ronja
|
. Torej, jo bom morala staro 3 mesce dat v športni voziček, le, da ga bom nastavila čisto v ležeči položaj. To je ok. Sama sploh nimam košare, imam voziček, ki se lahko čisto poleže (peg perego pramette) in je zdaj v svoji torbi, ki jo položim na ta poležani del, ki je kao košara. Samo mora bit res čisto vodoravno. In tudi pri mojem vozičku je ta zadeva hudo dolga, tako da ni problem, tega zlepa ne preraste, pa tudi sicer še nisem videla dojenčka, ki bi prerasel košaro - v glavnem jih damo v športni del zato, ker že sedijo, da lahko gledajo okoli. Ampak sama tega ne delam, dokler otroci popolnoma samostojno ne sedijo in se pri tem ne prevračajo. Ker na sprehodu si dolgo in če otrok še ni zrel za tako dolgotrajno sedenje, to ni glih dobro zanj... sicer pa zelo dvomim, da bo imela 4 mesečna punčka 75 cm . Sitnarijo pa seveda, kadar jim dolgčas rata v vozičku, ampak rajši poslušam tečnarjenje, ali pa voziček vozim samo po zadnjih kolesih (da je sprednji del gor dvignjen in otrok leži, ampak vseeno vse vidi okoli), kot pa da je kaj narobe s hrbtenico kasneje... Lily, hvala, ampak je tako, kot so mi razložili že prej: "Kdor iz Katoliške cerkve formalno izstopi, ni več subjekt pravic v skladu z določili Zakonika cerkvenega prava, hkrati pa ga vežejo vsi Božji in cerkveni zakoni, razen kanonične oblike poroke. (dr. Andrej Saje, tiskovni predstavnik SŠK) Po nauku Katoliške cerkve torej oseba, ki izstopi iz te cerkve, ostane brez pravic, še vedno pa jo vežejo vsi Božji in cerkveni zakoni. Po cerkvenem mnenju v bistvu torej sploh ni izstopa, saj mora biti izstop celovit in ne samo formalen. To pa je v nasprotju z 41. členom ustave, ki garantira vsakomur svobodo vesti. Nerazumljivo je, da nekdo izstopi iz neke organizacija, pa ima še vedno dolžnosti do te organizacije. Ali ne gre pri tem za neke vrste suženjstvo?" iz te iste strani... Babica je sicer že mrtva, bom vprašala, če se kdo še spomni, kam me je nesla. Se mi zdi pa to po svoje nefer do pravih vernikov - da mene štejejo zraven... Ampak to me bojo očitno v vsakem primeru... ko imaš enkrat dva otroka, nihče niti ne pomisli, da mogoče razmišljaš še o kakšnem. Jap. In tudi če jasno in glasno poveš, da še nisi zaključil, te nihče ne jemlje resno in so strašno presenečeni, ko se to "zgodi". in so vsi ziher, da se je "zgodilo" , nenamerno, seveda. Čeprav ni nujno tako... Mogoče sem, mogoče pa ne, a se kar bojim, kakšna bo reakcija, če se bomo odločili še za enega. Garantiram ti lahko najbolj raznolike odzive . Od tega, da si faca, pogumna, da je super, itd... do tega, da si nora, kaj ti je pa tega treba, a je to pametno, saj sta 2 dosti, itd... trnjulčica, moja teta je rekla, da ni šans, da tega pa ne dovoli, da bi si njen sin omislil še 1 otroka. Mene je skoraj kap - kaj ima pa tu ona za dovolit??? Ampak si je očitno kasneje premislila, ker zdaj ima bratranec 2 punčki . Jaz pa mame niti vprašala nisem za blagoslov, hehe. Itak mi ga ne bi dala, vsaj ne tako hitro . Boli me, kaj si kdo misli, midva sva si jih želela in midva bova zanje skrbela, kaj si drugi mislijo o tem, je pa njihov problem. NIkomur ne bo zaradi njih nič slabše in hudo škoda bi bilo, če ga ne bi bilo, ker je res fajn fantek! Saj v službi se čez 3 leta, tudi noben več ne spomni, da si bil na porodniški. Čez čas pa tudi pozabijo, da si (grozaaa) vzel par dni bolniške za otroka. Hehe, če jo uspeš obdržat med tem . Meni tudi na dojenčke pašejo dojenčkaste cunjice, ala flis pajacki, pa hlačke s stopalkami. Sploh imam raje pajacke, ker se nič ne naguba okoli trupa, ko user posted image premikaš po naročju, rogovili v vozičku,.... Jo mam pa zadnje dneve tudi jaz v bodiju in hlačah od kompletkov, ker ji je sicer v stanovanju pretoplo, za ven ji pa samo še zg. del kompleta navlečem, pa je. Saj nekateri user posted image so prav kjut videti v pomanjšanih "odraslih" oblačilih, mi pa še noben ni deloval tako sproščen in gibalno neoviran, kot mi tisti v pajackih. Če je treba stopalca dodatno zavarovat ma pa pletene oz. kvačkane copatke. Mam pa spet probleme z nogavičkami, imajo povečini vse na zgornjem delu premočno elastiko in ji jih moram dol zavihat, da je ne tiščijo okoli meč. user posted image Potem se pa tistih lepih "slikic" ne vidi, hi, hi. Podpis pod vse. Zato imam pa najrajši vse s stopalci, čeprav moram priznat, da Svit nosi tudi hlače, ker smo dobili par fajn nogavičk, dolgih in takih, ki ne tiščijo. Punci sem imela pa praktično samo v hlačkah s stopalci, kadar je bilo pač premrzlo za bosonoga deteta. To kupovanje nepremičnin je ena štala, loterija,user posted image ,... Vse samo simpl ne. Uf, podpis"! Tudi midva veva, da se bomo enkrat selili (samo da bi mi radi ostali v LJ.), pa tudi še nimava pojma, kam.... Vse, samo simpl ne, imaš prav!