska, 1 user posted image ,0 user posted image , 1user posted image

SKUPAJ NAS JE ŽE user posted image :47
user posted image user posted image : 48
Pot z nami so začele:
Sara - Primorka user posted image user posted image

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:
- otročarije.net 
                         - mama.si
- nosečnica.si
                             - babybook.si
- noseča.com
                             - pregnancy.org
- bibaleze.si 
                             - bambino.si
- mojezdravje.si
                        - parrentsconnetct.com
- pregnology

-
novorojenček.com (darilo ob rojstvu otroka)
NOSEČNOST PO TEDNIH

OTROŠKA IMENA

ŠOLA ZA STARŠE

NOSEČNOST IN DELO:
-
dokument 1                       - dokument 2

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
-
Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
-
Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)
-
Priznanje očetovstva
-
Kako do otroškega dodatka?

INFORMATIVNI IZRAČUN VIŠINE OSNOVE STARŠEVSKEGA NADOMESTILA

(odgovor članu HeLenčica)
Neposredna povezava do sporočila: 810
9.7.2012 12:29:58   
poopsie95

IZVIRNO SPOROČILO: annai

haj. glede na to da rojstni dan v začetku dneva ni zgledal najbolj obetaven moram priznati, da se je lepo končal..mož me je peljal jest ( za to ve, da mi je v nosečnosti najljubše. user posted image ) preostal del večera pa sva preživela objeta in srečna. :)

Kako lepo! user posted image user posted image user posted image

Jaz sem drugače okej, moji glavoboli so mal popustili čez vikend, še vedno pa nisem pogruntala, kaj je vzrok. Včeraj, ko sem brala knjigo na balkonu, se mi zdi, da sem začutila user posted image . Čutila sem bolj spodaj na levi strani in je bilo, kot bi nekdo not delal "pok pok pok". user posted image Sej ne znam povedat, je pa mal drugače od prebave.

V našem kraju ne vem, če je kaka nosečniška telovadba. Včasih so jo organizirali v zdravstvenem domu, zdaj pa ne vem, kako je s tem. Se bom naslednjič na pregledu razgledala po čakalnici, če kje visi kakšno obvestilo. Drugače grem pa vsak dan na sprehod, ponavadi zvečer ali pa zgodaj zjutraj, ko ni še za umret vroče. Doma izvajam pa nosečniški pilates vsaj 2x na teden, se trudim vsak dan, ampak pozabim oz. se spomnem, ko se uležem v posteljo ali pa pred TV, takrat sem pa že preveč lena in kar odmislim. user posted image Tečt si glih ne upam, se bojim, da bi mi zmanjkalo sape in da bi mi padel pritisk... raje hitra hoja.

Vas kaj daje nosečniška pozabljivost? Jaz si nič ne zapomnim... v trgovino grem obvezno z listkom, na namizju imam tudi vse polepljeno s tistimi listki za obvestila, delam si opomnike na telefonu...kar se zvečer pogovarjava z mojim v postelji, sproti pozabim in se zjutraj ne spomnim. Hodim po stanovanju in ne vem, kaj sem rabila. Mi vsi pravijo, da sem zgubljena.

Zdaj grem pa golaž kuhat, dokler ni še ful vroče v kuhinji. Lep dan in oglasite se kaj!!! user posted image

(odgovor članu annai)
Neposredna povezava do sporočila: 811
9.7.2012 13:01:06   
cukica
Tako,da se še jaz malo javim.
Počutim se v redu mislim,da čutim tudi prve prave brcike.Drugače mi je vroče.
V albumček sem pa dala slikco trebuščka v 17 tednu.

17.01.2011 Nejc

Neposredna povezava do sporočila: 812
9.7.2012 13:25:04   
poopsie95
Waw, cukica, tole pa je! user posted image Pa sem zase mislila, da imam že velik trebuh za 17. teden. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 813
9.7.2012 13:49:43   
kokica25
cukica, jest bi tudi rada vidla tvojga bušija!:)))

Neposredna povezava do sporočila: 814
9.7.2012 13:52:26   
kokica25
wouuu cukica, tole pa je buši:) bravo mami user posted image

(odgovor članu kokica25)
Neposredna povezava do sporočila: 815
9.7.2012 14:03:09   
violetaa
LEP POZDRAV!

joj sedaj se pa res nisem nič javla, zamudila verjetno veliko tem a kaj čemu....
Me ta nosečnost malo heca, najprej sem bla v bolnici, zaradi močne krvavitve res ogromno krvi, potem strogi počitek 14 dni da se hematon pozdraviuser posted image
No v glavnem je z pikecem, kar bo po vsej verjetnostiuser posted image vse vredu, ker je pravi borecuser posted image .

