|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki 2012
29.3.2012 9:46:57   
Mistica

IZVIRNO SPOROČILO: beti 1
Mistica: sem ti hotela odgovorit, ko si spraševala, pa sem pozabila. Pred 8 leti je bila omejitev za plavanje dojenčkov starost 3 mesecev oziroma samostojno držanje glavice, kar se mi zdi zelo smiselno. Sama sem imela oba starejša v tem tečaju in imam same pozitivne izkušnje. Če nameravate več hoditi po bazenih oziroma se kopati v morju močno priporočam neoprenske kopalke in pa Fredov plavalni obroč. Če si zraven sposodiš še knjigo "Plavanje dojenčkov" od vodje plavanja za dojenčke pri nas, Dorice Šajber, si pa že skoraj na istem. Neoprenske kopalke so fajn, ker se pod njimi koža user posted image  ne shladi in si lahko že kmalu tudi v nekoliko hladnejši vodi (28°), so pa različne od malo bolj obsežnih boksaric do takih, ki pokrijejo cel trup in imajo še rokave zraven.  Fredov obroč je pa super, zato ker se otrok že kot user posted image  navadi na ležanje na vodi in kasneje zaradi tega hitreje bolj učinkovito plava, saj ležanje na vodi skorajda že obvlada. Ne dobim nobenih provizij od Freda ipd., da ne bo katera mislila, da načrtno delam reklamo. user posted image user posted image

Grem spat sem čisto crknjena. lahko in mirno noč vsem

beti - hvala za tvoj odgovor. Vsekakor imam namen kupiti Fredov obroč, sem ga videla že pri prijateljih in je bil super. Ker nimamo namena it veliko v morje/ bazene, se za neopren najbrž ne bom odločila, čeprav ima prednosti, ki si jih ti opisala. Si bom pa sposodila knjigo, ki jo omenjaš, saj si full želim, da bi mala vzljubila vodo. Tako, da HVALA!

Lp

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 1551
29.3.2012 10:05:50   
tamaalaa

IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: Mistica

Tudi naši je 2x počila kapilarica v učku. Prvič je izginila v roku enega dne, sedaj pa ima že 3.dan malo krvavo učko in ne vem ali bi se šla pokazat ali bi počakala. Sicer se zmanjšuje in je še čiz malo rdeče, a vseeno.

Če hiposfagma ni bila posledica poškodbe ali da so znaki vnetja očesa, bi jaz počakala. Resorbira se približno do dva tedna. Poglej moj post glede tega zgoraj. Ker: zdravljenja ni.

Razen, če sumiš, da je kaj drugega, potem jo pelji! Boljše 1x preveč, kot 1x premalo.

Tudi jaz sem si ogledala, hvala trnuljčicauser posted image je že boljše se skoraj nič ne vidiuser posted image upam tudi, da se ne ponovi, drugače bom pa omenila pri naslednjem pregleduuser posted image

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1552
29.3.2012 11:52:58   
ronja
lily, z mojimi starši se kar strinjamo glede krsta - onadva me NISTA dala krstit. Dala me je krstit babica, ki tudi ni kaj pogosto v cerkev zahajala - za vsak slučaj. In mi gre prav na živce. Mojadva sta takrat user posted image (sem ju enkrat vprašala, kako nista opazila, da so jima otroka vzeli - pa sta rekla, da me je babica kao pazila in šla z mano na sprehod, onadva sta mela pa mal časa zase)user posted image . Tak da... sta bila v grehu, saj kolikor vem, se nista cerkveno poročila, medtem ko so krstili njunega ateističnega (ki takrat to še ni bil) otroka, nobenega starša zraven, pa to cerkve ni nič motilo... In zdaj sem v registru med kristjani - mislim halo???

