|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  62 63 [64] 65 66   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki 2012
29.3.2012 23:49:52   
trnuljčica
IZVIRNO SPOROČILO: Kasija

mistica nekako napol se spomnim (beti popravi me prosim, če se motim!), da se fredov obroč prav lepo pripne na neoprenske hlačke. tako je otrok v obroču pripet nanj. na pleničke se seveda ne, ga je pa možno uporabljat brez neoprenskih, samo manj pripetega.

Ja Fredov obroč se pripne skozi neoprenske hlačke in otrok je lepo položen vanj. Vendar mi hlačke nismo kupili na tečaju, ampak v eni firmi, ki izdeluje in prodaja potapljaško opremo itd. Mislim, da v okolici Lj- je MM nabavil. Bile pa so bistveno cenejše kot na tečaju. So jih pa vaditelji pohvalili. Poleg tega je iztopal. Edini je imel modre. Vsi ostali pa rdeče. In so ga vaditelji klicali modri plavalec.user posted image
Moram reči, da sem mislila, da je mali čisto pozabil prednosti tega tečaja po 1 letu (hodil na 6 do 8 mes do 2 let). A je lani po 1 letu, takoj ko je šel v vodo na morju kar znal. Mi je bilo res čudno. Potem se nama je mislim, da tretji dan fredov obroč preluknjal in ker ga tam niso imeli za dobiti je dobil kar rokavčke. Plaval pa je kot riba. Jaz sem ga morala opozarjati na začetku le na roke. So mi še domačini vsakodnevno govorili naj mu dam tisto dol: Jer on več pliva.user posted image A si nisem upala, ker je mali plaval samo v globji vodi. Tam ko je lahko hodil mu sploh ni bila zanimiva. Plaval je tudi 30 min brez da bi prišel v plitvo vodo. Saj pravim kot riba. In je postal prava atrakcija. Letos bom po ene 14 dneh probala brez rokavčkov. Če bo seveda ubogal in bil le bolj pri obali, pa še to samo, ko bom lahko stala zraven.

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 29.3.2012 23:51:37 >

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 1576
30.3.2012 0:10:49   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: kimica86

še vedno v pajackih, ker vse te hlačke in majčke so št. 62 kar ji je sedaj še kar veliko in bo lahko začela nosit čez kašne 2-3 tedne user posted image user posted image

user posted image
Jaz že dajem postopno ven 62. Pač odvisno od znamke. Ima pa 95% pajackov oz kompletov s pajacki. Pa je pri 2/3 že bolj ,šiptarska,, če je slučajno komplet brez stopalc. Pa še ravno danes sem rekla, da bo res treba iti na 68, ker so ji tudi zgornji deli že čudno prekratki (slabo pokrijejo ledveni del). Žabe 56 pa ji zadnič sploh nisem mogla obleči oz pustiti gor, ker so ji lezle na pol riti in sem se že zbala za jajčnike, ledvice...user posted image Saj veste, če ima že kiklo morajo biti vsaj žabe ziher...

Je pa bila bolj mala ob rojstvu (47,5), a ima očitno grozne poskoke v rasti, saj je prvi mesec recimo zrasla 6 cm. Drugi 3. Sedaj bomo videli naslednji teden.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1577
30.3.2012 9:13:12   
vijolica2
Jutro

evo moj mali je zaspal, jaz pa pijem kavico pa malo po netu srfam. Ponoči sem šla na wc in vidim da krvavimuser posted image . In sedaj še vedno, ampak to je čisto malo krvavitve, tako da mi ni jasno kaj je to. Menza dvomim da je, ker je premalo.Ne vem pa če je to normalno da še vedno krvavim.user posted image

Pri mojem je tudi čisto odvisno od firme, katero številko nosi. Določeni bodyi so mu prav še 56, včeraj je pa dobil bodi-dres od NK Mariboruser posted image in je številka 68 in mu je prav tako prav.
Čevlčke imamo dvoje(adidaske) in ko kam gremo ga malo lepše oblečem in ga tudi obujem. Je tudi meni lepo. drugače pa ima večinoma pletene. Jaz pa mojega nisem nikoli oblačla v pajace iz flisa. oz. enkrat sem ga in je bil ful tečen, ko sem ga pa preoblekla pa ni bil več. Tako da sem sklepala da mu je bilo prevroče.

