krispin
|
Dan! Midva bova zdaj že drugi teden sama. Sicer je čez vikend prišel domov, ampak ga že zdaj ful pogrešam. Malega mi ni problem sama zrihtat. Ko spi probam naredit tiste bolj komplicirane zadeve, za katere res rabim 2 roki, sicer pa mulčka z eno roko nosim, z drugo pa delam, če mi še kaj ostane. Če ga moram odložit, ga dam v košek, sicer pa probam čim bolj izkoristit njegove budne trenutke, mu govorim, pojem... Igrače - jaz sem kar hitro (takoj ko je bil malo dlje buden) začela z ropotuljico črno-bele barve, da jo je zelo hitro lahko opazil in ji tudi sledil s pogledom oz. je obračal glavo za njo. Zdaj je igračk že malo več, čim bolj živo pisane in različnih tekstur, pa da šumijo, ropotajo... Glavo vrti kot vrtavka, jih išče s pogledom, če jih skrivam in blazno uživa... Čeprav mu je najbolj všeč če mu pojem in s prsti "bibam" po njegovem telesu. Rokice že malo bolj kontrolira, ve da so njegove, včasih se hoče kakšne stvari dotaknit, ampak mu še ni čisto jasno kako to gre. Probam ga čim večkrat obrnit na trebuh, da bi pasel kravice in se kar trudi. Na čisto ravni podlagi se ful namatra, parkrat zamenja stran, potem pa omaga in če ga hitro ne obrnem nazaj na bok ali hrbet, kar zajoka. Čisto drugače je, če ga imam čez ramo - takrat fuuul dviguje glavo, jo obrača in zvedavo gleda okrog. Slikanje za osebno/potni list - Gledati mora naravnost, očke mora imeti kolikot toliko na široko odprte, usta morajo biti zaprta, ne sme se šobit, ali pa ven molet jezika, pa na ozadje je treba pazit... Sva ga probala najprej doma slikat, ampak je imel sence na obrazu, to pa baje ne sme imeti. Ker pač nimam studijske opreme, sva šla v Foto Tivoli in potem v Tobačno. Je bil pa hec, celo pot in potem ko sem čakala v vrsti je bil buden, v trenutku ko sva stopila v studio pa je zaprl oči in sem ga morala budit, tko da je na sliki čisto narepenčen in prav zlovoljno gleda. Zdaj ko gledam osebno se mi zdi, da bi lahko ponucala tudi kakšno fotko od doma, samo nisem hotela riskirat, da bi kaj komplicirali okrog slike. Glede velikosti pa piše tu: http://www.mnz.gov.si/si/mnz_za_vas/osebni_dokumenti_in_prebivalisce/osebna_izkaznica/ Sliko načeloma lahko prineseš tudi na usb ključku fotografu in poveš, da rabiš za osebni dokument in ti bodo naredili pravo velikost. Davčna - dobil jo je kar hitro, par dni za rojstnim listom. Kopanje - kopamo se že kar nekaj časa, čeprav s patronažno tega še nisva dali čez, ker so bili vmes prazniki. Enkrat na teden mu dava notri kopel za novorojenčke od Mustelle, po kopanju pa ga vedno namažem z eno ful blago kremo (isto Mustella). Kožo ima lepo, tko da mislim da delam ok. Mozoljčki pri nas še kar vztrajajo, zjutraj in zvečer mu zdaj umijem obraz s kamilicami in so se mu končno začeli sušiti. Sprehodi - vsak dan, če glih ne dežuje. Včeraj sva šla samo malo na balkon pogledat. Oblečem ga v bodi, ki je čisto navaden, tanek, bombažen. Prejšnje dni, ko je bilo bolj toplo so bili s kratkimi rokavi, zdaj mu dam dolge, čez pa še majčko z dolgimi rokavi, štumfke in hlače (tak trenerkast material). Za ven ga potem še pokrijem z dekico in če je pihalo je prišla čez še tista zaščita od košare. Za vsak slučaj imam s sabo še eno jopico s kapuco, ampak jo ima bolj malokrat oblečeno. Zunaj ga večkrat potipam in potem odkrivam oz. pokrivam če je treba. Kapljice - Plivit sem z največjim veseljem zabrisala stran. Oleovit je super, po njem se mu krči ne poslabšajo. Zjutraj dobi BioGaia kapljice, po vsakem večjem obroku pa mu dam tudi Sab Simplex (če pije samo 5 min ga ne dam, pa ponoči se tudi ne matram s tem). Odkar delam tako, krčev nimamo več. Zanimivo pa, da mi je v lekarni odsvetovala Coliprev. Mali naj bi bil premajhen - pa je danes star 6 tednov. vanilija - dojenje je pri nama na začetku trajalo po uro, potem pa še podiranje kupčka... Ampak le, dokler je pri meni mleko še nastajalo in se je vzpostavljal ta sistem ponudbe-povpraševanja. Ko pa je enkrat zalaufalo, se je ta čas postopno zmanjševal in sva zdaj na 10min na eni joški. Verjetno pri vama traja toliko časa, ker si ravno ukinila AM, potem pa se bo tudi pri tebi ta čas skrajšal. Za malo je verjetno malo drugače, se mora tudi ona navadit, da je treba malo več delat, da pride do hrane. Pazi da ti na joški ne spi ali pa da ne bi samo malo sesljala, pila pa ne. Res pa je, da ko imajo tamaučki rastne sunke (pri nama je bilo to prejšnji teden) je bil tudi moj skoz na joški in sem komaj imela cajt na wc it... Btw - a tale kuža na sliki je tvoj? Ful je dobra slikca, hude "brkce" ima. Dons popoldne imam pregled pri svoji G, upam da bo vse ok in da bomo kmalu lahko začeli ker me že ful trga ( pa tudi)...
|