Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: *bobika* IZVIRNO SPOROČILO: tallla Anonimnica srečka nosečka :) - povej več o 3D in NS :) kaj vse si vidla, zakaj je fino. kaj pa če ti rečejo, da bo imel Downov sindorm. Bi šla delat splav???? v bistvu sem sestri vse povedala .. tudi o SS pred časom (kolikor je pač slišala, ker delajo tri stvari naenkrat in še prijateljica z otrokom jo je prišla obiskat!! grrrrr&)(/&%$&/()) , njen komentar "Ja, saj vem kako je to.. to so zoprne stvari. ampak saj veste... to je narava!" še dobro, da sem prvi SS prebolela (kokertoliko...), ker če ne bi jo na gobec! No, do G. pa itak nisem mogla pridet, ko je stražila kot en terminator ti bom jaz odgovorila če smem.. O NS piše na netu too much.. pač ti izmeri to razdaljo .. če bi imel Dawnov sindrom, bi morala resno razmislit o tem, če bi ga obdržala..verjetno ne, pa upam da se to ne sliši sebično..ampak poznam sosedo ki ima otroka s tem sindromom in verjemite življenje ni več užitek Pri 3D/4D pa se lepo vidi obrazek, ustenice, skratka cel dojenček..le da je slika rjava -sepija.. vidiš premikanje, brcanje, smeh, cuzanje prstka.. mi smo ga tolk žokali da se nam je celo nasmejal ..in res je spomin,ki ga bom vedno lahko pogledala na CD-ju .. tudi drugič bomo šli, če nam bo narava naklonila še enega bejbija.. no, odgovor si dobila :)) glede tega, kako bi se odločila, če bi mi rekli, da ima DS...težko je reči, če nisi v tej situaciji. marsikdo bi se zgražal nad mislijo, če bi rekla, da bi se odločila za splav, marsikdo pa to podpira. podpirajo pa prevsem ženske, ki so to dale skozi. primer je moja sestra...v 22t nosečnosti ji je na lepem zlezel mehur ven...z rešilcem so jo odpeljali v Porodnišnico..............po natančnem pregledu so ji zagotovili, da glede na to, da je mehur zlezel ven in je veliko možnosti, da se je plod okužil z raznimi bakterijami in da bo otrok že kmalu not umrl ali da bo umrl takoj po porodu ali bo prizadet....po tehtnem premisleku in potečenju miljone solz moje sestre in vseh nas, se je z pomočjo večina zdravnikov (ki so dali plodu le 3% možnosti) odločila, da rodi. (seveda plod nebi preživel) drugi dan so ji dali malenkost več možnosti ampak ne veliko. ko je šla na WC ji je mehur ostal v roki in odtekla voda. tako da neglede na to, kako bi se ona prejšnji dan odločila, ji tale škratek ni bil usojen. tako da js mislim, da je najbolje za vse, da se v takem primeru odločiš za stran, ki bo dobra za vse. težko je tudi pomislit na to: imaš doma enega zdravega otroka, ki je potreben pozornosti, kako bi mu bilo, če bi imel za bratca nekoga, ki bi bil karnaenkrat deležen 100% pozornosti od vseh ? hudo je razmišljat o tem moja sestra ima doma hvala bogu že eneha zdravega otročka in to je to, kar jo žene naprej in to jo je tolažlo pri vsem tem. vrjamem, da izkušnje ne bo nikoli pozabila. js bi umrla mogla je rodit (z umetnimi popadki) otročka, ki je imel že popolno obliko , se pa je na koncu res rodil mrtev. če bi res bila v taki situaciji, bi grozno trpela. sem že grozno trpela, ko je sestra tole prestajala in si ne predstavljam kaj bi bilo z mano. bi se pa absolutno tolažila s tem, da imam doma že enega zdravega otročka, ki me potrebuje in borila bi se zaradi njega! sem sfilozofirala...ampak v prvi nosečnosti ko sem šla delat NS in sva se z mojim spraševala, kaj bi v takem primeru naredila, nisem znala odgovorit, mogoče sem bila celo bolj za to, da nebi splava delala...zdaj ko pa sem v drugi koži dala nekako to skozi in bila z mislijo pri moji sestri, sem se zelo globoko in močno zamislila! pa ne me zdaj skritizirat, vsaka ima svoje mnenje, nisem pa še vedno 100% da bi bila moja odločitev taka, ker sem prepričana, da ne moreš odločat o takih stvareh, če nisi v tej situaciji. ker je bila moja sestra vedno tega mnenja, ko pa je prilo do tega, je zelo dobro premislila...
|