Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: nina166 IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Z AC se pregledajo kromosomi in ugotovijo genetske napake, ki se 100% potrdijo oz. ovržejo - in to je največja vrednost preiskave. To da ugotoviš spol je načeloma brez pomena, ampak ker sem v prvi vedela, da bo punčka, sva jo nekako še bolj sprejela, izbrala ime in se z njo "pogovarjala". Aja, pa pred ugotovitvijo spola sem bila prepričana, da nosim fantka . Spyler Moja mama je kljub opravljeni AC na kateri je bilo vse super, rodila zelo bolano punčko...toliko o vrednosti te preizkave. Medtem ko je znanki AC pokazalo da je z otrokom nekaj narobe in so ji predlagali splav. Ker sta se s partnerjem za otroka trudila veliko let, vmes imela nekaj ss in je vedela, da ji je to verjetno zadnja možnost, da ima otroka, se je odločila, da ga obdrži, četudi je bolan. Otrok se je rodil popolnoma zdrav. Vem da so to zelo redki primeri, pa vendar so. nobena preiskava ti ne more obljubiti 100% zdravega otroka, ker gre med samo nosečnostjo žal lahko marsikaj narobe. Z AC pa se pregledajo le kromosomske napake. Tvoja sestrica očitno ni imela potrjene kromosomske napake in je bila bolezen posledica drugačnih komplikacij. To je pa riziko, ki ga moramo sprejeti vse. Sama imam iz prve nosečnosti same lepe izkušnje, z izjemo dejstva, da sem po porodu šele dobila strah (upam, da ne pride do izraza v tej nosečnosti), ker sem ugotovila koliko stvari bi lahko šlo narobe, pa smo hvala bogu imeli srečo. Moja se je namreč rodila z dvakrat zavito popkovino okoli vratu, ki je povrh vsega imela tudi pravi vozel, kar pomeni, da bi se nam lahko zgodilo tudi to, da bi se prekinil dotok kisika in hrane, kar bi privedlo do .... sploh nočem razmišljat o tem. Babica porodničarka je najini sončici že v porodni sobi nadela vzdevek - Srečka. Šele kasneje je prišlo za mano, kaj bi bilo, če bi bilo. Spyler
|