|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2012
24.11.2011 7:56:56   
amyZ
am...mami bom - dobrodošla med nami! Upam, da se boš držala z nami do konca :) Drugače pa verjemi, da bo vse ok, da ne bo preveč negativnih misli!

(odgovor članu am...mami bom)
Neposredna povezava do sporočila: 376
24.11.2011 8:33:34   
nina166
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Z AC se pregledajo kromosomi in ugotovijo genetske napake, ki se 100% potrdijo oz. ovržejo - in to je največja vrednost preiskave. To da ugotoviš spol je načeloma brez pomena, ampak ker sem v prviuser posted image vedela, da bo punčka, sva jo nekako še bolj sprejela, izbrala ime in se z njo "pogovarjala". Aja, pa pred ugotovitvijo spola sem bila prepričana, da nosim fantka user posted image .

Spyler

Moja mama je kljub opravljeni AC na kateri je bilo vse super, rodila zelo bolano punčko...toliko o vrednosti te preizkave.

Medtem ko je znanki AC pokazalo da je z otrokom nekaj narobe in so ji predlagali splav. Ker sta se s partnerjem za otroka trudila veliko let, vmes imela nekaj ss in je vedela, da ji je to verjetno zadnja možnost, da ima otroka, se je odločila, da ga obdrži, četudi je bolan. Otrok se je rodil popolnoma zdrav. Vem da so to zelo redki primeri, pa vendar so.

< Sporočilo je popravil nina166 -- 24.11.2011 8:38:32 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 377
24.11.2011 8:39:42   
*bobika*
dobro jutro julijske mamice..

Kako smo danes ? najprej eno kavico user posted image  za vse, da se prebudimo .. no tiste ki jo še pijete (jaz se ji ne morem odpovedat) ..

Punce še vas vprašam..kaj mislite glede aerobike? Še vedno lahko delam vse (trebušne, poskoke) ?

(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 378
24.11.2011 8:54:17   
afnica mala
Dobro jutro....zame zeleni čajuser posted image , za vas mogoče kavica?user posted image

pa je res, danes so prsi napihnjene, vrti se mi, slabo....konec prejšnje nosečnosti sem bila na preiskavah zaradi vrtoglavice,pa niso nič odkrili, g. pa mi je prepovedala vozit avto- je rekla, da je to prvič,da je nekomu to rekla......

jaz sem mal premišljevala, v ponedeljek, ko se g.vrne moram poklicat za izvide krvi- beta HCG-in se bom zmenila še za nuhalno, boljš kak pregled več, kot premalo....

nuhalna, HB, AC- meni je pri vseh kazalo nekaj narobe, ne Dawnow, ampak neko drugo kromosonsko "napako", sem bila kuhana in pečena na genetiki, po HB sem se zmenila še za AC, potem so obema vzeli kri in skupaj z vzorcem AC poslali na preiskave v tujino....do 6. meseca nisem vedela kako in kaj(ko so prišli izvidi)....potem so mi rekli, da bo verjetno ok, ker se noben gen ni izgubil, ampak samo iz enga kromosoma nalimal na druzga- temu se reče novonastala translokacija.....pa da vam povem, jaz sem bila ful optimistična. Če ne bi dala pri nuhalni še dodatno kri (znižal rezulatat), ne bi ničesar vedela, konec pa bi bil isti.....

(odgovor članu *bobika*)
Neposredna povezava do sporočila: 379
24.11.2011 8:54:33   
beti82
Jutro!

Glede raznih telovadb je meni v prvi nosečnosti rekla, da ni nič narobe, tako, da sem do 4. meseca hodila lavfat, potem pa na aerobiko za nosečke. Razen pri trebušnjakih sem imela nekako slab občutek in jih nisem delala.

Sedaj se mi je pa pojavil rahel rjavkast izcedek in mi je G svetovala naj z raznimi vadbami prekinem do prvega pregleda. Tako, da sem trenutno v mirovanju.

(odgovor članu *bobika*)
Neposredna povezava do sporočila: 380
24.11.2011 9:00:34   
*bobika*
IZVIRNO SPOROČILO: beti82

Jutro!

Glede raznih telovadb je meni v prvi nosečnosti rekla, da ni nič narobe, tako, da sem do 4. meseca hodila lavfat, potem pa na aerobiko za nosečke. Razen pri trebušnjakih sem imela nekako slab občutek in jih nisem delala.

