|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2012
23.11.2011 11:49:44   
*bobika*
amyz jaz sem hotela preged popoldan, da ne rabim dopusta vzet, a je rekla da morem bit tešče, sem si kr premisla user posted image
nimam nobenih slabosti (še), tud prvič jih nisem imela, le parfum D&G , ki sem ga kupila kak mesec prej, mi je grozno smrdeluser posted image

xdmx moja prehrana ni najbolj zdrava..ker pojem velik sladkarij.. se pa bom potrudila da bom jedla več zelenjave in sadje, pa tud zredila se ne bom tolk kot prvič verjetno..

talla ja meni se tud vleče tole čakanje.. ker se komaj zadržujem da ne povem mami ..ampak nočem vsem razbobnat, pol pa bi blo kaj narobe..
In tud če ne boš imela prigod s hrano za pripovedovat, jih boš pa imela o čem drugem..recimo kako si si zadnji mesec zavezovala čevlje.. ne vprašaj kaj vse se je meni dogajalo zadnji mesec..

(odgovor članu tallla)
Neposredna povezava do sporočila: 351
23.11.2011 12:19:50   
afnica mala
tallla- Megličeva je ves ta teden na dopustu, samo tko, če so tudi njne med.sestre in če ti ne pošljejo odgovora. ta teden....

jaz jem"kar" zdravo; zjutraj standart, ovsene kosmiče,probiotični jogurt,rozine,cimet, zdaj malico :solata +tuna s kus-kusom (to moram mal skenslat, preveč tune ni ok, doma kosilo na hitro, zdaj je kriza, se mi zvečer ne da kuhat kosila za naslednji dan, ko sem fulll zapana, zapim na kavču, ker moram ob 22h vzet Ultragestan, pol pa spat...pozno popoldan kako sadje....
v prejšnji user posted image  sem imela na začetku 60kg, shujšala na začetku 2 kg, končala pri 74, tokrat štartam s 67!!!! pa glih zadnji mesec pazim pri hrani, začela sem tečt, še na kraški tek sem šla, pa si zdaj ne upam....končna težo sem si postavila pri 74...
aja- v prejšnji nosečnosti mi je ful dišala tržaška omaka...po morju sem hodila in vohala česen na vsakem koraku,še kalamare sem takrat jedkla iz žara, ne ocvrtih....
pa zadnji dan sem si nohte štimala, delala pedikuro, depilacija-kot zanalašč skoraj nič nisem jedla, ko me je presenetila krvavitev, so mi brez klistirja (samo par ur sem ležala) naredili CR.....nisem imela nobenih težav s trebuhom v nosečnosti.....predviden Cr sem imela par dni kasneje...

(odgovor članu *bobika*)
Neposredna povezava do sporočila: 352
23.11.2011 12:23:37   
Anonimen
js se oglašam po mal daljšem času, smo bili odsotni...
pri meni nič novega, še vedno krvavim..brala sem da sta se mio bimbo in račka že poslovile, ker sta imele ss user posted image in tega se grozno bojim. (sta sta obe krvaveli)
jutri imam ponovno kontrolo, upam, da izvemo na čem sem!!!  slabo mi je tako, da ne morem niti normalno kam it, ker se bojim da bom koga pobruhala, tišči me v želodcu in spodaj pri jajčnikih, prsi so zelo občutljive, spala bi skozi, glava me že 2 dni boli...v glavnem niso lahke! če bi bila zihr, da bo vse ok, bi brez težav vse to pretrpela, tako ko pa nevem kaj bo, pa sem jezna na vse! nisem prav za nič...dvigovat ne morem, ker me takoj uščipne spodaj, na spolne odnose lahko kr pozabim, ker me spodaj vse boli, pa še pobruhala bi ga, zihr user posted image ...čisto brez energije semuser posted image

glede NS, js sem bila v 1user posted image pri dr. Strah tako na NS kot na 3DUZ in sem bila zelo zadovoljna, tako da ne razmišljam, da bi šla kam drugam kot ponovno k njej.

punce držte se...user posted image js upam, da vas ne zapustimuser posted image

srečka nosečka

(odgovor članu *bobika*)
  Neposredna povezava do sporočila: 353
23.11.2011 12:32:12   
amyZ
Anonimna - držim pesti zate! Upam, da bo kljub slabemu počutju in krvavitvam vse OK!!! Bodi pozitivna!

