|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2012
17.11.2011 23:00:09   
Katalenca
Hej julijke,
tudi jaz sem danes naredila test in je pozitiven, tako da sem se morala takoj pofočkat :))
To je moja druga user posted image , doma imam sina, starega 13 mesecev. Predviden datum je nekje 24.7, moram pa se še naročiti pri ginekologu.

Sploh ne morem verjet, da je tako hitro ratalo, sem pa ful hepi. user posted image

V prvo sem rodila z epiduralno in je bilo super, Ancy7. Upam da mi tudi v drugo uspe. Če te kaj zanima, vprašaj.
Moram pa še 10 listov postov za nazaj prebrat, čvekiceuser posted image
Zaenkrat še nimam nobenih problemov, edino eno napetost čutim v trebuhu, prsi pa sploh niso tako občutljive, kot so bile prvič.
Lepo se imejte!

(odgovor članu racka8)
Neposredna povezava do sporočila: 251
18.11.2011 7:20:03   
iwa
Ojej račka8, s tabo smo vse!user posted image user posted image user posted image user posted image ful lepo in vzpodbudno da si tako pozitivna! Tako je treba, boš vidla da bo vse OK! Mislim nate in držim pesti da se pikica fajn razvija!user posted image user posted image user posted image user posted image Res si pogumna! Moja prijateljica je tud mela hematom in podobne probleme pa ima zej veselo 2letnico! 

Življenje je lepo!

(odgovor članu racka8)
Neposredna povezava do sporočila: 252
18.11.2011 9:28:17   
ancy7
Mene pa še nekaj zanima... a katera jemlje folno kislino? nekje sem zasledila da bi morala jo jemati še pred zanositvijo in da je 6 teden zadnji maksimum ko jo moram začet jemat ....

(odgovor članu iwa)
Neposredna povezava do sporočila: 253
18.11.2011 9:40:30   
beti82
Se še jaz malo javim. Tako pridno klepetate, da vam je včasih kar težko sleditiuser posted image .
Moji podatki; druga nosečnost, doma imamo že 2,5 letnega razgrajača. Prvi pregled 7.12.

Nekih izrazitih nosečniških znakov nimam, me pa zadnje čase kar precej muči kislina in z njo povezan blazno zanič okus v ustih. Mi je nekako ne rata uravnati, sem probala z donatom, hladnim mlekom, morala bi se navaditi da jem večkrat po malo,... Ali ima še kakšna kakšen nasvet?

(odgovor članu ancy7)
Neposredna povezava do sporočila: 254
18.11.2011 9:57:02   
polho3006

IZVIRNO SPOROČILO: ancy7

Mene pa še nekaj zanima... a katera jemlje folno kislino? nekje sem zasledila da bi morala jo jemati še pred zanositvijo in da je 6 teden zadnji maksimum ko jo moram začet jemat ....

Jaz jo jemljem. Sem jo začela jemati v začetku junija in jo jem še sadaj. Se mi pa zdi da se počutim dosti slabše če jo vzamem. Včeraj sem namreč pozabila vzeti in sem ponoči spala SUPER, pa tud slabo mi je danes manj. No ne vem če je to zaradi folne (Elevit) ali pa samo slučajnost.

Punce tiste ki že imete otročke...ali se kaj pazite da jih ne dvigujete, nosite? Jaz poskušam, ker ima naš fant 14kg, ampak...sem velikokrat v svoji nameri neuspešna in ga nesem na WC, pa v posteljico..

(odgovor članu ancy7)
Neposredna povezava do sporočila: 255
18.11.2011 10:01:16   
beti82
Tudi naš fant ima cca. 14 kg in se velikokrat ne morem izogniti da ga ne bi dvignila. Vsaj iz avta in v avto, pa v stovček, na stranišče, pa včasih se hoče samo malo pocrkljat,...

(odgovor članu polho3006)
Neposredna povezava do sporočila: 256
18.11.2011 10:22:29   
*bobika*
Problem ni v tem koliko kg ima, ampak kako ga dvignemo.. saj otrok se te oklene okrog pasu z nogicami.. tako ga je lažje tudi nest.. sej ko bo trebuh ogromen in bo motil, ga ne boste sredaj nosile, ampak ob strani.. tako da brez panike !user posted image

