Arwen_84
|
Pozdravčke, res junijsko vreme, ni kaj...toča?!? Kle v Kp ga je kar sekalo....mi smo 20min bolj v hrib in je šlo vse lepo mimo Pa čeprav piha, dežuje, itd...je zunaj 24C, noter pa 26C, vlaga 75%...sopara neprijetna, pa še nič zluftat ne moreš... bljak, v glavnem. Naša mala je pa kar pridna....čez dan od 6,30 (ja, tako zgodaj moremo vstat) spi po 1h ene 2-3x do 14h...pol vedno odrema 14-17h in pol je z vmesnim dremanjem (sprehod) budna do spanja....Ah, mi mamo zvečer tudi žurko za spat...kopamo jo ob 20h, zaspi pa nikoli ne pred 22h (prejšnja dva dni celo ob 23h)!?....res komaj gleda, mane si oči, tečna je samo, če jo ogovoriš in jokca za vsak drekec...more bit res tišina, temno in seveda v rokah na žogi (mi bi umrli brez te žoge).... Danes je pa sploh en lep dan...je mala kar sama po 1h v gugalniku (počivalnik), gleda živalce, vrtiljak...končno ji postaja vse bolj zanimivo...celo zaspala je noter...in še sadaj spi, pa sem jo budno not položila... V glavnem, stvari se premikajo, hehe....zdej mi lahko polepša in olajša življenje s tem, da spusti en obrok ponoči, se budna rada vozička in zaspi lepo v miru, ko je zaspana....heh, zahtevam preveč naenkrat? Kolki: Mi imamo tudi preventivno slikanje pri 3 mesecih.... cepljenje: Okoli 3 meseca je neko obvezno cepljenje menda ne...pol pa za tale rotavirus se sam odločiš - a ve boste dale cepit? Kolegica, ki ima dva otroka v vrtcu pa jih ni dala...se ji zdi to bolj farmacevtska nategavščina (kot cepljenje za gripo)...sicer pa naša mala ne bo v stiku z otroci tole prvo leto...tko, da nevem kako se bova odločila. vneta ritka: Ja, se izboljšuje...verjetno je blo res glivično (povezava soor-ritka), ker ni bla samo rdečica, ampak tko bolj kolonije (krogci) ločeni med sabo....pa sploh ne okoli odprtine, ampak bolj zunaj po koži...smo mazali z canestenom ...pol pa z daktrinom kremo in čez hladilno mazilo ali sudocrem in se izboljšuje... Sicera pa mala sploh nič ne protestira...nič več ne joka in tudi pri mazanju ni kazala znakov, da bi jo kej peklo...Sem pa opazla, da dobiva spet nekaj podobnega rdečega na ušesih (v pregibu pri mešičku)...ma je res možno, da se to tko širi kot plesen...mamamia?!? _vanilija_ A res se gršega sena ne da več dobit? Meni tudi zmankuje...sem ga naročila tole rudno 400g...a v hiši začimb si vprašala? Morem jaz v svoji firmi...ker se s trejdanjem tudi čajev ukvarjamo...in se mogoče da od kakšnih dobaviteljev hitro dobit...če ja, obvestim. Sicer pa se ne sekiraj za mleko..jaz 2dni nisem pila, pa ni blo nič drugače !Čeprav lahko ''''psihično pomanjkanje'''' več škode nardi.... Glede rasti pa tudi ne skrbi, itak je to tolko različno...tudi merjenje samo! Naša je tam mela 200g več in 2cm kot doma...(no je mela plenico gor), tko da je prvi mesec zrasla za 8cm in se zredila za 1300g....zdej upam, da na drugem pregledu ne bodo pričakovali isti rezultat... , ker je nemogoče...Dokler oceni, da je punca zdrava in se tako tudi obnaša ni razloga za skrb. Aja, kako si zadovoljna z sleep wrapom...naša se valda v ring-wrapu (podobno) dere, ker ne vidi nič ven...je pomoje že prevelika za tisto čisto začetno pozicijo, ki so not ugnezdeni in premala za drugo, ko že lahko glavo drži sama in ven gleda...tko, da bomo malo počakali... oglašanje ponoči: še vedno, standard, od 4h naprej (drugo hranjenje) ampak manj, tudi ne 2h ampak se umiri...sicer pa manj prda in posledično manj jokca vmes, čez dan pa spi (prej je po 15min, ko jo je vsak prdec zbudil)...sem začela dajat spet redno BioGaio....in očitno ji pomaga, tko da bom nadaljevala...ji pa dam z zadnjim obrokom tudi ColiPrev, ki ga bom danes probala dat tudi ponoči, da vidim, če se tole oglašanje še malo bolj zmanjša.... Sicer pa se keri sanja...kdaj določena hrana pride v mleko..mislim, kakšen je časovni zamik prehrana-tvorba mleka...a je to 30min, 1 dan...ali res odvisno kaj ješ in kako hitro je prebavljivo....Če se naši en dan najbolj prda pozno zvečer....drugi dan pa zgodaj zjutraj, bi rada ugotovila kaj je krivo (oz. kdaj sem jedla)...če je sploh prehrana, seveda. če katero zanima: http://www.tosama-trgovina.si/, neka huda akcija En kup sončka iz morja