Potem pa najboljše, če jaz pred pregledom še enkrat pokličem in vprašam, če morem biti tešča.

Drugače pa punce, tudi meni je težko ne povedati domačim! Še dobro, da ste ve tukaj, da se lahko vsaj še z nekom pogovarjam o tem!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 354
23.11.2011 12:59:53   
nina166
Kosilo se kuha, jaz pa čakam, da grem po otroka v vrtec...vmes pa se dolgočasim user posted image

Hrana: v prvi nosečnosti sem pojedla nenormalne količine čokolade....lahko bi živela samo od nje....poslednišno sem se zredila za 20kg user posted image . V drugi nosečnosti nisem imela neke priljubljene hrane, niti mi ni nič smrdelo...sem se pa zredila za 11kg. Ko sem prvič zanosila sem bila od prvega dne prepričana, da bomo imeli fanta, v drugi nosečnosti pa da bomo imeli punco...obakrat sem mela prav user posted image . Zdaj imam spet občutek, da bomo imeli fanta in glede na to, da mi spet blazno paše čokolada kot v prvi nosečnosti, bo mogoče res fant user posted image user posted image user posted image

srečka nosečka user posted image user posted image user posted image ...močno stitkam pesti, da se ti ta krvavitev ustavi in da bo vse vredu

Na prvi pregled sem naročena ob 12.30 in do takrat res ne bom zdržala, da bi bla tešča...niti mi g ni rekla....se pa ne spomin, kako je blo v prvi nosečnosti. Mislim, da sem takrat pa mogla bit, ker mi je vzela kri kjer za določitev krvne skupine. drugače pa res najboljše da pokličete in vprašate.

tallla ja svojim otrokom boš lahko povedala kar nekaj zgodbic, ki niso povezane s prehrano...od rezanja nohtov na nogi, do depiliranja nog (poleti, ko morejo bit noge lepo gladke, bomo namreč imele že kar konkretne bušije in bo to opravilo pravi podvig user posted image ), potem obuvanje in zavezovanje čevljev...in še veliko stvari se bo našlo verjemi user posted image user posted image

xdmx kakšen imaš pa RH faktor?

afnica mala tudi jaz držim pesti, da se ta nosečnost izteče kot je treba user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu amyZ)
Neposredna povezava do sporočila: 355
23.11.2011 13:02:10   
nina166

IZVIRNO SPOROČILO: Natty7

Zanima me, ali katera ve, ali je zame nuhalna brezplačna, ker bom marca stara 35?

Najboljše je da to vprašaš svojo g. Vem da pred parimi leti ni bila. Ti pa priprada brezplačna AC.

(odgovor članu Natty77)
Neposredna povezava do sporočila: 356
23.11.2011 13:15:39   
Caarmen
Evo me. Moj tretji ultrazvok je potrdil nosečnost in da lepo napredujemo. Lepo se je videlo kje je glavica, ena rokica, nogici pa sta bili še slupaj. Srčka še nisem slišala, a mi je G dejal, da bo v parih dneh začel tik-takat in da naj me nič ne skrbi. Odprl mi je materinsko knjižico in me poslal na odvzem krvi in urina. Na prejšnjem pregledu sem ekstra vprašala ali moram biti tešč ali ne pa je sestra odgovorila da ne. Vzeli so mi 5 epruetk krvi in vodo sem dala. Poled pregleda (ultrazvoka in pogovora) me je šestra še stehtala in izmerila pritisk.

Ker še vedno bruham nekajkrat na dan,... in zadnje 4 dni nisem šla kakat, ki je dal svečke proti zaprtju in priporočal počitek. Naslednji pregled imam čez en mesec.

(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 357
23.11.2011 13:21:39   
*bobika*
ne morem verjet kako so si ginekologi razčini.. meni je rekla da moram bit tešča..in to je na novo neki.. v prvi user posted image  mi ni blo treba bit...tud kolegice ki so zanosile par mesecev nazaj ,jim ni bilo treba bit..user posted image

(odgovor članu Caarmen)
Neposredna povezava do sporočila: 358
23.11.2011 13:29:18   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Natty7

Zanima me, ali katera ve, ali je zame nuhalna brezplačna, ker bom marca stara 35?

Vse user posted image  v Sloveniji imajo brezplačen pregled NS, ki so na dan poroda dopolnile rosnih 35user posted image . Tud ti spadaš med njih.user posted image

Brezplačna AC pa pripada po dopolnjenem 37 letu.

