|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrčice 2012
1.7.2012 22:21:40   
anii
Živjo vsem!

Rok imam 5.12.2012. Imam že eno punčko, ki bo kmalu stara 4 leta.
Nosečnost poteka vredu, kot prvič so problem edino prsi, ki se tako močno večajo :/ Prve brcike pa tudi že čutim.
Pošiljam vam malo hladnega vetra, da se osvežite user posted image

lp
anii

(odgovor članu 007sissi)
Neposredna povezava do sporočila: 776
1.7.2012 23:16:08   
Helen@
Hvala punce, da ste poiskale podrobnosti o enkratni pomoči ob rojstvu, jaz sem izvedela med debato pa vidim da ne čisto točno.

Glede materinske šole se pri nas ni bilo treba prijavit, pač prideš in to je to. Ob koncu dobi vsak par potrdilo o obisku, pa niso nič komplicirali, če si kaj manjkal. Sem pa jaz hodila že zdaj, ker sva imela z mojim ravno čas, ostala dekleta so bila v zadnjem trimesečju.

Glede kopanja nam je bilo v materinski šoli rečeno, da naj bazene obiskujemo izjemoma, je pa plavanje zelo priporočljivo v morju. Jaz sem bila danes v Bohinju pa me je kar malo presenetilo, kako umazana je bila voda, imam v glavi da je bilo lani precej lepše.

Jutri bom v službi povedala veselo novico. Samo na žalost nisem za nedoločen čas in mi pogodba poteče nekje sredi porodniške. Držite pesti, da se bomo kaj ugodnega zmenili user posted image

(odgovor članu anii)
Neposredna povezava do sporočila: 777
2.7.2012 9:41:38   
Andromeda
Dobro jutro!

Danes sem pa jaz prva...uf, kako je vroče zadnje dneve, kako prenašate sve skuapj? Jaz kar dobro, v bistvu odlično (moram potrkat), sicer pa smo tudi vsak dan šli nekam se hladit - v petek smo šli v Bohinj, v soboto k prijateljem na podeželje na piknik, včeraj pa smo bili v Posočju.
Danes bo treba pa drugačen način hlajenja poiskat. Sicer danes zjutraj pri nas ne žge tako kot ponavadi, tako, da imam sedaj še vsa okna odprta in zračim, vendar bo treba kmalu pozapreti in zagrniti, sicer se stanoavnje hitro segreje na 27-28 stopinj. živimo pa v bloku v zadnjem nadstropju, sicer je izolacija kar dobra in tudi stanovanje je obrnjeno na jugovzhod, tako, da nam po 13. uri sonce zgine za blok in je potem bolj znosno.

Kot sem že rekla, sem OK, sem naenkrat dobila naval energije, bi kar na Triglav tekla, če bi smela user posted image Zvečer sicer težje zaspim - no, zato je nabrž kriva tudi vročina, čeprav se zvečer v stanovanju na kar znosno temperaturo ohladi.

Mene pa zanima, tiste, ki ste ljubiteljice piva, si ga kaj privoščite sedaj ali popolno abstinirate? Meni je v 1. nosečnosti pivo tako smrdelo, sedaj mi pa paše...sicer spijem 2x na teden radler grenivka ali pivo, ampak mam kar slabo vest, glede na to, da v prvi nosečnosti nisem naredila požirka alkohola. 2x na mesec spijem tudi pol kozarca vina pri kosilu...ne me tepsti user posted image

Nič, si grem kavico skuhat, semže 3 ure pokonci, pa si je še nisem privoščila.

anii - dobrodošla med nami! user posted image Fino za brcike, jaz jih še čakam, sem pa noseča 15 tednov, v 1. nosečnosti sem jih čutila od 17. tedna dalje, ečprav se mi že kak teden dozdeva, da me nekaj "boža" od znotraj na relaciji med sramno kostjo in popkom, ampak nisem prepričana, da je to to...

Lep in čim manj vroč dan vam želim!

