beti 1
|
IZVIRNO SPOROČILO: mefisto To spanje počasi res postaja prava umetnost. Jaz imam ogromen problem z medenico in nogami. Po parih minutah mi začnejo drevenet noge in je tako grozen občutek. Tako, da jaz najtežje zaspim, pol pa še nekako gre. A to maš tak neprijeten občutek v stopalih in mečih, da bi mogla skoz migat z nogami. Je boljše dokler si pokonci? Če je tako, potem imaš ti. sindrom nemirnih nog, ki je v nosčnosti zelo pogost. Pogosto je povezan s slabokrvnostjo, ampak pri tebi to ni razlog. nekaterim pomaga, če si noge stuširajo s hladno vodo, ali pa namažejo s kako kremo(gelom), ki daje občutek hlajenja, spet drugim paše, da preden gredo v posteljo telovadijo z nogami in so te potem bolj mirne. Jaz migam že na kavču pred TV, pa ko se vležem dam stopala izpod odeje, tako da so na hladnem, pa mi je veliko lažje zaspat. Dobra novica je, da kot velika večina težav povezanih z nosečnostjo tudi ta po porodu zelo hitro izgine. Se pa lahko pri nekaterih ponovno pojavi v menopavzi ali kasneje, ampak za takrat obstajajo učinkovita zdravila. Nedrčki in blazinice: jaz že dober mesec nosim nedrčke za dojenje, se mi prsi v nosečnosti tako povečajo, da lahko na siceršnje kar pozabim, pa še kost, ki jo imam sicer me ful moti, mam prav bule, če mam tak nedrček gor več kot par uric. Tako da si ne predstavljam, da bi nosila kaj drugega, kot mehak bombažen nedrček. Sem si jih pa upala kupit v naprej, ker vem številko še iz prejšnjih nosečnosti oz. časa dojenja. Blazinice: jaz sem obakrat uporabljala pralne od Aventa. So sicer par mm debele, se pa ne spomnim, da bi mi kdaj premočile. Mela sem 6 parov za bit komot. Posušijo se res hitro, tako da to ni težava. Pa tudi vonj mleka iz njih ni tako močan, kot na drugih oblačilih, vsaj meni se ni zdelo tako. Slabokrvnost: nekje sem že pisala o tem. Meni najbolj pomagajo Algea tablete. Sem si z njimi, po priporočilu in dobri izkušnji sestrične, popravila hemoglobin po 2. nosečnosti, jemljem jih pa tudi sedaj, nekje od 4. meseca dalje in sem imela na 2. kontroli celo boljši izvid kot na prvi. Poleg tega zaradi njih nimam čisto nebenih težav z zaprtjem, kar je tudi super. Pa jemljem minimalno dnevno dozo. Ferrum lek, mi ni čisto nič pomagal, samo grozen občutek v ustih sem imela. Nekoliko bolje je blo po Retaferju. Železo se da dobiti tudi iz mesa (bolj kot je rdeče, boljše je), sam izkoristek pa se bistveno poveča, če zrezek pokapate z limoninim sokom, oziroma zraven pijete limonado ali svež pomarančni sok. trnuljčica: nisem pravnica, mam pa nekaj izkušenj s tem. Ponavadi se splača it direktno do njih in jih prositi za obzirnost do ostalih stanovalcev, pa fino je, če nisi edini stanovalec, ki ima zaradi tega težave. Če to nič ne pomaga greš pa potem naprej. Verjetno so na Zvezi potrošnikov tudi že kaj pisali o tem in boš našla kaj na njihovi spletni strani. pripravljanje stvari za : po eni strani se mi zdi, da imam še morje časa do januarja, da vse pripravim, po drugi se mi pa zdi, da bi jih morala vsaj pregledati, da vidim kolko je še uporabnega in kolko moram dokupiti. Naša se še vedno vsaj vsakih par dni obrne in me enkrat brca spodaj, naslednjič pa ob straneh ali že kar zgoraj. Ma zgeda še zadosti velik bazen, da v njem uživa. Likanje: jaz že nekaj let likam izključno sede, odkar mam žogo, kar na žogi sedim in si mizo spustim tako nizko, da mi ustreza. Zaenkrat me trebuh ni kaj dosti motil, je pa res, da je že kake 3 tedne od zadnjega likanja. Mam srečo, da ma mož tako službo da mi ni treba likati srajc, hlač ipd. Sem pa imela danes take lepe sanje. Prve v tej nosečnosti o , in je bla taka lepa , da zdaj malo bolj verjamem, da bo res , pa možiček je tako lepo skrbel zanjo. lep dan vsem, tu imamo še kar oblačno
|