Mi bi tudi hodili na plavanje samo nimamo nikjer blizu: Najbližje so nam Dolenjske+Šmarješke toplice. Mogoče se bom s kolegico dogovorila, ima 1 mesec mlajšega korenjaka kot jaz. Sicer me je pa malo strah kako bo ko bo mali šel iz vode. Saj doma ko se kopamo in ga vzamemo iz vode se joče, kot da tepemouser posted image

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1578
30.3.2012 9:50:57   
trnuljčica
Preberite si tole punce:

Jaz sem pa mislila da imajo v AVstriji manj pravic...user posted image

http://www.ringaraja.net/uporabnik/grega_kr%C5%BEe/dnevnik/koliko-je-vreden-otrok-v-avstriji_944.html

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 1579
30.3.2012 11:14:38   
ronja
kimica, moji mali sta nosili št. 18 pri 1 letu, samo imata mala stopalca (po mamici;). Sicer pa za naše male komot vzameš najmanjšo cifro, pa bo prav. Sama sicer nisem nikoli obuvala čeveljčkov, dokler niso mali že hodili, ker se mi zdijo pajcki in hlačke s stopalci bolj praktični in udobni, ampak kar smo teh čeveljcev dobili, so bili malima še dolgo prav. Svit je malo bolj fantovski in ima velike noge (po očiju:) big feet... heheuser posted image ) Vseeno pa so mu prav eni copatki, ki jih je dobil od prijateljice in so 0-3 mesece (firma je pa Fonseca, če ti kaj pomaga - ti so kar veliki tudi najmanjša velikost).
Kr se ponavadi za tako majhne otroke ne kupuje čevljev.

Tako nekako, ja:). Delam enako kot matkurja in lily. Kar se udobja tiče: doma skoraj nihče ni obut v čevlje in ne hodi okoli v kavbojkah - je razlog za to;). Trenirke in nogavice so pač bolj udobne. In ker je pri nama udobje na 1. mestu, jih v glavnem bolj dojenčkasto oblačim, v trdih oblekah z veliko šivi, žepi,... bojo tako še celo življenje, takihle udobnih reči pa ne bojo nikoli več mogli nosituser posted image . Včasih ga že zrihtam, saj je moj zadnji dojenček, hehe, da mi ne bo kdaj žal, hehe. V glavnem pazim edino na to, da če gremo h komu, ki je kdaj dal kako oblekico zanj, potem ga oblečem v tisto. Da vidijo, da uporabljamo in vsakemu se fajn zdiuser posted image .
Nama so pa recimo všeč razni živalski pajacki (le zakajuser posted image ) in jih v to veliko oblačiva;). So pa res tudi zelo praktiš, nič ne žuli, če ležiš v pajacku, ker ni nobenega šiva zadaj, nobenega pasu, nobenih zadrg, drukerjev, itd... Mi si težko predstavljamo, kako je, če se ne moreš premaknit, pa te tam en pas žuli... Ziher ni fajn. Potem pa jokajo, ljudje pa rečejo, da ma krčkeuser posted image . Da ne boste mislile, da se to res ne dogaja! Ronjo je tašča vedno pokrivala, oblačila v termo nogavice pri 35°C itd... in mala se je drla ko sraka - in baje imela krčke. Ki so minili takoj, ko sem jo rešila vsega, zaradi česar je bila čisto rdečauser posted image ... Zdaj ni problema, malidve sami povesta, če ju zebe ali jima je vroče in babi sicer predlaga za še oblečt, ampak ne več tako, predvsem pa ju ne more več zadekat;).

