|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki 2012
28.3.2012 11:23:48   
ronja
Daleron naj bi bil močnejši od Lekadola, oz. tako so meni rekli. Jaz nisem pristaš tablet med dojenjem in nosečnostjo sem res vzela samo Lekadol, pa še to samo po operaciji; po porodu in sicer nisem jemala nič. To se v bistvu vsaka sama odloči. Od ene tablete verjetno ne bo nič hudega, ampak jaz vseeno nočem tvegat, vsaj zaradi bolečine ne.

kg: imam nekje 57,5 kg, kar se mi zdi za 2 meseca po porodu čisto ok. Do moje siceršnje zimske teže me torej loči še 1 kilogram, res pa je,d a imam joške ko Pamela, tako da je precej tudi tam - ugotavljam, da res, ker hlače so mi vse prav, tudi poletne (sem ravno dobila pošiljko svojih poletnih cot (sem mela letos spravljene pri mami, ker ni placa) in sem probala ene, ki so mi vedno bile bolj ozke). No, vseeno še ni vse čisto tako kot prej - kak centimeter je še na bokih viška, pa trebuh še ni čisto čisto lepo raven, ampak upam, da bo v kratkem čisto enak kot pred nosečnostmi:). Po uradnih statistikah sem sicer enako težka kot pred nosečnostjo, ker te oni vagajo na 1. pregledu, jaz pa se v prvih 10ih tednih že malo zredim navadnouser posted image . Tako da na poporodnem pregledu 7 tednov po porodu sem imela enako kil kot na 1 pregledu v nosečnosti.
Da bi se mi videlo,d a sem rodila, sicer ni. (mi je lih v pon. en na plavanju rekel ves začuden: "ti maš dojenčka doma? Se ti pa čist nič ne vidi, da maš dojenčka!" Ne vem točno, na kaj je mislil (ali da nisem čist brez kondicije ali da nimam ful kil viška od nosečnosti ali da ne zgledam neprespana ko zombi, ampak v vsakem primeru sem vzela kot pozitivnouser posted image .)
Suhe kopalke se mi še vedno raztegnejo med rebra in medenične kosti, samo ko so mokre recimo, pa če se grdo držim (kar se vednouser posted image ), pa imam za svoje pojme še mal trebuščka - res pa je, da nič več kot študentke, ki plavajo z manouser posted image , tako da prav hudo niuser posted image . Samo trebuh je bil bolj moja dobra točka (beri: meni je bil všeč;), zato bi rada, da je spet tak kot prej. Čisto enak verjetno ne bo, ampak vsaj približno. Sem pa vsakič presenečena, kako se vse to vrne v izhodno stanje:).)

Kar se kondicije tiče: ko pridejo ven, jaz zacvetim, komot oddelfinam svojih 50m in to se mi zdi za 2 meseca po porodu čisto okuser posted image . Dokler me vaterpolisti tolerirajo na svoji progi, že ne morem bit tako počasnauser posted image . 6 kil prenašat, pa nosit vsega boga gor in dol v 3. štuk vseeno naredi svoje, hehe.

dokumenti: jaz dam vedno delat potni list, ker lahko povsod greš. Pri prvi sva ga tudi res rabila.

če bodo teli ukrepi sprejeti, bomo kot družina z malimi otroci zelo na slabšem finančno user posted image a ve kaj spremljate tole? kaj menite?

Sem se že razburjala na čvekanju v 3 dniuser posted image . Ideje majo res krasne - prej pa nobenega varčevalnega ukrepa niso hoteli podpret, dokler so bili opozicija... kreteni - dajmo šparat na otrocih, pa prisilit ženske da bojo doma - s tem bomo super povečali bdp, da bomo šolane ženske prisilili, da bojo doma ostaleuser posted image .

