|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčki 2012
11.6.2012 14:40:00   
Arabella1
pozdravljene, to vreme ni podobno ničemur več user posted image tudi pod razno ni podobno poletju user posted image

ovnica, na tisem listku nikakor nisem označila, da se strinjam, da se moji podatki uporabijo v kakršne koli namene, reklame pa sovražimuser posted image user posted image niti nissem na tisti listek svoje telefonske napisala, niti ni objavljena v imeniku... nič bat nekako bom prišla zadevi do dna user posted image

vanilija, zakaj nisi rekla, da boste v naših krajih, bi se zmenili za eno kavico.

danes ni dober dan za spanje, dež, ne morem ven... če spi pol ure skupaj je luksuz... drugače se pa dere kot jesihar jao obup

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 251
11.6.2012 16:25:09   
_ada_

IZVIRNO SPOROČILO: tulpek

Ada, ker smo ravno iz istega konca na hitro... pri nas da pediatrinja napotnico in greš na uz, čeprav je vse ok. prvič ni bilo tako (druga pediatrinja), ta pa pošlje preventivno na ponovni pregled. Samo kot sem že enkrat rekla, mi imamo v Š pediatrinjo. Ne vem pa, kako delajo vaši.

Pa tu naj bi tud pošiljal kar preventivno in sem čisto pozabla vprašat ane,tako da moram pri pregledu pri treh mesecih vprašat kaj s tem ane.Res da smo imele kolke 1a.

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 252
12.6.2012 11:38:29   
tulpek
Meni so na prvem pregledu dali napotnico, me bodo pa od tam poklicali in dali datum. Niso še klicali. Lahko pokličeš P in vprašaš. Je imel pa naš tudi OK kolke. Zato sem se pa prestrašila, če je kaj narobe, ko je omenila UZ kolkov...

Nejc je danes spal od 20.30-5ih in potem še do 8ih... sem vmes preverjala, če še diha user posted image user posted image user posted image user posted image

Mene so enkrat iz ene zavarovalnice dobili tako, da so klicali nekoga drugega na istem naslovu, ki ima številko v imeniku in rekli za mene. Brrrr...

< Sporočilo je popravil tulpek -- 12.6.2012 11:41:39 >

(odgovor članu _ada_)
Neposredna povezava do sporočila: 253
12.6.2012 13:54:05   
CAC
Evo pri 2 mesecih tehta naša user posted image  4300 gramov in je velika 55,8 cm. Torej se je v 1 mesecu zredila za 620 gramov- je rekla zdravnica, da je sicer dovolj in da je kot manekenka- ni debela in bucka. Malo me je skrbelo, da ni zadosti pridobila, pa je rekla, da je čisto ok in da tudi lepo zgleda. Pač je bolj majhna pupa, se je že majhna rodila. user posted image

Sicer smo pa včeraj zvečer tudi spali od 21h do 3h ponoči- to je zdaj bilo drugič, da je tako dolgo spala, ker se drugače budi 3x ponoči. Danes dopoldne pa jo spet nekaj zvija in zelo slabo spi- ne vem ali jo vreme kaj muči?
Zunaj je deževno in tako spet nič kaj dosti od vozičkanja. Pravijo da bo konec tedna vročinski val- to vreme že več ni nikomur podobno.

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 254
12.6.2012 16:41:20   
_vanilija_
Smo nazaj s pregleda. Za 1 mesec smo se zredili za 1kg, tko da zdej mamo 5600 in smo veliki 59cm user posted image Ta mesec smo zrasli samo 2cm. A je to normalno da je za prvi mesec zrasla za 4cm in zdej samo 2? Verjetno je, če ne, bi nam že povedali... Smo tudi imeli UZ kolkov (mi smo dobili datum ko smo šli ven iz porodnišnice, ker je imela kolke 2a), zdej je desni 1a in levi 1b, tko da je potrebno široko povijanje še 1 mesec. Ma važno je da gre na boljše... Bomo že preživeli še 1 mesec. Upam samo da ne bo preveč vroče. Tko da spet mamo UZ kolkov 10.7.

Mi ni treba povedat da se je Tina tko pokakala med pregledi, da smo mogli iti domov preoblečt jo, ker ne bi imeli dovolj plenic če bi se še enkrat pokakala (enkrat smo ji zamenjali plenico ko smo bli pri prediatrinji in smo imeli samo 2 rezervne plenice). Zdej smo v torbo spakirali 4 rezervne plenice user posted image

Kaj naredite da vam otroci grejo spat ob 8ih ali 9tih???? Tina je včeraj zaspala ob 12tih ?!?!?! Jst sem že bla koma, moj jo je dal spat user posted image In je polna energije, kot da je na red bullu, ne na mojemu mleku ?! A je možno da počasi menja noč in dan? Mi se zdi da vsak dan bolj pozno gre spat... user posted image In dans cel dan spi od kar smo pršli od zdravnika, ma je vse po 15 min, potem joka, jst jo dam na joško, malo poje in zaspi. Dans noče sploh biti v igralnem centru, samo pri meni. Upam da je to samo zaradi pregledov dans...

In še se bojim da mi bo zmanjkalo mleka, ker mi je zmanjkalo tistega čaja Grško seno ki sem ga dobila iz Sarajeva in v Sloveniji se ne da več kupit user posted image

11.4.2012, 13:43, Tina, 53cm 3800gr

---------------------------------------------

Dojimo se dojimo,
Se mame veselimo,
Ko pa mama pride k nam,
Mi veselo recemo HAM!