(odgovor članu Helen@)
Neposredna povezava do sporočila: 778
2.7.2012 9:42:28   
HeLenčica
Hej babike! Pridne, vidim da se lepo razvija debata user posted image

Haram, ne sekiraj se še zdaj zaradi tega. Srčka slišiš in to je najbolj važno. Meni je tak hecno, pred nekaj tedni nisem nikakor mogla najt user posted image , zdaj pa samo naslonim dopplerja na trebuh in ga slišim ful močno. Pa noro se more prekopicevat noter, ker včasih tako močno zaropota kot da dela prevale, srček izgine in ga slišim drugje user posted image . Komaj, komaj čakam da ga začutim.

Mi smo bili ta vikend malo na morju in moram reči, da plavanje ful paše, res. Bazenov se imam namen tudi jaz izogibati, zato bom maksimalno izkoristila vsak izlet na morje.

popek - moj popek je čisto enak kot je bil prej, pa rast trebuščka se je tudi ustavila. Komaj čakam da dobim pravi nosečniški trebuh user posted image

Kokica user posted image user posted image user posted image user posted image . Sem vedela user posted image Sem ti že na eni drugi temi komentirala user posted image

Metuljcica, naši otročki so tako dobro zavarovani "tam noter", da jim zagotovo ne more škoditi, če se mamica malo zabava oz. glasna glasba. Otročku 100% ne škodi. Ledvični kamni pa so šment! In kaj so rekli? Bodo se izločili sami? Verjamem, da ti je hudo, podobno je meni, ko me mučijo migrene pa ne smem vzeti nobene prave tablete (Lekadol ne pomaga).

Polona, tudi jaz se počutim nenoseča. Sploh nič ne čutim, še tistega pritiska spodaj, ki je bil na začetku, ni več. Najbrž je tako normalno user posted image

anni, dobrodošla! Te dam na seznamček, ti pa še povej kak podatek o sebi.

andromeda, jaz sem bila pred N ljubiteljica piva user posted image In sem ravno prebrala zdaj eno knjigo, v kateri piše da v 2. in 3. trimesečju lahko spiješ kozarček ali dva na teden, sicer je res da pride tudi do otročka, ampak PRETIRAVANJE naj bi škodilo, tako da jaz si kozarček privoščim tu in tam. Če pa se mi res ful lušta pa spijem Unija user posted image

Materinska šola ja...jaz tudi ne vem nič o tem še, moram vprašat G. Danes imam 3. pregled, mogoče bom celo dobila materinsko knjižico končno? user posted image Imejte prelep dan in dajte se na hladno!

< Sporočilo je popravil HeLenčica -- 2.7.2012 9:45:02 >

Po dolgem čakanju sva dočakala dan, ko se nama je pridružil mali škrat.

(odgovor članu Helen@)
Neposredna povezava do sporočila: 779
2.7.2012 14:17:45   
caramel
Mmmm pivo user posted image . Jaz sem si od prve zanositve dalje (še vedno dojim prvorojenko) privoščila samo Uni. Mi paše pivo predvsem zaradi okusa, alkohola pa sploh ne pogrešam, tako da ga pač ne pijem. Odkar pa so mi odkrili nosečniško sladkorno, pa tud Unija ne smemuser posted image .

Kar se pa tiče srčka, ga meni danes na pregledu (16t 5/7) tudi sestra ni uspela najti. Tako da mi je G potem naredila UZ, ki je pokazal, da je vse OKuser posted image . Srčka se pa ni slišalo, ker je posteljica spredaj. Tako, da če katera ne najde srčka, naj ne bo v skrbeh.

(odgovor članu HeLenčica)
Neposredna povezava do sporočila: 780
3.7.2012 10:18:44   
HeLenčica
user posted image

nick, starost, kraj, nosečnost po vrsti, št. malih hudičkov doma, št. otrok v trebuhu, spol, naslednji pregled

1.12.

user posted image TALLA,33,OKOLICA DOMŽAL, 4 user posted image , 0 user posted image , 1 user posted image
user posted image JANIEBLUE,33
user posted image ZALATM, 35, 3 user posted image ,2 user posted image , 1 user posted image

2.12.
user posted image
AISHA1, Koper, 6 user posted image , 4 user posted image

4.12.

user posted image Tenčica, okolica Cerknice, 1user posted image , 20.6.