Pri nas se tudi obleke precej prilagajajo brezpleničenju in zato moram priznat, da so za punčke praktične čisto druge obleke kot za fante (nisem se zavedala, da majo oni vse to tok spredi - ne se mi režat, valjda sem vedela, kje majo svoje organe (sicer ne bi mogla teh dojenčkov nardit;), samo nisem nikoli o tem razmišljala inje res vse drugače in čisto druge obleke praktične - edino hlačke s stopalci so pa za vse zakon:).

kasija, fredov obroč se pripne na otroka, ne na glačke, to je lahko samo dodatno, da ne leze dol, ni pa nujno, glih tako lepo lahko otroka brez hlačk pripneš. So pa neoprenske hlačke fajn za tamale, ker jih veliiiiiiko manj zebe, vsekakor priporočam nakup, sploh če boste šli kaj na morje - jaz sem kupila že pri Ronji, te navadne, ker takrat še niso imeli tistih celih, pa bi potem Lejli prav prišle na morju tudi tisti neoprenski pajac. Ampak zdaj ne bom kupovala novega, bomo s hlačkami pregurali, upam samo, da mu bojo prav (sicer ima dokaj ozke boke in malima so bile ves čas prevelike, tako da upam, da mu bo prav še jeseni)
na plavanje za dojenčke greva obvezno. sem bila pri obeh in je bilo obema silno všeč. greva jeseni. a ve tudi greste? sicer je do takrat še dolga, ampak vsaj iz lj in okolice bi se lahko dogovorile za skupen termin?

Midva greva jeseni, bi res lahko šli skup:).

Čez 1 mesec že ne boš imela otroka več pokritega, ker bo toplo in ga boš verjetno imela že v športnem vozičku

NIti pod razno ga ne mislim dat čez 1 mesec v športni del! Z njegovo hrbtenico se pa ne mislim zezat, lahko nosi posledice celo življenje in si ne bi nikoli odpustila, če bi bilo to zato, ker se meni ni dalo še 2, 3 mesece furat v košari! Sem "komplicirala" pri prvi, so bili vsi paf, da sem še vedno komplicirala pri drugi in zdaj so verjetno že vsi obupali, da bi nehala komplicirat;). No, lubi je na srečo vedno bil za tako kompliciranjeuser posted image . Ziher je ziher. Čisto verjetno, da mu ne bi bilo nič od tega, ampak tvegat pa ne mislim. Naj ima najboljše možosti, kar mu jih lahko dam, že tako se zgodijo reči, ki jih ne moreš predvidet ali preprečit.

Pri 3 mescih pa že ne bo razmetavala svojih čeveljčkov, saj je še majhna in je itak v svoji posteljici..

Haha, mojidve sta vsako obuvalo takoj dol fliknili - odkar pomnim! Uporabljala sva praktično samo ene copatke, ki so kolikortoliko uspeli ostat gor, pa so tudi ti dostikrat dol leteli. Ne vem, kake imaš ti otroke, ampak moji brcajo in so živi, da je joj! Svita niti ne mučim s tem, da bi probavala s kakimi čeveljci, hehe.

A nič ne brca? Naš na igralni dekci tako brca, da se sezuje tudi copatek, ki je trdno zvezan okrog noge. Ne vem, kako mu rata.

Moji so vsi 3je taki. Punci še zdaj nista najbolj na ti s copati - na srečo smo v bloku in je toplo po tleh:).

beti, kam se pa ti seliš?

trnjulčica, vem, kako je v avstriji, ker imam svakinjo tam: imajo 2 leti porodniške, vrtci so poceni, mamo služba čaka in če se odloči, lahko dela polovični čas, lahko si izbira ure, kdaj bo delala itd... Imajo kar fajn porihtano, ni kej. Plačana porodniška sicer ni 100%, je pa njihovih ne vem koliko% še vedno več kot moja cela plača, tako da... Ja, če se že primerjamo, bi se lahko z njimi, to ves čas govorim;).

< Sporočilo je popravil ronja -- 30.3.2012 11:15:46 >

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1580
30.3.2012 11:40:50   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica

user posted image
Jaz že dajem postopno ven 62. Pač odvisno od znamke. Ima pa 95% pajackov oz kompletov s pajacki. Pa je pri 2/3 že bolj ,šiptarska,, če je slučajno komplet brez stopalc. Pa še ravno danes sem rekla, da bo res treba iti na 68, ker so ji tudi zgornji deli že čudno prekratki (slabo pokrijejo ledveni del). Žabe 56 pa ji zadnič sploh nisem mogla obleči oz pustiti gor, ker so ji lezle na pol riti in sem se že zbala za jajčnike, ledvice...user posted image Saj veste, če ima že kiklo morajo biti vsaj žabe ziher...