Kilogrami: Meni je ostalo še 6kg.. No ja, predvidevam, da je 1kg v zizkih, tako, da dejmo rečt +5kg user posted image user posted image Ampak vseeno preveč user posted image user posted image Rit imam kot trokrilna omara.. V boke sem se precej razširila.. Prej sem nosila št. 36, sedaj pa kar 40- mi je mama posodila dvojne kavbojke, da lahko hodim okoli oblečena kot normalen človek in ne furam samo trenerka stil

Hehe, kimica, trokrilna omarauser posted image . No, to sem ti hotela prijazno namignit, ko smo se še v pričakovanju pogovarjale - da 14 kil ne more bit samo v trebuščku, ker bi sicer bil železenuser posted image (ko je tudi roberta govorila, kako se samo v trebuh zredi, samo hlač pa ne more čez boke potegnituser posted image ). In da jih toliko navadno ne izgubiš ob porodu. Saj gre veliko dol takoj, nekaj pa vseeno še ostane in gre potem dol z dojenjem in vozičkanjem, ker pač vse ni voda:). Vsaj pri meni je šlo vedno samo dol, upam, da bo tudi zdaj tako, si res ne želim hujšat... Upam, da mi ne bo treba...

Če bi razmišljala o tretjem se sedaj zagotovo ne bi odločila zanj. Žalostno.

Jap, točno to bojo dosegli... In so kao ful za nataliteto pa družini prijazna vlada... My ass!

prsi po dojenju: za razliko od ostalih pa se je meni zdelo, da so se vrnile v čisto normalno stanje, nič se niso kaj poveseile... Res da nisem bila nenoseča in nedoječa, ampak vseeno: šle so nazaj na moj 70C in v izhodno obliko, Mi je bilo strašno všeč, da nisem več rabila skoz nosit modrca. Zdaj pa sem seveda spet prisiljena nanj za kaki 2 leti... No, ja, potem nam bo pa itak že vseenouser posted image

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1526
28.3.2012 11:28:48   
kokosh
otroski dodatek - vlogo sva oddala konec januarja, vceraj sem klicala na CSD in imajo zdaj se decembrske v delu. Menda bo v roku 2 mesecev ... V najboljsem primeru bo za paket pampersk, glede na obete pa se to ne.

Varcevalni ukrepi - meni je zal, da nimava prostora za se enega otroka, ker sem prepricana, da bodo socialne pravice cedalje ozje. Tole klestenje porodniskih dopustov sem s strahom pricakovala ze od poglabljanja krize v 2009 in sva z MM pocasi samo cakala, kdaj se mi nabere 12 mesecev zaposlitve in stanje duha za otroka. Dosedanji sistem je bil prevec pravljicen v primerjavi z ostalimi drzavami EU, da bi lahko vecno trajal ... Drzava se pac zanasa na to, da kdor bo zelel otroka, ga bo pac imel, ne glede na vse... -

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1527
28.3.2012 11:43:38   
lily32
IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja
Krst? Mende ne bomo krstili, čeprav jaz bi ga, ker sem kristjanka, moj je pa ateist in ga ne bi. Kao, da se bo imel cajt pol sam odločit. Ga pa lahko vzgajam v krščanski veri. Ampak ravno te dni me je spet začelo dajat, da bi ga krstila... Pa ne vem zakaj.

user posted image Tale izjava mi večkrat dvigne pritisk. S tem prelagajo starši odgovornost na nekoga tretjega. Menim, da smo starši tisti, ki sprejemamo odločtive, za katere menimo, da v korist otoka. Zdi se mi neumno, da nekateri dajo samo krsti otroka, tako zaradi lepšega. Mislim, da je prav, da ga krstimo, če ga nameravamo vzgajati v krščanski veri in tudi sami verujemo, oziroma ga ne krstimo, če temu ni tako.  Vak naj se odloči po svoje. To je bil le moj komentar, ker ne morem mirno mimo te izjave.user posted image

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 1528
28.3.2012 11:59:42   
trnuljčica
Ronja Daleron je tako kot Lekadol paracetamol v enaki dozi. To je 500 mg. Le da je en od Krke drugi od Leka.Razlika je kvečjemu v primeseh, a ne v aktivni učinkovini.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1529
28.3.2012 12:33:11   
pinia30
AURI imaš ZS

Neposredna povezava do sporočila: 1530
28.3.2012 13:50:04   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: lily32