(odgovor članu nina166)
  Neposredna povezava do sporočila: 359
23.11.2011 13:40:02   
afnica mala
Caarmen- superuser posted image user posted image user posted image

zdaj sem pa res zaskrbljena; pismo no, prsi sem imela boleče in napihnjene, zdaj pa kar ne....sem že pozabila kako je blo v 1user posted image , a mogoče še katera da se ji to spreminja?

NS- a 35 let  v čau poroda- to jaz bom, sam ne vem a ima smisel it na NS,pol pa itak moram na HB al AC. HB verjetno nekje v 11 tednu....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 360
23.11.2011 13:40:22   
xdmx
Nina166: Moj RH je negativen.

Danes mi ni uspelo še nič narediti. Vrti se mi in slabo mi je. Po moje mi manjka železa. Priporočate še kaj drugega kot suhe slive in zeleno zelenjavo?

(odgovor članu *bobika*)
Neposredna povezava do sporočila: 361
23.11.2011 13:49:26   
nina166

IZVIRNO SPOROČILO: xdmx

Tudi jaz sem RH negativna Du pozitivna...jaz injekcije ne potrebujem. Čeprav imam občutek, da dajo to injekcijo vsaki RH negativni nosečnosti, razen meni user posted image

(odgovor članu xdmx)
Neposredna povezava do sporočila: 362
23.11.2011 13:51:59   
nina166

IZVIRNO SPOROČILO: afnica mala

NS- a 35 let  v čau poroda- to jaz bom, sam ne vem a ima smisel it na NS,pol pa itak moram na HB al AC. HB verjetno nekje v 11 tednu....

Moja mama je bla sicer stara 39 ko je zanosila in ji je g rekla, da ker gre na AC res nima smisla da hodi še na NS. In ko je potem rodila bolano punčko, so ji nekateri zdravniki rekli, da škoda ker ni šla na NS. Ampak pol je itak že prepozno. Tako da če imaš možnost in še brezplačno, potem kar pojdi.

(odgovor članu afnica mala)
Neposredna povezava do sporočila: 363
23.11.2011 13:55:46   
xdmx
IZVIRNO SPOROČILO: nina166

Tudi jaz sem RH negativna Du pozitivna...jaz injekcije ne potrebujem. Čeprav imam občutek, da dajo to injekcijo vsaki RH negativni nosečnosti, razen meni user posted image

Jaz sem jo dobila po abraziji. Na prvo nosečnost naj RH- ne bi imel vpliva. No, kaj pa vem...tako ali tako imam občutek, da nam noben nič ne pove. :)

(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 364
23.11.2011 13:57:29   
afnica mala
kaj pa na nuhalni več vidijo kot na AC oz HB?

npr. meni je bla prejšnjič NS ok, dodatno sem dala kri -d a se reče dvojni presajalni test) in mi je padlo na 52. Pol sem šla pa na HB in še AC.

(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 365
23.11.2011 14:40:40   
*bobika*
IZVIRNO SPOROČILO: afnica mala
zdaj sem pa res zaskrbljena; pismo no, prsi sem imela boleče in napihnjene, zdaj pa kar ne....sem že pozabila kako je blo v 1user posted image , a mogoče še katera da se ji to spreminja?

mene občasno prsi sploh ne bolijo, kak dan pa tako, da se niti dotaknit ne smem.. kak dan me špika po maternici za znoret, kak dan pa sploh ne..
V prvi user posted image  nisem imela niti enega znaka od teh..

(odgovor članu afnica mala)
Neposredna povezava do sporočila: 366
23.11.2011 14:41:47   
*bobika*

Danes mi ni uspelo še nič narediti. Vrti se mi in slabo mi je. Po moje mi manjka železa. Priporočate še kaj drugega kot suhe slive in zeleno zelenjavo?

kaj pa če bi si kupila železov sirup?

(odgovor članu xdmx)
Neposredna povezava do sporočila: 367
23.11.2011 18:31:16   
xdmx
Bom vprašala ginekologa na 1. pregledu. Sem pa drugače danes pojedla skledo zelene solate in suhe slive in je malo boljše. Se vedno se mi pa stemni, če se na hitro vstanem. Nekaj bom definitivno morala jesti, v smislu dodatkov ali se bom pa spet silila z mesom. Bi še šlo, če bi mi ga kdo drug pripravil, če si ga pa sama, me pa mine med samo pripravo. Ko bi vsaj imela željo po jajcih, mleku, mesu...