Je pa bila bolj mala ob rojstvu (47,5), a ima očitno grozne poskoke v rasti, saj je prvi mesec recimo zrasla 6 cm. Drugi 3. Sedaj bomo videli naslednji teden.

Naša lahko nosi še tiste hlačke s stopalci in benkice št. 56 in kašen pajacek tudi (3/4 pajackov in majčk št. 56 sem že pospravila).. Sedaj nosi št. 62.. In še vedno ji je 3/4 stvari št. 62 zelooo preveliko.. Ker je tamala zrasla šele na 58cm user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

Jaz pa mojega nisem nikoli oblačla v pajace iz flisa. oz. enkrat sem ga in je bil ful tečen, ko sem ga pa preoblekla pa ni bil več. Tako da sem sklepala da mu je bilo prevroče.

Hmmm.. Odvisno kako toplo si imela v hiši user posted image user posted image Ker npr. že pri 25°C v hiši, je otroku v pajacku iz flisa pretoplo.. Zato pa imamo mi v hiši v dnevni/kuhinji 22-23°C ter spalnici 19-20°C in je tamali lih prav.. Ko jo kopamo, segrejemo pol irce prej dnevno sobo na 25°C (tam jo namreč kopamo)..

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

kimica, moji mali sta nosili št. 18 pri 1 letu, samo imata mala stopalca (po mamici;). Sicer pa za naše male komot vzameš najmanjšo cifro, pa bo prav. Sama sicer nisem nikoli obuvala čeveljčkov, dokler niso mali že hodili, ker se mi zdijo pajcki in hlačke s stopalci bolj praktični in udobni, ampak kar smo teh čeveljcev dobili, so bili malima še dolgo prav. Svit je malo bolj fantovski in ima velike noge (po očiju:) big feet... heheuser posted image ) Vseeno pa so mu prav eni copatki, ki jih je dobil od prijateljice in so 0-3 mesece (firma je pa Fonseca, če ti kaj pomaga - ti so kar veliki tudi najmanjša velikost).

No, super.. Bom pogledala to znamko Fonseca user posted image Ehhh, sej jaz bi ji te čeveljčke obula res samo, ko bi kam šla (obisk, h doktorju).. Lih, če grem samo za 1h na sprehod je že ne bom mantrala dokler je tako majhna user posted image

NIti pod razno ga ne mislim dat čez 1 mesec v športni del! Z njegovo hrbtenico se pa ne mislim zezat, lahko nosi posledice celo življenje in si ne bi nikoli odpustila, če bi bilo to zato, ker se meni ni dalo še 2, 3 mesece furat v košari! Sem "komplicirala" pri prvi, so bili vsi paf, da sem še vedno komplicirala pri drugi in zdaj so verjetno že vsi obupali, da bi nehala komplicirat;). No, lubi je na srečo vedno bil za tako kompliciranjeuser posted image . Ziher je ziher. Čisto verjetno, da mu ne bi bilo nič od tega, ampak tvegat pa ne mislim. Naj ima najboljše možosti, kar mu jih lahko dam, že tako se zgodijo reči, ki jih ne moreš predvidet ali preprečit.

Kje pa ga misliš imet, ko boste šli na sprehod??? Ker moja tamala čez slab mesec ne bo mogla sploh več bit not v košarici, ker je sedaj z nogicami cca. 4-5 cm od roba košare in jo bo prerasla.. Torej, jo bom morala staro 3 mesce dat v športni voziček, le, da ga bom nastavila čisto v ležeči položaj.. In moja tamala je tašen radovednež, da se že sedaj dviguje v košari in hoče videt kaj se zunaj dogaja.. Tako, da jaz tudi, če bi sama želela jo imet v košari, je ne bom mogla imet- pa saj ne bo imela nogic zunaj izven košare user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1581
30.3.2012 11:47:43   
kimica86

Preberite si tole punce:

Jaz sem pa mislila da imajo v AVstriji manj pravic...user posted image

http://www.ringaraja.net/uporabnik/grega_kr%C5%BEe/dnevnik/koliko-je-vreden-otrok-v-avstriji_944.html