(odgovor članu beti82)
Neposredna povezava do sporočila: 257
18.11.2011 11:50:10   
racka8
čestitam novim user posted image .
hvala iwa. Sem brskala po netu, pa ji je imelo kar nekaj nosečk podobne probleme. Ene so rodile, druge ne. Pustmo se presenetit, kaj bo pri meni. Krvavitve so še vedno prisotne, samo ne močne.Pri svojmu ginekologu sem naročena čez 1t in bomo videl, kako plod napreduje.
Drugače kuker bobika pravi, važno je kako dvigneš. Moji imata ena 10kg, druga 16kg. Pa obe dvignem, res pa da starejšo po redko, saj zna sama hodit. V avto ji pomagam dat, ali pa ponoči, če mora na wc jo nesem. Drugače pa tamlajšo veliko dvigujem in jo bom še vedno, kljub težavam ki jih imam. Saj je ginekologinja rekla, da lahko tud športam, če hočem, da to ni ovira. Edino, če bi se psihično bolje počutila, da mi napiše da mi dajo bolniško. To mi pa ni, ker ni take krize.
polho3006 sem že slišala, da je nosečnicami zaradi elevita slabo. če ti je prehudo zamenjal in probaj katerega drugega, saj jih je kar nekaj na trgu. Sama jemljem tifol in mi je kul, nobenih slabosti.

(odgovor članu Katalenca)
Neposredna povezava do sporočila: 258
18.11.2011 12:48:08   
nina166
Dan user posted image !

Zunaj tako lepo sonček sije, ko pa prideš ven je pa tak mrzlo user posted image

rola midva sva že povedala moji mami, ona je mojem očetu....živimo pa v isti hiši in nekako mi ni uspelo skrit. Ostalim bova verjetno po prvem pregledu.

ancy7 jaz sem prvič rodila z epiduralno. Porod je bil sicer lažji, popadke sem čutila, vendar niso bili tako zelo boleči. Me je pa nekaj ur po porodu začela glava bolet in to tako bolet, da sem komaj vstala iz postelje, poleg tega pa sem en dan tudi bruhala. Pa še sin je dobil po porodu eno bakterijo in je bil na antibiotikah in ga nisem imela v sobi. Sem ga pa mogla hodit dojit in je bila za mene to res velika muka. Že do tja sem komaj prišla, potem pa še tak sedet in se trudit z dojenjem. Pa še vsa živčna sem bla, ker sem se bala za sina in mi je blo grozno, ko sem ga gledala z čebelico v glavi, kamor so mu tekli antibiotiki. Jest sploh nisem mogla, ker sem komaj sedela. Če je bil ravno moj pri meni, mi je prinesel v posteljo in sem tam pojedla kako juho. To je trajalo ene 4 dni potem pa so se ti glavoboli nehali. Drugič sem rodila brez...dobesedno brez vsega, ker je šlo tako hitro, da se mi ni ssplačalo nič dat. EA pa ne vzamem nikoli več. Boljše je potrpet tiste bolečine in je botem vredu, kot pa da te potem še oar dni neznosno boli glava. Je pa res, da so taki zapleti, ki sem jih imela jaz bolj redki in sem pač imela "srečo", da sem bila med tistimi parimi procenti, ki imajo po EA težave.

caarmen enkrat boš še hvaležna, da si se znebila takega šihta...človek sploh ne more verjet, kak so lahk nekateri ljudje user posted image

racka8 podobno se je meni dogajalo v prvi nosečnosti in se je čisto lepo izteklo. Držim pesti, da se bo tudi tebi user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

katalenca dobrodošla in čestitke za user posted image

ancy7 folno kislino naj bi začela jest takoj ko se odločiš za zanositev oziroma takoj ko izveš, da si noseča. Tako da pojdi v lekarno in si kupi ene tablete s folno kislino. Jaz imam tablete Tifol.

polho3006 jaz kar pazim da male ne dvigujem. Sin je že tako velik, da se ne nosi več, hčerko pa tudi samo takrat če je res sila.

Meni pa je še vedno kar precej slabo. Tudi jaz sumim, da je kriva folna kislina. Kaj pomaga proti slabosti?

(odgovor članu racka8)
Neposredna povezava do sporočila: 259
18.11.2011 12:51:29   
julij82
Pozdravljene,

sem nova user posted image tukaj :) včeraj sem naredila krvni test na Ginekološki kliniki, kjer so mi potrdili da sem user posted image , tako da se veselim z vami. Prvič, tako da mi je vse tuje. Znakov nobenih, razen po prsih, so kr malo večje, kaj šele bo :).