:D

(odgovor članu CAC)
Neposredna povezava do sporočila: 255
12.6.2012 17:39:14   
Arwen_84
Pozdravčke,

res junijsko vreme, ni kaj...toča?!? Kle v Kp ga je kar sekalo....mi smo 20min bolj v hrib in je šlo vse lepo mimouser posted image Pa čeprav piha, dežuje, itd...je zunaj 24C, noter pa 26C, vlaga 75%...sopara neprijetna, pa še nič zluftat ne moreš...user posted image bljak, v glavnem.

Naša mala je pa kar pridna....čez dan od 6,30 (ja, tako zgodaj moremo vstat) spi po 1h ene 2-3x do 14h...pol vedno odrema 14-17h in pol je z vmesnim dremanjem (sprehod) budna do spanja....Ah, mi mamo zvečer tudi žurko za spat...kopamo jo ob 20h, zaspi pa nikoli ne pred 22h (prejšnja dva dni celo ob 23h)!?....res komaj gleda, mane si oči, tečna je samo, če jo ogovoriš in jokca za vsak drekec...more bit res tišina, temno in seveda v rokah na žogi (mi bi umrli brez te žoge)....

Danes je pa sploh en lep dan...je mala kar sama po 1h v gugalniku (počivalnik), gleda živalce, vrtiljak...končno ji postaja vse bolj zanimivo...celo zaspala je noter...in še sadaj spi, pa sem jo budno not položila...user posted image V glavnem, stvari se premikajo, hehe....zdej mi lahko polepša in olajša življenje s tem, da spusti en obrok ponoči, se budna rada vozička in zaspi lepo v miru, ko je zaspana....heh, zahtevam preveč naenkrat?user posted image

Kolki: Mi imamo tudi preventivno slikanje pri 3 mesecih....

cepljenje: Okoli 3 meseca je neko obvezno cepljenje menda ne...pol pa za tale rotavirus se sam odločiš - a ve boste dale cepit? Kolegica, ki ima dva otroka v vrtcu pa jih ni dala...se ji zdi to bolj farmacevtska nategavščina (kot cepljenje za gripo)...sicer pa naša mala ne bo v stiku z otroci tole prvo leto...tko, da nevem kako se bova odločila.

vneta ritka: Ja, se izboljšuje...verjetno je blo res glivično (povezava soor-ritka), ker ni bla samo rdečica, ampak tko bolj kolonije (krogci) ločeni med sabo....pa sploh ne okoli odprtine, ampak bolj zunaj po koži...smo mazali z canestenom ...pol pa z daktrinom kremo in čez hladilno mazilo ali sudocrem in se izboljšuje...user posted image Sicera pa mala sploh nič ne protestira...nič več ne joka in tudi pri mazanju ni kazala znakov, da bi jo kej peklo...Sem pa opazla, da dobiva spet nekaj podobnega rdečega na ušesih (v pregibu pri mešičku)...ma je res možno, da se to tko širi kot plesen...mamamia?!?

_vanilija_ A res se gršega sena ne da več dobit? Meni tudi zmankuje...sem ga naročila tole rudno 400g...a v hiši začimb si vprašala? Morem jaz v svoji firmi...ker se s trejdanjem tudi čajev ukvarjamo...in se mogoče da od kakšnih dobaviteljev hitro dobit...če ja, obvestim. Sicer pa se ne sekiraj za mleko..jaz 2dni nisem pila, pa ni blo nič drugačeuser posted image !Čeprav lahko ''''psihično pomanjkanje'''' več škode nardi....
Glede rasti pa tudi ne skrbi, itak je to tolko različno...tudi merjenje samo! Naša je tam mela 200g več in 2cm kot doma...(no je mela plenico gor), tko da je prvi mesec zrasla za 8cm in se zredila za 1300g....zdej upam, da na drugem pregledu ne bodo pričakovali isti rezultat...user posted image , ker je nemogoče...Dokler oceni, da je punca zdrava in se tako tudi obnaša ni razloga za skrb. Aja, kako si zadovoljna z sleep wrapom...naša se valda v ring-wrapu (podobno) dere, ker ne vidi nič ven...je pomoje že prevelika za tisto čisto začetno pozicijo, ki so user posted image not ugnezdeni in premala za drugo, ko že lahko glavo drži sama in ven gleda...tko, da bomo malo počakali...

oglašanje ponoči: še vedno, standard, od 4h naprej (drugo hranjenje) ampak manj, tudi ne 2h ampak se umiri...sicer pa manj prda in posledično manj jokca vmes, čez dan pa spi (prej je po 15min, ko jo je vsak prdec zbudil)...sem začela dajat spet redno BioGaio....in očitno ji pomaga, tko da bom nadaljevala...ji pa dam z zadnjim obrokom tudi ColiPrev, ki ga bom danes probala dat tudi ponoči, da vidim, če se tole oglašanje še malo bolj zmanjša....

Sicer pa se keri sanja...kdaj določena hrana pride v mleko..mislim, kakšen je časovni zamik prehrana-tvorba mleka...a je to 30min, 1 dan...ali res odvisno kaj ješ in kako hitro je prebavljivo....Če se naši en dan najbolj prda pozno zvečer....drugi dan pa zgodaj zjutraj, bi rada ugotovila kaj je krivo (oz. kdaj sem jedla)...če je sploh prehrana, seveda.