OMG user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Pa sej, da živim v Avstriji, bi samo na račun otroka imela veliko denarja.. Še, če bi imela 2 ali 3 otroka.. Groznoooo!!! In potem tukaj v Sloveniji stegujemo pas, ker smo v krizi!!! Sploh ne vem kako je do tašnih stvari prišlo, če smo od vedno imeli MIZERNE plače in vse je bilo cenovno dokaj drago.. V Avstriji pa imajo boljše plače in imajo boljše pogoje kar se tiče vsega..
Zgleda so naši politiki in tajkuni preveč nakradli v vsem tem času (20 letih) in sedaj so se odločili, da grejo udarit po teh najšibkejših.. Bolano..user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1582
30.3.2012 11:52:27   
Matkurja

se strinjam

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1583
30.3.2012 11:54:33   
Matkurja

Kje pa ga misliš imet, ko boste šli na sprehod??? Ker moja tamala čez slab mesec ne bo mogla sploh več bit not v košarici, ker je sedaj z nogicami cca. 4-5 cm od roba košare in jo bo prerasla.. Torej, jo bom morala staro 3 mesce dat v športni voziček, le, da ga bom nastavila čisto v ležeči položaj.. In moja tamala je tašen radovednež, da se že sedaj dviguje v košari in hoče videt kaj se zunaj dogaja.. Tako, da jaz tudi, če bi sama želela jo imet v košari, je ne bom mogla imet- pa saj ne bo imela nogic zunaj izven košare user posted image user posted image

Košara pri našem vozičku ima 80 cm. Toliko pa naš še en cajt ne bo zrasel.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1584
30.3.2012 12:01:11   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja

Naša ima tudi nekje 75-80 cm.. Ma ne boš mogla dat otroka v košaro, ko bo imel npr. 70-75 cm user posted image user posted image
Ker, če ti otrok brca tako kot praviš, se bo odrival ob robove košare.. Naša že sedaj to počne in jo večkrat dobim z glavico naslonjeno gor ob zgornji del košare.. Par cm mora bit na obeh straneh.. Tako, da ali jo dam v športni del čez 1 mesec ali 1 mesec in pol, mi je čisto enako.. Tudi športni del se da položit čisto v ležeči položaj..

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 1585
30.3.2012 12:35:27   
Matkurja

Naša ima tudi nekje 75-80 cm.. Ma ne boš mogla dat otroka v košaro, ko bo imel npr. 70-75 cm user posted image user posted image
Ker, če ti otrok brca tako kot praviš, se bo odrival ob robove košare.. Naša že sedaj to počne in jo večkrat dobim z glavico naslonjeno gor ob zgornji del košare.. Par cm mora bit na obeh straneh.. Tako, da ali jo dam v športni del čez 1 mesec ali 1 mesec in pol, mi je čisto enako.. Tudi športni del se da položit čisto v ležeči položaj..

Pa saj zdaj ne bo več tako hitro rasel. Številka 80 cunje so za eno leto. Naš je imel pri dveh mesecih 57 cm, meni se zdi, da ne bo v dveh mesecih poskočil na 75, al kaj.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1586
30.3.2012 12:42:22   
kimica86

Pa saj zdaj ne bo več tako hitro rasel. Številka 80 cunje so za eno leto. Naš je imel pri dveh mesecih 57 cm, meni se zdi, da ne bo v dveh mesecih poskočil na 75, al kaj.

Mahhh, glede na to kaj moja tamala pri 58cm počne v košarici not, vem, da, ko bo imela cca. 65cm, jaz jo dam ven iz košare, ker se preveč odriva notri.. Sej boš sama videla kako se ti bo mali obnašal čez npr. 1 mesec v vozičku, ko bo notri siten in bo želel vse videt kaj se zunaj dogaja.. Naša, če ne spi notri v vozičku, tako protestira notri in se dviguje, da je to neki neverjetnega.. Kašenkrat s ezaradi tega začne tudi dret user posted image user posted image
Kot sem rekla. tudi športni voziček ima možnost nastavitve v ležeči položaj, tako, da ne bi bilo nič narobe, če je notri.. Vidi pa tudi full ven, ker je odprt voziček user posted image
No, sej ti pravim, boš videla sčasoma kako bo.. Jaz že sedaj opažam, da, ko odprem tisto zavesco od košare čisto nazaj, se razgleduje, smejčka in je prav zadovoljna.. Ne morem pa vedno odpret- npr. če pihlja..