Krst? Mende ne bomo krstili, čeprav jaz bi ga, ker sem kristjanka, moj je pa ateist in ga ne bi. Kao, da se bo imel cajt pol sam odločit. Ga pa lahko vzgajam v krščanski veri. Ampak ravno te dni me je spet začelo dajat, da bi ga krstila... Pa ne vem zakaj.

user posted image Tale izjava mi večkrat dvigne pritisk. S tem prelagajo starši odgovornost na nekoga tretjega. Menim, da smo starši tisti, ki sprejemamo odločtive, za katere menimo, da v korist otoka. Zdi se mi neumno, da nekateri dajo samo krsti otroka, tako zaradi lepšega. Mislim, da je prav, da ga krstimo, če ga nameravamo vzgajati v krščanski veri in tudi sami verujemo, oziroma ga ne krstimo, če temu ni tako.  Vak naj se odloči po svoje. To je bil le moj komentar, ker ne morem mirno mimo te izjave.user posted image

No in kaj b i naredila, če je eden za in drugi proti?

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1531
28.3.2012 13:55:24   
mefisto
Dober dan!

Tablete... jaz jem Lekadol. Rano danes sem ga morala vzeti, me je včeraj v hrbtu vzčipnilo, ko sem bvečjega sina nesla v posteljo. Sem mislila, da bom mogla na urgenci, ker niti stati nisem mogla. Danes je malo bojše, ampak boli kot hudič. Mi je kolegica fizioterapevtka pogledala in rekla da mi je rebra ven skočilauser posted image Grem popoldan k njej, da mi jo nazaj naredi.

Odločbe jaz sem vlogo oddala decembra (za otroški dodatek za prvega sina in za znižano plačilo vrtca) in sem dva dni nazaj dobila odločbo kar za otroški dodatek za oba otroka in za vrtec. Vrtca bom sedaj plačevala več kot pa do sedaj ko je računala občinauser posted image

Varčevalni ukrepi... sem jezna ko hudič, naj začnejo najprej šparat pri sebi. Močno upam, da me še ne bomo zapadle v ta novi ukrep.

kg imam še 3 kg viška

zizike pri prvem, po enoletnem dojenju so mi pošteno uplahnile, je bila kr žalost nekaj časa. Po nekje dveh letih, pa so počasi spet postale malo bolj ,,polne,,.

krstMi bomo našega dali krstit enkrat julija.

< Sporočilo je popravil mefisto -- 28.3.2012 13:57:09 >

(odgovor članu pinia30)
Neposredna povezava do sporočila: 1532
28.3.2012 14:11:01   
lily32
matkurja, da ne boš mislila, da imam kaj proti tebi ali komur koli. Da pojasnim: hočem reči le to, da izjava ne drži, saj se v vsakem primeru odločiš, če ga ne vpelješ v cerkev, ga vzgajaš kot ateista, če ga vplelješ v cerkev, ga vzgojiš kot kristjana.

Če so mnenja različna, je treba skleniti kompromis oziroma bo pač moral eden popustiti. user posted image Tu ne gre za enkraten dogodek, gre za način življenja: molitve, svete maše, verouk, cerkveni prazniki ... Ni enostavne rešitve, vse j eodvisno od tega, kako zaprisežen ateist je on in koliko pomeni vera tebi. Vsekakor bosta morala nekaj reči doreči.

(odgovor članu mefisto)
Neposredna povezava do sporočila: 1533
28.3.2012 14:49:43   
ursah
Hja, se bojim, da nas bo žal vse tiste, ki imamo več kot enega otročka (oz. tiste, ki to še nameravate imeti) doletel ukrep plačljivega vrtca za drugega otroka. Jaz tudi pravim, da naj mi zmanjšajo porodniško, ukinejo otroški dodatek (verjetno bomo ostali res brez), samo naj pustijo vrtec za drugega zastonj ali vsaj znižano plačilo...ker sedaj ga plačujemo preko 300 EUR, če bo x2, se mi zdi to res kar hud ukrep za (mlade) družine...