če katero zanima: http://www.tosama-trgovina.si/, neka huda akcijauser posted image

En kup sončka iz morjauser posted image

¦A moment in my tummy...a lifetime in my heart...¦

(odgovor članu _vanilija_)
Neposredna povezava do sporočila: 256
12.6.2012 21:35:26   
anglistka
Ojla!
Grško seno sem jaz kak mesec nazaj naročila v Hiši začimb in sem ga dobila takoj, ni bilo treba nič čakat. Sem ga pa kupila potem, ko ste se o njem pogovarjale tukaj na forumu. Pomagalo je, čeprav priznam, da lahko gre za placebo efektuser posted image . Jaz sem ga pila kak teden in potem prenehala, ko sem polno dojila. Se mi je pa ravno danes zgodilo, da mala kar ni bila sita, na zizi pa se je kregala (gospodična namreč je samo, ko lepo teče. da bi se trudila tudi potem, ko dojka ni več tako polna - pozabi miško!). Pa sem ji po dojenju dala dodatek, se nič več ne sekiram zaradi tega. Glavno mi je, da je moja punčka zadovoljna in jaz lepo sproščena do naslednjega dojenja, kar se posledično pozna na količini mleka.
Glede večernega spanja sem jaz kar striktna (Katarini pa očitno tudi paše tako). Nekje od pol sedmih do pol osmih kopanje ali umivanje, nato hranjenje, nato malce cartanja na gugalniku, pol pa odvisno od nje. Če že ob zibanju zaspi, jo kar v posteljico nesem, če pa ne pa jo morda še malo podojim. Ko jo prestavim v posteljico, se včasih še malo zbudi, takrat pa hitro dudo not, jo s pleničko založim, božam po glavici in ji kaj lepega povem in tako vse dokler ne zaspi nazaj. Včeraj se mi je prvič začela v posteljici jokat, sem jo dvakrat v roke vzela, da sem jo potolažila pa hop nazaj. Se mi je srce trgalo, ko je jokala, a sem jo tako dolgo tolažila, da je nehala. Danes je bilo pa spet ok.
lp

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 257
13.6.2012 8:08:06   
frinina
jutro mamice,

evo tavečjega sem spakirala v šolo, zdaj pa 5 minutk časa, pa bo že tamali pokonci.

naš mali je zdanji teden kar priden. čez dan je in spi, ponoči ko je treba pa it spat in je mami utrujena pa imava žur tja do pol enajstih.
ima še nekaj krčev amapk je to pred spanjem pol ure histeričnega joka, .. ker je ubošček že tako utrujen mu potem dam ziziko da se pomiri, potem pa se ša malo nosiva da zaspi in ga poližim v posteljo. večinoma spi potem do pete zjutraj, ga podojim pa vleče tja do pol devetih.

našega vse zanima, samo glede in godrnja, se že na glas zasmeji.... pa dviguje se itak že kot bi prehiteval kak mesec. se mi zdi da drugi otrok hitreje napreduje,...

midva greva ven tudi če malo dežuje, se nosiva in on vse lepo opazuje, .... pa še nadihava se oba.
za vikend pa bo spet vročina in bomo iskali senco... vreme je res za en vrag... kako bo kaj na morju... mi gremo konec naslednjega meseca.

jaz dosti pijem čaj koroških lekarna za dojenje - mi prav paše. kile pa itak grejo iz tedna v teden dol s tem dojenjem. moram samo začet telovadit da utrdim spet mišice.

no to bi bilo na kratko.

imejte se lepo in se beremo!

čao

(odgovor članu anglistka)
Neposredna povezava do sporočila: 258
13.6.2012 8:25:49   
_ada_
cepljenje...mi bomo se cepili samo ta obvezna, am to za rotavirus pa se mi zdi da je bolj nategavščina,imam sestrično ki je ta malo cepila in je pol prva dobila rotavirus v zelo hudi obliki, se ji je še nekajkrat ponavljalo,zdaj ima pa bogica še vedno težave s trebuščkom zaradi tega.

Am aja moja dosti dviguje glavico od površine ko leži na hrbtu,pa ko jo držiš če ona ne vidi se začne kar z zgornjim trupom vzdigovat da bi ona boljš vidla.

Večerno spanje...prej sem jo dajala na začetku že ob 20-21.00 spatzdajs e pa tako bližja poletje da mislim da bomo do 20.00 zunaj ker se bo shladilo šele okol 18.00,tako da jo navajam da okrog 20.30-21.00 kopanje,hranjenje, ob 22.00 pa spat.Že dve noči jo poskušam uspavat ampak postane nervozna in jo moram pol kar samo pustit v sobi da se sama zmatra in zaspi.

IZVIRNO SPOROČILO: Arwen_84

Sicer pa se keri sanja...kdaj določena hrana pride v mleko..mislim, kakšen je časovni zamik prehrana-tvorba mleka...a je to 30min, 1 dan...ali res odvisno kaj ješ in kako hitro je prebavljivo....Če se naši en dan najbolj prda pozno zvečer....drugi dan pa zgodaj zjutraj, bi rada ugotovila kaj je krivo (oz. kdaj sem jedla)...če je sploh prehrana, seveda.

Mislim da v roku dveh ur preide v mleko,je pa še 24 ur prisotno menda.

(odgovor članu frinina)
Neposredna povezava do sporočila: 259
13.6.2012 9:24:17   
tulpek
Glede zamika hrana - dojenje bi se kar strinjala z ado, je kar hitro, ko pride v naše črevesje, gre potem v mleko od tam, tak da kar hitro pride. Odvisno tudi od tega, kako hitro prebavljiva je hrana. Js sem npr. nekaj dni nazaj jedla kolarabo, pa nisem vedela, da zelo napenja... jedla sem okoli 13ih, ob 6ih zvečer sem že videla posledice pri malemu, pri meni so bile nekoliko prej... ampak je treba upoštevat tudi, da se ne doji (več user posted image ) cel čas, tak da ga nisem npr. že ob 15ih dojila, ampak kasneje ali prej, ne vem točno. V glavnem, je hitro. Se pa potem ni več poznalo, samo en večer in hitro je šlo mimo. Malo je odvisno tudi od občutljivosti, pri nas gre na boljše.