5.12.
user posted image
 Anii, 2 user posted image , 1user posted image  

6.12.
user posted image ČEBELI
user posted image ZUMBIKA,32,VELENJE, user posted image ,user posted image ,1 user posted image

8.12.
user posted image  LaMAY32,VELENJE
user posted image   Polona19, 2 user posted image , 1user posted image , 20.7. 
10.12.
user posted image MALA BEJBA, 29, TRBOVLJE, 3 user posted image , 1 user posted image

11.12.
user posted image DECEMBERKA 2012
user posted image  Čirimbara, 28, Ljubljana, 3user posted image , 1user posted image , 20. 6.

12.12.
user posted image TINCA10, 25, OKOLICA LJUBLJANE, 2user posted image , 1user posted image
user posted image CARAMEL, 2 user posted image ,1 user posted image
user posted image  Lutko, 2 user posted image , 0 user posted image
user posted image  Metuljcica_98, 21, Ljubljana, 4 user posted image , 0 user posted image , 29.6.
user posted image  Helen@, okolica Kranja, 1user posted image , 0user posted image

13.12.

user posted image  Cokoladka10, 1 user posted image ,0 user posted image , 2user posted image
user posted image   smoki3, 25, Maribor, 1 user posted image ,0 user posted image , 1user posted image
user posted image   Lisa01, 27, 1 user posted image ,0 user posted image , 1user posted image , NS 11.6.

14.12.
user posted image POLI_H, 29, MARIBOR, 3 user posted image , 1 user posted image

15.12.

user posted image BUUBIKA, 24, OKOLICA PTUJA, 1 user posted image , 0 user posted image  

16.12.
user posted image  NOVA_NOSEČKA, 29, 2 user posted image , 1 user posted image   

17.12.
user posted image MIŠKAMAŠKA, 23, LJUBLJANA, 1 user posted image
user posted image BERDY,24,KRANJ,1 user posted image ,0 user posted image
user posted image CUKICA,29,CERKNICA, 5 user posted image , 1user posted image , 18. 7.

17.12.
user posted image  
Mejckena81, okolica Ljubljane, 1 user posted image , 6.7.

19.12.
user posted image Grahek, 37, Gorenjska, 9user posted image , 11.7.

user posted image  Poopsie95, 1 user posted image ,0 user posted image , 26.6., user posted image
user posted image  Violetaa, 1 user posted image ,0 user posted image ,  NS 5.6.

20.12.

user posted image ALFI, 34, DOMŽALE, 4 user posted image , 2 user posted image

21.12.
user posted image ROZKA. 1 user posted image ,0 user posted image
user posted image  Mišk, 30, 3 user posted image , 2 user posted image , 26.7.
user posted image Haram, 27, Domžale, 2 user posted image ,1 user posted image

24.12.
user posted image  Diduska, 29, Ljubljana, 2 user posted image , 1 user posted image

25.12.
user posted image  Inda_T, Primorska,  1 user posted image , 0 user posted image
user posted image   Andromeda , 3 user posted image , 1 user posted image
user posted image   Wannabemommy, 29, Maribor, 4 user posted image , 1 user posted image

26.12.
user posted image  m.piccolina, 34, Celje, 2 user posted image , 1 user posted image , 1user posted image  , 10. 7.

27.12.
user posted image  Tissa12, 26, Ljubljana, 1 user posted image , 0 user posted image , 1user posted image  user posted image , morf. 10. 8.

29.12.
user posted image  HeLenčica, 31, Maribor,1 user posted image , 0 user posted image , 1 user posted image user posted image , 30.7.
user posted image  Annai, Koroška, 20.7., user posted image
user posted image   mamica03, 33, tujina, 3 user posted image ,2 user posted image , 25. 7.