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1534
28.3.2012 14:57:57   
kimica86

Če so mnenja različna, je treba skleniti kompromis oziroma bo pač moral eden popustiti. user posted image Tu ne gre za enkraten dogodek, gre za način življenja: molitve, svete maše, verouk, cerkveni prazniki ... Ni enostavne rešitve, vse j eodvisno od tega, kako zaprisežen ateist je on in koliko pomeni vera tebi. Vsekakor bosta morala nekaj reči doreči.

Sej, če otroka hočeš krstit, še ne pomeni, da ga hočeš poslat še h verouku.. Midva z dragim sva oba krščena pa greva vsega skupaj 2x letno v cerkev in nisva bila ne birmana ne nič.. Oba sva kristjana in zato bo krščena tudi tamala..

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1535
28.3.2012 15:00:50   
tix

jaz sem bila v taki familiji, mami me je sama vzgajala v veri, sem pa imela pomoje srečo ker se oči ni vmešaval oz. težil, preprosto ni sodeloval, niti na kosilo ob birmi ni prišel, kaj šele v cerkev. Kako se je pa mami ob tem počutila pa raje ne razmišljam. Je pa prišel na cerkveno poroko, to pa je tudi napredek :)

Jaz sem tudi proti zdravilom v user posted image  in dojenju, zdej sem pa fasala (baje) luskavico, še nikol v življenju, in sem dobila dva mazila, ker bi se kmalu do kosti spraskala, da o izgledu raje ne govorim

OD- še vedno čakam odločbo, oddala januarja 

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1536
28.3.2012 15:42:23   
Mistica
Hojla!

Krst - ne bova je krstila.

Kg - jaz sem v minusu glede na stanje pred zanositvijo. Zredila sem se za dobrih 12kg, iz P prišla s +4kg, ki so šli dol v 1.mesecu, nato sem izgubila še 1,5-2kg. Nenamenoma, tudi pazim se ne nič, to je pač davek ne-spanja naše pupike in vsega kar potegne to s sabo. Pojem pa več sladkega kot sem včasih in te navade se moram znebiti in počasi preiti na bolj zdravo hrano. Sem pa zadovoljna, da z vozičkanjem utrjujem mišice.

Zbujanje ponoči - naša zaspi okrog 22h in se zbudi potem ob 1h in nato ob 5h (približno) ter nato spi do recimo 7h. Torej se na noč vsaj 2x hranive. To je najboljši ritem do sedaj. Pred dvema tednoma se je zbujala na 2 uri, tako da sem sedaj zadovoljna, a vseeno komaj čakam, da bi prespala več ur v kosu.

Tudi naši je 2x počila kapilarica v učku. Prvič je izginila v roku enega dne, sedaj pa ima že 3.dan malo krvavo učko in ne vem ali bi se šla pokazat ali bi počakala. Sicer se zmanjšuje in je še čiz malo rdeče, a vseeno.

Hvala za odgovore glede kopanja v bazenih.

LP

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 1537
28.3.2012 16:10:14   
ronja
lily, ampak kaj pa če je en ateist, en starš pa veren? A ni ravno to kompromis, da ga recimo ne krsti, ga pa vzgaja v veri ali pa obratno - če že ravno predlagaš kompromis;).

trnjulčica, hvala za razlago, meni so vedno dali Lekadol, češ da to je ziher, da nič ne vpliva. Se pa strinjam glede paracetamola, tega itak dajejo že dojenčkom.

krst: ne bova krstila, imava srečo, da sva oba isto - ateista in celo najini starši ne hodijo v cerkev, tako da niti težjenja ni bilo pri nobenem in ga res ne pričakujem zdajuser posted image .

OD: pri nas še vnašat niso začeli v računalnik, kaj šele da bi odločbo dobili...

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1538
28.3.2012 16:10:48   
ronja
postrigla sem 80 nohtkov, to pa je že nekaj, hehe. Moram enkrat rečt lubiju, da jih še njemu, da jih bo 100user posted image .