Sedaj se mi je pa pojavil rahel rjavkast izcedek in mi je G svetovala naj z raznimi vadbami prekinem do prvega pregleda. Tako, da sem trenutno v mirovanju.

hvala
Bom tudi jaz nadaljevala z vodenjem aerobike, sem pri Pušenjaku prebrala, da ni nič narobe, če si že pred nosečnostjo treniral in bil aktiven, samo pretiravat ne smem..
Pi trebušnih sem pa tudi jaz včeraj imela grozen občutek.

(odgovor članu beti82)
Neposredna povezava do sporočila: 381
24.11.2011 9:07:20   
afnica mala
IZVIRNO SPOROČILO: *bobika*

IZVIRNO SPOROČILO: beti82

Jutro!

hvala
Bom tudi jaz nadaljevala z vodenjem aerobike, sem pri Pušenjaku prebrala, da ni nič narobe, če si že pred nosečnostjo treniral in bil aktiven, samo pretiravat ne smem..
Pi trebušnih sem pa tudi jaz včeraj imela grozen občutek.

jaz se pa ne upam laufat, čakam na pregled, da vidiva kako, potem pa se odločim naprej....kasneje pa itak na telovadbo za nosečke....tudi v 1user posted image  sem

(odgovor članu *bobika*)
Neposredna povezava do sporočila: 382
24.11.2011 9:44:07   
amyZ
Moje gibanje bodo predvsem krajši sprehodi s psičko in pa ob vikendih, ko bo vreme in volja še krajši pohodi. Telovadila nisem že več kot leto in pol tako da niti ne vem kako pametno bi bilo sedaj kaj posebej začet. Razen kakšnih razgibalnih vaj za nosečnice.

A ima še katera izmed vas doma kužka?

(odgovor članu afnica mala)
Neposredna povezava do sporočila: 383
24.11.2011 10:00:05   
*bobika*
IZVIRNO SPOROČILO: amyZ

Moje gibanje bodo predvsem krajši sprehodi s psičko in pa ob vikendih, ko bo vreme in volja še krajši pohodi. Telovadila nisem že več kot leto in pol tako da niti ne vem kako pametno bi bilo sedaj kaj posebej začet. Razen kakšnih razgibalnih vaj za nosečnice.

A ima še katera izmed vas doma kužka?

mi smo obkroženi s kužki.. tašča ima bernca, dedek od mojga kraško ovčarko .. spomladi pa tud mi dobimo mladička..

(odgovor članu amyZ)
Neposredna povezava do sporočila: 384
24.11.2011 10:42:00   
kajčy
amyZ-mi imamo doma mladička kavaljerko....se pa s sinom tudi zelo lepo igrata in se razumeta in jo ima tudi zelo rad.imamo tudi prinašalko,njo pa vleče za rep,misli da je konj in jo hoče kar zajahati..user posted image .dobr da je v spodnjem štuku(pri tašči)ker drugače bi se mi zmešalo,saj ona pa res pušča veliko dlak...moje stanje pa ni nič drugačno.tako kot v prvi user posted image ne čutim nobenih slabosti....upam da tako tudi ostane

(odgovor članu *bobika*)
Neposredna povezava do sporočila: 385
24.11.2011 11:11:21   
amyZ
No, super potem nisem edina, ki bom pripravljala kužna na novega člana. hehe... najprej jo moram odvaditi, da zalaja, ko kaj sliši, ker bo znalo biti to precej moteče. Sploh ker ima visok glas.

Imava pa maltežanko, ki bo februarja stara eno leto. Zaenkrat ima ful rada otroke, kr znori, ko jih vid. Rada ma pozornost, tako da jo bo morala tudi potem dobivati.
Sicer pa ima oče še bernskega planšarja, isto, ampak samičko pa imajo tudi pri tastu in tašči. So pa to izjmeno previdni psi, ko gre za otroke.
Itak pa vedno treba biti zraven, ampak do tega bo preteklo še kar nekaj mesecev. :)

Jaz tudi še nimam nobene slabosti. Danes sem se namenila kupiti lignje in jih speči, ker mi ful diši morska hrana. Prav rada bi bila zdajle nekje na morju :) Seveda pa ne bom pretiravala, kakšno gojeno ribico vsake toliko časa in tko pa bo moja želja potešena :)

(odgovor članu kajčy)
Neposredna povezava do sporočila: 386
24.11.2011 11:54:50   
Vegi
Evo, še jaz se javljam na dolžnost user posted image Po svojih izračunih imam rok 5.7., bomo vidli kaj bo G. rekla.