Zadnje, kar sem slišala, Makarovički ni ratalo - pa tudi če bi ji, ona nima 3 otrok. Mi je škoda časa in energije za to. Vseeno mi pa ni všeč. To ni moje prepričanje in mi ni prav, da mi ga nekdo pripisuje. Mene tista voda nič ne moti, moti me to, da oni pravijo, ad je v sloveniji toliko in toliko kristjanov in da sem jaz tudi ena od tistih številk. Ker nisem. Na podlagi tega namreč dobivajo sredstva in to je glavni argument - da jih je toliko (pa jih ni, ker jaz nisem).

Kar se otrok tiče: midva jima po pravici poveva, da obstajajo različna prepričanja, da eni verjamejo v tega boga, drugi v drugega, midva v nobenega in zaenkrat jima je to dovolj. Jima bova pa razložila vse vere, ki jih poznava, kolikor jih pač poznava. Če ju bo več zanimalo, gresta komot v cerkev ali tempelj ali kamorkoli pač, da jima razložijo tisti, ki to pač poznajo. Nimam nobenih zadržkov prit na cerkveno poroko (ok, je navadno dolgčas, ampak to je lahko tudi ob kakem drugem govoru;), imam verne prijateljice, itd... Tudi mene je mami vprašala, če bi šla rada na verouk, ampak sem se prej pozanimala, kaj pa kako je tam in se potem odločila, da ne grem (sošolke so mi vse zavidale, ker one so pa morale hodit - nekatere). To se mi zdi čisto ok. Seveda to ni isto, kot če otroci vidijo vero, ker živijo v njej, vendar je nama pač ateizem veliko bližje in vsak živi po svoje.

Sama nimam nič proti ljudem, ki dajo krstit otroka zaradi ljubega miru, čeprav sama tega ne bi naredila (sem zdraharuser posted image ). Ampak vsak po svoje:).

Na plavalni tečaj bo Svit šel, tako kot sta šli punci. Je bilo vedno fajn, je pa seveda jasno, da mora bit otrok vsaj 4 mesece star, da ima sploh kaj od tega. Svit bo šel oktobra.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1553
29.3.2012 12:15:08   
kimica86
Jaz bi pa rada moji piški kupila kašne čeveljčke, ker ima toliko fajn kompletkov user posted image user posted image Pa ne vem kašne vzet.. Mislim velikost user posted image user posted image Kašno številko nogice imajo 2-3 mesečni otročki????

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1554
29.3.2012 12:52:37   
beti 1
Kimica: najboljš, da jo s sabo vzameš, pa probaš. Kakšni sicer lepo zgledajo, ampak so čist čukast model, pa potem tiščijo, al pa gor ne stojijo,...

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1555
29.3.2012 13:00:02   
kimica86
Hmmm.. Sej zato potem raje vzamem 1 številko večje, da ne riskiram, da bi jo tiščali, ker tako majhno je s sabo ne bi vlačila po trovinah user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 1556
29.3.2012 13:35:02   
beti 1
Baby lestvica velikosti otroške obutve, če ti kaj pomaga:

Baby lestvica

CM
12
13
14
14,5
15
15,5
16
16,5
17,5

USA

UK
3K
4K
5K
5,5K
6K
7K
7,5K
8,5K
9K

EUR
19
20
21
22
23
24
25
26
27

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1557
29.3.2012 13:38:16   
kimica86
In 19 je najmanjša številka al kako???? Za koliko starega otroka je to???

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 1558
29.3.2012 13:45:57   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: kimica86

In 19 je najmanjša številka al kako???? Za koliko starega otroka je to???

Kr se ponavadi za tako majhne otroke ne kupuje čevljev.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1559
29.3.2012 13:49:36   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja

Zakaj pa ne Matkurja???? Sem videla veliko otrok, ki so bili pri starosti 2-3 mescih s čeveljčki in so otroci bili oblečeni v kašne lepe hlačke, majčko (da niso vedno v pajackih)..