(odgovor članu *bobika*)
Neposredna povezava do sporočila: 368
23.11.2011 18:50:55   
amyZ
Prebrala sem, da je za vegeterijance dobro: citiram:
Vitamini, minerali
Občasno si dajte pregledati kri, morda ji manjka vitamina B12 ali železa Svojo življenjsko tekočino lahko v tem primeru izboljšate z naravnimi pripravki, kot so alge (spirulina, nori, klorela), pesa, timijan, svež drobnjak, sezamovo seme, pšenični kalčki, proso, fižol. Ob obroku popijte tudi limonado ali sok grenivke, saj boste s tem povečali absorpcijo železa v kri.

Mogoče bi poskusila s čim takim. Sama sicer nisem vegetarijanka, vendar sem pa dosti o tem slišala, imam dosti kolegov, ki to so. Tako, da se vedno najde nadomestek za živilo, ki ga ne ješ.

(odgovor članu xdmx)
Neposredna povezava do sporočila: 369
23.11.2011 21:00:39   
am...mami bom
Oj....js sem sicer avgustovka, 1.8. mam predviden rok....se lahko pridružim vam julijkam? user posted image
Včeraj sem zagledala + čeprav slutila sem že par dni prej. Joškice so me bolele velik bolj kot sicer pred user posted image .
Sem pa ful prestrašena. Januarja letos sem mela izvenmaternično in zdaj sam na to študiram. Že včeraj sem šla do svojega ginekologa ampak itak je šele 4 tedne, tak da na UZ se čisto nič še ne vidi. Preventivno grem ponovo na UZ čez teden dni, in če se še takrat ne bo nič videlo (je ginekolog tako tut rekel, da verjetn še ne bo videl), potem še naslednji teden ponovno. Ne bi šla rada še 1x čez laparoskopijo in vse skup. Ne morem pa nehat o tem razmišljat.
Ratal je v prvem poskusu user posted image user posted image user posted image še zdaj ne morem verjet. Pa niti nisem več mlada, 34 jih mam. Nimam pa še nobenega otročka. Drugače pa vidim, da se špikanje v predelih jajčnikov tudi nekaterim izmed vas pojavlja in je to tut ko drugje berem normalno. Upam, da bo čez 2 tedna vse jasno vidno in da se bom lahko čisto sprostila in začela uživat v nosečnosti.

(odgovor članu mommy to be)
Neposredna povezava do sporočila: 370
23.11.2011 21:15:53   
31Goga
Pozdravljne.

po zadnjem rajavem izceku , ki sem ga imela prejšnjo sredo, se to ni več ponovilo. Takrat sem bila pri G na UZ in ni zaznal utripov, bila sem noseča 6 t in 2 dni. danes sem imela zopet pregled . mali pikec je iz 0,52 cm zrasel do 086 cm . G je zaznal nekaj malega utripa, vendar še vedno ni to kar bi rad videl na UZ in še mi ni odprl materinske knjižice. Tako da imam naslednji teden s5 pregled. jaz sem pozitivno naravnana in res upam in verjamem, da je z pikecom vse ok. Verjetno sem kasneje zanosila ali kaj pa vem, pa ni pikec še toliko velik kot bi moral biti za ta teden. Se še tipkamo. Pozdrav vsem novim nosečkam in upam, da vse uspešno prebrodemo to prvo 3 - mesečje. Vse tiste ki se pa nas na žalost zapustile pa zelo sočustvujem z vami in verjamem da boste kmalu s5 zagledale +. lep večer

(odgovor članu am...mami bom)
Neposredna povezava do sporočila: 371
23.11.2011 21:27:52   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: MioBambino

IZVIRNO SPOROČILO: nina166

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

ker sem šla že v prvi user posted image , ker imam veze user posted image , ker bom 100% zvedla spol in ker bom še bolj pomirjena v celi nosečnosti.

Spyler

user posted image

Ja na AC je žal samo spol tisti, ki ga 100% uganejo...vse ostalo pa user posted image user posted image

Izpostavljati nosečnost AC in vsem njenim nevarnostim samo zato, da vidiš spol in da boš bolj mirna, je zame nesmisel. Veze izkoristi za dobro NS in morfologijo. Če res ne bo kaj vredu, boš pa itak opravičena do AC.