Za tiste, ki vam je zelo slabo - poskusite imeti ves čas nekaj v želodcu, glodajte kakšen prepečenec, krekerje, grissin palčke...

(odgovor članu amyZ)
Neposredna povezava do sporočila: 387
24.11.2011 12:16:19   
*bobika*
IZVIRNO SPOROČILO: amyZ

Prav rada bi bila zdajle nekje na morju :) Seveda pa ne bom pretiravala, kakšno gojeno ribico vsake toliko časa in tko pa bo moja želja potešena :)

jsz bi tudi šla malo na obalo..
Imamo pa že rezerviran dopust konec junija, začetek julija in sploh ne vem ali bomo šli ali ne.. Glede na to da sem prvič rodila 16 dni prej , me je kr groza da smo na otoku daleč stran od SLovenije in sploh kakšne porodnišnice .. Mogoče bomo šli vsaj tako da sem 3 tedne pred rokom že doma ..user posted image

(odgovor članu amyZ)
Neposredna povezava do sporočila: 388
24.11.2011 12:47:09   
iwa
Ojla!

dva dni sm bla brez neta pa vidm da pridno čvekate.

Moja G je tud dr. Megličeva, sm tolk nasploh zadovoljna z ZD Domžale da se vozim tja iz Radovljice.... Drugaeč sm bila v prvi nosečnosti na Ns pri dr.Strahovi, ker je bila Megličeva na porodniški, zej grem pa kr k njej. Mam pa NS že določen za 6.1.

Glede slabosti jih mam jest minimalno, mogoče mal tud od tega ker se šele zej po 14 dneh počasi poslavljam od tele prehladne viroze od katere upam da user posted image ne bo nič, je pa fajn da nism mela nič vročine ampak samo kašelj in pooooooooooooooln nos, zej mi že kri vn buta od tega pihanja, moja druga user posted image pravi da sm kot slon s trobento....

glede telovadbe bom delala kot prej, nasloh veliko hodim ker sm brez avta, moj ga ma za v Lj in jest ogromno prehodim, pa včasih mal uteži pa je... se bom pa poslkusla tud jest mn zredit....user posted image

Življenje je lepo!

(odgovor članu *bobika*)
Neposredna povezava do sporočila: 389
24.11.2011 13:13:19   
tallla
IWA... jaz čakam dr. megličevo, da mi javi datum za NS (ta teden je baje na dopustu) ... ampak imam na sumu, da bova kar nekje v podobnih dneh imeli pri njej meeting :)

amyZ.. mi imamo tudi Maltežanko 3,5 leta staro. Ko bo user posted image prijokal bo imela dobra 4 leta. :) Glede na situacijo z mojimi nečakinjami ti lahko povem, da ima zeeeeeeeeelo, zeeeeeeeeeelo rada otroke. začne kar "jokat", ko jih vidi in se vrti okoli njih kot en paradni konj. Samo pol jo ta male začejo vleči, pa čudno božati (nimajo itak pravega filinga) in se hitro naveliča in se odmakne. Je pa naša maltezica že od malega imela otroke rada. Kadar smo koga (pa tudi odrasle) vidli na sprehodu (pa smo ga prvič srečal) in če je dotična oseba rekla "iiii" (v smislu kako lep kuža) se je takoj vrgla na hrbet in se pustila božat.... taka je še danes... in mislim, da ne bo problema, ko bomo pripeljali user posted image domov. Čeprav sem slišala, da so precej posesivni in mi je že marsikdo rekel, da jo bom mogla dat stran. Ampak itak, da tega ne bi nikoli naredila. Malo več vaje in vzgoje za psičko pa bo. Moj user posted image pa bo itak takoj pridobil filing za živalce, ker bo po mamici in tatiju :) in jaz jih že kar vidim kako bosta skupaj spala, ko bosta mal večja. Aja, kje pa spi vaša maltežankica? Naša kar v najini postelji (guilty as charged :/ )  user posted image