30.12.
user posted image  Tulipancek3, 30, tujina, 1user posted image , 0user posted image , 1user posted image , NS 19.6.
user posted image  Ilenija, 34, tujina, 1user posted image , 0user posted image

13. 1. 2913
user posted image  Kokica25, 25, Dolenjska, 1 user posted image ,0 user posted image , 1user posted image

SKUPAJ NAS JE ŽE user posted image :47
user posted image user posted image : 48
Pot z nami so začele:
Sara - Primorka user posted image user posted image

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:
- otročarije.net 
                         - mama.si
- nosečnica.si
                             - babybook.si
- noseča.com
                             - pregnancy.org
- bibaleze.si 
                             - bambino.si
- mojezdravje.si
                        - parrentsconnetct.com
- pregnology

-
novorojenček.com (darilo ob rojstvu otroka)
NOSEČNOST PO TEDNIH

OTROŠKA IMENA

ŠOLA ZA STARŠE

NOSEČNOST IN DELO:
-
dokument 1                       - dokument 2

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
-
Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
-
Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)
-
Priznanje očetovstva
-
Kako do otroškega dodatka?

INFORMATIVNI IZRAČUN VIŠINE OSNOVE STARŠEVSKEGA NADOMESTILA

Neposredna povezava do sporočila: 781
3.7.2012 12:35:05   
Andromeda
Živjo, nosečkice!

Kako ste kaj danes? Mi smo imeli že dopoldansko vročinsko nevihto, sedaj spet sonce tolče, tako, da se je le še sparina naredila, uf...
Sem pa prejle z AS končno slišala srčka, juhu.user posted image Sem ga pa komaj zaznala, sem se morala cela spremeniti v uho, da sem zaslišala "lokomotivco", pa zraven sem slišala še druge gibe oz. brcanje/boksanje, se mi zdi, da mali razgrajač ni bil preveč nad prisluškovanjem navdušen user posted image . Je pa tudi res, da zato vse slabše slišim, ker imam tudi jaz posteljico na sprednji steni maternice.V 1. nosečnosti pa sem jo imela zadaj in sem od 13. tedna prav fajn slišala utrip, je bla prav glasna čuha-puha user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 782
3.7.2012 14:04:37   
annai
haaj. kk ste kaj? :)
Js sem včeraj zaključla to zgodbo o tašči in pobrala stvari in šla. enostavno ne morem več. Svet se mi počasi že podira, tamalo mam na morju z mojo mamo in upam da bom jutri lahko šla po njo (nimam avta še od prometne nesreče). tako da upam da bom imela vsaj njo v četrtek ko imam rojstni dan. Drugače pa mi je začel trrdet trebuh in mi je dokaj neprijetno in predvsem boleče...upam da je samo od živcev in da se bo umirilo. pozdravljene

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 783
3.7.2012 16:08:53   
metuljcica_98
živjo!

meni je tako noro vroče kot še nikoli v življenju, iz mene švic kar lije! user posted image pa sem bila vedno najbolj navdušena nad vročimi poletji, ampak tokrat me pa tole ubija..krivdo pripisujem kar nosečnosti user posted image
meni je bilo pivo vedno čist preveč všeč in se mu že težko upiram-nisem si pa niti enkrat upala pomislit, da bi si ga vseeno lahko privoščila kak kozarček. Samo če res nima ravno negativnega vpliva, si ga pa bom! poredko seveda user posted image

Helenčica veš da me je že naslednji dan kot, da bi odrezal prenehalo boleti? noro, a prej sm mislilila, da me bo kar pobralo od bolečin. Rekli so mi, da naj velik pijem, če se bo kaj samo izločilo, če se bi pa stanje poslabšalo pa naj bi šla direktno na kirurgijo-upam da ne! migrene so pa tut totalno zoprna reč, upam da ti čim prej minejo!! user posted image

anii dobrodošla med nami! user posted image

annai a še kar ni bilo ok? groza,si sploh ne morem predstavljati kako boleče in morasto more bit use skupaj, poleg tega pa še tista nesreča... mislim, da si si že pošteno zaslužila, da ti sonček posije v življenju in da se ti vse obrne na lepše,boljšel!! kaj pa tvoj,je s tabo oz na tvoji strani? upam! držim pesti, da se ti porihta vse skupaj,res.. glavo pokonci in optimizem v misli! user posted image

