Laima
|
Pozdravljene decemberske , Nutry čestitke za - veliko lepih trenutkov skupaj, sploh počitka in dobrega dojenja želim. Jaz sem še "cela ena mami", kot bi rekel moj veliki-mali fant. Imam pa divje, najprej mi rr-ja ni odpiralo , ta teden sem bila 3x pri zdravniku in enostavno mi je zmanjkalo časa za vse kar bi jaz rada postorila. Zvečer pridem kaput. Danes mi je uspelo na rr-zato sledi poročilo. Ginekolog v sredo, okulist danes in še medicina športa in dela v torek. Too much. KG-no comment, sem že na +16kg od začetka -imam nor apetit in od kar so ti pregledi tedenski mi gre kar gor, gor.... Ne morem se zadržat. Pa še prebava mi nagaja. Odvajanje-sem zaprta. V sredo imam kontrolo, za enkrat vse kaže dobro-imela sem UZ in CTG ta teden. Na UZ mi je samo povedala, da je dovolj plodovnice, da je pretok skozi popkovino ok in nič drugega. Pri nas ne merijo in tehtajo več po morfologiji plodkov-otročičkov. Zaradi psihe porodnice, da te ne prestrašijo preveč. Vaginalno me tudi več ne tikajo. Sedaj samo čakamo in merimo. Bo velika kolikor bo in težka, kot bo. Jaz si ne želim več, kot 3000g, a bomo videli. Pustimo se presenetiti. Kolegica je 13.11. rodila 3100g in 49 cm, sta uredu in že doma. Je bila novemerka in na rok. Občasno imam krče-ščipalce v sprednjem delu trebuha, a to je dokaj normalno, saj se pripravlja. Še cca. 17 dni. oziroma, ko si bo izbrala. Ime, ne boste verjeli, ga še nismo izbrali-dve imeni sta v finalu in do zadnjega ne bomo izbrali-kot kaže se zgodovina ponavlja. Taki pač smo pri naši hiši. Danes sem ji kupila oblekico božička so meli znižano v H&M za 5 evrčkov (oblekca + kapica) Se nisem mogla upret, sem šla po trenerko za malega, da bo prinesel Miklavž, da bo za v vrtec. Perem vsak dan po en stroj teh cot, eno za doma, eno za vrtec, potem od moža za tek, moje,... in teh cunj ni nikoli konca. Pol se pa vse ne suši v sušilcu in hlače mi ekspres preraste ta naš dolginček. Dete je še aktivno v trebuščku, a ne več tako silovito-zmanjkuje prostora. Imam pa od srede naprej povečan izcedek, sicer je normalne barve le gost, a ko grem lulat opazim kaplje v školjki. Mogoče pa se na kaj pripravlja. Zgaga me peče, da res ni. Spim pa dobro, enako se mi je dogajalo v prvi nosečnosti. Zadnjih 14 dni pred porodom sem spala dobro. Mami4 vesela sem, da ti gre dobro - vsak dan je dragocen. Se še ne mudi. AljaAn hvala za skrb-vidiš še sem z vami. Pri nas ni takega čakanja, ko si naročen, max. 15 minut čakanja in si na vrsti. Če pa je CTG pa mislim, da je še prej-naročajo tako, da se križamo-je pa res, da imam ginekologinjo v zdravstvenem domu in ne v kaki bolnišnici ali porodnišnici-tam sem slišala, da si je treba vzeti kar čas za preglede. Kar pa je razumljivo, saj če je tvoja pacientka v porodni sobi si vsaka želi, da je z njo nekdo, ki mu zaupa in jo spremlja celo nosečnost. če imaš tako možnost je to lepo. Pač jaz se za porod podam v roke drugim in svojo G vidim ob kontroli po porodu. Imam pa zadnje čase tudi kar skrbi in vprašanja: Bo zdravo? Je vse ok? Se bomo dojile? Kako bo mali sprejel? Bom znala porazdelit ljubezen?.... včeraj zvečer me je v joku vprašal-saj boš še skrbela zame mami, ko bo prišla sestrica? Sem ga potolažla, a me je pretreslo, ko sem ugotovila s čim si beli glavo. Z istim, kot jaz. Kako bo potekal porod? Bo hiter? Kakšno babico bom imela?... Na trenutke se mi zdi, da pretiravam, a kaj si hočem iz kože skočit ne morem. Presnete skrbi, naj gredo mirno stran. mižim-mantram stran No punce držte se in se še kaj javim. Noč
|