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 1560
29.3.2012 13:56:56   
tix
http://soncek.si/si/natures-purest-pisani-cevelj-mary-jane-0-6m-s-i31855.shtml  taki mogoče

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1561
29.3.2012 13:57:05   
beti 1
Ups, to pa ni izpadlo ravno najbolje. V zgornjem stolpcu je dolžina stopala v cm, v spodnjem pa evropske cifre. Za tako majhne so večkrat cifre iste kot za oblačila (v mes. oz. cm velikosti)

< Sporočilo je popravil beti 1 -- 29.3.2012 13:58:21 >

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 1562
29.3.2012 13:59:08   
kimica86
tix: nekaj takega, ja user posted image

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 1563
29.3.2012 14:04:13   
Mistica

Zakaj pa ne Matkurja???? Sem videla veliko otrok, ki so bili pri starosti 2-3 mescih s čeveljčki in so otroci bili oblečeni v kašne lepe hlačke, majčko (da niso vedno v pajackih)..

To se pa strinjam! Naša je vedno v hlačkah (kavbojke, športne, ...), majčki in telovadnih copatkah ali balerinkah, ... skratka oblečena in obuta kot mi user posted image Meni je tako lepo in bolj praktično. Za doma pa ima bodi in hlačke s stopalkami, pajaci mi niso praktični, pa sem jih kar nekaj kupila, ker so mi bili luštni. Vsak ima svoj način in okus, a ni tako najboljše?!
Kimica- čeveljci, ki sem jih jaz kupila so bili označeni po mesecih, recimo 0-3m, 3-6m,... Naša bo sedaj dopolnila 3m in so ji še vedno prav ti od 0-3m, celo veliki so ji. Sicer pa sedaj kupiš najmanjše in (skoraj) ne moreš falit user posted image

Pozdrav

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1564
29.3.2012 14:16:27   
Auri
Ceveljcki: Moj jih je dobil podarjene. Bi pripela slikico, a ne znam. Gor pise 10cm. Tako, da verjetno za tako male, pise cm. Izmeri koliko ima dolgo stopalce. Moj ziher se nima 10 cm, ampak mu ne lezejo dol. Na cevelckih pise: uk 1, us 2, eur 15/17, cm 10.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1565
29.3.2012 14:20:26   
Matkurja

Ker gledam na funkcionalnost in udobje in ne na lepoto. Pa tudi škoda mi je dat toliko denarja za to, da bo lepo videt. Pa še nihče ne bo videl, ker je v vozičku pokrit.
Sem tudi jaz dobila nekaj lepih hlačk, pa je bil mali v njih tečen in postal dobre volje takoj, ko sem ga slekla.
In imam veliko lepih copatkov, zato ne nucam čevljev.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1566
29.3.2012 14:37:19   
lily32
Ker gledam na funkcionalnost in udobje in ne na lepoto. Pa tudi škoda mi je dat toliko denarja za to, da bo lepo videt.

Podobno razmišljam tudi jaz. Obema sem prve kupila pri 10. mesecih, ko sta se začeli postavljati na noge. Pa še te imata obute le zunaj. V hiši sta vedno le v nogavičkah.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 1567
29.3.2012 16:11:33   
Kasija
mistica nekako napol se spomnim (beti popravi me prosim, če se motim!), da se fredov obroč prav lepo pripne na neoprenske hlačke. tako je otrok v obroču pripet nanj. na pleničke se seveda ne, ga je pa možno uporabljat brez neoprenskih, samo manj pripetega.

na plavanje za dojenčke greva obvezno. sem bila pri obeh in je bilo obema silno všeč. greva jeseni. a ve tudi greste? sicer je do takrat še dolga, ampak vsaj iz lj in okolice bi se lahko dogovorile za skupen termin?

kimica čeveljčki so po moje bolj lušni, pa manj praktični, ker jih brcajoči otroci veselo razmetavajo povsod. če se ti ne da pobirat jih povsod okrog , poglej, da se jih ne da prehitro staknit dol. neverjetno je, kako hitro se mali naučijo znebiti se obuval in pokrival. user posted image

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1568
29.3.2012 17:46:18   
lily32
IZVIRNO SPOROČILO: Kasija
čeveljčki so po moje bolj lušni, pa manj praktični, ker jih brcajoči otroci veselo razmetavajo povsod. če se ti ne da pobirat jih povsod okrog , poglej, da se jih ne da prehitro staknit dol. neverjetno je, kako hitro se mali naučijo znebiti se obuval in pokrival. user posted image