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 1539
28.3.2012 16:35:01   
Matkurja

matkurja, da ne boš mislila, da imam kaj proti tebi ali komur koli. Da pojasnim: hočem reči le to, da izjava ne drži, saj se v vsakem primeru odločiš, če ga ne vpelješ v cerkev, ga vzgajaš kot ateista, če ga vplelješ v cerkev, ga vzgojiš kot kristjana.

Jaz ga lahko vzgajam kor kristjana pa ni krščen.
Saj moja nima nič proti Cerkvi, tudi gre na cerkvene poroke in pgrebe, enkrat sem ga celo k polnočnici spravila. Nič nima proti, če jaz hodim k maši in se držim cerkvenih praznikov, postov in podobno. Sam on tega ne bi otroku "vsiljeval". Mogoče bo pa otorka nkrat zanimalo, zakaj mamica hodi v cerkev in bi tudi sam rad šel. Pa se mi zdi, da je lažje otroka krstit ko je majhen. Škodu mi pa tudi nič ne, če ga malo s slano vodo polijejo

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1540
28.3.2012 16:47:37   
ronja

Se strinjam.
Taka ateista kot tvoj sva tudi midva:). Ni mi problem it v cerkev, če je pač dober razlog za to, sama zaradi sebe pa res ne bi tja zahajala (razen če je kaka umetnina not za videt;).
Kar se pa krstov tiče, so pa meni bolj iskreni tisti, kjer se krsti človek, ko se sam zato odloči. Sem bila celo priča pri enem takem krstu, pa je bilo prav lepo, a ne, kuser posted image ? Škodit pa tista voda res nič ne more (če je čistauser posted image ). Samo recimo lahko je otrok krščen, pa si tega ne želi - recimo jaz sem, pa nočem bit in se ne moreš izpisat iz tega - to je problem. Krstiš se lahko kadarkoli, odrstit se pa ne da in meni gre zelo na živce, da me štejejo za svojo, čeprav to niti pod razno nisem.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 1541
28.3.2012 17:11:03   
trnuljčica
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

trnjulčica, hvala za razlago, meni so vedno dali Lekadol, češ da to je ziher, da nič ne vpliva. Se pa strinjam glede paracetamola, tega itak dajejo že dojenčkom.

Saj,user posted image , je ziher, pač paracetamol (Daleron al Lekadol), ki ga že 3 mesečniku lahko daš v dozi 120 mg 2- 3x dnevno. Če ga pa mamica vzame, pa otrok (dojen) dobi le nekaj čez 2 % doze.
Glede tega, da so ti stalno dajali Lekadol, pa: Veliko jih ne ve, da je Daleron na listi (receptov), a le tisti z 20 tbl v škatlici. Pa še prvi je bil (Lekadol) in saj veš, kar pišeš že sto let, pač pišeš naprej. Sicer so pri tebi bolj mislili, da je paracetamol, katerega skorajda sinonim pri nas je Lekadol, bolj ziher varen proti drugim zdravilom za bolečino.
Drugače pa imajo ljudje, ki so probali oboje, rajši Daleron, ker ga lažje pojejo. Lekadol je večji in še s čudno ostrimi robovi...

Tako, da se nič bat vzet Daleron, Lekadol al drugo stvar, ki je v bistvu paracetamol in jih tržijo v lekarnah.

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 28.3.2012 17:18:31 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1542
28.3.2012 17:16:19   
trnuljčica

Samo recimo lahko je otrok krščen, pa si tega ne želi - recimo jaz sem, pa nočem bit in se ne moreš izpisat iz tega - to je problem. Krstiš se lahko kadarkoli, odrstit se pa ne da in meni gre zelo na živce, da me štejejo za svojo, čeprav to niti pod razno nisem.

Joj, ti bi se razumela z MM. user posted image
Jaz mu vedno rečem, da se ziher da, saj je Makarovička uredila. On pa odgovori: Kje imam pa čas se bost z njimi.

Ena moja znanka si je želela cerkvene poroke, a ker je bil njen že prej cerkveno poročen, je minilo kar nekaj časa in napora da sta to razveljavila.