(odgovor članu annai)
Neposredna povezava do sporočila: 784
3.7.2012 16:09:59   
Nova_nosečka
Annai edino prav. Vse v življenju ima svojo mejo. Ko bo dete iz morja nazaj pa ti bo tudi lažje. Živce pa kar hitro umiri, ker eno dete čuti vsak tvoj dražljaj, drugo bo pa želeleo nasmejano mamico, ko pride iz morja. Za vsakim dežjem posije sonce.

Jaz sem zaenkrat ok. Službo sicer slabo prenašam, ampak se tolažim, da bom slej ko prej v porodniški. Se pa počutim nenormalno debelo. Pa se nisem zredila, no mogoče pol kilograma. Hudo neprijetno mi je v tej vročini, ker se počutim, kot da imam na sebi 10 kg preveč. Verjetno vročina kriva. Vam javim kak bo kaj na pregledu. Komaj čakam.

(odgovor članu annai)
Neposredna povezava do sporočila: 785
3.7.2012 22:50:22   
anii
Hvala :)

Tudi mene nenormalno ovira ta vročina. V prvi nosečnosti sem bila takle čas na koncu in sem veliko lažje prenašala vročino.
V četrtek (ko bo moja mala dopolnila 4 leta:) ) imam drugi pregled v nosečnosti, upam da vse štima.

Imam eno vprašanje (malo prehitevam) glede partnerja pri porodu. Prvič sva hodila v šolo za starše, dobil je potrdilo in ga plačal. Kako je drugič, mora spet plačati?

(odgovor članu Nova_nosečka)
Neposredna povezava do sporočila: 786
4.7.2012 8:12:45   
poopsie95
Pozdravček!

Nedolgo nazaj smo se pogovarjale o kopalkah, jaz sem bila optimistična, da bom nosila vse stare. Sva bila ta vikend na morju, vse so mi glih za glih, čeprav so mi joški zrastli iz A na B75. Tko da upam, da se v enem mescu ne bom razlezla tolk.

Jaz nisem ljubitelj piva, včasih, če gremo na pijačo srknem mojmu kak požirek temnega piva. Si pa kr privoščim kozarek rdečega vina ob kosilu, za kri in pa baje pomaga tud za pritisk.

V enem tednu se mi je trebušček kar razpočil, res hitro raste. Ko pa se nagnem nazaj, se pa pojavi na sredi izboklina v obliki trikotnika in je mehka, mišice so pa narazen. Vem, da se trebušne mišice lahko razmaknejo, ampak nisem pričakovala, da bo to tako zgodaj, sploh ker sem jih imela kar natrenirane. Sem žalostna zaradi tega, ker sem tud dost brala o tem, da velikokrat telovadba po porodu tega ne povrne v prvotno stanje. A ima še katera to??

(odgovor članu anii)
Neposredna povezava do sporočila: 787
4.7.2012 8:18:35   
Helen@
anni materinska šola in potrdilo o udeležbi je zastonj. Se pa glede na porodnišnico razlikuje plačilo partnerja za prisotnost pri porodu. V Kranju je 21€, materinska šola pa za očeta ni obvezna. Kako je v drugih porodnišnicah pa malo pogooglaj, se precej razlikuje, nekje je zastonj, drugje je obvezen obisku materinske šole, spet drugje pa je zaradi nje samo ceneje.

Vročina tudi mene zmatra, na čase me kar polije. Je pa danes je malo boljše, ponoči se je nekaj vlage izmilo v našem koncu. Ali katera mogoče ve, če obstajajo tamponi za preprečevanje infekcij pri kopanju v bazenih? Za vikend si še lahko privoščim izlet v Bohinj, med tednom se mi pa v tej gužvi ne splača in bi si rada privoščila ohladitev v lokalnem bazenu, kjer se med počitnicami seveda kar tare šolarjev.