Očitno sem napisala premalo in se bojim, da ste me nekatere napačno razumele. Naj najprej povem, da sem bila v prvi user posted image kar nekoliko proti preiskavi, ker (kot sem že enkrat prej napisala) sem prepričana, da nosim zdravega otroka (in upam, da se tokrat ne najem zarečenega kruhauser posted image ) in je pretehtala želja mojega dragega in priporočila tašče, ki aktivno deluje na področju genetike in je žal videla že ničkoliko primerov, ko so bili mladi zdravi pari brez kakršnekoli preddispozicije za genetsko okvaro priča rojstvu otroka z zelo hudimi defekti. In tudi tokrat verjetno ne bo drugače.

Z AC se pregledajo kromosomi in ugotovijo genetske napake, ki se 100% potrdijo oz. ovržejo - in to je največja vrednost preiskave. To da ugotoviš spol je načeloma brez pomena, ampak ker sem v prviuser posted image vedela, da bo punčka, sva jo nekako še bolj sprejela, izbrala ime in se z njo "pogovarjala". Aja, pa pred ugotovitvijo spola sem bila prepričana, da nosim fantka user posted image .

Nevarnost splava seveda obstaja (mislim da 5%) in je največkrat posledica tega, da se rana ne celi dovolj hitro, kar lahko privede do odtekanja vode - v teh primerih si urgentno hospitalizirana na ginekološki kliniki in imaš odrejeno strogo mirovanje. Jaz na srečo prvič nisem imela nobenih težav. Ti pa avtomatično pripada, mislim da tri dni bolniške, ker moraš po posegu mirovati.

Vem da je to lahko igra na srečo, ki je v tvojih in marsikaterih drugih očeh, MioBambino, nesmiselna, žal pa zase ne vem kako bi se sprijaznila (itak da bi se, ampak s težkim srcem) z otrokom, ki nikoli v svojem življenju ne bi mogel biti samostojen, zato je "strah" dragega in tašče pomagal k odločitvi. Itak pa se ne morem in ne smem odločati sama, ker starša sva dva.

MioBambino, žal mi je za nesrečni dogodek, ki se ti je moral pripetiti. Pošiljam ti en VELIK user posted image in veliko pozitivne energije - kmalu bo ponovno posijalo sonce v vašem življenju.

Spyler

(odgovor članu MioBambino)
  Neposredna povezava do sporočila: 372
23.11.2011 21:31:07   
Anonimen
Aha, še to sem želela sporočiti vegetarijankam:
ena moja kolegica je v nosečnosti dopolnila svoj vegi jedilnik z nekimi algami (mislim, da spirulina??) in je imela zelo lepe izvide krvi in otrok se je razvijal več kot dobro.

Spyler

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 373
23.11.2011 22:38:38   
valek
kolk pa stane AC?
povedati ali ne za nosecnost najblizjim: no mi ne prvic ne drugic nismo dolgo skrivali...obakrat sem povedala pri mesecu in pol....
stranski znaki:
meni je pri 1. nosecnosti bilo od 1. do 2. meseca slabo, imela sem skozi vso nosecnost rahlo bolece prsi,spikanje pri jajcnikih...
sedaj pri 2. nosecnosti pa le kdaj in kdaj cutim spikanja...slabost sem cisto rahlo obcutila le kaka dva dni...bolecih prsi nimam.....tako da je sprememba sedaj ko sem 2. noseca...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 374
24.11.2011 5:50:47   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: valek

kolk pa stane AC?
mislim da stane nekje med 500 in 600 EUR

povedati ali ne za nosecnost najblizjim: no mi ne prvic ne drugic nismo dolgo skrivali...obakrat sem povedala pri mesecu in pol....
jaz bi tudi že povedala vsem, pa ima moj dragi drugačno željo - bova počakala na prvi pregled in slikco UZ. Tudi prvič je bilo tako.

stranski znaki:
meni je pri 1. nosecnosti bilo od 1. do 2. meseca slabo, imela sem skozi vso nosecnost rahlo bolece prsi,spikanje pri jajcnikih...
sedaj pri 2. nosecnosti pa le kdaj in kdaj cutim spikanja...slabost sem cisto rahlo obcutila le kaka dva dni...bolecih prsi nimam.....tako da je sprememba sedaj ko sem 2. noseca...

Spyler

(odgovor članu valek)
  Neposredna povezava do sporočila: 375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......