Vidim da si že pridno mažete trbuščke, tudi jaz si ga mažem z oljem.
počutje pa je drugače sedaj kar vredu, edino kar je najhuje so moji glavoboli in sedaj nesmem nič uzeti, lekadol pa ne pomagauser posted image

glede porodniške pa sem jaz že tudi klicala, pa je ženska bila ful neprijazna, povedla mi je samo da če si zaposlen ali pa če zadne tri mesece dobivaš nadomestilo, te naj bi dobil normalno porodniško. drugače pa naj bi se gledalo če si v zadnjih 36 mesecih zaposlen 12 mesecev te delajo neke izračuneuser posted image no v glavnem je sploh nisem prav razumela, tak da to ni glih v vlko pommoč!
in že katera čuti gibe?user posted image midva imava samo ono napravo za poslušanje srčka, in je res lep občutek ko ga tak slišiš
nič lepo bodite in uživajte

(odgovor članu kokica25)
Neposredna povezava do sporočila: 816
9.7.2012 14:07:34   
violetaa
oh kokica to pa je pravi bušiuser posted image
lepuser posted image

(odgovor članu violetaa)
Neposredna povezava do sporočila: 817
9.7.2012 14:09:23   
kokica25
Violetaa, buši je od cukice:)

(odgovor članu violetaa)
Neposredna povezava do sporočila: 818
9.7.2012 15:01:52   
violetaa
HEHHEH zgleda da sem pomešala:)

(odgovor članu kokica25)
Neposredna povezava do sporočila: 819
9.7.2012 22:12:34   
mišk
Cukica: Ohoho, res buši in pol!!!user posted image user posted image user posted image  Jst se skrijem. Očitno spet "bolj zadaj" nosim, al bo pa kar naenkrat orenk zrasu.

Violetaa: Sam da sta z user posted image  zdaj o.k.! Verjamem, da si preživljala nočne more.user posted image

(odgovor članu violetaa)
Neposredna povezava do sporočila: 820
10.7.2012 16:46:33   
Nova_nosečka
Cukica to pa je buši ja. Tudi jaz sem bolj na tamalen trebuščku. Ampak lahko da kar naenkrat zraste. Pa sej je čas.
Mažem se kar pridno no.
Ja tole z porodniškami si preberite na csd šiška oz po raznih temah. Kaj prida se nam ne obeta glede na to kaj vse dela naša država. Mi bomo ob paketek mogoče zaradi pičlih 50-100€ na mesec več. Hja kaj češ. Boljše se kar sprijaznit, ker nasprotno tako ne pomaga. Mislim če so take barabe, da vzamejo družinam to nekaj malega, pa naj kar imajo. Mi ne bomo s tem kaj bolj bogati, da pa se bom sekirala, pa ne hvala. Se tega kar si sama zaslužim z delom, bolj veselim, kot pa te pomoči.

Ampak punce, nekam ste se polenile glede pisanja. V končni fazi pa bomo nadoknadile zadnji mesec, ko bomo vse lepo čakale na dan D.

Uživajte!

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 821
10.7.2012 19:48:38   
m.piccolina
Živjo, po dolgem času sem prišla do računalnika. Danes sem imela pregled nič kaj novega nisem izvedela, dete je tak živo, da je ginekologinja rekla, da bo sigurno olimpijski prvak ker ni nič pri meru, to pomeni verjetno, da je zdravo. Glede teže sem bila kar presenečena ker imam manj kg kot pred nosečnostjo. Vprašala sem pa če se lahko kopam v bazenih in mi je ginekologinja rekla, da bazeni predvesm s termelno vodo niso priporočljivi v bistvu se ne smem kopat v bazenih! Naslednji pregled imam 22.08.2012. Aja katere vitamine kaj jeste v tem času nosečnosti? Jaz moram dvakrat na dan magnezij šumeče tabletke spit.
Lp

Neposredna povezava do sporočila: 822
11.7.2012 8:06:07   
Helen@
Živjio punce!

