čustvena
|
Živjo! Lisicamica, tudi jaz ti iskreno čestitam za tvojega sončka! Vesela sem, da je šlo vse tako lahko, kot praviš sama. Čeprav sem sama po tvoji porodni zgodbi dobila občutek, da si se kar namatrala, saj si bila tam kar cel "šiht." Je pa res, kot praviš, da vse muke pozabiš, ko enkrat dobiš svojega sončka na prsi, vsaj tako je bilo pri mojem prvem porodu 1. maja 2008, ko sem rodila Nika. Pa čeprav sem se odpirala 6 ur in se še spomnim, da me je bolelo. Je pač tako, da vse to ni več tako pomembno in boleče, ko je konec in dobiš svojo "nagrado". Zdaj pa še moje novice: mene je moja g danes presenetila, ko mi je povedala, da sem 3 cm odprta in kdaj bi želela roditi. Ona je mene vprašala, kateri je moj priljubljeni datum. Ni to nenavadno? Pa še nisem imela tako rednih popadkov kot ti, mixi. A ni to hecno? Kaj odgovoriti na to? Najprej sem vprašala, češ, a nimam roka šele čez devet dni, a ni to moj datum oziroma ali je možno, da bo prej, pa je le pritrdila. Ker nisem želela pred soboto, saj se v p'etek še dobimo s prijatelji, pa še nekaj dela me čaka doma, sem ji rekla, kaj pa, čed ropdim v soboto. In tako je bilo določeno. Če ne rodim prej, naj pridem v soboto zjutraj v porodnišnico. Sploh nisem vedela, da si lahko dan poroda izbereš sam. Sem rekla, da jo bom jutri še poklicala. Res, da bom do sobote noseča že polnih 39 tednov, ampak ali bi dojenčku morda bolj koristila, če pustim, da gre vse po naravni poti, pa morda rodim šele čez osem ali deset dni. Saj po eni strani bi res rada rodila čim prej, ampak če sem nosila tega otročka 39 tednov, pa lahkop zdržim tudi še ta zadnjio teden, če je bolje zanj. Kaj ve menite? Prav zanima me, koliko je zdaj teh sproženih porodov in zakaj? A smo za to krive same, ko rečemo, da bi že rade počasi rodile, ali si želijo v porodnišnici s tem zagotoviti manj gneče ali pa so za to tehtni razlogi? No, jaz bom zagotovo jutri še enkrat poklicala mojo g in skušala izvedeti več o tem. Saj po eni strani bi mi bilo fajn rodit v soboto, ker bi bil tako moj mož lahko ves mesec (do 9. 1., ko gre na službeno pot) ob meni, po drugi strani pa bi rada počakala, če je to bolje za dojenčka in zame. Za dojenčka naj bi bili umetni popadki večji stres, za ženske, ki jim predrejo mehur, da sprožijo porod, pa ima verjetno to lahko za posledico probleme z uhajanjem urina kasneje v življenju. No, to so moje dileme. Kaj ve mislite o tem? Mimogrede, mixi, prav zanimivo, kako se najini datumi ujemajo. Res, da sem starejša (zdaj bom 36 let), ampak tudi sama imam v krsatkem rojstni dan (14. 12.), prvega malčka sem rodila maja 2008 in zdaj čakamo strelca. Pa mislim, da si ti tudi navedla, da je tvoj mož oven, imam prav? Moj tudi. Zanimivo, kajne? Lahko noč!
|