(odgovor članu anii)
Neposredna povezava do sporočila: 788
4.7.2012 8:27:40   
haram
Helen@ ja obstajajo tamponi lih za take primere kot so kopanje v bazenih. Najdeš jih pa v lekarni pa v kšnih drogerijah.
Sam jst se kljub tem tamponov vseen izogibam bazenov. Res neb rada dobila kšnega vnetja al pa okužbe.

(odgovor članu Helen@)
Neposredna povezava do sporočila: 789
4.7.2012 8:33:23   
HeLenčica
Jutro nosečke! Mene vročina matra vsak dan bolj....dosti bolj sem zaspana kot sicer, pa spim slabo. No, jamrali ne bomo user posted image .

Poopsie, ko si že omenila kopalke: mi smo bili ta vikend na morju in groza: kopalke premajhne. Kupila sem si jih aprila (pred +), pa mi več ne pokrijejo celih prsi, ker so skočile iz slabega C na dober D. Tako da imam zdaj 75D. Kr kriza, ne? Ne vem ali si naj kupim nove ali naj poskušam pokrivat joške s temi...po eni strani mi je škoda denarja, ker računam, da se bodo drugo leto vrnile v kolikor tolikor normalno stanje.

Helen@, obstajajo tamponi za zaščito: http://www.lekarnar.com/izdelki/senta-protect-tamponi
ker sem slučajno včeraj iskala, saj razmišljam o vodni aerobiki, ki pa na žalost poteka v bazenu. Zaenkrat sem se odločila da se bazenov izogibam.

metuljcica, hvala bogu da ne boli več! In upam, da tudi več ne bo. Mene so migrene na srečo tudi zaenkrat zapustile.

annai, drži se! user posted image user posted image

Nekaj časa sem se hvalila, da nisem dobila še niti 1kg, zdaj ko so pa začeli it gor pa se ne ustavi user posted image . V nekaj dneh 1,5 kg. Upam, da ne bo šlo tako naprej, če ne bom morala res paziti na zdravo prehrano (kar do zdaj nisem preveč).user posted image

(odgovor članu Helen@)
Neposredna povezava do sporočila: 790
4.7.2012 8:51:45   
anii
Helen@ Hvala za odgovor. Zih bo treba plačat prisotnost, saj bova v LJ.

Glede kopalk pa lah tudi jaz pojamram. Na začetku junija sem kupila samo zgornji del, ker mi niso bile čisto nobene več prav. Pa še to sem jih komaj dobila. Za drugo leto, če bo vse po sreči in bom dojila, mi ne bodo več prav. Po porodu še bolj zrastejo :/

Grem zdj likat en velikanski kup cunj :)

Neposredna povezava do sporočila: 791
   Decembrčice 2012
4.7.2012 10:25:21   
mejckena81
Ja kopalke ja. Res je, da nam stare niso več prav, ampak punce kupte si bikinke, na štrikce pri strani, ki si jih regulirate pa bo. s temi boste najmanj zgrešile. Pa še lepo vam bodo pristajale, ko bo vmes en lep trebušček ven gledal. No jaz sem tko naredila in kopalke mi bodo naslednje leto sigurno še prav.
Vse že čakamo morje in pravo osvežitev v hladni vodi. Upam, da ne bo mlakuža ker pol ne vem kaj bom naredile.

annai jaz ti želim, da čim prej rešiš stvari, ki te težijo. Ne pozabi, da se bo vedno kdo našel, ki ti bo pomagal. Če ne drugega smo tukaj mi , ki ti lahko damo kakšen nasvet ali spodbudno besedo. Upam, da tvoj partner drži s teboj in da ni mamin sinko. Konec koncev mu boš ponovno dala najlepše darilo življenja.