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 28.3.2012 17:28:12 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1543
28.3.2012 17:26:43   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: Mistica

Tudi naši je 2x počila kapilarica v učku. Prvič je izginila v roku enega dne, sedaj pa ima že 3.dan malo krvavo učko in ne vem ali bi se šla pokazat ali bi počakala. Sicer se zmanjšuje in je še čiz malo rdeče, a vseeno.

Če hiposfagma ni bila posledica poškodbe ali da so znaki vnetja očesa, bi jaz počakala. Resorbira se približno do dva tedna. Poglej moj post glede tega zgoraj. Ker: zdravljenja ni.

Razen, če sumiš, da je kaj drugega, potem jo pelji! Boljše 1x preveč, kot 1x premalo.

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 1544
28.3.2012 17:37:33   
Mistica

IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica
Če hiposfagma ni bila posledica poškodbe ali da so znaki vnetja očesa, bi jaz počakala. Resorbira se približno do dva tedna. Poglej moj post glede tega zgoraj. Ker: zdravljenja ni.

Razen, če sumiš, da je kaj drugega, potem jo pelji! Boljše 1x preveč, kot 1x premalo.

trnuljčica - bom še 1x pogledala tvoj post, hvala za razlago. (sem ga prebrala, si shranila povezavo, ki si jo pripela, nisem pa je še šla gledatuser posted image ) Mislim, da ne gre za vnetje, saj je rdečega vsak dan manj.

Neposredna povezava do sporočila: 1545
28.3.2012 18:17:11   
lily32
IZVIRNO SPOROČILO: kimica86
Midva z dragim sva oba krščena pa greva vsega skupaj 2x letno v cerkev in nisva bila ne birmana ne nič.. Oba sva kristjana in zato bo krščena tudi tamala..

Kaj potem tebi pomeni izraz kristjan? Kaj ti pomeni sveti krst? Zakaj greš 2x letno v cerkev?

Jaz lahko torej rečem, da sem vegetarjanka, saj je vsaj 10 dni v letu, ko ne uživam mesa. user posted image

lily, ampak kaj pa če je en ateist, en starš pa veren? A ni ravno to kompromis, da ga recimo ne krsti, ga pa vzgaja v veri ali pa obratno - če že ravno predlagaš kompromis;).

Se strinjam, to je kompromis. Matkurja, sem prebrala tvojo razlago in v tvojem primeru jemljem besede nazaj, saj bo vajin otrok dejansko imel možnost poznati eno in drugo in se potem odločiti za svojo pot.

Jaz sem se spotaknila ob izjavo "se bo potem sam odločil"  v tem smislu, da če otroka vzgajaš kot ateist, ga po mojem mnenju usmerjaš v to, da bo tudi on ateist  ali ko jo izjavijo posamezniki, ki otroka dajo krstiti, a ga ne nameravajo vzgajati v veri in jim krst nič ne pomeni. "Naj bo krščen za vsak primer, pa se bo potem odločil." Sveti krst je zakrament, ki ima v katoliški veri svoj pomen, zato menim, da naj bi krstili tisti, ki mislijo tako tudi živeti in svoje otroke vzgajati.

Samo recimo lahko je otrok krščen, pa si tega ne želi - recimo jaz sem, pa nočem bit in se ne moreš izpisat iz tega - to je problem. Krstiš se lahko kadarkoli, odrstit se pa ne da in meni gre zelo na živce, da me štejejo za svojo, čeprav to niti pod razno nisem.

Tudi to se lahko zgodi. Lahko izstopiš iz cerkve, čeprav vem, da to ni isto. Zato bi bilo mogoče res najbolje, da bi krščevali odrasle ljudi, ki bi se sami odločili, a cerkev je zelo toga institucija, a to je že druga doolga zgodba. Je pa dejstvo, da starši sprejemamo odločitve in skrbimo za svoje otroke, kot mislimo, da je najbolj prav in prav gotovo sprejmemo tudi kakšno, s katero se mogoče otrok sam ne bi strinjal, če bi sam odločal. In določene lahko prinesejo tudi trajne posledice, a tako je.