Kako ga dati zvečer ob normalni uri spat... srečo moraš imet, da se tako poklopi user posted image user posted image user posted image Pri nas se zaenkrat je, prvič se ni in je hodil spat od 23ih-1ih ponoči. Sedaj ga pa od začetka dam v kinderpet, ko prvega pripravljam za spat in Nejc kar leži not, gleda vrtiljak in počasi zaspi, včasih leži tudi do 1 uro srečno buden. Čez dan mi to ne uspe, samo zvečer. je pa res, da skoraj cel dan bedi in spi minimalno čez dan. Na silo ga ne bi pustila noter, če bi jokal, dokler je pa zadovoljen, bomo pa nadaljevali tako. Je pa res čisto odvisno od otroka do otroka, tak da tukaj ni za biti pameten, ker se ti lahko naslednjič vse postavi na glavo... ali pa že čez kak mesec ali teden. Sploh če pridejo kakšni zdravstveni problemi vmes ali problemi z zobki, to je pri nas vse sesulu prvič, itak da ga ne moreš pustit ležat v kinderpetu, če mulček joka, ker ga bolijo zobki... in to rastejo tako skoraj celo leto, preden pridejo vsi ven (pri nas so začelli pred polnimi 3 meseci in potem do 15. meseca) in potem ni več tistega, da zaspi sam.

(odgovor članu _ada_)
Neposredna povezava do sporočila: 260
13.6.2012 9:56:02   
krispin
Se po dolgem času oglasim še jaz - vas pridno berem, časa za kaj napisat pa je bolj malo, ker je moj skoz na službenih poteh...

UZ kolkov - Kolke so mu najprej brez UZ pregledali v porodnišnici in ker so bili bp ni bilo treba široko povijati. Pri prvem pregledu pri pediatrinji sem dobila napotnico, poklicat in naročit sem morala sama. Oba kolka sta bila 1a, kontrolnega pregleda zaenkrat nimava.

Čaji za dojenje - jaz pijem kar tistega od Teekanne, pomaga, pa tudi dober mi je. Za na hitro pripravit pa imam še instant varianto od Hippa.

Sleepy wrap - tudi moj se noče več pestovat - niti na rokah, niti v wrapu. Mu je čisto premalo zanimivo in mora biti res že fuuuuul zaspan, na zdrži v tem položaju. Najraje se nosi na ramici, kot bi podiral kupček. Se opre na komolce in ful vrti glavo, tko da moram pazit, da se ne kresneva user posted image . V wrapu ga zato zdaj že nosim pokonci, s pokrčenimi nogami, danes bom pa probala še tale položaj http://www.youtube.com/watch?v=edWxUEpASa0. Pomoje mu bo všeč, ker ful steguje nogice in mu občutek ujetosti ni všeč.

Kravice pasemo, kar dolgo drži glavo pokonci in ful uživa, steguje vrat, gleda okrog in mu je vse noro zanimivo, ker je druga perspektiva. Pa pogruntal je, da se lahko tudi prekucne na bok in se mu zdi prav zabavno.

Toliko na hitro. Zdej si pa grem za kosilo vse prištimat, ker se bo mali čez kake pol urce zbudil in sem pol gotova do enih...

< Sporočilo je popravil krispin -- 13.6.2012 10:10:44 >

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 261
13.6.2012 11:13:16   
ovnica8
Ojla mi smo sli pa malo na morje,imam ravno 5 minutk casa da molo poklepetam. Sem gledala malo za nazaj kaj ste cvekale...mene so tudi klicali iz kd-ja i tudi jaz nise.m nikjer pustila dovoljenja da me klicejo in tudi moja stevilka ni objavljena. So me pa prav tako klicali kao ful prjazna gospodicna na telefonu da cestita za rojstvo mojega nika in da blabla(jaz sem bila ravno naokoli in sem rekla da ce lahko poklicejo v ponedeljek popoldne ko bo moz doma-priznam da nisem niti dobro poslusala kaj mi je govorila) in potem me klice cez 1 teden en moski od njih(seveda dopoldne-jaz pa set leteca naokoli in avtu pa se mali se je vzadaj sedezu nekaj jezil) in jaz njemu da me ne zanima in blablabla in se je skoraj skregu z mano po telefonu kao da se sploh ne zavedam kaj vse mi oni ponujajo...sem bla tako razpizdena in jezna da sem resno razmisljala da bi kar tisti trenutek poklicala zvezo potrosnikov al nekoga pac da jim povem kan delajo....tole je totalno nedovoljeno! Tako da arabella1 upam da si ze kaj o tem zvedla,ker tudi mene tole ful jezi.
Slikanje kolkov-nik je imel v porodnisnici ocenjene kolke z 1a pa sva imela vseeno malo pred 2 mesecem preventivni pregled kolkov. Mi ga nisko nic na siroko povijali.

Tole vreme je res grozno,mi smo v luciji kn sva vceraj dopoldne z mozem dozivla pravo neurje s toco,popoldne pa je bilo zopet soncno vreme. Danes je pa ze prav lepo poletno vreme tako da upam da bo tako tudi ostalo.