Včeraj sem končno našla kopalke. Nekaj najbolj dolgočasnega za cel kup denarja pri Nancy, so mi pa edine prav oz. mi bodo ko mi zgornji del zoži. Sem pa bila na bazenu v nedeljo, na koncu brez zaščitnih tamponov ker sem se spomnila šele v nedeljo nanje, ko je bilo vse zaprto. In ni nič narobe. Na srečo, se bom drugič prej pomatrala.

V službi so mi dali jasno vedt, da mi med porodniškim dopustom pogodbe ne bodo podaljšali. So pa čisto za, da pridem po koncu porodniške nazaj, če se ne bo kaj vmes vodstvo menjalo... Je normalno, da mora delavec sam poskrbeti za svojo zamenjavo? Sigurno mi ni v interesu najdt dobre zamenjave, da potem mene ne bodo več rabili user posted image Sodelavci in šef se zaenkrat strinjajo, da vsak vzdržuje nekaj mojih programov, razvoj pa se za eno leto zamrzne in se mi zdi kar dobra rešitev, če ne bo z višjih stolčkov ugovarjanja. Ali katera razmišlja o tem, da bi si porodniško razdelila s partnerjem?

Pred dnevi sem se ponoči zbudila zaradi močnih krčev v desni nogi, podobno se mi potem ni več ponovilo, mi je pa kolegica svetovala magnezij. Se je potrebno pred jemanjem posvetovati z ginekologom ali kar vzamem šumečke v lekarni?

Za konec tegale romana pa še en dobronameren nasvet: če grmi potegnite kable z vtičnic, tudi telefonske, in jih ne odložite takoj zraven, strela tudi malo preskoči

(odgovor članu m.piccolina)
Neposredna povezava do sporočila: 823
11.7.2012 8:33:49   
haram
Helen@ magnezij lahko vzameš brez posvetovanja s ginekologom, sicer ga pa oni tud priporočajo.user posted image

(odgovor članu Helen@)
Neposredna povezava do sporočila: 824
11.7.2012 9:47:53   
Andromeda
Živjo!

No, da se še jaz javim po nekaj dnevih zatišja z moje strani. U, vidim, da je na RR prenovljena, poletna podoba, se moram še malo navadit na tole oranžno user posted image

violetaa - samo, da sta z bebico OK, poznam kar nekaj primerov, ko so krvavele zaradi hematoma in se je potem v 2. tromesečju stvar uredila, z otročkom je bilo pa tudi vse v najlepšem redu. Pa zanimivo, da skoraj vse, ki so imele težave zaradi tega, so rodile fantke...le kdo bi vedel.

cukica
- waw, to pa je buši, pa sem mislila, da imam jaz velikega in je v primerjavi s tvojim prav mini user posted image

magnezij
- jaz ga moram na priporočilo G jemati vsaj 300 mg dnevno, predvsem zato, ker sem prvič rodila 7 tednov prezgodaj, ker sicer nekih težav (razen občasnega zategovanja) nimam. Kupujem jih pa kar v DM-u in sicer njihovo znamko, ki stane 70 centov, če se prav spomnim. Zadnjič sem v DM-u kupila tudi vitamine za nosečnice Fidivit mami, stanejo 8 € in so občutno cenejši od Elevita in Femibiona

Mene je pa sedaj nekaj dni malce čudno zategovalo v trebuhu, sploh, če sem kaj težjega prijela ali se bolj sunkovito obrnila ali vstala... sicer se odlično počutim in sem polna energije in se kar pozabim "pazit", da moram pa sedaj bolj na lahko se gibat. No, saj kasneje ti vse večji buši tako ne dovoli nekih hudih gibov user posted image Po eni strani je pa vsaj to dobra plat tega, da sem trenutno brez skužbe, da kahko veliko počivam in imam dovolj časa vse postorit in ni nekega stresa.

(odgovor članu haram)
Neposredna povezava do sporočila: 825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?