sashy
|
No, da vam sporočim: 5.12.2011 ob 20.03 smo dva dni čez rok dobili punčko z imenom Brina dolgo 52cm in težko 3400g. Čestitam tudi ostalim, ki ste že rodile in želim, da bi imela vsaj tako lep in hiter porod, kot je bil moj. Porodna zgodba: v nedeljo je šel čep in začelo se je neko črvičenje. Ker sta se že prej oba poroda pri prvih dveh začela na enak način, sem vedela, da bo rodila v roku enega dneva. Tisto noč smo šli kot vedno normalno v posteljo. V ponedeljek sem kot vsak delovni dan otroka peljala v vrtec in prišla domov. Doma so bili vsi seznanjeni s stanjem in v pripravljenosti, če bo potrebno iti že kaj prej kot po tretji uri ko bo parner doma iz službe. Ker so popadki postajali močnejši , vendar še vedno neredni sem se odločila, da grem najprej do svojega ginekologa. Tisti, da je šla po otroke moja sestra s parnerjempa sva se odpravila do G s torbo za v porodnišnico vred. Ob štirih me je G pregldeal in ugotovil, da se nekaj dogaja in sem 2cm odprta vendar me je poslal domov v prepričanju, da bom v sredo še prišla na pregled. S partnerjem sva šla še v trgovino po pečenega piščanca, da bomo nekaj pojedli, ker nisem nič kuhala. Ob petih smo pojedli, ob šestih pa je imel partner naročenega frizerja, vendar sem mu tik pred odhodom (petnajst minut do šestih) rekla, da bova šla pa midva raje v Postojno (ker sva iz LJ), ker sem imela zdaj že kar redne popadke na 5min. Na poti v P so se popadki stopnjevali in postajači močnejši. V P sva prispela ob pol sedmih, kjer so me dali na CTG in ugotovili, da se odprta že 6-7cm! Ker sem želela naravni porod v vodi mi je babca Minka (vse pohvale za res imenitno delo) na hitro naredila klistir in medtem , ko sem se jaz čistila pripravila vodo. V porodno sobo smo prišli dvajset minut do osmih, 19.50 je dr. Merlo predrl mehur in pogledal plodovnico, da ni slučajno od mekonija, ker potem ne bi smela roditi v vodi. Ko sem šla dol iz porodne postelje do kadi sem že čutila potisni popadek, ki sem ga na hitro predihala in zlezla v vodo. V roku desetih minut sem v vodi rodila naše tretje bitje, malo Brino. Porod je bil ekspresen in niti ne preveč boleč. Nič nisem bila šivana, kar je še dodaten plus zato, da sem lahko polno aktivna doma ob treh navihančkih. Včeraj smo prišli domov, zdj pa vsi trije spijo, zato lahko tole pišem :) Z Brino sva se že zelo lepo ujeli, dojiva se na tri ure, danes ponoči pa je že spala od 22.00 do 3.30. Mleka imam itak za izvoz, kar me skrbi je edino to, da ne bom slučajno fasala kakšnega mastitisa, ko sem ga pri prvi hčerki, ko je bila stara 10 dni. Drugače pa še en nasvet za tiste, ki še niste rodile. Ko boste imele popadke (tiste že močnejše) je najbolje, da celo telo kar se da sprostite (zelo dobro je tudi poslušanje glasbe, katerekoli, ki vam v tistem trenutku ustreza) in si govorite, da je vsak popadek nov korak k končnemu cilju, ko boste spoznali svoje novo bitje, oziroma, da popadek odpira vrata vašemu otroku in, da se odpirate kot roža ko zacveti ob prvih sončnih žarkih -> malo meditacije :)