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 1587
30.3.2012 12:56:19   
Matkurja
Bomo vidli sproti. Zaenkrat da še mir noter, tud ko ne spi. Brca ja, ampak da bi pa kam zlezel, to pa ne.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1588
30.3.2012 13:14:39   
lily32
Plavanje: Ljubljančanke, vam zavidam. Sem včasih kar malo jezna, da živim tu bogu za hrbtom. user posted image

Pa še eno vprašanje imam: koliko je temperatura vode na takih tečajih za dojenčke? Mi smo bili namreč zadnjič na bazenu in se je mala v bazenčku za otroke kar začela trest, pa je bila voda 30 stopinj in je uživala le v tistem bazenu, v katerem je bila voda segreta na 33/34.

Ko smo ravno pred dnevi govorile o vladnih ukrepih in odločanju za tretjega otroka, moram dodat eno zanimivo opaženje: ko imaš enkrat dva otroka, nihče niti ne pomisli, da mogoče razmišljaš še o kakšnem. user posted image Čez slab mesec mi poteče porodniška in včeraj sem obiskala sodelavce in šefico in vsi so mi govorili, da sem se še pravi čas odločila za zadnjega otoka, da je dobro, da se zaključila s tem ... Mogoče sem, mogoče pa ne, a se kar bojim, kakšna bo reakcija, če se bomo odločili še za enega. Se mi zdi, da me ne bodo prav nič lepo gledali. user posted image Toliko o spodbujanju natalitete. user posted image

< Sporočilo je popravil lily32 -- 30.3.2012 13:15:39 >

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 1589
30.3.2012 13:32:12   
lily32
ronja, Iz Katoliške Cerkve je mogoče izstopiti na izrecno željo, ki jo prosilec pošlje v župnijo krsta ali krajevnemu škofu (ordinariju), ki vlogo posreduje župniji krsta. Za izstop je potrebna jasno izražena volja v pisni obliki in izstop se vpiše v krstno knjigo.
Na tej spletni strani imaš izstopno izjavo, če te slučajno zanima:

http://www.zrtve-cerkve.org/html/izstop_iz_cerkve_.html

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1590
30.3.2012 13:54:30   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: lily32

Ko smo ravno pred dnevi govorile o vladnih ukrepih in odločanju za tretjega otroka, moram dodat eno zanimivo opaženje: ko imaš enkrat dva otroka, nihče niti ne pomisli, da mogoče razmišljaš še o kakšnem. user posted image

Ja, tako je pri nas. Ko nimaš nobenega vsi težijo. Tudi , če si prizadevaš v nedogled... Ko imaš enega vsi govorijo: Zdaj pa hitro še enega. Ko imaš dva pa vtihnejo.user posted image No, lahko tudi kdo kaj reče, a je praviloma govor o zaključenem ponovnem starševstvu.user posted image
Da ne govorim o tem, da ti vsi ca 2 desetletji starejši v službi govorijo, kako oni ja ne morejo skrbeti za oba vnuka hkrati...Da enega vzamejo oni, ko je bolan, drugi pa roma k drugim starim staršem. Haloooouser posted image Očitno sem res jaz tu čudna. No, na tak način res dvomim, da svojim otrokom predlagajo tretjega. Jih kar kap zadane ob napovedi.user posted image In to zadnje sem slišala že tri krat.user posted image
Pol pa pravijo, da so mladi danes drugačni. Mogoče že smo. A oni so tudi daleč od babic in dedkov, ki smo jih mi imeli.

ronja, Iz Katoliške Cerkve je mogoče izstopiti na izrecno željo, ki jo prosilec pošlje v župnijo krsta ali krajevnemu škofu (ordinariju), ki vlogo posreduje župniji krsta. Za izstop je potrebna jasno izražena volja v pisni obliki in izstop se vpiše v krstno knjigo.
Na tej spletni strani imaš izstopno izjavo, če te slučajno zanima:

http://www.zrtve-cerkve.org/html/izstop_iz_cerkve_.html

Joj, dvomim da se bo kdo spomnil v kateri cerkvi so ga (MM) krstili. Sploh, če omeni zakaj rabi ta podatekuser posted image user posted image

Če me spomin ne vara smo v Mb imeli vodo za plavanje dojenčkov med 32 in 34 st.