anii Če imam jaz prave informacije, partnerju velja tisto potrdilo dve leti, po dveh letih mora ponovno v očetovsko šolo, itd. Moj kolega je moral ponovno v šolo. Za prisotnost pri porodu je pa odvisno od porodnišnice. Več o tem.
http://www.ringaraja.net/clanek/prisotnost-oceta-pri-porodu-brezplacna_4795.html

(odgovor članu anii)
Neposredna povezava do sporočila: 792
4.7.2012 11:06:49   
cukica
annai najprej,da tebi napišem.Probaj počivat in jemlji buscopan in magnesol za otrdevanje trebuha.Meni je tud dva dni,ker sem se skregala z mojim ampak je sedaj v redu.Pa upam,da se ti stanje umiri in,da poštimaš,da bo prav za vas.

Kg jaz sem sedaj na +1,5,sem se v enem mesecu zredila za 0,5 kg.

Vročina me ubija in nevem več kam bi se še dala.

Pivo jaz spijem kakšen radler,ko mi zapaša drugače ne.Mi je pa v prvi nosečnosti pašalo kuhano vino.

Materinsko šolo sem obiskovala v prvi nosečnosti sedaj je ne bom.Sem pa obiskovala v svojem kraju in v Postojni.

Helenčica mene zbriši iz seznama 17.12,ker imam rok 7.12.

Kopalke meni je vse o.k.le moderček nevem kaj bom nardila je mal premajhen ali bom našla drugega al pa nevem kaj bom.

17.01.2011 Nejc

(odgovor članu anii)
Neposredna povezava do sporočila: 793
4.7.2012 11:41:56   
Helen@
Punce hvala za odgovore. Saj tudi jaz nisem navdušena nad bazenom, ampak zaenkrat sem super zdrava in če bo vročina prehuda bolje s tamponi kot brez. Prej si bom pa tudi jaz mogla nove kopalke poiskat, z dobro oporo zgoraj in zavezovanjem na štrikce spodaj. Sem dobila že skoraj štiri kile gor in zgleda da večino v balkone... Trebuh, ki je bil prej šele proti drugemu delu dneva viden, pa zdaj tudi čez noč ne izgine več, samo upam da se bo kaj dvignil, še spodnje hlačke me režejo :)

Poopsie95 ne sekiraj se prezgodaj. Fizioterapevtka nam je rekla, da je v nosečnosti normalno, da se razmaknejo toliko, da štiri prste not porineš. Je pa treba prej in pol pridno vadit da gre nazaj, ni čisto tako kot pri strijah, kjer so nekatere kar obsojene nanje.

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 794
4.7.2012 19:46:18   
poopsie95

IZVIRNO SPOROČILO: Helen@

Poopsie95 ne sekiraj se prezgodaj. Fizioterapevtka nam je rekla, da je v nosečnosti normalno, da se razmaknejo toliko, da štiri prste not porineš. Je pa treba prej in pol pridno vadit da gre nazaj, ni čisto tako kot pri strijah, kjer so nekatere kar obsojene nanje.

Jaz lahko komot 4 prste not porinem, upam, da tako ostane. Ker res ne vem, kam bi lahko še zlezle? Se mi bojo kar na rebra obesile, al kajuser posted image

Danes sem čist fuč, ni mi tolk vroče, ampak me že ves dan boli trebuh. Sumim, da je črevesje, mi skoz nekaj brbota, pa prav boleče čutim, ko se pretaka...velika potreba zadnje čase ni redna, ali pa sem samo kaj takega pojedla in me je zapacalo. Prej sem še bruhala, lotil se me je glavobol in malo, ampak res malo, sem krvavela oz. imela rdeče-rjav izcedek na vložku. Ne bi rada paničarila in letela v porodnišnico za brezveze, preveč pa tudi ne bi čakala, kaj pa vem... Kaj pravte?user posted image

(odgovor članu Helen@)
Neposredna povezava do sporočila: 795
4.7.2012 20:06:19   
cukica
poopsie95 bolje se jit enkrat preveč pokazat kot enkrat premalo,če te skrbi se pojdi pokazat,....