(odgovor članu iwa)
Neposredna povezava do sporočila: 390
24.11.2011 14:00:45   
amyZ
tallla - moja je čisto nora na mojo sestrco, ki je stara 8 let in tudi na druge otroke, se pa umakne ko ma dost. Tako, da mislim, da to ne bi bil problem. Ja glede spanja je pa takole, v zadnjem času je spala tudi pri meni, sploh ko je bil moj na službeni poti. Ker je pa imela prvo gonitev in zdaj še vnetje mehurja pa more kr v svoji posteljici spat. Seveda bo pa prišla ob prvi priliki nazaj na posteljo. Imam srečo, ker ne more gor skočit, je postelja visoka in pa parket na tleh, tako da ji ne uspe :)

bobika - ja dopust ja... tkole pred rokom je mogoče res malo riskirano it kam daleč. Sem se pa sama že hecala, če bi rodila na Hrvaškem, bi pol tamal(a) skoz spraševal zakaj ima rojstni kraj Zadar :) hehe
Jaz upam, glede na to, da naj bi bil rok čisto na koncu julija, da nama bo uspelo kam it. Sicer midva kampirava, tako da bi znalo biti precej zanimivo tam v 7,8 mesecu pod šotoru skakat. Sreči sva letos kupila večjega. Bo še treba premislit in malo povprašat kako in kaj je z dopusti, ko si slab mesec pred rojstvom. Ampak to imam še pol leta časa :) se tolažim...čeprav bo en dva tri :)

(odgovor članu tallla)
Neposredna povezava do sporočila: 391
24.11.2011 14:06:06   
Vegi
Saj če ne drugače se bomo imele pa za prvomajski dopust lepše user posted image Jaz močno dvomim da si bom upala na morje mesec pred porodom, bi bila potem neprestano živčna in se ne bi mogla sprostit...

(odgovor članu amyZ)
Neposredna povezava do sporočila: 392
24.11.2011 14:23:00   
afnica mala
jaz imam še tolk dopusta in nov v letu 2012, ki ga ne bom mogla prenest, da bi bla v tem primeru doma od nekje 1 maja. sam ne verjamem,da se bodo s tem strinjali v službi user posted image
tud dopust sem si splanirala- ene 5 dni konec aprila, 14 dni konec maja,14 dni konec junija/začetek julija....potem pa če bo kot je treba konec avgusta/začetek septembra....imamo prikolico 20 min čez mejo...

(odgovor članu Vegi)
Neposredna povezava do sporočila: 393
24.11.2011 15:32:36   
amyZ
Mogoče malo čudno vprašanje ampak vseeno. Kako se računajo ti tedni. Recimo če je trenutno 4 tedne in 4 dni, to pomeni da je 5.teden? In potem že lahko gledaš kaj se dogaja v petem tednu nosečnosti ali se šteje kot četrti?
Ali pa recimo, ko bom imela pregled bo točno 6 tednov in 2 dni.

(odgovor članu afnica mala)
Neposredna povezava do sporočila: 394
24.11.2011 15:58:33   
tallla
ja, zdaj si v 5.t in na pregledu boš v 7.t. ko pa boš brala čtivo, boš vidla, da so različno napisani. eni kot da si v petem tednu, eni pa da si user posted image pet tednov.... malo primerjaj med sabo (npr. po velikosti ploda) in pol boš vedela kako posamezno gradivo obravnava starost. tudi jaz se še malo lovim user posted image

dopust .... bomo pač izbrali slovensko obalo :) jaz močno upam, da bo maj topel in, da se bo zgodaj začelo poletje tako, da računam na Piran v maju in juniju, pol pa vse odvisno če tudi v juliju. :) ampak, sej porodnišnica je tudi v Kopru :) tako, da če me slučajno kaj preseneti, bomo pa na morju rodili :) glede na to, da sem 11 let živela na Obali, me ne bi nič motilo :) pa tudi moja mami je pred davnimi leti rodila mojo sestro v KP tako, da bi se lahko pogovarjali o razlikah :)

(odgovor članu amyZ)
Neposredna povezava do sporočila: 395
24.11.2011 19:43:23   
Anonimen
pozdravljene čveke user posted image

javljam se boljše volje, malo prej sem prišla iz pregleda in končno zagledala "črvička" user posted image   srčka še ni bilo slišat, slikice mi ni dal, ker se res v spodnjem kotu vidi ena mičkena bubica in nič drugega. glede bule, ki mi jo je prejšnjič videl na m. vratu, ni tokrat nič gledal, ker je trenutno bilo zame pomembneje, da vidim plodek!
po veličini ploda, je UZ določil, da sem noseča 6t 2d, naslednji pregled imam čez 2 tedna, takrat bo vse jasno in če bo vse ok, mi odpre m. knjižico, napotnico za lab,....in vse potrebnouser posted image slabo mi pa je od jutra do sutra user posted image   skozi bi neki basala v usta, pa mi je kuj boljšeuser posted image

jutri delam, pol pa par dni fraj, pa spet kak dan delat, pa fraj...tak mal ja mal ne user posted image   se pa bolje počutim, če mal delam, ker če ne ležim cel dan in se smilim sama sebi, ker mi gre skoz na bruhanje, bruham pa sploh ne, že v 1user posted image je bilo isto tak

kam rinete na obalo punce??? nič pametnega ni tuki-mrzlo kot povsoduser posted image je pa res , da ni tak depresivno kot v lj, ker hvala bogu še ni une depresivne megle tu...kopamo se pa ne več, tak da nam ne rabite bit fouš user posted image

