ronja
|
kimica, moji mali sta nosili št. 18 pri 1 letu, samo imata mala stopalca (po mamici;). Sicer pa za naše male komot vzameš najmanjšo cifro, pa bo prav. Sama sicer nisem nikoli obuvala čeveljčkov, dokler niso mali že hodili, ker se mi zdijo pajcki in hlačke s stopalci bolj praktični in udobni, ampak kar smo teh čeveljcev dobili, so bili malima še dolgo prav. Svit je malo bolj fantovski in ima velike noge (po očiju:) big feet... hehe ) Vseeno pa so mu prav eni copatki, ki jih je dobil od prijateljice in so 0-3 mesece (firma je pa Fonseca, če ti kaj pomaga - ti so kar veliki tudi najmanjša velikost). Kr se ponavadi za tako majhne otroke ne kupuje čevljev. Tako nekako, ja:). Delam enako kot matkurja in lily. Kar se udobja tiče: doma skoraj nihče ni obut v čevlje in ne hodi okoli v kavbojkah - je razlog za to;). Trenirke in nogavice so pač bolj udobne. In ker je pri nama udobje na 1. mestu, jih v glavnem bolj dojenčkasto oblačim, v trdih oblekah z veliko šivi, žepi,... bojo tako še celo življenje, takihle udobnih reči pa ne bojo nikoli več mogli nosit . Včasih ga že zrihtam, saj je moj zadnji dojenček, hehe, da mi ne bo kdaj žal, hehe. V glavnem pazim edino na to, da če gremo h komu, ki je kdaj dal kako oblekico zanj, potem ga oblečem v tisto. Da vidijo, da uporabljamo in vsakemu se fajn zdi . Nama so pa recimo všeč razni živalski pajacki (le zakaj ) in jih v to veliko oblačiva;). So pa res tudi zelo praktiš, nič ne žuli, če ležiš v pajacku, ker ni nobenega šiva zadaj, nobenega pasu, nobenih zadrg, drukerjev, itd... Mi si težko predstavljamo, kako je, če se ne moreš premaknit, pa te tam en pas žuli... Ziher ni fajn. Potem pa jokajo, ljudje pa rečejo, da ma krčke . Da ne boste mislile, da se to res ne dogaja! Ronjo je tašča vedno pokrivala, oblačila v termo nogavice pri 35°C itd... in mala se je drla ko sraka - in baje imela krčke. Ki so minili takoj, ko sem jo rešila vsega, zaradi česar je bila čisto rdeča ... Zdaj ni problema, malidve sami povesta, če ju zebe ali jima je vroče in babi sicer predlaga za še oblečt, ampak ne več tako, predvsem pa ju ne more več zadekat;). Pri nas se tudi obleke precej prilagajajo brezpleničenju in zato moram priznat, da so za punčke praktične čisto druge obleke kot za fante (nisem se zavedala, da majo oni vse to tok spredi - ne se mi režat, valjda sem vedela, kje majo svoje organe (sicer ne bi mogla teh dojenčkov nardit;), samo nisem nikoli o tem razmišljala inje res vse drugače in čisto druge obleke praktične - edino hlačke s stopalci so pa za vse zakon:). kasija, fredov obroč se pripne na otroka, ne na glačke, to je lahko samo dodatno, da ne leze dol, ni pa nujno, glih tako lepo lahko otroka brez hlačk pripneš. So pa neoprenske hlačke fajn za tamale, ker jih veliiiiiiko manj zebe, vsekakor priporočam nakup, sploh če boste šli kaj na morje - jaz sem kupila že pri Ronji, te navadne, ker takrat še niso imeli tistih celih, pa bi potem Lejli prav prišle na morju tudi tisti neoprenski pajac. Ampak zdaj ne bom kupovala novega, bomo s hlačkami pregurali, upam samo, da mu bojo prav (sicer ima dokaj ozke boke in malima so bile ves čas prevelike, tako da upam, da mu bo prav še jeseni) na plavanje za dojenčke greva obvezno. sem bila pri obeh in je bilo obema silno všeč. greva jeseni. a ve tudi greste? sicer je do takrat še dolga, ampak vsaj iz lj in okolice bi se lahko dogovorile za skupen termin? Midva greva jeseni, bi res lahko šli skup:). Čez 1 mesec že ne boš imela otroka več pokritega, ker bo toplo in ga boš verjetno imela že v športnem vozičku NIti pod razno ga ne mislim dat čez 1 mesec v športni del! Z njegovo hrbtenico se pa ne mislim zezat, lahko nosi posledice celo življenje in si ne bi nikoli odpustila, če bi bilo to zato, ker se meni ni dalo še 2, 3 mesece furat v košari! Sem "komplicirala" pri prvi, so bili vsi paf, da sem še vedno komplicirala pri drugi in zdaj so verjetno že vsi obupali, da bi nehala komplicirat;). No, lubi je na srečo vedno bil za tako kompliciranje . Ziher je ziher. Čisto verjetno, da mu ne bi bilo nič od tega, ampak tvegat pa ne mislim. Naj ima najboljše možosti, kar mu jih lahko dam, že tako se zgodijo reči, ki jih ne moreš predvidet ali preprečit. Pri 3 mescih pa že ne bo razmetavala svojih čeveljčkov, saj je še majhna in je itak v svoji posteljici.. Haha, mojidve sta vsako obuvalo takoj dol fliknili - odkar pomnim! Uporabljala sva praktično samo ene copatke, ki so kolikortoliko uspeli ostat gor, pa so tudi ti dostikrat dol leteli. Ne vem, kake imaš ti otroke, ampak moji brcajo in so živi, da je joj! Svita niti ne mučim s tem, da bi probavala s kakimi čeveljci, hehe. A nič ne brca? Naš na igralni dekci tako brca, da se sezuje tudi copatek, ki je trdno zvezan okrog noge. Ne vem, kako mu rata. Moji so vsi 3je taki. Punci še zdaj nista najbolj na ti s copati - na srečo smo v bloku in je toplo po tleh:). beti, kam se pa ti seliš? trnjulčica, vem, kako je v avstriji, ker imam svakinjo tam: imajo 2 leti porodniške, vrtci so poceni, mamo služba čaka in če se odloči, lahko dela polovični čas, lahko si izbira ure, kdaj bo delala itd... Imajo kar fajn porihtano, ni kej. Plačana porodniška sicer ni 100%, je pa njihovih ne vem koliko% še vedno več kot moja cela plača, tako da... Ja, če se že primerjamo, bi se lahko z njimi, to ves čas govorim;).
< Sporočilo je popravil ronja -- 30.3.2012 11:15:46 >