17.01.2011 Nejc

(odgovor članu poopsie95)
Neposredna povezava do sporočila: 796
5.7.2012 1:16:27   
metuljcica_98
poopsie95 jaz bi ti isto rekla, da se pojdi pokazat. Meni se je prvo trimesečje kar pogosto dogajalo, da sem veliko ali pa skoraj nič krvavela, ampak mi je moja G.rekla, da čim je kri takoj na pregled. Pa vseeno brez panike user posted image sem jo vprašala zakaj sploh pride do krvavitev in mi je dala neko prispodobo z žametom-če ga v eno stran gladiš je skos lep,čim mal zamenjaš smer, se takoj pozna. Sprememba smeri naj bi bila prispodoba za premikanje v maternici oz.same maternice. Če drugega ne imaš tako pravico do brezplačnega pregleda in pogleda nad svojim zakladkom user posted image

Helenčica hvala user posted image in me zelo veseli, da se je tudi tebi stanje izboljšalo!!

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 797
5.7.2012 9:18:17   
Andromeda
Živjo, nosečkice!

annai - edino prav, kar si storila, sedaj pa se trudi čim manj sekirat, tako hudo, kot ti je bilo pri tisti kači od tašče, ti drugje že ne more bit. Trebuh ti pa zagotovo od stresa in živcev otrdeva, kot so ti že svetovale, počivaj in jemlji magnezij. Pa kot si napisala, vidim, da danes praznuješ rojstni dan - vse najboljše, da se ti vse porihta, tako kot mora bit user posted image Drži se!

poopsie95 - kako si pa ti, se je izcedek umiril in a si se šla pokazat? Držim oesti, da je vse OK.user posted image Znanka je krvavela takole iz materničnega vratu, ker se je napenjala pri veliki potrebi, glede na to, da imaš težave s prebavo, je lahko tudi zaradi tega se to zgodilo.

Jaz sem imela včeraj tudi nek čuden dan, sem bila živčna za brezveze, potem me je začelo še po trebuhu grabit, sem malo počivala, nato pa šla z malim na sprehod ob reki in sem se sprostila, krči so pa tudi minili. Očitno je bil vpliv torkove polne lune zelo močan. Tudi spala sem slabše zadnje dni, oz. se zvečer nikakor nisem morala do spanja pripravit.

Sicer pa sem prepričana, da čutim že prve metuljčke po trebuhu, glede na pogostost, bomo dobili še enega živahnega otročička. user posted image

(odgovor članu metuljcica_98)
Neposredna povezava do sporočila: 798
5.7.2012 10:39:10   
HeLenčica
Zdravo nosečke! Kako kaj? Nisem si mislila, da mi bo kdaj klima tako pasala kot mi zdaj user posted image . Prej sem ponavadi vse klime okoli sebe ugasnila user posted image -

Andromeda, user posted image user posted image user posted image za srčka. Ni to fajn? Jaz ga poslušam vsak dan za kakšno minutko, samo toliko, da vidim da je ok. Metuljčki jeeeeeeeeeej, komaj čakam da vidim kako je to.

mejckena81, saj jaz imam bikinke, samo kaj, ko mi zgornji del komaj še pokrije bradavice (ker so te ratale tudi ogromne user posted image ).

Kilogrami - danes spet 0,5 več user posted image . Upam, da se bo ustavilo user posted image

Poopsie, pojdi k zdravniku, imaš vso pravico do tega!

Cukica, bom popravila, bila si 2x na seznamu pa nisem vedela kateri datum je pravi.

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 799
5.7.2012 13:45:29   
Nova_nosečka
Hej punce se malo javljam. Na pregledu bilo vse ok. Videla deteuser posted image . Zdaj se bomo še malo bojevale z vročino a ne?
Pri meni so kilogrami ostali enaki, tak da bravo jaz. Še malo da bi bilo takole bi bilo super.

Uživajte!

Neposredna povezava do sporočila: 800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?