Oblacenje-jaz sem nazga prvic oblekla v soboto v kratke hlace in bodj s kratkimi rokavi in seveda taooj ko sem stopila vem je zacelo dezevati in se je ful shladilo,tako da sva se sla nazaj preoblect. Zdej imam pa skos s sabo bodi s kratkimi rokavi in dolgimi in kratke in dolge hlace in ga pac preoblecem glede na vremensko stanje tisti trenutek....imam ful dela s tem hehe. Sam nocem da ga zebe ali pa kuha. No ja sen baje bo sedan lepse vreme.

Nik je takoj ko je dopolnil 2 meseca dobil se boln intenzivne krcke,ki pa so se casovno skrajsali. Prej so se zacelj 16-17 in trajali dk 22,sedaj se zacnejo okoli 19.30-2

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 262
13.6.2012 11:25:56   
ovnica8
No da dokoncam (pisem iz telefona in se.m imela vmes klic in nisem mogla nadaljevati s pisanjem besedila) torej sedaj se mu krckj zacenejo okoli 19-20 in trajajo do 21,takrat tudj zaspi,im se mu je gato tudi spalnj ritem totalno sesu i se je zbudil ze ob 1.30,3.30,5.30...groza,vceaj sem ga zato zopet nacrtno zbudila ob 21.30 i je danes spal spet do 3.30,nadlednje bujenje je bilk pa sele ob 6. Tako da sem se koncno mali naspala.

Ima pa nas mali skrat novo igraco i to je njegova rokica ki si jo noro tlaci skos usta,jaz pa mu potem potegnem ve in dudo not. Joj ful nebi rada da bi cuzal prste ker ga je potem te raz ade ful tezko odvadit(sem bila sama na prstih in me niso mogli odvaditi,pa sta starsa res vse sprobala,dudo pa pac samo odstranis in to je to). Pa vsak da je kan novega,malo se je zacel ze puzat,ful potrebuje ajine pozornosti(zelo se ze zaveda okolice),se je treba kar veliko ze z niim igrat,danes je celo ze porajtal naso psicki,sicer samo za par sekund ampak pocasj bo vedno bolj porajtal in se bosta lahko ze kaj poigrala(ona tudi ze komaj caka,skos se vrti okoli njega).
Aja pa tudi zacel se je igrat s svojim lulckom,tako da sedan ko se pokaka in menjavam plenicko morm ful pazit ker prime bulcka potem pa seveda rokica takoj proti ustom-je trba skos umivat rokice.
Smo pa imeli tudi bliznje sre anje s soorom,sicer se je po parih dneh popravilo(malo smo mazali z gelom in je bilo izboljsanje res v 2 dneh-verjetno sem naredila ras paniko ze v cistem zacetku).

No to bo to,sedan pa sibamo ven dokler je se lepo vreme. Lp

(odgovor članu ovnica8)
Neposredna povezava do sporočila: 263
13.6.2012 14:15:11   
**Tinkara78**
Pozdravljene!

Berem vas dokaj redno, le za pisanje potem nekak ne pridem zraven. Mala je danes dopolnila dva meseca. Sve imeli kontrolo. Velika je 60,5 cm in tehta 5,5 kg. Drugače gre spat med 17.30-18.00 in se zbudi ob polnoči ali okrog štirih. To pomeni, da ji niti ne popravljamo dude, ki jo ima res minimalno, ker je ne mara, niti se ne oglasi kaj dosti. Na srečo imam dihalno blazino in vsaj tako vem, da je vse ok. In potem sledi hranjenje tam po sedmi spet. Je pa res, da mi čez dan spi mogoče 1,5-2 uri. Še sreča, da ne joka ampak se kar sama zaposli z opazovanje igrač ter z mamo, ki jo zabava dokler ne prideta domov druga dva člana družineuser posted image . Ko pa ji kaj ne paše pa se zna kar dobro oglasitiuser posted image . Na sprehodu je glavno opazovanje drevesnih košenj in vsega. Tak da tudi vozičkanje je raziskovanje. Greve pa ven, če le gre, vsak dan. Ne obožuje nošenja po rokah in kar protestira, če ji ni.

Drugače pa ni nobenih posebnosti. Aja. Naročeni sve v razvojno. Termin smo dobili komaj konec avgusta. Je pa zdravnica rekla danes, da ima povišan mišični tonus. Bomo pa šli samoplačniško se vmes pokazat, ker mora iti tudi starejša malo na kontrolo. Aja pa pediatrinja je še meni priporočala obisk zdravnika, ker me baje vidi da od poroda nepravilno hodim. user posted image  Ji dam kar prav. Hrbtenica je še vedno problem.

user posted image se je prikazala šest tednov po porodu in še zato nisem imela kontrole pri G.. Bom zdaj v petek opravila še to.

Upam, da se bo vsaj vreme popravilo, da bomo čim več zunaj.

< Sporočilo je popravil **Tinkara78** -- 13.6.2012 14:29:44 >

(odgovor članu ovnica8)
Neposredna povezava do sporočila: 264
13.6.2012 14:26:37   
_vanilija_
Wrap bom dobila v nedeljo, takrat ga bomo probali :)

Grško seme sem najdla v hiši začimb, ampak sem naročila samo 1 paketek od 75g, ker je pisalo da samo tolk majo na zalogi. Dans jih pokličem in mi rečejo da ga majo še ful, očitno je napaka na internetu. Seveda, moj paketek so že poslali, tko da bom mogla še enkrat naročit in še enkrat plačat poštnino user posted image

Zdej sem pogruntala da Tina najbolj hitro neha kolcat kojo dam na joško user posted image

Ponoči je spala od 10tih do 9tih zjutro, ob 5ih sem jo zbudila za jest, sem mislila da mi bojo (.)(.) eksplodirale user posted image

Dans je pri nas tko lepo vreme, škoda da ne upam iti ven, sama ne morem porivat vozička in njo imet na rokah user posted image

11.4.2012, 13:43, Tina, 53cm 3800gr

---------------------------------------------

Dojimo se dojimo,
Se mame veselimo,
Ko pa mama pride k nam,
Mi veselo recemo HAM!