Lp, srečka nosečka

(odgovor članu tallla)
  Neposredna povezava do sporočila: 396
24.11.2011 20:44:17   
Vegi
Na obalo bomo tiščale maja in junija ;) Zdajle me ne spraviš dol, samo prepihalo bi me do kosti pa kakšen fajn prehlad bi staknila...

Čestitke za uspešen UZ user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 397
24.11.2011 23:46:39   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: nina166

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Z AC se pregledajo kromosomi in ugotovijo genetske napake, ki se 100% potrdijo oz. ovržejo - in to je največja vrednost preiskave. To da ugotoviš spol je načeloma brez pomena, ampak ker sem v prviuser posted image vedela, da bo punčka, sva jo nekako še bolj sprejela, izbrala ime in se z njo "pogovarjala". Aja, pa pred ugotovitvijo spola sem bila prepričana, da nosim fantka user posted image .

Spyler

Moja mama je kljub opravljeni AC na kateri je bilo vse super, rodila zelo bolano punčko...toliko o vrednosti te preizkave.

Medtem ko je znanki AC pokazalo da je z otrokom nekaj narobe in so ji predlagali splav. Ker sta se s partnerjem za otroka trudila veliko let, vmes imela nekaj ss in je vedela, da ji je to verjetno zadnja možnost, da ima otroka, se je odločila, da ga obdrži, četudi je bolan. Otrok se je rodil popolnoma zdrav. Vem da so to zelo redki primeri, pa vendar so.

nobena preiskava ti ne more obljubiti 100% zdravega otroka, ker gre med samo nosečnostjo žal lahko marsikaj narobe. Z AC pa se pregledajo le kromosomske napake. Tvoja sestrica očitno ni imela potrjene kromosomske napake in je bila bolezen posledica drugačnih komplikacij. To je pa riziko, ki ga moramo sprejeti vse.

Sama imam iz prve nosečnosti same lepe izkušnje, z izjemo dejstva, da sem po porodu šele dobila strah (upam, da ne pride do izraza v tej nosečnosti), ker sem ugotovila koliko stvari bi lahko šlo narobe, pa smo hvala bogu imeli srečo. Moja user posted image se je namreč rodila z dvakrat zavito popkovino okoli vratu, ki je povrh vsega imela tudi pravi vozel, kar pomeni, da bi se nam lahko zgodilo tudi to, da bi se prekinil dotok kisika in hrane, kar bi privedlo do .... sploh nočem razmišljat o tem. Babica porodničarka je najini sončici že v porodni sobi nadela vzdevek - Srečka. Šele kasneje je prišlo za mano, kaj bi bilo, če bi bilo.

Spyler

(odgovor članu nina166)
  Neposredna povezava do sporočila: 398
25.11.2011 8:08:55   
amyZ
Jutro punce!

Včeraj zvečer sem zagledala krvav madež. Šok. Šele danes lahko vidim čez koliko različnih faz sem šla v pičlih 10minutah. Danes se zaenkrat še ni pojavil in upam tudi da se ne bo. Bomo pa videli kaj bo prinesel dan, če bo kaj, takoj pokličem G.

Anonimna - jaz imam tudi pregled ko bo 6t in 2 dni. Upam pa, da se bo že kaj videlo. Če bo seveda zdržalo do takrat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 399
25.11.2011 8:15:54   
mala_roo
Pozdravljene user posted image

Da se malo oglasim po parih dneh. Kako ste? Tolk velik pišete, da vam včasih komaj sledim user posted image
Moja slabost se še pojavlja, včasih bolj, včasih manj. Prsi me bolijo za znoret, pa napihnjena sem. Aja no, pa tu in tam me mal zašpika, pa bolj sem čustveno občutljiva user posted image
V ponedeljek imam prvi pregled in že komaj čakam... Po drugi strani me je pa zelo strah če bo vse vredu. Ampak zdaj po odstranitvi pregrade smo bolj optimistični in upamo da nam tokrat rata priti do konca. user posted image

Lepo se imejte in se še kaj oglasim

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......