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1591
30.3.2012 13:59:18   
trnuljčica
Sicer pa Lili kaj te briga kako bodo gledali. Pač bosta čudna, pol pa bo mimo. Saj v službi se čez 3 leta, tudi noben več ne spomni, da si bil na porodniški. Čez čas pa tudi pozabijo, da si (grozaaa) vzel par dni bolniške za otroka. Tako pač je.

Neposredna povezava do sporočila: 1592
30.3.2012 14:01:45   
kokosh
mi bomo tudi pri 11 tednih pocasi zaceli pospravljati 62. Pocasi gremo ze na 68, saj ima nas spaget po domacih meritvah 65 cm.

Ceveljcki - za dojencke so dojenckaste cunjice in dojenckasti copatki. Na kraj pameti mi ne pade basati 3mesecnika v trde kavbojke in jaknico iz umetnega usnja ter bulerje :D ima talepga pajacka za talep :P

v tem tednu je tako priden, da hodim preverjati, da nima vrocine :)

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1593
30.3.2012 14:21:25   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: kokosh

Ceveljcki - za dojencke so dojenckaste cunjice in dojenckasti copatki. Na kraj pameti mi ne pade basati 3mesecnika v trde kavbojke in jaknico iz umetnega usnja ter bulerje :D ima talepga pajacka za talep :P

No, jaz itak nimam kavbojk, ampak navadne hlače- mehke user posted image In lepe majčke z motivom medvedka Pu- ja, Minnie Mouse itd.. Nobenih usnjenih jaknic ali česa podobnega.. Jaz tudi moje ne bi tako oblačila.. Še manj pa bulerjev!! Kašne lepe čeveljčke- npr. kašne adidaske ali kaj podobnega pa tudi tiste mehke copatke pridejo v poštev, itak user posted image

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 1594
30.3.2012 14:43:52   
beti 1
Kokosh: super, da je tako priden. Naša pridno spi čez noč, čez dan ma pa preveč firbcev za past in vmes samo na kratko zaspi.
A tebe pa nič ne mika telovadba v Tivoliju? Se mi zdi, da si pred časom nekaj pisala o tem, da bi rada kmalu spet začela tečt.

Čeveljčki: Sem dobila "adidaske", ki so ji bile že v štartu premajhne user posted image . Meni tudi na dojenčke pašejo dojenčkaste cunjice, ala flis pajacki, pa hlačke s stopalkami. Sploh imam raje pajacke, ker se nič ne naguba okoli trupa, ko user posted image  premikaš po naročju, rogovili v vozičku,.... Jo mam pa zadnje dneve tudi jaz v bodiju in hlačah od kompletkov, ker ji je sicer v stanovanju pretoplo, za ven ji pa samo še zg. del kompleta navlečem, pa je. Saj nekateri user posted image  so prav kjut videti v pomanjšanih "odraslih" oblačilih, mi pa še noben ni deloval tako sproščen in gibalno neoviran, kot mi tisti v pajackih.  Če je treba stopalca dodatno zavarovat ma pa pletene oz. kvačkane copatke. Mam pa spet probleme z nogavičkami, imajo povečini vse na zgornjem delu premočno elastiko in ji jih moram dol zavihat, da je ne tiščijo okoli meč. user posted image  Potem se pa tistih lepih "slikic" ne vidi, hi, hi.

Košara: so različno velike in široke. Načeloma lahko otroka daš tudi v športni del vozička, če se da hrbtišče povsem poravnati, brez posledic za hrbtenico. Tudi če ne gre povsem do ravnega (kakih 15°) se lahko podloži del, kjer se prelomi, da je bolj ravno in je ravno tako OK. Odvisno tudi od tega, kakšen voziček imaš seveda.

3. otrok: pri nama je bila 3. nosečnost skoraj večje presenečenje za vse, kot pa 1. In odzivi so bili tudi taki. So večinoma bolj pričakovali tega user posted image  kot ostale, zagotovo pa jih je bolj firbec matral kaj bo, ker sta bla prej 2 user posted image . Hi, hi. Je pa res, da sem tudi sama govorila, da bomo vsaj začasno zaprli šatcuno. Moj je pa itak povsem odločeno na vprašanja odgovoril, da sta 2 čisto zadosti. Razen direktorja, ki itak vidi samo svoje akte in številke so bili v službi veseli za nas, čeprav je to za njih pomenilo dodatno delo.