< Sporočilo je popravil lily32 -- 28.3.2012 18:30:31 >

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1546
28.3.2012 19:44:20   
Matkurja

Se strinjam.
Taka ateista kot tvoj sva tudi midva:). Ni mi problem it v cerkev, če je pač dober razlog za to, sama zaradi sebe pa res ne bi tja zahajala (razen če je kaka umetnina not za videt;).
Kar se pa krstov tiče, so pa meni bolj iskreni tisti, kjer se krsti človek, ko se sam zato odloči. Sem bila celo priča pri enem takem krstu, pa je bilo prav lepo, a ne, kuser posted image ? Škodit pa tista voda res nič ne more (če je čistauser posted image ). Samo recimo lahko je otrok krščen, pa si tega ne želi - recimo jaz sem, pa nočem bit in se ne moreš izpisat iz tega - to je problem. Krstiš se lahko kadarkoli, odrstit se pa ne da in meni gre zelo na živce, da me štejejo za svojo, čeprav to niti pod razno nisem.

Lahko se izpišeš iz krščanske vere, ni problema. In itak ti nič ne pomeni, se pravi, tebe niso polili s sveto vodo, ampak pač z neko slano vodo, kar "žegnana" voda je. V vedro vode stresejo sol, pol pa pač to župnik blagoslovi.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1547
28.3.2012 20:42:11   
kimica86

Kaj potem tebi pomeni izraz kristjan? Kaj ti pomeni sveti krst? Zakaj greš 2x letno v cerkev?

Jaz lahko torej rečem, da sem vegetarjanka, saj je vsaj 10 dni v letu, ko ne uživam mesa. user posted image

Kristjan je zame ta, ki veruje v boga.. V cerkev grem h polnočki, za veliko noč in h maši za nonota od dragega.. Tako, da greva vsega skupaj 2x, morda 3x letno v cerkev..
Nisem pa tašen vernik, da bom vsako nedeljo hodila ob 9h zjutraj h maši in za vsak praznik!!!!
Pač, verjamem, da bog obstaja in starši so me tako učili, zato sem tudi krščena.. H veronauku me nikoli niso silili hodit in nikoli nisem niti zanimanja pokazala za to (oče je birman, mama pa ne)..

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1548
28.3.2012 20:55:35   
beti 1
IZVIRNO SPOROČILO: ursah

Hja, se bojim, da nas bo žal vse tiste, ki imamo več kot enega otročka (oz. tiste, ki to še nameravate imeti) doletel ukrep plačljivega vrtca za drugega otroka. Jaz tudi pravim, da naj mi zmanjšajo porodniško, ukinejo otroški dodatek (verjetno bomo ostali res brez), samo naj pustijo vrtec za drugega zastonj ali vsaj znižano plačilo...ker sedaj ga plačujemo preko 300 EUR, če bo x2, se mi zdi to res kar hud ukrep za (mlade) družine...

Nam je glede tega finančno zdaj vseeno, ker se v nobenem primeru ne-bi mogli izogniti plačilu vrtca. Smo eden tistih primerov, ki za las sfalijo in nimajo ugodnosti trenutne zakonodaje. Starejši je bil ob rojstvu user posted image  star 8 let in malo manj kot mesec, pa mi ne pripada podaljšanje porodniške za en mesec. Mlajši gre pa septembra v šolo, tako da moram v vsakem primeru plačati vrtec, pa še kaj bi se našlo. Načeloma je bilo meni to z zastonjskim vrtcem všeč, vendar pa ni bilo pravično do tistih z večjo starostno razliko. Se pa strinjam, da bi lahko obdržali vsaj tisti del z 1 razred nižjim plačilom za 1 otroka (že prej je bil to tisti za katerega si že itak plačeval manj). Kar se pa tiče plačila, ko ste 4 namesto 3 se to zagotovo pozna pri razredu za plačilo, poleg tega pa je za skupine II. starostnega obdobja cena bistveno nižja.