Ravno to sem mislila prej še napisat, pa sem morala šibat.
Prva punca je copatke - kot neke šprotne copate na vezalke - dobila za darilo in sem jo nekajkrat obula, a ne vem, če jih je imela gor več kot 2 minuti.user posted image Zato sem kar hitro obupala in je nisem več obuvala niti nisem kupovala novih do 10 meseca. Pa še takrat take z mehkim podplatom, ker pravijo, da naj bi bil otrok, ko se uči hoditi, čim več bos oz. naj bi imel tako obutev, da čuti podlago/tla.

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 1569
29.3.2012 17:54:23   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: Mistica

To se pa strinjam! Naša je vedno v hlačkah (kavbojke, športne, ...), majčki in telovadnih copatkah ali balerinkah, ... skratka oblečena in obuta kot mi user posted image Meni je tako lepo in bolj praktično. Za doma pa ima bodi in hlačke s stopalkami, pajaci mi niso praktični, pa sem jih kar nekaj kupila, ker so mi bili luštni. Vsak ima svoj način in okus, a ni tako najboljše?!
Kimica- čeveljci, ki sem jih jaz kupila so bili označeni po mesecih, recimo 0-3m, 3-6m,... Naša bo sedaj dopolnila 3m in so ji še vedno prav ti od 0-3m, celo veliki so ji. Sicer pa sedaj kupiš najmanjše in (skoraj) ne moreš falit user posted image

Pozdrav

Ja, sej.. Naša ima par hlačk in majčk in bi bilo fajn imet vsaj ene čeveljčke za zraven user posted image Načeloma jo imam še vedno v pajackih, ker vse te hlačke in majčke so št. 62 kar ji je sedaj še kar veliko in bo lahko začela nosit čez kašne 2-3 tedne user posted image No, se bom malo razgledala po trovinah kaj imajo user posted image

Ker gledam na funkcionalnost in udobje in ne na lepoto. Pa tudi škoda mi je dat toliko denarja za to, da bo lepo videt. Pa še nihče ne bo videl, ker je v vozičku pokrit.
Sem tudi jaz dobila nekaj lepih hlačk, pa je bil mali v njih tečen in postal dobre volje takoj, ko sem ga slekla.
In imam veliko lepih copatkov, zato ne nucam čevljev.

IZVIRNO SPOROČILO: lily32

Podobno razmišljam tudi jaz. Obema sem prve kupila pri 10. mesecih, ko sta se začeli postavljati na noge. Pa še te imata obute le zunaj. V hiši sta vedno le v nogavičkah.

Mahhh, če kupim ene čeveljčke in porabim 15 eur me že ne bo vrag vzel user posted image user posted image
Čez 1 mesec že ne boš imela otroka več pokritega, ker bo toplo in ga boš verjetno imela že v športnem vozičku user posted image

kimica čeveljčki so po moje bolj lušni, pa manj praktični, ker jih brcajoči otroci veselo razmetavajo povsod. če se ti ne da pobirat jih povsod okrog , poglej, da se jih ne da prehitro staknit dol. neverjetno je, kako hitro se mali naučijo znebiti se obuval in pokrival. user posted image

Pri 3 mescih pa že ne bo razmetavala svojih čeveljčkov, saj je še majhna in je itak v svoji posteljici..

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 1570
29.3.2012 18:06:07   
lily32
Pri 3 mescih pa že ne bo razmetavala svojih čeveljčkov, saj je še majhna in je itak v svoji posteljici..

To je mislila, jih zbrca z nogic dol. Jaz sem se še zdaj že nekajkrat morala vrnit nazaj po isti poti, ko sva vozičkali, ker je mimogrede izgubila čeveljčke, pa nisem nekaj časa niti opazila.