:D

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 265
13.6.2012 18:41:50   
Arabella1
pozdravljene pupe

ovnica nimam še nič informacij user posted image

vanilija a bi ti dala link do tega grškega sena, da probam še jst naročit, ker vse to tako hvalite user posted image

našega user posted image smo dali včeraj prvič spat v posteljico, prej je bil v zibki, ma tam ni tako dobro ležišče, pa kolikor spi rad na komot se mi je zdelo, da ima že malo prostora. Spal je uredu, od 20ih - 1ih, potem do 5ih, potem se pa začne futranje na 2 uri in je tako do zvečer, očitno čez dan rabi več user posted image

je pa fajn zdaj, ko je v posteljici, se je zjutraj zamotil z vrtiljakom user posted image tudi pod igralnim lokom je rad user posted image edino pastirček pa noče bit user posted image drugače glavo že od začetka drži pokonci kot ena želva, ma kravic pa on past noče user posted image

(odgovor članu _vanilija_)
Neposredna povezava do sporočila: 266
13.6.2012 23:40:55   
Aprilcek2012
Ojla!

Ko ravno debatirate o pasenju kravc me zanima, a jim ve kej naštimate roke? Jaz če ga samo odložim, ima roke vedno nazaj ob telesu in potem se jezi, ker ne more glave dvignit in začne jokat. Če ga pa naštimam z rokami naprej, je pa ful navdušen...

(odgovor članu Arabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 267
14.6.2012 7:48:07   
krispin
Pri kravicah sem mu na začetku vedno naštimala obe rokici, zdaj eno že sam lepo postavi, pri drugi pa je treba še vedno pomagat. Ga pa tudi jaz vsake toliko enostavno položim na trebuh in pustim, da se poskusi sam pokonci postavit (mu gre vedno boljše). Pazim edino, da ne postane čisto obupan, ker nočem, da bi se mu zamerilo.

Tlačenje rok v usta - tudi naš je odkril roke, mam filing da bi si jih zbasal do rame v usta, če bi šlo... user posted image Je pa tako, da to počne le, če je lačen/ga je treba previt/mu je dolgčas/mu kaj ne paše. Pri nas je zdaj ta roka vmesna stopnja med neutolažljivim jokom. Tako da če tem željam zadostimo neha in tudi dude zaenkrat ne rabimo. Vse skupaj je bolj raziskovalne narave, ker zavzeto opazuje rokico in prste, jih premika, pogleda iz druge strani, vidi se, da ga ful zanima, kaj je to za ena zadeva. user posted image Kako je pa kaj pri vas s tem?

(odgovor članu Aprilcek2012)
Neposredna povezava do sporočila: 268
14.6.2012 14:04:50   
CAC
Ojla!

Ko nam vreme ne nagaja pri spanju, so to prdeci...danes sem že ob 5h vstala in ji cel čas dudo not rinila, da se ni čisto zbudila od tega prdenja, grozno.
Rokice v ustih- ja tudi naša si jih rine v usta in se ji zdijo kar okusne user posted image  . Sicer pa mi je zadnjič rekla zdravnica, da ji to moram pustiti, naj si tlači v usta, ker tako ona raziskuje. Tak da jaz ji pustim, ji ne vlečem ven.

Kravice tudi že kar lepo pase, ker je gospodična zelooo radovedno bitje, mora gledat vse okrog sebe, še ko se doji nima mira; se mi je pa zadnjič tudi kar sama z trebuščka obrnila na desni bok. Jaz ji seveda roke naravnam in pazim, da jih ne vleče nazaj. Ko podira kupček pa tudi tako gor drži glavo, da moram kar redno pazit, da ji ne odleti kam ali da ne tresneva z glavami skupaj user posted image

Za vikend napovedujejo lepo vreme, juhuhu, spet bomo cele dneve lahko zunaj...
Fajn se mejte in uživajte! 

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 269
14.6.2012 14:28:54   
Kurumba
Živjo punce in user posted image

Mi imamo težke dneve. Očitno sem malo pretiravala teh 6 tednov po porodu, nič počivala, dvakrat na dan po cele ure z vozičkom hodila okrog, pospravljala, kuhala, nič upoštevala, da dojim in da ponoči vstajam... in zdaj me je zvila angina, že drugič v enem mesecu sem na antibiotikih (prvič zaradi mastitisa), spet vročina čez 38, malega pa mučijo krči, da cel dan ne spi, ampak joka. Groza. Pediatrinja je rekla, da so krči verjetno močnejši zaradi antibiotikov.

A mi zna katera povedati, kako se dozira Antiflat kapljice (po kapljicah, ne po špricah), kdaj se jih daje in koliko se jih največ lahko da v 24 urah? Našla sem zelo različna navodila in napotke. Midva sva jih zadnjič dala očitno preveč, je bil zaprt in krči še hujši. Danes grem bo Bio gaio, Sab simplex in janežev čaj.

