ronja
|
položila tatami. A mi lahko kaj več poveš kako to zgleda, koliko je cena, je toplo...? Tatami je podlaga za borilne športe, kupila sva jo v trgovini s fitnes opremo v BTCju, hala A, stane pa tam 40€/1 m2 (to je en kos puzzle tatamija z 2 robovoma, robove lahko še posebej dokupiš, če ti jih zmanjka), na netu je še ena trgovina za boksarje, kjer je mal dražji. Lahko ga režeš z olfa nožem (preverjeno) in tako sestaviš svoj tloris kakor ti paše (okoli omar itd). Midva sva ga dala po večjem delu otroške sobe (ne moreva dat po celi, ker sicer ne bi mogla odpirat vrat v njuno sobo in na balkon - oboja se odpirajo v to sobo in so seveda nizko, tatami, ki sva ga midva vzela in ki bi ga za ta namen priporočala, je pa 4 cm debel). + toplotni izolator: je veliko bolj toplo, mi živimo v starem bloku in res dobesedno piha skozi stene in tla... Tako da sva stene od znotraj izolirala s stiroporom in tisto ploščo čez, pa vseeno je bilo mraz. Odkar sva dala še tatami, pa je mnogo boljše. + je mehko, udobno, da lahko tudi zaspiš na tleh - ne rečem, da je isto kot v postelji, je pa vseeno precej boljše kot zaspat na parketu (to je tudi preizkušeno, kadar lubi uspava taveliko ). + nekaj zate, hujšarco : fajn je za telovadit gor - ne drsi, ni trdo, lahko delaš jogo in druge vaje, saj je za to narejen + če otrok pade na tatami, se ne poškoduje tako kot če bi iz iste višine (recimo iz ograje od posteljice) čmoknil na parket. Najini sta sicer hvalabogu zelo spretni, vendar je vseeno fajn občutek, če veš, da tudi če flikne, ne more bit kaj hudega. pa manj časa jokajo pol, če manj boli . + zvočni izolator je kar dober - dokler sva imela parket, sem lahko poslušala poročila na tvju od spodnje sosede. Zdaj jih ne slišim več (vsaj razumet ne morem, no). Predvidevam, da tudi to pomaga pri tem, da se njej najini precej živahni punčki ne zdita nič glasni - ker vse igračke, ki padejo na tatami, ne zaropočejo tako kot če padejo na parket - sprobano pri mami - nad njo imajo tudi dve punčki in se včasih sliši kot da bo glihkar potres, ker so dali en tak parket not, da res ropoče ko hudič. - cena ni glih zanemarljiva (midva sva 2 vzela zdaj, ko je bilo 10% popusta, samo žal ni blo dovolj in sva morala vzet še 2 potem po normalni ceni...) - ampak verjetno bi naju kaka druga podlaga tudi nekaj podobnega prišla, če bi hotela dat še kaj izolacije spodaj... Sicer danes jem svašta, kar naj ne bi, ampak sem čist zmatrana od vseh zdravnikov - 4x na teden je tooo much!