Krst: Lily, mi potem zagotovo sodimo v skupino, ki je en razumeš oziroma podpiraš. Sama sem ateist, moj po prepričanju tudi, vendar hodi v cerkev po sili razmer (user posted image  od tašče). Zaradi ljubega miru sta starejša 2 krščena, tudi mala seveda bo. Vzgajanje v veri prepuščam možu in tašči. Izhajam iz kmečkega okolja, kjer je bilo, predvsem v generaciji mojih staršev, ogromno primerov, ko so bili otroci samo krščeni, (pogosto so jih nesle babice, proti volji staršev), ostalih zakramentov pa nimajo. Nekateri kljub temu hodijo v cerkev ob pomembnejših praznikih, njihovi otroci so tudi krščeni,... Tako da mi nismo čisto nič posebnega oziroma čudnega. Je pa moja tašča ena tistih, ki so se kot odrasli odločili za sprejem kristjanstva. Zaradi svojega značaja zdaj s pravili vere skorajda dobesedno "posiljuje" praktično vsakega, ki ji pride na pot. Je bil dosežek že to, da je požrla najino poroko, ker se sama nisem odločila za katehumenat, ker se je leto prej poročila moja sestra, ki je to naredila. 
Se mi pa zdi, da sem kot ateist po svoje prikrajšana za pomemben del znanja o naši zgodovini, saj ima kristjanstvo oziroma krščanstvo pri poteku le-te pomembno vlogo in če poznaš osnove le-tega je marsikaj bolj razumljivo. Mi pa dosedaj ni uspelo najti časa, da bi to samostojno nadoknadila.

Mi smo bili danes že 2-ič v bazenu. Smo šli v Snovik, ker sta moja 2 tam na počitnicah. Je bilo pa tako vroče, da user posted image  ni mogla spati, niti se ni hotela dojiti. Mi je pa uspelo njena stopalca kakih 15 min namakat v otroški bazenček, da se je vsaj malo ohladila.

Mistica: sem ti hotela odgovorit, ko si spraševala, pa sem pozabila. Pred 8 leti je bila omejitev za plavanje dojenčkov starost 3 mesecev oziroma samostojno držanje glavice, kar se mi zdi zelo smiselno. Sama sem imela oba starejša v tem tečaju in imam same pozitivne izkušnje. Če nameravate več hoditi po bazenih oziroma se kopati v morju močno priporočam neoprenske kopalke in pa Fredov plavalni obroč. Če si zraven sposodiš še knjigo "Plavanje dojenčkov" od vodje plavanja za dojenčke pri nas, Dorice Šajber, si pa že skoraj na istem. Neoprenske kopalke so fajn, ker se pod njimi koža user posted image  ne shladi in si lahko že kmalu tudi v nekoliko hladnejši vodi (28°), so pa različne od malo bolj obsežnih boksaric do takih, ki pokrijejo cel trup in imajo še rokave zraven.  Fredov obroč je pa super, zato ker se otrok že kot user posted image  navadi na ležanje na vodi in kasneje zaradi tega hitreje bolj učinkovito plava, saj ležanje na vodi skorajda že obvlada. Ne dobim nobenih provizij od Freda ipd., da ne bo katera mislila, da načrtno delam reklamo. user posted image user posted image

Grem spat sem čisto crknjena. lahko in mirno noč vsem

(odgovor članu ursah)
Neposredna povezava do sporočila: 1549
28.3.2012 23:04:09   
Kasija
trnuljčica uni mislim da vizjak (obupen spomin za imena imam) je rekel na tv-ju včeraj. za porodniške, da ne bodo spreminjali. za otroške pa ni rekel nič. ampak itak je tako, da ti po enem letu poteče pogodba za otroške in jo moraš obnovit - torej ti lahko takrat spremenijo. že izdane bi morale po tej logiki držat do datuma poteka, torej eno leto.

kar se tiče odločitve o otrocih, verjamem, da bo vplivalo. ker enkrat sem gledala eno pogovorno oddajo pred veliko leti in je ena mamica komentirala, da za biti starš potrebuješ enega otroka, država je tista, ki potrebuje dva do tri od tebe. za ohranjanje populacije. lepo povedano, a ne?

rotavirus se nisem odločila za cepljenje

user posted image  se je pa danes obrnila iz trebuha na hrbet. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......