|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  66 67 [68] 69 70   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki 2012
3.4.2012 12:23:31   
trnuljčica
Miskan salicilno olje je super za odstranit temenca. Daš gor, da se namoči, pol pa z glavničkom dol. Pri prvem vem, da je super delovalo. Mala jih nima. Sicer sem jih pri prvem dobila pri pregledu na recept.

(odgovor članu miskan)
Neposredna povezava do sporočila: 1676
3.4.2012 12:36:34   
kimica86
Hranjenje: Moja tamala se čez dan hrani na 3-4ure, kašenkrat tudi na 2 uri, če ne zaspi po hranjenju in če ima preveč apetita in je fulll lačna.. V nedeljo je imela 10 tednov.. Sedaj že kašna 2 tedna spije od 140-180ml (odvisno od lakote).. Zjutraj, ko s ezbudi ponavadi ne spije več kot 140ml, čez dan pa zna tudi 180ml user posted image Je prava požrešnica user posted image user posted image

Krst: Midva z dragim sva se odločila, da jo bova šele septembra krstila, ko bo malo večja in bo lahko lepo sedela pa tudi toplo bo še vedno user posted image

(odgovor članu miskan)
Neposredna povezava do sporočila: 1677
3.4.2012 12:37:58   
lily32
IZVIRNO SPOROČILO: miskan

Živjo,
tudi jaz imam januarčka... in sem zasledila pogovor o krstu in me zanima, kje kupite krstne oblekce in prtičke. Rada bi imela take z imenom... če kdo ve kam se obrniti.

in ali ima še kdo take težave s temenci. Malemu skoz nastajajo po celi glavi in ker ima že kar nekaj laskov se matram, da to odstranim....

lp

Krstni prtički in oblekce:
veliko žensk se ukvarja z vezenjem prtičkov. Klikni v iskalnik krstni prtički in boš dobila veliko izbire, potem pa kakšno pokliči. Oblekice dobiš v skoraj vsaki  otroški trgovini; bel komleptek za fantka ali belo oblekico za punčko, v salonih, kjer izposojajo poročne obleke, izposojajo tudi krstne, da ti ni treba kupovat, če ti tako bolj ustreza.

Temenca: dve uri pred kopanjem sem mazala z mandljevim oljem in potem razčesala. Po drugi ali tretji ponovitvi je šlo vse dol.

(odgovor članu miskan)
Neposredna povezava do sporočila: 1678
3.4.2012 13:01:09   
Matkurja
Naš ima tudi temenca. Enkrat sem mu jih po pranju glave z nohtom dol zdrgnila. Mu je tako pasalo, da je zaspal. Zdaj v drugo sem namazala z olivnim oljem in noče dol. Sem pa omenila pediatrinji, če to z olivnim, pa je rekla, da naj peno od mustele kupimo.

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1679
3.4.2012 13:05:32   
lily32
IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja
Sem pa omenila pediatrinji, če to z olivnim, pa je rekla, da naj peno od mustele kupimo.

Moja cimra v porodnišnici jo je zelo hvalila.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 1680
3.4.2012 13:13:56   
trnuljčica
Punce a ima katera višek Safari manije 113?

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1681
3.4.2012 13:26:23   
Trobentica_
Naš je imel prvi mesec temenca, ampak ful malo. Sem mu namazala kar parkrat po umivanju z Lumpi otroškim oljem (mandljevo olje, izvleček kamilice), pa je zelo hitro izginilo. Je pa res, da je imel ful ful malo, tako da niti ne vem, a so izginila pač sama od sebe ali je pomagalo olje :).
Je pa meni patronažna tudi predlagala od Mustele za temenca, da je kar precej mamic pohvalilo, ampak kot pravim, smo se jih mi rešili drugače. Zaenkrat. A to se jim lahko tudi še enkrat oz. kasneje pojavi ali kako je s tem, do kdaj so ta temenca "aktualna"?

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 1682
3.4.2012 13:39:11   
kokosh
krst - jeseni enkrat. Botrci bosta obe stari mami. Pogoj je, da ima kandidat za botra vse zakramente, vkljucno s cerkveno poroko, ce zivi v dvoje (koruzniki in civilisti odpademo).

Prehranjevanje - nas je iz pozresneza postal gurman. Velikokrat po malo. Max. Popije 130 ml (MM po flaski). Trenutno sva zaciklana v dojenju skoraj vsako uro, ker prezvekuje namesto da bi sesal in prespi skoraj celo dopoldne s prigrizki vsako uro, jaz pa se utapljam v mleku. Najraje bi zacela crpati, da bi vedela, koliko zares poje in ga malce nastelala na urnik :(

danes je zacel ob pol 6h cist dobrovoljno cvekati v posteljici in naju z MM zbudil. Zaspal je ob pol 11h zvecer, ceprav sem ga dajala spat od pol 9h naprej :S malo je zblojen zadnje case ...