Ronja: se selimo na Tolminsko, ampak še ne vem točno kam user posted image . To kupovanje nepremičnin je ena štala, loterija,user posted image ,... Vse samo simpl ne. Sem morala prijavo za malo zarad tega poslat v 2 vrtca, starejših pa sploh še ne morem v šolo prijavit,...

Sem hotela komentirat še varčevalne ukrepe, pa raje ne bom, ker se mi zdi, da bi s tem preveč nasmetila našo sicer prijetno debatiranje.

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 1595
30.3.2012 16:02:36   
kokosh
beti1, telovadba me se kako zanima, samo tale teden je enostavno nor. Komaj sledim dnevom. Sva s tamalim precej od doma, precej na cesti, pa kar naprej obiski (tasca, tetki, razno) in cas kar bezi ... Do konca aprila moram dokoncati clanek in se en projekt :/

Mali se cedalje vec sam zamoti z rokami in igrackami ter ogromno klepeta, zvecer pa kar omaga, predvsem pa je manj po narocju in zelo malo joka (ali pa se jaz enostavno ne spomnim dogajanja 2s nazaj). Se mi zdi, da nam gre kar fajn.

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 1596
30.3.2012 16:04:45   
tix
3 otrok - pri nas pomoje nihče ne misli, da smo zaključili user posted image  je pa res, da ljudje prepostavljajo ko imaš 2 je pa to to, eden je premalo dva pa preveč user posted image  se je tašča kar za glavo držala, ko je njena hčerka 3 napovedalauser posted image  no ampak če jih "mora" popaziti ima vse tri brez problema in nič ne jamra

čeveljčki in obleke -pri 5,6kg nosi vse od 50-62, za doma večinoma pajacki, starejši trenerke, za med ljudi ji pa zaenkrat oblečem pajkice imamo pa tudi eno oblekico, pa raznobarvne nakvačkane copatke user posted image  kavbojke za take male se pa tudi mehke dobijo. sem pa včeraj vidla take luštkane čevljčke v BC, samo mi je preveč dati 30€ samo za gledat. Starejši je dobil prve prave čevlje pri 14m

košara - quinny, nevem če bo še za 2 meseca, pri prvem, ki je bil poletni je pa sploh nisem imela, se športni del čisto poleži pa je bil OK, je bil pa zelo nezahteven kar se tiče vozičkanja, brez težav je bil v ležeče do 5m

meni pa tečaji za plavanje ne potegnejo, gremo raje družinsko večkrat. Imamo pa tudi fredov obroč in plavalne pleničke 

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 1597
30.3.2012 18:02:13   
lily32
Joj, dvomim da se bo kdo spomnil v kateri cerkvi so ga (MM) krstili. Sploh, če omeni zakaj rabi ta podatekuser posted image user posted image

O, jaz sem pa prepričana, da vejo. Saj ni treba povedat, zakaj rabiš informacijo, lahko malo vprašaš teko po ovinkih. user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1598
30.3.2012 19:40:12   
trnuljčica
Lili sem MM povedala in začuda celo ve kje so ga krstili. Je takoj vprašal za link. Mogoče pa se bo celo spravil kaj naredit. Bomo videli... Čeprav dvomim, pri njegovem urniku... Pustimo se presenetit.

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1599
30.3.2012 19:44:30   
trnuljčica
O, zdaj vidim, da je izjava že napisana. Mogoče pa bo kaj.user posted image Ima čez 1 teden še nekaj očetovskega dopusta...

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 30.3.2012 19:46:09 >

Neposredna povezava do sporočila: 1600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  62 63 [64] 65 66   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  62 63 [64] 65 66   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Možgani nosečnic in mamic se pomlajujejo
Raziskovalci iz Norveške so prišli do zanimivega ugotovitve: da so možgani mamic drugačni, iz zelo posebni. V čem? Preve...
Najtežje stvari v materinstvu
To so resnične in prav nič olepšane izpovedi novopečenih mam. Občutek krivde, nenehna utrujenost in težave z dojenjem. D...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......