(odgovor članu racka8)
Neposredna povezava do sporočila: 260
18.11.2011 13:00:01   
nina166
Julija82 dobrodošla in čestitke za user posted image . Znaki pa še bodo prišli user posted image user posted image

(odgovor članu julij82)
Neposredna povezava do sporočila: 261
18.11.2011 19:00:36   
kajčy
jaz jemljem tifol že takoj ko sva se odločila za otroka.jemala sem ga tudi celo nosečnost in mi ni bilo niti enkrat slabo.imam pa tudi jaz 16 mesečnega navihančka in ga moram tudi dvigovati iz postelje,ga kdaj pocrkljati...pač ne morem da ga ne bi pa sedaj nič dvigovala...se pa bojim kako bo sprejel bratca ali sestrico kajti če samo vidi da primem kakšnega dojenčka se začne takoj jokati in trmati...ima še katera ta problem?

(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 262
18.11.2011 19:33:35   
Anonimen
pozdravljene sonosečke :)

js se javljam z dokaj slabo novico user posted image user posted image
včeraj sem imela pregled in ker občasno krvavim, mi je naredil vaginalni UZ. potrdil je nosečnost, ploda pa se ni videlo user posted image me zelooo skrbi!
nimam izkušenj, 1. nosečnost je tako lepo potekala, da mi zaj tale nesigurnost ginekologa niti malo ne diši! predpisal mi je neke kapsule, ki se jih dobi v italiji (sva šla danes po službi tja in seveda italijani imajo deljen urnik in bi mogla čakat do 16h. mogla sva pa še po sina v vrtec. čez 1 teden imam ponoven pregled, držte pesti, da se bo plodek videl in da bo vse ok user posted image
tako močno si želimo tega user posted image , da nevem kaj bo, če izvem, da sem imela SS, sem pa 5t noseča. res da ima starinski UZ, ki se komaj kej vidi, ampak videla se je prazna črna "pika" user posted image

(odgovor članu kajčy)
  Neposredna povezava do sporočila: 263
18.11.2011 19:34:21   
Anonimen
aja še podpis: srečka nosečka

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 264
18.11.2011 19:39:21   
nina166
srečka nosečka v petem tednu pa je res še velika verjetnost, da se ne bo nič videlo. Sem imela podobno izkušnjo v drugi nosečnosti in je bilo potem vse vredu. Po zadnji m sem bila noseča 7tednov, vendar se na UZ ni nič videlo. G je ocenila, da sem imela zelo pozno ovolucijo in da sem verjetno noseča šele 5 tednov. Čez približno en teden (mogoče malo več) sem začela krvavet, šla sem v porodnišnico na pregled in tam se je že slišal srček. Ravno zaradi tega sem se pri tej nosečnosti naročila na pregled bolj pozno, da me ne bi potem skrbelo, če se nebi še nič videlo. Tako da kar mirno, še vedno je čas, da se pikica pokaže. Držim pesti, da bo na naslednjem pregledu vse ok.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 265
18.11.2011 19:40:46   
Anonimen
pomota: noseča sem 6t 5d

srečka nosečka

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 266
18.11.2011 19:42:25   
Anonimen
nina166 hvala za podporo...po glavi mi roji vse mogoče. hvala bogu imam že enega škrata doma, da me mal zamotiuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 267
18.11.2011 19:43:32   
Anonimen
nina166 so ugotovili, zakaj si krvavela? so ti predpisali zdravila in priporočali počivanje?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 268
18.11.2011 19:45:25   
iwa
Srečka nosečka, boš vidla da bo vse OK! To je še zelo mlada nosečnost, velikokrat se še nič ne vidi...boš vidla da bo še vse okej!!!! user posted image user posted image

Polho3006, glede folne in elevita, meni je bilo kr neki ko sm ga jemala, pa slabo tud po elevitu že pred zanositvijo, pol sm pa že pri prvi user posted image jemala Fidivit mami in mi je bilo extry kul! Niso tolk predozirane, vse vsebujejo, ne zaprejo te, nimaš črnega blata... skratka, toplo priporočam!!!!

Glede dvigovanja, mi imamo 18 kg štiriletnico, ki se zelo rada crklja in je navajena da veliko stvari delava skupaj in zaenkrat delam vse enako, itak tako kot že rečeno, glavno da ne dviguješ s trebuhom, pa lažje je če prej poskoči pa ga pol sam potegneš gor, pol ko bo pa orng trebuh bo pa itak sama dojela....recimouser posted image user posted image user posted image

Midva sva povedala obojim staršem ker so bili vsi velik bolni pa smo mogli omejit obiske pa bi bilo čudno če ne bi vedeli zakaj in smo jim razložili da pač počakajo do NS... Pa dvema trem best frendicam, ostali bojo pa itak kmal vidli k sm tolk napihnjena kot v 4 mesecuuser posted image user posted image user posted image user posted image

Rojevala sm naravno brez katerega koli dodatka, še un kateter v žilo nism mela, nč... v dveh urah brez rezanja, brez šivanja vsega konc.... sm mela pa nebeško super babico v Lj ki bi jo najraj naročila za julij!!!! Je rekla da naslednjič komot rodim v gmajni..... Upam da bo tudi v drugo tako in da bo nam vsem to fajn šlo!