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1683
3.4.2012 13:48:19   
cukrček11
Pozdravljene!
Da se še jaz po zelod olgem času mal javim, vsa samo berem in ne utegnem nič napisati user posted image

Dojenje: tudi midva se dojima zelo pogosto, včasih tudi na uro ali aro in pol, pa potem spet pride dan ko zdrži malo dlje. Jaz mislim, da imajo naši user posted image  poskoke rasti tu pa tam, verjetno je to vzrok. se pa probam čim manj obremenjevat s tem, ker se mi včasih zdi da še samo štejem ure kdaj je jedel, kdaj bi po pravem spet moral itd. user posted image

Tole črto po trebuhu, linea al kako že, imam tudi jaz še vedno, pa mi je v prvi nosečnosto takoj izginila.

Krstitje: mi ga bomo poleti enkrat krstili, bo mal lažje in topleje.

Kimica že vse skozi te berem, kot vse druge seveda, pa bi ti rada položila na srce, da si v nekih trenutkih zelo negativno nastrojena. V življenju pač ne poteka vse kot si mi predstavljamo ali želimo, treba je sklepat kompromise, ali pa željeno vsaj izraziti. Poskusi na vsako stvar, ki te vrže iz tira pogledat malo bolj pozitivno, sem prepričana, da ti bo šlo dosti lažje v življenju. Pa brez zamere, to je samo moj nasvetuser posted image

(odgovor članu Trobentica_)
Neposredna povezava do sporočila: 1684
3.4.2012 15:36:04   
vijolica2
Spomin: tudi meni se je fullll poslabšal in si tudi jaz pišem kdaj je. Očitno je takouser posted image

Krst: oblečen bo bil kar v navadne oblekice. Šla mu bova kupiti v HM, ene hlačke, srajčko, pa kakšno kravatico. Nič posebnega. Tako da bo lahko imel še kdaj oblečeno.

Solze: a vaši malčki imajo že solze? ker moj ko se joče se mu malo solzijo oči, vendar pa mu ne tečejo solze?

(odgovor članu miskan)
Neposredna povezava do sporočila: 1685
3.4.2012 16:04:59   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

Spomin: tudi meni se je fullll poslabšal in si tudi jaz pišem kdaj je. Očitno je takouser posted image

Krst: oblečen bo bil kar v navadne oblekice. Šla mu bova kupiti v HM, ene hlačke, srajčko, pa kakšno kravatico. Nič posebnega. Tako da bo lahko imel še kdaj oblečeno.

Solze: a vaši malčki imajo že solze? ker moj ko se joče se mu malo solzijo oči, vendar pa mu ne tečejo solze?

Tudi meni spomin "peša" že od nosečnosti naprej. Pisala sem si pa prvi mesec, pa od včeraj naprej spet, ker bi rada vedla, kolk poje po flaški. Bo pediatrinja ziher vprašala.

Če bi jaz krstila, bi ga tudi tako oblekla.

Naš redko kašno solzo spusti.

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 1686
3.4.2012 16:06:51   
Matkurja
Naš user posted image je pa imel včera v plenici med kakcem moj las pomešan (odkar je imel sluz not, večkrat pogldam). Ne vem, a ga je pojedu al kaj?

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 1687
3.4.2012 16:08:39   
Trobentica_

Uf, našemu včasih že pošteno solzice "tečejo" (ma ne v potokih), ponavadi kadar ga kej šraufa in napenja, mu dam potem kapljice (imamo tiste iz koroških lekarn), potem mu pa uspe prdnit in je okuser posted image .

Tudi jaz si pišem kdaj se hranimo in koliko poje po flaški, ker moj spomin je bil že prej obupen, zdaj pa itakuser posted image .

< Sporočilo je popravil Trobentica_ -- 3.4.2012 16:12:29 >

Neposredna povezava do sporočila: 1688
3.4.2012 16:16:31   
trnuljčica
Violica brez skrbi. Jaz sem se v prvi user posted image res zbala, da bodo moji možgani postali ementaler in tako tudi ostali... V porodniški in kasneje sem res malo spala, kar za spomin ni glih najboljše, a so se stvari uredile. Ne me pa vprašat kdaj. Sem pozabila. user posted image
V tej user posted image nisem imela tako drastičnih težav. Tako tudi sedaj ne. A ko se vrnem v službo bom spet imela občutek, vsaj 1 mes, kot bi mi 30 % možganskih kapacitet amputiraliuser posted image ... Pol pa si not in je.

Naša bolj malo joče, a že ko začenja razmišljat, če bo al neuser posted image , nabira solze. Baba, kaj čmo. Pol pa vidiš solzice, jokca je bolj malo slišat, več pa ti ima za povedati kaj si misliuser posted image , da si jo recimo odložil na tla na igralno blazino itd...