(odgovor članu CAC)
Neposredna povezava do sporočila: 270
14.6.2012 18:59:26   
CAC
Kurumba  jaz dajem Antiflat po šprici, ki je priložena in sicer 1 ml, kot piše. Piše pa tudi, da je to 6 kapljic, dajem pa vsak 2 obrok ali pa manj. v navodilih sicer piše pred vsakim obrokom- pri dojenih, ampak meni se to zdi preveč. Smo pa najprej imeli Sab simplex pa ni kaj dosti pomagal, pa še polivala mi je po tem. Sicer pa jaz poleg tega dajem še Bio Gaio od vsega začetka in sicer 5 kapljic po žlički.
Mislim, da je po tem Antiflatu malo boljše, saj jo več tako ne zvija, mi imamo zdaj problem, da prdi in jo to kar redno muči in budi.

(odgovor članu Kurumba)
Neposredna povezava do sporočila: 271
15.6.2012 7:43:40   
Arwen_84
Pozdravćke tudi iz Kp,

danes smo meli burno noč...od 00.00 bujenje na 1,5h, vmes hrgganje, kakanje, blabla...pa ji samo včeraj nisem dala biogaie...očitno že je nekaj na tem, ker drugače začne z oglašanjem pol po 4,5h....

med drugim sem že dobila user posted image ...glih se čišče rešiš...grrrr user posted image

pasenje kravic: ji ne štimamo rokic...se jih pa trudi sama popravit in ji tudi rata....če se prej začne budit ji jih mi damo pravilno in potem še nekaj časa omahuje z glavo...ni pa dosti časa rada v tem položaju...in kot je krispin napisala ne bi rada da bi se ji to zamerilo...je pa res da je zmeraj bolj rada nošena na ramah (kot pri kupčku) in tam morem tudi jaz pazit da se ne butneve...user posted image .

rokice v usta in slinjenje: naša se je začela ful slinit...kar balončke dela...rokice pa tudi, samo jih še ne tlači ful v usta...tko, da bi jih prav not tiščala....sem jo pa zalotla, da ji je mimogrede palec prišel v usta...in tega me je najblj strah, ker dude še zdaj ne sprejme...pa jih mamo 10 različnih doma in nekaj poskuša, liže...pa cuzat ne začneuser posted image . Ko jo nosim na ramah začne tudi mojo ramo lizat in nekaj preiskušat...pa seveda slini se zraven...Krispin: kot se spomnem imate vi tudi user posted image doma, ne? Naša ima rokice polno dlakic...malo s eji tudi potijo in pol se vsak drekec gor prime...mačko sicer češemo, sesamo stanovanje...ampak dlak je še vedno na tone ob em času (mačka je pa tudi z daljšo dlako)....ko bo začela roke dajat v usta zna to kar bit problem, ker ji vedno ne bom uspela rok očistit...kako vi to rešujete? Ali pač enostavno nimate tolko dlak okoli, da bi jih ona roke dobila?

včeraj mi je uspel še en nov podvig...dala sem čisto budno v lupinico (ta položaj ji je ljubši, ker lahko gleda ven, v košari pa ne) in jo vozila po terasi in makedamu...je gledala in se ni nič pizdila...in pol zaspalauser posted image (_vanilija_ vidiš, nič še ni izgubljeno, hehe). Drugi poskus ni uspel..ampak to so podrobnostiuser posted image

oblačenje: a ve že dajete svoje v kratke? Naša je sedaj še v dolgem bodiju in spodaj samo hlačke (majc in pajacev čez že en lep cajt ne dajemo) + tanke nogavičke...za ven pa isto, čeprav je zunaj topleje (je tu 27C) in se mu zdi da je še to rpeveč in bi lahko počasi prešaltali na kratke...pa brez kape?-če e piha?...čez glavo zgubljajo največ toplote, samo v tej vročini se mi zdi prav, da jo - ali se motim?

Danes bo res lep dan, že zdaj je sonček, brez oblačka....user posted image

¦A moment in my tummy...a lifetime in my heart...¦

(odgovor članu CAC)
Neposredna povezava do sporočila: 272
15.6.2012 8:38:38   
CAC
Kaj je bilo včeraj v zraku čudnega- naša user posted image  je bila cen dopoldne pridna, je spala v vozičku, sva bile na sprehodu. Popoldne od 16.30 dalje pa ni mogla več nič zaspat, samo se je jokala, bila tečna.. ni bilo dobro v vozičku, ne na rokah, ne v ležalniku, ne v stajici, ne na (.), tak da že več nisem vedela kaj naj user posted image
Potem se je pa tam okrog 19h začela tak jokat, dret na polne glasilke, da smo jo komaj vmes malo pomirili, pa spet jovo na novo. Ni bilo videt, da bi jo krči mučili, vsaj jaz nisem imela občutka, moj pa je rekel, da so to spet krči. Potem sem jo mislila skopat ob 20h in dat spat, ampak se je na previjalni tako drla, da sem zgubila voljo, vidla pa sem tudi, da je zaspana. Tak da sem jo samo previla in jo uspavala- niti jesti ni hotela, sem ji bradavico v usta rinila, pa se je še bolj drla. user posted image  Še eno uro po tistem strašnem joku, ko je že spala, je sirota hlipala in kolcala. Grozno je bilo vam povem- sem bila spet čisto out. Pa prejšnji dan je tudi bila podobna  situacija, samo se ni tako drla kot včeraj. Ne vem, kaj ji je bilo. A se kateri tudi to dogajalo oz. se dogaja? Ker pri njej so tisti strašni večerni joki zaradi krčev tam v 1 mesecu, pa še malo kasneje, minili, včasih je kaj malo postokala ali pa od prdenja jokala. Takšnega joka pa že dolgo ni bilo... sem si potem mislila, če bi ji bilo vroče user posted image  ker jo imam v dolgih rokavih in tankih hlačkah. Vmes mi dosti kiha pa nisem upala dati kratke rokave. Danes ji bom dala kratke rokave gor, saj bo itak bolj toplo.
Kako pa kaj ve oblačite svoje user posted image  ?