Ma sm se razpisala, prehlad končno bolje, kašelj še vztraja, a manj....

Lep vikend!!

Življenje je lepo!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 269
18.11.2011 21:41:10   
31Goga
Srečka nosečka pri meni je podobno, imam drugi teden pregled im upam da zaslišim tik tak. Verjamem da ga bom. pozitivno razmišljam. Nisem pa dobila nobenih zdravil.

(odgovor članu iwa)
Neposredna povezava do sporočila: 270
18.11.2011 22:23:46   
Anonimen
hvala vam za podporo...js vrjamem, ampak vedno te nekje v ozadju nekaj muči...sej bo!

na žalost to ni vse, najdel mi je tudi bulo na materničnem vratu-kaj točno je, še ni znal povedat, bo pa verjetno bolje pregledal na naslednje pregledu

srečka nosečka

(odgovor članu 31Goga)
  Neposredna povezava do sporočila: 271
18.11.2011 22:29:37   
sandra85
pomota

< Sporočilo je popravil sandra85 -- 18.11.2011 22:30:08 >

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 272
18.11.2011 22:36:22   
valek
no d jaz povem info iz 1. pe...noseca sem5 tednov...zaenkrat vse ok...rok imam 22.7.2012.................ce bo katera dodala na seznam...to bo 2. otrok...stara sem 30 let
a je katera mogoce iz ptuja oz.okolice?

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 273
18.11.2011 23:12:23   
MioBambino
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
js se javljam z dokaj slabo novico user posted image user posted image
včeraj sem imela pregled in ker občasno krvavim, mi je naredil vaginalni UZ. potrdil je nosečnost, ploda pa se ni videlo user posted image me zelooo skrbi!

Meni se v tem trenutku odvija isti film, ista zgodba.user posted image

Krvavitev- UZ- ploda se ne vidi. Grozen občutek. Upam, da bo kmalu bolj jasno, kaj in kako.

A so ti dali recept za Utrogestan? Jaz jemljem Dabroston, ki se ga dobi v Sloveniji.

Drugače sem pa tudi jaz Julijka 2012.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 274
19.11.2011 6:30:10   
racka8
Helo. Kako  ste?
Srečka nosečka iste probleme imam. Meni niso dali nobenih zdravil. Vsakič ko grem na wc, mi tečejo krvavi kosi. Vprašala sem ginekologa kaj je zdaj to, pa so mi rekli, da ko bo lila kri neprestano iz mene, da pridem nazaj na urgenco. Drugače mi bo pa itak v četrtek ginekologinja povedala kako in kaj se dogaja s plodom. Tako glej, kaj se bo zgodilo bo to dobro zate, če bo SS pomeni, da je s plodom nekaj narobe. Boljš zdej, kot nikoli in si očitaš celo življenje, kaj če. Brala sem po forumih, da so ženske kljub temu donosile otroka. Ne delaj paniko, kar bo pa bo. Zdej razumem tiste ženske, ki imajo neurejeno menstruacijo, pa vmes zanosijo in imajo še kar naprej menstruacijo do 3-4 mesca in sploh ne vejo da so noseče.
KAr se EA tiče, je nisem dobila, ker v LJ so nekako proti. Slišala sem dobre in slabe stvari. Dobre ne čutiš bolečin, slabe glavoboli, slabosti, bolečine v želodcu še nekaj let. 2x sem rodila v Lj, babce super. 1. ko sem se si ji opravičvala, če ji delal zgago, pa se je smejala. Bila je skoz pri meni. Ampak se je končalo s CR. Ko so se babce imele smeno, sem ji rekla, da naj kar gre stran od mene. Da bom tisti plačala nadure, samo da pri meni ostane. 2. sem imela skoz ob sebi 2 babce, študentkso osebje. Sem jim grozila, ker mi na začetku niso dale nič proti bolečinam. Pa smo se na koncu dober razumele. Je prišla do mene in me stisnila, rekla, da ne smejo poslušat nosečke, ker pol nikamor ne pridemo. Za info vsakič sem imela 12h popadkov, na 2-3 minuti in to močne.2. rodila normalno. Sem ugotovila, da bolj jamraš boljš zate, ker osebje je skoz pri tebi. Če pa govoriš sej je6 vse ok, pa kr zgine. V glavnem vse se da preživet, take bolečine so samo ennkrat in to mine. Z EA ali brez.

(odgovor članu MioBambino)
Neposredna povezava do sporočila: 275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?