ronja
|
Kimica ... težko to napišem, sploh ker nisem bila tam, a se mi zdi, da prenaglo in premočno odreagiraš. Podpis. In pod kokoš (ja, je normalno) in pod lily (ja, treba je VEDNO nosit s seboj rezervna oblačila, ker se otrok alhko polula, lahko tudi polije, lahko je karkoli - pač otroka hočeš met suhega in zato pač tovoriš ko konj;) - to je sestavni del starševstva ). Kar se dihalne stiske tiče: Ronja je bila celo na IE, na kisiku, pa ni šla v RA. Ne pošljejo vedno, ali pa je to nekaj novega. Pošljejo pa čim je kakršenkoli sum. IN vsekakor je VEDNO boljše it preventivno. Je pa pri vseh pregledih pametno, da otrok ne je tik pred tem, ker jih tam ali prestrašijo (da sprobajo Morojev refleks) ali pa telovadijo z njimi in lahko tamali bruhajo. Pljuca boli k* za dihalno stisko, mozgane, ki tacas dobijo premalo kisika, pa ne. Pomanjkanje kisika pa lahko povzroci okvaro mozganskih centrov za sluh, ravnotezje, govor, gibanje ... Bingo. Bodi vesela, da pogledajo vse, poleg tega pa, kot biologinja ti lahko povem, da stvari niso tako zelo nepovezane, poleg tega ena napaka lahko kaže na drugo, ker so vzročno povezane ali pa ker sta obe posledici nečesa tretjega (potem ko sem to napisala, sem videla, da je beti ful lepo razložila). Sama sem vedeno vesela, če otroka pogledajo bolj kot bi bilo "treba" po tvojem. To je v interesu otroka. Verjamem, da se ti srce para, ko tvoja punčka tuli, tudi meni ni bilo luštno včeraj, ko smo se šle cepit proti klopom, niti mi ni bilo luštno je gledat, ko je jokala, ko so ji prvič oni nosek spirali, pa ko so ji ušesa pucali s tistim oljem in potem spirali... Te stvari otrokom niso luštne. In nam jih je težko gledat, kako trpijo. To je normalno, to pomeni, da si mama. Ampak ker si mama, moraš pogledat širše: kaj lahko izgubiš, če tega ne naredijo, ne pogledajo, kakšni so riziki... In potem vidiš, da se splača. Verjetno bi se tudi ušesno maslo slejkoprej sama spucalo, ampak vsekakor ni pametno tvegat, lahko pritiska in naredi štalo, čeprav je samo po sebi čisto nenevarno. Oni so tam zato, da gledajo in presojajo, se odločajo, ker ipak o tem vejo več kot mi... Je bila tudi na antibiotiku, ker so sumili na okužbo, ki je na koncu sploh ni bilo. Pri Ronji enako in seveda ti je težko gledat otroka, kako ga špikajo, samo je pa ipak boljše, da dobi preventivno antibiotik, kot da bi nekaj bilo, pa ne bi zdravili - vejo pa tega ne, dokler ni izvidov in pač zdravijo, če otrok zgleda bolan, pa čeprav v resnici ni. Osebno raje peljem otroka 5x na pregled, pa naj potrdijo, da je vse OK, kot pa da kaj spregledajo in so potem posledice. Podpis. kasija, a ti si dala krstit tamale? Pa a je tistemu fantu ratalo se odkrstit? Podpis pod razlago oralne faze, nima nobene veze z zobki (vsaj pri naših ne), obe sta dobili 1. zob pri 6m, roke so pa v usta tlačili že v p. vsi 3je. Zdaj pa sploh, bolj ko jih obvlada, rajši jih ima;). Jaz to vsem brez razmisleka dovolim, saj to je edino, kar lahko dela (poleg brcanja, jokanja, smejanja, lulanja, dojenja... no, če tako pomislim, zna že mariskaj ). Nobena od punc ni sesala prsta, pa sta obe dajali rokice v usta, to nima veze - eno je raziskovanje okolice, eno pa potreba po tolažbi, se navadiš razlikovat in se pri 3. ne sekiraš več vnete učke: pomaga, če mu stisneš kapljico mleka v učko. trobentica, do poletja bo črta že zginila. Meni tokrat ni nastala, prvič tudi ne, drugič sem jo pa mela - pitaj boga . Je pa hitro izginila.