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 273
15.6.2012 8:52:31   
krispin
IZVIRNO SPOROČILO: Arwen_84
Krispin: kot se spomnem imate vi tudi user posted image doma, ne? Naša ima rokice polno dlakic...malo s eji tudi potijo in pol se vsak drekec gor prime...mačko sicer češemo, sesamo stanovanje...ampak dlak je še vedno na tone ob em času (mačka je pa tudi z daljšo dlako)....ko bo začela roke dajat v usta zna to kar bit problem, ker ji vedno ne bom uspela rok očistit...kako vi to rešujete? Ali pač enostavno nimate tolko dlak okoli, da bi jih ona roke dobila?

Dlak imamo tudi mi za izvoz, ker ima precej dolgo dlako, potem pa še tisti puh spodaj in bi ga ob tem času lahko cel dan česal, pa ne bi bilo dovolj... Muc ima po hiši par punktov, kjer preživi največ časa in tam je tudi največ dlak - drugje pa jih ni toliko, da bi bile problematične. Češemo ga vsak dan, sesamo najmanj 2x na teden. Imamo edino to srečo, da user posted image ne rine k tamalemu, ker se mu ne zdi zanimiv. Ga pride povohat, polizat po laskih in to je to. Pa tudi tak lenoben maček je... Žal ti ne morem kaj dosti pomagat. Dlake iz postelje/kavča jaz kar s tistim lepljivim valjčkom odstranim, po tleh sesam in kar gre... Večji problem bo pol, ko se bo mali začel plazit. Kako bosta vidva uredila mačji wc, da ga otrok ne bo zamenjal za peskovnik? user posted image user posted image

lupinica - mi imamo cabriofix, pa me zanima, če ste že vzele ven tisto peno, ki je podložena pod ritko, da lupinica ni pregloboka? Pasove sem že naštimala na zgornje reže, samo tudi to počasi ni več dovolj... Sicer sem probala peno ven vzet, ampak se tamau v lupinici potem kar izgubi, pa ful je zgrbljen... Sem razmišljala, da bi mu pod rit dala kakšno pleničko ali brisačko, da bi bil vsaj malo višje, samo me zanima, če je katera že kaj sprobala, da ne bom na novo tople vode odkrivala...

Isto bo glih kar prerasel tudi košaro za voziček, samo bi ga res čim kasneje rada dala v športni del... Sicer ga lahko čisto poležem, samo mu ne bo tako komot kot v košari. Mulc raste kot koprive, madonca... Julija bomo šli na morje in preden gremo, bomo prištimali že kar otroško posteljico, košek pa pospravili, ker tudi tam gospodič ne morejo več spati z vstran iztegnjenimi rokami.

Tko, zdaj mu pa šibam učke spucat, dokler še spi. Spet se mu je začelo ven cedit in ni isto, kot ko je bil star 2 tedna. Se upira z vsemi štirimi... user posted image user posted image

Uživajte v sončku! user posted image

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 274
15.6.2012 9:02:27   
krispin
IZVIRNO SPOROČILO: CAC
Potem se je pa tam okrog 19h začela tak jokat, dret na polne glasilke, da smo jo komaj vmes malo pomirili, pa spet jovo na novo. Ni bilo videt, da bi jo krči mučili, vsaj jaz nisem imela občutka, moj pa je rekel, da so to spet krči. Potem sem jo mislila skopat ob 20h in dat spat, ampak se je na previjalni tako drla, da sem zgubila voljo, vidla pa sem tudi, da je zaspana. Tak da sem jo samo previla in jo uspavala- niti jesti ni hotela, sem ji bradavico v usta rinila, pa se je še bolj drla. user posted image Še eno uro po tistem strašnem joku, ko je že spala, je sirota hlipala in kolcala. Grozno je bilo vam povem- sem bila spet čisto out. Pa prejšnji dan je tudi bila podobna situacija, samo se ni tako drla kot včeraj. Ne vem, kaj ji je bilo. A se kateri tudi to dogajalo oz. se dogaja?

Naš zadnja 2 dni isto počne. Jaz ga vidim, da je zaspan in utrujen, sam pa ne ve kaj bi in se živalsko dere. Včeraj mi je to naredil pozno popoldne, potem pa še zvečer, pred spanjem. Pomaga mu, da malo zamenjava okolje, greva v drugo sobo ali pa čez dan tudi ven, na balkon/sprehod. Nosim ga na ramici, ker se pestovat noče, ali pa ga dam na najino posteljo, se uležem zraven njega, naju pokrijem, ga božam, mirno prigovarjam, pojem... Ena od teh stvari pomaga. Včasih ga mora prevzet očka, nekaj ga mora za trenutek zmotit, da za par sekund "pozabi" na jok - potem pa dobesedno v sekundi zaspi.
Kopanje nam je do sedaj vedno pomagalo in ga še nikoli nismo preskočili. Ga zelo sprosti in umiri. Če je bil prej sitkan, se mu razpoloženje 100% popravi.

Zdej grem pa res učke pucat. :)

(odgovor članu CAC)
Neposredna povezava do sporočila: 275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zanimivosti o novembrskih otrocih
Pričakujete oziroma imate novembrčka doma? Ste morda vi rojeni novembra ali kdo drug od bližnjih oziroma prijateljev? Po...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?