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 3.4.2012 16:17:43 >

Neposredna povezava do sporočila: 1689
3.4.2012 16:46:28   
vijolica2
p.s. a mogoče ve katera kako se že delajo vabila v wordu? Sem pozabila, je že nekaj časa od srednje šole user posted image

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1690
3.4.2012 16:58:59   
lily32

Pametno.

Spomin: Raje ne bi niti komentirala.user posted image user posted image

p.s. a mogoče ve katera kako se že delajo vabila v wordu? Sem pozabila, je že nekaj časa od srednje šole

Kaj konkretno misliš? Mi ni povsem jasno.

Neposredna povezava do sporočila: 1691
3.4.2012 17:12:26   
vijolica2

IZVIRNO SPOROČILO: lily32

Pametno.

Spomin: Raje ne bi niti komentirala.user posted image user posted image

p.s. a mogoče ve katera kako se že delajo vabila v wordu? Sem pozabila, je že nekaj časa od srednje šole

Kaj konkretno misliš? Mi ni povsem jasno.

Vem da obstaja možnost da daš ležeče list in potem izbereš funkicijo da ti piše v treh stolpih da ko zližiš imaš na prvi strani napisano vabilo, notri pa vsebino.
Čeprav sem sedaj pogledla malo po netu, pa bom menda naredila vabilo na pol lista.Na eni strani bo verjetno od malega slika na drugi pa vsebina.Nekako tako.

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1692
3.4.2012 17:25:56   
lily32
Nekaj podobnega sem naredila tudi jaz. Je bila na vrhu fotka naše male deklice, nato pa je sledilo vabilo, napisno v njenem imenu, je ona povabila na najino poroko in svoj krst.

Če boš rabila kakšno pomoč, mi javi, lahko preko ZS, da ne bova tu o tem.

Neposredna povezava do sporočila: 1693
3.4.2012 17:52:01   
vijolica2

IZVIRNO SPOROČILO: lily32

Nekaj podobnega sem naredila tudi jaz. Je bila na vrhu fotka naše male deklice, nato pa je sledilo vabilo, napisno v njenem imenu, je ona povabila na najino poroko in svoj krst.

Če boš rabila kakšno pomoč, mi javi, lahko preko ZS, da ne bova tu o tem.

O hvala, super.

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1694
3.4.2012 19:15:57   
kimica86
Naša pa ima kar poštene solzice kadar zaprav zajoka.. Lih včeraj ob pregledu so se ji fejst ulile, ker drugače se doma to zgodi samo, če jo kaj boli, napenja ali ko je res fejst lačna..

Neposredna povezava do sporočila: 1695
4.4.2012 10:52:11   
Mistica
Živijo!

Miami – naša je šele v prejšnjem (12.tednu) začela podaljševati čas med obroki. Do takrat je jedla na 2 uri, potem pa naenkrat preskočila na 3-4ure. Se zgodi, da tudi več časa ne je. Odvisno. Poje pa max. 120ml, zvečer 150ml.

Auri – tudi meni se dogaja, da posebno po hudih nočeh, sploh ne vem kdaj točno se je zbudila ali kdaj je prejšnji dan jedla,… groza ta spomin!

Linea negra – sem jo tudi dobila v zadnjem mesecu ali v zadnjih dveh mesecih nosečnosti in jo imam še. Je sicer precej zbledela, a je še vidna. Me pa ne moti.

Vijolica – solze je naša imela že v porodnišnici. Že takrat so ji tekle in sem se čudila, saj sem prebrala, da pritečejo šele po 3.mesecu. user posted image

Rokice v usta – naša jih stavi že 2 meseca, posebno, ko podiramo kupčka. Sedaj zadnje par tednov pa se ponoči tako zbuja- stavi rokice v usta, cmoka, … A še kateri tako dela? Je nevarno, da bi se navadila cuzat palček na ta način in je boljše, da ji dajem dudico ali naj jo pustim, da raziskuje?

Pozdrav

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1696
4.4.2012 11:03:09   
miskan
Ja nazadnje sem tudi jaz temenca kar spraskala dol, čeprav sem prej glavo "namočila" z mandljevim oljem, takoj ko ga umijem se spet pojavijo, tudi na obrveh.... v bistvu skoz zgleda kot, da je čist zapuščen, da nobeden ne skrbi zanj.

Sem pogooglala za krstne prtičke in sem našla eno stran na FB, kjer je še kar izbira in napišejo tudi ime in datum.... javim če so ok.

Danes je star 3 mesece in je že spet prehlajen.... sploh ne vem kaj naj naredim, da bo bolje. V začetku marca sva bila 1 teden na infekcijski ker je imel RSV in res ne bi šla spet...