Mahhh, če kupim ene čeveljčke in porabim 15 eur me že ne bo vrag vzel user posted image  user posted image

Res je. Saj vem, da uživaš, če otročička lepo zrihtaš. user posted image

Mojo prvo pupo sem ves čas oblačila v kompletke, pazila na barve ... Ko je druga začela polivat in sem jo morala 5x ve enem dnevu preobleč, me je pa minilo. Mi je pomembno le, da je suha in čista. user posted image No, občasno, ko kam gremo jo lepše zrihtam, tako za dušo.user posted image

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1571
29.3.2012 18:15:05   
kimica86

To je mislila, jih zbrca z nogic dol. Jaz sem se še zdaj že nekajkrat morala vrnit nazaj po isti poti, ko sva vozičkali, ker je mimogrede izgubila čeveljčke, pa nisem nekaj časa niti opazila.

Aaaa, to user posted image user posted image Ja no, bomo videli kako jih bo trpela gor na nogicah.. Čeprav, res, da tudi naša zelo rada brca z nogicami, tako, da bomo nekako na istem
user posted image user posted image

Res je. Saj vem, da uživaš, če otročička lepo zrihtaš. user posted image

Mojo prvo pupo sem ves čas oblačila v kompletke, pazila na barve ... Ko je druga začela polivat in sem jo morala 5x ve enem dnevu preobleč, me je pa minilo. Mi je pomembno le, da je suha in čista. user posted image No, občasno, ko kam gremo jo lepše zrihtam, tako za dušo.user posted image

Ja.. Komaj čakam, da jo oblečem v kašen kompletek user posted image user posted image
No, naša poliva samo, če preveč poje in doma je skozi v pajackih, tako, da mi je lažje za jo preoblečt user posted image

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1572
29.3.2012 20:36:53   
Matkurja

A nič ne brca? Naš na igralni dekci tako brca, da se sezuje tudi copatek, ki je trdno zvezan okrog noge. Ne vem, kako mu rata.

Čez en mesec še ne bo v športnem vozičku. In kot pravim, imam polno lepih copatkov, ki pašejo tudi na hlačke in majčko. Je pa res, da je moj fant, tvoja pa punčka.
Lej, meni je pač škoda dat 15€ za copatke samo za lepo videt. sem ravno včeraj kupila hlačke in tri majčke za manj kot 13€. Za en mesec je to fajn cena.
Naš nosi pa že 62, nekaj že 68.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1573
29.3.2012 20:48:50   
beti 1

mistica nekako napol se spomnim (beti popravi me prosim, če se motim!), da se fredov obroč prav lepo pripne na neoprenske hlačke. tako je otrok v obroču pripet nanj. na pleničke se seveda ne, ga je pa možno uporabljat brez neoprenskih, samo manj pripetega.

na plavanje za dojenčke greva obvezno. sem bila pri obeh in je bilo obema silno všeč. greva jeseni. a ve tudi greste? sicer je do takrat še dolga, ampak vsaj iz lj in okolice bi se lahko dogovorile za skupen termin?

Jaz bi tudi šla, ampak takrat ne bomo več v Lj. user posted image  user posted image  user posted image  Je res vredno svojega denarja. S prvim sva uspela celo 2x obiskovat tečaj, ker si takrat lahko šel že z 4 meseci, če je držal glavico pokonci.

Za pripenjanje v Fredov obroč res uporabijo zanko za pas na Fredovih neoprenskih koaplkicah, s čimer zagotovijo, da otrok ne leze po obroču nazaj. Ko sem bla z malim na tečaju so sicer že dovolili tudi plavalno plenico, pri prvem si pa moral obvezno imeti njihove kopalke. Sploh dokler so še res majhni ( dojenčki) je težko dovolj napihniti obroč, da ne-bi lezli nazaj.

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 1574
29.3.2012 20:56:16   
SkrbniAta
Ko smo z našo starejšo hodili na plavanje dojenčkov 6 let nazaj, so v plavalno plenico zadaj med gumicami zarezali dve odprtinici in skoznje fiksirali Fredov obroč kot na neoprenske hlačke in dojenčki niso nič kaj dol lezli. So same vaditeljice tako predlagale.

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 1575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......