Aprilcek2012
|
Živjo mamice! Po dolgem času se spet javljam, pri nas se skoz nekaj dogaja, tako da imam komaj čas prebrati forum. V torek bomo stari že 2 meseca, mali raste kot gobe po dežju, ima že 6 kg in postaja kar težek in dolg Telovadba: midva hodiva na telovadbo v Pedosano (v šiški, nasproti celovških dvorov) in sem čist navdušena, aljaž pa tudi . Pokažejo tudi, kako se pravilno dviguje, odlaga, nosi, "poseda" dojenčka. Ta tečaj mi je za darilo dala svakinja, ona je najprej hodila v pedokinetiko, zdej hodi pa v pedosano in pravi, da je ful boljše, lepši prostori, bolj prijazne lastnice...po telovadbi so naši malčki seveda lačni, tako da jih tam še podojimo, pa če imaš bolj počasnega jedca (tako kot jaz) se lahko naštimaš na kavč, še za pit ti ponudijo Je pa zelo blizu tudi en park s klopcami in se lahko tja naštimaš . No mi2 sva trenutno v programu pedomikro, bom pa sigurno še nadaljevala s pedomini. Pred kratkim so organizirali tudi predavanje o zgodnjem razvoju, meni je bilo všeč. Krči: mi jih na srečo nimamo. Do zdaj ga je mogoče 5x nekaj matralo, pa se je potem sprdel in je bilo ok. Pri 1 tednu starosti, ko sem mu dva dni dajala kapljice plivit d3 je imel tiste 2 dni ful krče, pa sem nehala dajat in je bilo ok. Zdaj sem pa nabavila Oleovit in ni problemov. Spijem pa vsak dan 1 liter čaja za dojenje poleg ostalih pijač (na 1 liter dam 2 vrečke), imam ga od mullerja, dma in tekanne, pa malo mešam, da se ne naveličam. Ne vem a to tolk pomaga, da nimamo težav. Če ima pa probleme, mu skuham komarčkov čaj in mu dam po flaški, po njem se sprdi in je zadovoljen Pa nogice mu pokrčim v kolenih in jih držim proti popku, tudi pomaga. Vsako jutro, ko se zbudi, se preteguje in prdi, je prov hecn . Aja jem pa praktično vse, razen tistega kar napenja (cvetača, koruza, fižol...) Dojenje v javnosti: jaz s tem nimam problemov, sej to je prednost dojenja, da imaš joške skoz s sabo in ti ni treba hodit domov na vsake 2-3 ure pa sej se praktično nič ne vidi, jaz si majico in modrc potegnem navzgor na tisti strani k dojim in potem on itaq s svojo glavo pokrije mojo joško. Edin če bi kdo iz zadaj gledal, bi videl moj špeh Če si majico in modrc potegnem navzdol, se več vidi... Če vas je pa sram, si dajte pa tetra plenico čez ramo in čez glavo od dojenčka, pa se res nič ne bo videlo. Kopanje: mi2 ga kopava že v ta veliki banji, da lahko malo miga. V plastično banjico je šlo zelo malo vode, tako da sva ga samo nekaj namakala. Moram rečt, da ful uživa. Zdej počasi znižujeva temperaturo vode, kar mu ful paše. Pri 37 stopinjah je vedno jokal, že ko sem šla na 35 je bil bolj zadovoljen. Septembra bomo pa že v morju "plavali" Spanje ponoči: aljaž jé okoli 21ih-22ih, potem pa okoli 5ih in okoli 8ih Spanje podnevi: Zdej je bil parkrat siten, je ful jokal, jaz sem mislila, da ga kaj zvija...potem sva pa ugotovila, da je samo zaspan, tako da zdaj ko začne jokat in zazeha, ga dam v posteljico, dudo mu "zataknem" s tetra plenico in običajno lepo zaspi. Drugače pa na joško, pa tako zaspi. V skrajni sili ga dam v lupinico in malo guncam voziček. Aja jaz ga dostikrat dam spat na trebuh, tako še lažje prdi hehe, pa ga potem čez kakšne pol urce obrnem na hrbet (ko trdno zaspi). Oblačila: našemu malčku je skoz vroče, doma je čez dan v bodiju s kratkimi rokavi/brez rokavov, tako je tudi bolj aktiven in se s tem "ogreva", za ven mu dam pa gor še hlače. Štumfkov ne nosi več, ker je imel skoz potne nogice. Polivanje: poliva kar veliko, čeprav že veliko manj kot prej, tako da pač veliko peremo, pa vse smrdi po skisanem mleku. Včasih mu gre prav "skutka" iz ust. Kaj čmo, mogoče pa zato nimamo krčev, ker gre ven vse kar je viška?
|