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 1697
4.4.2012 11:16:00   
beti 1
Temenca: naša jih praktično nima. Jih je imela samo malo po obrveh. Pri starejših so šla lepo stran, če sem jima pred umivanjem lasišče namzala z oljem in po končanem umivanju počesala z gostim glavnikom. Starejši jih je imel zelo malo, mlajšemu sem jih odstranjevala še jeseni. Razlika med njima je v tem, da se starejši skoraj ne poti, mlajši pa ima mokro glavo vsakič ko se malo hitreje premakne. Po moje zna bit povezano, nisem pa ziher.

Krst: mi se dogovarjamo s prijateljico, ki rodila par tednov za mano, bomo imeli skupaj, ker mamo tudi nekaj skupnih sorodnikov, proti koncu poletja. Starejša 2 sta bila v lepših cunjhicah, posebna oblačila pri nas niso v navadi. Svečo in prtiček je tašča naročila pri karmeličankah v Sori.

Prehlad: ko se začne intenzivno spirati nosek s fiziološko, da čimprej mine. Izogibat se javnih prostorov, če ne gre drugače ga pokriti s plenico. Redno zračit stanovanje, ne dovolit prehlajenim obiskov in sploh ne dotikanja (velja tudi za dedke in babice), razkužilo za roke na vrata,... Same znane fore, če se jih striktno držiš v večini primerov pomaga.

Solzice: nam tud tečejo, že kakšen mesec, pa ni treba, da prav joče, da pritečejo.

Šibam, sirena se oglaša. user posted image

< Sporočilo je popravil beti 1 -- 4.4.2012 11:24:23 >

(odgovor članu miskan)
Neposredna povezava do sporočila: 1698
4.4.2012 13:45:37   
Kasija
IZVIRNO SPOROČILO: Mistica

Rokice v usta – naša jih stavi že 2 meseca, posebno, ko podiramo kupčka. Sedaj zadnje par tednov pa se ponoči tako zbuja- stavi rokice v usta, cmoka, … A še kateri tako dela? Je nevarno, da bi se navadila cuzat palček na ta način in je boljše, da ji dajem dudico ali naj jo pustim, da raziskuje?

Bom še enkrat bolj obširno odgovorila. V psihologiji se temu reče oralna faza. Enostavno razloženo pomeni, da otrok preko ust raziskuje. Zaenkrat ima poleg ust  na voljo rokice, ker jih vedno bolj obvlada. potem bo šlo v usta vse, česar se bodo rokice sposobne oklenit in prinest do ust. Dva razloga: v ustih je veliko čutov - okus, tip, so blizu nosa - torej tudi vonj in tako predmet zanimivo razišče. Drugo pa otrok je skozi usta in to je njegov prvi stik s svetom. Zato še naprej poskuša uporabljat do sedaj uspešen način raziskovanja. moj 3 letnik še vedno daje stvari v usta, pa 4,5 letnik tudi občasno. Sicer faza ne traja do takrat, ampak vedenje ostane še kar nekaj časa. jaz ne bi otroku dala dudo kadar daje rokice v usta ali kakorkoli drugače omejevala spoznavanje predmetov preko ust. otroku s tem onemogočaš spoznavanje. otroci, ki veliko raziskujejo in to otroško raziskovanje vključuje tone packanja, se učijo in rastejo in napredujejo hitreje. dojenčkovo dajanje rokic v usta je trenutek, da razmislimo, kako bomo vzgajali in učili - torej ali bomo dovolili in koliko packanja bomo dovolili. ampak, kot rečeno, packanje = učenje.
samo zato, ker daje rokice v usta, ne bo začel sesat palca.

miskan moja je tudi neprestano prehlajena. se je težko znebit, pa še ta starejša dva prinašata od vsepovsod nahod. kot je že omenila beti, je najbolj pomagalo še bolj striktno umivanje rok z milom (mi nismo dezinficirali), veliko sprehodov in časa zunaj na zraku ter fiziološka v potokih.

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 1699
4.4.2012 13:57:38   
Mistica
Kasija – hvala za tvojo obširno razlago. Packanje me sploh ne moti, niti to, da bo s časoma vse pristalo v ustih, tudi ne najbolj čiste stvari. Bolj me skrbi, da bi se navadila cuzat palec, saj ga posebno ponoči večkrat cuza, čez dan pa si bolj dlani stavi v usta. Torej ni razloga za skrb?

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 1700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  66 67 [68] 69 70   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  66 67 [68] 69 70   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Z dojenčkom na sprehod v zimskih dneh
Mnoge mamice se sprašujejo, ali lahko odidejo na sveži mrzli zrak z dojenčkom, za koliko časa in kako ga primerno zavaro...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......